Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ



Εγγραφή παιδιών που θα φιλοξενηθούν σε κατασκήνωση Κρατικού Προγράμματος στη Μεταμόρφωση Χαλκιδικής.

Σας γνωρίζουμε ότι θα λειτουργήσουν και φέτος οι κατασκηνώσεις του Κρατικού Προγράμματος. Στο Νομό μας θα λειτουργήσει η κατασκήνωση της Μεταμόρφωσης Χαλκιδικής στην οποία θα φιλοξενηθούν παιδιά σε δύο περιόδους (01/08/2015 – 10/08/2015) και (11/08/2015 – 20/08/2015) ηλικίας 6 έως 16 ετών.

Απαραίτητα δικαιολογητικά για την εγγραφή των παιδιών είναι:
Α) Αίτηση του γονέα προς το Δήμο (επισυνάπτεται)
Β) Υπεύθυνη Δήλωση του γονέα ή κηδεμόνα στην οποία να αναγράφεται το ύψος του ετήσιου οικογενειακού επιδόματος, ο αριθμός των προστατευόμενων μελών, οι ηλικίες των τέκνων, ο τύπος της οικογένειας και άλλα κοινωνικά χαρακτηριστικά (επισυνάπτεται).
Γ) Βεβαίωση ιδιώτη γιατρού ή γιατρού του ασφαλιστικού φορέα στην οποία υποχρεωτικά να αναγράφεται η κατάσταση υγείας του παιδιού, ο εμβολιασμός του με τα υποχρεωτικά εμβόλια, ότι δεν πάσχει από μεταδοτικά νοσήματα, ότι η εν γένει κατάσταση της υγείας του, επιτρέπει τη συμμετοχή του σε κατασκηνωτικό πρόγραμμα και τυχόν παρατηρήσεις (φαρμακευτική αγωγή, αλλεργίες κ.λ.π.).

Σχετικά σας γνωρίζουμε ότι αποκλείονται μέχρι αποκαταστάσεως της υγείας τους, παιδιά που πάσχουν από μεταδοτικά νοσήματα και εντελώς τα παιδιά που πάσχουν από ψυχονευρωτικά νοσήματα.
Οι εγγραφές των παιδιών θα γίνονται μέχρι την Παρασκευή 19/06/2015.
Παιδιά που θα επιλεγούν να συμμετάσχουν στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα, θα πρέπει να προσκομίσουν γραμμάτιο είσπραξης ποσού 30€ στο λογαριασμό 6233030022129 του Δήμου Πολυγύρου που τηρείται στην τράπεζα Πειραιώς.
Τα παιδιά των πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών καθώς και των οικογενειών που ο ένας ή και οι δύο γονείς είναι άνεργοι, δεν θα πληρώνουν καθόλου συμμετοχή.

Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ

Η γωνιά του παππού
Κάποτε ζούσε ένας παππούς με τον γιο του, τη νύφη του και το εγγονάκι του.
Ήταν όμως άσχημη η κατάστασή του. Σχεδόν τυφλός, σχεδόν κουφός , δεν μπορούσε να αυτοεξυπηρετηθεί... Ούτε να φάει δεν μπορούσε. Σκόρπιζε όλο το φαγητό κάτω και λερωνόταν διαρκώς. Κάποιες φορές μάλιστα έριχνε το πιάτο κάτω και το έσπαζε.
Ο γιος και η νύφη σκέφτηκαν ότι ήταν ανυπόφορο όλο αυτό που ζούσαν. Υποχρέωσαν λοιπόν τον γέρο να τρώει σε μια γωνιά πλάι στο τζάκι. Του έδωσαν μάλιστα και ένα ξύλινο πιάτο για να μην το σπάζει.
Μια μέρα ο μικρός εγγονός έφτιαχνε κάτι με μερικά κομμάτια ξύλου. Όταν ο πατέρας του τον ρώτησε τι έφτιαχνε ο μικρός απάντησε:
-Φτιάχνω ξύλινες γαβάθες για να τρώτε εσύ και η μητέρα όταν μεγαλώσω.
Από κείνη την ημέρα ο παππούς κάθισε και πάλι μαζί τους στο τραπέζι. Κανείς δεν είπε ξανά λέξη.
    ~ Λ. Τολστόι, - Διηγήματα, μύθοι και παραμύθια, μτφρ. Π. Ανταίος, Ωκεανίδα
Ηθικό δίδαγμα: Θα θερίσετε o,τι σπείρετε . Ανεξάρτητα από τη σχέση σας με τους γονείς σας, θα σας λείψουν όταν θα φύγουν από τη ζωή. Πάντα να τους σέβεστε και να τους φροντίζετε.

   Πηγή:  princess-airis.blogspot.gr

ΤΡΕΧΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ ΟΣΟ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΜΕ;

