Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

ΤΟ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ ΧΑΝΓΚΟΒΕΡ



Όποιος πιστεύει πραγματικά ότι έχει χανγκόβερ, έχει χανγκόβερ... Είτε πρόκειται για φυσικό είτε για μεταφυσικό χανγκόβερ πάντως, ό,τι κι αν κάνεις, μην κάνεις πρωινό σεξ με κάποιον που κακώς ξύπνησες μαζί, και μη βάλεις ν' ακούσεις John Coltrane - σύμφωνα πάντα με τον αείμνηστο old school μπεκρή των αγγλικών γραμμάτων, Kingsley Amis. 

Από τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΟΛΙΤΑΚΗ 

«...[Οι συζητήσεις και τα άπειρα δημοσιεύματα σχετικά με τη διαχείριση του χανγκόβερ] παραλείπουν εντελώς τις ψυχολογικές, ηθικές, συναισθηματικές, πνευματικές παραμέτρους: όλο αυτό το αχανές, ασαφές, φριχτό εποικοδόμημα που τρεμοφέγγει απειλητικά και καθιστά (ευτυχώς) το χανγκόβερ μια μοναδική οδό προς την αυτογνωσία και την αυτοπραγμάτωση...

   ...Κάπου εδώ, οι νεαροί αναγνώστες μπορούν να χαλαρώσουν, καθώς είναι ακόμα ξένοι στο μεταφυσικό χανγκόβερ. Ας μη χασκογελάνε όμως. Μπορούν να είναι βέβαιοι ότι, όσο μεγαλώνουν, το Μεταφυσικό Χανγκόβερ θα έρχεται όλο και πιο συχνά να γεμίσει το κενό που θα αφήνει το προοδευτικά λιγότερο έντονο Φυσικό Χανγκόβερ. Κι απ' τα δύο, ασύγκριτα το πιο τρομακτικό είναι βέβαια το ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ ΧΑΝΓΚΟΒΕΡ...  

 ...Όταν σε καταβάλλει αυτό το ανομολόγητο σύμπλεγμα λύπησης, κατάθλιψης (αυτά τα δύο είναι το ίδιο), άγχους, μίσους για σένα τον ίδιο, αίσθησης αποτυχίας και φόβου για το μέλλον, πες στον εαυτό σου ότι απλά έχεις χανγκόβερ. Δε σε αηδιάζει τίποτα, δεν έχεις πάθει μικρό εγκεφαλικό, δεν είσαι και τόσο χάλια στη δουλειά σου, η οικογένεια και οι φίλοι σου δεν έχουν στήσει μια συνομωσία σιωπής για το πόσο σκατόψυχος είσαι, δεν έχεις καταφέρει επιτέλους να δεις τη ζωή όπως είναι πραγματικά και τέλος πάντων δεν έχει νόημα να κλαίμε για το γάλα που χύθηκε. Αν λειτουργήσει αυτό, αν έχεις πείσει τον εαυτό σου, τότε δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτε άλλο, αφού σύμφωνα με τη Γενική Αρχή 9: Όποιος πιστεύει πραγματικά ότι έχει χανγκόβερ, έχει χανγκόβερ...

   ...Καλύτερα να στραφείς τώρα σε κάποιο ζωηρό και εξωστρεφές άκουσμα, με προσοχή όμως. Πολλά από τα κομμάτια που μοιάζουν έτσι σε πρώτη ακρόαση, έχουν τη διεστραμμένη συνήθεια να καταφέρνουν ύπουλα χτυπήματα στο συναισθηματικό ηλιακό μας πλέγμα. Η τζαζ δεν κάνει και τόσο καλό στο Μεταφυσικό Χανγκόβερ (Μ.Χ.), ενώ η ποπ μάλλον θα επιδεινώσει το Φυσικό σου Χανγκόβερ (Φ.Χ.).

   ...Αν όμως πραγματικά αισθάνεσαι ότι η ζωή δε θα μπορούσε να είναι πιο θλιβερή, δοκίμασε ένα αργό κομμάτι του Miles Davis. Αμέσως θα σου υποδείξει ότι η ζωή, όσο θλιβερή κι αν μοιάζει, δε θα μπορούσε ποτέ να είναι τόσο θλιβερή όσο την παρουσιάζει ο Miles Davis. Μπορεί επίσης η εμπειρία να γίνει ακόμα πιο επωφελής αν κατά την ακρόαση παρίσταται κάποιος που τον αναφέρει ως «Miles», αντί για Davis. Η αντανακλαστική έκκριση αδρεναλίνης στο άκουσμα αυτού του δείγματος τρέντι ψευτο-οικειότητας θα ανανεώσει τον οργανισμό σου, και το χτύπημα που θα ρίξει κάτω τον υπόλογο, θα αποκαταστήσει την πίστη στον ανδρισμό σου, στην αδρή βία, κλπ. 

  ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Βεβαιώσου ότι ο συνεργάτης κάποτε του Davis, ο John Coltrane, δεν «παίζει» το σαξόφωνο του σε κανένα από τα κομμάτια που θα επιλέξεις. Αυτός θα σου υποδείξει, με τον πλέον εμφατικό τρόπο, ότι η ζωή είναι ακριβώς όπως την αντιλαμβάνεσαι τώρα: φτηνή, μάταιη και χωρίς νόημα...» 


 ____________ 

Αποσπάσματα από το The Hangover (περιλαμβάνεται στη συλλογή δοκιμίων On Drink του 1972) Μετάφραση Δ.Π.





 Πηγή: www.lifo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...