Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ



Συναντήσεις στην Αθήνα πραγματοποίησαν ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πρόεδρος της ΔΕΥΑ κ. Γιάννης Κετικίδης, μαζί με τον Βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννη Σηφάκη, με στόχο την προώθηση σημαντικών θεμάτων που αφορούν στον Δήμο μας.
Μεταξύ άλλων, πραγματοποιήθηκαν ουσιαστικές επαφές με Υπηρεσιακούς παράγοντες για το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν, την παραχώρηση των εγκαταστάσεων των τέως ΤΕΑ στον Δήμο για την στέγαση υπηρεσιών, καθώς επίσης και το πρόβλημα με το έργο της ύδρευσης της Αριδαίας.
Συγκεκριμένα, υπήρξε συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΕΤΑΔ κ. Δημητρίου και τον Διευθυντή εκμετάλλευσης κ. Ιωάννη Τσαμποδήμο και συζητήθηκε το ενδεχόμενο συνεργασίας ΕΤΑΔ και Δήμου για τον εκχιονισμό του δρόμου από Σαρακηνούς και Κερασιά προς το χιονοδρομικό κέντρο, καθώς και προτάσεις για την βιωσιμότητα του. Ακόμη συζήτησαν τις ενέργειες που απαιτούνται για την παραχώρηση των εγκαταστάσεων των τέως ΤΕΑ στον Δήμο.
Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν το ΕΠΠΕΡΑΑ, για τα μεγάλα έργα του αποχετευτικού της Αριδαίας και του βιολογικού καθαρισμού, καθώς επίσης και το Πράσινο Ταμείο το οποίο καταπιάνεται με ζητήματα παρεμβάσεων για την αναβάθμιση του περιβάλλοντος.
Ακόμη επισκέφτηκαν το Υπουργείο Οικονομίας για το μεγάλο πρόβλημα του έργου ύδρευσης στο οποίο έχει ήδη αποφασιστεί από το Υπουργείο, μετά από σχετική πρόταση της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας, η επιστροφή από την ΔΕΥΑ Αλμωπίας ποσού περίπου 1.500.000 ευρώ που αποτελούσε την κρατική επιχορήγηση για το έργο, εξαιτίας του γεγονότος ότι το έργο δεν κατέστη λειτουργικό.
Έγινε συνεννόηση για την αναβολή εκτέλεσης της απόφασης μετά από τις άμεσες ενέργειες που θα κάνει ο Δήμος τις επόμενες μέρες για αναστολή και έφεση. Θα επιδιωχθεί να βρεθεί τρόπος το ταχύτερο δυνατόν για να καταστεί το έργο λειτουργικό. Αυτό μπορεί να γίνει  με την διεκδίκηση κονδυλίου περίπου 150.000 ευρώ για να κατασκευαστεί άλλη γεώτρηση και δίκτυο σωληνώσεων περί τα 2.500 μέτρα.

Όπως δήλωσαν ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος και ο Πρόεδρος τη ΔΕΥΑ κ. Γιάννης Κετικίδης, «είναι δέσμευση της Δημοτικής Αρχής να καταβάλει κάθε προσπάθεια για να καταστεί το έργο λειτουργικό και να δοθεί προς χρήση στους πολίτες». Επίσης ευχαρίστησαν τον Βουλευτή κ. Γιάννη Σηφάκη για την άψογη συνεργασία και σημείωσαν ότι ο αγώνας της Δημοτικής Αρχής είναι καθημερινός και έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός πιο ανθρώπινου Δήμου, ανοιχτού σε όλους τους πολίτες.

121 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

   
    «Έναρξη προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε Δήμους  για 32.433 θέσεις πλήρους απασχόλησης».


