Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.Ε.ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ


ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ

Με αφορμή την 14η Ιουνίου ως  Παγκόσμια ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, η ΔΗ.Κ.Ε.ΑΛΜΩΠΙΑΣ θα ήθελε να δώσει το μήνυμα, για την ενίσχυση της σκέψης της εθελοντικής αιμοδοσίας και τα οφέλη που προκύπτουν από την πράξη αυτή προς τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.
Θέλουμε να δώσουμε το μήνυμα ότι με την εθελοντική αιμοδοσία με ελάχιστο από το χρόνο μας, μπορούμε να σώσουμε ανθρώπινες ζωές.
Με μόνη σκέψη την προσφορά προς τον συνάνθρωπο μας θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε έναν Σύλλογο  Εθελοντών Αιμοδοτών Δήμου Αλμωπίας, διότι η εθελοντική  αιμοδοσία είναι πράξη αγάπης και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας.
Για μας η ηθική επιβράβευση και η χαρά της προσφοράς στον συνάνθρωπο, αποτελούν την μοναδική κινητήριο δύναμη των Εθελοντών Αιμοδοτών.

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.Ε.Α

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ
Αποτέλεσμα εικόνας για ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΙΑΣ ΤΟΥ ΜΕΝΕΛΑΟΥ ΛΟΥΝΤΕΜΗ


Με αφορμή σχόλια που γίνονται στον Τύπο και αφορούν στην κατεδάφιση της Οικίας του μεγάλου Έλληνα Λογοτέχνη Μενέλαου Λουντέμη, ο Δήμος Αλμωπίας διευκρινίζει τα εξής:
-Ουδέποτε αμφισβητήθηκε από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής η νομιμότητα της πράξης της κατεδάφισης από την πλευρά των κληρονόμων, καθώς όπως είναι γνωστό υπήρχε σοβαρός κίνδυνος όσο το σπίτι ήταν υπό κατάρρευση και υπήρχαν σχετικές εισηγήσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
-Η σημερινή Δημοτική Αρχή βρέθηκε προ τετελεσμένων γεγονότων, καθώς παρέλαβε ουσιαστικά μια συγκεκριμένη κατάσταση που ήταν μη αναστρέψιμη και το μόνο που της απέμενε ήταν να διαχειριστεί την απόφαση των υπηρεσιών του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης για κατεδάφιση. Ο χρόνος ήταν αμείλικτος και η φθορά φυσιολογική μετά από τόσα χρόνια αδράνειας πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα.
-Από τους πρώτους μήνες που ανέλαβε η σημερινή Δημοτική Αρχή, ήρθε σε επαφή με τους κληρονόμους, καθώς όπως προαναφέρθηκε υπήρχε σοβαρός κίνδυνος όσο το σπίτι ήταν υπό κατάρρευση.
-Όπως ενημερώσαμε και σε προηγούμενη ανακοίνωση, οι υπηρεσίες του Δήμου μας θα εξετάσουν όλες τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν από εδώ και πέρα, καθώς υπάρχει συγκεκριμένη νομοθεσία για διατηρητέα κτίρια.
-Όσον αφορά στη μελέτη που συντάχθηκε το 2009 και για την οποία έγινε λόγος, αξίζει να σημειώσουμε ότι τουλάχιστον από τη στιγμή που ανέλαβε η σημερινή Δημοτική Αρχή, δεν ήταν υλοποιήσιμη, καθώς το σπίτι ήταν πλέον σε άθλια κατάσταση.
-Το βασικότερο απ’ όλα: Ο Δήμος Αλμωπίας δεν μπορεί να προχωρήσει σε καμία παρέμβαση, από τη στιγμή που δεν έχει την κυριότητα. Επιπλέον, υπάρχουν κι άλλα γραφειοκρατικά ζητήματα, όπως η αποδοχή κληρονομιάς από τους κληρονόμους.
Άρα, η αβίαστη απόδοση ευθυνών δεν αρμόζει σε ένα ζήτημα σαν κι αυτό!
Κλείνοντας, θα πρέπει να τονιστεί ότι δεν είναι σωστό ένα τόσο σημαντικό θέμα που αφορά στον πολιτισμό, να μετατρέπεται σε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης και στείρας αντιπολίτευσης.

Δυστυχώς, η κατεδάφιση ήταν ένα αναπόφευκτο γεγονός και το βέβαιο είναι πως γι’ αυτό δεν ευθύνεται η σημερινή Δημοτική Αρχή που ανέλαβε μόλις τον Σεπτέμβριο, όταν πρόκειται για ένα θέμα που έχει τις ρίζες του στο μακρινό παρελθόν. Ωστόσο, αυτή η Δημοτική Αρχή δεν φοβάται σε καμία περίπτωση να σηκώσει το βάρος ευθυνών όπου κι αν υπάρχουν, όσον αφορά στην επόμενη μέρα η οποία μας θέλει να διεκδικούμε ενωμένοι και όχι αντιπολιτευόμενοι.

ΟΙ ΚΛΗΡΩΘΕΝΤΕΣ ΑΡΙΘΜΟΙ ΤΗΣ ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΥ ΑΓΟΡΑΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ
 ΕΔΕΣΣΗΣ, ΠΕΛΛΗΣ & ΑΛΜΩΠΙΑΣ

ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ
 ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ


Οι 7 λαχνοί που κερδίζουν την 3ήμερη εκδρομή στην Τρίπολη στη Μονή Παναγιάς Μαλεβής , έπειτα από κλήρωση που έγινε στις 14 Ιουνίου 2015, παρουσία πολλών ενοριτών μας είναι οι:

  Λαχνός 1ος


5955
Λαχνός 2ος

1335
Λαχνός 3ος

1442
Λαχνός 4ος

1715
Λαχνός 5ος

3762
Λαχνός 6ος

1953
Λαχνός 7ος

3472

Με εκτίμηση


            Ο εφημέριος του Ναού                                                  Τα μέλη της Επιτροπής

Αιδεσιμότατος  π. Γεώργιος Κούλας                                       Αποστολίδης Στυλιανός