Πολύ συχνά οι μεγαλύτεροι άνθρωποι νομίζουν πως η ζωή τους μοιάζει με ταξίδι σε όχημα του οποίου έχουν σπάσει τα φρένα. Διότι μετά τα σαράντα, και κυρίως μετά τα πενήντα, ένας χρόνος μοιάζει να έχει τη μισή διάρκεια από εκείνη που νιώθαμε πως είχε όταν ήμασταν δεκαπέντε ή είκοσι χρόνων. Οπως συμβαίνει και με την κλεψύδρα: προς το τέλος η άμμος φαίνεται πως κυλάει πολύ πιο γρήγορα από όσο έτρεχε στην αρχή. Πού οφείλεται η συγκεκριμένη αίσθηση, όταν στην πραγματικότητα οι μέρες και οι ώρες δεν επιταχύνουν καθόλου τον βηματισμό τους;Το ερώτημα θέτει ανάμεσα σε άλλα ο Ολλανδός καθηγητής της Ιστορίας της Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Κρόνινγκεν Douwe Draaisma στο βιβλίο του «Pourquoi la vie passe plus vite a mesure qu' on vieillit» (Flammarion, σελ. 423). Και για να απαντήσει καταφεύγει στη φιλοσοφία, την ψυχολογία και τη λογοτεχνία του Προυστ, του Τόμας Μαν και του Καμύ.
Ολες οι απόπειρες απαντήσεων που έχουν κατά καιρούς προταθεί στηρίζονται βέβαια στην αρχή ότι η αίσθηση του χρόνου που διαθέτουμε είναι εσωτερική, υποκειμενική. Μια πρώτη ερμηνεία, που διατυπώθηκε τον 19ο αιώνα, είναι ότι η διάρκεια που νομίζουμε πως έχει μια ορισμένη περίοδος της ζωής μας είναι ανάλογη με το μερίδιο που η συγκεκριμένη περίοδος καταλαμβάνει στο σύνολο της ζωής μας. Για ένα δεκάχρονο παιδί έτσι, ένας χρόνος αποτελεί το ένα δέκατο του βίου του και φαίνεται σαν ένα πολύ μακρύ διάστημα. Για έναν πενηντάχρονο αντιθέτως, ο ίδιος χρόνος αποτελεί το ένα πεντηκοστό του βίου του και φαίνεται σαν κάτι πολύ σύντομο και μικρό.
Ο Γουίλιαμ Τζέιμς και ο Jean-Marie Guyau θεώρησαν ότι η αίσθηση συρρίκνωσης του χρόνου στους μεγαλύτερους ανθρώπους οφείλεται στη μονοτονία του περιεχομένου της ζωής τους. Στα πρώτα μας χρόνια, κάθε ώρα της μέρας μάς φέρνει αντιμέτωπους με εντελώς καινούργιες εμπειρίες. Το πνεύμα μας βρίσκεται σε εγρήγορση. Oι εντυπώσεις είναι πανίσχυρες και διαδέχονται η μία την άλλη όπως σε ένα συναρπαστικό ταξίδι. Καθώς, όμως, τα χρόνια περνούν και καθώς μεγάλα τμήματα των εμπειριών αυτοματοποιούνται, οι μέρες, οι εβδομάδες και τα χρόνια αδειάζουν από περιεχόμενό. Και τότε συμβαίνει το εξής παράδοξο: αντί ο χρόνος να μακραίνει εξαιτίας της πλήξης, να συρρικνώνεται. Διότι ισχύει αυτό που συμβαίνει και στον χώρο. Οπως μια απόσταση στην οποία παρεμβάλλονται οπτικά εμπόδια μας φαίνεται μεγαλύτερη, έτσι και ο χρόνος στον οποίο παρεμβάλλονται αξιοσημείωτα γεγονότα νομίζουμε πως έχει μακρύτερη διάρκεια.
Παρεμφερής είναι και η θεωρία της αναπόλησης, η οποία συνδέει το αίσθημα της διάρκειας του χρόνου με την ένταση των σημείων της μνημονικής ανάκλησης. Τα σημεία αυτά είναι πολλά όταν η ζωή είναι πλούσια σε εντυπώσεις, πράγμα που συμβαίνει στη νεότητα. Γι' αυτό οι ηλικιωμένοι έχουν πολλές αναμνήσεις από τη νεότητα - και γι' αυτό η περίοδος εκείνη τους φαίνεται πιο παρατεταμένη όταν τη συγκρίνουν με μεταγενέστερες περιόδους απ' τις οποίες έχουν πολύ λιγότερες αναμνήσεις.
time-80194_178x178Μια άλλη προσέγγιση, τέλος, συνέδεσε την αίσθηση της ταχύτητας του χρόνου με τον ρυθμό της φυσιολογίας του ανθρώπινου σώματος. Μια γρατζουνιά επουλώνεται δύο φορές πιο γρήγορα σε έναν εικοσάχρονο από ό, τι σε έναν σαραντάχρονο. Αν θεωρήσουμε πως, γερνώντας, οι περισσότεροι από τους οργανικούς μετρονόμους αρχίζουν να κινούνται με πιο αργό ρυθμό, η ταχύτητα του εξωτερικού κόσμου μοιάζει να επιταχύνεται. Γι' αυτό η νεότητα φαίνεται μακρύτερη και τα γηρατειά σύντομα.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η αίσθηση ταχύτητας του χρόνου αποτελεί, για τον συγγραφέα, ένα μυστήριο. Ξεκινάμε για διακοπές, και ώσπου να ανοιγοκλείσουμε τα μάτια μας, έχει περάσει η προγραμματισμένη εβδομάδα απουσίας. Επιστρέφουμε στο σπίτι και τότε μας φαίνεται πως έχουμε λείψει ένα μήνα. Ενώ δηλαδή στην αρχή ο χρόνος έδειχνε συρρικνωμένος, στη συνέχεια διογκώθηκε. Αντίθετα, μέσα στη φυλακή ο «Ξένος» του Καμύ ομολογούσε: «Δεν είχα καταλάβει σε ποιο βαθμό οι μέρες μπορούσαν να είναι σύντομες και μακριές.
Μακριές αναμφίβολα για να τις ζεις, αλλά τόσο διατεταμένες, που κατέληγαν να χύνονται η μια μέσα στην άλλη. Οταν μια μέρα, ο φύλακας μου είπε ότι ήμουν εκεί πέντε μήνες, το πίστεψα αλλά δεν το κατάλαβα. Για μένα, ήταν συνέχεια η ίδια μέρα που ξεχυνότανε μέσα στο κελί μου». Κι ομοίως για τον Χανς Κάστορπ στο «Μαγικό βουνό» του Τόμας Μαν, τα επτά χρόνια στο σανατόριο περνούν με ταχύτητα διότι: «Οταν μια μέρα είναι όμοια με όλες τις άλλες, τότε όλες τους γίνονται μία μόνο μέρα• στη απόλυτη ομοιομορφία, η πιο μακροχρόνια ζωή θα φαινόταν σύντομη και θα περνούσε μέσα σε μια στιγμή».
Tης Ελισαβετ Kοτζια / ekotzia@yahoo. gr
Καθημερινή της Κυριακής

RUN LOLA RUN

ΤΡΕΞΕ, ΛΟΛΑ, ΤΡΕΞΕ

Η Λόλα έχει μόλις 20 λεπτά στη διάθεσή της για να βρει 100.000 μάρκα και να προλάβει το φίλο της σ' ένα μοιραίο ραντεβού. Μόνο που η ίδια ιστορία επαναλαμβάνεται τρεις φορές με μικρές παραλλαγές. Ένεση αδρεναλίνης από μια ολότελα σπινταριστή και ταυτόχρονα ευρηματική σκηνοθετικά ταινία, που αποτελεί την μεγάλη έκπληξη του γερμανικού σινεμά.

Γερμανική ταινία, σκηνοθεσία Τομ Τίκβερμε τους: Φρανκα Ποτέντε, Μόριτζ Μπλάιμπτροϊ, Χέρμπερτ Κνοπ, Νίνα Πέτρι

Ο ALEX KAPRANOS ΤΩΝ FRANZ FERDINAND ΤΡΑΓΟΥΔΑ ΜΑΡΚΟ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗ



Τα "ματόκλαδά σου λάμπουν" στο Barbican με την συνοδεία του Στέλιου Βαμβακάρη στο μπουζούκι και τον Γιάννη Κότσιρα. 

Το Barbican Center του Λονδίνου έκανε ένα μεγάλο multi-media αφιέρωμα στην ζωή και το έργο του Μάρκου Βαμβακάρη. Στο αφιέρωμα παρευρέθηκε ο μεσαίος γιος του σπουδαίου μουσικού Στέλιος Βαμβακάρης που έπαιξε μπουζούκι παρέα με γνωστούς Έλληνες μουσικούς και καλλιτέχνες όπως η Σοφία Παπάζογλου, ο Μανώλης Πάππος και ο Γιάννης Κότσιρας. 

  Η Λινα Νικολακοπούλου είχε ανεβάσει την συγκεκριμένη παράσταση για πρώτη φορά στο Ηρώδειο το 2012 στο πλαίσιο του Ελληνικού Φεστιβάλ  για την επέτειο των 40 χρόνων από το θάνατο του μεγάλου ρεμπέτη.

   Στην βραδιά παίχτηκε επίσης κινηματογραφικό υλικό, φτιαγμένο ειδικά για την παράσταση ενώ αποσπάσματα από το ημερολόγιο του και την βιογραφία του διάβαζε ο Alex Kapranos των Franz Ferdinard που είναι γνωστό πώς τρέφει τεράστιο σεβασμό για το έργο του.