      Ο Δήμος Αλμωπίας στα πλαίσια του προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε Δήμους  για 32.433 θέσεις πλήρους απασχόλησης, μέσω της πρόσληψης προσωπικού για χρονικό διάστημα πέντε (5) μηνών σας γνωστοποιεί στις θέσεις εργασίας που έχουν εγκριθεί:

ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ

ΔΕ ΒΟΗΘΟΙ ΒΡΕΦΟΚΟΜΟΙ 9
ΔΕ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ 5
ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ 15
ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ - ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ 5
ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ 5
ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ 2
ΔΕ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ 1
ΔΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ 4
ΔΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ 6
ΔΕ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ 2
ΔΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 1
ΔΕ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ 5
ΔΕ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ 2
ΠΕ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ 1
ΠΕ ΓΕΩΠΟΝΩΝ 1
ΠΕ ΔΑΣΟΛΟΓΩΝ - ΔΑΣΟΠΟΝΩΝ 1
ΠΕ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ 1
ΠΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ 1
ΠΕ ΚΤΗΝΙΑΤΡΩΝ 1
ΠΕ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ 1
ΠΕ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ - ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 1
ΠΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ 1
ΠΕ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 1
ΠΕ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ 5
ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ 1
ΤΕ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ 1
ΤΕ ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 2
ΤΕ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ 1
ΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 1
ΤΕ ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ - ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 2
ΤΕ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ 1
ΥΕ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ 35
ΣΥΝΟΛΟ ΘΕΣΕΩΝ 121

            Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, εγγεγραμμένους στο  μητρώο του ΟΑΕΔ ανέργους,  ξεκινά από τις 10 π.μ. τη Μεγάλη Δευτέρα 6-4-2015 και λήγει στις 12 μ.μ. τη Δευτέρα 27-4-2015.
Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται με απλό τρόπο, αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου, στον ιστότοπο του ΟΑΕΔ (www. oaed.gr) χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο «καταχώρησης ηλεκτρονικών αιτήσεων».
        Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία
προσλήψεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα του
Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (www.oaed.gr)


                                                                                     Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ



                                                                                                 ΜΠΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΔΕΥΤΕΡΟ Ε3 ΕΝΩΣΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΚΔ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΟΜΙΛΟΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

Πρόσκληση

Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε τους αγώνες
του 2ου Ε3 2015 Ενωσιακού Πρωταθλήματος
της Ένωσης Σωματείων Αντισφαίρισης Κεντροδυτικής Μακεδονίας,
που θα γίνουν 4 και 5 Απριλίου 2015 στο Κέντρο Αντισφαίρισης Πιπεριάς.

Πρόγραμμα αγώνων :
Σάββατο 4-4-2015 : από 09.30 έως 20.30 προκριματικοί αγώνες.
Κυριακή 5-4-2015 : από 10.00 έως 14.00 ημιτελικοί και τελικοί αγώνες

Όμιλος Αντισφαίρισης Αριδαίας

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ ΜΕ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥΣ & ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ



Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας με Ποντιακούς και Προσφυγικούς Συλλόγους ενόψει των εκδηλώσεων μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης: Έχουμε ιερή υποχρέωση να τιμήσουμε τη μνήμη των προγόνων μας με σεβασμό και ομοψυχία

Ευρεία συνάντηση για τον έγκαιρο και άρτιο προγραμματισμό των επίσημων εκδηλώσεων μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη. Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι Ποντιακών και Προσφυγικών Συλλόγων που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του κ. Θεοδωρίδη για συνεργασία και συμμετοχή στις εκδηλώσεις.

Η συγκεκριμένη συνάντηση είχε περισσότερο διερευνητικό χαρακτήρα, προκειμένου ο προγραμματισμός των εκδηλώσεων να είναι ουσιαστικός και οι εκδηλώσεις να προσλάβουν παλλαϊκό χαρακτήρα, με την ευρύτερη δυνατή συμμετοχή των συλλόγων και κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Όπως τόνισε ο κ. Θεοδωρίδης «η πραγματοποίηση των εκδηλώσεων είναι σημαντική για απότιση φόρου τιμής αλλά και για την ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινότητας». 

