Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ




ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

«Μια ακόμη ολέθρια συνταγή υπερφορολόγησης – ύφεσης»

Με μια τεκμηριωμένη από αδιάσειστα στοιχεία ομιλία ο Βουλευτής Πέλλας και πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  Γιώργος Καρασμάνης, τοποθετούμενος επί του προϋπολογισμού στην ολομέλεια της βουλής, κατέδειξε ότι η ολέθρια συνταγή υπερφορολόγηση – ύφεση, είναι χωρίς προοπτική, χωρίς διεξόδους, χωρίς ελπίδα. Και ότι το χειρότερο είναι, ότι επιδεινώνει την κρίση που έξη χρόνια τώρα όχι μόνο  αποδομεί και αποσαρθρώνει την ελληνική οικονομία, αλλά σαν επιθετικός μεταστατικός καρκίνος καταστρέφει τα σπλάχνα των συμπολιτών μας.
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «είναι πολύ εύκολη η αφαίμαξη εισοδημάτων και το να τινάζεις στον αέρα οικογενειακούς προϋπολογισμούς, όπως επίσης εύκολο είναι να επιβάλλεις στους αγρότες μεγαλύτερες εισφορές για τον ΟΓΑ, να τους αυξάνεις τον φόρο εισοδήματος και την προκαταβολή του φόρου, να τους καταργείς την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το πετρέλαιο αγροτικής ανάπτυξης. Ή μήπως χρειάζεται πολύ μυαλό, αναρωτήθηκε,  για να προβλέψουμε πού οδηγεί αυτό; Οδηγεί σε παραπέρα μείωση της ανταγωνιστικότητας των αγροτικών μας προϊόντων, στην επιδείνωση του ήδη επιβαρυμένου εμπορικού ισοζυγίου. Και αυτά για έναν κλάδο που θα μπορούσε και έπρεπε να αποτελέσει πυλώνα ανάπτυξης και ανάκαμψης της οικονομίας μας».
Πυρά κατά της εγκατάλειψης Προγραμμάτων εξαπέλυσε, τονίζοντας τη ζημιά που υφίσταται η εθνική οικονομία λέγοντας:
          «Δεν απαιτείται να είναι κανείς οικονομολόγος για να καταλάβει ότι τα αναπτυξιακά εργαλεία είναι πολύ συγκεκριμένα: το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το ΕΣΠΑ, τα κοινοτικά συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα στον αγροτικό τομέα, που μένουν αναξιοποίητα στα συρτάρια. Με την ισχνή αύξηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, που αποτελεί το καύσιμο για την επανεκκίνηση της οικονομίας μας, οδηγούμαστε μετά πάσα βεβαιότητα στην αποτελμάτωση της απορροφητικότητας των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, κονδύλια που μπορούν να δώσουν ανάπτυξη σε ολόκληρη την ελληνική περιφέρεια, δουλειές σε νέους ανθρώπους, να εξασφαλίσουν την καταβολή σημαντικών ποσών ΦΠΑ, περισσότερου φόρου εισοδήματος, περισσότερων εισφορών στα ταμεία, να εξασφαλίσουν περισσότερη δουλειά στα μαγαζιά. Να, λοιπόν, τα περιβόητα ισοδύναμα που λέτε ότι ψάχνετε, κύριοι της Κυβέρνησης». 
Ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν ο πρώην Υπουργός, για την πολιτική της σημερινής Κυβέρνησης, στο θέμα της Αγροτικής Ανάπτυξης.
«Είναι, υπογράμμισε, τουλάχιστον εξοργιστικό και ανήκουστο να μένουν αναξιοποίητα από το προηγούμενο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 902 εκατομμύρια ευρώ, λόγω της απραξίας επί έναν χρόνο του Υπουργείου, με κίνδυνο να χαθούν ή, στην καλύτερη περίπτωση, να μεταφερθούν στο νέο Πρόγραμμα Ανάπτυξης. Αυτό, όμως, θα σημάνει μείωση κατά 21% των κονδυλίων της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020, δηλαδή περικοπή κατά 40% των κονδυλίων για προγράμματα ανάπτυξης των αγροτικών εκμεταλλεύσεων και επιχειρήσεων, και αυτό με τη σειρά του θα έχει άμεσο αντίκτυπο, με μείωση των πόρων για ίδρυση και εκσυγχρονισμό μικρομεσαίων αγροτικών επιχειρήσεων, όπως τα start ups / νεοφυείς επιχειρήσεις, και άλλα, και την ενίσχυση των νέων αγροτών για την αντιμετώπιση της ανεργίας».
Τόνισε δε και τον άλλο κίνδυνο: Αυτά τα 902 εκατομμύρια να μην μας τα εγκρίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για μεταφορά στο νέο Πρόγραμμα. Τότε θα είμαστε υποχρεωμένοι να πληρώσουμε τους δικαιούχους μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του προϋπολογισμού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Ο Γιώργος Καρασμάνης, ανέφερε ακόμη ότι, η Κυβέρνηση της ΝΔ. πέρσι τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο κατέβαλε στους παραγωγούς πάνω από 2,5 δισεκατομμύρια, μια σημαντική οικονομική ανάσα για την αγορά που γονατίζει και στενάζει κάτω από την έλλειψη ρευστότητας, ενώ σήμερα ψάχνουν οι παραγωγοί να βρουν τα δικαιώματά τους και δεν γνωρίζουν πότε θα υπάρξει εξόφληση.
(Ο Βουλευτής επισημαίνει εδώ ότι, στην προ ημερών συζήτηση για τα βοσκοτόπια στη Βουλή, υπενθύμισε στον σημερινό Υπουργό, ότι κατά την παράδοση του Υπουργείου, του έτεινε χείρα συνεργασίας, τον παρότρυνε να διατηρήσει για 3-4 μήνες, την ίδια Ομάδα Διαπραγμάτευσης. Τονίζοντάς του ότι το διάστημα αυτό θα ήταν εξαιρετικά κρίσιμο για σημαντικά αγροτικά ζητήματα, όπως πχ η έκδοση των αποφάσεων για την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ, τα προσωρινά δικαιώματα αγροτών και κτηνοτρόφων που έπρεπε να είχαν ανακοινωθεί μέχρι τον Ιούνιο , ώστε να υπάρχει χρόνος υποβολής ενστάσεων λόγων λαθών!)
 Ο Γιώργος Καρασμάνης, δεν παρέλειψε και το θέμα του ΕΛΓΑ.
«Καταργείτε είπε και το μέτρο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης που αναφέρεται στον ΕΛΓΑ. Πετάτε δηλαδή στον κάλαθο των αχρήστων ένα κονδύλιο που θα μπορούσε να φτάσει στα 200 εκατομμύρια, χρήματα αναγκαία για την κάλυψη συγκεκριμένων ασφαλιστικών κινδύνων στη φυτική και ζωική παραγωγή, και μάλιστα σε μια περίοδο που οι ζημιές αυξάνονται συνεχώς λόγω των δυσμενών κλιματικών αλλαγών».
Συνεπώς, κατέληξε, η ψήφος μας είναι αυτονόητη.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...