Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

25.000 ΕΥΡΩ ΣΕ ΥΠΕΡΤΥΧΕΡΟ ΣΤΟ "ΠΡΟΤΟ" ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΜΑΧΟΥΣ



Η θεά τύχη χαμογέλασε σε υπερτυχερό κάτοικο των Προμάχων, ο οποίος κέρδισε στο παιχνίδι του ΟΠΑΠ   "ΠΡΟΤΟ", το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 25.000 ευρώ.
Το τυχερό κουπόνι παίχτηκε στο πρακτορείο ΠΡΟΠΟ της Θεοδώρας Σέλκου, που εδρεύει στους Προμάχους και είχε προβλέψει τα 6 από τα 7 νούμερα που κερδίζουν.
Ευχόμαστε στον υπερτυχερό να είναι καλοφάγωτα τα χρήματα και στο "χρυσό" πρακτορείο να μοιράζει πάντα τέτοιες χαρές.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ



Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο οδικής ασφάλειας στην Έδεσσα από τον γνωστό οδηγό αγώνων Ιαβέρη  

Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης: Η υπεύθυνη οδική συμπεριφορά αποτελεί ευθύνη της πολιτείας, αλλά και προσωπική υποχρέωση του καθένα μας

Με «κομμένη» την ανάσα παρακολούθησαν οι συμμετέχοντες το σεμινάριο οδικής ασφάλειας και οδικής συμπεριφοράς που συνδιοργανώθηκε από την Coral Α.Ε. (επίσημο δικαιούχο χρήσης των σημάτων Shell στην Ελλάδα), την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και το Δήμο Έδεσσας, στο Διοικητήριο, στην Έδεσσα. Κεντρικοί ομιλητές του σεμιναρίου ήταν ο γνωστός οδηγός αγώνων Ιαβέρης ή, κατά κόσμο, Τάσος Μαρκουίζος και ο Επιθεωρητής Πωλήσεων της Κόραλ Παναγιώτης Παναγόπουλος. Στην εκδήλωση ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης εκπροσωπήθηκε από τον Προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστο Μπιμπίτσο, ενώ επίσης παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Τάκης Γιάννου και η δημοτική σύμβουλος Έφη Ταμβίσκου.

Ο κορυφαίος οδηγός αγώνων αυτοκινήτου Ιαβέρης, με παραστατικότητα και πολλά παραδείγματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, σε μία δίωρη καταιγιστική ομιλία μετέφερε τη γνώση και εμπειρία του για μία συνειδητοποιημένη στάση οδήγησης.  Τα στοιχεία που έδωσε ο ομιλητής είναι συνταρακτικά, αναδεικνύοντας την οδική ασφάλεια σε νούμερο ένα προτεραιότητα για τους έλληνες και την εθνική οικονομία: Τα τροχαία ατυχήματα αποτελούν την πρώτη (1η) αιτία θανάτου στις ηλικίες 18-44 ετών. Κάθε μέρα θρηνούμε 10 νεκρούς, 30 παραπληγικούς και 120 τραυματίες. Σε ετήσια βάση μετράμε 3.500 νεκρούς, 10.000 παραπληγικούς και 45.000 τραυματίες. 2.500 μικρά παιδιά, κάθε χρόνο, αποκτούν μόνιμες αναπηρίες, ενώ τα κοινωνικά προβλήματα από τους θανάτους και τους τραυματισμούς είναι ανυπολόγιστα. Δυστυχώς, ενώ σ’ όλη την Ευρώπη, μέσα από συγκεκριμένες πολιτικές και μέτρα, έχει επιτευχθεί μείωση των θυμάτων από τροχαία από -14% έως και 45%, στην Ελλάδα παρατηρείται αύξηση. Ακόμη ένα τραγικό ρεκόρ για τη χώρα μας που πλήττει την παραγωγικότητα των ελλήνων αλλά και την αναπαραγωγική τους ικανότητα καθώς πεθαίνουν και τραυματίζονται κυρίως νέοι άνθρωποι.  

Σύμφωνα με τον έγκριτο δάσκαλο οδικής συμπεριφοράς Ιαβέρη, «όταν οδηγούμε, πρέπει να σκεφτόμαστε και να συμπεριφερόμαστε αμυντικά, θεωρώντας ότι οι δρόμοι που κυκλοφορούμε είναι ένας πραγματικός εμπόλεμος χώρος, με θύματα πολύ περισσότερα από αυτά των πολέμων. Καμία βιασύνη, πίεση, επαγγελματική ή κοινωνική υποχρέωση, συμφωνία, ραντεβού ή οποιαδήποτε καθημερινή ή νυχτερινή δραστηριότητα δεν είναι σημαντικότερη από την ακεραιότητα και τη ζωή των παιδιών μας, των δικών μας, των φίλων μας, των συνανθρώπων μας και τη δική μας».