Στους περισσότερους συλλόγους υπήρξαν αλλαγές στη σύνθεση των διοικητικών συμβουλίων και ο κ. Θεοδωρίδης ευχήθηκε «καλή δύναμη και επιτυχία στο έργο των νέων διοικήσεων».

Πιθανότερη ημερομηνία πραγματοποίησης των επίσημων εκδηλώσεων είναι η Κυριακή 24 Μαΐου 2015 ενώ, σύμφωνα με την παράδοση που έχει υιοθετηθεί τα τελευταία χρόνια, οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Έδεσσα, έδρα της Π.Ε. Πέλλας. 


Η επόμενη συνάντηση για τον καθορισμό του επίσημου προγράμματος θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε. Πέλλας, την Παρασκευή 24 Απριλίου 2015 και ώρα 13.00 το μεσημέρι (5ος όροφος, Διοικητήριο). Παρακαλούνται οι ποντιακοί και προσφυγικοί σύλλογοι, καθώς επίσης και όσοι άλλοι επιθυμούν να συμβάλλουν στην επιτυχία των επίσημων εκδηλώσεων, να παραβρεθούν με εκπρόσωπό τους στη συνάντηση. 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ


Από τις 26 Νοεμβρίου 2015, η πώληση γεωργικών φαρμάκων εγκεκριμένων για επαγγελματική χρήση περιορίζεται στα πρόσωπα που διαθέτουν πιστοποιητικό γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων, σύμφωνα με το Παράρτημα Β΄ του Ν. 4036/2012.
Το πιστοποιητικό γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων, παρέχεται μετά από εξετάσεις σε ειδικά για το σκοπό αυτό εξεταστικά κέντρα, ασχέτως εάν οι συμμετέχοντες στις εξετάσεις έχουν παρακολουθήσει ή όχι πρόγραμμα κατάρτισης. Μπορεί, ο οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος, να επιλέξει να διαβάσει μόνος του ή να δοκιμάσει τις γνώσεις του στη δοκιμαστική εφαρμογή (demo) που παρέχεται στο διαδίκτυο http://ppp-usercert.minagric.gr/. Η δε συμμετοχή σε προγράμματα κατάρτισης δεν παρέχει στον ενδιαφερόμενο πιστοποιητικό γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων, εάν δεν συμμετάσχει και επιτύχει στις εξετάσεις σε ειδικά για το σκοπό αυτό εξεταστικά κέντρα. Η συμμετοχή σε προγράμματα κατάρτισης στην ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων έχει ως στόχο να παρέχει σε κάθε ενδιαφερόμενο την απόκτηση και την επικαιροποίηση των απαραίτητων γνώσεων
Παράβολο προβλέπεται μόνο για τη συμμετοχή σε εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων.
Η εξέταση των ενδιαφερομένων στα ειδικά εξεταστικά κέντρα
Διενεργείται μέσω βάσης δεδομένων ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής, όπου μόνο μια επιλογή είναι η σωστή.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να απαντήσουν σε 50 ερωτήσεις, μέσα σε ορισμένο χρόνο και θα πρέπει να απαντήσουν σωστά σε τουλάχιστον 35 από αυτές.
Μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης οι ενδιαφερόμενοι ενημερώνονται άμεσα για τον αριθμό των ερωτήσεων που απάντησαν ορθά και για τη χορήγηση ή μη του πιστοποιητικού. Το πιστοποιητικό εκτυπώνεται και σε αυτό αναγράφεται μοναδικός κωδικός.
Τα εξεταστικά κέντρα  χορήγησης πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων καθώς και τους φορείς κατάρτισης που έχουν κάνει αναγγελία έναρξης μπορείτε να τα αναζητήσετε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου www.minagric.gr, όπου υπάρχει και όλη η επίσημη σχετική ενημέρωση, ακoλουθώντας τη διαδρομή:
Αγρότης-Επιχειρηματίας ® Γεωργία ® Φυτοπροστασία ® Έλεγχοι, Διάθεση, Χρήση Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων ® Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ορθολογική Χρήση των Γεωργικών Φαρμάκων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικές με την διαδικασία πιστοποίησης μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου, www.minagric.gr καθώς και στο γραφείο γεωργικής – κτηνοτροφικής παραγωγής & ανάπτυξης του Δήμου Αλμωπίας.

ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΑΡΝΙ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

Τρόμος στο χωριό που γεννήθηκε αρνί με ανθρώπινο πρόσωπο - Τι λέει ο ιδιοκτήτης του (Φωτογραφίες)
Τρομοκρατημένοι δηλώνουν οι κάτοικοι ενός μικρού χωριού κοντά στο Νταγκεστάν της Ρωσίας μετά τη γέννηση ενός αρνιού με… ανθρώπινη όψη που κάνει το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες.

Όπως ισχυρίζεται ο ιδιοκτήτης του ζώου, το τετράποδο θυμίζει… θυμωμένο γέρο. Ειδικότερα, ο 45χρονος αγρότης Blasius Lavrentiev, από το χωριό Chirka, δήλωσε ότι το χωριό πέρασε έναν βαρύ χειμώνα, τα έσοδά του ήταν ελάχιστα και περίμενε με αγωνία να γεννήσει η προβατίνα του για να κερδίσει μερικά παραπάνω χρήματα από την πώληση των αρνιών. Όμως, όταν είδε το νεογέννητο αρνί, με μύτη, μάτια και στόμα ανθρώπου, έμεινε εμβρόντητος και όπως ανέφερε, κόντεψε να πεθάνει από το σοκ...

Αλλά και οι γείτονες του αγρότη δηλώνουν τρομοκρατημένοι από την εμφάνιση του παράξενου αρνιού, ενώ μια 56χρονη γειτόνισσα δήλωσε ότι το νεογέννητο αρνί έχει φοβίσει  τα εγγόνια της.
Πάντως, ο ιδιοκτήτης του ανθρωπόμορφου ζώου δήλωσε ότι δεν θέλει να το πουλήσει.



ΠΗΓΗ...http://www.kontranews.gr/

ΑΝΟΙΞΕ Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΟΑΕΔ-MICROSOFT - ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI / ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ
Ξεκίνησε από χθε και θα ολοκληρωθεί τη Μεγάλη Δευτέρα, η αποστολή των προσωπικών στοιχείων και των κωδικών σύνδεσης στους πρώτους 28.372 εγγεγραμμένους ανέργους του ΟΑΕΔ, οι οποίοι είναι δικαιούχοι του προγράμματος «IT Academy Program για ανέργους» του ΟΑΕΔ και της Microsoft Hellas.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, στο μήνυμα το οποίο λαμβάνει ο κάθε δικαιούχος στην ηλεκτρονική διεύθυνση μέσω της οποίας έκανε την αίτηση υπαγωγής στο «IT Academy Program για ανέργους», μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται:
  • το όνομα χρήστη (user name)
  • ο κωδικός (password)
  • ο κωδικός enrollment code
  • το link για τις αναλυτικές οδηγίες χρήσης και
  • τα links (ηλεκτρονικές διευθύνσεις) για την αυτόματη και άμεση «είσοδο» στους ιστότοπους του προγράμματος.
Το «IT Academy Program για ανέργους» αποτελεί μια πρωτοβουλία του ΟΑΕΔ και της Microsoft Hellas για την παροχή δωρεάν εκπαίδευσης πάνω σε ψηφιακές δεξιότητες, χάρη στην οποία -όσοι από τους εγγεγραμμένους ανέργους το επιθυμούν, χωρίς κανένα περιοριστικό κριτήριο- έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν ένα ακόμη προσόν στην προσπάθειά τους να ενταχθούν ή να επανενταχθούν δυναμικά στην αγορά εργασίας.
Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων, κάθε εγγεγραμμένος άνεργος αποκτά εφόδια που θα ενισχύουν το εργασιακό του προφίλ. Το πρόγραμμα θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με ορίζοντα τριετίας, δίνοντας τη δυνατότητα παρακολούθησης μιας μεγάλης γκάμας μαθημάτων για όλα τα επίπεδα. Η λίστα με τα προσφερόμενα μαθήματα θα εμπλουτίζεται διαρκώς.
Οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ άνεργοι, ανεξαρτήτως εξειδίκευσης, ηλικίας ή οποιασδήποτε άλλης παραμέτρου, έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα μέσω της Διαδυκτιακής πύλης του ΟΑΕΔ.
Στα τέλη κάθε μήνα οι αιτούμενοι παραλαμβάνουν μέσω του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου κατάλληλους κωδικούς ώστε να μπορούν να κάνουν χρήση των προσφερόμενων υπηρεσιών.
Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι μέσω του προγράμματος έχουν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, τις εξής υπηρεσίες:
  • Παροχή ηλεκτρονικής εκπαίδευσης σε περισσότερα από 1.000 θέματα τεχνολογιών πληροφορικής, όπως λειτουργικά συστήματα, εφαρμογές γραφείου, δίκτυα υπολογιστών, προγραμματισμός, συστήματα ERP και CRM, βάσεις δεδομένων κ.ο.κ. Ο εκπαιδευόμενος, μέσω ενός μοναδικού κωδικού, θα έχει πρόσβαση στα μαθήματα από οποιονδήποτε υπολογιστή που είναι συνδεδεμένος στο διαδίκτυο, ενώ θα υπάρχει επίσης η δυνατότητα download των μαθημάτων
  • Παροχή δωρεάν διαδικτυακής υποδομής μέσω του Office 365 για την υποστήριξη της εκπαίδευσης.
Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr).


