Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

ΓΡΑΜΜΑ ΕΝΟΣ ΦΑΣΙΣΤΑ


Ε εντάξει.

Πήρα από εσένα το Αλφάβητο κι έμαθα να γράφω.

Χρησιμοποίησα τη γλώσσα σου για να ονοματίσω την φαρμακολογία.

Όταν κατέβηκα από τις βελανιδιές, μελέτησα την φιλοσοφία των προγόνων σου.

Εμπνεύστηκα από τους αγώνες σου για τη δημοκρατία και την ελευθερία.

Διδάσκω στα παιδιά μου τον Αριστοτέλη, τον Σωκράτη και τον Πλάτωνα.

Γέμισα τα δεκάδες μουσεία μου με τα αρχαία καλλιτεχνήματα που "δανείστηκα" από εσένα.

"Φύλαξα" κι εξακολουθώ να το κάνω, το χρυσάφι σου στα θησαυροφυλάκιά μου.

Χρησιμοποίησα και το δικό σου σαπούνι, από τα εργοστάσια του Άουσβιτς.

Περπάτησα με τις μπότες μου κάθε γωνιά της χώρας σου, κοκκινίζοντάς την.

Αναβαθμίστηκα και έφτιαξα δυνατή χώρα, όταν μου διέγραψες τα χρέη, μετά τον πόλεμο.

Εκμεταλλεύτηκα τα χέρια σου, τις φτηνές υπηρεσίες σου.

Εισήγαγα στη χώρα μου πολλά δικά σου σκυλάκια για τις "ειδικές" μου ανάγκες, βλέπεις
είμαστε 100.000 νοματέοι...

Σε πλημμύρισα με χιλιάδες προϊόντα μου, πλουτίζοντας, πουλώντας τα σε σένα.

΄Λάδωσα" κάποιους δικούς σου γι αυτό.

"Αγοράζω" κάθε καλοκαίρι τον ήλιο σου, μιας κι εγώ δεν έχω.

Κατέκλυσα τη χώρα σου σε κάθε γωνιά, με τα θηριώδη καταστήματά μου, αλυσίδα ολόκληρη. 

Όμως ώς εδώ και μή παρέκει...

Πάρε την κυβέρνηση και την φυλή σου, την παράτολμη, ξεδιάντροπη ορδή άξεστων και χωρίς τρόπους ζητιάνους,
η οποία δυσφημεί και προσβάλλει όλους εμάς, τους εργατικούς  και οικονόμους Γερμανούς,
και να πάτε όλοι σας στην βρωμερά φαύλη, διεφθαρμένη και άχρηστη βρωμοελλάδα.

ΧΙΟΝΙΖΕΙ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΩΝ ΠΡΟΜΑΧΩΝ

φωτο αρχείου

Έντονη χιονοθύελλα εκδηλώνεται αυτή την ώρα 18.00μ.μ. στους Προμάχους και οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν, μεταφέρουν κατά κύματα, ορδές από χιόνι που υπάρχει στα γύρω ορεινά.
Το κρύο είναι ιδιαίτερα αισθητό και τα τζάκια έχουν "πάρει φωτιά", δίνοντας την εντύπωση ότι βρισκόμαστε στην περίοδο των Χριστουγέννων και όχι στην αρχή της Άνοιξης.
Οι γεροντότεροι ισχυρίζονται ότι αν συνεχίσει έτσι ο δυνατός άνεμος, τότε δεν είναι περίεργο αύριο το πρωί να το στρώσει και μέσα στον οικισμό.
Συμβουλή μας, ανάψτε τα τζάκια, κλείστε τις τηλεοράσεις, βάλτε λίγα κάστανα στη φωτιά, ανοίξτε ένα κρασί ή έναν χυμό για τους μικρότερους, βάλτε την αγαπημένη σας μουσική και συζητήστε με τους αγαπημένους σας

