Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ


Ο Δήμος μας σε συνεργασία με τη ΔΗΚΕΑ, την Υπηρεσία Κοινωνικής Μέριμνας και το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Νομού Πέλλας  εν’ όψη της Μεγάλης Γιορτής του Πάσχα, σε μια προσπάθεια να στηρίξει οικογένειες που έχουν ανάγκη συγκεντρώνει τρόφιμα μακράς διαρκείας και παιχνίδια ώστε να μπορέσουμε να τους παρέχουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα απαραίτητα για το γιορτινό τραπέζι.

Η Δράση θα πραγματοποιηθεί από την Τρίτη 31 Μαρτίου έως και την Δευτέρα 6 Απριλίου και ώρες 8:00π.μ έως 15:00μ.μ. και 17:00μ.μ.  έως 20:00μ.μ.

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
Δήμος Αλμωπίας: Γραφεία ΔΗΚΕΑ
Πεζόδρομος: Σπιτάκι Τράπεζα Πειραιώς


 Παρά τις δυσκολίες που όλοι αντιμετωπίζουμε, σας καλούμε να δώσουμε  αλληλεγγύη σε συμπολίτες μας που αδυνατούν να καλύψουν ακόμα και τις βασικές καθημερινές τους ανάγκες.
 Γιατί ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας!
Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε όπως απευθυνθείτε στα τηλέφωνα της ΔΗΚΕΑ 2384350284 και 2384021113

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΟΣΔΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ - ΕΠΕΙΓΟΝ


ΚΕΑ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΦΟΡΕΑΣ Β΄
ΕΔΡΑ: ΑΡΙΔΑΙΑ Ν.ΠΕΛΛΗΣ
                      1ο ΧΛΜ ΑΡΙΔΑΙΑΣ – ΤΣΑΚΩΝ
                      ΤΗΛ. ΚΕΝΤΡΟ 2384021380
                       FAX  2384023332                                                                              
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ
    
                           ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ                      

     Προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες κατανομής εκτάσεων για βοσκοτόπους όπως αποτυπώνονται στον θεματικό χάρτη του ΟΣΔΕ για σκοπούς  Κοινοτικών Ενισχύσεων, οι  κτηνοτρόφοι θα πρέπει να προβούν σε άμεση υποβολή των  αιτήσεων τους μέσω της εφαρμογής ΕΑΕ 2015, μέχρι και την Παρασκευή 17 Απριλίου. 
                                                                     
     ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΑ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

        ΝΟΥΣΚΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ                                                         

"ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ" - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΕΩΡΓΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΜΑΧΟΥΣ



Το Σάββατο 4 Απριλίου και ώρα 11.00 π.μ. στην αίθουσα του κέντρου νεότητας Προμάχων, θα γίνει ενημερωτική ομιλία από ειδικούς για την "Ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων". 
Παρακαλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να την παρακολουθήσουν γιατί αφορά όλους μας.

"ΝΕΑ ΚΑΠ - ΟΜΑΔΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ - ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΨΕΚΑΣΤΩΝ" ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟ ΞΕΝΙΤΙΔΕΙΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ


Η Αντιδημαρχία Αγροτικής Ανάπτυξης Δήμου Αλμωπίας και ο Αγροτικός Σύλλογος Αλμωπίας, σας
προσκαλούν την Δευτέρα 30-03-2015 και ώρα 19:30 στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο Αριδαίας, στην ενημερωτική ημερίδα που διοργανώνουν με θέμα :

«Νέα ΚΑΠ – Ομάδες παραγωγών – Πιστοποίηση ψεκαστών κ.ά.»

"Ο ΔΡΑΚΟΣ ΚΑΙ Η ΘΛΙΨΗ" - ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΡΗΝΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

