Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

"1975: ΕΥΤΥΧΕΙΤΕ" - ΤΟ ΝΕΟ ΥΒΡΙΔΙΚΟ ΓΛΥΚΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Image

Το Estrella στην Παύλου Μελά είναι ένα εστιατόριο που συνδέθηκε με τη δημιουργικότητα και τις κουφές ιδέες, οπότε τσίμπησα αμέσως όταν διάβασα πως ετοίμασαν ένα νέο γλυκό για τις γιορτές. 

Από τον ΑΡΗ ΔΗΜΟΚΙΔΗ 

   Ζήτησα απ' τον Δημήτρη Κοπαράνη (food blogger και μάγειρα, που μαζί με τον kapetank έκαναν διάσημο το Estrella) να μου εξηγήσει την έμπνευση πίσω απ' το «1975: Ευτυχείτε», που θα είναι διαθέσιμο στο μαγαζί απ' την πρώτη Δεκεμβρίου.

    Να τι μου είπε: 
Ο Δημήτρης Κοπαράνης
«Δύο χρόνια μετά το #bougatsan και ένα χρόνο μετά τα #preetyeclair  επιστρέφουμε με ένα νέο υβριδικό γλυκό. Το 1975: Ευτυχείτε είναι ένα trifle, ένα κλασικό γλυκό φόρο τιμής στην αστική κουζίνα της δεκαετίας του '90.
 Έχει αναφορές στην kitch ατμόσφαιρα των γιορτών, στη λάμψη των τηλεοπτικών show στην ιδιωτική τηλεόραση της περασμένης δεκαετίας και στις τηλεμαγείρισες που φτιάχνουν γλυκά με τα περισεύματα του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού, κυρίως στην domestic godess Nigella Lawson.» 

«Πρόκειται για μία κρέμα με άρωμα τριαντάφυλλο και σπασμένα μελομακάρονα (destroy christmas!). Είναι φτιαγμένο με γεύσεις που ξέρουμε όλοι, στη λογική ενός απροσδιόριστου γλυκού με στοιχεία από τα γλυκά της εποχής.
 'Ολοι μας έχουμε κεραστεί ένα γλυκό με κρέμα και μπισκότα σε κάποιο σαλόνι ανήμερα Χριστούγεννα...» 
Image
«Υπάρχει μία παγανιστική - μεταφυσική σημασία στα εορταστικά πιάτα. Το ρόδι είναι σύμβολο ευτυχίας, οι ξηροί καρποί συμβολίζουν την ευημερία και τα υλικά αγαθά, ακόμη και τα κόκαλα από το κοτόπουλο χρησιμοποιούνται για να προβλέψουμε το μέλλον, τον καιρό και τις σοδειές. 
Το ονομάσαμε 1975: Ευτυχείτε γιατί γεννήθηκα το 1975 και σίγουρα τα Χριστούγεννα εκείνα για τους δικούς μου ήταν τα πιο ευτυχισμένα της ζωής τους. 
Είναι μία ευχή για όλο τον πλανήτη. Τα πράγματα μπορεί να είναι ζόρικα ώρες - ώρες αλλά έχουμε την ανάγκη να αισιοδοξούμε.» 





ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...