φωτο αρχείου

LOVE HAS NO LABELS



Ένα υπέροχο βιντεάκι που μας δείχνει ότι, παρόλο που η συντριπτική πλειοψηφία θεωρούμε τον εαυτό μας ότι δεν έχει προκαταλήψεις, δεν είναι λίγες εκείνες οι φορές που κρίνουμε τους ανθρώπους, με βάση αυτό που βλέπουμε, είτε πρόκειται για τη ράτσα, το χρώμα, την ηλικία, το φύλο, τη θρησκεία, τη σεξουαλικότητα, ή την αναπηρία.
Αυτό μπορεί να είναι ένας σημαντικός λόγος που πολλοί άνθρωποι αισθάνονται ότι υφίστανται διακρίσεις. Αυτή η "υποσυνείδητη επιφύλαξη" που ονομάζεται "έμμεση προκατάληψη" -έχει βαθιές επιπτώσεις για το πώς βλέπουμε και αλληλεπιδρούμε με άλλους που είναι διαφορετικοί από εμάς.
Αυτό μπορεί να εμποδίσει την ικανότητα ενός ατόμου να βρει μια δουλειά, να πάρει ένα δάνειο, να νοικιάσει ένα διαμέρισμα, ή να έχει μια δίκαιη δίκη, διαιωνίζοντας τις ανισότητες . Η εκστρατεία "η αγάπη δεν έχει ετικέτες" μας προκαλεί να ανοίξουμε τα μάτια μας για τυχόν μεροληψία και προκατάληψη και να προσπαθήσουμε να το σταματήσουμε σ εμάς, τους φίλους μας, τις οικογένειές μας και τους συναδέλφους μας. Ξανασκεφτείτε την προκατάληψη σας λοιπόν στο lovehasnolabels.com.
Το βίντεο «Diversity & Inclusion – Love Has No Labels» ανέβηκε στο youtube στις 3 του μήνα κι έχει δεχτεί εκατομμύρια επισκέψεις από τότε.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΟΣΕΙ....SOS


Με αφορμή το πρόσφατο γεγονός με τον παιδεραστή που πιάστηκε, ανοίχτηκαν αρκετές συζητήσεις. 


