Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ TAKTIKH ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  ΣΕ  TAKTIKH ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

            Σας καλούμε να έρθετε στις  12 Ιουνίου ημέρα Παρασκευή και ώρα 11.00π.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα  Αριδαίας  στην Τακτική Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής για να  συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:
ΘΕΜΑ 1ο
Ψήφιση πιστώσεων που φέρονται εγγεγραμμένες στον Προϋπολογισμό οικ.έτους 2015.
ΘΕΜΑ 2ο
Τροποποίηση της με αριθ. 378/2011 απόφ. Δ.Σ. με τίτλο «Επιβολή ενιαίου τέλους άρδευσης υπέρ Δήμου Αλμωπίας».
ΘΕΜΑ 3ο
Ανατροπή αναλήψεων υποχρέωσης δαπάνης.
ΘΕΜΑ 4ο
Εισήγηση για ακύρωση της υπ΄αρθ. 37/2015 απόφασης της Ο.Ε. για ανάθεση του  έργου «Συντήρηση τσιμενταυλάκων όμβριων υδάτων εντός οικισμού της ΔΕ Αριδαίας(ΤΚ Γαρεφείου, Σωσάνδρας, Λουτρακίου».
ΘΕΜΑ 5ο
Έκπτωση του αναδόχου της υπ΄αρθ. 40/2015 απόφασης της Ο.Ε. για ανάθεση του  έργου «Συντήρηση τσιμενταυλάκων όμβριων υδάτων εντός οικισμού της ΔΕ Εξαπλατάνου (ΤΚ Χρυσής. Ιδας)».
ΘΕΜΑ 6ο
Επικύρωση πρακτικού του διαγωνισμού του έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ».
ΘΕΜΑ 7ο
Επικύρωση πρακτικού του διαγωνισμού του έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ».
ΘΕΜΑ 8ο
Επικύρωση πρακτικού του ανοιχτού μειοδοτικού διαγωνισμού του έργου «Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας ΤΚ Κωνσταντίας , Μηλιάς  του Δήμου Αλμωπίας».
ΘΕΜΑ 9ο
Άσκηση ή μη ενδίκων μέσων  κατά της υπ’ αριθμ. 190/2015 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Έδεσσας.
ΘΕΜΑ 10ο
Παράσταση και εκπροσώπηση του Δήμου στις 19/6/2015 όπου εκδικάζονται οι υπ’ αριθμ. 686, 688 και 694 κλήσεις  του Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Βέροιας  και αφορούν Ειδική Πρόσθετη Αμοιβή υπαλλήλου.
ΘΕΜΑ  11ο
Εισηγητική έκθεση Α’ τριμήνου του έτους 2015 , για την εκτέλεση του προϋπολογισμού.
ΘΕΜΑ 12ο
Εξέταση ένστασης και έγκριση του Πρακτικού Ι  διενέργειας Πρόχειρου Διαγωνισμού της παροχής υπηρεσιών με τίτλο  «Διαχείριση ευπαθών κοινωνικών ομάδων του Δήμου Αλμωπίας» στο πλαίσιο συγχρηματοδότησης του από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» που έχει ενταχθεί στο Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ) με κωδικό ΟΠΣ:483379. (Διακ. 1778/28-01-2015)



Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΜΠΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

"ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΘΥΡΕΣ 2015" ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ


ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ  
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΕΔΕΣΣΑΣ
Πρόσκληση
ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΘΥΡΕΣ 2015-ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΔΕ
Στα πλαίσια της "Ημέρας Ανοιχτών Θυρών" σας προσκαλούμε την Παρασκευή 19  Ιουνίου 2015 στο Παρθεναγωγείο Έδεσσας (6μ.μ. – 9.30 μ.μ.).
Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να γνωρίσουν τους εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενους του ΣΔΕ ,να περιηγηθούν στο χώρο της Έκθεσης ζωγραφικής και των άλλων δραστηριοτήτων του σχολείου που υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.
 Μπορούν επίσης να ενημερωθούν για το διαφορετικό τρόπο μάθησης στα ΣΔΕ, που στοχεύει στη  βιωματική προσέγγιση της γνώσης και την ομαδοσυνεργατική μάθηση, και να ενημερωθούν για τις συμβουλευτικές υπηρεσίες του σχολείου μας - έναν καινοτόμο θεσμό που περιλαμβάνει  σύμβουλο ψυχολόγο και  σύμβουλο σταδιοδρομίας για κάθε ΣΔΕ.
Η διάρκεια φοίτησης είναι 18 μήνες και οδηγεί στην απόκτηση απολυτηρίου Γυμνασίου. Τα μαθήματα γίνονται απογευματινές ώρες.
Στο χώρο θα υπάρχει πληροφόρηση για το θεσμό του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας καθώς και η δυνατότητα νέων εγγραφών για το επόμενο σχολικό έτος 2015-16.
Ο Διευθυντής                Η Υπεύθυνη Παραρτήματος      Οι Εκπαιδευτές/τριες
Μανδάλτσης Χρήστος       Δουλγερίδου Μαριάννα