Κάποτε υπήρχε ένα χωριό ψηλά σ’ ένα βουνό, με λιγοστούς κατοίκους, γύρω στις εκατό οικογένειες. Αυτοί οι άνθρωποι ζούσαν πολύ αρμονικά και ευτυχισμένα μεταξύ τους. Ποτέ δεν αντιμετώπιζαν προβλήματα, ήταν πάντα γελαστοί και αισιόδοξοι.
Μια μέρα, εμφανίστηκε στο χωριό ένας δράκος. Κατέβηκε από τα βουνά και εγκαταστάθηκε σε μια σπηλιά πάνω από τα σπίτια τους. Κάθε τόσο κατέβαινε στο χωριό και έτρωγε από έναν χωρικό — άντρα, γυναίκα, παιδί,  δεν έκανε διακρίσεις. Οι χωρικοί είχαν πανικοβληθεί, δεν ήξεραν πώς να τον αντιμετωπίσουν. Ο ένας μετά τον άλλον οι πιο γενναίοι άντρες του χωριού οπλίζονταν και πήγαιναν να παλέψουν μαζί του. Όμως ο δράκος πάντα νικούσε και τους σκότωνε.
Οργάνωσαν μια ομάδα επίθεσης από δέκα άντρες, οπλισμένους με μαχαίρια και κάθε λογής όπλα και του επιτέθηκαν στη φωλιά του. Ο δράκος, με μια ανάσα-φωτιά, τους έκαψε όλους μονομιάς. Όταν πια είχαν απελπιστεί, μάζεψαν τα υπάρχοντα τους και μετακόμισαν σε ένα γειτονικό χωριό εκεί κοντά. Ο δράκος όμως τους ακολούθησε και εξακολουθούσε να τους επιτίθεται και να τους σκοτώνει έναν-έναν.
Τότε, εμφανίστηκε στο χωριό ένας άντρας νέος, κοντούλης και αδύνατος και τους είπε: “Εγώ θα σκοτώσω το δράκο”.
Όλοι γέλασαν μαζί του και τον κορόιδεψαν έμοιαζε στη δύναμη με μικρό παιδί!
“Θα σε κάνει μια χαψιά”, του έλεγαν. Εκείνος όμως —Μέμος ήταν τ’ όνομα του— πήρε ένα μικρό μαχαίρι, ένα μπουκάλι νερό και ένα κομμάτι ψωμί και ξεκίνησε για τη φωλιά του δράκου.
the_dragon_battle_by_nasyu-d3d164t
Πλησίασε αργά και αθόρυβα, για να μην τον πάρει χαμπάρι, και του έστησε καραούλι. Περίμενε μέχρι να νυχτώσει για τα καλά και, όταν ο δράκος αποκοιμήθηκε και άρχισε να ροχαλίζει, πήδηξε γρήγορα γρήγορα μέσα στο στόμα του και κατέβηκε στην κοιλιά του. Εκεί κάθισε ήσυχα σε μια γωνιά, έβγαλε το μαχαίρι από τη ζώνη του και άρχισε να κόβει την κοιλιά του δράκου από μέσα. Κάθε μέρα που περνούσε έκοβε κι από ένα μικρό κομματάκι.
Ο δράκος, που ήταν τεράστιος, στην αρχή δεν καταλάβαίνε τίποτε. Ύστερα από λίγες μέρες, άρχισε να έχει αφόρητους πόνους και να μην μπορεί πια να φάει. Ο Μέμος, με υπομονή και επιμονή, έκοβε κάθε μέρα και λίγο περισσότερο από την κοιλιά του. Ακόμα κι όταν σώθηκε το νερό και το ψωμί που είχε πάρει μαζί του, εκείνος, εξαντλημένος και πεινασμένος, συνέχιζε να κόβει.
Οι χωρικοί πίστεψαν ότι ο Μέμος είχε πεθάνει, ότι τον είχε φάει ο δράκος, όπως τους υπόλοιπους. Έλεγαν μάλιστα ότι ήταν τόσο ανόητος αυτός, που πήγε και μπήκε μόνος του στο στόμα του δράκου! Καθώς περνούσαν οι μέρες και ο δράκος δεν έκανε πια επιθέσεις, παραξενεύτηκαν.
Μετά από ένα μήνα, μαζεύτηκαν όλοι έξω από τη σπηλιά του δράκου και τον παρακολουθούσαν να σφαδάζει από τους πόνους, να χτυπιέται, να βγάζει φωτιές, αλλά χωρίς να μπορεί να σηκωθεί.
Και ξαφνικά, ο δράκος ξεψύχησε μ’ ένα εκκωφαντικό αγκομαχητό. Άνοιξε τότε η κοιλιά του και βγήκε από μέσα ο Μέμος! Οι χωρικοί έμειναν άφωνοι για λίγο και ύστερα άρχισαν να ζητωκραυγάζουν και να χειροκροτούν τον ήρωα τους. Τον σήκωσαν στα χέρια και τον οδήγησαν στην πλατεία του χωριού για να του αποδώσουν τις τιμές που του έπρεπαν.
Αφού του έδωσαν να πιει νερό και να φάει καλά, τον ρώτησαν πώς τα κατάφερε, ένας τόσος δα ανθρωπάκος, να σκοτώσει το δράκο, κάτι που δεν είχαν καταφέρει δέκα δυνατοί άντρες μαζί. Και ο Μέμος τους είπε: “Το μυστικό είναι να μπεις μέσα στο θεριό, πριν προλάβει εκείνο να σε φάει. Να μπεις με τη θέληση σου, καλά προετοιμασμένος και να έχεις υπομονή κι επιμονή. Θα σου πάρει καιρό, αλλά τελικά θα καταφέρεις να το σκοτώσεις. Όταν είσαι μέσα του ζωντανός, δεν μπορεί να σε πολεμήσει. Ο χρόνος είναι ο σύμμαχος σου. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα μικρό μαχαίρι”».
the_mind_palace
Η Μαρίνα έμεινε για λίγο σιωπηλή και μετά του είπε:
«Υπέροχη ιστορία, Αλέκο μου, πραγματικά. Δε νομίζω όμως πως καταλαβαίνω τι θες να μου πεις».
«Ο δράκος, Μαρίνα, είναι η θλίψη, το πένθος. Μπορεί να παρουσιαστεί στη ζωή σου εντελώς ξαφνικά και αν δεν ξέρεις πώς να το αντιμετωπίσεις, θα σε φάει. Αν προσπαθήσεις να το αγνοήσεις, είσαι σίγουρα χαμένος. Αν πάλι πας να το πολεμήσεις βιαστικά και να το χτυπήσεις ενώ είσαι απ’ έξω, θα σε νικήσει. Ο μόνος τρόπος να το νικήσεις είναι να μπεις μέσα του και να το πολεμήσεις μεθοδικά. Κάθε μέρα κι από λίγο. Με υπομονή και επιμονή. Το μαχαίρι του Μέμου είναι η δύναμη της θέλησης που έχει ο καθένας μας. Και ο χρόνος ο σύμμαχος μας. Καταλαβαίνεις τώρα;»
b128007
~ Απόσπασμα από το βιβλίο “Το παιδί της αγάπης” (Εκδόσεις Ψυχογιός)
___________
  Πηγή:  sfentona.gr

