Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

ΜΟΥΔΙΑΣΜΕΝΗ Η ΓΑΛΛΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΡΙΑΜΒΟ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝ ΛΕΠΕΝ



Υπό το "σοκ" της ιστορικής νίκης του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου (FN) στον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών ξυπνά σήμερα η Γαλλία, καθώς το κόμμα της Μαρίν Λεπέν εξασφάλισε την πρωτιά σε έξι από τις 13 περιφέρειες της χώρας και το Σοσιαλιστικό Κόμμα απέσυρε τους υποψηφίους του από τις δύο πιο ευαίσθητες περιφέρειες, τη Νορ-Πα-ντε-Καλέ-Πικαρδία και την Προβηγκία-Άλπεις-Κυανή Ακτή. 

  "Το Σοκ" έχουν τίτλο στα πρωτοσέλιδά τους -κάτι σπανιότατο για τις δύο γαλλικές εφημερίδες- η (συντηρητική) Le Figaro και η (κομμουνιστική) L'Humanité, ενώ η εφημερίδα Le Parisien/Aujourd'hui en France βλέπει πλέον "Το Εθνικό Μέτωπο στις πόρτες της εξουσίας" και η Libération γράφει (το FN) "Πλησιάζει". 

  Δεκαοκτώ μήνες πριν απόό τις προεδρικές εκλογές του 2017, σε μια Γαλλία τραυματισμένη ακόμη από τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου και με την ανεργία να καλπάζει, το ακροδεξιό κόμμα συγκέντρωσε ποσοστό ρεκόρ σχεδόν 28% των ψήφων, με τη Λεπέν να δηλώνει ότι είναι "πρώτο κόμμα της Γαλλίας", καθώς προηγείται της δεξιάς αντιπολίτευσης του Νικολά Σαρκοζί (27%) και των σοσιαλιστών του προέδρου Φρανσουά Ολάντ (23,5%). 



Ο δεύτερος γύρος έχει προγραμματιστεί για τις 13 Δεκεμβρίου. Οι περιφερειακές εκλογές είναι η πρώτη εκλογική αναμέτρηση στη χώρα μετά τις πολύνεκρες τζιχαντιστικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου και η τελευταία πριν από τις προεδρικές του 2017. Η πρόεδρος του FN χαιρέτισε το "εξαιρετικό αποτέλεσμα" στο βορρά και υποστήριξε την "αποστολή του για την επίτευξη της εθνικής ενότητας που χρειάζεται η χώρα". Στο νότο, η Μαρεσάλ-Λεπέν χαιρέτισε ένα "απολύτως ιστορικό ποσοστό", που σημαίνει "το τέλος ενός παλιού συστήματος". 

Το κόμμα της στρατολογεί στο εξής μέλη από όλες τις κοινωνικές τάξεις, ποντάροντας σε μια απόρριψη της παραδοσιακής πολιτικής τάξης, σε μια χώρα όπου η ανεργία καλπάζει με σχεδόν 3,6 εκατομμύρια ανέργους. Μετά τις επιθέσεις αυτές, το FN ενίσχυσε την εθνικιστική και αντιμεταναστευτική του ρητορική έπειτα από την αποκάλυψη ότι δύο από τους βομβιστές αυτοκτονίας είχαν φτάσει στη Γαλλία, μαζί με το κύμα των μεταναστών που είχε φτάσει στην Ελλάδα. 

Οι σοσιαλιστές πάσχουν από τις διχόνοιες της αριστεράς και δεν επωφελήθηκαν από τη θεαματική άνοδο της δημοτικότητας του Φρανσουά Ολάντ, του οποίου οι πρωτοβουλίες όσον αφορά την ασφάλεια μετά τις επιθέσεις επιδοκιμάστηκαν και υποστηρίχτηκαν από την κοινή γνώμη.   Μια νίκη της άκρας δεξιάς στις 13 Δεκεμβρίου σε μία ή περισσότερες περιφέρειες θα είναι ιστορική πρωτιά στη Γαλλία. 



Πηγή: www.lifo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...