Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΗΦΑΚΗ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ



    Το τριήμερο από Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου ως την Κυριακή 1 Μαρτίου ο Γιάννης Σηφάκης συναντήθηκε με φορείς του Νομού αναλύοντας τις πολιτικές της νέας κυβέρνησης και καταγράφοντας τα προβλήματα τους με στόχο την ταχύτερη επίλυση τους. 
Συγκεκριμένα συναντήθηκε με :
το Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών και τα σωματεία του Δήμου Πέλλας. Στην συζήτηση αναλύθηκε από πλευράς εργατικού κέντρου και σωματείων η κατάσταση της εργατικής τάξης στην Πέλλα, τα ιδιαίτερα οξυμένα προβλήματα της ανεργίας, της καταστροφής της παραγωγικής βάσης του Νομού, της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων και των δικαιωμάτων, των αυθαιρεσιών με θύματα εργαζόμενους, την ουσιαστική έλλειψη ελέγχων για την ανασφάλιστη εργασία, τα προβλήματα των εποχιακών εργαζομένων, συνταξιούχων της Ελληνικής Υφαντουργίας, χειριστών, φορτοεκφορτωτών, καθαριστριών σχολείων και άλλα. 
Ο βουλευτής ανέλυσε τις προγραμματικές θέσεις της νέας κυβέρνησης για την εργασία και την κοινωνική ασφάλιση και ανέλαβε ( μαζί με τον συνάδελφο τους βουλευτή Χρ. Σμία που επίσης παρευρέθη) να μελετήσει τα θέματα που υπάρχουν στον Νομό και να προσπαθήσει για λύσεις το συντομότερο. 
την συνέλευση της πρωτοβουλίας αγροτών στα Σεβαστειανά στην οποία καθορίστηκε η κλιμάκωση του αγώνα τους
τους συμβολαιογράφους, δικηγόρους και μηχανικούς της Αλμωπίας και τον ανάδοχο του κτηματολογίου Αλμωπίας για θέματα του Κτηματολογίου.
Συναντήθηκε με τον καθηγητή πανεπιστημίου παιδαγωγό Γιώργο Τσιάκαλο στο περιθώριο της εκδήλωσης του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Λυκείου Αλμωπίας και συζήτησε μαζί του ζητήματα της αναγκαίας εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης στην χώρα μας.
Τους πράκτορες ΟΠΑΠ Γιαννιτσών για οξυμένα θέματα τους
Τους αγρότες του Αρχαγγέλου 
Τους τέως εργαζόμενους στο Τάγμα Εθνοφυλακής Αριδαίας
  Ο βουλευτής προέτρεψε τους φορείς σε επαγρύπνηση και διεκδίκηση των αιτημάτων τους τονίζοντας ότι είναι αναγκαία η εγρήγορση και η κινητοποίηση της κοινωνίας για να βοηθηθεί η κυβέρνηση να δώσει τις αναγκαίες λύσεις προς όφελος του κοινωνικού συλλόγου. 

ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΠΩΛΗΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΗΦΑΚΗ



Επίλυση στο πρόβλημα ανανέωσης των αδειών πωλητών λαϊκών αγορών από την κυβέρνηση με παρέμβαση του Γιάννη Σηφάκη

Ο Γιάννης Σηφάκης επισκέφτηκε σήμερα Τρίτη 03.03.2015 πολιτικούς και υπηρεσιακούς φορείς του Υπουργείου Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού ζητώντας την άμεση επίλυση και όχι την παράταση του προβλήματος με τους πωλητές λαϊκών αγορών των οποίων οι άδειες δεν ανανεώθηκαν λόγω της δευτερεύουσας ενασχόλησης τους και με άλλη δραστηριότητα σε μικρή κλίμακα ( εισοδήματα από αγροτική εκμετάλλευση, από εποχιακή απασχόληση κλπ).
 Η σκέψη των υπηρεσιακών παραγόντων ήταν η παράταση των αδειών αυτών για κάποιους μήνες μέχρις να συντονιστούν οι διάφορες εμπλεκόμενες υπηρεσίες.
 Μετά την επιμονή του βουλευτή για λύση και όχι για παράταση της εκκρεμότητας και την διευκρίνιση των προθέσεων της νέας κυβέρνησης αποφασίστηκε η έκδοση ερμηνευτικής εγκυκλίου που θα επιλύει μόνιμα το ζήτημα.  

ΟΙ ΚΑΝΙΒΑΛΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΕ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ ΚΑΙ ΤΡΩΝΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΚΡΕΑΣ

Οι κανίβαλοι μοναχοί που τους φοβούνται όλοι: Ζουν σε νεκροταφεία, τρώνε ανθρώπινο κρέας [εικόνες]
O Iταλός φωτογράφος Κριστιάνο Οστινέλι έκανε σίγουρα το πιο παράτολμο ρεπορτάζ, όταν πέρασε λίγες μέρες με τους μοναχούς Ανγκόρι, στο Μπεναρές της Ινδίας.
Οι Ανγκόρι είναι η φυλή που φοβάται όλη η Ινδία. Οι περίεργοι μοναχοί  ζούνε δίπλα σε σημεία που γίνονται αποτεφρώσεις και τρέφονται με ανθρώπινη σάρκα γιατί πιστεύουν ότι η κατανάλωση ανθρώπινου κρέατος τους φέρνει πιο κοντά στην πνευματική φώτιση. Πιστεύουν στον θεό Σίβα, ο οποίος είναι το αντίστοιχό του Διονύσου στην Ινδία. Οι τελετές περιλαμβάνουν επίσης την κατανάλωση ποτών από ανθρώπινα κρανία και γεύμα με κεφάλια από ζωντανά ζώα. Ο φωτογράφος τονίζει ότι δεν κατάφερει να καταλάβει τον τρόπο σκέψης τους: «Υπάρχει ένα μεγάλο μυστήριο γύρω από αυτούς και οι υπόλοιποι Ινδοί τους φοβούνται καθώς πιστεύουν ότι μπορούν  να προβλέψουν το μέλλον, να περπατήσουν στο νερό και να εκφωνήσουν κακές προφητείες».
Οι μοναχοί χρησιμοποιούν ένα συνδυασμό μαριχουάνας, αλκοόλ και διαλογισμού, ο οποίος τους  βοηθάει να φτάσουν σε κατάσταση αυξημένης ευαισθητοποίησης και να έρθουν πιο κοντά στο θεό Σίβα .Οι Ανγκόρι πιστεύουν επίσης ότι , με το να κάνουν αυτό που άλλοι θεωρούν ταμπού ή απάνθρωπο,  βρίσκονται πιο κοντά στην επίτευξη του πνευματικού διαφωτισμού.  Πιστεύουν ότι η σάρκα και το αίμα είναι παροδικά ενώ η απέχθεια τους για τα υλικά αγαθά προέρχεται από την πίστη τους ότι τους αποσπούν από το διαλογισμό. Προτιμούν να καλύπτουν το σώμα τους με απλά υφάσματα και με την στάχτη των νεκρών, για να μείνουν μακριά από τις «ψευδαισθήσεις» της κοινωνίας. 
Παρά το γεγονός ότι η θρησκεία τους θεωρείται μια αίρεση του Ινδουισμού, οι υπόλοιποι κάτοικοι της Ινδίας τους αποφεύγουν και τους έχουν εξορίσει στο περιθώριο της κοινωνίας.    


Πηγή:  http://www.iefimerida.gr

Η ΦΙΝΛΑΝΔΙΚΗ ΠΑΝΚ ΜΠΑΝΤΑ ΠΟΥ ΣΠΑΕΙ ΤΑ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑ ΣΤΗ EUROVISION

Η πανκ μπάντα που σπάει τα στερεότυπα στη Eurovision -Τα μέλη της έχουν σύνδρομο Down [εικόνες & βίντεο]

