Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ ΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ



Καιρό τώρα μέσα στην τρελή καθημερινή μου ρουτίνα,έφτασε πάλι η στιγμή που κάθισα και συλλογίστηκα με τον εαυτό μου περί γενικότερων φιλοσοφιών,ονείρων(ανεκπλήρωτων και μη) και χαμένων ανθρώπων.

 Ο καιρός κυλάει γρήγορα... είναι κάτι το οποίο δεν στο μαθαίνει κανείς ή μάλλον για να το θέσω πιο σωστά στο μαθαίνουν οι δικοί σου,τα αγαπημένα άτομα, οι καθηγητές στο σχολείο που τόσο πολύ αγνοείς και νομίζεις πως δεν έχουν ιδέα από τα μεγάλα εφηβικά ζόρια που τραβάς. Ξεχνάς όμως πως δεν φύτρωσαν έτσι ξαφνικά. Φτάνει λοιπόν μια περίοδος στην ζωή σου την οποία μ'αρέσει να την χαρακτηρίζω ως ''περίοδος απολογισμού''. Μπαίνεις σε ένα τριπάκι όπου αξιολογείς ,σκανάρεις και φιλοσοφείς ότι μπορεί να περάσει από το κεφάλι σου.

 Πιστεύω πως όλοι περνάμε μια περίοδο απολογισμού ανεξάρτητα ηλικίας-φύλου. Κυρίως όταν η καθημερινότητά σου πρόκειται να αλλάξει εντελώς,είσαι απόφοιτος Λυκείου,τελειώνεις το Πανεπιστήμιο πλέον έτοιμος να δουλέψεις (λέμε τώρα) πάνω στο αντικείμενο που εσύ επιθυμείς (λέμε τώρα). 

  Ζήσε για εσένα, με τον τρόπο που θες, με τα όνειρα,τις παραξενιές και την αυθεντικότητά σου.

 Έλα όμως που ανάμεσα σε όλες τις φυσικές ανάγκες σου και τα ανεκπλήρωτα όνειρά σου εσύ είσαι χαμένος και σαστισμένος. Δεν ξέρεις τι να κάνεις η μάλλον τι θες να κάνεις πραγματικά για να είσαι ευτυχισμένος. Θες λεφτά; τι να τα κάνεις. Δεν διαφωνώ είναι δυστυχώς αναγκαία αλλά από ένα σημείο και μετά τι; Νομίζεις δεν θα τα βαρεθείς; Ο μόνος λόγος που θα ήθελα ποτέ μια ολόκληρη περιουσία θα ήταν είτε για να γυρίσω όλο τον κόσμο είτε να βοηθήσω όσους έχουν πραγματικά ανάγκη.
 Φτάνεις λοιπόν και στο σημείο απολογισμού των χαμένων φίλων, σχέσεων. Τι πήγε στραβά,που έφταιξες,που δεν έφταιξες που έπρεπε να πράξεις διαφορετικά. Φιλοσόφησε ότι θες και για όσο διάστημα θες η κατάληξη πάλι η ίδια θα είναι. Εσύ χαμένος στις σκέψεις σου , συχνά αποτραβηγμένος από τους γύρω θεωρώντας πως είσαι τρελός,αναλύοντας το παραμικρό. Γιατί δεν σου μάθανε πως το να μιλάς με τον εαυτό σου και να τον μαλώνεις καμιά φορά είναι αναγκαίο. Είναι κάτι που θα σε οδηγήσει στο μέλλον και στην καλύτερη έκδοση του εαυτού σου. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα συλλογιστείς τα παραπάνω θυμήσου ένα πράγμα.
 Αγάπησε τον εαυτό σου με όλες τις ατέλειες του, κυνήγησε τα όνειρά σου ο κόσμος έχει αρκετά απωθημένα, όποτε σου δοθεί η ευκαιρία ταξίδεψε σε άλλα μέρη θα διευρύνεις τους ορίζοντές σου παρέα με βιβλία και μουσική. Και τέλος, σταμάτα να γυρίζεις στο παρελθόν, να ελπίζεις και να στεναχωριέσαι για άτομα τα οποία ενσυνείδητα σε πλήγωσαν. Όσοι σε έδιωξαν μακριά και δεν στάθηκαν στο πλευρό σου απέβαλε τους,απέβαλε ακόμη και τις πιο όμορφες αναμνήσεις.

 Ζήσε για εσένα, με τον τρόπο που θες, με τα όνειρα, τις παραξενιές και την αυθεντικότητά σου.

Ίλια Μαρινάκου. 



 Πηγή: www.lifo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...