Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ


            Σας καλούμε να έρθετε την  17η   Μαρτίου  2015,  ημέρα  Τρίτη  και ώρα  2:00΄ μ.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα Αριδαίας,  στην Τακτική Συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν. 3852/2010,  για να  συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:
                                      ΘΕΜΑΤΑ   ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ   ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1ο ΘΕΜΑ:            
Γνωμοδότηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο για το Σχέδιο Κανονισμού Λειτουργίας Αθλητικών Εγκαταστάσεων  Δήμου Αλμωπίας.

2ο ΘΕΜΑ:            
Γνωμοδότηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο για το Σχέδιο Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικών Κοιμητηρίων Δήμου Αλμωπίας.

3ο ΘΕΜΑ:            
Γνωμοδότηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο για το Σχέδιο Κανονισμού Καθαριότητας Δήμου Αλμωπίας.

4ο ΘΕΜΑ:            
Αίτηση του κ. Πεχλιβανίδη Ελευθερίου του Νικολάου,  για χορήγηση προέγκρισης άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, που βρίσκεται  στην Τ.Κ. Πολυκάρπης.

5ο ΘΕΜΑ:            
Αίτηση της κ. Καρασαββίδου Βασιλικής του Παύλου,  για χορήγηση νέας προέγκρισης άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, που βρίσκεται  στο  χώρο των εγκαταστάσεων της εταιρίας Σφαγεία Αλμωπίας, λόγω λήξης της προηγούμενης.

6ο ΘΕΜΑ:            
Αίτηση του κ. Κωτσίδη Θωμά του Γεωργίου,  για χορήγηση νέας προέγκρισης άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, που βρίσκεται  στην Τ.Κ. Εξαπλατάνου, πλησίον του Γενικού Λυκείου Εξαπλατάνου, λόγω λήξης της προηγούμενης και προσθήκης επιπλέον  δραστηριότητας.

7ο ΘΕΜΑ:            
Αίτηση του κ. Τσαμπούλη   Χρήστου του Κωνσταντίνου,  για χορήγηση νέας προέγκρισης άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, που βρίσκεται  στην Τ.Κ. Αρχαγγέλου, λόγω λήξης της προηγούμενης.



      Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ  ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

                                 ΜΠΙΝΟΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

                                     

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ TAKTIKH ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ


            Σας καλούμε να έρθετε στις  17 Μαρτίου ημέρα Τρίτη και ώρα 13:00΄ στο Δημοτικό Κατάστημα  Αριδαίας  στην Τακτική Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής για να  συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

ΘΕΜΑ 1ο
Ψήφιση πιστώσεων που φέρονται εγγεγραμμένες στον Προϋπολογισμό οικ. έτους 2015.

ΘΕΜΑ 2ο
Τροποποίηση της υπ.αριθ.5/2015 απόφασης Ο.Ε., η οποία αφορά την ‘’ Σύσταση πάγιας προκαταβολής του Δήμου Αλμωπίας, για το έτος 2015’’.

ΘΕΜΑ 3ο
Απευθείας ανάθεση έργου με τίτλο: Συντήρηση τσιμενταυλάκων όμβριων υδάτων εντός οικισμού της Δ.Ε. Εξαπλατάνου (Τ.Κ.Χρυσής,Τ.Κ.Ίδας).

ΘΕΜΑ 4ο
Παράσταση ή μη πληρεξουσίου δικηγόρου στις 20-03-2015 ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου Βέροιας, προς υποστήριξη αγωγών οι οποίες κοινοποιήθηκαν στο Δήμο στις 5-01-2015 με τις υπ.αριθ.76,78,80,86,97,99,101,103,112,116,118,121,126 και 134 κλήσεις του δικαστηρίου αυτού.