Πριν από 11 χρόνια, η Φινλανδία είχε προκαλέσει αίσθηση στη Eurovision, στέλνοντας ένα γκρουπ... τεράτων στο διαγωνισμό, τους Lordi, οι οποίοι και κέρδισαν. Τώρα, κάνει ξανά τη διαφορά, αλλά όχι σε κάτι τόσο ανούσιο. Θα εκπροσωπηθεί από μία πανκ μπάντα που τα μέλη της έχουν σύνδρομο Down και αυτισμό.
Οι PKN σπάνε τα στερεότυπα, καθώς έχουν στρέψει επάνω τους τα βλέμματα εδώ και καιρό. Οι άνθρωποι του συγκροτήματος, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ως άτομα με ειδικές ανάγκες, αποδεικνύουν διαρκώς, ότι ο καθένας δικαιούται να κυνηγήσει το όνειρό του και να το πραγματοποιήσει, όσα εμπόδια κι αν του βάλει η ζωή.
Οι Φινλανδοί τηλεθεατές τους ψήφισαν για να τους εκπροσωπήσουν το Μάιο στη Βιέννη, στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision, όπου θα γίνουν η πρώτη πανκ μπάντα που μετέχει και ήδη θεωρούνται φαβορί από τις στοιχηματικές εταιρείες. Εκεί θα ερμηνεύσουν το τραγούδι τους Aina Mun Pitaa (Πάντα πρέπει).
«Κάθε άνθρωπος με ειδικές ανάγκες οφείλει να είναι πιο θαρραλέος», λέει τραγουδιστής Κάρι Ααλτο. «Δεν θέλουμε να μας ψηφίσουν επειδή μας λυπούνται. Δεν διαφέρουμε τόσο πολύ από όλους τους άλλους. Είμαστε φυσιολογικοί τύποι, με ένα νοητικό μειονέκτημα», συμπληρώνει ο μπασίστας των PKN, Σάμι Χέλε, μιλώντας στην Guardian.
Τα μέλη του συγκροτήματος γνωρίστηκαν σε ένα φιλανθρωπικό εργαστήρι το 2009. Από τότε, κάνουν αρκετές εμφανίσεις, με μεγάλη ανταπόκριση, ενώ το 2012 αποτέλεσαν την έμπνευση για το βραβευμένο ντοκιμαντέρ «The Punk Syndrome», το οποίο περιγράφει πώς ζουν και εκφράζονται άνθρωποι με ειδικές ανάγκες.







ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΟΔΗΓΟΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ

Διάβαζα το σαββατοκύριακο μια νέα έρευνα για την κατάθλιψη των Ελλήνων και με έβαλε σε σκέψεις. Και επίτηδες κάθισα να παρακολουθήσω, έπειτα από πολύ καιρό, ένα ολόκληρο δελτίο ειδήσεων, από την αρχή μέχρι το τέλος, γιατί ακούω όλο και από πιο πολύ κόσμο ότι η εμπειρία είναι πραγματικά δύσκολη, κάτι το οποίο φυσικά γνώριζα αλλά όχι στις διαστάσεις που μάλλον έχει λάβει εσχάτως.
Ύστερα ανέτρεξα σε ειδησεογραφικά sites, ξανακοίταξα μερικές εφημερίδες και γενικώς ξεκοκάλισα την ειδησεογραφία μιας σχετικά ανώδυνης, ασήμαντης, ήσυχης μέρας. Η δοκιμή ήταν άκρως διαφωτιστική. Και να θέλεις να μην πέσεις σε κατάθλιψη, δεν μπορείς. Είσαι τόσο εκτεθειμένος σε αυτό το παράδοξο κυνηγητό της επικαιρότητας, που τα σκάγια σε παίρνουν αμπάριζα.
Στην αρχή είχα την εντύπωση ότι κάποιες ειδήσεις θα μπορούσαν να σου δώσουν ένα μικρό μάθημα. Λόγου χάρη:
1. Εάν θεωρείς ότι οι Έλληνες τρώνε κουτόχορτο αυτή την εποχή, απλά αναλογίσου ότι υπάρχουν και χειρότερα: σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της India Today, ένας πνευματικός ηγέτης της Ινδίας ονόματι Gurmeet Ram Rahim Singh, έπεισε τετρακόσιους πιστούς του να κόψουν τους όρχεις τους, υποσχόμενος ότι με αυτόν τον τρόπο θα έρθουν πιο κοντά στον Θεό.
2. Εάν θεωρείς ότι τα πράγματα στην ζωή σου πάνε από το κακό στο χειρότερο, σκέψου ότι στο Παγκράτι, χθες το απόγευμα, ένας δεκατριάχρονος δεν άντεξε ακόμη έναν καβγά των χωρισμένων γονιών του και πήδηξε από το μπαλκόνι.
Εάν δεν καταφέρνεις να δεις τον κόσμο με άλλο μάτι από τα δύο παραπάνω, τότε μπορείς πολύ άνετα να πεθάνεις από κατάθλιψη με τις δέκα παρακάτω ειδήσεις. Είναι όλες χθεσινές.
3. Εξειδίκευση ζητά η Μέρκελ από την Ελλάδα και όχι προτάσεις με "δημιουργική ασάφεια".
4. Πώς χάθηκε η εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων προς την Ελλάδα.
5. Πώς η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ.
6. Πώς η Ελλάδα θα μπει σε νέα περιπέτεια πτώχευσης άμεσα.
7. Η Ευροζώνη δεν συζητά τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα.
8. Η "μαύρη" εργασία στην Ελλάδα ζει και βασιλεύει.
9. Πόσο αυξάνονται οι μισθοί στην ΔΕΗ (Ελλάδα κι αυτό).
10. Σόιμπλε: Πιστωτικό γεγονός αν δεν πληρωθεί η δόση της ΕΚΤ.
11. Πόσο θα χρεωθείς στον λογαριασμό του ρεύματος την επαναλειτουργία της ΕΡΤ (Ελλάδα, Ελλάδα, Ελλάδα).
12. Bloomberg: Γιατί η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει βοήθεια από την Γαλλία.
Αφού τα σωθικά σου διατρέχει ένα απέραντο κύμα μελαγχολίας, και λες "ήρθε το τέλος του κόσμου", σφίγγεις την καρδιά σου πέτρα και επιμένεις, γιατί θες να τα μαθαίνεις όλα, δεν αντέχεις να σου ξεφεύγει τίποτε απολύτως. Εξακολουθείς να έχεις τα μάτια σου καρφωμένα στο γυαλί και βλέπεις:
13. Ένα πανκ συγκρότημα με ανθρώπους που πάσχουν από το σύνδρομο down, το οποίο, λέει, θα εμφανιστεί στην eurovision.
14. Τους κανίβαλους μοναχούς που ζουν κοντά σε νεκροταφεία και τρέφονται με ανθρώπινο κρέας.
15. Την τιμωρία που επέβαλλε σχολείο του Όρεγκον των ΗΠΑ σε εξάχρονο μαθητή (η δασκάλα τοποθέτησε μπροστά του ένα τεράστιο παραβάν επειδή καθυστέρησε να προσέλθει στην τάξη, και ο πιτσιρίκος έφαγε ξεχωριστά, χωρίς να έχει οπτική πρόσβαση στα υπόλοιπα παιδιά).
16. Την είδηση ότι το Ισλαμικό Κράτος απειλεί τώρα και το Twitter.
17. Την εικόνα του Μαραντόνα μετά το λίφτινγκ που τον παραμόρφωσε.
18. Το βίντεο του ληστή που πετάει τούβλο σε αμάξι για να το κλέψει, το τούβλο του έρχεται στο κεφάλι, λιποθυμάει και συλλαμβάνεται.
19. Την έρευνα που λέει ότι, ενώ η ανεργία πέφτει στην Ευρώπη, στην Ελλάδα παραμένει πρωταθλήτρια.
20. Την ιστορία της 14χρονης που παρακαλάει να της κάνουν ευθανασία.
21. Το ότι οι νεκροί από την γρίπη έφτασαν τους εβδομήντα.
22. Το ότι στην Αττική συνελήφθη σαραντάχρονος άντρας λίγο πριν βιάσει δεκατριάχρονο αγόρι.
23. Το ότι προϊστάμενος του ΙΚΑ φέρεται να είπε ότι οι μετανάστες είναι τεμπέληδες (σε αντίθεση με τους Έλληνες προφανώς που είναι δουλευταράδες).
24. Το ότι η δίκη του Βατοπεδίου δεν θα τελειώσει εάν δεν παρέλθει δεκαπενταετία (νέα αναβολή χθες).
25. Το ότι υπάρχουν εκατοντάδες άνθρωποι στην Ουκρανία όπου ζουν κάτω από έδαφος συγκατοικώντας με τα τρωκτικά.
26. Το ότι στην Ατλάντα, συνέβη το εξής φυσιολογικό: μια εικοσιτριάχρονη κάθισε πάνω σε ένα burger, οι φίλες της εξοργίστηκαν και σάπισαν στο ξύλο την εικοσιτριάχρονη που κάθισε πάνω σε ένα burger. Η εκοιστριάχρονη που κάθισε πάνω σε ένα burger απαθανατίστηκε με δύο μαυρισμένα μάτια, ένα σπασμένο δόντι και πολλούς μώλωπες.
27. Το ότι αστυνομικοί σκότωσαν άστεγο εν ψυχρώ.
Τώρα πλέον είσαι εξουθενωμένος. Η εβδομάδα σου έχει ξεκινήσει με τον πιο αποκαρδιωτικό τρόπο και αφού δεις κάμποση ακόμη τηλεόραση, σήριαλ της πυρκαγιάς ή ταινίες χιλιοπαιγμένες, αποφασίζεις κατά τις έντεκα και μισή να πλαγιάσεις. Η μόνη ασφάλεια που νιώθεις είναι επειδή βρίσκεσαι σπίτι σου. Δεν σκέφτηκες ούτε στιγμή, δεν σου πέρασε ούτε λίγο από το μυαλό να αφιερώσεις λίγο χρόνο σε σένα ή στον άνθρωπο που ίσως αγαπάς, να βάλεις ένα ποτήρι κρασί και να ακούσεις λίγη μουσική ή έστω να περπατήσεις στον δρόμο ή να διαβάσεις ένα βιβλίο. Πρέπει να υπάρχει πάντα ήχος, πρέπει να υπάρχει πάντα μια εικόνα στα μάτια σου που εναλλάσσεται με άλλες εικόνες, γιατί αυτή είναι η μόνη διέξοδος που σου απέμεινε, και δεν φταις μόνο εσύ γι' αυτό φίλε μου. Η διαφορά όμως του Έλληνα με πολλούς άλλους λαούς αυτή την εποχή είναι ότι η ίδια η αφήγηση της επικαιρότητας (επειδή ακριβώς τον εμπλέκει στο επίκεντρο) τον οδηγεί σε βαριά κατάθλιψη. Πάρε για παράδειγμα μια ασήμαντη μέρα σαν την χθεσινή, δίχως την λεγόμενη "μεγάλη είδηση". Δες τι μπήκε μέσα σου. Και δες πόσο σκασμένος και ανόρεχτος ξύπνησες σήμερα, δες πόσο νευρικά οδηγούσες, δες πόσο παραιτημένος αισθανόσουν μόλις μπήκες στον χώρο της εργασίας σου.
Επιμύθιο δεν υπάρχει. Ούτε λύτρωση. Μόνο ένας μικρός οδηγός αισιοδοξίας που για τον καθένα από μας είναι διαφορετικός. Μην τον περιμένεις από πουθενά όμως, γιατί κανείς δεν θα σου τον δώσει, ούτε οι ελληνικές κυβερνήσεις ούτε οι ξένοι. Ένας δεκατριάχρονος φούνταρε χθες από ένα μπαλκόνι επειδή οι γονείς του τσακώνονταν, και μια δεκατετράχρονη εκλιπαρεί για ευθανασία, μην αντέχοντας άλλο πόνο. Η ζωή, γαμώτο, είναι πολύ ακριβή.


