Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ



Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι, όπως όλα δείχνουν, οι μονομάχοι για την ηγεσία της ΝΔ στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών στις 10 Ιανουαρίου. 

  Από την ροή των αποτελεσμάτων προκύπτει ότι ο κ. Μεϊμαράκης θα είναι πρώτος, αλλά χωρίς να αγγίζει το 50% που θα του επέτρεπε να εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή. Ο κ. Μεϊμαράκης πάντως ξεπερνά το 40%, δεύτερος είναι ο κ. Μητσοτάκης που πλησιάζει το 30% και τρίτος ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

   "Απευθύνομαι προσωπικά στους 400.000 πολίτες, σας καλώ να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για μία νέα εποχή στη ΝΔ", ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος έρχεται δεύτερος στην καταμέτρηση για την εκλογή αρχηγού στη ΝΔ και πρόσθεσε ότι "Στις 11 Ιανουαρίου ξημερώνει μία νέα εποχή για τη ΝΔ και την Ελλάδα".

  Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους του κόμματος και σημείωσε: "Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Σήμερα παραδοσιακοί ψηφοφόροι ενώθηκαν με χιλιάδες νέους. Έστειλαν μήνυμα να κάνουμε την ΝΔ μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη. Έστειλαν όμως μήνυμα και κατά της ανίκανης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ". 

  Από το επιτελείο του A. Τζιτζικώστα πάντως αφήνονται αιχμές κατά του Κ. Καραμανλή και σχολιάζεται πως η αναμέτρηση κρίθηκε την τελευταία εβδομάδα πριν την κάλπη με την επιρροή που άσκησαν οι διαρροές από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού. Η παρέμβαση του πρώην προέδρου της ΝΔ άλλαξε τους συσχετισμούς στην Βόρειο Ελλάδα που είναι το προπύργιο του κ. Τζιτζικώστα. Το περιβάλλον του περιφερειάρχη θεωρεί ότι η ΝΔ με την μεγάλη συμμετοχή έδειξε ότι είναι ζωντανή και ότι παραμένει ένα καραμανλικό κόμμα. Η έμμεση παρέμβαση Καραμανλή, επισημαίνουν, έδωσε την κατεύθυνση στη ΝΔ ως ένα κεντροδεξιό κόμμα που θα κινηθεί συναινετικά σε σχέση με την κυβέρνηση Τσίπρα.

   Ωστόσο ο ο Γιώργος Βουλγαράκης, εξέφρασε την άποψή  ότι δεν πρέπει να πάνε σε δεύτερο γύρο οι εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου στη ΝΔ, σε περίπτωση που ο πρώτος πιάσει ένα ποσοστό κοντά στο 50% και εξηγεί: 
  Θέλω να το πω από τώρα, που δεν γνωρίζουμε ακριβώς τα αποτελέσματα της εκλογής Προέδρου στη ΝΔ. Έχω την άποψη ότι αν ο πρώτος (όποιος και αν είναι) πλησιάσει το 50% και η διαφορά του απ το δεύτερο, είναι σημαντική, ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΕ β ΓΥΡΟ. 

1ο) Διότι αν κάποιος πάρει μόνος του σχεδόν το 50% και όλοι οι άλλοι περίπου το ίδιο, θα αποτελεί πρόβλημα να εκλεγεί πιθανά ο δεύτερος, ως αθροιστική αντίδραση κορυφής στον πρώτο.
 2) Διότι η περίοδος που θα ακολουθήσει θα είναι γεμάτη με θεωρίες συνωμοσίας και αυτό θα είναι πολύ κακό για τη ΝΔ. 
3) Διότι δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι θα πάνε 400.000 άνθρωποι να ψηφίσουν για δεύτερη φορά και αυτό , επίσης , θα είναι πολύ κακό για τη ΝΔ.
 4) Διότι αν υπάρξουν εντάσεις εξ αιτίας του διπολισμού, θα δημιουργήσουν ευρύτερα ψυχολογικά ρήγματα και
 5) Διότι το κόμμα θα χάσει πολύτιμο χρόνο σε μια συγκυρία που δεν επιτρέπει αυτή την πολυτέλεια. Θα περίμενα συνεπώς, να υπάρξει μια δήλωση όλων , ότι συστρατεύονται με τον πρώτο και στηρίζουν τη επιλογή της βάσης.

   Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Άδωνις αναμένεται να κάνει δήλωση στήριξης υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη. 



Πηγή: www.lifo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...