Πηγή:  http://www.iefimerida.gr/

ΑΛΓΕΒΡΑ: ΕΡΓΟ ΕΛΛΗΝΩΝ Η ΑΡΑΒΩΝ; ΠΟΙΟΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΟΝ "ΑΓΝΩΣΤΟ Χ";

Αλγεβρα: Εργο των Ελλήνων ή των Αράβων; - Ποιος μαθηματικός την «βάφτισε» και ποιος ανακάλυψε τον «άγνωστο Χ»
Είναι ένα ερώτημα που απασχολεί επί σειρά ετών τους ιστορικούς των επιστημών. Ενας από τους μεγαλύτερους αλλά και σημαντικότερους κλάδους των μαθηματικών δεν έχει σταθερές ρίζες. Ηταν οι Ελληνες ή οι Αραβες ο λαός που «γέννησε» την πολύφημη Αλγεβρα;
Τι ακριβώς είναι η Αλγεβρα – Πότε και πού γεννήθηκαν οι πρώτες αλγεβρικές σκέψεις
Για να μπορέσει να απαντήσει κανείς σε αυτό το ερώτημα, θα πρέπει να γνωρίζει αρχικά τι ακριβώς πραγματεύεται η Αλγεβρα. Ο συγκεκριμένος κλάδος ασχολείται με σύνολα, στα οποία ορίζονται πράξεις μεταξύ των στοιχείων τους. Η γλώσσα της Αλγεβρας είναι «τεχνητή» και αυστηρά μαθηματική. Κάθε άγνωστος ονοματίζεται με ένα γράμμα ή ένα σύμβολο, ενώ οι ιδιότητες, οι πράξεις και οι σχέσεις μεταξύ των συνόλων είναι απόλυτα ορισμένες.
Για να δημιουργηθεί η Αλγεβρα, όπως την γνωρίζουμε σήμερα, έπρεπε να περάσουν αρκετά χρόνια προεργασίας. Τα πρώτα δείγματα... αλγεβρικής σκέψης εμφανίστηκαν από Αιγύπτιους και Βαβυλώνιους μαθηματικούς, πριν από περίπου τέσσερις χιλιετίες. Αρχικά οι Βαβυλώνιοι και μετέπειτα οι Αιγύπτιοι επιστήμονες εργάζονταν πάνω στην επίλυση μαθηματικών προβλημάτων.
Ωστόσο, οι τρόποι επίλυσης εκείνης της εποχής δεν θα μπορούσαν να θεωρηθούν αλγεβρικοί. Κάθε γνωστή μέθοδος των δύο λαών, αποτελούταν από απλούς, αλλά κατάλληλους, χειρισμούς των αριθμών, μέχρι να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Τέτοιου είδους μεθοδολογίες οδηγούν στην δημιουργία ενός αλγορίθμου επίλυσης προβλημάτων, που δεν έχει καμία σχέση με την «σύγχρονη» Αλγεβρα.
Παρόλα αυτά, ο... σπόρος της αλγεβρικής σκέψης είχε φυτευτεί από τους πρωτοπόρους επιστήμονες των δύο αρχαίων λαών. Επρεπε ωστόσο να περάσουν παραπάνω από χίλια χρόνια για να «φυτρώσει» ο κλάδος της Αλγεβρας.
Ο Ελληνας «πατέρας» της Αλγεβρας – Ο Διόφαντος που ανακάλυψε τον... «άγνωστο Χ»
Για πολλά χρόνια, το χτίσιμο του κλάδου της Αλγεβρας έμεινε απελπιστικά στάσιμο. Οι Αραβες δεν παρουσίαζαν καινούργιες ιδέες, μένοντας «κολλημένοι» στα μαθηματικά των προγόνων τους, ενώ δεν υπήρχε κάποιος άλλος λαός για να συνεχίσει το έργο τους. Ο άνθρωπος που έκανε το μεγάλο βήμα για την εξέλιξη της αλγεβρικής σκέψης ήταν ο Διόφαντος, τον 3ο αιώνα π.Χ.