                                                                                                    Γεωργίου Ιωάννης

                                                                                                     Δούμος Ιωάννης


                                                                                                    Τυβίκης Χρήστος

ΤΟ ΠΑΜΕ ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ 11ης ΙΟΥΝΙΟΥ


       Πάνω από 700 σωματεία, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες πήραν απόφαση για συμμετοχή στα συλλαλητήρια την Πέμπτη 11 Ιούνη σε ολόκληρη τη χώρα, ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ για λαϊκή κινητοποίηση, αλλά και για προετοιμασία για απεργία. Αποφάσισαν μέσα από συνελεύσεις να συμμετέχουν μαχητικά, αγωνιστικά, στο πανελλαδικό κάλεσμα του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου. Για αποφασιστική, δυναμική, μαχητική απάντηση απέναντι στα σχέδια της συγκυβέρνησης και της ΕΕ, που ετοιμάζουν από κοινού νέο μνημόνιο, συνέχιση της βάρβαρης πολιτικής απέναντι στην εργατική τάξη και στο λαό.
     Στο Nομό μας, οι συνάδελφοι και συναγωνιστές του ΠΑΜΕ σε κάθε κλάδο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε μετερίζι, ήταν αυτοί που από την πρώτη στιγμή ενημέρωσαν τους συναδέλφους για τη συνέχιση της αντεργατικής, αντιλαϊκής πολιτικής της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Δυναμικά και αποφασιστικά προτείναμε στο λαό και στους εργαζόμενους να πάρουν θέση μάχης απέναντι στα νέα μέτρα που προετοιμάζονται, που τσακίζουν ό,τι εργατικό δικαίωμα απέμεινε. Να στείλουμε μήνυμα μαχητικής αντίστασης και διεκδίκησης απέναντι στις νέες προκλητικές αξιώσεις των βιομηχάνων και των επιχειρηματικών ομίλων. Να πιέσουμε για την προετοιμασία απεργίας.
     Συνάδελφοι και συναγωνιστές του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου κάλεσαν κάθε σωματείο και Δ.Σ. του Νομού να πάρει απόφαση μαχητικής συμμετοχής στα δυναμικά συλλαλητήρια της 11ης Ιούνη, με σκοπό να πιέσουμε για απεργία στο τέλος του μήνα. Από την πλειοψηφία των  διοικήσεων Εργατικών Κέντρων και σωματείων του Νομού, σε κλάδους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, πήραμε τις ίδιες περίπου απαντήσεις : “Είναι λίγος ο χρόνος, δεν προλαβαίνουμε να καλέσουμε διοικητικό συμβούλιο.” “Θα περιμένουμε να δούμε τι θα αποφασίσει να κάνει η μαμά ΓΣΕΕ”...
      Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους του συνδικάτου Οικοδόμων Γιαννιτσών που πήραν απόφαση συμμετοχής.  Επίσης, η Α' ΕΛΜΕ πήρε απόφαση συμμετοχής στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, ύστερα από πρόταση του εκλεγμένου συναδέλφου συνδικαλιστή με το ΠΑΜΕ μέσα στη Διοίκηση. Ακόμα και εκεί, όμως, εκλεγμένοι με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, προσπάθησαν να βάλουν εμπόδια και να ακυρώσουν την απόφαση της ψηφοφορίας.
       Οι συνάδελφοι συναγωνιστές του ΠΑΜΕ έθεσαν τις διοικήσεις των σωματείων μπροστά στις ευθύνες τους, που είναι καταρχήν η ενημέρωση των συναδέλφων σε κάθε κλάδο, σε κάθε τόπο δουλειάς για τα σκληρά και βάρβαρα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα που προτείνονται, τόσο στις 47 σελίδες του νέου μνημονίου του Γιούνκερ, όσο και στις 47 σελίδες του μνημονίου της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

       Δεν υπάρχει άλλος χρόνος, πρέπει ο καθένας να πάρει θέση απέναντι στους εργαζόμενους. Η ανοχή που δείχνουν αυτοί που θέλουν να ηγούνται του συνδικαλιστικού κινήματος, αποτελεί τελικά συστράτευση που οδηγεί στη συνέχεια του αβίωτου βίου που μας έχουν οδηγήσει.
       Χαιρετίζουμε αγωνιστικά όλους όσους όρθωσαν το ανάστημά τους. Θα συνεχίσουμε στο δρόμο που έχει χαραχτεί εδώ και 16 χρόνια, από τότε που το ΠΑΜΕ δημιουργήθηκε διαχωρίζοντας τη θέση του από τις ξεπουλημένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Αυτοί μιλάνε για “κοινό δρόμο”, για “διάλογο”, για “κοινή πορεία” των εργατών με τα αφεντικά τους. Οδηγούν τους εργαζόμενους στην απογοήτευση, το κίνημα στην οπισθοχώρησή του. Μαθαίνουν στους εργαζόμενους να μη ζητάνε πολλά, να αρκούνται στα λίγα.
      Εμείς παλεύουμε και προσδοκούμε μια εργατική τάξη που δε θα λέει “σφάξε με Αγά μου, να αγιάσω”, για να εξακολουθούν εκμεταλλευόμενοι τον ιδρώτα του εργαζόμενου να θησαυρίζουν μια χούφτα παράσιτα. Δε θα σταματήσουμε να ενημερώνουμε τους εργαζόμενους, να είμαστε πλάι τους σε κάθε χώρο δουλειάς, να ενώνουμε τις δυνάμεις μας, να παλεύουμε για να αλλάξουν οι συσχετισμοί δύναμης.
        Σε αυτούς που λένε με θράσσος ότι ο λαός τους στηρίζει απαντάμε με βροντερή φωνή. Μην περιμένουν να λυγίσουμε. Να φοβούνται τη στιγμή που θα τελειώσουν οι “ψευδαισθήσεις” και τα “επικοινωνιακά τεχνάσματα” που οι ίδιοι καλλιεργούν και επιβάλλουν και ο λαός θα πάρει την υπόθεση στα χέρια του.
       Τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 11 Ιούνη ήταν μια πρώτη απάντηση, βήμα για κλιμάκωση.  
Η συνέχεια είναι δεδομένη, γιατί :

“ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕ ΓΥΡΝΑ - ΕΡΓΑΤΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ”

ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ ΣΤΟΝ ΕΡΩΤΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Ο έρωτας είναι μια ασυνείδητη επιλογή του συντρόφου εκείνου που ταιριάζει στο καταπιεσμένο τμήμα του εαυτού. Μόλις ο σύντροφος βρει τρόπο έκφρασης ή θεωρήσει ότι βρήκε τρόπο έκφρασης του καταπιεσμένου τμήματος του εαυτού, δεν υπάρχει λόγος να παραδεχτεί την ύπαρξή του.
Μια γυναίκα που δεν αισθάνεται αγαπητή, διότι έτσι ένιωθε όταν ήταν παιδί, είναι πολύ πιθανό να επιλέξει έναν άντρα που δεν εκφράζει την αγάπη. Με αυτό τον τρόπο μπορεί εκείνη να κατηγορεί εκείνον για την άσχημη αίσθηση που έχει η ίδια για τον εαυτό της.
Ένα άντρας που αισθάνεται κατώτερος, διότι έτσι αισθανόταν όταν ήταν παιδί, είναι πολύ πιθανό να επιλέξει μια αυστηρή και επικριτική γυναίκα. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να κατηγορεί εκείνη για το συναίσθημα κατωτερότητας που νιώθει.
Ενώ η γυναίκα θα συνεχίσει να παραπονιέται ότι ο σύντροφός της δεν της δείχνει αγάπη και ο άντρας θα συνεχίσει να παραπονιέται για την αυστηρή κριτική της συντρόφου του, το πιθανότερο είναι να παραμείνουν και οι δύο με τους συντρόφους τους. Ο λόγος; Μας είναι πολύ πιο εύκολο να είμαστε με ένα/μια σύντροφο ο/η οποίος/α παρέχει μια εξωτερική δικαίωση των κακών συναισθημάτων που τρέφουμε για τον εαυτό μας, παρά να έρθουμε αντιμέτωποι με αυτά τα συναισθήματα μέσα μας, στον εαυτό μας.
Επίσης, όταν οι σύντροφοι είναι αδιαφοροποίητοι, αποτέλεσμα κάποιων τραυματικών εμπειριών απόρριψης, εγκατάλειψης ή κατατρεγμού που βίωσαν στην παιδική τους ηλικία, τα συναισθήματά τους σε σχέση με αυτά τα καταπιεσμένα και απορριπτέα μέρη του εαυτού τους είναι ιδιαίτερα αρνητικά ή αλληλοσυγκρουόμενα / αμφίθυμα.
Εφόσον η ανάγκη άρνησης της ύπαρξης αυτών των καταπιεσμένων τμημάτων είναι ιδιαίτερα ισχυρή, με τον ίδιο τρόπο η ανάγκη εύρεσης ενός/μιας συντρόφου ο/η οποίος/α τα εκφράζει είναι το ίδιο ισχυρή. Όταν ανακαλύψουν αυτό το κομμάτι σε έναν πιθανό σύντροφο, τον ερωτεύονται «τρελά». Μπορεί η αγάπη τους να είναι, στα μάτια των άλλων, υπερβολική, καταστροφική ή ακόμα και παρανοϊκή, αλλά είναι απόλυτα λογική για εκείνους, εάν λάβουμε υπόψη τις υποσυνείδητες ανάγκες τους. Αφού έχουν ερωτευθεί, ενθαρρύνουν ασυνείδητα το/τη σύντροφό τους να εκφράσει αυτά τα καταπιεσμένα και απορριπτέα σημεία. Έτσι, καθίσταται δυνατή για εκείνους/ες η κριτική και η προσπάθεια ελέγχου αυτών των απογοητευμένων τμημάτων στο/στη σύντροφό τους, όχι στον εαυτό τους.
Όταν οι δύο σύντροφοι είναι διαφοροποιημένοι και λογικά ολοκληρωμένοι ως άτομα, οι διαφορές στις προσωπικότητές τους θεωρούνται συμπληρωματικές, αξιόλογες και ευχάριστες. Σε ένα τέτοιο ζευγάρι, ο ελαφρώς καταπιεστικός σύζυγος είναι πιθανό να απολαμβάνει τον αυθορμητισμό και παρορμητισμό της συζύγου του και η σύζυγος να εκτιμά την προσήλωση του συζύγου της στη λεπτομέρεια και στον προσεκτικό προγραμματισμό. Αντίθετα με τη γνωστή ρήση πως, για να μπορέσουμε να αγαπήσουμε τους άλλους, θα πρέπει πρώτα να αγαπήσουμε τον εαυτό μας, ο ψυχαναλυτής Theodor Reik παρατήρησε ότι όσο πιο αρνητική είναι η εκτίμηση που έχουμε για τον εαυτό μας τόσο πιο πιθανό είναι να ερωτευτούμε. Οι άνθρωποι αισθάνονται την έλλειψη κάποιων στοιχείων στον εαυτό τους και ψάχνουν να τα βρουν στο/στη σύντροφο. Όταν ερωτεύονται, προβάλλουν στον/στην αγαπημένο/η τις ανεκπλήρωτες φαντασιώσεις τους.
Η προβολή των αποσχισμένων τμημάτων του εαυτού, αποσχισμένη προβολή, συμβαίνει και στους δύο συντρόφους, με τον καθένα να προσπαθεί να εκφράσει τα σημεία που έχει απαρνηθεί ή καταπιέσει μέσω του συντρόφου.
Για παράδειγμα, μια γυναίκα η οποία έχει εσωτερικεύσει τραυματικές εμπειρίες της παιδικής ηλικίας, κάποιας βίαιης αντιπαράθεσης μεταξύ θύματος και θύτη, τοποθετεί τον εαυτό της στη θέση του θύματος. Έχει διαχωρίσει τα δύο μέρη της σύγκρουσης, έχει καταπνίξει το βίαιο μέρος, του θύτη, και το έχει προβάλει στο σύντροφό της. Η εσωτερικευμένη σύγκρουση, σε αυτή την περίπτωση, μεταξύ της κακομεταχείρησης και του κατατρεγμού, γίνεται μια ασταμάτητη σύγκρουση μεταξύ των συντρόφων. Ο διαιρεμένος εαυτός γίνεται διαιρεμένο ζευγάρι. Η γυναίκα έχει ανάγκη από έναν αγενή και προσβλητικό άντρα, έτσι ώστε να προβάλλει σε αυτόν την ασυνείδητη, απολίτιστη, βίαιη, καταπιεσμένη αποσχισμένη πλευρά του εαυτού της. Η εσωτερικευμένη σύγκρουση την ωθεί στην εύρεση ενός συντρόφου που θα μπορέσει να καλύψει αυτή την ανάγκη, προς μεγάλη έκπληξη και ανησυχία της οικογένειάς της και των φίλων της, οι οποίοι δεν μπορούν να καταλάβουν τι βρίσκει μια γλυκιά και ευγενική γυναίκα σε έναν βίαιο και αγενή τύπο. Η απάντηση είναι απλή. Σε εκείνον βρίσκει το αποσχισμένο / αποθυμένο τμήμα του εαυτού της.
Ο εραστής της έχει επίσης εσωτερικεύσει μια βίαιη σύγκρουση μεταξύ θύτη και θύματος από την παιδική του ηλικία. Όμως, στην περίπτωσή του, το τμήμα που αποσχίστηκε και καταπιέστηκε είναι το τμήμα του θύματος. Στη σχέση του με αυτή τη γυναίκα μπορεί να έχει την εμπειρία αυτού του τμήματός του και να το αντιμετωπίσει. Με αυτό τον τρόπο οι μη διαφοροποιημένοι σύντροφοι φέρνουν προβληματικές αντικειμενότροπες σχέσεις των πρώτων εμπειριών της ζωής τους στις ερωτικές τους σχέσεις. Εφόσον η προβολή αντιπροσωπεύει μια ασυνείδητη, πρωτόγονη ανάγκη, πολύ συχνά το άτομο που την προβάλλει «δε βλέπει» τις συμπεριφορές που είναι ασύμφωνες με αυτή την προβολή. Επομένως, η γυναίκα είναι πιθανό να θεωρήσει αγενή και επιθετική τη συμπεριφορά του άντρα, ακόμα κι όταν δεν είναι. Παρομοίως, ο άντρας είναι πολύ πιθανό να δει τη γυναίκα ως θύμα ακόμα κι όταν εκείνη δεν είναι.
Όπως φαίνεται από το παράδειγμα, οι σύντροφοι τείνουν να έχουν τις ίδιες εσωτερικευμένες συγκρούσεις και, σε μια αμοιβαία διαδικασία, προβάλουν ο ένας στον άλλο τα συμπληρωματικά, ασυνείδητα και καταπιεσμένα, αποσχισμένα μέρη του εαυτού τους. Ακόμη, κάθε σύντροφος ταυτίζεται με τα μέρη που ο/η άλλος σύντροφος προβάλει σε αυτόν/αυτήν. Το αποτέλεσμα ονομάζεται προβλητική ταυτοποίηση. Η προβλητική ταυτοποίηση είναι ίσως η πιο σημαντική συνεισφορά της αντικειμενότροπης θεωρίας στην κατανόηση της διαδικασίας του έρωτα και της δυναμικής του ζευγαριού.
Ο άντρας του οποίου η σύζυγος προβάλλει σε αυτόν την επιθετική, δυναμική, γονική, κυριαρχική, αποσχισμένη πλευρά της εσωτερικεύει αυτή την προβολή, ταυτοποιείται με αυτή και θεωρεί τον εαυτό του έτσι όπως θεωρείται από τη σύζυγό του. Παρομοίως, η γυναίκα ταυτοποιείται με την προβολή του συζύγου της και θεωρεί τον εαυτό της έτσι όπως θεωρείται από εκείνον, το υποταγμένο, παθητικό ή ανώριμο, αδύναμο και αποσχισμένο τμήμα του. Με αυτό τον τρόπο εσωτερικά, ασυνείδητες συγκρούσεις του/της συντρόφου εξωτερικεύονται στο ζευγάρι ως τύποι σύγκρουσης. Χρησιμοποιώντας διαφορετική φρασεολογία, οι συγκρούσεις ενός ζευγαριού είναι μια επανέκδοση των εσωτερικών συγκρούσεων που υπάρχουν στον κάθε σύντροφο. Όσο λιγότερο ολοκληρωμένα είναι τα ζευγάρια τόσο πιο παιδιάστικες είναι οι ανάγκες τους και τόσο πιο έντονες είναι οι συγκρούσεις τους.
Όταν δύο άνθρωποι ερωτεύονται, προβάλλουν ο ένας στον άλλο τις αποσχισμένες και καταπιεσμένες πλευρές τους. Μια γυναίκα που έχει μάθει να καταπιέζει την ανάγκη αυτονομίας και ανεξαρτησίας προβάλλει αυτή την απουσία (αποτέλεσμα της καταπίεσης) στο σύζυγό της. Έτσι, εκείνος εμφανίζεται πιο ανεξάρτητος απ’ότι είναι στην πραγματικότητα. Ο άντρας που έχει μάθει να καταπιέζει την εξάρτησή του και την ανάγκη του για τρυφερότητα προβάλλει αυτές τις πλευρές στη γυναίκα του, με αποτέλεσμα εκείνη να φαίνεται πιο εξαρτημένη και αδύναμη απ’ότι είναι στην πραγματικότητα.
Η προβλητική ταυτοποίηση ωθεί και τους δύο να συνταυτιστούν με τις αντίστοιχες προβολές. Στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό που βλέπουμε είναι ένας παραδοσιακός τύπος ζευγαριού, όπου ο άντρας και η γυναίκα παίζουν πολύ άνετα τους λεγόμενους φυσιολογικούς ρόλους των φύλων. Σε αρκετές περιπτώσεις, όμως, μπορεί αυτοί οι στερεότυποι ρόλοι των φύλων να έχουν μεγάλο αντίτιμο για τον έναν ή και τους δύο συντρόφους. Ένα παράδειγμα είναι η γυναίκα που, ως αποτέλεσμα μιας τέτοιας προβλητικής ταυτοποίησης, χάνει την ικανότητά της να κρίνει τι συμβαίνει γύρω της, ιδίως τη συμπεριφορά του συζύγου της. Οι άνθρωποι τείνουν να ερωτεύονται άτομα που βρίσκονται σε παρόμοια επίπεδα διαφοροποίησης αλλά αντίθετα επίπεδα άμυνας ή χαρακτήρα ή ύφους. Το αμυντικό ύφος είναι είδος συμπεριφοράς που προστατεύει τον εαυτό από τη συνειδητοποίηση του άγχους: τα ζευγάρια τείνουν να επικροτούν ο ένας τον άλλον για το ύφος που έχουν.
Παντελής Παπαδόπουλος, Ψυχίατρος,  Ψυχοθεραπευτής (ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία), διδάσκων Ομαδικός Αναλυτής στην Ελληνική Εταιρεία Ομαδικής Ανάλυσης και οικογενειακής Θεραπεία
Φωτογραφία A. Petersen