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΣΟΥ;



Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που μπορεί να συναντήσει ένας άνθρωπος σήμερα είναι η αντιμετώπιση των σκέψεών του. Σε ένα κόσμο γρήγορης και εύπεπτης κατανάλωσης, υλικής και άκρως επιφανειακής φύσεως, παγιδεύεται σε μία φανταστική πραγματικότητα και λειτουργεί με δυαδικό σύστημα 0-1, μεταφράζοντας τη σκέψη του αυτόματα και άκριτα, σε πράξη.
Ο καθένας μας μπορεί να βρεθεί για κάποιο χρονικό διάστημα σε αυτή την αυτοματοποιημένη κατάσταση, όμως υπάρχει μια κατηγορία ανθρώπων, η οποία περνά περισσότερο χρόνο αναλύοντας το λόγο ύπαρξης της σκέψης, παρά την ίδια τη σκέψη, φτάνοντας στο άλλο άκρο.
Με άλλα λόγια, υπάρχουν άνθρωποι που δε μπορούν να περιορίσουν τις σκέψεις τους και περνούν πολύ χρόνο συλλογιζόμενοι και παγιδευμένοι στο μυαλό τους, ψάχνοντας απεγνωσμένα να βρουν το κλειδί ή έστω μια ένδειξη για την έξοδο από το λαβύρινθο του μυαλού τους.
Τα άτομα αυτά ζουν σε μια δική τους κοσμο-διάσταση, χάνοντας αρκετές φορές ακόμα και την αίσθηση του χώρου και του χρόνου.
Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι ουσιαστικά ένα πολύπλοκο σύστημα αρχειοθέτησης αναμνήσεων, σκέψεων και συναισθημάτων, τα οποία συνδέονται μεταξύ τους και μετατρέπονται σε δράση.
Αν θέλουμε να βελτιώσουμε το επίπεδο της ευφυίας μας δεν έχουμε παρά να εξασκήσουμε το μυαλό μας. Αν όχι, το πιθανότερο είναι να το χάσουμε.
Ωστόσο, η υπερβολική εξάσκηση και η ατέρμονη ροή σκέψεων αναμεμειγμένη με πλήθος άλογων συναισθημάτων, μπορούν να κάνουν κακό τόσο σε εμάς όσο και στους γύρω μας.
Photo-Manipulate-a-Surreal-520x520
Σε μια προσπάθεια να κατανοήσουμε και να χαρτογραφήσουμε έναν Χαμένο Εξερευνητή Σκέψεων θα λέγαμε ότι:
Γνωρίζει αρκετά καλά τον εαυτό του
Έχοντας περάσει ατελείωτες ώρες ανάλυσης των πάντων, είναι γνώστης ακόμα και των πιο απόκρυφων πτυχών του εαυτού του, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν επιμένει, δεν ανυπομονεί και δεν κατανοεί ότι υπάρχουν πολλές ακόμα που μπορεί και θέλει να ανακαλύψει. Βέβαια, η σκέψη που δε μεταφράζεται σχεδόν ποτέ σε πράξη είναι ψυχοφθόρα και πολλές φορές οδηγεί σε υπερτιμημένα ή υποτιμημένα συμπεράσματα, αφού βασίζεται μονάχα σε ένα θεωρητικό και μη αποδεδειγμένο πλαίσιο.

Είναι τελειομανής με μια δόση ψυχαναγκασμού
Όταν το κύριο μέλημά του είναι να τακτοποιεί καθημερινά τις σκέψεις του, κάτι που τις περισσότερες φορές επιτελείται ατελέσφορα, δημιουργείται μια σύγχυση οδηγώντας το άτομο αυτό στον αρνητισμό. Η εξερεύνηση των βαθύτερων στρωμάτων των σκέψεών είναι συναρπαστική αλλά και επικίνδυνη και αν δε διατηρηθεί η ψυχραιμία, ο εγκλωβισμός σε νοσηρές διεργασίες είναι αναπόφευκτος.
Έχει τη τάση να υπεραναλύει
Όσο πιο έντονα σκέφτεται τόσο πιο εμμονικός γίνεται να ανακαλύψει και να διαλευκάνει και την παραμικρη λεπτομέρεια. Επικεντρώνεται στο αντικείμενο ή το υποκείμενο που τον ενδιαφέρει και ξεκινά το μακρύ ταξίδι της υπερανάλυσης, γεγονός που τον ευχαριστεί, αλλά ταυτόχρονα τον βασανίζει.
artistic-surreal-photomanipulation-by-sarolta-ban-08
Επιλέγει ως παρέα τον εαυτό του
Όταν χάνεσαι στις σκέψεις σου και έχεις δομήσει τη ζωή σου γύρω από αυτές, έχοντάς τες ως κατευθυντήριες γραμμές είναι δύσκολη η συναναστροφή με άλλα άτομα. Η δημιουργία και η διατήρηση μιας σχέσης απαιτεί χρόνο και θέληση για να χτιστεί. Για κάποιον που ζει μόνιμα στο κεφάλι του, λοιπόν, δεν αποτελεί πρωταρχική ανάγκη και φυσικά προτεραιότητα η σύναψη μιας -οποιαδήποτε- σχέσης. Ακόμα και αν προσπαθήσει να διατηρήσει μια επαφή, είναι δύσκολο να πείσει αυτόν που έχει απέναντί του ότι δεν είναι αδιάφορος.

