Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ;


Στις περισσότερες θρησκευτικές εικόνες και αναπαραστάσεις που υπάρχουν στο δυτικό κόσμο, η εικόνα του Ιησού Χριστού παρουσιάζεται σχεδόν η ίδια. Έχει τη μορφή ενός Καυκάσιου άντρα, με καστανά μακριά μαλλιά και γένια, λευκό δέρμα και ανοιχτόχρωμα μάτια.

   Αν και αυτή η εικόνα είναι πολύ οικεία, αφού μας εντυπώνεται στο μυαλό από πολύ μικρή ηλικία, πολλοί επιστήμονες υποστηρίζουν, εδώ και πολλά χρόνια, πως είναι τελείως λανθασμένη. Κι αυτό γιατί τα χαρακτηριστικά και τα χρώματα του προσώπου του Χριστού στις εικόνες είναι τελείως διαφορετικά από των υπόλοιπων ανθρώπων που ζούσαν στην ευρύτερη περιοχή της Γαλιλαίας όπου έζησε, μεγάλωσε και διακύρηξε το λόγο του Θεού.  
  Ο εγκληματολόγος - κοινωνικός ανθρωπολόγος Richard Neave, πρώην καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, με τη βοήθεια μιας ομάδας Ισραηλινών αρχαιολόγων και κάνοντας χρήση τεχνικών παρόμοιων με αυτές που χρησιμοποιούνται στην εγκληματολογία και τη σήμανση για την επίλυση εγκλημάτων, επιχείρησε πριν από μερικούς μήνες να ανασυνθέσει την εικόνα του προσώπου του Χριστού.

   Για να το πετύχει βασίστηκε στην ανατομία και τα χαρακτηριστικά τριών κρανιών που άνηκαν σε ανθρώπους από τη φυλή των Σημιτών και τα οποία βρέθηκαν σε αρχαιολογικούς τόπους εκσκαφής στην περιοχή του βόρειου Ισραήλ. Στη συνέχεια προχώρησε σ' ένα είδος αξονικής τομογραφίας μέσω υπολογιστή για να κάνει τρισδιάστατες τομές στο σχήμα των κρανίων ώστε να εξετάσει το πάχος τους σε συγκεκριμένες περιοχές του κεφαλιού. Έπειτα ανέπλασε τρισδιάστατα το δέρμα, τους μαλακούς ιστούς και τους μύες του προσώπου.
 Για να είναι περισσότερο ακριβής, συμβουλεύτηκε αρχαίες ζωγραφιές της περιοχής προκειμένου να εξακριβώσει το χρώμα των μαλλιών του Χριστού, ενώ μελέτησε τη Βίβλο ώστε να σιγουρευτεί για το σωστό μήκος τους. Αυτή είναι η τρισδιάστατη αναπαράσταση του προσώπου του Ιησού στην οποία κατέληξε έπειτα από χρόνια έρευνας και δουλειάς: 

Μέχρι σήμερα κανένας επιστήμονας δεν έχει καταφέρει να δώσει οριστική απάντηση σχετικά με το πως πραγματικά έμοιαζε ο Ιησού. Νωρίτερα μέσα στη χρονιά, Ιταλοί ερευνητές αποκάλυψαν τη δική τους εκδοχή για το πως ήταν ο Ιησούς σε μικρή ηλικία, χρησιμοποιώντας ως βασικό τους στοιχείο την Ιερά Σινδόνη του Τορίνο.
   Η Σινδόνη με την οποία τυλίχθηκε το σώμα του Χριστού μετά τη Σταύρωση, έχει εμπνεύσει διάφορες παραλλαγές σχετικές με την εικόνα και την εμφάνιση του Χριστού. Όμως η ανασύνθεση της ιταλικής αστυνομίας διαφέρει πολύ από αυτή του Richard Neave. 

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο όπως δημοσιεύτηκε στο Popular Mechanics .ΕΔΩ   




Πηγές: Ιndependent, Daily Mail, Popular Mechanics ,www.lifo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...