Η μη χρήση ζωνών ασφαλείας αποτελεί το σημαντικότερο αίτιο για τον σοβαρό τραυματισμό και θάνατο επιβαινόντων σε αυτοκίνητα σε κατοικημένες περιοχές, καθώς το 82% των ατυχημάτων συμβαίνει στις πόλεις.

Ποτέ χωρίς κράνος σε μοτοσυκλέτα, παπί και γενικότερα δίκυκλο, συμπεριλαμβανομένου και του ποδηλάτου, τονίζει ο γνωστός οδηγός αγώνων, ενώ προσθέτει το σλόγκαν ότι το «κράνος φοριέται πάνω από το μυαλό!» (αν δεν έχεις «μυαλό», σημαίνει ότι δεν έχεις δα και τίποτα να προστατέψεις! Και ο νοών νοείτω…). Ποτό και οδήγηση, επίσης, δεν συμβιβάζονται. Δυστύχημα με πρόθεση θεωρείται ηθικά ο τραυματισμός ή θάνατος τρίτων καθώς και των συνεπιβατών, όταν ο οδηγός είναι κάτω από την επήρεια αλκοόλ (ο οδηγός που έχει πιει, έχει πολύ αργούς χρόνους αντίδρασης και μειωμένη αντίληψη του χώρου, πολλαπλασιάζοντας γεωμετρικά την πιθανότητα για ατύχημα).

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ήταν και η παρουσίαση του κ. Παναγόπουλου για τα μέτρα προστασίας κατά τον εφοδιασμό καυσίμου στα πρατήρια. Η πρόκληση σπινθήρα από στατικό ηλεκτρισμό ή άλλη αιτία μπορεί να προκαλέσει ένα σοβαρό ατύχημα, προκαλώντας εγκαύματα ή και τον θάνατο στους παραβρισκόμενους (οι ατμοί της βενζίνης που εκλύονται κατά τον εφοδιασμό διαχέονται τριγύρω και παραμένουν αόρατοι μέχρι την εμφάνιση σπινθήρα!).


Ο μεγαλύτερος κίνδυνος σε ένα πρατήριο είναι η φωτιά. Για να εκδηλωθεί μια φωτιά, πρέπει να συνυπάρχουν ταυτόχρονα τρεις παράγοντες: το καύσιμο, το οξυγόνο και η πηγή της ανάφλεξης. Τα δύο πρώτα βρίσκονται μόνιμα στα πρατήρια. Το καύσιμο βρίσκεται σε υγρή ή σε αέρια μορφή και κάτω από ορισμένες συνθήκες δημιουργεί εκρηκτικό αέριο με το οξυγόνο. Επομένως, αφενός πρέπει να ελαχιστοποιούμε τη διαρροή καυσίμου στην ατμόσφαιρα (ανάκτηση ατμών βενζίνης), αφετέρου να αποφεύγουμε με κάθε τρόπο τον τρίτο παράγοντα, δηλαδή τη πηγή ανάφλεξης. Πηγές ανάφλεξης υπάρχουν πολλές. Κάποιες είναι εμφανείς και άκρως επικίνδυνες όπως η φλόγα σπίρτου – αναπτήρα, τσιγάρο αναμμένο και, σύμφωνα με κάποιες έρευνες, το κινητό τηλέφωνο το οποίο θα πρέπει να απενεργοποιείται κατά τον εφοδιασμό με καύσιμα.

Όπως τονίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, «η ευθύνη και ο ρόλος της πολιτείας για τον περιορισμό των τροχαίων ατυχημάτων είναι σημαντικός, ενώ υπάρχει και ατομική ευθύνη. Για την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας η ασφαλής μεταφορά προσώπων και αγαθών είναι σημαντική προτεραιότητα και αντικατοπτρίζεται στη συνεχή προσπάθεια για χρηματοδότηση και κατασκευή του ενιαίου έργου των παρακάμψεων Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας και ολοκλήρωσης όλων των υπολοίπων έργων αναβάθμισης του εθνικού και επαρχιακού δικτύου του αναπτυξιακού μας προγραμματισμού. Ήταν εξαιρετική τιμή για την Πέλλα που ακούσαμε από τον αναγνωρισμένο, ιδιαίτερα μαχητικό και κοινωνικά ευαίσθητο Ιαβέρη για την υπεύθυνη οδική συμπεριφορά. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνουμε στον κ. Τάσο Μαρκουίζο (Ιαβέρη) και τον κ. Παναγιώτη Παναγόπουλος της Κοράλ Α.Ε για την πολύτιμη συνεργασία τους στη διοργάνωση της εκδήλωσης. Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον υπεύθυνο σε θέματα τεχνικής συντήρησης των εγκαταστάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας κ. Χρήστο Σιμιακάκη για τον καταλυτικό ρόλο που διαδραμάτισε ώστε να πραγματοποιηθεί το σεμινάριο οδικής ασφάλειας.


