Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΔΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ 2015



Σε μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, η Κοπή Πίτας του ΔΙΕΚ Αριδαίας για το έτος 2015. 

Τις 4 Βασιλόπιτες επιμελήθηκαν τα Τμήματα Αρτοζαχαροπλαστών και Μαγείρων του ΙΕΚ Αριδαίας, ενώ δημιουργήθηκε αδιαχώρητο στην αίθουσα διδασκόντων του ΙΕΚ
από τη μεγάλη προσέλευση Εκπαιδευτών και Σπουδαστών. 




Ο Διευθυντής κ. Γιόρτσος, ευχήθηκε για το νέο Έτος Υγεία και Δημιουργικότητα σε όλες και όλους, τονίζοντας τη σημασία που έχει η κοινωνικοποίηση που λαμβάνει χώρα σε ευμεγέθεις Εκπαιδευτικούς Οργανισμούς,  ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλονται για την υποστήριξη της παρεχόμενης Κατάρτισης, αλλά και την ποσοτική και ποιοτική αναβάθμιση των υποδομών του ΙΕΚ.










ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ Ο ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕ ΠΕΛΛΑΣ



Σε ετοιμότητα ο εκλογικός μηχανισμός στην Π.Ε. Πέλλας

Ενόψει των βουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 25 Ιανουαρίου ο εκλογικός μηχανισμός της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας βρίσκεται σε ετοιμότητα για να κυλήσει ομαλά η διαδικασία εξαγωγής και μετάδοσης των αποτελεσμάτων της εκλογικής αναμέτρησης.

Συγκεκριμένα, έχει παραληφθεί όλο το εκλογικό υλικό από το Υπουργείο Εσωτερικών και η Διεύθυνση Διοικητικού - Οικονομικού έχει παραλάβει τα ψηφοδέλτια σχεδόν όλων των κομμάτων (υπολείπονται δύο) επί συνόλου δεκαέξι (16) που συμμετέχουν με υποψηφίους στην Π.Ε. Πέλλας. Επίσης, έχει εγκατασταθεί ο απαραίτητος ηλεκτρονικός εξοπλισμός για τη μετάδοση των αποτελεσμάτων και έχουν πραγματοποιηθεί οι σχετικές δοκιμές με επιτυχία. Τα εκλογικά συνεργεία εργάζονται ανελλιπώς και είναι διαθέσιμα για κάθε πληροφορία προς τους πολίτες της Π.Ε. Πέλλας.

Ακόμη, έχουν ενημερωθεί οι τέσσερις Δήμοι της Π.Ε. Πέλλας ώστε να διασφαλίσουν την ετοιμότητα των εκλογικών κέντρων της περιοχής αρμοδιότητάς τους. Παράλληλα, υπάρχει συνεχής επικοινωνία με όλους τους φορείς σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο ώστε να κυλήσει ομαλά η διαδικασία μέχρι το τέλος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης παρακολουθεί στενά την προετοιμασία του εκλογικού μηχανισμού της Π.Ε. Πέλλας και καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς αλλά και υποψηφίους να συνεργαστούν ώστε να διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές χωρίς προβλήματα.

Αναμένεται την Τετάρτη, 21/1, οι εκλογικοί σάκοι να διανεμηθούν σε κάθε εκλογικό κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας για την έγκαιρη προετοιμασία των χώρων όπου θα μπορούν οι πολίτες της Πέλλας να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. 

Η ΑΕΠΙ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΕΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ; ΜΗΠΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΗΝ ΠΑΣΚΕΔΙ;



Διαβάστε το 10 σέλιδο ενημερωτικό Δελτίο που έστειλε η ΑΕΠΙ σε όλους τους Δήμους της χώρας για την Δράση του ΠΑΣΚΕΔΙ με την μουσική του El Radio και τις Υπεύθυνες Δηλώσεις που ...δίναμε και συνεχίζουμε φυσικά να δίνουμε. Ο φόβος της είναι μην βγει έξω από το παιχνίδι και η τηλεόραση. Έλα όμως που ο ΠΑΣΚΕΔΙ βρήκε την λύση και σε αυτό το θέμα.

Ενημέρωση των Ο.Τ.Α. της χώρας και των χρηστών μουσικής ΚΥΕ σχετικά με τις παραπλανητικές ενέργειες, τις ανακριβείς πληροφορίες και τις μη σύννομες κατά περιεχόμενο υπεύθυνες δηλώσεις του ν. 1599/1986, που αυθαίρετα συνέταξε, δίδει και παρέχει ο ΠΑΣΚΕΔΙ / Πανελλήνιος Σύνδεσμος Καταστημάτων Εστίασης και Διασκέδασης, στα μέλη του (ΚΥΕ), προκειμένου να διαφύγουν τις νόμιμες υποχρεώσεις του άρθρου 63 παρ. 2 ν. 2121 /1993 (άδεια δημόσιας εκτέλεσης μουσικής από Ο.Σ.Δ. – ΑΕΠΙ) και για να χρησιμοποιήσουν αυτές τα ΚΥΕ στους Ο.Τ.Α. κατά την έκδοση και χορήγηση των Δημοτικών – Διοικητικών αδειών μουσικής......Διαβάστε περισσότερα εδώ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ "ΑΣΤΕΡΑ" ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ


Ο αθλητικός σύλλογος ΑΣΤΕΡΑΣ Νεοχωρίου ευχαριστεί τη διοίκηση της ΔΟΞΑΣ Μεγαπλατάνου για την άψογη φιλοξενία της στον μεταξύ τους αγώνα της 18/1/2015 και εύχεται καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα.