ΘΕΩΡΙΑ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ



H oμοφυλοφιλία προκαλεί καρκινογενέσεις και το σύμφωνο έγινε για το τζίρο στα φάρμακα Ο Μητροπολίτης δίνει απίστευτες εξηγήσεις για το σύμφωνο συμβίωσης 

«Ιερά πυρά», ομοφοβία και απίστευτες θεωρίες συνωμοσίας μπλέκονται στην πρωτοφανής ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ σχολιάζοντας την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια.

   Ο μητροπολίτης αναφέρει μεταξύ άλλων  με το νομοσχέδιο ο ιερός θεσμός του γάμου αντιμετωπίζεται θεσμικά και πάλι σαν δικαιοπρακτική ενέργεια και αποϊεροποιείται πλήρως» και σε κάποιο σημείο προσθέτει πως  όλο αυτό είναι μέρος σχεδίου το οποίο απ ενοχοποιεί τις πρακτικές "τής ὁμοφυλοφιλίας πού ἀναπόδραστα ὁδηγοῦν σέ ἄπειρες λοιμώξεις τοῦ ὀργανισμοῦ καί καρκινογενέσεις, οἱ ὁποῖες μέ τήν σειρά τους θά αὐξήσουν τόν τζίρο τῶν μεγάλων πολυεθνικῶν τοῦ φαρμάκου."

   Ακολουθεί η ανακοίνωση όπως δημοσιεύτηκε:

   Ἡ δημοσιοποίηση ἀπό τό Ὑπουργεῖο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας καί Ἀνθρωπίνων Δικαιωμάτων τοῦ Νομοσχεδίου γιά τό Σύμφωνο Συμβίωσης πού ἐπεκτείνει τήν ἰσχύουσα ρύθμιση καί στά λεγόμενα «ὁμόφυλα ζευγάρια» μᾶς ὑποχρεώνει νά ἀναφέρουμε: 

  1. Ὅτι ὁ ἱερός θεσμός τοῦ Γάμου πού κατά τόν ἐκπληκτικό ὁρισμό τοῦ Ρωμαίου νομομαθοῦς Μοδεστίνου εἶναι «ἀνδρός καί γυναικός συνάφεια καί συγκλήρωσις τοῦ βίου παντός, θείου τε καί ἀνθρωπίνου δικαίου κοινωνία», ἀντιμετωπίζεται θεσμικά καί πάλι σάν δικαιοπρακτική ἐνέργεια καί ἀποϊεροποιεῖται πλήρως.

 2. Εἶναι ἐμφανέστατη ἡ προσπάθεια τοῦ ἁρμοδίου Ὑπουργείου νά ὑποκαταστήσει τόν ἱερό θεσμό τοῦ γάμου μέ νομικές προβλέψεις πού ἀντιμετωπίζουν τήν κακοδαιμονία τοῦ ἰσχύοντος νομικοῦ πλαισίου γιά τό σύμφωνο συμβίωσης ἑτεροφύλων πού ἔχει μεταβάλει τό τιμιώτατο ἀνθρώπινο πρόσωπο σέ χρηστικό ἀντικείμενο πού μετά τή χρήση μπορεῖς εὔκολα νά πετάξεις στόν κάλαθο τῶν ἀχρήστων.

 3. Δυστυχῶς γιά τόν ἁρμόδιο Ὑπουργό καί Καθηγητή τῆς Νομικῆς καί τόν Γενικό Γραμματέα τοῦ Ὑπουργείου τήν πρωτοτυπία τοῦ προτεινομένου Νομοσχεδίου τήν εἶχε ἐμπνευστεῖ ὅσον ἀφορᾶ τά λεγόμενα «ὁμόφυλα ζευγάρια» ὁ φρενοβλαβής αὐτοκράτορας τῆς Ρώμης Νέρων, αὐτός πού ἔκαψε τή Ρώμη γιά νά ἐμπνευσθεῖ τίς ἄριές του πού ὅπως καταγράφει ὁ ἐξαίρετος ἱστορικός Κάσσιος Δίων στήν Ρωμαϊκή του Ἱστορία συνῆψε ἐπίσημη ὁμοφυλοφιλική σχέση μέ δύο Ἕλληνες ἀπελεύθερους τόν «ἀνδρώδη» Πυθαγόρα καί τόν «γυνακώδη» Σπόρο, τόν ὁποῖο κατέστησε ἐκτομία καί τόν ὀνόμασε Σαββίνα!!!