Ανάλογες δράσεις οδικής ασφάλειας θα πραγματοποιηθούν και στο μέλλον ενώ στο σχεδιασμό μας περιλαμβάνεται η πραγματοποίηση και μίας σειράς από εκπαιδεύσεις σε θέματα παροχής πρώτων βοηθειών και πιστοποιημένης κατάρτισης στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ)». 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ 70ΧΡΟΝΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ




ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

    Η Τομεακή Οργάνωση Πέλλας του ΚΚΕ σας προσκαλεί, με αφορμή τα 70 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, στην πολιτική εκδήλωση, που οργανώνει το Σάββατο 9 Μάη, 11π.μ. στο ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙ Γιαννιτσών.

Ομιλητής: Γιώργος Χαβατζάς, μέλος του Γραφείου Περιοχής της Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ

ΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΗΠΑ Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ Ε. ΤΖΙΒΟΠΟΥΛΟΣ


Ο Βαγγέλης Τζιβόπουλος επέστρεψε στις ΗΠΑ μετά από παραμονή μερικών μηνών στη Θεσσαλονίκη και στέφθηκε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά πρωταθλητής masters. Ο Έλληνας καταδύτης χρίζεται πρωταθλητής ΗΠΑ για δέκατη φορά.
Στο Στάνφορντ της Καλιφόρνια ο Βαγγέλης Τζιβόπουλος στέφθηκε πρωταθλητής masters των ΗΠΑ, κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο στο βατήρα των 10μ. Αυτός ο τίτλος συνιστά τεράστια επιτυχία για τον Έλληνα καταδύτη με δεδομένες τις συνθήκες υπό τις οποίες αγωνίστηκε. Στη Θεσσαλονίκη πέρασε μία δύσκολη περίοδο, αφού ο λόγος του ταξιδιού του στην ιδιαίτερή του πατρίδα ήταν μία σοβαρή περιπέτεια υγείας της μητέρας του, την οποία ευτυχώς ξεπέρασε, ενώ αντιμετωπίζει και κάποιες ενοχλήσεις στο γόνατο που τελικά δεν χρειάστηκε νυστέρι αλλά ακολουθεί ειδική θεραπεία. «Αυτές οι δύο περιπέτειες με πείσμωσαν», τονίζει στο Sportsfeed ο Έλληνας πρωταθλητής των ΗΠΑ, που αφιέρωσε τη διάκρισή του «στη μητέρα μου, τη γυναίκα μέσω της οποία ο Θεός μου χάρισε το θείο δώρο της ζωής, τις ελληνικές καταδύσεις και την Ελλαδάρα μας».
Υπό τις συνθήκες που αγωνίστηκε ο συγκεκριμένος τίτλος αποκτά ιδιαίτερη αξία σε σχέση με τους δέκα συνολικά που έχει κατακτήσει στο πρωτάθλημα masters των ΗΠΑ. «Ήταν πολύ δύσκολος αγώνας και δεν άφησα το μυαλό μου ούτε λεπτό να χαλαρώσει. Μετά την τελευταία βουτιά, στην οποία βαθμολογήθηκα με 10, ένιωθα απόλυτα κουρασμένος. Ήταν καθαρά εγκεφαλικό παιχνίδι και το κέρδισα. Μέσα από τη νίκη μου δεν θέλω να επαναπαύομαι στις δάφνες μου αλλά να στηρίζω και να φωνάζω δυνατά πως οι καταδύτες στην Ελλάδα θέλουν στήριξη και βοήθεια», πρόσθεσε ο Τζιβόπουλος, που αγωνίστηκε στην κατηγορία 21+. Τώρα κάνει τα πλάνα του για τους παναμερικανικούς αγώνες στην Κολομβία και φυσικά το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν με τη συμμετοχή του στην Κολομβία πάντως να είναι στο αέρα. «Θα εξαρτηθεί από το πώς πηγαίνει η θεραπεία στο γόνατο, γιατί θέλω να το έχω γερό στο Καζάν», εξήγησε ο Τζιβόπουλος. Η ζέστη και η απουσία υγρασίας πάντως βοήθησαν στο Στάνφορντ, ώστε να μην τον ενοχλήσει το γόνατο και να έρθει τελικά ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο.

ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΠΑΣΜΕΝΗΣ ΓΕΩΤΡΗΣΗΣ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΑΠΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ



Ένα σοβαρό πρόβλημα που ταλάνιζε τους αγρότες της Τοπικής Κοινότητας Λουτρακίου, η σπασμένη γεώτρηση η οποία παρέμεινε χαλασμένη από τον Ιούλιο του 2014, βρήκε λύση χάρη στην επέμβαση του Δήμου Αλμωπίας.
Τα συνεργεία του Δήμου εργάστηκαν συντονισμένα και έδωσαν ξανά σε χρήση τη συγκεκριμένη γεώτρηση, καθώς εδώ και περίπου έναν χρόνο ταλαιπωρήθηκαν πολύ συμπολίτες μας εξαιτίας αυτής της βλάβης.
Ο Δήμος Αλμωπίας ζητά την κατανόηση των τοπικών κοινωνιών και δεσμεύεται ότι ένα-ένα τα προβλήματα θα λύνονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

ΓΕΜΙΣΑΝ ΜΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΟΙ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΧΕΙΜΩΝΑ


ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ: ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ!

Με την παραπάνω φράση ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος ανακοίνωσε ότι οι Σχολικές Επιτροπές Α’Βάθμιας και Β’Βάθμιας Εκπαίδευσης προχώρησαν στην προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης, το οποίο κατανεμήθηκε στα σχολεία της Αλμωπίας.
Όπως δήλωσε ο κ. Μπίνος, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία λήφθηκε από τη Δημοτική Αρχή με στόχο να αποφευχθούν τα προβλήματα που παρατηρούνται συνήθως μετά την έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς.
 Έτσι, πριν καν κλείσουν τα σχολεία για τις διακοπές του Καλοκαιριού, οι δεξαμενές των σχολικών μονάδων είναι γεμάτες και έτοιμες να ζεστάνουν τις κρύες μέρες του επόμενου χειμώνα.


Επίσης, ο Δήμαρχος στη δήλωσή του συνεχάρη τους Προέδρους των Σχολικών Επιτροπών κ.κ. Χρήστο Γεωργίου και Δημήτρη Βέσκο, οι οποίοι με τον εξορθολογισμό των δαπανών στον οποίο προχώρησαν, κατάφεραν να εξασφαλίσουν το αυτονόητο για τις σχολικές κοινότητες, δηλαδή τη θέρμανση στην οποία τα προηγούμενα χρόνια παρατηρήθηκαν σημαντικά προβλήματα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΑ ΑΛΜΩΠΙΑΣ



Από τη ΔΕΥΑ Αλμωπίας ανακοινώνεται ότι λόγω βλάβης στον κεντρικό αγωγό της Αριδαίας, παρατηρούνται προβλήματα στην ύδρευση της πόλης.
 Ήδη, τα συνεργεία εργάζονται και εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να έχει λυθεί το πρόβλημα. 
Γι’ αυτό το λόγο, ζητούμε την κατανόηση των πολιτών.

ΣΤΥΤΙΚΗ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ-ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΜΕ ΝΕΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ



Δεύτερη ευκαιρία για ενεργό  σεξουαλική ζωή σε όσους πάσχουν από στυτική δυσλειτουργία δίνει η επιστήμη με την επαναστατική θεραπεία της αγγειογένεσης!
Η θεραπεία  γίνεται με κρουστικά κύματα-χωρίς φάρμακα, έχει μόνιμο αποτέλεσμα, είναι  ανώδυνη , μη επεμβατική και χωρίς καμία παρενέργεια.
«Οι άνδρες , των οποίων η στυτική δυσλειτουργία οφείλεται σε πρόβλημα αγγείων, μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας σε ποσοστό 80%  έχουν φυσιολογικές σεξουαλικές επαφές χωρίς να χρειάζονται ούτε φάρμακα , ούτε ενέσεις»τονίζει ο διαπρεπής ουρολόγος -ανδρολόγος κ Κώστας Ρόκκαςδιευθυντής του Ιατρείου Ουρολογίας Ανδρολογίας στην  Αθήνα .