   Σε μια στιγμή της συναυλίας στην οποία αναφέρθηκε ακόμη και ο Guardian με τα καλύτερα λόγια, ο Kapranos ερμήνευσε κιόλας το κομμάτι «Τα ματόκλαδα σου λάμπουν» 

  «Η ιστορία είναι συναρπαστική αλλά η μουσική δεν μοιάζει με τίποτα από όσα ξέρω. Όταν το ακούω νιώθω να ενώνομαι με κάτι σπουδαίο. Είναι συγκλονιστικό να παίρνεις μέρος σε κάτι που είναι επίσης μέρος του εαυτού σου», είπε ο Kapranos. 







ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr/

ΜΙΑ ΜΠΟΥΓΑΔΑ ΣΤΟ ΚΟΣΟΒΟ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΛΥΝΕΙ ΤΗ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΒΙΑΣΜΟΥ

Image

Ένα εκτεταμένο installation σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, ζητά την προσοχή στα θύματα σεξουαλικών επιθέσεων. 
Ενώ οι πληγές από τις αιματοβαμμένες συγκρούσεις στην διετία 1998-1999 στο Κόσοβο δεν έχουν ακόμα κλείσει, μία έκθεση μεγάλου μεγέθους από την εικαστικό Alketa Xhafa-Mripa αποπειράται να διαπραγματευτεί ένα άλλο δύσκολο θέμα, αυτό του βιασμού.
 Αυτή η αθέατη πλευρά του πολέμου, που θύμα της έχει τον άμαχο πληθυσμό, στιγμάτισε περισσότερες από 20,000 γυναίκες. Σε αυτό τον πληθυσμό θέλησε να δώσει φωνή η καλλιτέχνης, η οποία μέσα από την εικόνα μιας τεράστιας μπουγάδας προσπαθεί να φέρει την προσοχή στα προβλήματα που συνήθως μένουν κλεισμένα στο σπίτι.

 «Η μπουγάδα που απλώνουμε είναι κάτι δημόσιο. Είναι σαν να μιλάς για τα προσωπικά σου προβλήματα δημόσια», εξηγεί η Alketa Xhafa-Mripa, σημειώνοντας ότι τα ρούχα που εκτίθενται είναι πλέον καθαρά, δεν φέρουν το στίγμα του βιασμού, όπως και οι γυναίκες που επιβίωσαν των επιθέσεων.

   Το εντυπωσιακό έργο που έχει τον τίτλο ‘Thinking of You’ που φιλοξενείται στο στάδιο Prestina στο Κόσοβο, οπτικοποιεί πολύ εύστοχα το μέγεθος των επιθέσεων που συνέβησαν από τον στρατό της Σερβίας.
 Η έκθεση μοιάζει να δανείζεται στοιχεία από άλλες  αντίστοιχες εκθέσεις μεγάλου μεγέθους όπως το Sarajevo Red Line (2012), μια έκθεση 11,541 κενών καθισμάτων που σκοπό είχε να μνημονεύσει τους πεσόντες κατά την πολιορκία του Σαράγεβο από το 1992 μέχρι το 1996. 

Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του Κοσόβου, Atifete Jahjaga, κρατά μια φούστα που εκτείθεται στην έκθεση, δίνοντας το στίγμα της: "Αυτή η φούστα έχει μια κρυφή ιστορία από την Άνοιξη του 1998 στο Peje"

Image

Image

Image




Πηγή: www.lifo.gr

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΝΟΣ ΜΗΝΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ



Μόλις 1 στους 5 έχει υποβάλει δήλωση ως τώρα.

Σε παράταση ενός μήνα, ως το τέλος του Ιουλίου δηλαδή από το τέλος του Ιουνίου οδηγείται σύμφωνα με πληροφορίες, η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

   Μέχρι στιγμής και ενός μένουν μόλις δύο εβδομάδες για την υποβολή των δηλώσεων, έχουν υποβληθεί περίπου 900 χιλιάδες δηλώσεις ενώ πρέπει να υποβληθούν συνολικά 5,8 εκατομμύρια. Προβλήματα παρουσίασε τις προηγούμενες ημέρες και το TAXIS τα οποία έχουν αποκατασταθεί.

   Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι λογιστές και φοροτεχνικοί έχουν εξασφαλίσει τη διαβεβαίωση για παράταση από το περιβάλλον της υπουργού Ν. Βαλαβάνη. 
Την προηγούμενη εβδομάδα λογιστές και φοροτεχνικοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο για την υψηλή φορολογία και την γραφειοκρατία. 



Πηγή: www.lifo.gr

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟ 3-0 ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΟ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

Κόκκινη «σκούπα» στο ΣΕΦ - Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός με σκορ 93-74 επί του ΠΑΟ
Ο Ολυμπιακός επικράτησε του Παναθηναικού με σκορ 93-74 και κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας στην Α1 μπάσκετ.Οι ερυθρόλευκοι ήταν ασταμάτητοι και έφτασαν τη σειρά με μεγάλη εμφάνιση στο 3-0.
Η πρώτη περίοδος βρήκε τον Ολυμπιακό να δυσκολεύεται από το χαμηλό τέμπο που κατάφεραν να δώσουν οι πράσινοι ωστόσο πήρε προβάδισμα με σκορ 16-12.Το 2ο δεκάλεπτο όμως ήταν αυτό στο οποίο ο Ολυμπιακός πάτησε γκάζι και διέλυσε κάθε αμυντικό σύστημα των φιλοξενούμενων.Οι ερυθρόλευκοι έτρεξαν ένα επί μέρους 35-27 και πήγαν στα αποδυτήρια στο +12.
Στο 3ο δεκάλεπτο ο Παναθηναικός κατάφερε να περιορίσει τα αμυντικά του κενά όμως όχι σε τέτοιο βαθμό ώστε να μειώσει τη διαφορά,η οποία όχι μόνο διατηρήθηκε σε διψήφιο αριθμό αλλά εκτοξεύθηκε κιόλας στο +17. Τα 15 λάθη του Παναθηναικού έναντι των 7 του Ολυμπιακού ήταν μια από τι κατηγορίες που έκαναν τη διαφορά.Ο Παναθηναικός παρά τα χαμένα τρίποντα του Διαμαντίδη,προσπαθησε στην 4η περίοδο να μειώσει τη διαφορά κάνοντας την τελευταία προσπάθεια όμως μια τεχνική ποινή στον Μποχωρίδη σε συνδυασμό με ενα τρίποντο του Σπανούλη,εκτόξευσαν ξανά τη διαφορά στους 16 από τους 10 με τους ερυθρόλευκους να φτάνουν τελικά στη νίκη με σκορ 93-74 και παράλληλα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος για πρώτη φορά μετά το 2012.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ;



Η θρησκεία είναι κάτι πολύ προσωπικό και ταυτόχρονα εθνικό που σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με την παράδοση και τα έθιμα κάθε χώρας. Πώς όμως τη βλέπουν τα παιδιά;
Η Ινδία είναι μία χώρα στην οποία συνυπάρχουν πολλές διαφορετικές θρησκείες με αρκετά κοινά στοιχεία μεταξύ τους. Η ομάδα του «Being Indian» παρουσιάζει ένα μίνι ντοκιμαντέρ στο οποίο καταγράφει τις απόψεις παιδιών δημοτικού για τη θρησκεία και τον τρόπο που αυτή επηρεάζει την καθημερινότητα τους. Συγκινητικές ωστόσο είναι οι απαντήσεις τους στο αν βλέπουν διαφορά ανάμεσα στους ανθρώπους διαφορετικών θρησκειών.

