Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

GREEN PRODUCTS: ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Green Products: Εναλλακτικό δίκτυο εμπορίας αγροτικών προϊόντων με στόχο τις αγορές του εξωτερικού

Να μετατρέψουν την ιδέα τους σε επιχείρηση, με την υποστήριξη του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, είχαν την ευκαιρία 42 νεοφυείς ομάδες μέσα από το έργο της Θερμοκοιτίδας Υποστήριξης Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας – Θ.Ε.Α. του ΕΒΕΑ. 

Με την έναρξη της λειτουργίας της Θερμοκοιτίδας σε έναν ειδικά διαμορφωμένο και πλήρως εξοπλισμένο χώρο, αναδείχθηκε ένα «φυτώριο» καινοτόμων επιχειρήσεων, στην καρδιά της Αθήνας. Σκοπός του ΕΒΕΑ ήταν και παραμένει να συμβάλει, όχι μόνο στη μείωση του απαιτούμενου αρχικού κεφαλαίου, αλλά κυρίως στην υπέρβαση μιας σειράς εμποδίων και προβλημάτων που οι νεοφυείς επιχειρήσεις καλούνται να αντιμετωπίσουν.
Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί η Green Products

H Green Products στοχεύει στη δημιουργία ενός εναλλακτικού δικτύου εμπορίας αγροτικών προϊόντων, πρωτοποριακού σε παγκόσμιο επίπεδο με στόχο κυρίως τις αγορές του εξωτερικού.  Στο δίκτυο αυτό οι αγοραστές και πωλητές θα έρχονται σε επαφή μέσω ενός

Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Υποστήριξης Διαδικασιών Διαμεσολάβησης, το οποίο θα διευκολύνει τη διάχυση της πληροφορίας που αφορά σε αιτήματα προσφοράς – ζήτησης ευπαθών αγροτικών προϊόντων καθώς και τη διεκπεραίωση μιας τέτοιας εμπορικής συναλλαγής στο σύνολο της. 

Η λειτουργία του δικτύου θα υποστηρίζεται από το Πληροφοριακό Σύστημα, το οποίο θα έχει τη μορφή μιας διαδικτυακής ηλεκτρονικής πλατφόρμας συναλλαγών, μέσω της οποίας θα διεκπεραιώνονται με αποτελεσματικό τρόπο διαδικασίες όπως: η δημιουργία προσφοράς και αιτημάτων ζήτησης, η διαπραγμάτευση μεταξύ πωλητή & αγοραστή, η δημιουργία συμβολαίου και η παρακολούθηση υλοποίησής του. 

Βασικός ρόλος στο δίκτυο είναι αυτός του τοπικού διευκολυντή (facilitator), ο οποίος θα οργανώνει αφενός τη διαδικασία συγκέντρωσης των ποσοτήτων των προϊόντων που θα πληρούν τις συγκεκριμένες προδιαγραφές και αφετέρου τη διαπραγμάτευση σε σχέση με τους όρους των συναλλαγών.

Το δίκτυο θα παρέχει επίσης υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας, όπως υπηρεσίες διασφάλισης και ελέγχου ποιότητας, logistics, ιχνηλάτησης προϊόντων κ.α προκειμένου να δημιουργηθούν συνθήκες εμπιστοσύνης, οι οποίες είναι απαραίτητες στις εμπορικές συναλλαγές των αγροτικών προϊόντων.

Στόχος είναι το υπό ανάπτυξη δίκτυο να καταστεί ένας μόνιμος καινοτομικός μηχανισμός διεκπεραίωσης αγορών μεγάλων ποσοτήτων αγροτικών προϊόντων προς μεγάλες αγορές του εξωτερικού με χρήση τεχνολογιών πληροφορικής και διαδικτύου. Μέσω αυτού του μηχανισμού θα ενισχυθεί η υιοθέτηση καινοτομικών ολοκληρωμένων συστημάτων ποιότητας που θα ξεκινούν από την έντονη χρησιμοποίηση πιστοποιητικών τυποποίησης και ποιότητας και θα φτάνουν μέχρι το σημείο της πλήρους καταγραφής της προέλευσης και της διαδρομής ενός αγροτικού προϊόντος από τη σπορά του μέχρι την κατανάλωσή του (full path tracing). Παράλληλα, θα αναδειχθεί το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που προκύπτει μέσα από την εφαρμογή σύγχρονων διαδικασιών logistics που θα περιλαμβάνουν τον προγραμματισμό παραγωγής, τη διαχείριση των μεταφορών με όρους βελτιστοποίησης, την αδιάλειπτη παρακολούθηση της διαδρομής των προϊόντων από την αρχική φόρτωση μέχρι την τελική παράδοση και τους μηχανισμούς άμεσης ανταπόκρισης σε περιπτώσεις αντιμετώπισης προβλημάτων. 

Φιλοδοξία της Green Products είναι να συμβάλλει σε διεθνές επίπεδο στην αλλαγή του τρόπου με τον οποίο μέχρι σήμερα γίνεται η εμπορία ευπαθών αγροτικών προϊόντων μέσω της διεκπεραίωσης σημαντικού όγκου εξαγωγών ελληνικών αγροτικών προϊόντων.     

Το έργο Θ.Ε.Α. είναι μέλος του Δικτύου Επιχειρηματικότητας του Δήμου Αθηναίων, και εντάχθηκε στο αναπτυξιακό πρόγραμμα “Έργο: Αθήνα" και συγχρηματοδοτείται από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αττική 2007-2013 του ΕΣΠA.



Πηγή: www.iefimerida.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...