Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ



Σύσκεψη για την καλύτερη οργάνωση και δημιουργία νέων Ομάδων Παραγωγών  

Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης: Μέσα από την τακτική μας επικοινωνία και συνεργασία μπορούμε να μεγιστοποιήσουμε το μερίδιο και τα κέρδη των παραγωγών στις διεθνείς αγορές

Μία πρώτη σύσκεψη για τη διάγνωση της υφιστάμενης κατάστασης, την καλύτερη οργάνωση και τη δημιουργία νέων Ομάδων Παραγωγών στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα συσκέψεων του Διοικητηρίου. Την σύσκεψη συντόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ενώ παραβρέθηκαν επίσης ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Πέλλας κ. Τρύφων Τσαντάκης, στελέχη της Διεύθυνσης και εκπρόσωποι των συλλογικών οργάνων των παραγωγών.

Στόχος της σύσκεψης ήταν η ενημέρωση για τις τρέχουσες εξελίξεις, ο συντονισμός των ενεργειών για την ενδυνάμωση των υφιστάμενων Ομάδων Παραγωγών και τη δημιουργία νέων Ομάδων καθώς και η ανταλλαγή εμπειρίας και τεχνογνωσίας. Όπως διαφάνηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, είναι σημαντικό οι παραγωγοί της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας να αποκτήσουν μία ενιαία στρατηγική οργάνωσης και προώθησης των προϊόντων τους στις διεθνείς αγορές.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των παραγωγών για την συμμετοχή τους στη σύσκεψη και αναφέρθηκε στα οφέλη που μπορούν να προκύψουν από τον καλύτερο συντονισμό και συνεργασία. Τόνισε χαρακτηριστικά ότι «τα προϊόντα της Πέλλας υπερέχουν σε ποιότητα ενώ η διεθνής ζήτηση για ποιοτικά και εύγευστα προϊόντα είναι πολύ μεγαλύτερη από τις ποσότητες που παράγονται. Οι διεθνείς αγορές θέτουν υψηλότερα πρότυπα ποιότητας και τυποποίησης στα οποία χρειάζεται οι παραγωγοί να ανταποκριθούν με καλύτερη οργάνωση, μέσω ισχυρών ομάδων παραγωγών και σύμφωνα με τις κατευθύνσεις που προωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης». Οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας βρίσκονται πάντοτε στη διάθεση των παραγωγών για την υποστήριξή τους σε θέματα οργάνωσης, νομιμότητας και προτύπων ποιότητας.

Τη Δευτέρα 20 Απριλίου 2015 θα πραγματοποιηθεί και νέα σύσκεψη για το θέμα.




ΣΕ ΨΑΧΝΕΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ...

