Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ & ΠΟΡΕΙΕΣ του ΠΑΜΕ σε ΕΔΕΣΣΑ & ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ



       Με αγωνιστικές απεργιακές συγκεντρώσεις & πορείες σε Έδεσσα & Γιαννιτσά συμμετείχε το ΠΑΜΕ στην πανελλαδική πανεργατική απεργία της 12ης  Νοέμβρη. Με αγωνιστικό παλμό και με συμμετοχή εργαζομένων, αγροτών , αυτοαπασχολούμενων & νεολαίας πραγματοποιήθηκαν απεργιακές συγκεντρώσεις  στους «Μ.Καταρράκτες» της Έδεσσας & στη Πλατεία ΕΠΟΝ                                      ( Πεζόδρομος ) στα Γιαννιτσά.
       Μετά τις συγκεντρώσεις ακολούθησαν πορείες με τα πανό του ΠΑΜΕ  με συνθήματα : «Ελλείμματα και χρέη των πλουτοκρατών – φορτώνονται στις πλάτες των εργατών», «ΔΤΝ & Τρόϊκα ληστεύουν τους εργάτες – κέρδη φέρνουνε στους κεφαλαιοκράτες», «Τα μνημόνιά τους να καταργηθούν – με των εργατών την πάλη να ανατραπούν», «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά – εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά», «Εργάτες, Αγρότες, ΕΒΕ και μαθητές – με μέτωπο απαντάμε στις πολυεθνικές», «Εργατιά – Αγροτιά – μια φωνή και μια γροθιά», κ.ά., ενάντια σε μνημόνια και αντιλαϊκούς νόμους της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για το δικαίωμα στη δουλειά και την ασφάλιση των εργαζομένων, για την επιβίωση της μικρομεσαίας αγροτιάς. 

     ►  Η συγκέντρωση της Έδεσσας ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον εκπρόσωπο της Τοπικής Γραμματείας της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης ( ΠΑΣΥ ) Πέλλας Γιάννη Σουμελίδη, δηλώνοντας το αγωνιστικό παρών της αγροτιάς στην απεργιακή συγκέντρωση  των εργαζομένων, παλεύοντας τη βάρβαρη φοροεπιδρομή της μικρομεσαίας αγροτιάς με τα προαπαιτούμενα του 3ου μνημονίου κυβέρνησης & ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποταμιού. Κατήγγειλε την άγρια φορολόγηση των αγροτών από το πρώτο ευρώ & τα μειωμένα κονδύλια της νέας ΚΑΠ 2014-2020 της ΕΕ για τη γεωργία, που όλα μαζί βαράνε στο «ντορό» της συγκέντρωσης γης & παραγωγής σε λιγότερα χέρια «ισχυρών αγροτικών εκμεταλλεύσεων» και το ξεκλήρισμα της φτωχομεσαίας αγροτιάς. 

       Κεντρικός ομιλητής από τη γραμματεία Ν.Πέλλας του ΠΑΜΕ ο Γιώργος Τραπεζανίδης, καλώντας τους εργαζόμενους από κάθε κλάδο, τους νέους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες και τους μετανάστες σε γενικό ξεσηκωμό, γιατί λένε ψέματα πως δεν θάρθουν άλλα μέτρα. Κάλεσε τους εργαζόμενους «να φτιάξουν το δικό τους ορμητικό ποτάμι που θα τσακίσει τις αντεργατικές πολιτικές συγκυβέρνησης & ΕΕ - με μνημόνια ή χωρίς αυτά - χωρίς την αναγνώριση κανενός χρέους από μεριάς τους, χωρίς παζάρεμα τρόπων αποπληρωμής του, χωρίς “καλύτερα μνημόνια”, δεν υπάρχουν τέτοια». Πρέπει να έχουμε καθαρό στο μυαλό μας ότι η επίθεση της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό και στα εργασιακά δικαιώματα δεν θα έχει ημερομηνία λήξης. Κυβερνητικά στελέχη παραδέχονται ότι τα αντιασφαλιστικά μέτρα, όχι μόνο δεν τελειώνουν εδώ, με το πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα, αλλά το κυρίως «γεύμα» των ανατροπών είναι μπροστά. 
 Η συγκυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει από τους εργαζόμενους ότι τα μέτρα που θα νομοθετήσει  το επόμενο διάστημα θα περιλαμβάνουν την πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων, την περαιτέρω μείωση των αποδοχών σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα μέσω του «νέου μισθολογίου» την προς το χειρότερο αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου και την παγίωση της ζούγκλας στην αγορά εργασίας. 
Επιπλέον εξαπολύουν νέα φοροεπιδρομή στο ήδη πενιχρό λαϊκό εισόδημα, μέσω του ΕΝΦΙΑ, της αύξησης της φορολογίας των αγροτών και αυτοαπασχολούμενων, της μείωσης του επιδόματος πετρελαίου, της αύξησης του αγροτικού πετρελαίου και άλλων διάφορων φόρων. Με πρόσχημα τα μειωμένα κέρδη της ΔΕΗ, προκαταβάλλουν νέες αυξήσεις στα τιμολόγιά της και έχουν ήδη ξεκινήσει να κόβουν το ρεύμα σε χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά. Φέρνουν νέες ιδιωτικοποιήσεις που θα τις πληρώσει ο λαός μέσω πανάκριβων τιμολογίων και υπηρεσιών. Προβλέπουν ακόμα και την απελευθέρωση των πλειστηριασμών περιλαμβάνοντας και την πρώτη κατοικία. 

