Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΕ ΣΤΑΣΙΔΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Η πιο τρομακτική εκκλησία του κόσμου: «Φαντάσματα» κάθονται στα στασίδια [εικόνες & βίντεο]

Η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στη Λούκοβα της Τσεχίας, έχει κάτι το ασυνήθιστο που προκαλεί ρίγη στους επισκέπτες. Φαντάσματα σκεπασμένα με σεντόνια κάθονται στα στασίδια και παρακολουθούν τη λειτουργία.
Οταν ο Τσέχος καλλιτέχνης Γιακούμπ Χαντάβρα κλήθηκε να μεταμορφώσει την ερειπωμένη εκκλησία του χωριού, δημιούργησε αυτό το τρομακτικό installation με έντονο συμβολισμό που θα βοηθούσε ταυτόχρονα την οικονομική ενίσχυση του ναού.
Από τότε που το έργο τοποθετήθηκε στο μεσαιωνικό κτίριο του 14ου αιώνα, η εκκλησία έχει δει μια τεράστια προσέλευση τουριστών από χώρες τόσο μακριά όσο η Βραζιλία, η Αυστραλία και η Γερμανία.
Επιπλέον, οι χιλιάδες επισκέπτες άφησαν αρκετά χρήματα για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες επισκευής στην εκκλησία.
Η εκκλησία, που βρίσκεται στο βόρειο-δυτική Βοημία της Δημοκρατίας της Τσεχίας, είχε εγκαταλειφθεί από το 1968, όταν η στέγη της κατέρρευσε κατά τη διάρκεια μιας κηδείας.
Πεπεισμένοι ότι επρόκειτο για κακό οιωνό, οι ντόπιοι της περιοχής την εγκατέλειψαν και τελούσαν τις λειτουργίες στο προαύλιο.
Ομως μετά από σχεδόν τέσσερις δεκαετίες ο ντόπιος καλλιτέχνης βρήκε τρόπο να προσελκύσει επισκέπτες και χρήματα.
Οπως δήλωσε ο ίδιος: «Ηθελα να κάνω την εκκλησία περισσότερο ελκυστική για τους επισκέπτες και να κερδίσουμε κάποια χρήματα για τις εργασίες ανακαίνισης.»
Τα ομοιώματα με τα σεντόνια αντιπροσωπεύουν τα φαντάσματα των Γερμανών Σουδητών που ζούσαν στην Λούκοβα πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και έρχονταν να προσευχηθούν σε αυτή την εκκλησία κάθε Κυριακή.
«Ελπίζω να δείξουμε στον κόσμο ότι αυτός ο τόπος έχει ένα παρελθόν και ήταν ένα κανονικό μέρος της καθημερινής ζωής, αλλά η μοίρα έχει μια τεράστια επιρροή στη ζωή μας.»
Τα «φαντάσματα» είναι φτιαγμένα από γύψο και βρίσκονται στα στασίδια και το κλίτος του ναού, που χτίστηκε το 1352.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...