…και δεν σε βρίσκει. Κρύβεσαι ή μήπως άλλαξες διεύθυνση και παρέλειψες να το δηλώσεις;
Με βεβαιότητα σου το αναφέρω, ότι ποτέ δεν γνωρίζεις εξαρχής για ποιο λόγο βρίσκεσαι στη ζωή και τι σου επιφυλάσσει ο χρόνος. Τι θα άφηνες αλήθεια πίσω σου αν γνώριζες ότι σήμερα διανύεις την τελευταία σου ημέρα; Ποια θα ήθελες να είναι η κληρονομιά σου;
Στόχος μου είναι να σ’ ενθαρρύνω να βρεις τη σημασία της ζωής σου, το γιατί βρίσκεσαι εδώ τώρα και πως θα ήθελες να είσαι στη συνέχεια.
Είχες την τύχη να γνωρίσεις τον Randy Pausch, βραβευμένο καθηγητή της Επιστήμης των Υπολογιστών στο Carnegie Mellon; Έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό από τις διαλέξεις που έχει δώσει σε Πανεπιστήμια κι εκπομπές, καθώς και για το βιβλίο του Τελευταία Διάλεξη, το οποίο βρίσκεται στη λίστα των μπεστ σέλερ των Νew Υork Τimes, μεταφρασμένο σε 35 γλώσσες. Πρόκειται για την πνευματική κληρονομιά προς τη σύζυγό του Τζέι και στα τρία τους παιδιά Κλόε, Ντίλαν, Λόγκαν που ήταν αντιστοίχως δεκαοκτώ μηνών, έξι και τριών ετών, όταν απεβίωσε.
Αν δεν είχες την ευκαιρία να τον ακούσεις ή να διαβάσεις το έργο του μέχρι πρότινος, μην το αναβάλλεις. Στις εκπαιδεύσεις όλων των βαθμίδων που υλοποιώ, προτείνω την ομιλία του ανεπιφύλακτα, καθώς αποτελεί μάθημα ζωής, έναν τρόπο να ζεις και να ολοκληρώνεις την ανθρώπινη αποστολή σου με συνέπεια, πρωτίστως στον εαυτό σου.
Γνωρίζοντας αυτόν τον άνθρωπο μέσω του έργου του, δύο ερωτήματα γεννώνται ευθύς αμέσως:
Έχεις back up στη ζωή σου; …μην ξαφνιάζεσαι, όπως αυτό που έχουν οι υπολογιστές! Και
Έχεις ζήσει μία γεμάτη ζωή;
Θα σου το κάνω ακόμη πιο παραστατικό. Ξυπνάς μία ωραία πρωία και σε περιμένει η πιο δύσκολη δοκιμασία που σου επιφύλασσε ποτέ  η πορεία σου και σε καλεί σε αναμέτρηση. Αμφίρροπο το αποτέλεσμα, εννοείται πως δεν γνωρίζεις την εξέλιξη. Η απόλυτη σύγκρουση και πέφτεις στο κενό… χάνεσαι στην πτώση και το αλεξίπτωτο δεν ανοίγει… πού σταματάς και πώς προσγειώνεσαι; Στο μηδέν. Πιο κάτω, δεν πάει. Και κει διαπιστώνεις ότι τα χάνεις όλα, μα όλα όμως. Ό,τι θεωρούσες περιουσία σου, δεν μετρά, τα δεδομένα σου είναι ανύπαρκτα… πώς παίρνεις ξανά φόρα να σηκωθείς; Πώς παίρνουν ξανά μπροστά οι μηχανές; Προς ποια κατεύθυνση; Με τι “καύσιμα”;
Αν γνωρίζεις το νόημα της δικής σου διαδρομής, πώς θα ήταν αν ακολουθούσες άλλες επιλογές; Οι έννοιες “επιτυχία” και “αποτυχία” είναι σχετικές στη ζωή. Στο ζωικό βασίλειο, όταν οι πιγκουίνοι ετοιμάζονται να πέσουν σε νερά όπου μπορεί να παραμονεύουν αρπακτικά, κάποιος θα θυσιαστεί, ο πρώτος, ο τελευταίος ή όποιος βρίσκεται πιο κοντά στον δράστη – τιμωρό(;), θα πληρώσει το τίμημα για τους υπόλοιπους.
Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι ζεις όλη σου τη ζωή, μόνο για να ανακαλύψεις (ή να σου αποκαλυφθεί) ότι έκανες λάθος επιλογές, λάθος πράγματα, σου αρκεί αυτό; Αλλά κάπως έτσι δεν χτίζεται η εμπειρία; Εμπειρία είναι αυτό που αποκτάς όταν δεν έχεις αποκτήσει αυτό που ήθελες, αγνοείς όμως το ενδεχόμενο ότι όταν δεν ρισκάρεις τίποτα, ρισκάρεις ακόμη περισσότερα. Πού μας οδηγεί όλο αυτό; Αντλώντας ουσία από την απλότητα που μόνο μια παιδική ψυχή μπορεί να προσφέρει, θα έλεγες ότι αν ήρθε η ώρα σου να φύγεις, έχεις “χορτάσει” τη ζωή σου; Οι περισσότεροι άνθρωποι φτάνουν στο τέλος, αφήνοντας πίσω τους ανοιχτά κεφάλαια, χωρίς να έχουν αξιοποιήσει στο μέγιστο τις δυνατότητές τους, χωρίς καν να απολαύσουν τους κόπους των επιλογών τους.
Πιστεύω πως τώρα, περισσότερο από ποτέ, οφείλουμε να κοιτάξουμε μέσα μας παρά γύρω μας, το τι είναι πραγματικά αυτό που μπορούμε να κάνουμε, που θα δώσει αξία και νόημα στη ζωή μας, που θα μας επιτρέψει να κάνουμε επιλογές ενεργοποιώντας όλες μας τις δυνάμεις… κάτι που στην πλειοψηφία των ανθρώπων δεν αποκαλύπτεται σχεδόν ποτέ.