Πάσχει από έλλειψη συγκέντρωσης
Η ακατάπαυστα ανακυκλώσιμη σκέψη καθιστά σχεδόν αδύνατη την επαφή με τον πραγματικό κόσμο και τη συμμετοχή του ατόμου στο παρόν. Έτσι, μπορούν να χαθούν πολλές στιγμές και να περάσουν ανεκμετάλλευτες, αφήνοντας εμπειρικά ατροφικό το υπεραναλυτικό πνεύμα.
Η δυνατότητα σωστής κρίσης και σκέψης είναι αναγκαία, όμως πρέπει να τίθενται ποσοτικά(!) όρια. Είναι ωραίο να σκέφτεσαι όταν έχεις όντως κάτι να σκεφτείς. Η σκέψη οφείλει να υφίσταται μόνο ως μέσο εκ-πλήρωσης και όχι ως άλλος ένας κενός και αδιέξοδος αυτοσκοπός.
Το μυαλό μας είναι ένα καταπληκτικό μέρος να ζούμε όσο είναι τακτοποιημένο και δε μας προκαλεί αίσθηση ασφυξίας.
Σκεφτείτε το…
Ελευθερία Καρακατσίνα
Πηγήfreedomsays.gr

ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

Η ζωή είναι σαν ένα ταξίδι με το τρένο. Επιβιβάζεσαι συχνά και αποβιβάζεσαι, υπάρχουν ατυχήματα, σε μερικές στάσεις ευχάριστες εκπλήξεις και βαθιά λύπη σε άλλες.
Όταν γεννιόμαστε και επιβιβαζόμαστε στο τρένο, συναντάμε ανθρώπους, για τους οποίους πιστεύουμε οτι θα μας συνοδεύουν σε όλη την διάρκεια του ταξιδιού μας: τους Γονείς μας.
Δυστυχώς η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Αποβιβάζονται σε κάποια στάση και μας αφήνουν χωρίς την αγάπη, την στοργή, την φιλία και την συντροφιά τους.
DCF 1.0
Ωστόσο επιβιβάζονται άλλα άτομα, που θα αποδειχθούν πολύ σημαντικά για εμάς. Είναι τα αδέλφια μας, οι φίλοι μας κι΄αυτοί οι υπέροχοι άνθρωποι που αγαπάμε.
Μερικά απο τα άτομα που επιβιβάζονται, βλέπουν το ταξίδια σαν ένα μικρό περίπατο.
Άλλοι βρίσκουν μόνο λύπη στο ταξίδι τους. Υπάρχουν πάλι άλλοι στο τρένο, που είναι πάντα εκεί και έτοιμοι να βοηθήσουν αυτούς που το χρειάζονται.
Κάποιοι αφήνουν στην αποβίβαση μια αιώνια λαχτάρα.
Μερικοί ανεβαίνουν και κατεβαίνουν ξανά, κι' εμείς δεν τους έχουμε καν αντιληφθεί.
Μας εκπλήσσει οτι μερικοί απο τους επιβάτες, που αγαπάμε περισσότερο κάθονται σε κάποιο άλλο βαγόνι και μας αφήνουν να κάνουμε μόνοι αυτό το κομμάτι του ταξιδιού.
Αυτονόητα απέχουμε και δεν μπαίνουμε στον κόπο να τους ψάξουμε και να έρθουμε σε επαφή με το δικό τους βαγόνι.
imagesΔυστυχώς, μερικές φορές, δεν μπορούμε να καθίσουμε δίπλα τους, γιατί η θέση στην πλευρά τους είναι κατειλημμένη.
Δεν πειράζει, έτσι είναι το ταξίδι : γεμάτο προκλήσεις, όνειρα, φαντασία, ελπίδες και αποχαιρετισμούς....αλλά χωρίς επιστροφή.
Λοιπόν, ας κάνουμε το ταξίδι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Ας προσπαθήσουμε να βολευτούμε με τους συνταξιδιώτες μας και να ψάξουμε το καλύτερο στοιχείο στον καθένα απο αυτούς.
Ας θυμόμαστε οτι σε κάθε τμήμα της διαδρομής, ένας απο τους επιβαίνοντες μπορεί να έχει πρόβλημα και πιθανόν να χρειάζεται την κατανόηση μας.
Ακόμη κι εμείς, μπορεί να βρεθούμε σε δύσκολη θέση και κάποιος να υπάρχει, που θα μας καταλάβει.
Το μεγαλύτερο μυστήριο του ταξιδιού, είναι οτι δεν ξέρουμε πότε θα αποβιβαστούμε οριστικά, όπως επίσης ελάχιστα ξέρουμε για το πότε θα αποβιβαστούν οι συνταξιδιώτες μας, ούτε καν για εκείνον που κάθεται ακριβώς δίπλα μας.
Πιστεύω οτι θα στενοχωρηθώ όταν κατέβω για πάντα απο το τρένο.....Ναι! αυτό πιστεύω.
Ο χωρισμός απο μερικούς φίλους, που συνάντησα κατά την διάρκεια του ταξιδιού θα είναι οδυνηρός, θα είναι πολύ λυπηρό. Θα είναι πολύ λυπηρό να αφήσω μόνους τους αγαπημένους μου. Αλλά έχω την ελπίδα, πως κάποτε θα φτάσουμε στον κεντρικό σταθμό, κι΄έχω την αίσθηση οτι θα τους ξαναδώ να έρχονται με αποσκευές, τις οποίες δεν είχαν ακόμα στην επιβίβαση.
Αυτό που με κάνει ευτυχισμένη, είναι η σκέψη οτι κι εγώ βοήθησα να πλουτίσουν οι αποσκευές τους και να γίνουν πολύτιμες.
Φίλοι μου, ας προσέξουμε να έχουμε ένα καλό ταξίδι και στο Τέλος να δούμε οτι άξιζε τον κόπο.
Ας προσπαθήσουμε να αφήσουμε κατά την αποβίβαση, μια κενή θέση πίσω μας, η οποία να αφήσει νοσταλγία και όμορφες αναμνήσεις σ' αυτούς που συνεχίζουν το ταξίδι.
Σ' αυτούς που είναι μέρος του δικού μου τρένου, εύχομαι ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ...!!!
train_railway_rails_black_and_white_54244_1920x1200

