Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΑΚΑΜΕΡΑ ΤΟΥ ΝΤΕΡΜΠΙ ΑΡΗ ΝΗΣΙΟΥ-ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ

 

Δείτε σκηνές από το ντέρμπι ΑΡΗ ΝΗΣΙΟΥ-ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ όπως αποθανατίστηκαν από την πρώτη μας παρακάμερα.
Θα ακολουθήσει φωτορεπορτάζ από τους πανηγυρισμούς των νικητών στα αποδυτήρια.































ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ 
















ΑΡΗΣ ΝΗΣΙΟΥ - ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ 0 - 1


Ο ΑΣ Πρόμαχοι ήταν τελικά ο νικητής του μεγάλου ντέρμπι των πρωτοπόρων του πρώτου ομίλου της Α’ κατηγορίας του πρωταθλήματος της ΕΠΣ Πέλλας, αφού κέρδισε τον Άρη Νησίου με σκορ 0-1.

Το παιχνίδι είχε όλα τα χαρακτηριστικά ενός κλασσικού ντέρμπι, όπου κυριάρχησαν οι δυνατές μονομαχίες, οι αρκετές φάσεις ένθεν κακείθεν, τα νεύρα και το παιχνίδι στρατηγικής από τους δυο προπονητές Κίτσο και Σαμαρά.
Η τυπικά γηπεδούχος ομάδα του Άρη, αφού το παιχνίδι έγινε στο δημοτικό στάδιο Έδεσσας, ξεκίνησε με πολύ ορμή τον αγώνα και στρίμωξε τους Προμαχιώτες στο πρώτο εικοσάλεπτο. Στη συνέχεια όμως φάνηκε ότι οι ποδοσφαιριστές της, έμειναν από δυνάμεις και έχασαν τον έλεγχο του αγώνα και την κατοχή της μπάλας. Κάποιες ατομικές προσπάθειες των παικτών της, δεν φάνηκαν ικανές να απειλήσουν την γρανιτένια άμυνα των φιλοξενούμενων.
Ο ΑΣ Πρόμαχοι κατέβηκε μουδιασμένα στα πρώτα λεπτά του αγώνα και οι ποδοσφαιριστές του φάνηκαν να μην «βλέπουν» γήπεδο, μιας και το στάδιο της Έδεσσας φάνταζε αχανές.
Με την πάροδο του χρόνου, βρήκαν τα πατήματά τους και βασιζόμενοι στην άριστη φυσική τους κατάσταση, προσανατολίστηκαν σωστά και ξεκίνησαν να λειτουργούν σαν μια καλοκουρδισμένη μηχανή, επιβεβαιώνοντας την πεποίθηση πολλών που τους θεωρούν αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον τίτλο.

Το πρώτο ημίχρονο μπορεί να χωριστεί σε δυο μέρη, στα οποία το πρώτο ανήκει στους γηπεδούχους, οι οποίοι απείλησαν την εστία των Προμάχων με αξιώσεις.
Στο  5’ του αγώνα προκλήθηκε διαπληκτισμός κάποιων αντιπάλων, αλλά με την παρέμβαση των πιο ψύχραιμων, το συμβάν έληξε ομαλά.
Η πιο σπουδαία ευκαιρία για γκολ χάθηκε στο 21’ για τον Άρη, όταν το δυνατό σουτ του Λούση, έφυγε λίγο πάνω από την εστία των Προμάχων.
Στο 27’ ο Δ. Σέλκος των Προμάχων πλασάρει μόνος του στην εστία του Άρη και την τελευταία στιγμή αποκρούει ο τερματοφύλακας Αποστόλου.
Άλλες αξιοσημείωτες φάσεις του ημιχρόνου είναι οι χαμένες ευκαιρίες για τους φιλοξενούμενους στο 29’ με σουτ άουτ του Άτζου, στο 31’ με άστοχο σουτ του Ν. Νάνου και στο 45’ με την σωτήρια επέμβαση του Αποστόλου σε σουτ πλασέ του Σαμσούρη.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με δυο χαμένες ευκαιρίες για τους Νησιώτες, στο 54’ όταν η κεφαλιά του Λούση έφυγε ξυστά άουτ και στο 56’ όταν ο Μάτζιος κοντρόλαρε τη μπάλα στην περιοχή και επιχείρησε γυριστό σουτ, που κατέληξε άουτ.
Στο 59’ ο Δ. Σέλκος των Προμάχων εξαπέλυσε έναν κεραυνό, όμως η μπάλα έφυγε μόλις άουτ.
Ο ίδιος παίκτης  στο 75’ βρέθηκε μόνος του τετ α τετ με τον τερματοφύλακα Αποστόλου, όμως το σουτ που επιχείρησε δεν βρήκε δίχτυα.
Το 0-1 σημείωσε στο 76’ ο Νίκος Νάνος, όταν από μπαλιά γέμισμα  του Σαμαρά, τσίμπησε την μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.
Από το σημείο εκείνο και μετά οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ανταποδώσουν, αλλά φάνηκε ότι δεν είχαν δυνάμεις, ενώ οι φιλοξενούμενοι, παίζοντας έξυπνα, έκαναν σωστή διαχείριση του χρόνου που κυλούσε με το μέρος τους.
Στο τέλος του σπουδαίου αγώνα οι νικητές πανηγύρισαν έξαλλα την μεγάλη και καθοριστική νίκη, ενώ οι αντίπαλοι τους χειροκρότησαν ιπποτικά, δίνοντας μαθήματα άμιλλας και φερ πλέι.

Από τον Άρη διακρίθηκαν οι Λούσης, Μάτζιος, Σαββίδης και Φουδούλης.
Από τον ΑΣ ξεχώρισαν οι Σαμσούρης, Δ. Σέλκος, Άτζος, και Δ. Νάνος, χωρίς να υστερήσουν και όλοι οι υπόλοιποι.

Η διαιτησία του κυρίου Καρυπίδη ήταν άριστη και τα κάποια λάθη του δεν επηρέασαν την τελική διαμόρφωση του αποτελέσματος. Πολύ καλοί και οι βοηθοί του Δεμερτζής Χ. και Κουπαράνη.

                                        ΑΡΗΣ ΝΗΣΙΟΥ
Αποστόλου
Τσάπας
Καρράς
Σαββίδης
Τουρμάνης
Απάζογλου – Κόκλης
Γκίνης
Δούμος
Φουδούλης
Λούσης
Μάτζιος – Τσόρμπας
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
Β. Τσίκος

                                         ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ
Α. Νάνος
Γ. Σέλκος – Δ. Ρατσίτσκας
Σαμαράς
Δέλλιος
Δ. Νάνος
Άτζος
Ι. Μούγιος
Δ. Σέλκος – Γ. Μούγιος
Αμπάρης – Προίκος
Ν. Νάνος
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
Β. Σαμαράς

Δείτε το φωτορεπορτάζ του αγώνα, ενώ σε νεότερη ανάρτηση θα σας παρουσιάσουμε σκηνές από την παρακάμερα του ντέρμπι.





































ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...