     ►  Τη συγκέντρωση των Γιαννιτσών άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό  του ο Λάσκος Βαγγέλης από μέρους των αγροτών της ΠΑΣΥ καταγγέλλοντας  «τα νέα αντιαγροτικά μέτρα της συγκυβέρνησης, που έρχονται να προστεθούν στις απλήρωτες για μήνες παραγωγές για αγρότες & κτηνοτρόφους, στο κάθε μέρα αυξανόμενο κόστος παραγωγής, στα ανελέητα χαράτσια, στα αυξημένα ασφάλιστρα του ΕΛΓΑ χωρίς την κάλυψη όλων των ζημιών, η μη κάλυψη των απωλειών από το Ρώσικο εμπάργκο, κ.ά. Πρέπει η φτωχομεσαία αγροτιά να δίνει καθημερινά & συντονισμένα τη δική της αγωνιστική απάντηση σ’αυτές τις αντιαγροτικές πολιτικές».
    
       Κεντρικός ομιλητής ο Μιχάλης Καλαϊτζής από το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών & την τοπική γραμματεία Πέλλας του ΠΑΜΕ. 
        Στην ομιλία του ανέφερε : 
        «Η διάψευση των προσδοκιών από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ενίσχυσε σε μεγάλο μέρος των εργαζομένων και του λαού την απογοήτευση και τη μοιρολατρία, τις αντιλήψεις ότι «τίποτα δεν γίνεται, τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει». Ενίσχυσε όμως και τα ιδεολογήματα της εργοδοσίας, των κομμάτων της και των εκπροσώπων τους στο συνδικαλιστικό κίνημα, ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος για τους εργαζόμενους και το λαό, πέρα απ' αυτόν που απαιτεί ολοένα και περισσότερες θυσίες για χάρη της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και της ανάκαμψης της καπιταλιστικής οικονομίας.
       Η σημερινή απεργία της 12ης  Νοεμβρίου να είναι το πρώτο βήμα σε μια προοπτική κλιμάκωσης και απόδειξης ότι εμείς έχουμε τη δύναμη. Τα μέτρα δεν έχουν την έγκρισή μας. Δεν υπάρχει λαϊκή συναίνεση στο σφαγιασμό.
       Και η σημερινή, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, κρύβουν ότι τα δικά μας βάσανα, οι δικές μας απώλειες, έγιναν κέρδη, προνόμια των λίγων. Οι ανάγκες μας απαιτούν άλλο δρόμο ανάπτυξης, για φιλολαϊκή πολιτική, κόντρα στις δεσμεύσεις της ΕΕ και τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Για αυτές τις ανατροπές οργανώνουμε τις δυνάμεις μας και τη συμμαχία μας. Τέτοιο κίνημα παλεύουμε να οργανώσουμε. Έτσι δυναμώνουμε την κοινή πάλη εργατών, υπαλλήλων, ανέργων, αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ, φτωχών αγροτών, φοιτητών, σπουδαστών, μαθητών, γυναικών των λαϊκών οικογενειών. Συντονίζουμε τα βήματα του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου με την Πανελλαδική Συσπείρωση ΕΒΕ, την Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση, και την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας». 




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...