Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ - ΗΜΑΘΙΑΣ ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΠΟΥΤΑ


       Στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα εκδηλώσεων του παλιού δημαρχείου Μακροχωρίου  πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη, που συγκάλεσε η Γραμματεία Ημαθίας της ΠΑΣΥ, με συμμετοχή αγροτών κύρια από τους Νομούς Ημαθίας και Πέλλας. 
       Στη σύσκεψη μίλησε ο Βαγγέλης Μπούτας από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων & πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπ. Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, που τόνισε ανάμεσα σε άλλα :
      «Τα μέτρα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σαν προαπαιτούμενα του 3ου μνημονίου, που ψήφισε το καλοκαίρι από κοινού και με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι στοχεύουν στο ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς. Πάνε «δέρμα-νύχι» με την κουτσουρεμένη κατά 50% νέα ΚΑΠ 2015-2020 της ΕΕ, που προχωρά στη δημιουργία μεγάλων αγροτικών καπιταλιστικών επιχειρήσεων στην αγροτική παραγωγή με το άρπαγμα γης & παραγωγής από τα μικρομεσαία αγροτικά νοικοκυριά. Γι’αυτό και ανεβάζουν το ΦΠΑ στα εφόδια από το 13% στο 23%, αυξάνουν οριζίντια για όλους - μικρούς & μεγάλους - τη φορολογία από το 13% στο 26% από το πρώτο ευρώ στο σύνολο των εισοδημάτων-ενισχύσεων-αποζημιώσεων, υπερτριπλασιάζουν την προκαταβολή φόρου από το 27,5% στο 100%, τριπλασιάζουν τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ και ένα σωρό άλλα μέτρα και χαράτσια. 
      To προηγούμενο διάστημα συντονισμένοι με το πλαίσιο των αιτημάτων, που καταλήξαμε στην πανελλαδική σύσκεψη των Μπλόκων με συμμετοχή πάνω από 250 Φορέων από 37 Νομούς της χώρας στις 18 Οκτώβρη  στη Λάρισα  Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων , συμβάλαμε στην ανάπτυξη μεγάλων αγροτικών κινητοποιήσεων με διάφορες μορφές ( συσκέψεις, παραστάσεις-καταλήψεις ΔΟΥ-ΕΛΓΑ-Περιφερειών, συλλαλητήρια με τρακτέρ, κ.ά. ) σε όλη τη χώρα. Βασισμένοι στο πλαίσιο των δίκαιων αιτημάτων μας θα προχωρήσουμε, όπως είχαμε αποφασίσει σε νέα πανελλαδική σύσκεψη το πιθανότερο στις 6 Δεκέμβρη στην πορεία κλιμάκωσης των αγωνιστικών διεκδικήσεων για την επιβίωση της μικρομεσαίας αγροτιάς.

      Το προηγούμενο διάστημα φάνηκε γιατί δεν είναι όλοι οι αγρότες και κτηνοτρόφοι «το ίδιο» και εμείς δεν μπορούμε να δεχτούμε την οριζόντια φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, που προέβαλαν σαν αίτημα διάφορες Πρωτοβουλίες. Εμείς ζητάμε αφορολόγητο επιβίωσης τα 30.000 ευρώ συν 5.000 ευρώ για κάθε παιδί και από ‘κεί και πάνω να φορολογηθούν προοδευτικά οι μεγαλαοαγρότες μέχρι και με 45%. Εμείς αντιπαλεύουμε την ΚΑΠ του ξεκληρίσματος, οι διάφορες Πρωτοβουλίες τη θεωρούν «εργαλείο ανασυγκρότησης της αγροτικής μας οικονομία. Οι διάφοροι ηγέτες των Πρωτοβουλιών προσπαθούν να νεκραναστήσουν τις απαξιωμένες στη συνείδηση της αγροτιάς ΠΑΣΕΓΕΣ-ΓΕΣΑΣΕ-ΣΥΔΑΣΕ, που έβαζαν πλάτη τα προηγούμενα χρόνια στις εφαρμοζόμενες αντιαγροτικές πολιτικές και έχουν τεράστιες ευθύνες για την  διάλυση αγροτικού & συνεταιριστικού κινήματος, τη στιγμή που χειροτέρευε η θέση του μικρομεσαίου αγρότη & κτηνοτρόφου.κάθε.
      Στον αγώνα μας αυτό έχουμε φυσικούς συμμάχους και δεν πάμε μόνοι μας. Έχουμε τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες, τα παιδιά μας, που σπουδάζουν για ένα καλύτερο αύριο. Με όλους αυτούς αντιπαλεύουμε τις βάρβαρες καπιταλιστικές αντιλαϊκές πολιτικές.
     Προχωράμε στην συνέχιση και κλιμάκωση των αγωνιστικών μας αντιδράσεων στη λαίλαπα αντιαγροτικών μέτρων με οργανωμένο πανελλαδικό συντονισμό κόντρα στη βία των ΜΑΤ και των χημικών της «αριστερής» κυβέρνησης και των συνεχιζόμενης και από αυτήν τακτικής των αγροτοδικείων», κατέληξε στην τοποθέτησή του ο Βαγγέλης Μπούτας.

      Ακολούθησαν ερωτήσεις και ξεκαθαρίστηκαν απορίες, ενώ έγιναν και πολλές παρεμβάσεις από του συμμετέχοντες αγρότες. Δόθηκε ραντεβού με όλους στους αγώνες, που εντείνονται το επόμενο διάστημα ενάντια στο ξεκλήρισμά τους, στην δυναμική αγωνιστική τους απάντηση σ’αυτές τις - πέρα για πέρα - αντιαγροτικές πολιτικές, που φορτώνουν τη δική τους καπιταλιστική οικονομική κρίση στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων, γιατί δεν πρέπει να καταδικαστούμε στην ανέχεια εμείς & τα παιδιά μας για να σωθούν τα κέρδη των λίγων.          

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...