ΘΕΜΑ 5ο
Παράσταση ή μη Πολιτικής Αγωγής με πληρεξούσιο Δικηγόρο στις 19-03-2015 στο Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης όπου εκδικάζεται η έφεση κατά της υπ.αριθ. 98/2014 απόφασης Τριμελούς Πλημ.Έδεσσας.

ΘΕΜΑ 6ο
Άσκηση αιτήσεων αναστολής και προσωρινής διαταγής κατά των υπ.αριθ.36/2014,37/2014 και 39/2014 αποφάσεων του Μονομελούς Πρωτοδικείου Έδεσσας και των παρά πόδας επιταγών προς εκτέλεση, για τις οποίες ήδη έχει ασκηθεί έφεση, και ορισμός Δικαστικού Επιμελητή για την κοινοποίηση των δικογράφων.

ΘΕΜΑ 7ο
Έγκριση παράστασης δικηγόρου, ο οποίος εκπροσώπησε τον Δήμο ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Έδεσσας στις 12-03-2015,  κατά την εκδίκαση της υπ.αριθ.55/2013 αγωγής κατά του Δήμου Αλμωπίας.

ΘΕΜΑ 8ο
Έγκριση παράστασης δικηγόρου, ο οποίος εκπροσώπησε τον Δήμο ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Έδεσσας στις 12-03-2015,  κατά την εκδίκαση της υπ.αριθ.32/2013 αγωγής κατά του Δήμου Αλμωπίας.

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΜΠΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΟΛΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ - ΜΥΘΟΣ Η ΑΛΗΘΕΙΑ;