"H ΤΡΟΪΚΑ ΣΤΗN ΤΑΒΕΡΝΑ" - ΑΙΧΜΗΡΟ ΣΑΤΥΡΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ZDF



Αξίζει να διαθέσετε 15 λεπτά από τον χρόνο σας και να δείτε την εκπομπή που προβλήθηκε στο γερμανικό κανάλι ZDF.

 Ξεκινά ανάλαφρα και χιουμοριστικά, έστω με πικρό χιούμορ, αλλά βαραίνει ιδιαίτερα, συναισθηματικά, όταν θίγεται ενώπιον του γερμανικού κοινού μεταξύ πολλών και το ζήτημα της σφαγής του Διστόμου από τον ίδιο τον Αργύρη Σφουντούρη, διασωθέντα του εγκλήματος, παιδί 4 ετών τότε, που έχασε 30 συγγενείς. 
Ένα σκετσάκι κόλαφος για τις γερμανικές πονηριές.

 Αξίζουν συγχαρητήρια σε αυτούς τους Γερμανούς που το οραματίστηκαν, το οργάνωσαν και το παρουσίασαν.

ΚΑΤΑΨΥΞΗ ΩΑΡΙΩΝ-ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙ Η ΚΑΡΙΕΡΑ


Λύση στο δίλημμα κάθε σύγχρονης νέας γυναίκας, « παιδί η καριέρα» μάλιστα  και σε περίοδο οικονομικής κρίσης, δίνει σήμερα η ιατρική επιστήμη με την μέθοδο κατάψυξης ωαρίων!

Έτσι λοιπόν τη χαρά της μητρότητας μπορούν να απολαμβάνουν πλέον χωρίς κανένα ρίσκο και οι γυναίκες καριέρας , μετά την ολοκλήρωση της επαγγελματικής τους ανέλιξης.

Σύμφωνα με στοιχεία γυναικολόγων πολλές Ελληνίδες καταφεύγουν στην λύση αυτή, είτε κάνουν καριέρα είτε μπαίνουν τώρα στη  αγορά εργασίας.Μάλιστα πρόσφατα οι εταιρίες appleκαι facebookσυμπεριέλαβαν την κατάψυξη ωαρίων στις εταιρικές κοινωνικές παροχές τους (socialbenefits) για όλα τα γυναικεία στελέχη.  

«Η μέθοδος είναι απόλυτα ασφαλής και σύμφωνα με τη διεθνή βιβλιογραφία  το ποσοστό επιβίωσης των ωαρίων  μετά από υαλοποίηση (vitrification) είναι πολύ υψηλό και κυμαίνεται από 70% μέχρι και 100% ενώ το ποσοστό κύησης κυμαίνεται από 41.6% μεχρι 73,7%»αναφέρει ο  Διδάκτορας του Πανεπιστημίου της Αθήνας, τ. Επιμελητής Μαιευτικής Γυναικολογίας του Princess Royal University Hospital London και συνεργάτης των Νοσοκομείων Μητέρα και Υγεία, κ Στέφανος Χανδακάς.

«Η μέθοδος, σύμφωνα με τον Δρ Χανδακά, αυτή είναι η πλέον κατάλληλη για περιπτώσεις γυναικών που θέλουν να διατηρήσουν την γονιμότητα τους και να έχουν περισσότερες πιθανότητες μετά τα 35 χρόνια τους να βιώσουν τον ρόλο της μητέρας». 