Η ΕΛ. ΑΣ. ΨΑΧΝΕΙ ΠΑΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

(EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Αστυνομικό που θα φορέσει ράσα και θα διδάσκει τον λόγο του Θεού στους συναδέλφους του αναζητεί η ελληνική αστυνομία καταθέτοντας σχέδιο στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Τα προσόντα που θα πρέπει να διαθέτει, ο αστυνομικός-ιερέας είναι συγκεκριμένα. Κάτω των 40, να μιλά τουλάχιστον μία ξένη γλώσσα σε σχετικά ικανοποιητικό επίπεδο και να μην έχει καταδικαστεί βεβαίως για κάποιο ποινικό αδίκημα, ώστε να εξυπηρετεί τις θρησκευτικές ανάγκες των ενστόλων.
Το Προεδρικό Διάταγμα υπογράφουν ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Πανούσης και ο υπουργός Πολιτισμού και Παιδείας, Αριστείδης Μπαλτάς.
Ο ιερέας θα κατέχει το βαθμό του υπαστυνόμου Α΄ και θα μπορεί να εξελιχθεί μέχρι το βαθμό του ταξίαρχου και αν δεν εκδηλωθεί ενδιαφέρον από τους υπηρετούντες στο σώμα της ΕΛΑΣ για μετάταξη, τότε ιερέας της ΕΛΑΣ, μπορεί να είναι και ιδιώτης Ελληνας ιερέας.
Θα συγκροτηθεί μάλιστα επιτροπή που θα κρίνει τους υποψηφίους οι οποίοι (αν πρόκειται για ιδιώτες) θα πρέπει να είναι μικρότεροι των 40 ετών, να έχουν πτυχίο Θεολογικής Σχολής, να κατέχουν χειροτονητήριο της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησιάς του Χριστού, να γνωρίζουν μια ξένη γλώσσα (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά ή ιταλικά) σε επίπεδο τουλάχιστον μετρίως, να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις, να μην έχουν καταδικαστεί για κακουργήματα και άλλα αδικήματα, να μην έχουν στερηθεί τα πολιτικά δικαιώματά τους, κ.λπ.
Η οργανική θέση ιερέα στην Ελληνική Αστυνομία προβλέπεται με το ν. 1421/1944, οπότε και αναγνωρίζεται η ύπαρξη θρησκευτικής Υπηρεσίας στο Σώμα. Η Θρησκευτική Υπηρεσία μάλιστα αναβαθμίσθηκε σε Υποδιεύθυνση με Προεδρικό Διάταγμα το 1922, και υπάγεται διοικητικά στην Αστυνομική Ακαδημία.