 4. Μέ τό ὑπό διαβούλευση νομοθέτημα πού ἀποτελεῖ συνέχεια τοῦ λεγόμενου ἀντιρατσιστικοῦ νόμου τῆς συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας-Πασόκ μέ τόν ὁποῖο θεσμοθετήθηκε καί «ἕτερος» γενετήσιος προσανατολισμός στήν ἀνθρώπινη φύση, ὁλοκληρώνεται ἡ θεσμοθέτηση ἀπό τήν Ἑλληνική ἔννομη τάξη τῆς ἀνατροπῆς τῆς ἀνθρώπινης ὀντολογίας καί φυσιολογίας καί ἀπενοχοποιεῖται ἡ παράχρηση τῶν σωματικῶν ὀργάνων τοῦ ἀνθρωπίνου εἴδους μέ φαιδρότατο στρουθοκαμηλισμό γιατί φυσικά ἡ φυσιολογία τοῦ ἀνθρωπίνου σώματος εὐτυχῶς δέν ἔξαρτᾶται ἀπό τίς ἰδεοληψίες τῶν συντακτῶν τοῦ νομοσχεδίου, ἀλλά ἀπό τήν νομοτέλεια τοῦ Δημιουργοῦ Θεοῦ γι' αὐτό καί οἱ ἐπιπτώσεις ἀπό τήν παράχρηση εἶναι ἄμεσες καί τραγικές κατά τό Εὐαγγελικό λόγιο «Οὐκ οἴδατε ὅτι ναὸς Θεοῦ ἐστε καὶ τὸ Πνεῦμα τοῦ Θεοῦ οἰκεῖ ἐν ὑμῖν; 17 εἴ τις τὸν ναὸν τοῦ Θεοῦ φθείρει, φθερεῖ τοῦτον ὁ Θεός· ὁ γὰρ ναὸς τοῦ Θεοῦ ἅγιός ἐστιν, οἵτινές ἐστε ὑμεῖς». (Α΄Κορ. Γ16-17).

 5. Ταπεινῶς θά συνεβούλευα τόν κ. Ὑπουργό καί τόν κ. Γεν. Γραμματέα ἐπ' ὠφελείᾳ τῆς τραγικῆς οἰκονομίας τῆς χώρας μας νά συμβληθῆ τό Ὑπουργεῖο τους μέ τίς μεγάλες πολυεθνικές φαρμακοβιομηχανίες γιατί μέ τό ὑπό διαβούλευση νομοσχέδιο ἀπενοχοποιοῦνται οἱ πρακτικές τῆς ὁμοφυλοφιλίας πού ἀναπόδραστα ὁδηγοῦν σέ ἄπειρες λοιμώξεις τοῦ ὀργανισμοῦ καί καρκινογενέσεις, οἱ ὁποῖες μέ τήν σειρά τους θά αὐξήσουν τόν τζίρο τῶν μεγάλων πολυεθνικῶν τοῦ φαρμάκου.

   Καί μή χειρότερα!!!

 Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

 + ὁ Πειραιῶς
 ΣΕΡΑΦΕΙΜ 



Πηγή: www.lifo.gr

ΔΕΧΤΗΚΕ ΧΙΛΙΑ ΤΣΙΜΠΙΜΑΤΑ ΑΠΟ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΕΠΕΖΗΣΕ

(Φωτό αρχείου)

Επίθεση από χιλιάδες μέλισσες δέχτηκε άνδρας στην περιοχή Κίγκμαν στην βορειοδυτική Αριζόνα των ΗΠΑ ο οποίος κατάφερε να επιζήσει σχεδόν χιλίων τσιμπημάτων. 

  Η επίθεση έγινε την ώρα που ο άνδρας επιχειρούσε να καταστρέψει μία κυψέλη στην αυλή του σπιτιού του. Ο ιδιοκτήτης άρχισε να τρέχει προς το αυτοκίνητο του ενώ δύο περαστικοί που προσπάθησαν να βοηθήσουν επίσης τσιμπήθηκαν.

   Ο σερίφης της περιοχής είπε ότι ο αριθμός των μελισσών ήταν απίστευτα μεγάλος και ότι τέτοιες σκηνές συναντά κανείς μόνο στον κινηματογράφο. Στο σημείο έσπευσε μελισσοκόμος που προσπάθησε να συγκεντρώσει τις μέλισσες, χωρίς να το καταφέρει εξ ολοκλήρου με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η προσπάθεια. Και ο μελισσοκόμος δέχτηκε 23 τσιμπήματα.

   Οι αρχές έχουν ενημερώσει τους κατοίκους να αποφεύγουν τους περιπάτους κοντά στο σπίτι του άνδρα, να κρατήσουν τα κατοικίδια τους στο σπίτι καθώς και να οδηγούν τα οχήματά τους με κλειστά τα παράθυρα.

    Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του ενώ οι υπόλοιποι που δέχτηκαν τσιμπήματα δεν χρειάστηκε να νοσηλευτούν.

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΚΑΙ ΟΙ 60 ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΚΑΘΗΛΩΣΑΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΚΟΥ

O Δημήτρης Παπαϊωάννου και οι 60 Ελληνες που καθήλωσαν όλη την Ευρώπη από το Μπακού

Μια σχεδόν θριαμβική ομάδα Ελλήνων με οδηγό τον Δημήτρη Παπαϊωάννου βρίσκεται πίσω από την τελετή έναρξης των 1ων Ευρωπαϊκών Αγώνων  στο Μπακού, με τα βλέμματα όλης της Ευρώπης -και όχι μόνο- να στρέφονται απόψε στη νέα, γιγαντιαία, τεχνολογικά άρτια, αλλά πάντα με υφή χειροποίητου δουλειά του Δημήτρη Παπαϊωάννου.
Εντεκα χρόνια μετά την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, ο χορογράφος, σκηνοθέτης, δημιουργός συγκινήσεων και καταστάσεων που εκκινούν από την τέχνη υπογράφει τη σημερινή τελετή έναρξης που θα μεταδοθεί στην Ελλάδα μέσω ΕΡΤ αλλά και στο baku2015.com στις 7 το απόγευμα (ώρα Ελλάδος).  O τίτλος της τελετής είναι Origins και ο βασικός πυρήνας της δημιουργικής ομάδας αποτελείται από Ελληνες που υλοποιούν τη σύλληψη και σκηνοθεσία του δημιουργού, με τον σπουδαίο Θεόδωρο Κουρεντζή (καλλιτεχνικό διευθυντή του Θεάτρου Οπερας και Μπαλέτου του Περμ και της MusicAeterna) να έχει τη μουσική διεύθυνση, τους αρχιτέκτονες και σκηνογράφους του Fluc Office Θανάση Δεμίρη και Εύα Μανιδάκη να υπογράφουν τον αρχιτεκτονικό και σκηνικό σχεδιασμό (με συνεργάτες τους Κωνσταντίνο Πίττα και Λουκά Μπάκα), τον Αγγελο Μέντη (είχε δημιουργήσει την Κλεψύδρα στην τελετή της Αθήνας) να δημιουργεί μια δεκαπεντάλεπτη μουσική ενότητα. Πλάι του, οι επί χρόνια συνεργάτες του Δημήτρη Παπαϊωάννου, Τίνα Παπανικολάου, Στέφανος Δρουσιώτης και Κυριάκος Καρσεράς.