Στο βιβλίο του με όνομα «Αριθμητικά», ένα από τα γνωστότερα επιστημονικά συγγράμματα, ο Διόφαντος παρουσιάζει μια σειρά προβλημάτων τα οποία και λύνει, με έναν τρόπο που παραπέμπει σε Αλγεβρα. Δίνει όνομα στην ποσότητα που ψάχνει να βρει, δημιουργεί για πρώτη φορά τον «άγνωστο Χ» και χτίζει μαθηματικές εξισώσεις.
Ως τότε οι άνθρωποι χειρίζονταν τα μαθηματικά προβλήματα μέσω αλγοριθμικών και αριθμητικών διαδικασιών. Στα «Αριθμητικά», τα προβλήματα μεταφράζονταν σε μαθηματικές εξισώσεις, δείχνοντας έναν εντελώς καινούργιο τρόπο επίλυσης, πολύ πιο γρήγορο και πρακτικό. Η πρώτη αλγεβρική δομή λύσης ήταν γεγονός. Ωστόσο, η ανακάλυψη του «αγνώστου Χ» και η δημιουργία της εξίσωσης δεν είναι παρά ένα ελάχιστο κομμάτι της σημερινής Αλγεβρας, που αποτελείται από ομάδες, δακτυλίους και σώματα τα οποία με την σειρά τους πλαισιώνονται από μια τεράστια ποικιλία θεωρημάτων.
Ο Αραβας «πατέρας» της Αλγεβρας – Ο Αλ Χουαρίζμι και η θεμελίωση του κλάδου
Για το επόμενο βήμα στην οικοδόμηση της Αλγεβρας, έπρεπε να περάσουν σχεδόν άλλα χίλια χρόνια. Ο Πέρσης μαθηματικός, Αλ Χουαρίζμι ήταν αυτός που εξέλιξε σε τεράστιο βαθμό τις ιδέες του Διοφάντου, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά την συστηματική λύση της γραμμικής και δευτεροβάθμιας εξίσωσης.
Ενα από τα κείμενα του γνωστού μαθηματικού, με το όνομα «Αλ-Γκιαμπρ», είναι από τους θεμέλιους λίθους της σύγχρονης άλγεβρας. Το συγκεκριμένο κείμενο, από όπου έχει πάρει και το όνομα της η Αλγεβρα, περιέχει μεθόδους για την επίλυση των πολυωνύμων μέχρι δευτέρου βαθμού, ενώ περιλαμβάνει ολοκαίνουργιες τεχνικές όπως η αφαίρεση όρων και η μεταφορά όρων στο άλλο μέρος της εξίσωσης.
Αδιαμφισβήτητα, μετά το έργο του Αλ Χουαρίζμι, είχαν πλέον μπει οι βάσεις για την θεμελίωση του κλάδου της Αλγεβρας. Βέβαια, ούτε αυτός εργάστηκε πάνω σε κάθε έννοια της σημερινής Αλγεβρας, όμως έδωσε το έναυσμα σε μεταγενέστερους μαθηματικούς, για να ενισχύσουν τις ιδέες του.
Οι άσκοπες συγκρίσεις για έναν τίτλο - Ενας κλάδος που είναι... παιδί δύο λαών  
Με αυτόν τον τρόπο, η Αλγεβρα ακόμα και σήμερα δεν έχει κάποιο μαθηματικό για... πατέρα. Διόφνατος και  Αλ Χουαρίζμι «παλεύουν» για τον τίτλο, που όμως δεν έχει και τόση μεγάλη σημασία. Είναι κοινώς αποδεκτό πως και οι δύο μαθηματικοί είχαν μια ιδιαίτερα χαρισματική μαθηματική ευφυΐα. Είναι επίσης σίγουρο πως και οι δύο σκέφτονταν με αλγεβρικό τρόπο, έχοντας όμως άλλα επιστημονικά δεδομένα να τους στηρίζουν.
Θα μπορούσε λοιπόν να πει κανείς πως η Αλγεβρα έχει δύο γονείς. Εναν Ελληνα κατά την βρεφική της ηλικία και έναν Αραβα που την ανέλαβε μεταγενέστερα για να την μεγαλώσει. Είναι βέβαιο, πως ο συγκεκριμένος κλάδος των μαθηματικών έχει... χαρακτηριστικά και από τους δύο λαούς.