Πηγή: http://www.iefimerida.gr

ΤΑ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΤΕΙ ΚΑΙ ΑΕΙ - ΠΩΣ ΝΑ ΤΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΤΕ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Από σήμερα, Δευτέρα 15 Ιουνίου έως και την Τρίτη 7 Ιουλίου, έχουν περιθώριο οι υποψήφιοι για την ανώτερη και ανώτατη εκπαίδευση να υποβάλουν το μηχανογραφικό δελτίο.
Η διαδικασία θα γίνεται ηλεκτρονικά, στην ειδική σελίδα του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ.: http://exams.it.minedu.gov.gr.
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την εγκύκλιο:
Οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μ.Δ. θα απευθυνθούν στο Λύκειό τους από τη Δευτέρα 15 Ιουνίου και μετά για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). Με αυτόν τον προσωπικό κωδικό 
  • θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, να μελετούν το Μ.Δ. και σε πρώτο στάδιο να κάνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις (Προσωρινή Αποθήκευση). 
  • στη συνέχεια και μετά την ανακοίνωση των βαθμών των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ αντίστοιχα, θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, να τροποποιούν το Προσωρινό Μ.Δ. ή/και να προχωρήσουν τελικά στην οριστική υποβολή (Οριστικοποίηση). 
  • μέσα στην προθεσμία δηλαδή μέχρι την Τρίτη 7 Ιουλίου, εφόσον κάποιος υποψήφιος μετανιώσει και θέλει να τροποποιήσει το Μ.Δ., απευθύνεται στο Λύκειό του, ακυρώνεται το ήδη οριστικοποιημένο Μ.Δ. και υποβάλλει εκ νέου Μ.Δ. (βλ. παρ. Δ2).
Στάδια υποβολής Μηχανογραφικού Δελτίου.
Με τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) και τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων, οι υποψήφιοι μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr. Εκεί μπορούν να βρουν τον αριθμό εισακτέων, βάσεις παλιότερων ετών, το έντυπο Μ.Δ. με τις οδηγίες του και φυσικά το ηλεκτρονικό Μ.Δ. Με την είσοδο στο ηλεκτρονικό Μ.Δ., βλέπουν προσυμπληρωμένα τα στοιχεία τους και στη συνέχεια τα τμήματα, ταξινομημένα ανά πεδίο (για τους υποψηφίους ΓΕΛ και ΕΠΑΛ-Β΄) ή ανά τομέα (για τους υποψηφίους ΕΠΑΛ-Α΄). Αφού κάνουν μια πρώτη επιλογή με κάποιες προτιμήσεις, αρχικά πρέπει να επιλέξουν Προσωρινή Αποθήκευση. Αυτή τη διαδικασία της Προσωρινής Αποθήκευσης μπορούν να την κάνουν όσες φορές θέλουν, μέχρι να νιώσουν έτοιμοι. Στην τελική τους επίσκεψη, θα περάσουν πάλι όλα τα πρώτα βήματα, αν θέλουν θα αλλάξουν πάλι κάποιες προτιμήσεις τους και θα φτάσουν στο τελικό βήμα της Οριστικοποίησης, μετά την ανακοίνωση των βαθμών. Μετά την Οριστικοποίηση, που πρέπει να γίνει μέσα στην προθεσμία, οι υποψήφιοι δεν μπορούν να αλλάξουν το Μ.Δ. (πλην εξαίρεσης παρ. Δ2) Με την Οριστικοποίηση, το Μ.Δ. αποκτά πλέον αριθμό πρωτοκόλλου (πάνω δεξιά στη σελίδα) και πρέπει αυτό το οριστικοποιημένο Μ.Δ. να το εκτυπώσουν ή/και να το αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους. Σε όλες τις ανωτέρω διαδικασίες, η ηλεκτρονική εφαρμογή με ένα φιλικό στο χρήστη περιβάλλον, δίνει συνέχεια οδηγίες για τα βήματα του υποψηφίου. Για τη διαδικασία και την υποβολή του Μ.Δ., οι εκπαιδευτικοί των Λυκείων θα παρέχουν υποστήριξη στους υποψηφίους και θα διατίθεται κάποιος υπολογιστής του σχολείου, αν αυτό ζητηθεί.
Δικαιούχοι υποβολής Μ.Δ. ΓΕΛ και ΕΠΑΛ-Β΄
Δικαίωμα να υποβάλουν φέτος μηχανογραφικό δελτίο ΓΕΛ και ΕΠΑΛ-Β΄ έχουν οι: 
  • Υποψήφιοι που υπέβαλαν Αίτηση-Δήλωση και συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2015. 
  • Υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Β΄ που απέκτησαν Βεβαίωση Πρόσβασης ημερήσιου ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ Β΄ κατά τα έτη 2013 ή 2014, οι οποίοι διεκδικούν το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση.
Η δημιουργία του κωδικού ασφαλείας (password) από όλους τους ανωτέρω υποψηφίους για υποβολή μηχανογραφικού δελτίου, θα γίνεται στα Λύκεια ως εξής :
Όσοι υποψήφιοι (μαθητές και απόφοιτοι) υπέβαλαν Αίτηση-Δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2015 των ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ-Β΄, θα απευθυνθούν στο αντίστοιχο ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ.
Όσοι απόφοιτοι- κάτοχοι βεβαίωσης πρόσβασης 2013 ή 2014 από ημερήσιο ΓΕΛ ή ημερήσιο ΕΠΑΛ (ομάδα Β΄) θα υποβάλουν μηχανογραφικό δελτίο για το 10% των θέσεων εισακτέων χωρίς νέα εξέταση, θα απευθυνθούν σε οποιοδήποτε ημερήσιο ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, κατά προτίμηση στο πλησιέστερο στην κατοικία τους ή εκείνο της αποφοίτησής τους.
Τέλος, όσοι απόφοιτοι με την Αίτηση-Δήλωση του Φεβρουαρίου δήλωσαν υποψηφιότητα για το 90% των θέσεων (με νέα εξέταση), δεν ανακάλεσαν την Αίτηση-Δήλωση πριν τις εξετάσεις και τελικά δεν προσήλθαν στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ σε ΚΑΝΕΝΑ μάθημα, μετά την ανακοίνωση των βαθμών των πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ προσέρχονται στο Λύκειό τους, για να τους επιστραφεί η Βεβαίωση Πρόσβασης, ώστε να υπαχθούν τελικά στο ποσοστό του 10% των θέσεων, χωρίς νέα εξέταση.
Δικαιολογητικά για τον κωδικό ασφαλείας
Οι υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ-Β΄ για το 90% για να δημιουργήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), θα επιδεικνύουν στο Λύκειό τους το δελτίο εξεταζομένου ή την αστυνομική τους ταυτότητα. Σε περίπτωση εξουσιοδοτημένου από τον υποψήφιο εκπροσώπου, θα κατατίθεται στο Λύκειο η πρωτότυπη εξουσιοδότηση, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από αρμόδια αρχή.
Οι υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ-Β΄ για το 10% για να δημιουργήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), θα επιδεικνύουν στο Λύκειο την πρωτότυπη Βεβαίωση Πρόσβασης και την αστυνομική τους ταυτότητα. Σε περίπτωση εξουσιοδοτημένου από τον υποψήφιο εκπροσώπου, θα κατατίθεται στο Λύκειο η πρωτότυπη εξουσιοδότηση, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από αρμόδια αρχή.
Εξυπακούεται, ότι προϋπόθεση για τη συμμετοχή στη διαδικασία επιλογής είναι η απόκτηση-κατοχή τίτλου απόλυσης και Βεβαίωσης Πρόσβασης για τους υποψηφίους ΓΕΛ και ΕΠΑΛ-Β΄.
Ένας επιπλέον έλεγχος από τους Δ/ντές των Εσπερινών ΓΕΛ θα γίνεται για τους υποψηφίους εσπερινών ΓΕΛ. Πιο συγκεκριμένα, όταν ο υποψήφιος αυτός προσέρχεται στο εσπερινό ΓΕΛ, προκειμένου να δημιουργήσει προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), θα ζητείται από τον υποψήφιο βεβαίωση του οικείου σχολείου, από την οποία να προκύπτει ότι φοίτησε και τις δύο τελευταίες τάξεις στο Εσπερινό Λύκειο (απαιτείται πλήρης φοίτηση για όσους έλαβαν απολυτήριο από το σχολικό έτος 2012-2013 και εφεξής), εκτός αν υπάγεται σε εξαιρέσεις, οπότε αντί της βεβαίωσης φοίτησης υποβάλλει κατά περίπτωση:
  • Ληξιαρχική πράξη θανάτου του ενός τουλάχιστον των γονέων ή
  • Απόφαση πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας υγειονομικής επιτροπής από την οποία να προκύπτει η άνω του 67% αναπηρία του ενός τουλάχιστον των γονέων ή του γονέα που έχει την επιμέλειά του ή
  • Βεβαίωση οικείου Λυκείου από την οποία να προκύπτει ότι ενεγράφη στην τελευταία τάξη του Εσπερινού Λυκείου μετά τη συμπλήρωση του 25ου έτους της ηλικίας του ή