Η μουσική που θα κυριαρχήσει είναι δημιουργία Ελλήνων επίσης: Ο Μιχάλης Δέλτα έγραψε τη μουσική για την αθλητική αποστολή του Αζερμπαϊτζάν, ο Coti K. σχεδίασε τα ηχητικά τοπία και οι ΝΤΕΙΒΙΝΤ feat. Σtella (Γιώργος Μπακαλάκος και Στέλλα Χρονοπούλου) δημιούργησαν τη μουσική για την παρέλαση των αθλητών. Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει η ενότητα που δημιούργησε ο Αγγελος Μέντης με τη συμμετοχή είκοσι Ελλήνων καλλιτεχνών: Μάριος Γαμπιεράκης, Θοδωρής Δημητρόπουλος, Νεκτάριος Διονυσάτος, Μαρία Ηλία, Νίκος Καρράς, Θοδωρής Κοβέος, Χρυσούλα Κοροβέση, Σπύρος Κότσαλας, Κωνσταντίνος Κυπριωτάκης, Σύλβια Λιούλιου, Κωνσταντίνα Μαρκίδη, Στάθης Μητρόπουλος, Ντίνος Νικολάου, Κωνσταντίνος Νησίδης, Τάσος Παπαϊωάννου, Αφροδίτη Πουρνάρη, Βασιλεία Ροζάνα, Γιώργος Ρυμενίδης, Βασίλης Σούνδιας, Νίκος Σταυρακαντωνάκης, Τίνα Τζόκα και Γιάννης Τραγάκης.


Αλλά υπάρχει και συνέχεια: Ο Χρήστος Λούλης δάνεισε τη φωνή του, ενώ οι χορογραφίες έγιναν από τον Νίκο Λαγουσάκο, με τη βοήθεια της Τατιάνας Μύρκου, και από την Kat Válastur (Κατερίνα Παπαγεωργίου) με τη συμβολή είκοσι Ελλήνων χορευτών: Άννα Αθανασίου, Παυλίνα Ανδριοπούλου, Βάσω Γιαννακοπούλου, Νίκος Δραγώνας, Ξένια Θέμελη, Αλέξανδρος Κεϊβανάη, Αμαλία Κοσμά, Γιώργος Κοτσιφάκης, Αντιγόνη Λινάρδου, Γιώργος Μάτσκαρης, Μαρία Μπρέγιαννη, Χρήστος Παπαδόπουλος, Ευαγγελία Ράντου, Μαίρη Ράντου, Διογένης Σκαλτσάς, Σία Σουρέλου, Χρήστος Στρινόπουλος, Μαρία Τζίκα, Σοφία Τσιαούση και Άλτιν Χούτα.
Ο Πάνος Αδαμόπουλος και ο Τζώρτζης Γρηγοράκης δημιούργησαν τα test edits και τα storyboards για την τηλεοπτική αναμετάδοση.


Πηγή:  http://www.iefimerida.gr/

ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΤΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ ΜΕ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΑΣΤΕΙΑ

Πώς μπορείτε να πειθαρχήσετε το παιδί σας με γέλια και αστεία
Εχει το παιδί σας αφήσει τα παιχνίδια στη μέση του σαλονιού και εσείς για πολλοστή φορά του λέτε να τα μαζέψει αλλά δεν σας ακούει;
Οι κανόνες πειθαρχίας για τα παιδιά έχουν αλλάξει με το πέρασμα των χρόνων, με το ξύλο να μην είναι πια λύση, ωστόσο οι μπόμπιρες παραμένουν ίδιοι.
Αυτό που συνιστάται στους γονείς είναι ψυχραιμία, ώστε να υπάρξει και ανάλογη θέληση από την πλευρά των παιδιών. Τι θα λέγατε να δοκιμάσετε μια διαφορετική προσέγγιση με αστείους και δημιουργικούς τρόπους, για να κάνετε την «εντολή» να μείνει με θετικό τρόπο στο μυαλό των παιδιών σας;
Αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι οι γονείς γνωρίζουν πώς να κερδίσουν την προσοχή των παιδιών τους σε δημιουργικούς νέους τρόπους.
Για παράδειγμα, αρκετοί γονείς χρειάζεται να επαναλαμβάνουν αρκετές φορές στο παιδί τους να στρώσει το κρεβάτι του. Η Λόρα Ρέντσερ βλέποντας πως οι τρεις τις κόρες δεν την ακούνε αποφάσισε αντί να τις μαλώσει να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό.
Τους πήρε τα κρεβάτια, τα σεντόνια και το πάπλωμα και στην θέση τους έβαλε sleeping bags. Μπορεί στην αρχή η ιδέα να άρεσε στις κόρες της αλλά στο τέλος ζήτησαν τα κρεβάτια πίσω, υποσχόμενες πως θα τα στρώνουν.
Μερικά παιδιά, από την άλλη έχουν το κακό συνήθειο να αφήνουν τα πράγματά τους από δω και από εκεί. Η κ. Χάρντινγκ θέλοντας να μάθει στα παιδιά της πως αυτό δεν είναι σωστό, αποφάσισε να δωρίσει ό,τι άφηνε η κόρη της τριγύρω σε έρανο. Τότε εκείνη συγχύστηκε και αποφάσισε να μαζέψει χρήματα για να τα αγοράσει πίσω, δηλώνοντας πως θα τα προσέχει από εδώ και στο εξής.
Αλλοι γονείς όταν τα παιδιά τους δεν κάνουν αυτό που τους ζητάνε τους στέλνουν σε κάποιο δωμάτιο, χωρίς παιχνίδια, για μερικά λεπτά.
Μετατρέψτε τον καυγά σε γέλια
Οταν βλέπετε τα παιδιά σας να μαλώνουν μεταξύ τους, αντί να μαλώσετε και να τα αφήσετε και αυτά με τον εκνευρισμό, βάλτε τα στο... ρινγκ.
Τα περισσότερα παιδιά όταν τσακώνονται με τα αδέρφια τους δεν ξεχνούν αμέσως την παρεξήγηση, με αποτέλεσμα να περνάει ο χρόνος χωρίς να μιλάνε.
Αντί, λοιπόν, να γίνει αυτό οδηγείστε τον καβγά τους σε μια εντός πλαισίων «μάχη». Παίξτε ένα επιτραπέζιο ή μαξιλαρομαχίες όλοι μαζί για να εκτονώσετε την κατάσταση.

