Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Ο ΜΠΛΟΓΚΕΡ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΜΕ 1.000 ΜΑΣΤΙΓΩΜΑΤΑ ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ "ΖΑΧΑΡΩΦ"

Βραβεύτηκε με το «Αντρέι Ζαχάρωφ» ο Σαουδάραβας μπλόγκερ που καταδικάστηκε σε 1000 μαστιγώματα
Όρθιοι στην κατάμεστη αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο χειροκρότησαν τον απόντα Ραιφ Μπανταουί που τιμήθηκε φέτος με το βραβείο «Αντρέι Ζαχάρωφ».

Δυστυχώς ο Σαουδάραβας μπλόγκερ δεν βρισκότανν εκεί για να τους ευχαριστήσει για την τιμή. Παρούσα στην εκδήλωση ήταν η γυναίκα του βραβευθέντα, Ενσάφ Χαιντάρ, με την οποία έχει τρία παιδιά και η οποία ζει μαζί τους στον Καναδά.
Ο Μπανταουί  βρίσκεται σε νέα φυλακή της Σαουδικής Αραβιας όπου μετακινήθηκε μόλις την περασμένη εβδομάδα κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να χαθεί κάθε επικοινωνία με τους δικούς του ανθρώπους. Αυτή τη στιγμή κάνει απεργία πείνας.

Ο Μπανταουί  κατηγορήθηκε από το καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας για προσβολή του Ισλάμ και καταδικάστηκε τον Μάιο του 2014 σε 10ετη φυλάκιση και 1000 εξευτελιστικά, δημόσια χτυπήματα με μαστίγιο. Τον Ιανουάριο υποβλήθηκε στην πρώτη απάνθρωπη «δόση» με 50 μαστιγώματα σε ενα πλήθος που ζητωκραύγαζε. Οι γιατροί που τον εξέτασαν αργότερα διεγνωσαν οτι η ζωή του κινδυνεύει απο μια δεύτερη φουρνιά και έτσι η εφαρμογή της απόφασης έχει προσωρινά αναβληθεί. 

Το βραβείο θεσπίστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 1988 ως ένας τρόπος για να τιμηθούν άτομα ή ομάδες ανθρώπων που έχουν αφοσιωθεί στην προάσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και της ελευθερίας της έκφρασης.
Ο Μπανταουί δημιούργησε στο διαδίκτυο την ιστοσελίδα «Ελεύθερο δίκτυο Φιλελεύθερων Πολιτών της Σαουδικής Αραβίας», στην οποία και κατέκρινε έντονα τον ρόλο και τις πράξεις της «θρησκευτικής αστυνομίας».

«Ο Μπανταουί  αποτελεί σύμβολο και έμπνευση για όλους εκείνους που αγωνίζονται για τα θεμελιώδη δικαιώματα στη Σαουδική Αραβία και στον κόσμο» δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς στην τελετή απονομής του Βραβείου Ζαχάρωφ.


Πηγή: www.iefimerida.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...