Γυρνώντας πολλά χρόνια πίσω, εκεί κάπου στην ορμή της εφηβείας μου, είχα μία από τις πρώτες ιδεολογικές διαφωνίες με τον πατέρα μου, διαφωνία που με ακολουθούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα:
-«Ο άνθρωπος γεννιέται, δε γίνεται»… έλεγε εκείνος
-«Όχι, ο άνθρωπος γίνεται» φώναζα εγώ, σε μια προσπάθεια να δοθεί χώρος στην προοπτική της αλλαγής.
Λίγο αργότερα, σε ένα από τα πρώτα μαθήματα Εξελικτικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο το μεγάλο ερώτημα τέθηκε μπροστά μου ξανά. Η φύση ή η εμπειρία καθορίζει το ποιοι είμαστε τελικά; Στους κόλπους των κυριότερων ρευμάτων ψυχολογίας επικρατούν δύο αντίθετες απόψεις: σύμφωνα με την πρώτη, η γονιδιακή κληρονομιά είναι υπεύθυνη για τη διαμόρφωση της συμπεριφοράς και της προσωπικότητας του ανθρώπου ενώ με βάση τη δεύτερη οπτική  το περιβάλλον (οικογένεια, σχολείο, κοινωνία) μέσα στο οποίο μεγαλώνει κανείς κατέχει τον καθοριστικότερο ρόλο στην ανάπτυξή μας. Και όπως στα περισσότερα δίπολα της ζωής, η γέφυρα σχηματίζεται κάπου στη μέση.
Κάθε παιδί που γεννιέται, και καθώς μεγαλώνει, φέρει μαζί του ένα κομμάτι από το παρελθόν της οικογένειάς του (κληρονομικότητα), ένα κομμάτι από την αίσθηση / το συναίσθημα που προκαλεί η εμπειρία που βιώνει στο παρόν και ένα κομμάτι από τις προσδοκίες που δημιουργούνται για το μέλλον. Οι τρεις αυτοί παράγοντες αλληλεπιδρούν με ισότιμο τρόπο και καθορίζουν τη συμπεριφορά. Είναι αλήθεια πως κοινωνικά υπάρχει μια αυθόρμητη τάση η οικογένεια να παίρνει την ευθύνη για τις μη αποδεκτές συμπεριφορές των παιδιών. Και εν μέρει είναι λογικό, δεδομένου ότι αποτελεί το πρώτο σύστημα μέσα στο οποίο ένα παιδί πλάθει τη προσωπικότητά του. Οι γονείς αποτελούν τα πρώτα πρότυπα των παιδιών, είναι αυτοί που μεταφέρουν αξίες και αρχές, δημιουργούν τις πρώτες σχέσεις μαζί τους, διευκολύνουν ώστε να ανακαλύψουν τα όριά τους και να εξερευνήσουν τις πτυχές του εαυτού τους. Δεν αποτελούν όμως τον απόλυτο παράγοντα διαμόρφωσης της προσωπικότητας. Το προσωπικό δυναμικό του ίδιου του παιδιού, τα αρχέτυπα που ασυνείδητα μεταφέρονται από γενιά σε γενιά, η σχολική κοινότητα, η «πίεση των συνομηλίκων», τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, οι τάσεις της εποχής είναι μερικοί ακόμα παράγοντες που κατέχουν κεντρικό ρόλο στη διαδικασία διαμόρφωσης της συμπεριφοράς.
1
Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο οι γονείς που έρχονται να μιλήσουν για τις δυσκολίες που βιώνουν στη σχέση με τα παιδιά τους να διατηρούν ενοχική στάση, φοβούμενοι ότι πρόκειται να τους αποδοθούν ευθύνες. Κι αυτό γιατί ο τρόπος που έχουμε μάθει να λειτουργούμε συνδέεται με το ποιος ή τι φταίει για αυτό που συμβαίνει, αγνοώντας το μήνυμα που κρύβεται μέσα σε μια πράξη.
Ας δούμε ένα παράδειγμα. Ένα παιδί εκφράζει επιθετικότητα.
  • 1η άποψη: Η μαμά μπορεί να πει «Ίδιος ο πατέρας σου έχεις γίνει» (γονιδιακός παράγοντας).
  • 2η άποψη: Ο μπαμπάς από την άλλη ενδέχεται να κατηγορήσει τη μητέρα: «Εσύ φταις που τον έχεις κακομάθει!» (παράγοντας διαπαιδαγώγησης).
  • 3η άποψη: Στο σχολείο ή τη γειτονιά ακούγονται σχόλια όπως «Ε, το παιδί τι φταίει; Ό,τι βλέπει στο σπίτι του κάνει» (παράγοντας μίμησης).
Σε κάθε περίπτωση αναζητείται αυτός που φταίει, εικάζοντας πως η εύρεση της αιτίας προσφέρει τη λύση του προβλήματος. Είναι, ωστόσο, σημαντικό να δει κανείς ότι το παιδί μέσα από την επιθετική συμπεριφορά προσπαθεί να μιλήσει: για ένα δυσάρεστο συναίσθημα; για μια δύσκολη σχέση; για μια τραυματική εμπειρία; Η οικογένεια μπορεί να διευκολύνει ή να μπλοκάρει την εν λόγω έκφραση ανάλογα τη στάση που κρατά αλλά δεν αποτελεί απαραίτητα την πηγή της επιθετικής συμπεριφοράς.
Πίσω από κάθε συμπεριφορά, υπάρχει μια μοναδική προσωπικότητα που δεν καθορίζεται από μεμονωμένες πράξεις. Ως γονείς, παιδαγωγοί, ειδικοί ψυχικής υγείας χρειάζεται να βλέπουμε, να ακούμε και να νιώθουμε πέρα από αυτό που φαίνεται. Σεβόμενοι την αξία του παιδιού, του δίνουμε το χώρο που χρειάζεται να ανοίξει τα φτερά του και να ξεδιπλώσει τη μοναδικότητά του.
________
   Αθηνά Παπαδοπούλου, Ψυχολόγος- Ψυχοθεραπεύτρια (Δραματοθεραπεύτρια)
  Φωτογραφικό υλικό Έλενα Κουμίδου , Ζωγραφιά Φωτεινή Αναστοπούλου
  Πηγήmythia-therapy.gr

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...