Με τιμή

Το Δ.Σ. του ΑΣΤΕΡΑ

Ο προπονητής
Θωμάς Σαρικλής

Ο ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ ΠΟΝΟΣ ΣΥΧΝΑ ΠΑΡΑΒΛΕΠΕΤΑΙ

Ο γυναικείος πόνος συχνά παραβλέπεται

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, οι γυναίκες υποφέρουν συχνά άσκοπα με αναποτελεσματική και ενδεχομένως επιβλαβή αντιμετώπιση του πόνου τους 

Παρά την ποικιλία αποτελεσματικών θεραπειών και γιατρών που ειδικεύονται στην αντιμετώπιση του πόνου, οι γυναίκες υποφέρουν συχνά άσκοπα από παθήσεις που κυμαίνονται από πόνους στην πλάτη μέχρι τους σοβαρούς πόνους που προκύπτουν μετά από χειρουργική επέμβαση για καρκίνο.
 Παράλληλα, τα φάρματα που τους δίνονται για την αντιμετώπιση του πόνου τους μπορεί να είναι από αναποτελεσματικά μέχρι επιβλαβή, όπως ισχυρίζεται μια έρευνα της Αμερικανικής Εταιρείας Αναισθησιολόγων της (ΑSA).

   H ASA διεξήγαγε μια επισκόπηση της βιβλιογραφίας που σχετίζεται με τις γυναίκες και τον πόνο για να βοηθήσει στην ευαισθητοποίηση γύρω από τις πολλές διαθέσιμες επιλογές για τον έλεγχο του οξύ αλλά και του χρόνιου πόνου, ώστε να επιλέγεται από τους γιατρούς η καταλληλότερη θεραπεία.
 Μεταξύ άλλων η μελέτη έδειξε ότι διορθωτικά μέτρα όπως η γιόγκα έχουν αποδειχτεί αποτελεσματικά για διάφορους τύπους πόνου, ότι τα οπιοειδή χρησιμοποιούνται συχνά με ακατάλληλο τρόπο, και ότι το είδος της αναισθησίας που χρησιμοποιείται για τις χειρουργικές επεμβάσεις του καρκίνου του μαστού μπορεί να επηρεάσει το πόσο γρήγορα μπορεί να ανακάμψει μια γυναίκα.

   Η Donna-Ann Thomas, μέλος της επιτροπής ASA για την Αλγολογία, βλέπει συχνά γυναίκες που υποφέρουν σιωπηλά για χρόνια από πόνους στην πλάτη μετά από τοκετό ή από χρόνιο πόνο μετά από χειρουργική επέμβαση για καρκίνο του μαστού.

   «Δεν μπορώ να μετρήσω τον αριθμό των γυναικών που τους έχουν πει ότι πρέπει να μάθουν να ζουν με τον πόνο», είπε η Thomas.
 Πολλές υποφέρουν από ισχιαλγία, ένα είδος πόνου της πλάτης που εμφανίζεται στο πόδι. «Ραγίζει η καρδιά μου επειδή πολλές από αυτές τις γυναίκες υποφέρουν για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι γυναίκες, ιδίως οι γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας, είναι λιγότερο πιθανό να μιλήσουν και να αναζητήσουν θεραπεία για τον πόνο τους.»

   Ένας άλλος κοινός τύπους πόνου που παρουσιάζεται στις γυναίκες είναι μετά την επέμβαση καρκίνου του μαστού.
 «Όταν κάποιος πονάει μετά από ακρωτηριασμό η αντιμετώπιση είναι άμεση και σαφής, αλλά συχνά παραβλέπεται όταν μια γυναίκα υποφέρει μετά από μαστεκτομή, και υποφέρει πραγματικά χωρίς λόγο», είπε η Thomas. 



Πηγή:www.lifo.gr

ΟΙ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΑΣ

Οι συγκλονιστικοί αριθμοί της παγκόσμιας ανισότητας

Το 1% των πλουσιοτέρων στον κόσμο θα κατέχει μεγαλύτερη περιουσία από εκείνη που βρίσκεται στα χεριά του υπόλοιπου 99%, μέχρι το 2016, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Oxfam.

   Ειδικότερα, σύμφωνα με τη μελέτη της βρετανικής οργάνωσης, η περιουσία που κατέχει το 1% παγκοσμίως διαμορφώθηκε στο 44% το 2009, στο 48% το 2014 και θα ξεπεράσει το 50% το 2016.

 «Οι διαστάσεις των ανισοτήτων σε παγκόσμια κλίμακα είναι συγκλονιστικές», δήλωσε η διευθύντρια της Oxfam Γουίνι Μπιανγίμα, επισημαίνοντας ότι «το χάσμα ανάμεσα στις μεγάλες περιουσίες και τον υπόλοιπο πληθυσμό μεγαλώνει με ταχείς ρυθμούς». 

  «Το 2014, τα μέλη αυτής της παγκόσμιας ελίτ κατείχαν κατά μέσο όρο 2,7 εκατομμύρια δολάρια ο καθένας, σύμφωνα με την έρευνα. Το υπόλοιπο του ενός πέμπτου (20%) των πλουσιοτέρων κατέχει το 46% της παγκόσμιας περιουσίας, τη στιγμή που το 80% του παγκόσμιου πληθυσμού δεν μοιράζεται παρά το 5,5% που απομένει», επισημαίνεται.
 Οι 80 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο κατέχουν 1,9 τρις δολάρια, σύμφωνα με την έκθεση, σχεδόν το ίδιο ποσό που μοιράζονται 3,5 δισεκατομμύρια από τους φτωχότερους ανθρώπους, δηλαδή περίπου το 50% του πληθυσμού της Γης.

