Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Ειμαι σπιτι τωρα,και χτυπαει το κουδουνι!!

Η ΔΕΥΑ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ


Η ΔΕΥΑ Αλμωπίας αντιλαμβανόμενη τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες λόγω της γενικότερης οικονομικής κρίσης, ανταποκρινόμενη στα αιτήματα της τοπικής μας κοινωνίας και δείχνοντας το κοινωνικό της πρόσωπο, ανακοινώνει ότι διευρύνει το κοινωνικό της τιμολόγιο και πλέον συμπεριλαμβάνονται σ’ αυτό και οι Τρίτεκνοι.

Επίσης, γίνεται γνωστό ότι εξετάζονται απ’ τη Διοίκηση και άλλα τέτοια μέτρα για την ελάφρυνση ακόμη περισσότερων κοινωνικών ομάδων, με στόχο την ανακούφιση των συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν αντικειμενικές δυσκολίες.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της ΔΕΥΑ Αλμωπίας και στο τηλ. 2384024590 για να ενημερωθούν για τις παραπάνω ρυθμίσεις.

ΔΕΚΑΔΕΣ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ




Δεκάδες  κίνδυνοι  «καραδοκούν» να πλήξουν  τις γυναίκες τους καλοκαιρινούς μήνες , όταν αυτές αφεθούν χωρίς προφυλάξεις σε εφήμερα ερωτικά παιχνίδια στην  άμμο και την θάλασσα!
Αυτό πιστοποιούν επιστημονικές έρευνες που δείχνουν  ότι τους  καλοκαιρινούς μήνες έχουμε πάντοτε κατακόρυφη αύξηση μολύνσεων στις γυναίκεςπου αφέθηκαν στην ανεμελιά των διακοπών  χωρίς προφυλάξεις.
«Λαμβάνοντας  όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις μπορούμε να χαρούμε τον έρωτα και τις διακοπές μας χωρίς δυσάρεστες επιπτώσεις»τονίζει ο     Διδάκτορας του Πανεπιστημίου της Αθήνας, τ. Επιμελητής Μαιευτικής Γυναικολογίας του Princess Royal University Hospital London και συνεργάτης των Νοσοκομείων Μητέρα και Υγεία, κ Στέφανος Χανδακάς  με αφορμή την έναρξη των καλοκαιρινών διακοπώνκαι προσθέτει
«Όχι σεξ και παιχνίδια στην άμμο τους καλοκαιρινούς μήνες, χωρίς προφυλάξεις,  γιατί οι κίνδυνοι   που «καραδοκούν»  μπορούν να πλήξουν μια γυναίκα για όλη της την ζωή!».
Δυστυχώς, όπως αναφέρουν οι γυναικολόγοι,  οι περισσότερες από τις μολύνσεις που μπορεί να πλήξουν τη γυναίκα την περίοδο του καλοκαιριού γίνονται αντιληπτές εβδομάδες η και μήνες αργότερα!
Το γεγονός αυτό θα πρέπει να το γνωρίζει κάθε γυναίκα και να λαμβάνει τις ενδεδειγμένες προφυλάξεις, απολαμβάνοντας τις χαρές των διακοπών της.
«Πολλές  όμως  γυναίκες  αγνοούν το γεγονός ότι ο κίνδυνος μιας μόλυνσης δεν ελλοχεύει  μόνο στην ευκαιριακή σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλακτικό, αλλά και στην έκθεση στην άμμο, στην θάλασσα, στην πισίνα, αλλά ακόμη και σε μια βρεγμένη πετσέτα»  επισημαίνει ο κ Χανδακάς.
 
     ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΙ  ΚΙΝΔΥΝΟΙ  ΓΙΑ  ΤΗ  ΓΥΝΑΙΚΑ
Οι κίνδυνοι που  μπορούν να πλήξουν μια γυναίκα  του καλοκαιρινούς μήνες είναι:
 
Σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματααπό ερωτικό σύντροφο.
  • HPV (ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων ), Χλαμύδια,
  • Έρπητας των γεννητικών οργάνων.
  • Σύφιλη, Γονόρροια ή Βλεννόρροια,
  • AIDS, Ηπατίτιδες
  • Ανεπιθύμητη κύηση
Οι επιπτώσεις των λοιμώξεων αυτών μπορεί να είναι παροδικές αλλά κάποιες φορές έχουν τεράστιο αντίκτυπο στην μελλοντική  γονιμότητα αλλά ακόμα και στην ίδια την ζωή της γυναίκας.
 
Από την άμμο και τη θάλασσα:
  • Κολπίτιδες (Η συχνότερη αιτία οι μύκητες της άμμου και του νερού). Συμπτώματα αυξημένα κολπικά υγρά, ερεθισμός στην περιοχή των έξω γεννητικών οργάνων, κνησμός (φαγούρα), πιθανή ενόχληση κατά την σεξουαλική επαφή, οίδημα της περιοχής (πρήξιμο). Απλά μέτρα προστασίας που πρέπει να λαμβάνονται είναι η αντικατάσταση του βρεγμένου μαγιό με ένα στεγνό (αμέσως μετά το μπάνιο), η χρήση βαμβακερών εσωρούχων ώστε να «αναπνέει» η περιοχή των έξω γεννητικών οργάνων, η αποφυγή χημικών και αποσμητικών στην περιοχή καθώς και η αποφυγή καθίσματος απευθείας στην άμμο.
  • Ουρολοιμώξεις.Η αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ σε συνδυασμό κυρίως με την μειωμένη πρόσληψη νερού και άλλων υγρών ευνοεί την αφυδάτωση και κατ' επέκταση και την εμφάνιση της ουρολοίμωξης. Ο ρόλος της σωστής τήρησης των κανόνων υγιεινής είναι ίδιος με αυτόν στις κολπίτιδες. Τα συμπτώματα μίας ουρολοίμωξης είναι ενόχληση ή και πόνος στην ουροδόχο κύστη κατά την ούρηση (δυσουρία), πόνος στην οσφυϊκή περιοχή δεξιά ή/και αριστερά της σπονδυλικής στήλης, δύσοσμα ούρα και εμφάνιση πυρετού. Για την αποφυγή μίας ουρολοίμωξης καλό είναι να καταναλώνουμε μεγάλες ποσότητες νερού και να τηρούνται οι κανόνες τοπικής υγιεινής (ταχτικό άλλαγμα μαγιό και εσωρούχων και επιμελής καθαρισμός των έξω γεννητικών οργάνων αμέσως μετά την θάλασσα).Όταν υποψιαζόμαστε την παρουσία μίας ουρολοίμωξης, η βασικότερη εξέταση είναι η γενική και η καλλιέργεια ούρων η οποία θα αποκαλύψει ποιό είναι το υπεύθυνο μικρόβιο, ώστε να δοθεί το καταλληλότερο αντιβιοτικό.
 
« Η καλύτερη προστασία για μια γυναίκα είναι να ενημερωθεί πριν φύγει για διακοπές από τον γυναικολόγο της για όλους αυτούς τους κινδύνους ώστε να γνωρίζει και να είναι προετοιμασμένη όταν θα φτάσει στην παραλία»καταλήγει ο κ Χανδακάς.

 www.drchandakas.gr, τηλ 210 6436258

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΜΠΑΛΑ ΑΠΟ ΤΡΙΧΕΣ ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ 5ΧΡΟΝΗΣ (+18)



