Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΓΕΡΝΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΜΙΛΑΜΕ;



Οι επιστήμονες ανακάλυψαν γιατί τα σκυλιά γέρνουν το κεφάλι τους στο πλάι πολλές φορές όταν τους μιλάνε και ο λόγος είναι κάτι παραπάνω από χαριτωμένος.
 Σύμφωνα με το Μental Floss.com, η αντίδραση τους είναι ένδειξη ότι νοιάζονται για εμάς και προσπαθούν να μας το δείξουν.

   Τα σκυλιά είναι πολύ καλά στο να «διαβάζουν» τα συναισθήματα των ανθρώπων και να αποκρυπτογραφούν τα φωνητικά μηνύματα. Το να γέρνουν το κεφάλι τους είναι πιο συχνό όταν εμείς είμαστε δυστυχισμένοι. Η αντίδραση τους αυτή είναι σύμφωνα με τους επιστήμονες, κάτι σαν «ναι, σε ακούω με προσοχή και σε νοιάζομαι». 

  Υπάρχει ωστόσο και άλλος ένας χαριτωμένος λόγος αλλά λιγότερο φορτισμένος συναισθηματικά για την κλίση του κεφαλιού. Αποδίδεται στην κατασκευή του αυτιού και στη μειωμένη ικανότητα των σκυλιών να προσδιορίζουν την πηγή των ήχων.
 Μια απλή αλλαγή της θέσης της κεφαλής, τους παρέχει χρήσιμες αισθητηριακές πληροφορίες και πιο γρήγορο εντοπισμό της πηγής του ήχου. 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...