ΔΥΣΚΟΛΗ  Η  ΕΠΙΤΕΥΞΗ  ΚΥΗΣΗΣ  ΜΕ ΤΑ  ΤΑ  35 ΧΡΟΝΙΑ

Μια γυναίκα μπορεί να καταψύξει τα ωάρια της κατά την διάρκεια της αναπαραγωγικής της ηλικίας με στόχο να αυξήσει τις πιθανότητες κύησης αργότερα. Η κατάψυξη ωαρίων προτείνεται να γίνεται σε ηλικία από 25 μέχρι 35 χρόνων, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες κάθε γυναίκας: παθολογικό ορμονικό έλεγχο, χαμηλή Αντιμυλλεριανή ορμόνη (ΑΜΗ), χαμηλό απόθεμα ωοθυλακίων μετά από υπερηχογραφικό έλεγχο κ.α

Κι αυτό γιατί οι σύγχρονες συνθήκες ζωής, με τους γρήγορους εργασιακούς ρυθμούς και τη συνεχή οικονομική αβεβαιότητα, έχουν οδηγήσει πολλές γυναίκες στην αναβολή της τεκνοποίησης. Όλο και περισσότερες γυναίκες ξεκινούν να κάνουν παιδί μετά τα 35, αφού έχουν ολοκληρώσει και πραγματοποιήσει τα επαγγελματικά τους σχέδια. 

Η επίτευξη κύησης στις ηλικίες αυτές δυσκολεύει δραματικά, δεδομένου ότι μετά τα 35χρόνια αρχίζει να μειώνεται η αναπαραγωγική λειτουργία μιας γυναίκας.

Κι αυτό γιατί οι γυναίκες γεννιούνται με συγκεκριμένο αριθμό ωοθυλακίων στις ωοθήκες τους. Ένα ωάριο ωριμάζει κάθε μήνα και μπορεί να γονιμοποιηθεί. Όσο περνάνε τα χρόνια, τα διαθέσιμα ωάρια σιγά-σιγά λιγοστεύουν σε αριθμό γιατί οι ωοθήκες δεν έχουν τη δυνατότητα να παράγουν νέα  (μετά τα 35 απομένει 10% του αποθεματικού). Επίσης μειώνεται και η ποιότητα τους, γιατί δημιουργούνται αλλοιώσεις στο γενετικό τους υλικό με το πέρασμα του χρόνου. 

Για παράδειγμα τα ποσοστά επίτευξης κλινικής κύησης με εξωσωματική γονιμοποίηση σε γυναίκες ηλικίας άνω των 40, είναι περίπου 20% και πέφτουν στο 2-4% στην ηλικία των 44-45 χρόνων.



    ΣΥΛΛΟΓΗ   ΚΑΙ  ΚΑΤΑΨΥΞΗ ΩΑΡΙΩΝ

Η συλλογή των ωαρίων γίνεται  μετά από κατάλληλη ορμονική διέγερση των ωοθηκών. Τα ωάρια καταψύχονται σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία αποφεύγοντας το σχηματισμό κρυστάλλων στο εσωτερικό τους. Όταν είναι επιθυμητή η κύηση, τα ωάρια αποψύχονται και γονιμοποιούνται (με μικρογονιμοποιήση) από το σπέρμα του συζύγου, συντρόφου η δωρητή σπέρματος.

Τα έμβρυα καλλιεργούνται στο εργαστήριο και μεταφέρονται πίσω στο σώμα της γυναίκας. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι η  εμβρυομεταφορά γίνεται 2 με 3 ημέρες αργότερα χωρίς να είναι απαραίτητη η ορμονική θεραπεία.

Στις μέρες μας η μέθοδος έχει τελειοποιηθεί με την υαλοποίηση (vitrification). Η υαλοποίηση είναι ταχύτατη διαδικασία, με μεγαλύτερη ποσότητα κρυοπροστατευτικού και δίνει υψηλότερα ποσοστά επιβίωσης στην επόμενη φάση. Η συντήρησή τους γίνεται σε ειδικά δοχεία μέσα σε υγρό άζωτο στους -196ºC, διασφαλίζοντας πως τα ωάρια θα παραμείνουν αναλλοίωτα για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. 

Παλαιότερα οι πιο συχνοί αιτιολογικοί παράγοντες που οδηγούσαν σε αυτήν την επιλογή ήταν σοβαρές παθήσεις όπως η ενδομητρίωση, ο καρκίνος μαστού και οι όγκοι ωοθηκών όπως και οι χειρουργικές  επεμβάσεις με ή χωρίς χημειοθεραπεία-ακτινοβολία κατά τις οποίες ελαττώνεται ο όγκος των ωοθηκών και συνεπώς των εναπομενόντων ωοθυλακίων – ωαρίων.