Πεντάχρονο κορίτσι μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Αδελαΐδας στην Αυστραλία με πόνους στην κοιλιά. Η μικρή παραπονιόταν για έλλειψη όρεξης και ενοχλήσεις που δεν υποχωρούσαν και είχαν γίνει εντονότερες τις τελευταίες εβδομάδες, όπως μεταδίδει η Daily Mail.
    Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι το κορίτσι είχε ιστορικό τριχοτιλλομανίας, μιας κατάστασης κατά την οποία το άτομο τραβά τρίχες από τα μαλλιά του, και τριχοφαγίας, κατά την οποία τις καταναλώνει, όπως αναφέρουν στη σχετική έκθεση που δημοσιεύτηκε στα BMJ Case Reports.
 Η μικρή ανέφερε ότι είχε παρατηρήσει τρίχες στα κόπρανά της και σε εμετό που είχε κάνει στο παρελθόν. Ύστερα απο ιατρικές εξετάσεις και ακτινογραφίες, διαπιστώθηκε η ύπαρξη μιας μεγάλης, συμπαγούς, μαλακής μάζας στο στομάχι της που δημιουργήθηκε από τις τρίχες που είχε καταπιεί.
 Οι εξετάσεις έδειξαν επίσης εκτεταμένες κακώσεις στο στομάχι της και μικρότερες στο έντερο. 



Η διάγνωση των γιατρών χαρακτηρίζει την κατάσταση του νεαρού κοριτσιού ως "Σύνδρομο της Ραπουνζέλ", μια σπάνια κατάσταση κατά την οποία μια μπάλα από τρίχες ανιχνεύεται στο στομάχι, με τις απολήξεις τις να φτάνουν μέχρι το παχύ έντερο.
 Λιγότερες από 120 επίσημα καταγεγραμμένες σχετικές περιπτώσεις υπάρχουν στην ιατρική βιβλιογραφία, το σύνολο των οποίων είναι σχεδόν πάντα νεαρά θηλυκά άτομα.
 Καθώς η μάζα μεγαλώνει, μπορεί να προκαλέσει έλκος, ρήξη στομάχου και να μπλοκάρει το πεπτικό σύστημα ή να οδηγήσει σε παγκρεατίτιδα. 
  Έπειτα από χειρουργική επέμβαση, αφαιρέθηκε από το στομάχι του κοριτσιού η μάζα βάρους 125 γραμμαρίων, περίπου όσο ζυγίζει ένα μήλο.

 Η μικρή βρίσκεται σε στάδιο ανάρρωσης και συμπεριφορικής θεραπείας για να ξεπεράσει το σύνδρομο.









 Πηγή: www.lifo.gr

ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΠΑΛΜΥΡΑΣ



Τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσαν σήμερα 20 άνδρες μέσα στο αρχαίο αμφιθέατρο της Παλμύρας.

 Oι αντάρτες του ISIS κατηγόρησαν τους αιχμαλώτους πως είναι υποστηρικτές της κυβέρνησης, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

   Πληροφορίες από ανεξάρτητα αραβικά μέσα αναφέρουν πως η εκτέλεση βιντεοσκοπήθηκε και πως το υλικό θα αποτελέσει το επόμενο υλικό προπαγάνδας του ISIS. Ο Ραμί Αμπντουλραχμάν. επικεφαλής της μη κυβερνητικής οργάνωσης, ανέφερε πως πηγές στην πόλη του μετέδωσαν την εκτέλεση στο ρωμαϊκό αμφιθέατρο και πρόσθεσε πως οι τζιχαντιστές κάλεσαν ανθρώπους να παρακολουθήσουν το θέαμα. 

Υποστηρικτές του ΙΚ ανάρτησαν μήνυμα στο Twitter στο οποίο ανέφεραν ότι ένας αριθμός ανθρώπων δολοφονήθηκε από την οργάνωση μέσα στο αρχαίο αμφιθέατρο, τμήμα των αρχαιοτήτων της Παλμύρας, που συγκαταλέγεται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Ουνέσκο.

 Οι τζιχαντιστές κατέλαβαν την πόλη – γνωστή και ως Ταδμούρ – από τις κυβερνητικές δυνάμεις την περασμένη εβδομάδα και έχουν ήδη δολοφονήσει τουλάχιστον 200 ανθρώπους, ενώ έχουν πιάσει περίπου 600 αιχμαλώτους, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο. 