Πηγή:  http://www.iefimerida.gr/

ΠΩΣ ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ;

Πώς να ονομάσω το παιδί μου;
Δεν είναι σπάνιο το ερώτημα στα χείλη νέων γονέων. Ερώτημα που το απευθύνουν ο ένας στον άλλον πρώτα, σε γνωστούς και φίλους κατόπιν, στον πνευματικό τους κάποιοι.
Και θα ήταν ανάξιο λόγου ένα τέτοιο ερώτημα, αν η απάντησή του δεν γεννούσε έριδες, διαφωνίες και ψυχρότητες και αν αντιμετωπιζόταν χωρίς καμία πνευματική επίπτωση στο νεογέννητο παιδί.
Τί συμβαίνει λοιπόν; Την χαρά της τεκνογονίας, την εμπειρία της πατρότητας και μητρότητα, την ευλογία της συνδημιουργίας ζωής με το Θεό να σκιάζουν ευθύς εξ αρχής έριδες και διχογνωμίες σχετικά με το όνομα του παιδιού! «Του πατέρα μου», επιμένει ο σύζυγος. «Της μητέρας μου», η σύζυγος. «Δεν μ' αρέσει το όνομα του πατέρα σου».
«Είναι όμως η σειρά των δικών μου γονέων να χαρίσουν το όνομα στο εγγονάκι τους». Πόσες τέτοιες αντιπαραθέσεις και καυγάδες! Και όταν μάλιστα αυτές υποδαυλίζονται εκατέρωθεν από τους γονείς και τους συγγενείς των δύο νέων γονέων, τότε τα πράγματα μπορεί να φθάσουν σε εντάσεις και ρήξεις οικογενειακές μεγάλες, με απρόβλεπτες και μακροχρόνιες συνέπειες.
Βέβαια είναι καλό και προσδίδει τιμή και σεβασμό το έθιμο και η παράδοση, το κάθε παιδί να παίρνει το όνομα του παππού ή της γιαγιάς του. Χαρίζει αυτό και μια ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση στους παππούδες, καθώς αισθάνονται μια πληρότητα βίου και μια ολοκλήρωση προσφοράς. Όμως το όνομα του παιδιού δίνεται στο παιδί για το παιδί.
Συνοδεύει από την ήμέρα της Βαπτίσεώς του και έξης εις αιώνας αιώνων αυτό το ίδιο το νεογέννητο παιδί. Μ' αυτό το όνομα θα μνημονεύεται όσα χρόνια ζήσει επί της γης, αλλά και μ' αυτό το όνομα θα μνημονεύεται στους τεθνεώτας μετά τον θάνατό του, αφού μ' αυτό το όνομα θα ζήσει στην αιωνιότητα.
