Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

"ΠΡΑΣΙΝΟΙ" ΑΥΣΤΡΙΑΣ: ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ΕΙΣΡΟΗ" ΑΛΛΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Dimitri Messinis / SOOC
Με αυστηρή γλώσσα απάντησε η επικεφαλής των Πρασίνων στην Αυστρία, στον υπουργό Εξωτερικών της χώρας για το προσφυγικό.
Ο Σεμπάστιαν Κουρτς, υπουργός Εξωτερικών και Ενσωμάτωσης της Αυστρίας δήλωσε ότι θα πρέπει να γίνουν τα πάντα για να διακοπεί η «εισροή» στην Αυστρία, καθώς έρχονται πάρα πολλοί άνθρωποι.
«Δεν πρόκειται για μια "εισροή", αλλά πρόκειται για ανθρώπους, αντέταξε η αρχηγός του αυστριακού κόμματος των Πράσινων που βρίσκεται στην αντιπολίτευση, Εύα Γλαβίσνιγκ.
Οι Κουρτς και Γλαβίσνιγκ είχαν έντονη αντιπαράθεση για το προσφυγικό στην εφημερίδα «Εστεραιχ».
Η επικεφαλής των Πράσινων, είπε πως «μπορεί να είναι γνωστό σε όλους, ότι στη Συρία και στα γειτονικά κράτη απαιτείται τάχιστα μία σταθεροποίηση», ρώτησε όμως τον Αυστριακό υπουργό Εξωτερικών και Ενσωμάτωσης για το πώς θέλει να σταματήσει τους πρόσφυγες.
«Τι σημαίνει αυτό το <κλείσιμο των συνόρων>; Πρέπει πραγματικά τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαικής Ένωσης να προστατευτούν με τη βία των όπλων;» ρώτησε η Γλαβίσνιγκ
«Οποιος δεν προστατεύει τα εξωτερικά σύνορα διακινδυνεύει μία διάλυση του χώρου της Συνθήκης Σένγκεν, καθώς δεν μπορούν να φθάνουν καθημερινά χιλιάδες άνθρωποι στην Κεντρική Ευρώπη χωρίς να έχουν καταγραφεί και ούτε όλοι οι άνθρωποι που έρχονται στην Ευρώπη είναι Σύροι πρόσφυγες πολέμου, αλλά άνθρωποι σε αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής» απάντησε ο Κουρτς.
Μάλιστα ο αυστριακός ΥΠΕΞ σημείωσε πως η Αυστρία δεν θα είναι πλέον σε θέση να υποδεχθεί την επόμενη χρονιά πάλι τόσους πολλούς ανθρώπους και το ζήτημα της ενσωμάτωσης είναι και ένα θέμα αριθμού των ανθρώπων, ενώ δύσκολο είναι επίσης το ζήτημα της αγοράς εργασίας, όπου, όπως τονίζει, σε αντίθεση με τους αρχικούς ισχυρισμούς, πάρα πολλοί πρόσφυγες έχουν κακή κατάρτιση, τη στιγμή μιας συνεχώς αυξανόμενης ανεργίας στην Αυστρία.
Η αρχηγός των Πρασίνων μίλησε για την ανάγκη να υπάρξει στο προσφυγικό ζήτημα μία κοινή ευρωπαϊκή λύση, ενώ απέρριψε κατηγορηματικά την κριτική του υπουργού, ότι με «αφελείς αερολογίες, όπως αλληλεγγύη και ειλικρίνεια» δεν θα επιλυθεί το προσφυγικό πρόβλημα.


Πηγή: www.iefimerida.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...