Πηγή: www.lifo.gr

ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΗΝ "ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ" ΞΑΠΛΩΝΟΝΤΑΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΑΝΔΡΑ ΤΗΣ



Η φωτογραφία αυτή κάνει το γύρο του διαδικτύου για να υπενθυμίζει σε όλους τη σημασία της «Hμέρας Μνήμης» (Memorial Day) που γιορτάστηκε τη Δευτέρα στις ΗΠΑ. Η γυναίκα που ξαπλώνει δίπλα στον τάφο του άνδρα της είναι η Laureen Lopez-Berry η οποία έχασε τον 27χρονο άνδρα της Richard Berry στον πόλεμο του Αφγανιστάν το 2012. 

Ο Richard σκοτώθηκε από έκρηξη βόμβας σε σύγκρουση. Η φωτογραφία τραβήχτηκε από τον Christofer Stevens, φοιτητή του πανεπιστημίου της Αριζόνα στο Κοιμητήριο Arlington και όπως επισημαίνει ο Stevens στη Daily Dot «ήταν πραγματικά σπαρακτική αυτή η εικόνα. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ τι αισθανόταν εκείνη τη στιγμή. Απλά καθόμουν εκεί παρακολουθώντας τη σκηνή με δέος».

   «Ήταν λες και όλες οι συνέπειες του πολέμου ξεδιπλώθηκαν μπροστά στα μάτια μου. Νομίζω πως είναι πολύ σημαντικό οι εκλεγμένοι αξιωματούχοι να βλέπουν φωτογραφίες όπως αυτή διότι αυτή συνδέεται με τις αποφάσεις της εξωτερικής πολιτικής τους».

   Ο Stevens επικοινώνησε έπειτα με την Laureen Lopez- Berry στο facebook, όταν κάποιος φίλος της την αναγνώρισε στη φωτογραφία και δημοσίευσε στο διαδίκτυο το βίντεο του γάμου της με τον στρατιώτη. 


ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΧΡΗΣΤΗ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΣΕ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Φωτο: Nikos Libertas / SOOC

Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος χρήστη του διαδικτύου ο οποίος ανήρτησε στο ίντερνετ ρατσιστικό σχόλιο σε βίντεο που ανέβασε, με θέμα  τη διάσωση μεταναστών στη Σάμο.
 Τον χρήστη εντόπισε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας. Προηγήθηκε σχετική καταγγελία στο Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Διεύθυνσης, η οποία και ενημέρωσε την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. 
Μετά από έρευνα και συνεργασία με τους παρόχους εντοπίστηκε ο χρήστης σε πόλη της Βόρειας Ελλάδας και πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του. Βρέθηκε και κατασχέθηκε φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, που θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις.
 Η δικογραφία σχηματίστηκε με βάση το νόμο για την  «Καταπολέμηση Ρατσισμού και Ξενοφοβίας μέσω του Ποινικού Δικαίου» και  θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. 



Πηγή: www.lifo.gr

ΤΕΛΙΚΟΣ ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ: ΣΕΒΙΛΛΗ - ΝΤΝΙΠΡΟ 3-2

