Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΞΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΑΜΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ, ΣΕ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟ



Αστροφυσικοί και ερευνητές του διαστήματος χρησιμοποιούν συχνά τη φράση «διαστημικά σκουπίδια» για να περιγράψουν συντρίμμια και υπολείμματα από δορυφόρους και ρουκέτες, εξαρτήματα διαστημικών σταθμών και κομμάτια από διαστημικά σκάφη που είτε βρίσκονται στο διάστημα, είτε εισβάλλουν τυχαία στην ατμόσφαιρα της Γης.

   Σε μία δεύτερη ανάγνωση όμως, ίσως τα εισαγωγικά στη φράση «διαστημικά σκουπίδια» να μην είναι και τόσο απαραίτητα. Γιατί πρόκειται σκουπίδια. Για δικά μας σκουπίδια. Στην πραγματικότητα υπάρχουν περίπου 500.000 κομμάτια και συντρίμμια σε τροχιά γύρω από τη Γη και σε απόσταση ακριβώς 17.500 μιλίων. Μάλιστα, ο αριθμός αυτός έχει αυξηθεί ραγδαία μέσα σε μόλις 60 χρόνια.

   Για να μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε το μέγεθος του προβλήματος, ένας λέκτορας στo Royal Institution Stuart Grey, έφτιαξε ένα εντυπωσιακό βίντεο διάρκειας ενός λεπτού που δείχνει την αλματώδη αύξηση στην ποσότητα των διαστημικών σκουπιδιών που υπάρχουν λίγο έξω από τη Γη, μετατρέποντας το διάστημα σε έναν τεράστιο σκουπιδότοπο.

Μπορεί να έχουμε στο μυαλό μας τα διαστημικά σκουπίδια σαν κάτι πολύ μακρινό, αλλά α) δείχνει τη γενικότερη κουλτούρα μας γύρω από την προστασία του κόσμου όπου ζούμε- εντός και εκτός του πλανήτη β) ακόμη και ένα πολύ μικρό διαστημικό σκουπίδι μπορεί να προκαλέσει «κατακλυσμιαία» καταστροφή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. 

  Δείτε το βίντεο:







Πηγή: www.lifo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...