March 5, 2015


Κάποιες μοιάζουν να βγάζουν νόημα και κάποιες άλλες έναν βίαιο εαυτό προς τα έξω.
Μιλάμε για τιμωρία του ενός, του τέρατος. Πολλοί φαίνεται να έχουν μεγάλη φαντασία όσον αφορά αυτή.
Σαφώς και είναι ένα γεγονός που μας γεμίζει με απέχθεια και συγκλονιζόμαστε κάθε φορά που ακούμε κάτι παρόμοιο. Γιατί σίγουρα δεν είναι η πρώτη φορά και ακόμα πιο σίγουρα δε θα είναι η τελευταία.
Ένα παιδί είναι το πιο εύκολο θύμα, πιο αδύναμο σωματικά, δείχνει πιο εύκολα εμπιστοσύνη και μπορεί κάποιος να το ξεγελάσει. Η αθώα του φύση δεν είναι πάντα σύμμαχος του.
Όπως και με κάθε πρόβλημα έτσι και με αυτό, σημασία έχει να μην το βλέπουμε ξεκομμένα και κατά πως μας συμφέρει, ή όπως το παρουσιάζουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Είναι ένα ζήτημα το οποίο γιγαντώνεται μέσα σε μια κοινωνία, παγκόσμια, που το τρέφει. Το κύκλωμα παιδεραστίας και αγοραπωλησίας παιδιών τόσο στο δυτικό όσο και στον ασιατικό κόσμο γνωρίζει μεγάλη άνθηση. Μπορεί να το παρομοιάσει κανείς με τη Λερναία Ύδρα, κόβεις ένα κεφάλι φυτρώνουν δυο.
Άρα αποτελεί ένα μόνιμο αγκάθι στην τόσο αγγελικά πλασμένη κατά τα άλλα κοινωνία μας.
Μπαίνει σε ένα τσουβάλι, μαζί με όλα τα άπλυτα μας και κρύβεται στο πατάρι, κάποιες φορές με κάποιες αφορμές, το κατεβάζουμε αλλά επειδή βρωμάει πολύ, το επιστρέφουμε στη θέση του.
Ένας άνδρας ή μια γυναίκα μπορεί να διεγερθούν σεξουαλικά από έναν άλλο άνδρα ή μια γυναίκα και να προχωρήσουν σε συναινετική σχέση, αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι σε ένα παιδί βλέπουν τη μητρότητα, την πατρότητα, την αθωότητα.
Ένας παιδόφιλος ή παιδεραστής, διεγείρεται σεξουαλικά από ένα παιδί του ίδιου ή αντίθετου φίλου, και ναι, υπάρχουν και γυναίκες σε αυτή την κατηγορία, γιατί το μητρικό φίλτρο ή ένστικτο, δεν είναι αρκετά δυνατό ώστε να τις προστατέψει από αυτή την ασθένεια. Γιατί ναι, πρόκειται για ασθένεια. Μπορεί να οδηγεί σε κάτι ανήκουστο και απεχθές, να περιέχει ένα κομμάτι προσωπικής επιλογής, αλλά σίγουρα είναι ασθένεια.
Η ασθένεια δεν τιμωρείται, θεραπεύεται, γι αυτό υπάρχουν οι ψυχίατροι, οι κλινικές και τα φάρμακα.
Και θα πει κάποιος, ωραία, θεραπεύσαμε έναν, τον απομονώσαμε, με τους υπόλοιπους τι γίνεται;;
Με αυτούς που πάνε ταξίδια σεξοτουρισμού στις Φιλιππίνες ή στην Ταϋλάνδη ή οπουδήποτε και ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ παιδιά τι γίνεται;;
Με αυτούς που αγοράζουν ή πωλούν γυναίκες, τι γίνεται;;
Με αυτούς που η ανθρώπινη ζωή μετριέται με το χρήμα στην τσέπη τους και η ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια αξίζει μερικά δολάρια τι γίνεται;;
Η κοινωνία μας είναι ο μεγαλύτερος ασθενής, ο πολυτραυματίας, που κλείνεις τη μια του πληγή και ανακαλύπτεις κι άλλη. Η κοινωνία νοσεί χρόνια τώρα.
Φτιάχνουμε γύρω μας μια κανονικότητα, καταδικάζουμε τη διαφορετικότητα γύρω μας, που επί της ουσίας συνήθως είναι ο πιο υγιής ιστός μας, και στρουθοκαμηλίζουμε όταν πρόκειται να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα!
Μακάρι να μπορούσαμε  να προστατεύσουμε όλα τα παιδιά του κόσμου, όχι μόνο του δικού μας κόσμου, όχι μόνο τα άσπρα ροδαλά παιδάκια, αλλά και εκείνα τα μελαχρινά, τα ξυπόλητα και λερωμένα. Με ευχολόγια όμως δε γίνεται τίποτα!
ΠΗΓΗ...http://www.diekdikw.gr/

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΤΕΛΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΚΜ ΓΙΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ



Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που ελήφθη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (α.α. 10/2015, 06/03/2015/1300Β) τα καιρικά φαινόμενα προβλέπονται ως εξής:

Η κακοκαιρία που εκδηλώνεται σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα συνεχιστεί και το Σαββατοκύριακο με κύρια χαρακτηριστικά:
1. Τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και πιθανώς χαλαζοπτώσεις που θα επηρεάσουν κυρίως:
Α. Τις επόμενες ώρες της Παρασκευής (06-03-2015) το Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική – ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο.
  Β. Το Σάββατο (07-03-2015) και την Κυριακή (08-03-2015) την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική νησιωτική χώρα και κατά περιόδους το Ιόνιο, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο.

  2.  Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στα ορεινά κυρίως της βόρειας και κεντρικής χώρας καθώς και στις παρακάτω περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο:
 Α. Τις επόμενες ώρες της Παρασκευής (06-03-2015) στην Ήπειρο (ενδεικτικό υψόμετρο 600 μ.), τη Μακεδονία (ενδεικτικό υψόμετρο 400 μ.) και τη Θράκη (ενδεικτικό υψόμετρο 500 μ.).
Β. Το Σάββατο (07—3-2015) στη Μακεδονία και τη Θράκη (ενδεικτικό υψόμετρο 400 μ.)
Γ. Την Κυριακή (08-03-2015) στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη (ενδεικτικό υψόμετρο 300 μ.) .