   Η προειδοποίηση της Oxfam έρχεται τη στιγμή που η επιχειρηματική ελίτ του κόσμου ετοιμάζεται να συναντηθεί αυτή την εβδομάδα στο ετήσιο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός.

   Η Oxfam ζητά από τα κράτη την υιοθέτηση ενός σχεδίου καταπολέμησης των ανισοτήτων, με την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, την προώθηση των δωρεάν δημόσιων υπηρεσιών, τη μεγαλύτερη φορολόγηση του κεφαλαίου έναντι της εργασίας, τη θεσμοθέτηση κατώτερων μισθών και με τη θέσπιση μέτρων κοινωνικής προστασίας για τους φτωχότερους.



 Πηγή:www.lifo.gr

ΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Φωτογραφία: SOOC
Με υπουργική απόφαση που υπέγραψε ο Ανδρέας Λοβέρδος και ανακοινώθηκε χθες, σε όλα τα ολοήμερα δημοτικά σχολεία που εφαρμόζουν το Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ) θα προβλέπεται ολοκλήρωση των μαθητικών εργασιών και εμπέδωση των μαθημάτων εντός του διδακτικού ωραρίου.
Οπως γράφει και ο Ελεύθερος Τύπος σε 1.282 σχολεία σε όλη την Ελλάδα τα οποία θα εφαρμόσουν την οδηγία στην υποχρεωτική ζώνη μαθημάτων που είναι μέχρι τις 2 το μεσημέρι από τον Μάρτιο του 2015 έως και το τέλος της σχολικής χρονιάς.
Η απόφαση αναφέρει ότι στα Μαθήματα Γλώσσα και Μαθηματικά σε όλες τις τάξεις του Δημοτικού (Α’-ΣΤ’) οι δάσκαλοι θα εντάξουν μέσα στις διδακτικές ώρες ή ακόμα και θα αφιερώσουν μία ολόκληρη διδακτική ώρα καθημερινά στη μελέτη ή στην εμπέδωση των μαθημάτων. Στην ίδια απόφαση εντάσσεται και το μάθημα της Φυσικής στην Ε’ και τη ΣΤ’ Δημοτικού, όπου αντίστοιχα ο δάσκαλος θα ασχολείται εντός του ωραρίου του με τη μελέτη των μαθητών. Το «νέο σύστημα» αφορά μόνο τα Δημοτικά που εφαρμόζουν το αναμορφωμένο πρόγραμμα καθώς πραγματοποιείται σε πιλοτική βάση και σύμφωνα με την υπουργική απόφαση μετά το τέλος της σχολικής χρονιάς θα ακολουθήσει σχετική αξιολόγηση του προγράμματος.
Η ένταξη της μελέτης στο δημοτικό σχολείο ήταν μία από τις προτάσεις που είχε υπερασπιστεί με σθένος ο υπουργός στην τελευταία επί της θητείας του συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας, όπου και παρέστη. «Η εικόνα του παιδιού που κουβαλάει την τσάντα 30-40 κιλών φεύγοντας από το σχολείο έχει τελειώσει», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά. Στόχος είναι να εξαλειφθεί το φαινόμενο της κατ’ οίκον εργασίας, καθώς και να αντιμετωπιστούν η σχολική αποτυχία και η μαθητική διαρροή.


ΘΑΥΜΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ: ΕΠΑΙΡΝΕ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΥΦΛΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΝΑ ΟΔΗΓΕΙ

Θαύμα στην Αθήνα: Επαιρνε επίδομα τυφλότητας και συνελήφθη να οδηγεί!
Είναι δυνατόν να παίρνεις επίδομα τυφλότητας από το 2005 και μετά από 10 ολόκληρα χρόνια να σε συλλαμβάνουν να οδηγείς; Κι όμως είναι!
Συγκεκριμένα, 78χρονος Έλληνας που έπαιρνε επίδομα τυφλότητας ύψους περίπου 320 ευρώ μηνιαίως από το 2005 συνελήφθη το Σάββατο από την Οικονομική Αστυνομία να οδηγεί... και με τον νόμο το αυτοκίνητο της συζύγου του.
Όπου «νόμος», οι αποφάσεις δήμου της δυτικής Αττικής με βάση τις οποίες ο 78χρονος έβλεπε κάθε μήνα στον λογαριασμό του να πιστώνεται το ποσό των 320 ευρώ, ως επίδομα τυφλότητας.
Μάλιστα, το εν λόγω επίδομα ανανεώθηκε εφ' όρου ζωής το 2010...
Το ακόμα πιο παράδοξο είναι ότι στον ηλικιωμένο άντρα είχε ανανεωθεί η άδεια ικανότητας οδήγησης το 2006, το 2009 και το 2012.
Τώρα ο 78χρονος κατηγορείται για απάτη κατ' εξακολούθηση και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ενώ το ποσό που έχει κατατεθεί στον λογαριασμό του από το 2005 για την εν λόγω... πάθηση ανέρχεται σε πάνω από 36.000 ευρώ.

