Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

ΝΕΑΡΟΣ ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΣ ΠΡΟΠΛΗΡΩΣΕ ΨΩΜΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΕ ΟΙ ΑΠΟΡΟΙ

Μαθήματα ανθρωπιάς από νεαρό σερβιτόρο στη Σύρο -Προπλήρωσε ψωμί για άλλους
Ένας νεαρός σερβιτόρος απο τη Σύρο, προπλήρωσε με τα φιλοδωρήματα του ψωμί,  για να φάνε άποροι.
Ο νεαρός πήγε σε πρατήριο άρτου του νησιού και προπλήρωσε, προκειμένου να δώσουν ψωμί σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη και δεν μπορούν να το αγοράσουν. 

Μέχρι σήμερα ήταν γνωστή η κίνηση «Καφές σε αναμονή». Να προπληρώσεις δηλαδή ένα φλιτζάνι καφέ για κάποιον που έχει ανάγκη ένα ζεστό ρόφημα και δεν μπορεί να το αγοράσει.
Σήμερα υπάρχει και το «ψωμί σε αναμονή» μια πράξη αγάπης και αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας.
Οι εμπνευστές του «Καφέ σε αναμονή» είχαν πρόσφατα σημειώσει την αναγκαιότητα επέκτασης της πρωτοβουλίας και σε άλλα αγαθά, όπως για παράδειγμα το ψωμί.
«Πριν από λίγους μήνες βρέθηκε μπροστά μου ένα άρθρο για τον καφέ σε αναμονή. Με την οικονομική και κοινωνική κρίση να βαθαίνει όλο και πιο πολύ, η ανάγκη για την υλοποίηση της ιδέας μεγάλωνε. Ένα βράδυ μετά από πολλές ώρες μαθημάτων στη σχολή, πρότεινα στους συμφοιτητές μου ένα τρόπο να κάνουμε γνωστό τον καφέ της αναμονής σε κάθε γειτονιά της Ελλάδας. Με αγάπη λοιπόν και χωρίς ούτε ένα ευρώ φτιάξαμε αυτό το βίντεο. Το πρώτο βήμα έγινε. Το επόμενο είναι στο χέρι σας. Η ιδέα θα παραμείνει στη φαντασία μας και μόνο αν δεν δράσουμε από αύριο κιόλας. Υπάρχουν χιλιάδες οικογένειες και εκατομμύρια άνεργοι όπου ακόμα και μια φραντζόλα ψωμί την ημέρα μπορεί να τους ελαφρύνει το βάρος. Επειδή ίσως δεν συμβαίνει στο δικό σου σπίτι, δεν σημαίνει ότι δεν συμβαίνει στο σπίτι του γείτονά σου. Μια αφορμή ακόμα να έρθουμε πιο κοντά σ' αυτή τη δύσκολη συγκυρία, βοηθώντας ο ένας τον άλλον καθημερινά με τον πιο απλό τρόπο. Πίστεψέ το και θα γίνει...».
Ο νεαρός απο τη Σύρο εχει πλέον γίνει viral στο διαδίκτυο. 


Πηγή:  http://www.iefimerida.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...