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).
Παρακαλούνται οι πολίτες όπως λάβουν υπόψη τους το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους.

Παράλληλα, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Π.Κ.Μ. συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων. Ειδικότερα:

• Να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές και τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
• Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.
• Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
• Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
• Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
• Αν πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.
• Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.

• Αν κατά τη διάρκεια της καταιγίδας βρίσκονται στο αυτοκίνητο, να το ακινητοποιήσουν στην άκρη του δρόμου και μακριά από δέντρα που ενδέχεται να πέσουν πάνω του. Επίσης να μείνουν μέσα σε αυτό με αναμμένα τα προειδοποιητικά φώτα στάσης, μέχρι να κοπάσει η καταιγίδα.

ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΑΜΠΕΛΩΝΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2015/2016



«Αναδιάρθρωση και Μετατροπή  Αμπελώνων περιόδου 2015/2016».

                        Το Τμήμα φυτικής & Ζωικής παραγωγής της Δ/νσης  Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της  Περιφερειακής  Ενότητας  Πέλλας  σας ενημερώνει ότι έως τις 15-05-2015, αποδέχεται την υποβολή αιτήσεων για την Αναδιάρθρωση και μετατροπή  Αμπελώνων με οινοποιήσιμες ποικιλίες , από όσους επιθυμούν και εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις που αναφέρονται παρακάτω.      
Στόχος του προγράμματος 
Στόχος του προγράμματος είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας των αμπελουργών μέσω:
Της ποιοτικής αναβάθμισης του αμπελουργικού δυναμικού.
Της εγκατάστασης ποικιλιών αμπέλου με αυξημένο εμπορικό ενδιαφέρον 
Την εισαγωγή σύγχρονων καλλιεργητικών τεχνικών  
Περιλαμβάνει τα παρακάτω μέτρα :
1. Εκρίζωση και προετοιμασία του εδάφους – αναφύτευση .
2. Φύτευση αμπελώνων.
3. Επανεμβολιασμός.
4. Βελτίωση ορισμένων τεχνικών διαχείρισης.

Όροι επιλεξιμότητας
Η πριμοδότηση Αναδιάρθρωσης μπορεί να χορηγείται μόνο εάν η σχετική έκταση πληρεί τους ακόλουθους όρους:
1) Δεν έχει λάβει κοινοτική ή εθνική στήριξη για μέτρα τύπου αναδιάρθρωσης και μετατροπής κατά τις 10 αμπελοοινικές περιόδους που προηγούνται της αίτησης εκρίζωσης , ή δεν έχει φυτευτεί με δωρεάν δικαιώματα φύτευσης από το εθνικό αποθεματικό.
2) Δεν έχει λάβει κοινοτική στήριξη στο πλαίσιο άλλης κοινής οργάνωσης αγοράς κατά τις πέντε αμπελοοινικές περιόδους που προηγούνται της αίτησης εκρίζωσης 
3) Καλλιεργείται 
4) Δεν είναι μικρότερη από 1 στρέμμα.
5) Δεν έχει φυτευτεί κατά παράβαση οποιασδήποτε εφαρμοστέας κοινοτικής ή εθνικής διάταξης.
6) Η αναδιάρθρωση και μετατροπή πραγματοποιείται με τις συνιστώμενες και επιτρεπόμενες ποικιλίες σύμφωνα με την αριθ. 814/16068/05-02-2014 (Β’225) απόφαση Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Ταξινόμηση οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου και ποικιλιών σταφιδοποιίας», όπως κάθε φορά ισχύει. Η νέα φυτεία θα πρέπει να διατηρηθεί για χρονική περίοδο τουλάχιστον οκτώ ετών από το οικονομικό έτος πληρωμής.
7) Η εγκατάσταση της νέας αμπελοφυτείας πραγματοποιείται :                               
  α) στην ίδια θέση μα αυτήν που εκριζώθηκε ή σε διαφορετική τοποθεσία της ίδιας εκμετάλλευσης και σε έκταση ισοδύναμη με αυτήν που εκριζώθηκε.          
β) σύμφωνα με τα σύγχρονα συστήματα αμπελοκαλλιέργειας με υποστύλωση    
γ) με ελάχιστο αριθμό 250 πρεμνών ανά στρέμμα                             
δ) με την χρήση των κατάλληλων αντιφυλλοξηρικών υποκειμένων αμπέλου       
ε)  η προμήθεια των μοσχευμάτων για την  αναδιάρθρωση γίνεται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις ( ανάλυση εδάφους και προμήθεια από πιστοποιημένο φυτώριο).                                            ζ) η αναδιάρθρωση πραγματοποιείται με τις συνιστώμενες και επιτρεπόμενες ποικιλίες στον νομό.       
    