Σύμφωνα με τον κ Ρόκκα, η θεραπεία γίνεται εξωτερικά του πέους, μέσω  συσκευής παραγωγής κρουστικών κυμάτων  η οποία διοχετεύει τοπικά σειρά από χαμηλής έντασης κρουστικούς παλμούς στο εσωτερικό του πέους του πάσχοντος.
Τα κρουστικά κύματα, κατά τη διάρκεια της θεραπείας, δημιουργούν ένα νέο αγγειακό δίκτυο ( νεα αγγεία) μέσω των οποίων γίνεται η αιμάτωση του πέους και ο άνδρας έχει στύση.
Η θεραπεία  αυτή πρωτοεφαρμόστηκε πριν από πολλά χρόνια  για  τη δημιουργία νέων αγγείων ( για την ισχαιμία του μυοκαρδίου) στην  καρδιά  και είχε θεαματικά αποτελέσματα με τη δημιουργία νέων αγγείων.
 Είναι δε  επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι τα κρουστικά κύματα ενεργοποιούν μηχανισμούς νεοαγγειογέννεσης στα σημεία που επενεργούν με αποτέλεσμα την βελτίωση της ροής του αίματος.
Ο κ Ρόκκας έχει ήδη εφαρμόσει την θεραπεία σε περισσότερους από 400 άνδρες με θαυμαστά αποτελέσματα. Η θεραπεία πραγματοποιείται σε 12 συνεδρίες οι οποίες γίνονται 2 φορές την εβδομάδα. Κατά την διάρκεια της ο ασθενής αισθάνεται μόνο ελαφριές ανώδυνες δονήσεις στο πέος του.
Σύμφωνα με τα παγκόσμια στατιστικά στοιχεία τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η θεραπεία αυτή αποκαθιστά την στυτική λειτουργία βελτιώνοντας τόσο την διάρκεια όσο και την σκληρότητα της στύσης. Μετά το τέλος της θεραπείας σε ποσοστό 80% οι ασθενείς μπορούν να έχουν φυσιολογικές σεξουαλικές επαφές χωρίς να χρειάζονται ούτε φάρμακα , ούτε ενέσεις.
       ΜΑΣΤΙΓΑ  Η  ΣΤΥΤΙΚΗ  ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
Η στυτική δυσλειτουργία τείνει να εξελιχθεί σε παγκόσμια ανδρική μάστιγα  καθώς σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες το 2025 περισσότερα από 322.000.000 άνδρεςθα αντιμετωπίζουν πρόβλημα.
 Ένας από τους κύριους λόγους της αύξησης αυτής είναι η σημαντική αύξηση του μέσου όρου ζωής που αποτελεί και κύριο προδιαθεσικό παράγοντα για την εμφάνιση στυτικών διαταραχών.
Τα αίτια τις στυτικής δυσλειτουργίας μπορεί να είναι οργανικά η ψυχογενή αλλά και μεικτά. Από τα οργανικά συχνότερα και πιο σημαντικά είναι τα προβλήματα αγγείωσης του πέους .
«Το πέος είναι ένα όργανο που για να αποκτήσει σκληρή στύση θα πρέπει να γεμίσει με αίμα και αυτό το αίμα να διατηρηθεί μέσα στα σηραγγώδη σώματα του , για όσο διάστημα διαρκεί η σεξουαλική επαφή»αναφέρει ο κ Ρόκκας και συμπληρώνει .
«Μέχρι πρόσφατα για την αντιμετώπιση της αγγειακής στυτικής δυσλειτουργίας οι πάσχοντες έπαιρναν  είτε  φάρμακα  από το στόμα,(τα οποία αυξάνουν παροδικά την αιμάτωση του πέους), είτε έκαναν χρήση ενδοπεϊκών ενέσεων οι οποίες γίνονται 15 λεπτά πριν τη σεξουαλική επαφή  και η δράση τους διαρκεί μία ώρα».
 Εκείνο που επισημαίνουν  οι ανδρολόγοι όσον αφορά  τη νεα θεραπεία  σε σχέση με τις προηγούμενες είναι ότι τα φάρμακα  και οι  ενέσεις είναι  θεραπεία  συμπτωματική και όχι μόνιμη. Αντίθετα η θεραπεία της αγγειγένεσης προσφέρει μόνιμα αποτελέσματα.
Η δημιουργία των νέων αυτών αγγειακών κλάδων βελτιώνει σταδιακά και την λειτουργία της στύσης σε ασθενείς με αγγειακού τύπου στυτική δυσλειτουργία. Ο ειδικός ιατρός μετά από τον κατάλληλο έλεγχο αποφασίζει ποιος ασθενείς έχει τα χαρακτηριστικά για να μπεί σε αυτήν την επαναστατική θεραπεία.

www.krokkas.gr,  Τηλ.210 6149386, 6944463321 

"ΜΑΜΑ, ΒΑΡΙΕΜΑΙ"

