Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

ΒΕΒΗΛΕΣ-ΠΑΓΑΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΕΞΩΚΛΗΣΙ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ ΠΡΟΜΑΧΩΝ


Επιβεβαιώνοντας πλήρως παλιότερη ανάρτηση των «Π.Ν.» που αναφερόταν σε διάφορες βλακώδεις πρωτόγονες "μαγείες" σε διάφορα σημεία των Προμάχων, άγνωστοι προέβησαν χθες Τρίτη 8 Δεκεμβρίου , παραμονή της εορτής της Αγίας Άννης, μητέρας της Παναγίας, σε βέβηλες και ανίερες πράξεις στο εξωκλήσι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης , που βρίσκεται στην περιοχή νοτιοανατολικά της Ιεράς μονής Αγίου Ιλαρίωνα.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Χθες το απόγευμα, ήρθαν σε γνώση μας πληροφορίες, ότι στο εν λόγω εξωκλήσι, πιστοί επισκεπτόμενοι  για να ανάψουν το κεράκι τους στους Αγίους, ανοίγοντας την μικρή πορτούλα του ναίσκου, αντίκρισαν ένα εξωκοσμικό και αποτρόπαιο θέαμα.
Όλος ο χώρος ήταν ανάστατος, με εκατοντάδες φυτιλάκια να είναι σκόρπια στο πάτωμα, το ταβάνι και οι τέσσερις τοίχοι να είναι ραντισμένοι με λάδι και οι ιερές εικόνες των Αγίων να στάζουν ακόμη από το άναρχα εκσφενδονισμένο υγρό.
Οι κρεμαστές καντήλες που υπάρχουν περιμετρικά του δωματίου να είναι σβησμένες και να έχουν κρεμαστεί σε αυτές, διάφορες εσάρπες και εσώρουχα.
Γενικά επικρατούσε ένα σκηνικό που προέτρεπε σε άλλες σκοτεινές «παγανιστικές» εποχές.
Τρομοκρατημένοι  και με μεγάλη ταραχή, οι πιστοί αποχώρησαν μη πιστεύοντας σε αυτά που είδαν.
Να τονίσουμε ότι στο εξωκλήσι πηγαίνουν πολλοί πιστοί κάτοικοι από την ευρύτερη Αλμωπία, αναζητώντας κυρίως ίαση από ασθένειες και τεκνοποιία, γι αυτό και  εικάζουμε, ότι οι δράστες επέλεξαν την ημέρα της εορτής της Αγίας Άννης.
Έχοντας λοιπόν την πληροφορία αυτή και θέλοντας να την διασταυρώσουμε, πήγαμε σήμερα επί τόπου και καταγράψαμε με την κάμερά μας τους μυστηριώδεις και ανεξήγητους βανδαλισμούς.

Ακολουθούν οι εικόνες ντοκουμέντα, οι οποίες αφιερώνονται σε κάποιους, οι οποίοι μας επέκριναν και μας κατηγόρησαν ότι γράφουμε μυθεύματα και ανοησίες.
























0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...