Επομένως, το όνομα του παιδιού αφορά πρωτίστως και καθοριστικώς αυτό το ίδιο το παιδί. Έτσι και η επιλογή του δεν πρέπει να επηρεάζεται από κοσμικά, φιλοσυγγενικά και υστεροφημικά κριτήρια,αλλά η βαρύτητα πρέπει να πέφτει στο πως το όνομα του παιδιού θα επηρεάσει το ίδιο, θα το εμπνεύσει και θα το καθοδηγήσει στην ζωή του προς το αγαθό.
Ο Άγιος που κάθε άνθρωπος φέρει το όνομά του καθίσταται πρότυπο στην ζωή του. Εμπνευστής στον βίο του. Προστάτης και βοηθός στον δρόμο της ζωής του. Δημιουργεί συγκινήσεις και πόθους μιμήσεως έτσι, ώστε να υποβοηθείται ο άνθρωπος στον αγώνα για να χαριτωθεί, να αξιωθεί και της δικής του αγιότητος δια πρεσβειών του Αγίου του οποίου το όνομα φέρει.
Αυτά πρέπει να είναι τα κριτήρια των γονέων. Έτσι πρέπει να επιλέγουν, και όχι με το ποιο όνομα είναι της μόδας για τον άλφα ή βήτα λόγο. Ποιο όνομα φτιάχνει ωραίο και μοντέρνο χαϊδευτικό ή μερικές φορές με τη διπλή ονοματοδοσία, για να ικανοποιήσουν διάφορες επιθυμίες και απαιτήσεις.
Μετά το θαύμα της εισόδου στη ζωή ενός παιδιού ακολουθεί ένα δεύτερο θαύμα: της εισόδου του στην αγία μας Εκκλησία δια του Μυστηρίου του Βαπτίσματος. Μαζί με την ευλογία και την Χάρη του ιερού Μυστηρίου το νεογέννητο λαμβάνει και το ιδιαίτερο όνομά του. Ακολουθούν και οι πρεσβείες και η ευλογία του Αγίου του οποίου το όνομα λαμβάνει.
Αναλαμβάνει συγχρόνως και την παρακαταθήκη, την ευθύνη και την υποχρέωση να μιμείται και να εμπνέεται από την ζωή του Αγίου του, καθώς θα μεγαλώνει και θα μαθαίνει γι' αυτόν, αλλά και θα αρχίζει να αγωνίζεται στον πνευματικό στίβο της ζωής.
Ας μη το ξεχνούν λοιπόν αυτό οι νέοι γονείς. Και ας μην επιτρέπουν την χαρά της γεννήσεως ενός παιδιού να επισκιάζουν έριδες σχετικά με το όνομά του. Αλλά και να μην αφήνουν να κυριαρχούν στην επιλογή του ονόματος κοσμικά και ανθρώπινα κριτήρια, που θα αποκόπτουν το παιδί από την ζωή των Αγίων, την ευλογία και την χάρη τους στην ζωή του.


ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr/

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...