H γενιά των 35 + έχουμε βιώσει την πλήξη, όταν ήμαστε παιδιά. Ιδίως τα καλοκαίρια, όταν το απομεσήμερο οι γονείς επέβαλαν σιωπητήριο σε όλα τα σπίτια και οι δρόμοι καμίνια, ήμασταν φυλακισμένοι στα δωμάτια μας και ο χρόνος κυλούσε βασανιστικά αργά. «Βρείτε κάτι να κάνετε» μας έλεγαν και ήταν διαταγή.
Η ανία είναι παράξενο συναίσθημα. Σε προκαλεί να κάνεις κάτι αλλά δεν γνωρίζεις, ούτε τι ακριβώς, ούτε πώς. Νοιώθεις νευρικότητα και λίγο φόβο. Μοιάζει αιώνιο. Σαν να πρόκειται να σου κατασπαράξει όλο τον χρόνο και να καταλήξεις να περάσεις μια άδεια και κενή νοήματος ημέρα. Στο τέλος δεν είχαμε άλλη επιλογή.  Φτιάχναμε Legos, χτίζαμε σπίτια με τραπουλόχαρτα, ζωγραφίζαμε, αναγκαζόμαστε να ξεκινήσουμε ένα βιβλίο για να μην τρελαθούμε κοιτάζοντας το ρολόι, παίζαμε φανταστικές ιστορίες και σε λίγη ώρα η βαρεμάρα είχε διαλυθεί σαν ατμός στον πρωινό ήλιο, καθώς εμείς παραδινόμαστε στην έξαψη του παιχνιδιού ή στην πλοκή ενός μυθιστορήματος.
Με τα χρόνια αναγνωρίζω ότι θα ήμουν ένας διαφορετικός άνθρωπος αν δεν είχα ανακαλύψει τους δρόμους διαφυγής από την ανία. Δεν θα είχα ταξιδέψει, δεν θα είχα επιδιώξει να γνωρίσω διαφορετικούς ανθρώπους δεν θα αναζητούσα το νόημα στα πράγματα. Η ανία με δίδαξε ότι ο μόνος τρόπος να την ξεπεράσεις, είναι να προχωρήσεις μέσα απ αυτή, μπροστά.
Boredom_by_Yes_VirginiaΠαρακολουθώ τα παιδιά μου να παλεύουν να δραπετεύσουν απο την πλήξη τους με το λιγότερο κόπο. Εκληπαρούν για τηλεόραση, Nintendo, computer games και οτιδήποτε θα τα γλυτώσει άμεσα από την παγίδα της ανίας. «Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να ανακαλύψετε τις δικές δημιουργικές δυνάμεις » τους λέω. "Φτιάξτε κατασκευές με Legos, ψάξτε για βατράχους, πλύντε το σκύλο, χτίστε ένα οχυρό . Αυτά κάναμε όταν ήμαστε στην ηλικία σας».
Φυσικά τα παιδιά αρνούνται και διαμαρτύρονται . Όλα αυτά ακούγονται εντελώς ανούσια και κουραστικά. Χειρότερα κι από την πλήξη. Αλλά η πλήξη είναι αυτό ακριβώς, μια προσωπική πρόσκληση να ανακαλύψουμε τις προσωπικές μας βαθιές ανάγκες και όχι των δασκάλων, των γονέων ή των media.
Δικαίως φοβόμαστε την ανία και τις αρνητικές της συνέπειες. Πολύς χρόνος και χρήμα , καθόλου προσωπικοί στόχοι και πλήξη, φτιάχνουν θανατηφόρο μείγμα. Στην προσπάθεια μας να σώσουμε τα παιδιά μας, τα γράφουμε στα σπορ και στα ατελείωτα μαθήματα πάσης φύσεως. Τους επιτρέπουμε απίστευτες ώρες παρακολούθησης τηλεόρασης και διαδικτυακής κοινωνικότητας.
Θα ήθελα,  ν αφήσω τα παιδιά μου να βαρεθούν, ενώ είναι μικρά και κάτω από την επίβλεψη μου. Να το νοιώσουν στο πετσί τους, σαν σπάνια προωθητική ενέργεια που θα τους πάει μπροστά. Να μετανοιώσουν για τον χρόνο που ξοδεύτηκε στην TV και στις οργανωμένες δραστηριότητες αντί να τον επενδύσουν για να διεκδικήσουν τα δικά τους όνειρα. Γιατί στο τέλος μόνο αυτό έχουμε. Εάν δεν μπορούμε να φανταστούμε το δικό μας σενάριο, δεν μπορούμε να το κάνουμε να υπάρξει στην πραγματικότητα της ζωής μας.
Η ζωή είναι αποτέλεσμα αυτών που έχουμε φανταστεί. Δεν μπορώ να καλλιεργήσω τη φαντασία στα παιδιά μου. Μπορώ όμως να εξασφαλίσω ένα περιβάλλον  όπου η δημιουργικότητα δεν είναι άλλη μια υποχρέωση με την οποία πρέπει να τελειώνουμε, αλλά ένα καλοδεχούμενο αποτέλεσμα της επιτυχημένης αντιμετώπισης της πλήξης.
 Όταν απαντούμε στην πρόκληση της πλήξης συμβαίνει κάτι μαγικό. Γεννιέται πάθος, Αναπτύσσονται ενδιαφέροντα. Το εσωτερικό απόθεμα δημιουργικής ενέργειας ενεργοποιείται – η ίδια ενέργεια που αργότερα μας οδηγεί σε μια ζωή με νόημα και ενδιαφέροντα.
Χωρίς αυτό το εσωτερικό απόθεμα ενέργειας, η ανία μπορεί να σπρώξει τα παιδιά μας σε αυτοκαταστροφικές πράξεις – ναρκωτικά, βία, τυχαίες επιλογές που τους ξοδεύουν τη ζωή και τους πετάνε στο περιθώριο. Και τότε αυτό που μας απομένει είναι να μαζέψουμε τα κομμάτια και να αναρωτιόμαστε τι πήγε λάθος.
Εάν σωπάσουμε και αφουγκραστούμε για λίγο μπορεί ν ακούσουμε το κάλεσμα πίσω από την πλήξη. Με την εξάσκηση μπορεί να αποκτήσουμε την απαραίτητη φαντασία ώστε να υψωθούμε από την κενότητα και να απαντήσουμε.
Είναι δυνατόν η πλήξη να μας οδηγήσει στους καλύτερους εαυτούς μας .
bored-kids
______
  Με αφορμή άρθρο της αμερικανίδας συγγραφέως  Νάνσυ Μπλάκυ, σχετικά με τον μηχανισμό μετασχηματισμού της πλήξης σε δημιουργική έκφραση.

