Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Η ΑΠΛΗΣΤΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΕ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ



Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη στο Εθνικό Θαλάσσιο Καταφύγιο Monterey Bay και μοιράστηκε στα social media του National Geogrpahic με τη λεζάντα: "Τι πάει λάθος με αυτήν την εικόνα;"

   Χιλιάδες αντζούγιες είναι νεκρές σε αυτή τη φωτογραφία του Paul Nicklen o oποίος εξηγεί την ιστορία πίσω από την εικόνα: "Την περασμένη εβδομάδα, φωτογραφίζαμε φάλαινες που τρέφονταν στο Monterey Bay." αναφέρει ο Nicklen ο οποίος σημειώνει πως το θέαμα ήταν μοναδικό και πως φωτογράφιζαν το φαινόμενο έως αργά τη νύχτα.
 Στη συνέχεια όμως περιγράφει πως το ίδιο βράδυ, καθώς επέστρεφαν στο λιμάνι, είδαν δεκάδες καΐκια να φεύγουν για ψάρεμα προς το σημείο που είχαν φωτογραφίσει.
 Στην επιστροφή τους οι ψαράδες είχαν εγκλωβίσει τεράστιες ποσότητες ψαριών με γρι γρι και επέστρεφαν σχεδόν μισοβυθισμένες από το φορτίο, στο λιμάνι. Λίγες ώρες αργότερα, ο φωτογράφος και το συνεργείο των ερευνητών ξεκίνησαν να πάνε στο μέρος που την προηγούμενη μέρα είχαν δει τις φάλαινες να τρέφονται και που το βράδυ έγινε η επέλαση των ψαράδων.   " 

Όταν φτάσαμε στην ίδια ακριβώς θέση που ήμασταν το προηγούμενο βράδυ, το μόνο που βρήκαμε ήταν πουλιά που τρέφονταν με τα χιλιάδες νεκρά ψάρια που επέπλεαν. Δεν υπήρχαν καθόλου φάλαινες, δεν υπήρχαν δελφίνια, δεν υπήρχαν φώκιες ή θαλάσσιοι λέοντες. Τα ψάρια αυτά ήταν το τεράστιο περίσσευμα που οι βάρκες αυτές δεν μπορούσαν να μεταφέρουν" περιγράφει ο Nicklen. 

  Ψάχνοντας να βρει τις αιτίες που κανένα άλλο ζώο δεν υπήρχε στο σημείο, ο φωτογράφος ανακάλυψε πως οι ψαράδες είχαν διώξει όλες τις φάλαινες και τις φώκιες από το σημείο προκειμένου να ψαρέψουν ανενόχλητοι.
Το βράδυ, όταν φτάνουν στην περιοχή, το πρώτο πράγμα που κάνουν είναι να ρίχνουν δυναμίτη στο νερό για να τρομάξουν τους θηρευτές και αν έχουν το πεδίο ελεύθερο. Τα ζώα και τα άλλα ψάρια δεν επιστρέφουν ποτέ στο σημείο.
 Οι ψαράδες συνεχίζουν να σαρώνουν τα κοπάδια και ό, τι περισσεύει πετιέται. Ωστόσο εδώ και χρόνια, δεκάδες μωρά φώκιας και φάλαινες δυσκολεύονται όλο και πιο πολύ να τραφούν και αρκετά από αυτά λιμοκτονούν.
 Οι πληθυσμοί των ψαριών μειώνονται δραματικά και οι επιστήμονες εκτιμούν πως πλέον οι αντζούγιες και τα μικρά ψάρια σημειώνουν τη μεγαλύτερη μείωση των πληθυσμών τους που έχει καταγραφεί την τελευταία δεκαετία. 




Πηγή:www.lifo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...