Σε έναν τελικό διαφήμιση του ποδοσφαίρου, η Σεβίλλη επικράτησε 3-2 της Ντνίπρο στη Βαρσοβία και κατέκτησε το Γιουρόπα Λιγκ. Δυο γκολ σημείωσε ο Κολομβιανός Μπάκα για τους Ισπανούς.
Το καλύτερο πρώτο ημίχρονο στους τελικούς του Γιουρόπα Λιγκ και ένα από τα καλύτερα στην ιστορία της διοργάνωσης, ήταν αυτό που διεξήχθη στη Βαρσοβία. Η Σεβίλλη από το πρώτο λεπτό πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων όμως στο 7ο λεπτό, ήταν η Ντνίπρο αυτή που έφυγε στην κόντρα επίθεση, ο Ματέους σέντραρε για τον Κάλινιτς και ο τελευταίος με κεφαλιά νίκησε τον Ρίκο για το 1-0. Οι Ισπανοί πάγωσαν, χρειάστηκαν περίπου πέντε λεπτά για να συνέλθουν, όταν όμως πάτησαν γκάζι εγκλώβισαν την Ντνίπρο. Στο 28' ο Κρικόβιακ με σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Μπόικο για το 1-1 και τρία λεπτά μετά ο Ρέγες βρήκε με μαγική ασίστ τον Μπάκα, ο οποίος πέρασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα για την ολική ανατροπή. Εκεί όμως που όλοι πίστευαν ότι η Σεβίλλη είχε φέρει το παιχνίδι στα μέτρα της, η Ντνίπρο απάντησε. Ένα λεπτό πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, ο Ροτάν με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Σεβίλλης και τις δύο ομάδες ισόπαλες στα αποδυτήρια με σκορ 2-2.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με εντελώς διαφορετικό τέμπο και από τις δύο ομάδες. Τόσο οι Ουκρανοί όσο και οι Ισπανοί έδειχναν περισσότερο προσεκτικοί στα αμυντικά τους καθήκοντα ενώ η κούραση του Ρέγες ήταν το εμφανές πρόβλημα στην ανάπτυξη των Σεβιγιάνων. Ο Εμερι τον αντικατέστησε με τον Κόκε, ανεβάζοντας τον Βιδάλ στη μεσαία γραμμή και η Σεβίλλη αμέσως άλλαξε ταχύτητα παίρνοντας ξανά την πρωτοβουλία των κινήσεων. Η Ντνίπρο όσο περνούσε η ώρα οπισθοχωρούσε και τελικά το πλήρωσε στο 73ο λεπτό. Οι Ουκρανοί δεν κατάφεραν να απομακρύνουν σωστά την μπάλα έξω από την περιοχή τους, ο Βιτόλο βρήκε τον Μπάκα και ο Κολομβιανός με υπέροχο πλασέ πάνω στην κίνηση, νίκησε τον Μπόικο για το 2-3. Από εκείνο το σημείο και μετά η Σεβίλλη δεν την πάτησε όπως στο πρώτο ημίχρονο. Εκλεισε τους χώρους, πάγωσε το ρυθμό και κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα μέχρι τέλους, κατακτώντας το Γιουρόπα Λιγκ!
Συνθέσεις
Ντνίπρο:Μπόικο, Ντάγκλας, Φεντέτσκι, Κανκάβα, Λέο Μάτος, Τσεμπεριάτσκο, Φέντορτσουκ, Ροτάν, Κάλινιτς (Ζελεζνιόφ 76'), Κονοπλιάνκα, Ματέους
Σεβίλλη:Ρίκο, Τρεμουλινάς, Καρίσο, Κολότζιετζακ, Κρικόβιακ, Ρέγες (Κόκε 58'), Μπανέγα (Ιμπόρα 85'), Βιτόλο, Βιδάλ, Εμπιά, Μπάκα


Ο THOM YORKE ΤΩΝ RADIOHEAD ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΠΟΥ ΔΙΑΡΚΕΙ 18 ΗΜΕΡΕΣ!

432 ώρες δηλαδή 18 ολόκληρες μέρες διαρκεί το μουσικό κομμάτι που έγραψε ο frontman των Radiohead, Thom Yorke.

Ο 46χονος ευφυής καλλιτέχνης, με πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό του, ηχογράφησε το σάουντρακ της έκθεσης, του εικαστικού Stanley Donwood, που φέρει τον τίτλο «Subterranea».

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Independent το κομμάτι «εξελίσσεται» διαρκώς και δεν επαναλαμβάνεται.   

Η έκθεση οποία φέρει τον τίτλο «The Panic Office», και λαμβάνει χώρα στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας διαρκεί από τις 21 Μαΐου έως τις 6 Ιουνίου.

