Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

ΑΛΒΑΝΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΜΕ ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ



Στο Ελμπασάν θα αναμετρηθεί σήμερα η Εθνική Σερβίας με την ομάδα της Αλβανίας για τα προκριματικά του Euro 2016.

   Οι παίκτες ωστόσο δηλώνουν σοκαρισμένοι από τη χθεσινοβραδινή επίθεση Αλβανών οπαδών, οι οποίοι έριξαν πέτρες στο λεωφορείο, την ώρα που μετέβαιναν από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο.  

Από την επίθεση με πέτρες δεν υπήρξαν τραυματισμοί, παρά μόνον υλικές ζημιές, έσπασε τζάμι σε παράθυρο του λεωφορείου, ωστόσο οι παίκτες της ομάδας της Σερβίας σοκαρίστηκαν από τη βίαιη συμπεριφορά υποστηρικτών της ομάδας της Αλβανίας, τόνισε ο κ. Μιλόσεβιτς. 




Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, κατά τη διαδρομή από το αεροδρόμιο προς την αλβανική πρωτεύουσα το λεωφορείο συνόδευαν ισχυρές δυνάμεις ασφάλειας.
 Όταν όμως έφθασε στο κέντρο της πόλης, πολίτες των Τιράνων σφύριζαν, φώναζαν και έκαναν αγενείς χειρονομίες εναντίον των παικτών και κάποιοι πετούσαν διάφορα αντικείμενα εναντίον του λεωφορείου, ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Σερβίας.
 Το υπουργείο Εξωτερικών της Σερβίας κάλεσε, χθες το βράδυ, τον πρέσβη της Αλβανίας στο Βελιγράδι, Ιλίρ Μπότσκο για να του επιδώσει νότα διαμαρτυρίας με αφορμή την επίθεση στους ποδοσφαιριστές της Εθνικής Σερβίας.
 Το σερβικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι το επεισόδιο, αν και πρόκειται για αγώνα υψηλού κινδύνου, μαρτυρά σοβαρές παραλείψεις των αρμόδιων υπηρεσιών της Αλβανίας στη διοργάνωση του ποδοσφαρικού αγώνα μεταξύ δύο Εθνικών Ομάδων.
 "Η Σερβία αναμένει και απαιτεί να καταστεί δυνατή για την ομάδα της Σερβίας ασφαλής παραμονή στην Αλβανία και ανεμπόδιστη διεξαγωγή του αγώνα" τονίζεται στην ανακοίνωση. Ο πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Σερβίας, Τόμισλαβ Κάρατζιτς δήλωσε ότι λόγω της επίθεσης τίθεται θέμα διεξαγωγής του αγώνα. 



Την επίθεση καταδίκασε ο υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού της Σερβίας, Βάνια Ουντόβιτσιτς , ο οποίος έκανε λόγο για τεράστιες παραλείψεις στο θέμα της ασφάλειας κάλεσε τις αλβανικές αρχές να λάβουν όλα τα μέτρα για την ανεμπόδιστη και ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα.

 Ο προπονητής της ομάδας της Σερβίας, Ράντοβαν Κούρσιτς είπε: Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να επικεντρωθούμε στο παιχνίδι. Ο Σέρβος τεχνικός επανέλαβε τη θέση ότι αυτός ο αγώνας είναι το μόνο που έχει σημασία για την ομάδα των Σέρβων. Ο αρχηγός της σερβικής ομάδας, Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς είπε ότι αυτός ο αγώνας είναι πέρα από τον αθλητισμό, αλλά η νίκη είναι αυτό που θέλουμε.

   Η Αλβανία αρνείται να παραλάβει σερβική νότα διαμαρτυρίας για την επίθεση   Το ΥΠΕΞ της Σερβίας, αντιδρώντας στο λιθοβολισμό του λεωφορείου εξέδωσε διακοίνωση διαμαρτυρίας και κάλεσε τον πρέσβη της Αλβανίας Ιλίρ Μπότσκα για να του την επιδώσει. Ο Αλβανός πρέσβης, ωστόσο, αρνήθηκε να μεταβεί στο σερβικό υπουργείο Εξωτερικών με τη δικαιολογία ότι "δεν συνέβη κανένα επεισόδιο κατά της εθνικής αποστολής ποδοσφαίρου της Σερβίας".
 Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, το υπουργείο Εξωτερικών της Σερβίας, σε ανακοινωθέν που εξέδωσε, χαρακτηρίζει "αντίθετη με τις αρχές και την πρακτική της διπλωματίας" τη συμπεριφορά του πρέσβη της Αλβανίας και ανήγγειλε τη λήψη μέτρων εναντίον του για ανάρμοστη συμπεριφορά. Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Σερβίας (FSS), το λεωφορείο που μετέφερε τους Σέρβους ποδοσφαιριστές λιθοβολήθηκε στη διαδρομή από το διεθνές αεροδρόμιο των Τιράνων έως το ξενοδοχείο, στο κέντρο της πόλης, όπου διαμένουν.

 Ο αντιπρόεδρος της σερβικής Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου Σάβο Μιλόσεβιτς ανέφερε ότι από την επίθεση με πέτρες δεν υπήρξαν τραυματισμοί, παρά μόνον υλικές ζημιές· έσπασε τζάμι σε παράθυρο του λεωφορείου. Ο ποδοσφαιρικός αγώνας των εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου της Αλβανίας και της Σερβίας θα διεξαχθεί, απόψε, στο Ελμπασάν. 
Η προηγούμενη συνάντηση των δύο εθνικών ομάδων στο Βελιγράδι, στις 14 Οκτωβρίου του 2014, διακόπηκε όταν πάνω από τον αγωνιστικό χώρο εμφανίστηκε να αιωρείται τηλεχειριζόμενο ελικοπτεράκι (drone), από το οποίο κρέμονταν η σημαία της μεγάλης Αλβανίας. Προκλήθηκε ένταση και οι Αλβανοί παίκτες αρνήθηκαν να συνεχίσουν τον αγώνα, ενώ το αθλητικό δικαστήριο στη Λοζάνη, αναιρώντας απόφαση της UEFA, καταχώρησε τον αγώνα ως νίκη της Αλβανίας.

 Σε πολιτικό επίπεδο το επεισόδιο εκείνο προκάλεσε ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών. 




Πηγή:www.lifo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...