Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

"ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΠΕΛΛΑΣ



Στο πλαίσιο του πνεύματος των Χριστουγέννων, το Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας θα πραγματοποιήσει τις ακόλουθες εκδηλώσεις:

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015, Ώρα: 11.00

«Ο κόσμος των αρχαίων στο χριστουγεννιάτικο δέντρο»: στολισμός του χριστουγεννιάτικου δένδρου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας από τους μαθητές της Στ΄ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Πέλλας και του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία του Δήμου Πέλλας με αντίγραφα ευρημάτων του Μουσείου, τα οποία θα κατασκευάσουν οι ίδιοι, στέλνοντας τις δικές τους ευχές για τα φετινά Χριστούγεννα. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει με μουσική και τραγούδια το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών.

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015, Ώρα: 17.30

«Οι καλικάντζαροι στον μύλο»: παιδιά και ενήλικες θα βιώσουν το πνεύμα των Χριστουγέννων μέσα από την αφήγηση παραμυθιών του Δωδεκαημέρου, τότε που οι καρκάντζαλοι, τα παγανά, παρατούσαν τα πριόνια και τα τσεκούρια τους, ανέβαιναν πάνω στη γη, πείραζαν τους ανθρώπους και τα καμώματα τους γενήκαν παραμύθια. Πρόγραμμα αφήγησης αμιγώς χριστουγεννιάτικο, αντλημένο από τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα του λαού μας, διανθισμένο με κάλαντα και ευχές από όλη την Ελλάδα. Παιδιά και ενήλικες θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ένα ταξίδι και να γνωρίσουν τις παραδόσεις από διάφορα μέρη της χώρας μας. Να ακούσουν κάλαντα από τη Θράκη, τη Μακεδονία και την Ικαρία, ευχές από την Αγιάσο της Μυτιλήνης μα και πειράγματα από τα Βράσταμα Χαλκιδικής. Ένα απόγευμα γεμάτο παραμύθια που θα αφηγηθεί με τον δικό της τρόπο η Ανθή Θάνου και θα συνοδέψει με μουσική ο Αλέξης Μακρής.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Δωρεά Χριστουγεννιάτικου Δέντρου
Δασαρχείο Αριδαίας

ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΠΕΛΛΑΣ
Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας
Archaeological Museum of Pella
T.K. 58 005 ,  Πέλλα - Pella - Greece
Tel. +302382031160, +302382032730
Fax. +302382033092

http://www.pella-museum.gr/
https://www.facebook.com/pages/Archaeological-Museum-of-Pella/434922793269007

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...