ECONOMIST: Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ, Ο ΠΑΣΤΙΤΣΙΟΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΣΕ ΚΡΙΣΗ

Economist: Ο άγιος Παΐσιος, ο Παστίτσιος και μια χώρα σε κρίση
Αγιοσύνη και στωικισμός. Βλασφημία, νόμος και μια χώρα σε βαθύτατη οικονομική κρίση. Κάπου στο βάθος να αχνοφέγγουν οι μορφές του Ντοστογιέφσκι (προσηνείς ιερωμένοι και άλλοι που μπλέχτηκαν στους ιμάντες του κοσμικού βίου), η επιδραστική δύναμη του Facebook, το αποδομητικό χιούμορ και βέβαια οι κύριοι πρωταγωνιστές: ο γέροντας Παΐσιος και ο «Παστίτσιος».
Ο Economist συνήθως κάνει εμβριθείς αναλύσεις για τα δύσκαμπτα οικονομικά της Ελλάδας, τώρα μέσω της στήλης «Erasmus» ψηλαφεί το φαινόμενο μιας άλλης κρίσης που έχει θρησκευτικά και όχι μόνο χαρακτηριστικά. Η γνωστή καταδίκη του Φίλιππου Λοΐζου, ή άλλως πως «Παστίτσιου», με την κατηγορία της βλασφημίας στο πρόσωπο του γέροντα Παΐσιου, λαμβάνει πλέον τον χαρακτήρα φαινομένου προς ανάλυση.
Όπως αναφέρει το άρθρο πριν από ένα χρόνο η επιτροπή των ΗΠΑ για τη Διεθνή Θρησκευτική Ελευθερία εξέδωσε μια λίστα με τις χώρες που ακόμη και σήμερα τιμωρούν τη βλασφημία. Ανάμεσα σε αυτές ήταν η Αίγυπτος και το Πακιστάν όπου οι παραβάτες δοκιμάζουν την «μεταλλική» υφή του νόμου στα κορμιά τους με τιμωρίες που φτάνουν από βουρδουλιές, φυλακίσεις έως και θανάτους δια λιθοβολισμού. Στη λίστα καταχωρήθηκε και το όνομα της Ελλάδας λόγω της συγκεκριμένης περίπτωσης.
Αφού ο αρθρογράφος ξεπερνάει το... σκόπελο να εξηγήσει στους μη μυημένους αναγνώστες τι ακριβώς είναι το... παστίτσιο, εξηγεί πως όλα ξεκίνησαν από μια σελίδα στο Facebook που έκανε παραφθορά του ονόματος ενός γνωστού μοναχού που πέθανε το 1994 και μέσω αυτής προσπαθούσε να διεκτραγωδήσει το φαινόμενο των προφητειών που φέρεται να έκανε. Παράλληλα, εξηγώντας ποιος ήταν ο πατέρας Παΐσιος σημειώνει πως είναι ένα από τα παράδοξα της ελληνικής ιστορίας. Μιας χώρας που μπορεί να δυτικοποιήθηκε και να εκσυγχρονίστηκε, αλλά τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια αναζωπύρωση προς τη θρησκεία, τη μοναστική ζωή και την ασκητική παράδοση που έρχεται από παλιά και διαθέτει βαθιές ιστορικές ρίζες.
Σημειώνεται πως οι ηγετικές φυσιογνωμίες στην ελληνική αναγέννησης δεν ήταν κάποιοι θαυμαστοί επίσκοποι ή επιφανείς θεολόγοι, αλλά οι απλοί, σεβάσμιοι μοναχοί, οι περισσότεροι από τους οποίους είχαν ταπεινή καταγωγή και έδιναν συμβουλές στο ποίμνιο με τον παθιασμένο τρόπο εντός αντίστοιχου ήρωα του Ντοστογιέφσκι. Η περίπτωση του Παΐσιου είναι ιδιάζουσα καθώς πρόσφατα ανακηρύχθηκε άγιος από το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης, ενώ εδώ και χρόνια ολοένα και περισσότεροι επικαλούνται τους λόγους και της προφητείες του. Λόγια που είχαν να κάνουν με την καθημερινότητες, με μέλλουσες καταστάσεις και με διδάγματα. Ένα μείγμα καλών και κακών λόγων που μεταφέρονται από στόμα σε στόμα, ενίοτε παραποιημένα και στρεβλά.
Γράφει επ' αυτού το άρθρο: «Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα έχει πληγεί από την οικονομική κρίση και οι άνθρωποι ολοένα και περισσότερο αναζητούν απαντήσεις. Ο Παΐσιος έγινε γνωστός μέσω εθνικιστικών και ακροδεξιών κύκλων για τις εσχατολογικές προφητείες του -ή, τουλάχιστον, για όσες του αποδίδονται. Κάποιες από αυτές κάνουν λόγο για ρωσο-τουρκικό πόλεμο, για περίοδο τρομερής πείνας στην Ελλάδα – ωστόσο όλες αυτές λειτουργούν προς όφελος της Ελλάδας.
Ο Φίλιππος Λοΐζος έφτιαξε τη συγκεκριμένη σελίδα στο Facebook, σημειώνει το άρθρο, όχι τόσο για να κοροϊδεύσει τον γέροντα, αλλά να σημειώσει με σκωπτικό τρόπο τις λατρευτικές εμμονές κάποιων συμπατριωτών του. «Αυτό που ακολούθησε της σύλληψής του, τον Σεπτέμβριο του 2012, είναι ότι υπήρξαν καταγγελίες από τη Χρυσή Αυγή που επιβεβαίωσαν τη διείσδυσή της μέσα στην αστυνομία. Ο Λοϊζος είχε χλευάσει όλη αυτή την υστερία επινοώντας μια ιστορία που αναδημοσιεύτηκε από ακροδεξιά μέσα ενημέρωσης.
Βέβαια, αναφέρει το άρθρο, υπάρχει και η περίπτωση του πατέρα Πορφύριου, ενός μοναχού αγίου που εργάστηκε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του ως εφημέριος σε μια κλινική της Αθήνας. Όταν τον ρώτησαν οι πιστοί τι πρέπει να κάνουν απέναντι σε έναν βλάσφημο, εκείνος φέρεται να απάντησε πως πρέπει να δαγκώνουν τα χείλη τους και να μην παίρνουν το νόμο στα χέρια τους. Να υπομένουν δηλαδή όπως έκανε και ο Χριστός κατά τη διάρκεια της επίγειας ζωής του.