www.drchandakas.gr   τηλ 210 6436258

ΗΧΗΡΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΦΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Πλούσιο το φετινό συναυλιακό πρόγραμμα -Hχηρά ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής
Φέτος το μουσικόφιλο κοινό της Ελλάδας θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει μία εκπληκτική σειρά συναυλιών, με μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, που απευθύνονται σε όλα τα γούστα.
Από τους φαν της όπερας και της ελέκτρο, μέχρι τους πιστούς μεταλλάδες και ροκάδες, φέτος δε θα μείνει κανείς παραπονεμένος, αφού στην χώρα μας θα έρθουν η μαγευτική Εμα Σάπλιν, οι θεότρελοι Prodigy, οι μοναδικοί Judas Priest, οι πολυβραβευμένοι Black Keys και πολλοί ακόμη.
Ακολουθεί αναλυτικά η λίστα συναυλιών:
ΕΜΜΑ SHAPLIN - 3 Απριλίου
Στην Ιερά Οδό η Emma Shapplin θα εμφανιστεί με την full band της (επταμελές κλασσικό σύνολο με δύο έξτρα φωνές) και θα παρουσιάσει τις μεγάλες επιτυχίες της καριέρας της, καθώς και κομμάτια από τον νέο δίσκο της "Dust Of A Dandy".
Εισιτήρια: όρθιοι: 30 ευρώ (προπώληση), 35 ευρώ (ταμείο), καθήμενοι: 40 ευρώ (προπώληση), 48 (ταμείο).
Σημεία προπώλησης: On Line: www.ticketarena.gr, www.viva.gr, Public, Παπασωτηρίου, SevenSpots, Ιανός.
KOVACS - 24 Απριλίου
Η Kovacs, με ολοκαίνουργιο άλμπουμ στις αποσκευές της θα βρίσκεται στην Ελλάδα για πρώτη φορά: στην Αθήνα, την Παρασκευή 24 Απριλίου στο Votanikos Live Stage και την επόμενη ημέρα, Σάββατο 25 Απριλίου, θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη, στο Principal Club Theater.
Εισιτήρια: προπώληση: 15 ευρώ, ταμείο: 20 ευρώ.
Σημεία προπώλησης: www.viva.gr, 11876, καταστήματα Public, Παπασωτηρίου, ΙΑΝΟΣ, Seven Spots, Reload Stores, Ticket House, Cartone, Black &f Burger, Imantas record shop, Σχοινοβάτης bar.
THURSTON MOORE BAND - 25 Απριλίου
Ο Thurston Moore, τραγουδιστής / κιθαρίστας και ηγετική φυσιογνωμία των «Sonic Youth»,έρχεται στη χώρα μας μαζί με τη μπάντα του για να θα εμφανιστεί το Σάββατο 25 Απριλίου στο Fuzz Live Music Club (Αθήνα)
Εισιτήριο: 22 ευρώ και 25 ευρώ, 28 ευρώ (ταμείο).
Σημεία προπώλησης: Public, Seven Spots, Παπασωτηρίου, Ιανός, Reload, on line: www.viva.gr, Τηλεφωνικά στο 11876.
SKRILLEX - 2 Μαίου
Ο πέντε φορές υποψήφιος και τρεις φορές νικητής βραβείου Grammy, «Skrillex» - ο κατά κόσμον Sonny John Moore- έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα και στο Gazi Music Hall για μια«ηλεκτρισμένη» βραδιά.
Εισιτήρια: 50 ευρώ ,40 ευρώ, 30 ευρώ
Σημεία προπώλησης: Καταστήματα Public, Viva.
THE LIMINANAS - 8 Μαϊου
Οι Limiñanas, η μπάντα από το Perpignan της Γαλλίας που συνδυάζει με μοναδικό τρόπο το psychedelic / garage rock με τη vintage pop, έρχεται στην Αθήνα για μία συναυλία, στο Fuzz Live Music Club.
Eισιτήρια: 13 ευρώ (προπώληση) και για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων. Μετά την εξάντλησή τους, θα συνεχιστεί στα 16 ευρώ. Ταμείο: 19 ευρώ
Σημεία προπώλησης: Public, Seven Spots, Παπασωτηρίου, Ιανός, Reload, Media Markt, on line:www.viva.gr, τηλεφωνικά στο 11876.
THE STRANGLERS - 23 Μαΐου
Οι Stranglers, οι θρυλικοί «Men In Black» του πανκ και ένα από τα σπουδαιότερα συγκροτήματα που ανέδειξε ποτέ η Βρετανική rock'n'roll σκηνή, επιστρέφουν στην Ελλάδα, στο Fuzz Live Music Club.
Εισιτήριο: 24 ευρώ (προπώληση) για περιορισμένο αριθμό και συνεχίζεται στα 27 ευρώ, ταμείο: 30 ευρώ.
Σημεία προπώλησης : Public, Seven Spots, Παπασωτηρίου, Ιανός, Reload, Media Markt, τηλεφωνικά στο 11 876 , www.viva.gr.
BLACK KEYS - 30 Μαΐου
Στην πρώτη μέρα του Rockwave Festival, θα εμφανιστούν για πρώτη φορά στη χώρα μας, οι μοναδικοί Black Keys.
Το ντουέτο των Dan Auerbach (κιθάρα φωνή) και ο Patric Carney (drums) αποτελεί ένα από το πιο επιτυχημένα συγκροτήματα της σύγχρονης μουσικής σκηνής.
Εισιτήρια: 42 ευρώ.
Σημεία προπώλησης: Ticket House, Πανεπιστημίου 42, Metal Era, Εμμανουήλ Μπενάκη 22, τηλ. 210-3304133, Online Sales ticketpro.gr | tickethouse.gr.
ROBBIE WILLIAMS - 20 Ιουνίου
Ο Robbie Williams, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για μία συναυλία στα πλαίσια του Rockwave Festival 2015, στο Terra Vibe Park. Η συναυλία στην Αθήνα εντάσσεται στο πρόγραμμα της περιοδείας του «Let Me Entertain You Tour 2015».
Εισιτήρια: 48 ευρώ (τα πρώτα εισιτήρια γενικής εισόδου), 54 ευρώ (μετά την εξάντληση των πρώτων), 60 ευρώ (στην τελική φάση της προπώλησης), 80 ευρώ εισιτήρια Pitch A, 98 ευρώ VIP εισιτήρια.
Σημεία προπώλησης: Ticket House, Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς), τηλ.210 3608366.
BETH HART - 30 Ιουνίου
Φέτος το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να την απολαύσει σε μια μοναδική εμφάνιση, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.
Εισιτήρια: 20 ευρώ (περιορισμένος αριθμός) : 20 ευρώ (όρθιοι), 25 ευρώ (καθήμενοι), 22 ευρώ (όρθιοι) και 27 ευρώ καθήμενοι. Ταμείο: 25 ευρώ όρθιοι, 30 καθήμενοι.
Σημεία προπώλησης: Viva.gr, 11876, Public, Παπασωτηρίου, Sevenspots, Ιανός
PRODIGY, JUDAS PRIEST, ROTTING CHRISTT - 4 Ιουλίου
Οι ανατρεπτικοί The Prodigy, ολοκληρώνουν την τρίτη μέρα του Rockwave Festival, ενώ θα εμφανιστούν στην Τerra Stage.
Oι Judas Priest με την 40ετή πορεία τους, που μετρά εκατομμύρια σκληροπυρηνικούς fans θα εμφανιστούν στη Vibe Stage
Οι Rotting Christ με 27 χρόνια στη «συναυλιακή» τους πλάτη και πάνω από 1000 shows
Εισιτήρια για την τρίτη μέρα του φεστιβάλ: Στην πρώτη φάση της προπώλησης τα εισιτήρια κοστίζουν 36 ευρώ (μέχρι τις 31 Mαρτίου 2015), Στη δεύτερη φάση της προπώλησης η τιμή των εισιτηρίων θα διαμορφωθεί στα 39 ευρώ (από 1η Απρίλιου έως 31 Μαΐου 2015). Στην τελική φάση της προπώλησης η τιμή θα διαμορφωθεί στα 42 ευρώ. Ταμείο: 45 ευρώ.
Σημεία προπώλησης: Ticket House, Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς), τηλ. 210-3608366, Online Sales, ticketpro.gr, tickethouse.gr.
BLACK LABEL SOCIETY - 24 Ιουλίου
Οι Black Label Society επιστρέφουν στην Ελλάδα και αυτή τη φορά στο TerraVibe, έχοντας στις αποσκευές τους τον τελευταίο δίσκο τους «Catacombs of the Black Vatican».
Εισιτήρια: 24 ευρώ (τα πρώτα εισιτήρια), 26 ευρώ (στην δεύτερη φάση της προπώλησης), 28 ευρώ (στην τελική φάση της προπώλησης).
Σημεία προπώλησης: Ticket House, Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς), τηλ. 210-3608366, Metal Era,Εμμανουήλ Μπενάκη 22, τηλ. 210 3304133, Online Sales: ticketpro.gr, tickethouse.gr.