ΕΞΥΠΝΟΙ ΙΣΟΝ ΜΟΝΟΙ;

Οι επιστήμονες παρατηρούν τον «έξυπνο άνθρωπο» και καταγράφουν μια εξέλιξη που μοιάζει με αποδιοργάνωση. 
Οι ιδιαίτερα έξυπνοι άνθρωποι δεν τα πάνε και πολύ καλά όταν έχουν να κάνουν με βασικές λειτουργίες της ανθρώπινης ζωής, π.χ. εύρεση συντρόφου, γάμο και παιδιά. Τουλάχιστον αυτό λένε τα αποτελέσματα ερευνών του London School of Economics και του Birbeck College, και το πόρισμά τους βασίζεται στο εξής επιχείρημα: για εκατομμύρια χρόνια, ο άνθρωπος ήταν έτσι φτιαγμένος ώστε να βρίσκει λύσεις για τα βασικά της επιβίωσής του -τροφή, στέγη και αναπαραγωγή. Όμως εδώ και δύο αιώνες, με τη βιομηχανική επανάσταση και την επανάσταση της υψηλής τεχνολογίας, η ανθρωπότητα ήρθε αντιμέτωπη πρόσωπο με πρόσωπο με νέα συστήματα.
Ως συνέπεια, τα περισσότερα από τα προβλήματα που έχει να λύσει ο σύγχρονος άνθρωπος είναι πολύ πιο περίπλοκα. Σχετίζονται άμεσα με γνώση και παιδεία, με την εξέλιξη των μέσων, με την εκτεταμένη χρήση της τεχνολογίας και της καινοτομίας στην καθημερινή ζωή. Ξοδεύει πολύ χρόνο στην έρευνα και στα επιτεύγματά του και αμελεί τις σχέσεις του δηλαδή, έστω και ακούσια.
398460_537170299632320_1798320351_n
Οι άνθρωποι με ευφυΐα πάνω από το μέσο όρο, ναι μεν τα πάνε πολύ καλά με τη μοντέρνα πραγματικότητα, αλλά όχι και τόσο καλά με τις παραδοσιακές πλευρές της. Διότι η συλλογική ευφυΐα εξελίχθηκε, αλλά για να γίνει αυτό ήρθε σε σύγκρουση με τις παραδοσιακές δομές. 
Η κόντρα τραβάει σε μήκος και έχει πολλά μέτωπα. Η εύρεση συντρόφου γίνεται δύσκολη, η τεκνοποίηση αμφισβητείται, η δημιουργία φίλων είναι άλλο ευαγγέλιο. Οι έρευνες δείχνουν πως οι πιο έξυπνοι άνθρωποι πίνουν όχι μόνο περισσότερο, αλλά και συχνότερα. Οι έξυπνοι γυναίκες και άνδρες είναι λιγότερο πιθανό να γίνουν γονείς.

"ΤΗΝ ΡΟΥΒΟΣΥΝΗ ΜΗΝ ΤΗΝ ΚΛΑΙΣ" - ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΡΑΟΥΝΑΚΗΣ

Το απίστευτο σχόλιο Κραουνάκη για το «Αξιον Εστί»: Τη Ρουβοσύνη μη την κλαις

Παραφράζοντας στίχους του Ρίτσου απάντησε ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Σταμάτης Κραουνάκης στην πολυσυζητημένη ερμηνεία του Αξιον Εστί από τον Σάκη Ρουβά.
Με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο Κραουνάκης σχολίασε με τον δικό του χιουμοριστικό τρόπο τα τεκταινόμενα στη μουσική σκηνή.