Κι εν μέρει πιστεύω ακράδαντα στο ότι είναι βασικό να γνωρίζεις το πώς κυλά η ζωή σου, τι σου χαρίστηκε και τι όχι, αλλά και τι είναι αυτό που της δίνει πραγματικά νόημα και σκοπό. Αν δεν το γνωρίζεις ήδη, σε προτρέπω να αρχίσεις να δουλεύεις πάνω σε αυτό. Αν δεν μπορείς να το κάνεις μονομιάς, κατέβαλε τη λιγότερη δυνατή προσπάθεια, απλά μη σταματήσεις με την πρώτη δυσκολία. Αναρωτήσου. Ποιό είναι το έργο ζωής που οφείλεις να επιτελέσεις για σένα και την κοινωνία;
Κι αν δεν γνωρίζεις τι είναι αυτό που έχεις επιλέξει να κάνεις, αν δεν γνωρίζεις το λόγο για τον οποίο βρίσκεσαι σ’ αυτή τη ζωή, σε προτρέπω να ανακαλύψεις τι είναι αυτό που πραγματικά δίνει νόημα σ’ εσένα. Κάθε ανακάλυψη σε τοποθετεί σε θέση ισχύος. Αν πηγαίνεις στη δουλειά σου που σιχαίνεσαι, στερείσαι έμπνευσης στο μέρος που ζεις κι εργάζεσαι, αρρωσταίνεις και μόνο στην ιδέα να συναναστρέφεσαι με συγκεκριμένους ανθρώπους, ήρθε η ώρα να αναρωτηθείς γιατί σου συμβαίνει αυτό. Μία υπόθεση κάνω… Όταν πηγαίνεις σε μία εργασία απλά για βιοποριστικούς λόγους και γνωρίζεις από πριν το πόσο μακριά θα μπορούσες να φτάσεις, μπορείς να αντιληφθείς το πόσο εύθραυστο είναι το τοπίο σου. Το να είσαι κάπου που δε θεωρείς ότι σου ταιριάζει, σου τσακίζει την αυτοπεποίθηση, όσο με το να είσαι κάπου που δεν εκτιμούν την αξία σου.
Έτσι λοιπόν πιστεύω ότι σου αξίζει να βρεις το νόημα της δικής σου ζωής, τι είσαι προορισμένος να κάνεις. Να επιλέξεις με συνέπεια και θάρρος, παρά το τίμημα που σου αναλογεί.
Το ζήτημα της υλοποίησης των ονείρων σου είναι συνυφασμένο με την έννοια του περιορισμένου χρόνου και άρα και της υπερπήδησης των εμποδίων της σκληρής καθημερινότητας. Μην ξεχνάς ότι τα μεγαλύτερα εμπόδια τα βάζουμε εμείς στους εαυτούς μας, τα εσωτερικά εμπόδια επομένως. Ποιο είναι το επιμύθιο; Οι τοίχοι υπάρχουν για να σταματούν όσους δεν θέλουν κάτι αρκετά.
Και κάπου εκεί ο θάνατος, να ενεδρεύει πίσω από τις ανθρώπινες ματαιότητες. Εκείνο που σου επιτρέπει ίσως να ζήσεις ελεύθερος είναι ότι δεν γνωρίζεις ακριβώς το πότε θα φύγεις από αυτή τη ζωή. Ο χρόνος είναι ακόμη δικός σου. Κι όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου, φτάνοντας στο τέλος της διαδρομής σου, είναι τότε που θα σε επισκεφθούν τα τελώνια… τα απομεινάρια των ονείρων σου, των σκέψεων που έκανες, των ικανοτήτων που απέκτησες καθ’ οδόν, των ταλέντων που σου δόθηκαν απλόχερα από την ίδια σου τη ζωή. Κι αν εσύ για κάποιους λόγους, δεν κυνήγησες ποτέ αυτά τα όνειρα, δεν ήσουν συνεπής στις σκέψεις και τις ιδέες που είχες, δεν αξιοποίησες τα δώρα που σου δόθηκαν… όλα αυτά που άφησες να σου γλιστρήσουν… θα σε κοιτάξουν, λίγο πριν το τέλος, διαπεραστικά και έντονα, απευθύνοντάς σου το λόγο για τελευταία φορά: “Ήρθαμε σε σένα… μόνο εσύ μπορούσες να μας χαρίσεις ζωή και τώρα πεθαίνουμε μαζί σου, για πάντα”.
Και το ερώτημα – κλειστό στη διατύπωσή του  -, περιμένει τη δική σου απάντηση:
Αν υποθέσουμε ότι σήμερα είναι η τελευταία σου μέρα: Ζεις μια Ζωή Γεμάτη;
Ναι    ( )
Όχι    ( )
Ίσως   ( )
ΥΓ. Όπως και να σημειώνεις την απάντησή σου, με x ή v, μην περιμένεις να βρεις ζωή χωρίς να “ματώσεις” στη μετωπική…
Προτεινόμενη Βιβλιογραφία
Brenifier, Oscar (2012). Το νόημα της ζωής. Εκδόσεις Πατάκη.
Φρανκλ, Βίκτορ (2010). Το νόημα της ζωής. Εκδόσεις Ψυχογιός.
Μουρακάμι, Χαρούκι (2014). Ο άχρωμος Τσουκούρου Ταζάκι και τα χρόνια του προσκυνήματός του.  Εκδόσεις Ψυχογιός.
Pausch, Randy (2009). Η Τελευταία Διάλεξη. Εκδόσεις Πατάκη.
Χατζόπουλος, Θανάσης (2004). Ένα μικρό κουτάκι ξύλινο. Εκδόσεις Μεταίχμιο.
Δρ. Κουτσοσίμου Μένη
Ψυχολόγος – Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας
 ~ Πηγή: animartists

