Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΗΦΑΚΗΣ - ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ



 Γιάννης Σηφάκης :  Συναντήσεις στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και στον ΟΠΕΚΕΠΕ μαζί με Ομάδες Παραγωγών της Πέλλας για την επίλυση προβλημάτων τους
Μαζί με τους αγρότες για την αναβάθμιση της θέσης του αγρότη και του κτηνοτρόφου 
Ανεπιθύμητοι από τους αγρότες είναι αυτοί που μας έφεραν σε αυτή ην κατάσταση τόσα χρόνια και οι χθεσινοί και σημερινοί απολογητές τους

Ο βουλευτής Γιάννης Σηφάκης έκανε διαδοχικές συναντήσεις τις τελευταίες μέρες με την πολιτική ηγεσία και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του ΟΠΕΚΕΠΕ για την προώθηση αιτημάτων των αγροτών της Πέλλας. 
Τα θέματα αφορούσαν σε προβλήματα των Ομάδων Παραγωγών Αρχαγγέλου και «Μέγας Αλέξανδρος» Κύρου , προβλήματα νέων αγροτών, αδικίες στις εξισωτικές αποζημιώσεις 2013 και 2014, θέματα που αφορούν σε χαρακτηρισμό περιοχών ως ορεινών και πεδινών και άλλα θέματα αγροτών και κτηνοτρόφων της Πέλλας. 
Ιδιαίτερα, αυτό το διάστημα, ασχολείται μαζί με άλλους βουλευτές με το ζήτημα των αλλοδαπών εργατών γης με στόχο την ολοκλήρωση των ρυθμίσεων για να μπορεί ο αγρότης να δικαιολογεί στα βιβλία του τα μεροκάματα  και τα γενικά έξοδα τους . Ακόμη να εισπράττονται  εισφορές από τον ΟΓΑ για την εργασία τους. 
Μιλώντας με τους εκπροσώπους των ομάδων παραγωγών  ( κάποιοι εκ των οποίων εκπροσωπούν και αγροτικούς συλλόγους) ο βουλευτής δήλωσε την αμέριστη συμπαράταξη του με τους αγρότες της Πέλλας στους δίκαιους αγώνες τους. 
Ανέφερε την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται -σε αυτή την πολύ δύσκολη χρονική στιγμή- στην διαπραγμάτευση με τους θεσμούς για τον καθορισμό του κατά κύριο επάγγελμα αγρότη, να γίνει δεκτή η ιδιαιτερότητα του ΟΓΑ και να υπάρχει λογική ( με βάση την θέση του αγρότη) σταδιακής ρύθμισης για τις ασφαλιστικές εισφορές, κλιμακωτής φορολόγησης για τον κατά κύριο επάγγελμα αγρότη και κτηνοτρόφο , έξοδα που να δικαιολογεί ο αγρότης για την μείωση του φορολογητέου εισοδήματος, νέες ρυθμίσεις για την ίδρυση ομάδων παραγωγών και συνεταιρισμών, παρέμβασης για την βελτίωση της σχέσης τιμής  παραγωγού και τιμής καταναλωτή.  Δημιουργία συνθηκών νέας οργάνωσης των αγροτών για διεκδίκηση αρκετά καλύτερων τιμών πληρωμής για το ροδάκινο και αναβαθμισμένες αγορές για το κεράσι, τα μήλα, το γάλα, το κρέας και τα άλλα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα.
Ακόμη δήλωσε ότι η ψήφιση μέτρων που κατά κάποιο τρόπο θίγουν τον αγρότη θα γίνει  (αν γίνει) μόνο αν τεθούν σαν βασικά προαπαιτούμενα για την επιβίωση της χώρας στο Ευρωπαϊκό πλαίσιο και με το ένα μάτι στην αντικατάσταση τους μόλις σταθεροποιηθεί και βελτιωθεί η κατάσταση της χώρας. Σε άλλη περίπτωση ( αν δηλαδή δεν συνδεθούν από τους θεσμούς με βασικά προαπαιτούμενα) δεν τίθεται θέμα συμφωνίας με τα μέτρα αυτά. 
Σε δηλώσεις διαφόρων υπερασπιστών των πολιτικών και των κομμάτων που διέλυσαν τον αγροτικό κόσμο τόσα χρόνια περί «ανεπιθύμητων» βουλευτών απάντησε ότι οι τελευταίοι που δικαιούνται να μιλούν είναι αυτοί που οδήγησαν τον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο στα όρια της επιβίωσης τόσα χρόνια, που εγκατέλειψαν την ύπαιθρο χωρίς βασικά έργα υποδομής για φτηνό κόστος παραγωγής, που διατηρούσαν πελατειακά κυκλώματα διαίρεσης των αγροτών σε ημετέρους και μη, που δεν εφάρμοσαν επί δεκαετίες καμιά αγροτική μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη πολιτική , αυτοί τέλος που οδήγησαν την χώρα στον γκρεμό. 
Ας δουν ότι στα χωριά τους ο αγρότης και ο κτηνοτρόφος έφτασε σε σημείο να ζει με την αγροτική σύνταξη των ηλικιωμένων γονιών του. Εκεί μας οδήγησαν οι πολιτικές και τα κόμματα που υπερασπίζονται ( κόμματα που παραπαίουν και οδεύουν ολοταχώς προς την  διάλυση). 
Η κυβέρνηση διαχειρίζεται σήμερα τα αποτελέσματα της πολιτικής ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προσπαθώντας να βγάλει το συντομότερο την χώρα από την παρατεταμένη ύφεση και την κρίση. Ο αγρότης και ο κτηνοτρόφος σε αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις έδειξε ποιούς θεωρεί ανεπιθύμητους. Στην  πρόσφατη ( μόλις πριν από 75 μέρες) κρίση του εμπιστεύτηκε στον ΣΥΡΙΖΑ την διαχείριση των δυσκολιών αναδεικνύοντας τον πρώτη δύναμη ( με μεγάλη διαφορά ) στην χώρα αλλά , για πρώτη φορά, πρώτη δύναμη και στην Πέλλα. 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...