Δικαίωμα ένταξης 
Κάτοχοι αμπελουργικής εκμετάλλευσης εγγεγραμμένης στο Μηχανογραφημένο Αμπελουργικό Μητρώο με νόμιμα δικαιώματα φύτευσης.
Τα αμπελοτεμάχια που έχουν νομιμοποιηθεί μπορούν να ενταχθούν στην διαδικασία Αναδιάρθρωσης εφόσον έχουν γίνει δηλώσεις συγκομιδής τα προηγούμενα 2 τουλάχιστον χρόνια.
Τα αμπελοτεμάχια να είναι φυτεμένα με οινοποιήσιμες ποικιλίες που να είναι ταξινομημένες (συνιστώμενες ή επιτρεπόμενες ) στον Νομό ως οινοποιήσιμες.       

Προτεραιότητες 
Για την κατανομή των αμπελουργικών εκτάσεων προς αναδιάρθρωση στους αιτούντες, λαμβάνονται υπόψη κατά προτεραιότητα :   
1. Οι Νέοι γεωργοί:
Ως νέοι γεωργοί θεωρούνται οι γεωργοί που είναι κάτω των 40 ετών, διαθέτουν επαρκή επαγγελματική ικανότητα και γνώσεις και οι οποίοι εγκαθίστανται για πρώτη φορά ως αρχηγοί της εκμετάλλευσης, σύμφωνα με το άρθρο 64 του Καν (ΕE) 1308/2013 Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου.
2.    Οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες κάτοχοι αμπελουργικής εκμετάλλευσης κατά προτεραιότητα:
α) τουλάχιστον τριών (3) στρεμμάτων στα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου πελάγους (εκτός Εύβοιας και Κρήτης) και στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές και
β) τουλάχιστον πέντε (5) στρεμμάτων στις πεδινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας
3.    Οι Αγροτικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις, οι Ομάδες ή Οργανώσεις Παραγωγών και οι γεωπόνοι.
4.    Οι Οινοποιοί κάτοχοι αμπελουργικής εκμετάλλευσης τουλάχιστον είκοσι (20) στρέμματα.
5.    Λοιποί κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, μη κάτοχοι αμπελουργικής εκμετάλλευσης.
6.    Λοιποί οινοποιοί.
7.    Λοιποί.

Απαραίτητα δικαιολογητικά για την κατάθεση Αίτησης 
1. Επικαιροποιημένη Καρτέλα παραγωγού με στοιχεία των τεμαχίων και απόσπασμα Αμπελουργικού Μητρώου , από την οποία και μόνο, υποχρεωτικά συμπληρώνονται όλα τα πεδία του πίνακα των αμπελοτεμαχίων προς αναδιάρθρωση .
2. Δηλώσεις συγκομιδής των δύο τελευταίων ετών στις οποίες να φαίνεται ότι παραδίδουν την παραγωγή τους σε οινοποιεία.
3. Την  ενιαία δήλωση ΟΣΔΕ στην οποία να φαίνονται τα αγροτεμάχια.  
4. Την αστυνομική τους Ταυτότητα και το ΑΦΜ (Εκκαθαριστικό), 1η σελίδα βιβλιαρίου τράπεζας.
5. Έγγραφα που να αποδεικνύουν την νόμιμη φύτευση του αμπελιού.
6. Έγγραφα που αποδεικνύουν την ιδιοκτησία όπως τίτλος ιδιοκτησίας , συμβόλαιο αγοράς κλπ. Όσον αφορά τα ενοικιαζόμενα απαιτείται 10ετές μισθωτήριο συμβολαιογραφικό με πιστοποιητικό μεταγραφής στο υποθηκοφυλακείο.        