ΚΑΙΜΑΚΤΣΑΛΑΝ : "ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΑΝ"

Κορυφή.κουτσού-Μπέη . φαίνεται και το σημείο που πηγάζει ο χείμαρρος που υδροδοτεί το χωριό Όρμα και άλλα χωριά της καρατζόβας (Αλμωπία)

ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΑΝ-ΚΑΙΜΑΚΤΣΑΛΑΝ

"Τα κακά μαντάτα φάνηκαν από νωρίς.
Πρώτα μάζεψαν τα νερά και τα κατηύθυναν εκεί που ήθελαν.
 Λίγα στην αρχή, περισσότερα αργότερα, όλα στο τέλος.
Μετά άρχισαν να επεκτείνονται.
 Όχι, δεν είναι εδώ τα σύνορα, είναι πιο πάνω, λίγο παραπάνω.
Δεν τους έκαναν πια οι άνθρωποι της ελευθερίας, των ανοικτών εκτάσεων.
Κατόπιν άνοιξαν δρόμους.
Ήταν μια πληγή στην καρδιά του βουνού.
 Σε κάθε πλαγιά σε κάθε κορφή να μην κουράζονται.
 Ύστερα ξήλεψαν το δάσος.
 Δεν άφησαν ζύγρα (πυκνό αδιάβατο μέρος του δάσους), δεν άφησαν μεγάλο δέντρο, ήταν σαν φυτεία.
Μετά έφεραν τα γελάδια, αυτά τα ζωντανά με το κρέας που μυρίζει. πως τα τρώνε;
 Έφαγαν τις σκόρτσες (μικρός θάμνος με βελονοειδή φύλλα που έρπει στη γη), έφαγαν τις μαυραδιές.
 Το έκαναν έρημο.
Στο τέλος, πήγαν στην κορυφή και έστησαν το χιονοδρομικό κέντρο.
Πρόοδο το είπαν.
 Με τις πίστες και τις εγκαταστάσεις να πληγώνουν το κορμί του.
 Έφυγαν τα ζωντανά, έφυγαν τα αγρίμια.
 Έφυγαν οι άνθρωποι του βουνού.
 Ήρθαν οι βάρβαροι με τις φανταχτερές στολές, με τον πολιτισμό του θεαθήναι.
Μα πιο πολύ απ όλα έφταιγε που πέθανε η ψυχή μας.
Οι άνθρωποι που ήξεραν κάθε βρύση και κάθε πλαγιά με το όνομα της.
 Χάθηκαν σαν την πάχνη, που εξαχνώνεται στις πρώτες ακτίνες του ήλιου".

Υπερήλικας άγνωστος γέροντας.




ΠΗΓΗ...http://www.e-artemis.gr/

ΟΙ ΔΑΣΙΚΟΙ-ΥΛΟΤΟΜΙΚΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΠΡΟΜΑΧΩΝ




Δασικά Προϊόντα στον δήμο Αλμωπίας.