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Οι 13 οικονομίες που κάνουν άλματα -Αναπτύσσονται, αλλά οι πολίτες τους ζουν στη φτώχεια
Οι 13 οικονομίες που κάνουν άλματα -Αναπτύσσονται, αλλά οι πολίτες τους ζουν στη φτώχεια
Ο τρελός ρυθμός με τον οποίο γιγαντώνεται η κινέζικη οικονομία κυριαρχεί τις τελευταίες δεκαετίες. Δεν είναι όμως η μόνη χώρα που έχει μεγάλους ρυθμούς ανάπτυξης.
Το Business Insider βρήκε τις 13 ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες στον κόσμο, με βάση τις προβλέψεις της Παγκόσμιας Τράπεζας έως το 2017. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι πολίτες των συγκεκριμένων χωρών ζουν σε ευημερία, αλλά μάλλον το αντίθετο.
13. Κίνα
ΑΕΠ 2015 +7,1%
ΑΕΠ 2016 +7%
ΑΕΠ 2017 +6,9%
Είναι μία υπερδύναμη στην κατασκευή και τις εξαγωγές. Πολλοί πιστεύουν ότι μέσα στην επόμενη δεκαετία θα ξεπεράσει την οικονομία των ΗΠΑ. Ομως, το κατά κεφαλήν εισόδημα είναι κάτω από τον παγκόσμιο μέσο όρο.
12. Ρουάντα
ΑΕΠ 2015 +7%
ΑΕΠ 2016 +7%
ΑΕΠ 2017 +7,5%
Το 90% του πληθυσμού απασχολείται στη γεωργία ή στην επεξεργασία των ορυκτών, ενώ ο τουρισμός, ο καφές και το τσάι συμπληρώνουν την οικονομία της χώρας. Αν και έχει κάνεο σημαντικά βήματα από τη γενοκτονία του 1994, το 45% του πληθυσμού ζει ακόμη κάτω από το όριο της φτώχειας.
11. Τανζανία
ΑΕΠ 2015 +7,2%
ΑΕΠ 2016 +7,1%
ΑΕΠ 2017 +7,1%
Πρόσφατα έχει πετύχει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης χάρη στην παραγωγή χρυσού και τον τουρισμό. Η οικονομία επίσης βασίζεται στις τηλεπικοινωνίες, τον τραπεζικό τομέα, την ενέργεια, τα ορυκτά και τη γεωργία. Ομως, από άποψη κατά κεφαλήν εισοδήματος, η χώρα παραμένει μία από τις φτωχότερες στον κόσμο.
10. Μοζαμβίκη
ΑΕΠ 2015 +7,2%
ΑΕΠ 2016 +7,3%
ΑΕΠ 2017 +7,3%
Εχει προσελκύσει μεγάλα επενδυτικά προγράμματα στην εκμετάλλευση φυσικών πόρων, κάτι που σημαίνει ότι οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης θα συνεχιστούν. Κάποιοι αναλυτές θεωρούν ότι μπορεί να έχει έσοδα και από το φυσικό αέριο. Ομως, η συντριπτική πλειονότητα του πληθυσμού απασχολείται στη γεωργία και οι μισοί κάτοικοι της χώρας ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.
9. Μπουτάν
ΑΕΠ 2015 +7,9%
ΑΕΠ 2016 +8,4%
ΑΕΠ 2017 +7%
Είναι μία μικρή και σχετικά υπανάπτυκτη οικονομία που βασίζεται στην υδροηλεκτρική ενέργεια, τη γεωργία και τη δασοκομία. Εξάγει μεγάλες ποσότητες υδροηλεκτρικές ενέργειας στην Ινδία, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να τονώσει την ανάπτυξή της τα επόμενα χρόνια, αρκεί να βρει τρόπο να αντιμετωπίσει τα χρόνια προβλήματα στον κατασκευαστικό τομέα.
8. Ινδία
ΑΕΠ 2015 +7,4%
ΑΕΠ 2016 +7,8%
ΑΕΠ 2017 +8%
Οι υπηρεσίες είναι μία βασική πηγή της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας. Ομως υπάρχουν προβλήματα όπως διαφθορά, φτώχεια και διακρίσεις σε βάρος των γυναικών, που κρατούν πίσω την οικονομία.
7. Παπούα Νέα Γουινέα
ΑΕΠ 2015 +16%
ΑΕΠ 2016 +5%
ΑΕΠ 2017 +2,4%
Το 85% του πληθυσμού ασχολείται με τη γεωργία και ένας μικρό τμήμα εξάγει φυσικούς πόρους, ανάμεσά τους πετρέλαιο, χρυσό και άνθρακα. Ομως η κυβέρνηση έχει αρκετά προβλήματα να λύσει, όπως η ασφάλεια στους επενδυτές και η αποκατάσταση της αξιοπιστίας των κρατικών θεσμών.
6. Ακτή Ελεφαντοστού
ΑΕΠ 2015 +8%
ΑΕΠ 2016 +7,7%
ΑΕΠ 2017 +7,5%
Περίπου τα 2/3 του πληθυσμού απασχολούνται σε τομείς σχετικούς με τη γεωργία. Η χώρα έχει παγκοσμίως τον πρώτο λόγο στην παραγωγή και εξαγωγή κακάο, ενώ είναι από τις κυρίαρχες δυνάμεις στον καφέ και το φοινικέλαιο.
5. Ουζμπεκιστάν
ΑΕΠ 2015 +7,6%
ΑΕΠ 2016 +7,8%
ΑΕΠ 2017 +8%
Η μετατροπή του από το σοβιετικό παρελθόν σε μία οικονομία βασισμένη στις αγορές είναι αργή. Η χώρα είναι πέμπτη στις εξαγωγές βαμβακιού, ενώ διαθέτει επίσης φυσικό αέριο και χρυσό. Προσπαθεί να καταπολεμήσει την παιδική εργασία.
4. Μιανμάρ
ΑΕΠ 2015 +8,5%
ΑΕΠ 2016 +8,2%
ΑΕΠ 2017 +8%
Είναι μία από τις φτωχότερες χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας, αλλά η αναγέννηση της οικονομίας της ξεκίνησε το 2011. Εχει νεαρό εργατικό δυναμικό και φυσικούς πόρους, ενώ αποτελεί πόλο έλξης για ξένους επενδυτές.
3. Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό
ΑΕΠ 2015 +8%
ΑΕΠ 2016 +8,5%
ΑΕΠ 2017 +9%
Εχει τεράστιο πλούτο σε φυσικούς πόρους, κάτι που δεν έχει καταφέρει να εκμεταλλευθεί αποτελεσματικά εξαιτίας της διαφθοράς, των συγκρούσεων και της πολιτικής αστάθειας. Μετά από την ταραχώδη δεκαετία του '90, σταδιακά η οικονομία της χώρας ανακάμπτει.
2. ΤουρκμενιστάνΑΕΠ 2015 +8%
ΑΕΠ 2016 +9%
ΑΕΠ 2017 +9%
Η τρομακτικά διεφθαρμένη οικονομία της χώρας βασίζεται σε δύο βασικές βιομηχανίες, του βαμβακιού και του φυσικού αερίου. Είναι η τέταρτη χώρα στον κόσμο σε ότι αφορά τα γνωστά αποθέματα αερίου. Πρόσφατα άρχισε να το εξάγει στην Κίνα και ίσως προχωρήσει και στην Ευρώπη. Ομως οι προοπτικές της για το άμεσο μέλλον είναι αποθαρρυντικές εξαιτίας της διαφθοράς, του κακού εκπαιδευτικού συστήματος, της κακής χρήσης των φυσικών πόρων από την κυβέρνηση και την απροθυμία για μεταρρυθμίσεις.
1. ΑιθιοπίαΑΕΠ 2015 +9,5%
ΑΕΠ 2016 +10,5%
ΑΕΠ 2017 +8,5%
Η οικονομία της βασίζεται κατά κύριο λόγο στη γεωργία, αλλά η κυβέρνηση προσπαθεί να στραφεί στα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα και την παραγωγή ενέργειας. Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, θα συνεχίσει να έχει υψηλά ποσοστά ανάπτυξης, αλλά το κατά κεφαλήν εισόδημα παραμένει ένα από τα χαμηλότερα στον κόσμο.