Πηγή: http://www.iefimerida.gr

ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΕΞΟΦΛΗΣΑΝ ΠΡΟΩΡΑ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΣΤΟ ΔΝΤ

Τα Σκόπια εξόφλησαν πρόωρα το δάνειο στο ΔΝΤ
Μπορεί στην Ελλάδα το δάνειο του ΔΝΤ να μοιάζει με βραχνά, αλλά στα Σκόπια το εξόφλησαν και μάλιστα νωρίτερα.
Την πρόωρη αποπληρωμή του συνόλου των δανείων που είχε λάβει από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ολοκλήρωσε η χώρα των Σκοπίων, όπως ανακοίνωσε το ΔΝΤ. Η εξόφληση της οφειλής των 173,3 εκατομμυρίων δολαρίων ολοκληρώθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου, δηλαδή 13 μήνες πριν την προγραμματισμένη διορία, τον Μάρτιο του 2016.
Την κίνηση των Σκοπίων χαιρέτισε η διευθύντρια του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία τόνισε πως η πρόωρη αποπληρωμή των $173,3 εκατ. «αντανακλά τη βελτιωμένη πρόσβαση της χώρας στις διεθνείς αγορές κεφαλαίων». Η δανειακή στήριξη του ΔΝΤ προς τα Σκόπια άρχισε τον Ιανουάριο του 2011. Η τελευταία αξιολόγηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία στα μέσα Ιανουαρίου 2015.

ΠΟΙΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΡΕΥΜΑ

Τα μέτρα για την ανθρωπιστική κρίση -Ποιοι δικαιούνται επίδομα στέγασης και δωρεάν ρεύμα
Επιδότηση ενοικίου, δωρεάν παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, κουπόνια σίτισης, δωρεάν πρόσβαση στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στο σύστημα υγείας προβλέπει για όσους βρίσκονται στα όρια της φτώχειας -μεταξύ άλλων- νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, το οποίο πρόκειται να καταθέσουν άμεσα στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας και η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.
Αναλυτικότερα, το νομοσχέδιο προβλέπει, σύμφωνα με στελέχη των αρμόδιων υπουργείων, επιδότηση ενοικίου για την εξασφάλιση στέγασης σε περίπου 30.000 απόρους και δωρεάν ρεύμα έως 300 KW τον μήνα για 300.000 νοικοκυριά που εντάσσονται στο κοινωνικό τιμολόγιο. Το ποσό του επιδόματος στέγασης θα είναι στα 70 ευρώ ανά άτομο και έως 220 ευρώ ανά τετραμελή οικογένεια.
Προβλέπεται ακόμη η σίτιση με κουπόνια 300.000 ατόμων, σε συνεργασία με την Εκκλησία, τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μη κυβερνητικές οργανώσεις.
Το εισοδηματικό κριτήριο θα είναι το όριο της φτώχειας και θα ληφθούν υπόψη οι φορολογικές δηλώσεις και τα εισοδήματα των δικαιούχων από κάθε πηγή, ενώ τα μέτρα θα εξειδικευτούν με υπουργικές αποφάσεις.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το 2013, το 35,7% των πολιτών στην Ελλάδα ζουν υπό τον κίνδυνο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.
Το όριο της φτώχειας είναι σε ετήσιο εισόδημα 5.023 ευρώ για ένα άτομο και 10.547 ευρώ για τετραμελή οικογένεια.


Πηγή:  http://www.iefimerida.gr

ΑΓΩΝΑΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ(ΑΓΩΝΑΣ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ) ΣΤΟ ΓΑΡΕΦΙ

ΑΓΩΝΑΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ(ΑΓΩΝΑΣ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ)
ΓΑΡΕΦΙ
ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ

Αφετηρία:
Καφετέρια FUEGO
Στην είσοδο του Γαρεφείου
Εκκίνηση:
11 με 13 το πρωί
(ο καθένας ξεκινάει όποτε θέλει)
Κόστος συμμετοχής αγώνα:

Με δήλωση συμμετοχής
Χωρί
 δήλωση συμμετοχής
Ανήλικοι
5 Ευρώ
10 Ευρώ
Ενήλικοι
10 Ευρώ
20 Ευρώ

ΕΓΚΑΙΡΗ
ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΜΕΧΡΙ
ΠΕΜΠΤΗ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ
Πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής:
Καραδημητρίου Δημήτρης
6974-778828, 23840-23865

Διοργάνωση:

-Ελληνικός Σύλλογος
Αγωνιστικού Προσανατολισμού
ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ:
Asprhpetra.blogspot.com

8η ΜΑΡΤΗ 2015 - ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΤΗΣ ΟΓΕ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ


8η  ΜΑΡΤΗ - Τιμάμε την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας
Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει και μας στερούν ΕΕ & κυβερνήσεις
Δίνουμε αγωνιστικό «παρών»                                                                                                  
 στην
Εκδήλωση της Ομάδας Γυναικών Γιαννιτσών -                                                                         Μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας ( ΟΓΕ )
την Κυριακή 8 Μάρτη 2015 στις 6.30’ μ.μ.                                                                                       στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών ( Αίθουσα Υπολογιστών )

Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών

ΤΗΛ.: 6978921885, 6936116086


ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΥΨΕΛΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΩΝ



Το Κέντρο Μελισσοκομίας Δυτ.Μακεδονίας ενημερώνει τους μελισσοκόμους ότι συνεχίζονται οι δράσεις ‘’αντικατάσταση κυψελών’’ και ‘’οικονομική στήριξη’’ στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος ‘’βελτίωση της παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μέλισσας 2015’’.
Οι αιτήσεις  με τα απαραίτητα δικαιολογητικά θα πρέπει να αποσταλούν άμεσα  στο Κέντρο Μελισσοκομίας Δυτικής Μακεδονίας (στη διεύθυνση Ίωνος Δραγούμη 42, 58200 Έδεσσα) .
Πληροφορίες θα παίρνουν από τους μελισσοκομικούς Συν/σμούς και Συλλόγους της περιοχής τους,τις Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας κ’ Κτηνιατρικής(πρώην Δ/νσεις Γεωργίας) ή και από το Κ.Μ. Δυτικής Μακεδονίας στο τηλ.23810-20118. Αρμόδιοι  κ.Ρέππας,Σαββίδου. 

Από το Κ.Μ.Δυτ.Μακεδονίας

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...