Τα δασικά συμπλέγματα εντός των ορίων του Δ. Αλμωπίας αποτελούνται από υψηλά, παραγωγικά δάση, που παράγουν σημαντικές ποσότητες διαφόρων ειδών δασικών προϊόντων και μάλιστα με καλή αναλογία τεχνικής ξυλείας (στρογγύλη, στρογγύλια).
 Το κυριότερο δασοπονικό είδος είναι η οξιά. Η εκμετάλλευση των δασών γίνεται κυρίως με την παραχώρηση της εκμετάλλευσης στους Δασικούς Συνεταιρισμούς του ΠΔ 126/86, ενώ σε μικρότερο βαθμό σήμερα απ’ ότι στο παρελθόν με το σύστημα της αυτεπιστασίας (Κρατική Εκμετάλλευση Δασών).
 Η συμβολή της δασοπονίας στο εισόδημα των κατοίκων είναι πολύ σημαντική ιδιαίτερα για τα ορεινά χωριά της Ενότητας Αριδαίας, όπως οι Προμάχοι, το Γαρέφι και το Βορεινό. 

Χαρακτηριστικό της δασικής συνεταιριστικής οργάνωσης είναι ότι το συνεταιριστικό κίνημα είναι πολυδιασπασμένο, αφού υπάρχουν πολυάριθμοι μικροί συνεταιρισμοί με μικρό αριθμό μελών, που σημαίνει δύσκολη και ανεπαρκή διοικητική υποστήριξη.

Παραθέτονται παρακάτω οι δασικοί υλοτομικοί συνεταιρισμοί των Προμάχων και οι αριθμοί στο τέλος αφορούν τα ενεργά μέλη:  

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΔΑΣΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΜΑΧΩΝ
ΑΛΜΩΠΙΑΣ ¨ΟΙ ΥΛΟΤΟΜΟΙ¨ ΔΑΣΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΠΡΟΜΑΧΟΙ ΠΕΛΛΑΣ
ΠΡΟΜΑΧΩΝ 16

10ος ΕΔΣΕ ΠΡΟΜΑΧΩΝ ΠΡΟΜΑΧΩΝ 2

11ος ΕΔΣΕ ΠΡΟΜΑΧΩΝ ΠΡΟΜΑΧΩΝ 12

12ος ΕΔΣΕ ΠΡΟΜΑΧΩΝ ΠΡΟΜΑΧΩΝ 15

13ος ΕΔΣΕ ΠΡΟΜΑΧΩΝ ΠΡΟΜΑΧΩΝ -----

16ος ΕΔΣΕ ΠΡΟΜΑΧΩΝ ΠΡΟΜΑΧΩΝ 7

17ος ΕΔΣΕ ΠΡΟΜΑΧΩΝ ΠΡΟΜΑΧΩΝ 5

1ος ΕΔΣΕ ΠΡΟΜΑΧΩΝ ΠΡΟΜΑΧΩΝ 9

2ος ΕΔΣΕ ΠΡΟΜΑΧΩΝ ΠΡΟΜΑΧΩΝ 7

3ος ΕΔΣΕ ΠΡΟΜΑΧΩΝ ΠΡΟΜΑΧΩΝ 5

4ος ΕΔΣΕ ΠΡΟΜΑΧΩΝ ΠΡΟΜΑΧΩΝ 11

5ος ΕΔΣΕ ΠΡΟΜΑΧΩΝ ΠΡΟΜΑΧΩΝ 5 

6ος ΕΔΣΕ ΠΡΟΜΑΧΩΝ ΠΡΟΜΑΧΩΝ 12

7ος ΕΔΣΕ ΠΡΟΜΑΧΩΝ ΠΡΟΜΑΧΩΝ 14

8ος ΕΔΣΕ ΠΡΟΜΑΧΩΝ ΠΡΟΜΑΧΩΝ 11

9ος ΕΔΣΕ ΠΡΟΜΑΧΩΝ ΠΡΟΜΑΧΩΝ 13

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΔΑΣΙΚΟΣ ΚΗΠΕΥΤΙΚΟΣ
ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΜΑΧΩΝ
ΠΡΟΜΑΧΩΝ 4

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΔΑΣΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΔΑΣΙΚΗ
ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΡΟΜΑΧΩΝ
ΠΡΟΜΑΧΩΝ 9