Πηγή:  http://www.iefimerida.gr

#exetastiki_song: Ο ΚΑΗΜΟΣ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ "ΤΡΕΛΑΙΝΕΙ ΚΟΣΜΟ"

#exetastiκι_song: Οι φοιτητές «τραγουδούν» τον πόνο τους στο Twitter για την εξεταστική περίοδο
Η εξεταστική έχει ξεκινήσει, τα καφέ έχουν αδειάσει και οι φοιτητές της χώρας ξημεροβραδιάζονται πάνω από ένα βιβλίο για να περάσουν τα μαθήματα που χρωστάνε.
Οι περισσότεροι, ωστόσο, φαίνεται πως παράλληλα με το διάβασμα περνούν τις ώρες του φτιάχνοντας στιχάκια και ποστάροντας τα στο Twitter.
Το πιο δημοφιλές trend στο κοινωνικό δίκτυο είναι το #exetastiki_song και «τρελαίνει κόσμο».
  • Παραμυθιάζομαι... ξέρω πολύ καλά έχω κοπεί... κι ούτε που νοιάζονται... που εγώ διάβαζα ως το πρωί
  • Κάτω από το γραπτό μου η καρδιά μου σβήνει. Κι αν το σφάλμα είναι δικό μου, δείξε καλοσύνη.
  • Τα ‘γραψα όλα κι έμεινα στον άσσο έτσι θέλησα να μη διαβάσω και τη μέρα που θα γράψω να καταστραφώ
  • Δεν με περνάς που να πάρειιιι...
  • Στο κορμί μου σαν σκονάκι σε φορώ και δε σ’ αλλάζω
  • Άκου βρε φίλε να δεις τι κρίμα, στα θέματά της, έπεσα θύμα, έκανε τάχα πως με περνάει, τώρα πονάω και αυτή γελάει.
  • Ρίξε στο κορμί μου σπίρτο να πυρποληθώ, αυτό το 5 στα άστρα με ανεβάζει
  • Έλα να με περάσεις μόνο εσύ μπορείς,έλα να με περάσεις μην μου το αρνηθείς,στο χέρι μου μην φοβηθείς πτυχίο να μου δώσεις
  • Και ανοίγω τέρμα την φωνή που λέει τέρμα δεν το περνάω εγώ αυτό ούτε και αν φτύσω αίμα
  • Τέσσερα πήρα μου είπαν πάλι φύγε φύγε από τη σχολή
  • Κι έκρυψα το γραπτό για να μη το δεις, μη σου μείνει η εικόνα αυτή και στεναχωρηθείς
  • Για χίλιους λόγους δεν έχω γράψει για το Σεπτέμβρη από τώρα έχω κλάψει για χίλιους λόγους
  • Με ρωτάς αν κοπώ τι θα κάνω θα πεθάνω (δις)
  • Ψυχολογικά δεν είμαι καλά έτσι ξαφνικά μαζεύτηκαν πολλά σκέφτομαι τις νύχτες πτυχίο και κλαίω
  • Εχω περάσει και λιγότερα...


ΕΦΤΑΣΑΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ: ΦΕΡΟΕ - ΕΛΛΑΔΑ 2-1

Εφτασαν την Εθνική στον πάτο – Νέα ήττα ντροπή (2-1) από τα Νησιά Φερόε [βίντεο]
Οι καλές ημέρες της Εθνικής ομάδας που μας χάρισε μεγάλες στιγμές από το 2004 και μετά πέρασαν ανεπιστρεπτί.
Η Ελλάδα απόψε κατάφερε να δώσει ακόμη μία μεγάλη πίκρα στους Ελληνες φιλάθλους, αν και η αλήθεια δείχνει ότι είναι ότι χειρότερο έχουμε δει πότε από Εθνική ομάδα.
Μετά την ήττα ντροπή μέσα στο Καραϊσκάκη τον περασμένο Νοέμβρη, απόψε η Ελλάδα έχασε πάλι από τα Νησιά Φερόε με 2-1 και είπε «αντίο» στα τελικά του EURO 2016.
Στο 32ο λεπτό τα Νησιά Φερόε άνοιξαν το σκορ με όμορφο πλασέ του Χάλουρ Χάνσον. Ο Βατνχάμαρ έκανε το γύρισμα στην καρδιά της περιοχής και ο 23χρονος άσος νίκησε τον Ορέστη Καρνέζη για το 1-0. Στο 70', οι γηπεδούχοι έκαναν δύο τα τέρματά τους, όταν ο Βατνχάμαρ έδωσε δεύτερη ασίστ στο παιχνίδι με πάσα από τα δεξιά στον επερχόμενο Όλσεν, οποίος κρέμασε τον Καρνέζη. Έξι λεπτά πριν από το φινάλε του αγώνα, η Εθνική μείωσε σε 2-1 με κεφαλιά του Παπασταθόπουλου.Ο Νίνης εκτέλεσε το κόρνερ και ο Παπασταθόπουλος με δυνατή κεφαλιά έγραψε το 2-1.
Μετά το τέλος του αγώνα στα Νησιά Φερόε στήθηκε εθνική... εορτή, καθώς οι δύο νίκες επί της Ελλάδας είναι οι μεγαλύτερες στιγμές στην ιστορία μιας χώρας που μετρά λιγότερους από 49.000 κατοίκους.
Νησιά Φερόε: Νίλσεν, Γκρέγκερσεν, Νατεστάντ, Χάνσεν, Χάνσον, Μπενιάμινσεν, Όλσεν, Σόρενσεν (12’ λ.τ. Ντάβιντσεν), Βατνάμαρ, Χολστ (74’ Φέρο), Έντμουντσον (90’+2’ Γιόνσεν).
Ελλάδα: Καρνέζης, Σταφυλίδης, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Σάμαρης, Κονέ (81’ Φούντας), Χριστοδουλόπουλος (46’ Νίνης), Καρέλης, Φετφατζίδης (71’ Κολοβός), Μήτρογλου.
Η βαθμολογία του 6ου ομίλου:
1. Ρουμανία 14 (7-1)
2. Β. Ιρλανδία 13 (8-4)
3. Ουγγαρία 11 (5-3)
4. Νησιά Φερόε 6 (4-8)
5. Φινλανδία 4 (5-8)
6. Ελλάδα 2 (2-7)
Τα αποτελέσματα:
Φινλανδία - Ουγγαρία 0-1
(82' Στίμπερ)
Νησιά Φερόε-Ελλάδα 2-0
(32' Χάνσον, 70' Όλσεν)
Β. Ιρλανδία-Ρουμανία 0-0
Η επόμενη αγωνιστική (4/9):
Ελλάδα-Φινλανδία (21:45)
Νησιά Φερόε-Βόρειος Ιρλανδία (21:45)
Ουγγαρία-Ρουμανία (21:45)


Πηγή:  http://www.iefimerida.gr

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...