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να προσέρχονται για την υποβολή των αιτήσεων τους: από 09-03-2015 και μέχρι τις 15-05-2015, καθημερινά τις ώρες 08:30-11:30 στο αρμόδιο γραφείο (Νο 211) υπεύθυνοι: Καραβίτης Σταύρος, Αλιμπάκη Χριστίνα  στο Τμήμα φυτικής & Ζωικής παραγωγής της Δ/νσης  Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της  Περιφερειακής  Ενότητας  Πέλλας στην Έδεσσα.
Για περισσότερες πληροφορίες να απευθύνεστε στο τηλέφωνο 2381351289 & 2381351217.
Λόγω της σοβαρότητας  του προγράμματος, παρακαλούμε τους Δήμους, μέσω εκπροσώπων των Δημ. Διαμερισμάτων τους να φροντίσουν ώστε να τοιχοκολληθεί ένα φωτοαντίγραφο αυτού του εγγράφου σε κάθε Δ. Διαμέρισμα και κάθε  καφενείο της περιοχής ευθύνης τους.
   
                                    Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ
                                               Τσαντάκης Τρύφων   

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ 9ου ΚΑΡΑΤΖΟΒΙΤΙΚΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ
Η εθελοντική οργανωτική επιτροπή του 9ου ΚΑΡΑΤΖΟΒΙΤΙΚΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ και η ΔΗ.Κ.Ε. Αλμωπίας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας, όλους και όλες εσάς που παρά την βροχή μας τιμήσατε με την παρουσία σας,  τους καρναβαλιστές που μας μετέδωσαν το κέφι τους και τους χορηγούς μας, που αναλάβανε εξ’ ολοκλήρου το κόστος για την πραγματοποίηση του 9ου Καρατζοβίτικου Καρναβαλιού.
 Δίνουμε ραντεβού, του χρόνου για το 10ο  ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ Καρατζοβίτικο Καρναβάλι.

                                      ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΜΑΣ


ΜΕΓΑΛΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ
ktimalogic αιτήσεις  κτηματολογίου
Εμπορικός Σύλλογος Αριδαίας

ΧΡΥΣΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ
Καφέ μπαρ Chantant
Καφέ μπαρ "αερικο" Σπύρος
Καφέ μπαρ IRISH
Καφέ μπαρ VENTURE
Καφέ μπαρ B612
Καφέ μπαρ tresor Σαριτζάς
Wine μπαρ COUP
Καφέ μπαρ DARIPO
Πολυξενίδης Χαρτικά-πλαστικά
Γούδης Δημήτριος & Υιοί "Ξυλεία"
Ξενοδοχείο 4 ΕΠΟΧΕΣ Λουτρακι
Εστιατόριο ΔΙΟΝΥΣΟΣ Όρμα
Πρατήριο καυσίμων Αφοί Παντελίδη
Ευταξιάδης Γεώργιος ψύξη - θέρμανση
Δημητριάδου Δέσποινα  διανομές-τσιγάρα
Κοντίδου Στέλλα σούπερ μάρκετ Ριζοχώρι
Πασχαλίδης -Πρατήριο καυσίμων
Ενδύματα SENIORITA πεζόδρομος

ΑΡΓΥΡΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ
Kαφέ μπαρ VIBE
Καφέ μπαρ la hcente
Καφέ Μπαρ PASMALE
Kαφέ μπαρ memories
Καφέ μπαρ CLASIK
Ζαχαροπλαστείο Μελίρρυτoν
Ενδύματα Νίτσης Βασίλης
Θυσιάδης  χρυσοχοείο
Υποδήματα Αρτόπουλος
Μικρό Καφέ Στέφανος
Ψητοπωλείο Μπες στο ψητό Κανοτίδης
electrostores  Αριδαία
Πρατήριο καυσίμων Πλέσκας
Ξενοδοχείο  ΦΙΛΙΠΠΕΙΟ
Εστιατόριο Λουτρών Πόζαρ
ACS Αριδαίας
Οπτικά Χαλάς
Ξενοδοχείο-Εστιατόριο ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ
Καφέ-Ουζερί ΘΕΜΗΣ Όρμα
Πανεμπορική Απτεσλής
Κομμωτήριο Στεφανία Αριδαία
Συνεργείο Φορτηγών Ριζάκης - Παλάνδρος Πιπεριά
Μπάτση Λίτσα πολυκατάστημα Προμάχοι
Κέντρο ξένων γλωσσών WISDOM Αριδαία
Κρεοπωλείο "Αργύρης" Εξ/νος
Τζιτζυφύλλης υλικά οικοδομών-μονώσεις
Αραμπατζής Φώτης Εξ/νος
Πατζαρτζίδης Κωνσταντίνος Electronet

ΧΑΛΚΙΝΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ
Βιβλιοπωλείο Παρθένης Καδεμλιάδης
Βαϊβακανίδης Δημήτριος Γεωπόνος
ΓΕΡΜΑΝΟΣ Αριδαία
Γύρο Γύρο Όλοι
Καφέ μπαρ KOFFEA
Χρυσοχοείο Λούστας Μιχάλης
Οπτικά Βαγιανός
Βιβλιοπωλείο Μούλης
Ο δρόμος της πίτας
Υαλικά Μάρκου
Ενδύματα MIRROR
Αξεσουάρ Crazy
Φαρμακείο Αγοραστού
Καφέ company
Ρόζ Πάνθηρ
Ενδύματα Τζόκερ
Βιβλιοπωλείο ΒΙΒΛΙΟΧΩΡΑ
Γεωργιάδης Νικόλαος "Γεύση και Παράδοση"
Κρεοπωλείο Ασβεστόπουλος Εξ/νος
Προπό  Ιλαρίων
Μπουγάτσα ENJOY
Αξεσουάρ BEJON
POYA - Περγαζινού
Υποδήματα Ρωξάνη
Παιδικά παπούτσια  "Παπουτσωμένος Γάτος"
Αθλητικά Τσαμαρδός Ιωάννης
Παραδοσιακή ταβέρνα  Κληματαριά
Δαλλάς Αθανάσιος Γιαννιτσά
Τυροκομικά Τσερκέζος
Βασιλειάδης Πρατήριο
Ανθοπωλείο "Ανθός"
Λαζάρου Δημήτριος εστιατόριο Όρμα
Εμμανουηλίδης Παντελής  ανταλλακτικά γεωργικών μηχ/των
Ταρασίδης Γρηγόρης (Πρόεδρος Αριδ.)
Κόγιος Νικόλαος (Καφέ ALLUE)
Καραγιάννης φαρμακείο Εξ/νος
Λογιστικό-Φοροτεχνικό γραφείο Μήτρου Νικολέτα
Διανομή φυλλαδίων Αφισοκολλήσεις Γιαννακόπουλος Νίκος
Κοτόπουλα Κων/ντίας Αφοί Φωτίου
Κρεοπωλείο Μάρκου
Βιβλιοπωλείο Συμβολή
Βιβλιοπωλείο Τοξίδης
Σούπερ μάρκετ Μασούτης Αριδαία
Ποτοεμπορική Παντελίδης
Εμπορία τροφίμων - ποτών Μελισσανίδη
Σούπερ μάρκετ Φουντουκίδης Αριδαία
Δέκος Τάκης ξηροί καρποί
Αρβανιτάκης Νίκος ξηροί καρποί
Αρβανιτάκη Μαρία ξηροί καρποί
Σούπερ Μάρκετ Αφοί Λιούγκα Αριδαία
Όμιλος Επιχειρήσεων Βάκκος Νικόλαος




      Με εκτίμηση
  Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...