  • Βεβαίωση οικείου φορέα ότι κατά τη διάρκεια της φοίτησής του στην τελευταία τάξη του Εσπερινού Λυκείου ακολουθούσε πρόγραμμα απεξάρτησης το οποίο λειτουργούσε τις προμεσημβρινές ώρες της ημέρας. 
Αν δεν προσκομίζει κάτι από τα ανωτέρω, δεν θα του αποδίδεται προσωπικός κωδικός ασφαλείας (password).
Απόκτηση κωδικού ασφαλείας (password) από τους υποψηφίους ΕΠΑΛ (ομάδα Α΄).
Δικαίωμα να υποβάλουν φέτος μηχανογραφικό δελτίο έχουν οι: 
  • Υποψήφιοι ΕΠΑ.Λ (Ομάδα Α΄) που υπέβαλαν Αίτηση-Δήλωση και συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΕΠΑ.Λ (Ομάδα Α΄) του 2015. 
  • Υποψήφιοι που έλαβαν μέρος και συμμετείχαν στη διαδικασία επιλογής των πανελλαδικών εξετάσεων ημερησίων ΕΠΑ.Λ (Ομάδα Α΄) κατά τα έτη 2013 ή 2014, οι οποίοι διεκδικούν το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση.
Σημειώνεται ότι οι υποψήφιοι που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ημερησίων ΕΠΑ.Λ (Ομάδα Α΄) των ετών 2013 ή 2014 και επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων εισακτέων χωρίς νέα εξέταση, οφείλουν να γνωρίζουν ότι συμμετέχουν με τη βαθμολογία που πέτυχαν κατά την τελευταία τους εξέταση στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα (2 γενικής παιδείας-2 ειδικότητας) και τα ειδικά μαθήματα, χωρίς να εξεταστούν ξανά σε κάποιο από τα προηγούμενα και μπορούν να δηλώσουν στο Μηχανογραφικό Δελτίο έτους 2015, μόνο τα τμήματα του Τομέα με τον οποίο ήταν υποψήφιοι κατά την τελευταία τους εξέταση (Πανελλαδικές εξετάσεις ημερησίων ΕΠΑ.Λ (Ομάδα Α΄) των ετών 2013 ή 2014).
Η δημιουργία του κωδικού ασφαλείας (password) από όλους τους ανωτέρω υποψηφίους για υποβολή μηχανογραφικού δελτίου, θα γίνεται στα Λύκεια ως εξής :
  • Όσοι υποψήφιοι - μαθητές και απόφοιτοι - υπέβαλαν Αίτηση-Δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις ΕΠΑ.Λ (Ομάδα Α΄) έτους 2015, θα απευθυνθούν στο ΕΠΑ.Λ υποβολής της Αίτησης-Δήλωσης.
  • Όσοι απόφοιτοι διεκδικούν το 10% των θέσεων εισακτέων χωρίς νέα εξέταση, θα απευθυνθούν σε οποιοδήποτε ημερήσιο ΕΠΑ.Λ, κατά προτίμηση στο πλησιέστερο στην κατοικία τους ή εκείνο της αποφοίτησής τους.
Όσοι απόφοιτοι υπέβαλαν Αίτηση-Δήλωση το Φεβρουάριο αλλά δεν έκαναν ανάκληση και παράλληλα δεν προσήλθαν σε ΚΑΝΕΝΑ μάθημα κατά τις πανελλαδικές εξετάσεις ημερησίων ΕΠΑ.Λ (Ομάδα Α΄) εφόσον επιθυμούν να διεκδικήσουν το 10% των θέσεων εισακτέων χωρίς νέα εξέταση, θα απευθυνθούν ξανά στο ΕΠΑ.Λ υποβολής της Αίτησης-Δήλωσης, μετά την ανακοίνωση των βαθμών των πανελλαδικών εξετάσεων ΕΠΑ.Λ.
Δικαιολογητικά για τον κωδικό ασφαλείας
  • Οι υποψήφιοι ΕΠΑ.Λ-Α΄ για το 90% για να δημιουργήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), θα επιδεικνύουν στο Λύκειό τους το δελτίο εξεταζομένου ή την αστυνομική τους ταυτότητα. Σε περίπτωση εξουσιοδοτημένου από τον υποψήφιο εκπροσώπου, θα κατατίθεται στο Λύκειο η πρωτότυπη εξουσιοδότηση, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από αρμόδια αρχή.
  • Οι υποψήφιοι ΕΠΑ.Λ-Α΄ για το 10% για να δημιουργήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), θα επιδεικνύουν στο Λύκειο τον πρωτότυπο τίτλο απόλυσης (απολυτήριο ΕΠΑ.Λ, πτυχίο Β΄ κύκλου ΤΕΕ, ΤΕΛ και Ναυτικών Λυκείων). Σε περίπτωση εξουσιοδοτημένου από τον υποψήφιο εκπροσώπου, θα κατατίθεται στο Λύκειο η πρωτότυπη εξουσιοδότηση, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από αρμόδια αρχή.
Ειδικές κατηγορίες υποψηφίων
Την ίδια περίοδο που όλοι οι υποψήφιοι θα προσέλθουν στο Λύκειό τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφάλειας (password), προσέρχονται και οι κατωτέρω υποψήφιοι με τα δικαιολογητικά τους για έλεγχο, αν τυχόν ανήκουν σε κάποια από τις δύο παρακάτω ειδικές κατηγορίες υποβάλλοντας σχετική αίτηση:
  1. Οι υποψήφιοι εκκλησιαστικών Λυκείων διεκδικούν επιπλέον θέσεις μόνο στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, ενώ στα υπόλοιπα τμήματα και σχολές διεκδικούν τις ίδιες θέσεις με τους υπόλοιπους υποψηφίους. Οι μαθητές της τελευταίας τάξης εκκλησιαστικών Λυκείων θα είναι ήδη χαρακτηρισμένοι στο ηλεκτρονικό Μ.Δ. ως ειδική κατηγορία χωρίς να προσκομίσουν στο Λύκειό τους κανένα απολύτως δικαιολογητικό, ενώ οι απόφοιτοι εκκλησιαστικών Λυκείων, προσκομίζουν αντίγραφο βεβαίωσης πρόσβασης, απ΄ όπου προκύπτει ότι αποφοίτησαν από εκκλησιαστικό Λύκειο θα χαρακτηρίζονται ως ειδική κατηγορία από τον (Υπό)Διευθυντή του Λυκείου.
  2. Οι Έλληνες πολίτες μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης που είναι κάτοχοι Βεβαίωσης Πρόσβασης του έτους 2013 ή 2014 (για το 10%) ή όσοι συμμετέχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις 2015 των ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ (ομάδες Α΄ ή Β΄) εντάσσονται σε ειδική κατηγορία υποψηφίων. Οι υποψήφιοι αυτοί, πρέπει να προσκομίσουν στο Λύκειο βεβαίωση Δήμου του Νομού Ξάνθης, Ροδόπης ή Έβρου, στα δημοτολόγια του οποίου είναι γραμμένοι. Αν έχουν μετεγγραφεί σε άλλο Δήμο άλλης περιοχής τότε πρέπει από τη βεβαίωση του συγκεκριμένου Δήμου να προκύπτει ότι μετεγγράφηκαν σ’ αυτόν, από Δήμο των ανωτέρω Νομών. Μετά τον έλεγχο της ανωτέρω βεβαίωσης, χαρακτηρίζονται από τον (Υπο)Διευθυντή του Λυκείου ως ειδική κατηγορία.
Αναίρεση Οριστικοποίησης – εκ νέου Οριστικοποίηση.
Με τις διατάξεις της Φ.253/21812/Β6/2013 Υ.Α.(ΦΕΚ 358 Β΄/2013), ο υποψήφιος (ο ίδιος ή νόμιμα εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος), μέσα στην προθεσμία υποβολής, ακόμα και αν έχει ήδη οριστικοποιήσει το Μ.Δ., μπορεί να προσέλθει στο Λύκειο, στο οποίο απέκτησε το password και να υποβάλει σχετική αίτηση (με πρωτόκολλο του Λυκείου), ζητώντας να αναιρεθεί το ήδη οριστικοποιημένο Μ.Δ. Ο εντεταλμένος για την ηλεκτρονική εφαρμογή εκπαιδευτικός θα μπαίνει στην εφαρμογή και θα αποδεσμεύει τον υποψήφιο, αναιρώντας-ακυρώνοντας το ήδη οριστικοποιημένο Μ.Δ. Από εδώ και πέρα, το Μ.Δ. θα εμφανίζεται μόνο προσωρινά αποθηκευμένο (και ΟΧΙ οριστικοποιημένο). Ο υποψήφιος λοιπόν θα πρέπει να ξαναμπεί στην εφαρμογή εντός των συγκεκριμένων ημερομηνιών, να τροποποιήσει το Μ.Δ. και να το Οριστικοποιήσει εκ νέου (αυτό το τελικό Μ.Δ. θα αποκτήσει αυτόματα νέο αριθμό πρωτοκόλλου), γιατί αλλιώς δεν θα έχει Μ.Δ. 
Ημέρες λειτουργίας των Λυκείων για την υποστήριξη της ηλεκτρονικής υποβολής Μ.Δ.
Για την υποστήριξη της υποβολής του Μ.Δ. τον Ιούλιο και ως τη λήξη της προθεσμίας υποβολής (Τρίτη 7-7-2015), τα Λύκεια θα λειτουργήσουν ως εξής: 
  • Όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (ανεξάρτητα από την προγραμματισμένη εφημερία) θα λειτουργήσουν επιπλέον την Παρασκευή 3-7-2015 και την Τρίτη 7-7-2015, με την παρουσία του Διευθυντή ή Υποδιευθυντή ή του αναπληρωτή αυτών και του εντεταλμένου εκπαιδευτικού για το χειρισμό της ηλεκτρονικής εφαρμογής του μηχανογραφικού δελτίου. Αυτές τις 2 ημέρες ο (Υπο)Διευθυντής θα μπορεί να επιτρέψει στους υποψηφίους να αποκτήσουν password (αν δεν πρόλαβαν ή αν τον έχασαν) ή/και να αναιρέσουν το ήδη οριστικοποιημένο Μ.Δ. για να οριστικοποιήσουν εκ νέου ένα άλλο Μ.Δ. 
  • Είναι ευνόητο ότι οι 2 ανωτέρω εκπαιδευτικοί που θα είναι παρόντες στα Λύκεια θα αποζημιωθούν για αυτές τις 2 μέρες (δηλαδή μόνο για τις 3 και 7 Ιουλίου) για μη χρήση θερινής άδειας.


"ΠΩΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ;" - ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΤΗΣ DAILY MAIL ΣΤΟ ΕΣΥ

(EUROKINISSI/ ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ)
«Πώς πεθαίνει ένα έθνος;», διερωτάται η Daily Mail. Την απάντηση τη βρήκε στα νοσοκομεία της Ελλάδας και περιέγραψε την κατάσταση με τα πιο μελανά χρώματα, μεταφέροντας ιστορίες φρίκης.
«Αυτή την εβδομάδα, στα πολιορκημένα νοσοκομεία της Αθήνας, πήρα μία γεύση από τη σοκαριστική απάντηση», γράφει ο Ιαν Μπίρελ, για την απάντηση στο ερώτημά του για το πότε πεθαίνει ένα έθνος. «Είναι όταν οι ίδιοι οι άνθρωποί του πεθαίνουν κατά χιλιάδες απλά επειδή το κράτος δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά να τους θεραπεύσει», τονίζει.
«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αλληγορία για την υγεία μίας χώρας από το ίδιο το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης Και μόνο όταν δεις ο ίδιος τη φρίκη του συστήματος υγείας της Ελλάδας συνειδητοποιείς πόσο τρελό είναι για αυτό το κάποτε περήφανο έθνος να συνεχίσει ως έχει. Αν ήταν η δική σου χώρα, θα σε έκανε να κλάψεις με πόνο και ντροπή», προσθέτει ο δημοσιογράφος της Daily Mail.
«Στις υπερφορτωμένες νοσοκομειακές πτέρυγες είτε είδα είτε άκουσα από πρώτο χέρι διηγήσεις για το πώς τα μωρά κρατούνται ως «όμηροι» για να πληρωθούν λογαριασμοί και οι ασθενείς που πεθαίνουν δεν έχουν φροντίδα. Για αχθοφόρους που χρησιμοποιούνται ως παραϊατρικό προσωπικό. Για ασθενείς που τους λένε να φέρουν τα δικά τους σεντόνια, για χαλασμένα φρένα σε αρχαία ασθενοφόρα και για νοσοκομεία που ξεμένουν από φάρμακα και επιδέσμους», συνεχίζει.
Χειρουργεία έχουν κλείσει, το προσωπικό έχει μειωθεί πολύ απλά επειδή δεν έχουν απομείνει χρήματα. Πριν από πέντε χρόνια η Ελλάδα δαπανούσε 13 δισ. λίρες στην Υγεία, πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Σήμερα, διαθέτει τα μισά. Ακόμη χειρότερα, στους πρώτους τέσσερις μήνες της χρονιάς, 140 δημόσια νοσοκομεία έλαβαν μόλις 31 εκατομμύρια λίρες, 94% λιγότερα από ότι πέρυσι, γράφει ο Μπίρελ. Για να γίνουν ακόμη πιο μαύρα τα πράγματα, τα όποια αποθέματα τα πήρε πίσω η κυβέρνηση στην απέλπιδα προσπάθειά της να βρει ρευστό για να πληρώσει δημοσίους υπαλλήλους και χρέη, συνεχίζει.
«Οι ανθρώπινες ιστορίες είναι θλιβερές, στο όριο της μακαβριότητας. Γνώρισα τον Κώστα, έναν 37χρονο σερβιτόρο από την Κέρκυρα, που προσπαθούσε μόνος σε ένα καροτσάκι, να προχωρήσει στο διάδρομο ενός νοσοκομείου, που το συγκρατούσε κολλητική ταινία. Δυσκολευόταν ακόμη περισσότερο γιατί στο ένα χέρι κρατούσε κάτι. Μου είπε ότι είχε ένα σοβαρό τροχαίο με μηχανή και έχασε το δεξί του πόδι. Θα έπρεπε ακόμη να είναι στο νοσοκομείο τώρα, αλλά δεν υπήρχαν κρεβάτια, οπότε παρά τις διαμαρτυρίες του, του ζήτησαν να φύγει. ''Μου είπαν ότι πρέπει να πάω σπίτι μου. Φοβάμαι γιατί δεν έχω χρήματα για να ζήσω'', μου είπε. Τον ρώτησα τι είχε η τσάντα που κρατούσε. ''Το πόδι μου'', απάντησε και άνοιξε για να μου δείξει το προσθετικό μέλος του».
Σε αρκετά νοσοκομεία στην πρωτεύουσα, σχεδόν κάθε γιατρός, νοσοκόμα, ακόμη και οδηγός ασθενοφόρου, είχε τρομακτικές ιστορίες να μου πει, γράφει ο Βρετανός δημοσιογράφος, για ένα σύστημα που είναι στο χείλος της κατάρρευσης. «Αυτό πλέον δεν λογίζεται ως Ευρώπη», είπε με πίκρα ένας χειρουργός. «Η κατάσταση εδώ είναι σαν εμπόλεμη ζώνη, χωρίς τις σφαίρες», είπε κάποιος από τους Γιατρούς χωρίς Σύνορα. «Αν τα πράγματα συνεχίσουν έτσι, θα δούμε την απόλυτη κατάρρευση του υγειονομικού συστήματος».
«Τις τραγικές συνέπειες μπορεί να τις δει κανείς αν επισκεφθεί το νοσοκομείο της Νίκαιας, όπου το λιγοστό νυχτερινό προσωπικό προσπαθεί να ανταποκριθεί με τους πολλούς ασθενείς που καταφθάνουν στα επείγοντα. Μία κυρία με νεκρική όψη κείτεται ακίνητη σε ένα φορείο στο διάδρομο, εγκαταλελειμμένη για τις τέσσερις ώρες που ήμουν εκεί, χωρίς οικογένεια. Πέντε άλλοι ηλικιωμένοι είναι σε φορεία, δύο που ξεκάθαρα πονούν και ένας με κολάρο στο λαιμό, ανάμεσα σε άλλους ασθενείς με κατάγματα που τους βοηθούν οι συγγενείς. Αστυνομικοί συνοδεύουν έναν καλυμμένο με αίματα κρατούμενο, δεμένο. Η κόρη μίας 84χρονης που είναι τυλιγμένη με το παλτό της μου λέει ότι βρίσκονται εκεί για τέσσερις ώρες, πως η έλλειψη προσωπικού την ανάγκασε να πάει η ίδια τη μητέρα της για ακτινογραφίες και εξετάσεις αίματος. «Τα ελληνικά νοσοκομεία είναι κόλαση», μου λέει».
Νοσοκόμες μου είπαν ότι δεν υπήρχαν σεντόνια, οπότε οι ασθενείς πρέπει να φέρουν δικά τους, σε μία πτέρυγα, μάζεψαν χρήματα για να αγοράσουν πιεσόμετρο και θερμόμετρα, γιατί υπήρχαν ελλείψεις. Από τη στιγμή που οι δαπάνες περικόπηκαν, τέτοιες πράξεις δείχνουν τον ηρωισμό του ιατρικού προσωπικού, που κρατά «ζωντανό» το σύστημα Υγείας, συνεχίζει. Από εκείνους που είναι σε χειρότερη μοίρα είναι οι καρκινοπαθείς που περιμένουν ακόμη και τέσσερις μήνες για μία διάγνωση και έξι μήνες για κρίσιμη θεραπεία, προσθέτει.