Πηγή:  http://www.iefimerida.gr/

ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΟΙ ΕΛΠΙΔΕΣ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EURO . 0-0 ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Ισοπαλία για την Ελλάδα (0-0) με την Ουγγαρία εκτός έδρας - Ελαχιστοποιήθηκαν οι ελπίδες πρόκρισης στο EURO
Η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου ήταν καλύτερη από την Ουγγαρία στη Βουδαπέστη όμως δεν κατάφερε να πετύχει το πολυπόθητο γκολ παρά τις καλές ευκαιρίες που δημιούργησε στο δεύτερο ημίχρονο. Το τελικό 0-0 αφήνει τους διεθνείς μας στους δύο βαθμούς και στο -6 από την 3η θέση που οδηγεί στα πλέι-οφ και την Ουγγαρία.
Το παιχνίδι από το πρώτο λεπτό ήταν όπως ακριβώς το περίμενε ο Σέρχιο Μαρκαριάν. Οι Ούγγροι άφησαν χώρο και κατοχή μπάλας στην Ελλάδα, η οποία προσπαθούσε κυρίως από τα δεξιά να απειλήσει. Ένα σουτ και μια κεφαλιά του Τοροσίδη δεν ανησύχησαν τον Κίραλι ενώ οι γηπεδούχοι έψαχναν την κόντρα επίθεση. Στο 30' μάλιστα έχασαν την καλύτερη ευκαιρία τους με τον Γκέρα να σουτάρει άουτ από το ύψος του πέναλτι ενώ νωρίτερα ο Τζούτζακ απείλησε τον Καρνέζη.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Ελλάδα μπήκε πάρα πολύ δυνατά και κατάφερε στα πρώτα δέκα λεπτά να φτάσει τρεις φορές μια ανάσα από το γκολ. Με τους Τοροσίδη και Φετφατζίδη να δημιουργούν πολλά προβλήματα στους Ούγγρους, οι Έλληνες διεθνείς απείλησαν με τον Κλάους σε δύο περιπτώσεις να μην προλαβαίνει να βάλει σωστά το πόδι του για να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα του Κίραλι. Η πίεση δεν έφερε αποτέλεσμα με την Ελλάδα να βγάζει κούραση από το 70', σημείο όπου ο Μαρκαριάν αποφάσισε να φρεσκάρει την ομάδα με τους Φορτούνη, Γιαννιώτα και Κατσουράνη. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, η Ελλάδα προσπάθησε με γεμίσματα να φέρει την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή όμως το μόνο που κατάφερε ήταν να απειλήσει με τον Κατσουράνη στο 87ο λεπτό, το σουτ του οποίου μπλόκαρε ο Κίραλι.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...