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Γιαννιτσών, Βάρναλη 1, Γιαννιτσά. Τηλ.: 2382081010

ΕΚΔΗΛΩΣΗ- ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ στην ΣΚΥΔΡΑ από την ΤΟΜ.ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΕΛΛΑΣ του ΚΚΕ



       Η Τομεακή Οργάνωση Πέλλας του ΚΚΕ πραγματοποίησε εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Σκύδρας για την παρουσίαση των αντιφασιστικών βιβλίων «Φασισμός και κοινωνική επανάσταση» του Ρ.Πάλμε Ντατ και «Ποιος βοήθησε τον Χίτλερ;» του Ι.Μιχαϊλοβιτς Μάϊσκι με ομιλήτρια την Θεανώ Καπέτη, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.
       Η Θεανώ Καπέτη στην τοποθέτησή της αναφέρθηκε στις συνθήκες και προϋποθέσεις «γέννησης» του φασισμού από τα σπλάχνα του καπιταλιστικού συστήματος, σε ποια φάση της εξέλιξής του καπιταλισμού εμφανίζεται, ποιος είναι ο μόνος δρόμος για την κατάργησή του με αναφορά στην πάλη του λαού μας στις σημερινές συνθήκες.
       «Έχει σημασία  να κατανοηθεί ότι ο φασισμός αποτελεί μορφή άσκησης της εξουσίας των μονοπωλίων και πρέπει να κατανοηθεί ποια είναι η γραμμή αντιμετώπισής του από τον λαό μας και την πρωτοπορία της εργατικής τάξης. Αντίστοιχα, πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί σήμερα το φασιστικό-ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής και ποιες είναι οι ευθύνες όλων μας, ώστε να δημιουργούν αντισώματα απέναντι στο φασισμό - ναζισμό», επισήμανε η Θεανώ Καπέτη.
       Με αφορμή τα συμπεράσματα, στάθηκε στην εξελισσόμενη αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος, στο χαρακτήρα και το ρόλο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που αναλαμβάνει να συνεχίσει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική και να συμβάλει στην ανάκαμψη της κερδοφορίας του κεφαλαίου, υλοποιώντας επώδυνα για το λαό μέτρα.
       Ιδιαίτερα στάθηκε στην κριτική που γίνεται στο ΚΚΕ ότι δήθεν παραπέμπει το θέμα της αποδέ-σμευσης από την ΕΕ στη Δευτέρα Παρουσία, αφού το συνδέει με τη λαϊκή εξουσία. Η Θ. Καπέτη σημείωσε ότι είναι άλλο πράγμα η αποδέσμευση να γίνεται με επιλογή του κεφαλαίου κι άλλο με επιλογή της εργατικής τάξης και των συμμάχων της.
      Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Στη δική μας αντίληψη η αποδέσμευση προκύπτει μέσα σε μια πορεία συγκρούσεων με τον ταξικό αντίπαλο, μέσα από τη συνειδητή απόφαση της εργατικής τάξης να πάρει την εξουσία και τα κλειδιά της οικονομίας στα χέρια της. Την αποδέσμευση την αποφασίζει και τη δρομολογεί ο αποφασισμένος και απελευθερωμένος από τα καπιταλιστικά δεσμά λαός, η εργατική εξουσία, το προλεταριακό κράτος. Φυσικά, η αποδέσμευση από την ΕΕ είναι ουσιαστική προϋπόθεση για ένα φιλολαϊκό δρόμο ανάπτυξης, για την αξιοποίηση όλων των (σε μικρό ή σε μεγαλύτερο βαθμό) αναξιοποίητων παραγωγικών - αναπτυξιακών δυνατοτήτων της χώρας.  Η πρότασή μας, λοιπόν, είναι η μοναδική που δε στοιχίζει τα λαϊκά συμφέροντα κάτω από ξένες σημαίες. Είναι μια συνειδητή, σχεδιασμένη πορεία για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, για έναν ανώτερο τρόπο οργάνωσης της κοινωνικής παραγωγής που στο τιμόνι της εξουσίας - διακυβέρνησης θα βρίσκεται η εργατική τάξη».
                                   

                                                   Τομεακή Οργάνωση Πέλλας του ΚΚΕ


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...