ΓΙΑΤΙ Η 28η ΜΑΪΟΥ ΕΙΝΑΙ Η "ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΘΑΛΗ" ΣΤΟ ΣΙΚΑΓΟ;

Το Σικάγο γιορτάζει τα 2.600 χρόνια επιστήμης, τιμώντας τον Θαλή με 3ημερο φεστιβάλ
Το Σικάγο γιορτάζει τα 2.600 χρόνια επιστήμης, τιμώντας τον Θαλή με 3ημερο φεστιβάλ
Πότε ακριβώς ξεκίνησε η επιστήμη; Οσο και να ψάξει κανείς ιστορικά, είναι αδύνατο να καταλήξει σε μια συγκεκριμένη χρονολογία. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες ανακαλύψεις που είναι πραγματικά σημεία αναφοράς για την επιστήμη.
Μια από αυτές ήταν και η 28η Μαϊου του 585 π.Χ, όταν ο Θαλής προέβλεψε με ακρίβεια την πρώτη έκλειψη ηλίου. Η πρώτη σπουδαία και ακριβής αστρονομική παρατήρηση είναι αδιαμφισβήτητα ένα γεγονός που θα μπορούσε να σημάνει την αρχή, ή μια από τις αρχές, της επιστήμης.
Για αυτόν τον λόγο, αύριο ξεκινά ένα τριήμερο Φεστιβαλ Επιστήμης στους δρόμους του Σικάγο, με ιδιαίτερες αναφορές στον αρχαίο μαθηματικό και αστρονόμο. Αφορμή για την διοργάνωση του φεστιβάλ στάθηκαν τα 2.600 χρόνια που ολοκληρώνονται από την τεράστια ανακάλυψη του Θαλή, που σύμφωνα με τους διοργανωτές ισοδυναμεί με την «γέννηση» της επιστήμης.
«Ορίσαμε αυτήν την ημερομηνία ως μέρα γέννησης της επιστήμης, διότι θεωρούμε την ανακάλυψη του Θαλή ένα σημείο αναφοράς για τον επιστημονικό κόσμο και την εξέλιξη του. Στις 28 Μαΐου γιορτάζουμε λοιπόν τα γενέθλια της επιστήμης» δήλωσε η Monica Metlzer, υπεύθυνη του επιστημονικού κέντρου Illinois, που φιλοξενεί μέρος της εκδήλωσης.
Μπορεί λοιπόν ακόμα να μην έχει οριστεί μια ημέρα ως «Ημέρα του Θαλή», όμως αύριο για πρώτη φορά συνδέεται και επίσημα η 28η Μαΐου με το όνομα του αρχαίου επιστήμονα. Στις τρεις μέρες που θα διαρκέσει το Chicago Science Fest, πρόκειται να υπάρξουν εκδηλώσεις που θα καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα της επιστήμης, αλλά και αναφορές στο έργο και την ζωή του ανθρώπου που πριν από 2.600 χρόνια ανακάλυπτε την πρώτη έκλειψη στην ιστορία.