Πηγή:  http://www.iefimerida.gr

ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΑ 50 ΕΤΗ ΓΙΑ 1.5 ΕΚ. ΓΥΝΑΙΚΕΣ - ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΑΝΑ ΤΑΜΕΙΟ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Τελευταία ευκαιρία να εκμεταλλευτούν τις ευνοϊκές ρυθμίσεις και να «κλειδώσουν» την «έξοδο» με πλήρη σύνταξη από τα 55 ή ακόμη και από τα 50, αν έχουν ανήλικο παιδί και είναι ασφαλισμένες στο Δημόσιο, έχουν οι γυναίκες, προτού μπει φραγμός στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», ανά Ταμείο ισχύουν διαφορετικές προϋποθέσεις και αφορούν σε πάνω από 1,5 εκατομμύριο ασφαλισμένες.
Για παράδειγμα, όσες ασφαλίστηκαν πριν από το 1983, στο Δημόσιο, βγαίνουν στη σύνταξη και με 24,5 έτη ασφάλισης χωρίς όριο ηλικίας εφόσον είχαν ανήλικο παιδί στη 15ετία. Στα Ταμεία ΔΕΚΟ και τραπεζών, αντίστοιχα για την ίδια κατηγορία (ασφαλισμένες πριν από το 1983) υπάρχει όριο ηλικίας που είναι το 50ό έτος για όσες είχαν ανήλικο με 17 έως 25 έτη ασφάλισης κατά περίπτωση.
Στο ΙΚΑ, η «έξοδος» από τα 50, με ανήλικο παιδί, είναι μόνο για μειωμένη σύνταξη και με την προϋπόθεση ότι οι ασφαλισμένες είχαν υπαχθεί στην ασφάλιση πριν από το 1993.
Στον ΟΑΕΕ δεν προβλέπεται ανάλογη διάταξη, αλλά οι γυναίκες αποχωρούν με τα ίδια όρια ηλικίας που ισχύουν για τους άνδρες.
Στο ΕΤΑΑ, τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης είναι έως 2 έτη χαμηλότερα (58ο και 59ο έναντι 60ού για τους άνδρες) για όσες συμπληρώνουν την 35ετία έως το 2012.
Στον ΟΓΑ δεν υπάρχουν ευνοϊκά όρια ηλικίας και οι αγρότισσες μπορούν να υποβάλουν αίτηση συνταξιοδότησης λόγω γήρατος μόνον όταν κλείσουν το 67ο έτος και έχουν τουλάχιστον 15 έτη ασφάλισης στον Οργανισμό.
Σε όλους τους φορείς υπάρχουν πιο ευνοϊκές προϋποθέσεις όταν πρόκειται για σύνταξη λόγω αναπηρίας ή ανάπηρου μέλους της οικογένειας, καθώς και για σύνταξη λόγω θανάτου.


ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Γενική σύρραξη ξέσπασε στις φυλακές Κορυδαλλού, λίγο μετά από τις 8 το βράδυ της Κυριακής.
(EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ)
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στην τρίτη πτέρυγα του σωφρονιστικού καταστήματος, Αλβανοί και Αραβες κρατούμενοι επιτέθηκαν σε Πακιστανούς. Ακολούθησε σκληρή μάχη με αυτοσχέδια μαχαίρια, αυτοσχέδιες ξιφολόγχες, κοντάρια, ξύλα και ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς, ενώ ήταν τέτοια η σφοδρότητα της σύγκρουσης, που οι φρουροί δεν μπορούσαν να επέμβουν.
Από τα άγρια επεισόδια έχασαν τη ζωή τους δύο κρατούμενοι, ενώ τουλάχιστον άλλοι 18 τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους δύο πιο σοβαρά, που δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή. Οι δύο νεκροί είναι πακιστανικής καταγωγής.
Τα επεισόδια ξέσπασαν την ώρα που οι φυλακισμένοι επέστρεφαν στα κελιά τους. Οι κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι ομαλή, ενώ οι πιο σοβαρά τραυματίες έχουν διακομιστεί σε διάφορα νοσοκομεία. Συγκεκριμένα, πηγές από την αστυνομία ανέφεραν ότι 12 από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Τζάνειο, 4 στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας και 5 στο Γεννηματά στην Αθήνα.
Στο χώρο των φυλακών έγινε εξονυχιστική έρευνα και καταμέτρηση των κρατουμένων. Τα αίτια της συμπλοκής διερευνώνται από τις αρχές.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...