Πηγή:  http://www.iefimerida.gr/

"ΤΟΥ ΦΙΛΟΥΣΑ ΤΙΣ ΜΠΟΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΕ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΟΝ ΘΑΛΑΜΟ ΑΕΡΙΩΝ"

Με αφορμή την 70ή επέτειο από την απελευθέρωση, επιζήσαντες θυμούνται τη φρίκη που βίωσαν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης.
Ο Sam Pivnik, αποκαλύπτει την στιγμή που έπεσε στα πόδια του «Άγγελου του θανάτου», Γιόζεφ Μένγκελε και φίλησε τις μπότες του, για να αποτρέψει την εξόντωσή του, καθώς δεν μπορούσε να σταθεί δίπλα στο κρεβάτι του νοσοκομείου που βρισκόταν, λόγω προβλήματος υγείας. Ήταν μόνο 14χρονών όταν βρέθηκε στο στρατόπεδο, ολομόναχος, καθώς όλα τα μέλη της οικογένειά του είχαν σκοτωθεί.
 
«Ο Μένγκελε τριγυρνούσε με την άσπρη ρόμπα κι εγώ έτρεμα απ τον φόβο μου. Ξέραμε πως όποιος δεν μπορούσε να σταθεί δίπλα στο κρεβάτι του, πήγαινε στον θάλαμο αερίων. Όταν ήρθε σε μένα, έδειξε με το δάχτυλο του τον θάλαμο. Τότε ξέσπασα σε λυγμούς και με ότι δυνάμεις είχα, έπεσα στα πόδια του και άρχισα να φιλώ τις μπότες του. Ο Μένγκελε, σιχαινόταν να τον ακουμπούν Εβραίοι. Θα μπορούσαν να με είχαν πυροβολήσει επιτόπου στο κεφάλι. Για κάποιο λόγο όμως, εκείνη την μέρα, απλά προχώρησε παρακάτω. Αργότερα μου είπαν, ότι την γλύτωσα.»

Ο Sam Pavnik απελευθερώθηκε το 1945, όταν κατάφερε να αποδράσει από μία μεταφορά κρατουμένων, περπατώντας για 14 ημέρες.
Το Άουσβιτς, αποτέλεσε το μεγαλύτερο κέντρο μαζικών δολοφονιών, καθώς τα θύματα που εξοντώθηκαν στο στρατόπεδο έφτασαν το ένα εκατομμύριο, συγκαταλεγμένων Εβραίων, αναπήρων και αθίγγανων. Οι κρατούμενοι ήταν αναγκασμένοι να στέκονται ολόγυμνοι μπροστά στους στρατιωτικούς της Ες-Ες, οι οποίοι μερικές φορές και από καπρίτσιο, αποφάσιζαν ποιον θα στείλουν για εκτέλεση ή ποιος θα έχει την ευκαιρία να ζήσει ακόμα μία μέρα.
Μερικοί κρατούμενοι του Άουσβιτς επίσης, χρησιμοποιούνταν ως πειραματόζωα, για βάρβαρα ιατρικά πειράματα, καθοδηγούμενα από τον γιατρό Γιόζεφ Μένγκελε.
Μία ακόμα επιζούσα, η Edith Baneth, θυμάται την πρώτη εικόνα, με το που έφτασε στο στρατόπεδο, έναν σωρό από πτώματα και στην κορυφή μία γυμνή αποστεωμένη γυναίκα, να παλεύει με τα πτώματα για να ξεφύγει.
Όλοι οι κρατούμενοι, είχαν τατουάζ πάνω τους με έναν αριθμό και ήταν αναγκασμένοι να φορούν ριγέ φόρμες.
Πλέον το στρατόπεδο είναι Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Το 1996 καθιερώθηκε στην Γερμανία επίσημα η 27η Ιανουαρίου, ημέρα απελευθέρωσης του Άουσβιτς, ως ημέρα μνήμης των Εβραίων θυμάτων του εθνικοσοσιαλισμού, ενώ από το 1988 πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη μνήμη του Ολοκαυτώματος η «Πορεία των ζωντανών»
Περίπου 300 θύματα και επιζώντες του Άουσβιτς θα συγκεντρωθούν στο σημείο που λειτουργεί σήμερα ως μουσείο, για να τιμήσουν τους νεκρούς και να θυμηθούν την απελευθέρωσή τους.
Ο ηλεκτροφόρος φράχτης που περιέκλειε το στρατόπεδο
Η Rene Salt, 85 ετών σήμερα, φυλακίστηκε, όταν ήταν 14 ετών
Ο Josef Peri, φυλακισμένος και επιζών του Άουσβιτς έχει αφιερώσει τη ζωή του στην εκπαίδευση, σχετικά με το Ολοκαύτωμα.
Μαθητές επισκέπτονται το Άουσβιτς ως μνημείο πλέον.
Η είσοδος του Άουσβιτς, με την επιγραφή «Η εργασία είναι ελευθερία»
Το βαγόνι της απελευθέρωσης, με τους επιζώντες, δύο μέρες πριν το τέλος του πολέμου
Ο « Άγγελος του θανάτου», Γιόζεφ Μένγκελε
Οι ράγες που οδηγούσαν κατευθείαν , μέσα στο στρατόπεδο