Πηγή:  http://www.iefimerida.gr/

Η Ε.Ε. ΚΟΒΕΙ ΤΑ ΕΣΠΡΕΣΑΚΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ

Η ΕΕ κόβει τα... εσπρεσάκια στους πολίτες για λόγους υγείας
Η κατανάλωση περισσότερων από 400 χιλιοστογραμμαρίων καφεΐνης την ημέρα, δηλαδή περισσότερων από τέσσερα φλυτζάνια καφέ εσπρέσο ή ενός συνδυασμού καφέδων, ανθρακούχων αναψυκτικών και ενεργειακών ποτών, μπορεί να αποδειχθεί βλαβερή για την υγεία, κυρίως για τις εγκύους και τους νέους κάτω των 18 ετών, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (ΕΑΑΤ).
Κατά συνέπεια η ευρωπαϊκή αρχή, για πρώτη φορά στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ενωσης, συστήνει να καθορισθούν οι ημερήσιες δόσεις πέρα από τις οποίες η πρόσληψη καφεΐνης, η οποία μπορεί να προέρχεται από οποιαδήποτε διατροφική πηγή, μπορεί να θεωρηθεί επικίνδυνη, κυρίως ως προς τις καρδιοαγγειακές διαταραχές.
Για έναν ενήλικα, η ακίνδυνη ημερήσια δόση ορίζεται στα 400 χιλιοστογραμμάρια καφεΐνης. Ενας μόνος καφές εσπρέσο περιέχει 70 με 100 χιλιοστογραμμάρια καφεΐνης, διευκρίνισε εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής αρχής. Ενα στάνταρ κουτάκι ενεργειακού ποτού, όπως το Red Bull, περιέχει 80 χιλιοστογραμμάρια, ενώ ένα κουτάκι μαύρο τσάι 50 χλιοστογραμμάρια, ένα κουτάκι αναψυκτικού τύπου κόλα 40 χιλιοστογραμμάρια.
Η δόση μειώνεται από την ΕΑΑΤ στα 200 χιλιοστογραμμάρια για τις εγκύους προκειμένου να αποτραπούν επιπτώσεις στο έμβρυο και στα 3 χιλιοστογραμμάρια ανά κιλό σωματικού βάρους για τα παιδιά και τους εφήβους. Οι ανήλικοι προσλαμβάνουν καφεΐνη κυρίως μέσω της κατανάλωσης ενεργειακών ποτών και αναψυκτικών τύπου κόλα.
«Ο κίνδυνος για την υγεία δεν είναι τεράστιος, αλλά υπάρχει. Το βασικό μήνυμα είναι ότι οι καταναλωτές πρέπει να υπολογίζουν τις διάφορες πηγές καφεΐνης, πέραν του καφέ», σχολίασε ο εκπρόσωπος.
«Είναι η πρώτη φορά που οι κίνδυνοι οι οποίοι έχουν σχέση με την πρόσληψη καφεΐνης απ' όλες τις πηγές τροφίμων, αξιολογήθηκαν στο επίπεδο της ΕΕ», επισημαίνει η ΕΑΑΤ.
Η ευρωπαϊκή αρχή προχώρησε σε επανεξέταση των υπαρχόντων δεδομένων ύστερα από αίτημα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «καθώς ορισμένες χώρες είχαν εκφράσει ανησυχίες για τις βλαπτικές συνέπειες στην υγεία από την κατανάλωση καφεΐνης -κυρίως οι καρδιοαγγειακές παθήσεις, τα προβλήματα που έχουν σχέση με το κεντρικό νευρικό σύστημα (για παράδειγμα διακεκομμένος ύπνος και άγχος) και οι πιθανοί κίνδυνοι για την υγεία του εμβρύου στις εγκύους».
Σε επτά από 13 χώρες όπου διεξήχθη η μελέτη της ΕΑΑΤ, ένα μέρος του ενήλικου πληθυσμού καταναλώνει περισσότερη καφεΐνη από τη δόση των 400 χιλιοστογραμμαρίων. Η Δανία κατέχει τα πρωτεία με ποσοστό 33% των ενηλίκων που κάνουν κατάχρηση καφεΐνης, ακολουθεί η Ολλανδία με 17,6%, η Γερμανία με 14,6%, η Φινλανδία με 13,4%, το Βέλγιο με 10,4%, η Σουηδία με 9% και η Γαλλία με 5,8%.


Πηγή:  http://www.iefimerida.gr

Ο "ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΗΣ ΦΙΔΙΩΝ" ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ

Eνα φίδι που εισέβαλε στην αυλή ενός Σερραίου όπλισε το χέρι του με μπαλτά.
Την απολαυστική περιγραφή της μάχης του με το ερπετό κατέγραψε το τηλεοπτικό κανάλι των Σερρών όταν ο δημοσιογράφος έκανε που έκανε ρεπορτάζ για φίδια που έχουν γεμίσει το χορταριασμένο στρατόπεδο της πόλης πήρε συνέντευξη από τον «ατρόμητο ήρωα».
Το βίντεο έχει γίνει viral με τους χρήστες να αποθεώνουν τον εξολοθρευτή.




ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...