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΜΑΧΩΝ ¨ΝΕΑ
ΠΝΟΗ¨
ΠΡΟΜΑΧΩΝ 8

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΔΑΣΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΜΑΧΩΝ
ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΔΑΣΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ Ν.
ΠΕΛΛΑΣ ¨ΒΟΡΡΑΣ 5¨
ΠΡΟΜΑΧΩΝ 4

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΠΝΙΚΟΣ ΔΑΣΙΚΟΣ ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΟΣ
ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΜΑΧΩΝ
ΠΡΟΜΑΧΩΝ 9

ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΔΑΣΙΚΟΣ
ΣΥΝΕΤΕΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΜΑΧΩΝ
ΠΡΟΜΑΧΩΝ 11

ΑΣΤΗΡ ΕΔΣΕ ΠΡΟΜΑΧΩΝ ΠΡΟΜΑΧΩΝ 10

ΒΟΡΡΑΣ-ΔΑΣΙΚΟΣ ΞΥΛΟΥΡΓΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ
ΠΡΟΜΑΧΩΝ
ΠΡΟΜΑΧΩΝ 4

ΔΑΣΟΚΟΜΙΑ ΑΝΑΓΩΓΗ ΑΝΑΔΑΣΩΣΕΙΣ ΔΑΣΙΚΟΣ
ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΜΑΧΩΝ
ΠΡΟΜΑΧΩΝ 13

ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΔΑΣΙΚΟΣ
ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΜΑΧΩΝ
ΠΡΟΜΑΧΩΝ 3

Η ΑΣΤΡΑΠΗ (ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΔΑΣΙΚΟΣ
ΚΑΣΤΑΝΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ
ΠΡΟΜΑΧΩΝ
ΠΡΟΜΑΧΩΝ 6

¨Η ΔΟΚΟΣ¨¨ΕΔΣΕ ΠΡΟΜΑΧΩΝ ΠΡΟΜΑΧΩΝ 5

¨Η ΔΥΝΑΜΗ¨ΕΔΣΕ ΠΡΟΜΑΧΩΝ ΠΡΟΜΑΧΩΝ 10

¨Η ΟΞΥΑ¨ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΔΑΣΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ
ΠΡΟΜΑΧΩΝ
ΠΡΟΜΑΧΩΝ 7

¨Η ΠΡΟΟΔΟΣ¨ΕΔΣΕ ΠΡΟΜΑΧΩΝ ΠΡΟΜΑΧΩΝ --------

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΔΑΣΙΚΟΣ
ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΜΑΧΩΝ
ΠΡΟΜΑΧΩΝ 8 

ΛΑΧΑΝΟΚΟΜΙΚΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΔΑΣΙΚΟΣ
ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΜΑΧΩΝ
ΠΡΟΜΑΧΩΝ 3

ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΔΑΣΙΚΟΣ
ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΜΑΧΩΝ
ΠΡΟΜΑΧΩΝ 11

ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΕΔΣΕ ΠΡΟΜΑΧΩΝ ΠΡΟΜΑΧΩΝ 18

ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ (ΔΑΣΙΚΟΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΠΡΟΜΑΧΩΝ 9

¨Ο ΑΓΙΟΣ ΙΛΑΡΙΩΝ¨ΔΑΣΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ
ΠΡΟΜΑΧΩΝ
ΠΡΟΜΑΧΩΝ 6

¨Ο ΑΝΕΜΟΣ¨ ΔΑΣΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΜΑΧΩΝ ΠΡΟΜΑΧΩΝ 6

¨ΟΙ ΥΛΟΤΟΜΟΙ¨ΔΑΣΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ
ΠΡΟΜΑΧΩΝ
ΠΡΟΜΑΧΩΝ 2

¨ΤΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ¨ΑΛΥΣΟΠΡΙΟΝΑ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ
ΔΑΣΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΜΑΧΩΝ
ΠΡΟΜΑΧΩΝ 16

¨ΤΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ ΤΣΕΚΟΥΡΙΑ¨ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΔΑΣΙΚΟΣ
ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΜΑΧΩΝ
ΠΡΟΜΑΧΩΝ 7

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΔΑΣΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΜΑΧΩΝ
¨ΤΑ ΠΡΙΟΝΙΑ¨
ΠΡΟΜΑΧΩΝ 12 



ΠΗΓΗ...http://www.dimosalmopias.gov.gr/files/stratigiko_sxedio.pdf

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...