Πηγή:  http://www.iefimerida.gr/news/

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 2015 - ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το φοιτητικό επίδομα των 1.000 ευρώ -Ποιοι το δικαιούνται
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το φοιτητικό επίδομα των 1000 ευρώ που δικαιούνται φοιτητές για στέγαση, εφόσον φοιτούν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.
Πιο συγκεκριμένα, στις γραμματείες των σχολών τους, μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση τους, φοιτητές ΑΕΙ και ΤΕΙ έως την Τρίτη 31 Μαρτίου 2015, για να λάβουν το επίδομα στέγασης που ανέρχεται στα 1000 ευρώ και δικαιούνται εφόσον φοιτούν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.
Οι δικαιούχοι για το φοιτητικό επίδομα 2015 για να λάβουν τα 1.000 ευρώ θα πρέπει να καταθέσουν τη σχετική υπεύθυνη δήλωση μαζί με τα δικαιολογητικά στη Διεύθυνση Φοιτητικής Μέριμνας του εκπαιδευτικού ιδρύματος στο οποίο είναι εγγεγραμμένοι Το Φοιτητικό Επίδομα χορηγείται για τόσα έτη όσα είναι τα έτη σπουδών της Σχολής ή του Τμήματος, σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών της. Δεν δικαιούνται το επίδομα όσοι φοιτούν για την απόκτηση δεύτερου πτυχίου ανεξάρτητα από τον τρόπο εισαγωγής τους στην Σχολή ή το Τμήμα.
Για τη χορήγηση του εν λόγω επιδόματος, θα πρέπει το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου οικονομικού έτους να μην υπερβαίνει το ποσόν των 30.000 ευρώ , προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε προστατευμένο παιδί πέραν του ενός.
Οι γονείς του φοιτητή ή ο ίδιος να μην είναι κύριοι ή επικαρπωτές κατοικιών (ιδιοχρησιμοποιουμένων ή εκμισθωμένων) που υπερβαίνουν τα 200 τ.μ με εξαίρεση κατοικίες ή διαμερίσματα που βρίσκονται σε δήμο ή κοινότητα με πληθυσμό λιγότερο των 3000 κατοίκων.
Ο φοιτητής πρέπει να διαμένει σε μισθωμένη οικία λόγω των σπουδών του σε πόλη άλλη της κύριας κατοικίας του, στην οποία οι γονείς του ή ίδιος δεν έχουν πλήρη κυριότητα ή επικαρπία άλλης κατοικίας. Το μισθωτήριο θα πρέπει να είναι θεωρημένο στο όνομα του γονέα ή του ίδιου του φοιτητή. Εάν υπάρχει συγκατοίκηση φοιτητών θα πρέπει να εμφανίζονται ως μισθωτές όλοι οι φοιτητές ή οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους.
Όσοι διαμένουν στη φοιτητική εστία ή σε συμβεβλημένα από το Πανεπιστήμιο ξενοδοχεία, δεν δικαιούνται το επίδομα.
Ο φοιτητής πρέπει να είναι Έλληνας πολίτης ή υπήκοος άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Οι δικαιούχοι στεγαστικού επιδόματος υποβάλουν σχετική αίτηση-υπεύθυνη δήλωση (παράρτημα Α) στη Δ/νση Φοιτητικής Μέριμνας του εκπαιδευτικού ιδρύματος στο οποίο είναι εγγεγραμμένος ο φοιτητής με τα εξής δικαιολογητικά:
  • Πιστοποιητικό καλής επίδοσης που χορηγείται από την Σχολή ή το Τμήμα όπου φοιτά ο φοιτητής και εκδίδεται εντός των τριών πρώτων μηνών κάθε ημερολογιακού έτους. Στο πιστοποιητικό βεβαιώνεται ότι ο φοιτητής σημείωσε επιτυχία στις εξετάσεις του ημίσεως του συνολικού αριθμού των μαθημάτων του ενδεικτικού προγράμματος σπουδών του προηγούμενου έτους ή των αντίστοιχων δύο εξαμήνων. Επίσης βεβαιώνεται η διάρκεια των σπουδών της αντίστοιχης Σχολής ή Τμήματος. Κατά το πρώτο έτος αντί του ανωτέρω πιστοποιητικού υποβάλλεται πιστοποιητικό εγγραφής.
  • Αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος φόρου εισοδήματος οικονομικού έτους 2014 ή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του ίδιου έτους (Έντυπο Ε1) εάν δεν έχει παραληφθεί το εκκαθαριστικό σημείωμα. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος δεν υποχρεούται στην υποβολή φορολογικής δήλωσης, υποβάλλεται υπεύθυνη δήλωση του νόμου 1599/86 με ανάλογο περιεχόμενο, θεωρημένη από την οικία Δ.Ο.Υ. Αντίγραφο τελευταίας δήλωσης περιουσιακής κατάστασης (Ε 9) των γονέων και των τέκνων, τα οποία απεικονίζουν την συνολική περιουσιακή κατάσταση της οικογένειας, όπως έχει διαμορφωθεί, μέχρι την ημέρα υποβολής της αίτησης. Σε περίπτωση υποβολής εντύπων Ε9 σε προηγούμενα από το τελευταίο έτος (2014), συνυποβάλλεται υπεύθυνη δήλωση για την μη μεταβολή της περιουσιακής κατάστασης.
  • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης του δικαιούχου.
  • Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας του φοιτητή (από το Δήμο στον οποίο διαμένει μόνιμα η οικογένεια του φοιτητή).
  • Υπεύθυνη δήλωση του νόμου 1599/86 του δικαιούχου περί της μη είσπραξης του στεγαστικού επιδόματος για το ίδιο έτος άλλη φορά.
  • Μισθωτήριο συμβόλαιο κατοικίας που βρίσκεται στον τόπο φοίτησης και σε πόλη άλλη της κύριας κατοικίας του φοιτητή.
  • Αριθμό τραπεζικού λογαριασμού σε μορφή IBAN με φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του τραπεζικού λογαριασμού. Σημειώνεται ότι το όνομα του δικαιούχου θα πρέπει απαραίτητα να ταυτίζεται με το όνομα που αναγράφεται στην σελίδα.
  • Δικαιολογητικά που προέρχονται από την αλλοδαπή, πρέπει να είναι επίσημα μεταφρασμένα στα ελληνικά.
  • Σε περίπτωση υποβολής της αίτησης από άτομο εκτός του δικαιούχου, απαιτείται η υποβολή απλής εξουσιοδότησης.
Προσοχή Δικαιούχος του επιδόματος θεωρείται το πρόσωπο που βαρύνει ο φοιτητής, κατ΄ εξαίρεση δικαιούχος είναι ο φοιτητής όταν:
  1. Είναι ορφανός από τους δύο γονείς.
  2. Οι γονείς του είναι κάτοικοι εξωτερικού.
  3. Είναι πάνω από 25 ετών.
  4. Είναι υπόχρεος σε υποβολή φορολογικής δήλωσης σύμφωνα με το άρθρο 61 του νόμου 2238/94 και δεν θεωρείται προστατευόμενο μέλος, σύμφωνα με το άρθρο 7 του ίδιου νόμου. Στην περίπτωση αυτή θα προσκομίζεται και το Ε1 του γονέα από το οποίο να προκύπτει ότι δεν το δηλώνεται ως προστατευόμενο μέλος.
Η Δ/νση Φοιτητικής Μέριμνας ελέγχει την πληρότητα των δικαιολογητικών και τα προωθεί στην Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου (Υ.Δ.Ε.) της μόνιμης κατοικίας του δικαιούχου.


