Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.Ε. ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ


19 Νοεμβρίου
Παγκόσμια Ημέρα κατά της Κακοποίησης των Παιδιών

Η παιδική κακοποίηση αποτελεί συχνό και σοβαρό κοινωνικό φαινόμενο του αιώνα μας και έναν από τους βασικότερους παράγοντες παιδικής θνησιμότητας. Τα παιδιά συνήθως κακοποιούνται μέσα στην ίδια τους την οικογένεια ή από άτομα που γνωρίζουν στο ευρύτερο περιβάλλον τους και σπανιότερα από αγνώστους.
Και ενώ τα στατιστικά και οι αριθμοί σπάνε όλα τα ρεκόρ με περιστατικά εντός και εκτός της οικογένειας σε όλον τον κόσμο και παρά την έκταση της παιδικής κακοποίησης, ελάχιστες περιπτώσεις καταγγέλλονται και ακολουθούν τον δρόμο της δικαιοσύνης. Ενδεικτικό είναι ότι οι περιπτώσεις κακοποίησης ή παραμέλησης ανηλίκων που αναφέρθηκαν στις Αρχές δεν φτάνουν καν το 1%. Αυτό μας οδηγεί αντιμέτωπους με ένα πρόβλημα που κάποιοι γνωρίζουν αλλά δεν μιλάνε.
Η σιωπή δεν βοηθά.
Το μέλλον του κόσμου είναι τα παιδιά και θα πρέπει να εξασφαλίσουμε γαλήνιες και ευτυχισμένες παιδικές ψυχές χωρίς πόνο και φόβο. Μην γίνεστε συνένοχοι μένοντας σιωπηλοί στο πρόβλημα αλλά και μην φοβάστε να μιλήσετε.
Ως ενεργός πολίτης και ως πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αλμωπίας (ΔΗ.Κ.Ε.Α.) προσπαθώ μαζί με τους συνεργάτες μου να οργανώσουμε και να δημιουργήσουμε σωστά δομημένες υπηρεσίες μέσα από συνεργασίες με φορείς που σχετίζονται άμεσα καθώς και από ένα επιχειρησιακό σχεδιασμό στα πλαίσια και δράσεων της Κοινωφελούς αλλά και της γενικότερης κοινωνικής πολιτικής του Δήμου μας για το επόμενο χρονικό διάστημα, ώστε ο πολίτης και το κάθε παιδί να ξέρει ότι κάποιος είναι δίπλα του, κάποιος θα μπορεί να τον βοηθήσει. Να ξέρει ότι υπάρχουν αυτοί που μπορούν να δώσουν λύση στο πρόβλημα, που απ’ ότι φαίνεται είναι πρόβλημα όλων μας.
Όποιος δεν μιλά είναι συνένοχος. Όλοι μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε για να γίνει καλύτερος αυτός ο κόσμος. Αυτό θα γίνει αν έχουμε μέλλον, ας μην ξεχνάμε όμως ότι το μέλλον μας είναι τα παιδιά.
Η σιωπή δεν βοηθά. Για αυτό λοιπόν ας φωνάξουμε όλοι μαζί. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ! ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΚΑΚΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ!

Χρήστος Γεωργίου

Πρόεδρος ΔΗ.Κ.Ε. Αλμωπίας

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...