Πηγή: Daily Mail

Η ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

 ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
Νέα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξελέγη από τον πρώτο γύρο η Φώφη Γεννηματά η οποία συγκέντρωσε πάνω από το 50% των ψηφισάντων μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ.
Είναι η πέμπτη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και η πρώτη γυναίκα, μετά τους Ανδρέα Παπανδρέου, Κώστα Σημίτη, Γιώργο Παπανδρέου και Ευάγγελο Βενιζέλο.
Την κυρία Γεννηματά συνεχάρησαν τηλεφωνικώς τόσο ο απελθών πρόεδρος Ευ. Βενιζέλος όσο και οι συνυποψήφιοί της Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και Ανδρέας Λοβέρδος.
Στις 12:30 το μεσημέρι της Δευτέρας στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χ. Τρικούπη, η Φώφη Γεννηματά θα συναντηθεί με τον Βαγγέλη Βενιζέλο, ενώ παρόντες θα είναι και οι κ.κ. Λοβέρδος και Κωνσταντινόπουλος.
Γεννηματά: Αναλαμβάνω με απόλυτη επίγνωση των δυσκολιών
Αφού ευχαρίστηκε τους πολίτες για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία, η κ. Γεννηματά ευχαρίστησε τον Ευάγγελο Βενιζέλο για την προσφορά του στην χώρα και την παράταξη καθώς και τους συνυποψήφιούς της, Ανδρέα Λοβέρδο και Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.
«Αναλαμβάνω την ευθύνη της παράταξης με απόλυτη επίγνωση των δυσκολιών. Πιστεύω ότι μπορούμε να γίνουμε ξανά δυνατοί, ξανά υπερήφανοι, να ανανεώσουμε τους δεσμούς μας με την κοινωνία. Ανασυγκροτούμε και αλλάζουμε το ΠΑΣΟΚ. Παίρνουμε πρωτοβουλίες για να ενώσουμε τη δημοκρατική παράταξη. Προχωρούμε με συλλογικότητα και με τις αξίες της σοσιαλδημοκρατίας για μια Ελλάδα με αλληλεγγύη, κοινωνική δικαιοσύνη και ανάπτυξη, με σταθερή την Ευρωπαϊκή Προοπτική της. Αναλαμβάνω την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στην πιο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, σε μια ώρα που απαιτείται ευθύνη από όλους», πρόσθεσε η κ. Γεννηματά.
Πρωτίστως, συνέχισε, είναι η ώρα της ιστορικής ευθύνης του Πρωθυπουργού. «Λογοδοτεί στον ελληνικό λαό και όχι στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η ώρα της αλήθειας, της εθνικής ομοψυχίας και ο Πρωθυπουργός οφείλει να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς επιτέλους ουσιαστικά και πραγματικά», κατέληξε η κ. Γεννηματά.
Κωνσταντινόπουλος: Θα δώσουμε μαζί τη μάχη
Σε ανακοίνωσή του ο κύριος Κωνσταντινόπουλος τονίζει ότι «η σημερινή συμμετοχή είναι μήνυμα προοπτικής για την παράταξη. Η συμμετοχή της νέας γενιάς ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Η νέα πολιτική γενιά έδωσε μια μάχη με αρχές, αξιοπρέπεια και πολιτικό περιεχόμενο. Μια μάχη για το μέλλον». Υπογραμμίζει ότι «συνεχίζουμε για την ενότητα και την ανασυγκρότηση της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης»
Τέλος, αναφέρει ότι «θέλω να ευχαριστήσω τους χιλιάδες πολίτες για τη δύναμη που μας έδωσαν Συγχαίρω τη νέα Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και τον Ανδρέα Λοβέρδο. Στην πιο δύσκολη φάση της χώρας θα δώσουμε μαζί την μάχη της ευθύνης».
Λοβέρδος: Συγχαρητήρια, Φώφη - Θα είμαι παρών
Συγχαρητήρια στη νέα πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, έδωσε ο συνυποψήφιός της Ανδρέας Λοβέρδος.
Με δήλωσή του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα της καθήκοντα αλλά συνεχάρη και τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο για «τον μαχητικό του αγώνα και τα μηνύματα ανανέωσης που εξέπεμψε.
Η δήλωση Λοβέρδου:
«Ευχαριστώ τους φίλους και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία ανάδειξης προέδρου και για τη στήριξη στο κίνημά μας, σε μια πολύ δύσκολη καμπή της ιστορίας του.
Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τους πολίτες που με στήριξαν σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση. Η στήριξη τους ήταν καθαρά πολιτική και για μένα πολύ τιμητική.
Συγχαίρω τη Φώφη Γεννηματά για τη νίκη της και της εύχομαι κάθε επιτυχία στα νέα καθήκοντά της.
Συγχαίρω τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο για τον μαχητικό αγώνα που έδωσε και τα μηνύματα ανανέωσης που εξέπεμψε.
Σε ό,τι με αφορά θα είμαι δίπλα στη νέα ηγεσία. Στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ, στην πρώτη γραμμή της μάχης για τη χώρα και τους πολίτες, την ώρα της μεγάλης δοκιμασίας που περνά η Ελλάδα και ο λαός. Στο νέο κεφάλαιο της ιστορίας του ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ θα είμαι παρών, στην Βουλή και το κόμμα, ως στρατιώτης.
Θα είμαι παρών στις μάχες που είναι  μπροστά».


Πηγή: http://www.iefimerida.gr/

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ KTIMALOGIC



Κύπρου 42 - Αριδαία
Τηλέφωνο: 23840 21222
Ε-mail: aridaia@ktimalogic.gr
Κινητό: 6986023216

                                ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΊΕΣ
Για την συμπλήρωση και υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας στο κτηματολόγιο.

                                   ΓΡΑΠΤΗ ΕΓΓΥΗΣΗ
Για κάθε δήλωση που υποβάλλουμε
ο πελάτης λαμβάνει γραπτη εγγύηση
παρεχόμενης υπηρεσίας.

                                ΤΙΜΕΣ - ΕΥΚΟΛΙΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ
Με τις χαμηλές μας τιμές και τις ευκολίες πληρωμής, κάνουμε ακόμη πιο εύκολη την επιλογή για εσάς.

       ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ
30% ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΟΣΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ


                 ΑΠΛΑ             ΥΠΕΥΘΥΝΑ              ΠΟΙΟΤΙΚΑ   





ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...