Πηγή:  http://www.iefimerida.gr/

ΒΑΜΜΑ ΠΡΟΠΟΛΗΣ: ΤΟ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Βάμμα Πρόπολης: Το θαυματουργό αντιβιοτικό της φύσης!
Καταπολέμησε το κρύωμα, τις φλεγμονές και τόνωσε τον οργανισμό σου με τον πιο φυσικό τρόπο…
Φλεγμονές, κρύωμα, ακμή… το βάμμα πρόπολης μπορεί να τα καταπολεμήσει όλα!
Ας ξεκινήσουμε όμως από τα βασικά: Τι είναι η πρόπολη;
Η πρόπολη χρησιμοποιείται από τις μέλισσες για πολλούς σκοπούς, αλλά δυο είναι οι βασικότεροι. Ο πρώτος από αυτούς είναι για την δημιουργία μιας πάστας, με την όποια θα «γεμίζουν» όλα τα ανοίγματα, οπές, ρωγμές από τις οποίες μπορεί να εισέρθει ξένο ως προς το μελίσσι σώμα. Αυτό μπορεί να είναι νερό, σκόνη ή κάποιο οργανικό υπόλειμμα που προέρχεται από το εξωτερικό περιβάλλον ή και κάποιος ξένος οργανισμός όπως μια πεταλούδα, μια σφήκα, ένα σαλιγκάρι ή ακόμη και ένα ποντίκι. Θα μπορούσαμε να παρομοιάσουμε την χρήση της πρόπολης σαν έναν αντί-μικροβιακό, βακτηριοκτόνο αδιάβροχο στόκο, με τον όποιο η μέλισσα επιδιορθώνει το σπίτι της.
Ο δεύτερος και σημαντικότερος λόγος είναι για να επιτρέπει στην μέλισσα να «βαλσαμώσει» το πτώμα οποιουδήποτε εισβολέα καταφέρει να εισέρθει στο μελίσσι. Ο εισβολέας είναι σίγουρο πως θανατωθεί από τις μέλισσες-φύλακες, όμως είναι αδύνατον να μεταφερθεί το πτώμα του έξω από το μελίσσι. Το εσωτερικό του μελισσιού είναι, και πρέπει να διατηρείται πιο αποστερημένο από τον θάλαμο ενός χειρουργού και για τον λόγο αυτό πρέπει να αποτραπεί η αποσύνθεση του πτώματος και η εξάπλωση των μικρόβιων που αυτό μεταφέρει.
Το Βάμμα Πρόπολης προέρχεται από την επεξεργασία της Πρόπολης, της ρητινώδους ουσίας με την οποία οι μέλισσες στεγανοποιούν, θωρακίζουν και απολυμαίνουν το εσωτερικό της κυψέλης. Πρόκειται για μία ουσία που περιέχει αναρίθμητα συστατικά αλλά κυρίως αποτελείται από ρητίνες, κερί, αιθέρια έλαια, και γύρη. Είναι γνωστό πως η Πρόπολη διαθέτει αντιβακτηριακές, αντιμυκητιακές, αντιβιοτικές και αντισηπτικές ιδιότητες.
Πως μπορούμε εμείς να το χρησιμοποιήσουμε:
- Για ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος ή καταπολέμηση του κρυολογήματος βάλε 10-15 σταγόνες βάμμα σε νερό ή χυμό σε καθημερινή βάση για 1-2 εβδομάδες.
- Σαν βακτηριοστατικό για την αντιμετώπιση της ακμής ή αποστήματος τοπικά με εξαιρετικό αποτέλεσμα! Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι ότι το βάμμα πρόπολης λεκιάζει όπου πέσει και από την επιδερμίδα βγαίνει μόνο με οινόπνευμα.
- Για στοματικές γαργάρες αραιωμένο (αλλιώς κινδυνεύουμε με εγκαύματα) με 2 μέρη νερό. Απολυμαίνει το στόμα και βοηθά στην επούλωση πληγών (σε ουλίτιδα ή εξαγωγή δοντιού).
- Βοηθά στην ευεξία αν πίνουμε για ένα μήνα τον χρόνο 20-30 σταγόνες μέσα σε μισό ποτήρι γάλα κάθε πρωί νηστικοί.
- Γενικά το βάμμα πρόπολης βοηθά στην καταπολέμηση των λοιμώξεων του αναπνευστικού συστήματος, των ελκών του στομάχου, της γρίπης και των κρυολογημάτων, της ωτίτιδας και γενικότερα των μυκητιάσεων και των ιώσεων.
Γενικά η Πρόπολη θεωρείται από πολλούς, ως μία πραγματικά "θαυματουργή" ουσία η οποία συμβάλει στη "θωράκιση" του οργανισμού. Προσοχή όμως, το βάμμα Πρόπολης είναι πολύ δραστικό και για το λόγο αυτό πρέπει να καταναλώνεται σύμφωνα με τις οδηγίες!


ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr/

Ο 6ος ΑΓΩΝΑΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΤΟΥ 4ου ΠΠΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΜΑΧΟΥΣ



Την Κυριακή 18 Γενάρη, έγινε αγώνας Προσανατολισμού στους Προμάχους Αλμωπίας. 27 τολμηροί δεν πτοήθηκαν από το εκνευριστικό ψιλόβροχο και απόλαυσαν έναν αγώνα μέσα στα πλατάνια και τα πεύκα με ρυάκια και καταρράκτες να κυλάνε γύρω τους. 
Λόγω του άστατου καιρού και των κατολισθήσεων που έγιναν τις τελευταίες μέρες στην περιοχή, βρισκόμουν καθημερινά στο πεδίο να ελέγχω την όποια μεταβολή του, και είχα σχεδιάσει 5 διαφορετικά σενάρια αγώνα (έως και να πηγαίναμε στον Εξαπλάτανο την τελευταία στιγμή). 20 ώρες πριν την επίσημη έναρξη του αγώνα αποφάσισα να υλοποιηθεί το σενάριο με τις μικρές αλλά πολύ τεχνικές διαδρομές, με συνέπεια να έχουμε αρκετές εκπλήξεις στα αποτελέσματα, ειδικά στα αγόρια Γυμνασίου, όπου διακρίθηκαν και αρκετοί νέοι αθλητές που πρόσφατα γνώρισαν το αγώνισμα και προπονούνται αρκετά τον τελευταίο μήνα.
Πάντως εγώ το φχαριστήθηκα πολύ. Παρ όλη την κούραση αυτών των ημερών από το ανέβα κατέβα το βουνό καθημερινά, την ταλαιπωρία από την μέση μου και από το γεγονός ότι αισθανόμουν για 5 ώρες σαν ψάρι, από την βροχή και την υγρασία, το κλίμα που δημιούργησαν όσοι παραβρέθηκαν (μικροί και μεγάλοι), παροτρύνοντας όσους ξεκινούσαν, χειροκροτώντας όσους τερμάτιζαν και γενικότερα έχοντας ένα αστείρευτο κέφι με σχόλια και αστεία, δημιούργησε μία εορταστική ατμόσφαιρα μέσα στο δάσος. 
Είθε όλοι οι αγώνες μας να δημιουργούν την αίσθηση που είχα όταν όλα ολοκληρώθηκαν και πήγα σπίτι μου να ξαποστάσω.


Επόμενοι αγώνες : το Σαββατοκύριακο σε Σούνιο και Καμάριζα Λαυρεωτικής.

Δημήτρης Καραδημητρίου


6ος Αγώνας 4ου ΠΠΑ
ΠΡΟΜΑΧΟΙ
ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015
ΑΦΕΤΗΡΙΑ:  ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ Α ( 0,5 χιλιόμετρα)
Στόικος Γιώργος(ΔΔ) = 29:03

ΔΙΑΔΡΟΜΗ Β ( 0,8 χιλιόμετρα)
Καραδημητρίου Νηρέας(ΔΣΤ), Χατζηιωαννίδου Μαγδαληνή(ΔΣΤ)= 13:07
Αλεξάκη Χρύσα(ΕΝ), Σμυρνοπούλου Σοφία (ΕΝ) = 21:19

ΔΙΑΔΡΟΜΗ Γ ( 1,3 χιλιόμετρα)
Μίσκου Κατερίνα(ΕΝ)= 42:38
Πουσίνη Άννα(ΓΥ)= 50:27
Κοντοσώρου Λυδία(ΔΕ)= 54:37

ΔΙΑΔΡΟΜΗ Δ ( 1,6 χιλιόμετρα)
Κωστινάς Δημήτρης(ΓΥ)= 23:09
Βάτσης Αντρέας(ΓΥ), Βέσκος Στάθης(ΓΥ)= 34:50
Γκέσος Αντρέας(ΓΥ)= 35:10
Βέσκος Δημήτρης(ΔΣΤ), Μητσάνης Δημήτρης(ΔΣΤ), Μητσάνης Δήμος(ΓΥ)= 35:12
Καρασαββίδης Αλκιβιάδης(ΓΥ) = 35:36
Γκιώσης Πέτρος (ΓΥ) = 36:49
Παπατάσος Θωμάς(ΓΥ)= 38:01
Τζιβάνης Γιάννης(ΓΥ)= 45:37
Παγκαλτζής Γιάννης(ΓΥ)= 45:46
Σαπουντζής Αλέξανδρος(ΓΥ)= 68:17
Παπατάσος Ειρηναίος(ΓΥ)= 72:02
Όκας Δημήτρης(ΓΥ), Σόμτσης Δημήτρης(ΓΥ)= 83:08

ΔΙΑΔΡΟΜΗ Ε ( 2,3 χιλιόμετρα)
Τραπεζανίδης Γιώργος(ΕΝ)= 36:53
Τραπεζανίδου Ελευθερία (ΕΝ) = 38:10
Νάνου Δήμητρα (ΕΝ) = 43:51

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...