Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΑ ΜΕΤΑ ΤΑ 45

Η μέση ηλικία, η οποία ξεκινά από την ηλικία των 45 ετών περίπου και εκτείνεται έως και την ηλικία των 65, είναι μια σημαντική ηλικιακή φάση για τον άνδρα. Είναι αλήθεια ότι κάθε άνθρωπος βιώνει διαφορετικά τη μέση ηλικία σύμφωνα με την προσωπικότητά του, το περιβάλλον του, αλλά και την πολιτισμική του ταυτότητα.
Παρά τις διαφορές που μπορεί να υπάρχουν, η είσοδος στη συγκεκριμένη ηλικιακή φάση σηματοδοτεί το κλείσιμο ενός σημαντικού κεφαλαίου στη ζωή κάθε ατόμου και το άνοιγμα ενός νέου. Αυτό που συμβαίνει κατά βάση στην ηλικία αυτή είναι ένας «απολογισμός ζωής», που προκαλεί ποικίλες σκέψεις, συναισθήματα αλλά και συμπεριφορές, καθορίζοντας σε μεγάλο βαθμό την πορεία ζωής στα επόμενα χρόνια.
Με την είσοδό του στη μέση ηλικία ο άνδρας αξιολογεί σημαντικούς τομείς της ζωής του, όπως είναι η επαγγελματική του σταδιοδρομία, η επαγγελματική του ταυτότητα, η προσωπική και σεξουαλική του ζωή, ο γονεϊκός του ρόλος, η κοινωνική του ζωή αλλά και η φυσική του κατάσταση. Η ψυχολογία του και η διάθεσή του γενικότερα επηρεάζονται από την εκτίμηση όλων αυτών των παραγόντων που καθορίζουν την εξέλιξή του.
Η επαγγελματική ταυτότητα ενός άνδρα παίζει σημαντικό ρόλο στην εικόνα που έχει για τον εαυτό του αλλά και στην αυτοπεποίθησή του. Στη μέση ηλικία αρχίζει να γίνεται μια αυτό- αξιολόγηση της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας και των στόχων που έχει κατακτήσει.
Κλείνει έναν κύκλο ζωής μιας ιδιαίτερα παραγωγικής ηλικίας και περνά σε έναν άλλο, όπου επεκτείνει την επαγγελματική του δραστηριότητα, αλλά και προετοιμάζεται σταδιακά για την αποχώρησή του μετά τη συνταξιοδότηση. Η αξιολόγηση της εργασιακής του πορείας μπορεί να τον κάνει να αισθάνεται υπερήφανος, να του δώσει ώθηση για να εξελιχθεί, αλλά να επηρεάσει σημαντικά και άλλες σχέσεις, τις συντροφικές και τις κοινωνικές.
Ο απολογισμός της επαγγελματικής πορείας ενός άνδρα που γίνεται στη μέση ηλικία ενδέχεται σε κάποιες περιπτώσεις να είναι αρνητικός, ο άνδρας να αισθάνεται ότι δεν έχει πετύχει αυτά που ήθελε και να μην έχει εκπληρώσει τις φιλοδοξίες του. Δεν είναι λίγες οι φορές όπου μια αρνητική αυτό-αξιολόγηση για τα επαγγελματικά του οδηγεί σε άσχημη διάθεση ή ακόμα και σε κατάθλιψη. Επιπλέον, σε κάποιες περιπτώσεις, το κλείσιμο της ηλικιακής αυτής φάσης, συμπίπτει και με τη συνταξιοδότηση, η οποία μπορεί επίσης να επηρεάσει τη ψυχολογία του άνδρα, καθώς αισθάνεται ότι δεν έχει πλέον να προσφέρει.
Στις περιπτώσεις βέβαια όπου ο άνδρας έχει επενδύσει υπερβολικά στην επαγγελματική του πορεία, παραμελώντας την προσωπική του ζωή, η ταδιακή απομάκρυνση από τα επαγγελματικά δρώμενα μπορεί να είναι ακόμα πιο επώδυνη και δύσκολη.
Η μέση ηλικία φέρνει επίσης αλλαγές τόσο στη σεξουαλική ζωή του άνδρα όσο και στις σχέσεις του, κάτι που επηρεάζει σημαντικά την ψυχολογία του. Οι αλλαγές που φέρνει ο χρόνος διαμορφώνουν όχι μόνο την εικόνα που έχει ο ίδιος για τον εαυτό του αλλά και τη σχέση του με τη σύντροφο / σύζυγό του. Τα νέα αυτά δεδομένα τον βρίσκουν συχνά απροετοίμαστο και η προσαρμογή του σε αυτά πολλές φορές είναι δύσκολη.
Η αλλαγή στη φυσική του κατάσταση και στην εμφάνισή του παίζει σημαντικό ρόλο στην αυτοεικόνα του αλλά και στη διάθεσή του. Η αύξηση του βάρους του, η μείωση της μυϊκής του μάζας και δύναμης, η γήρανση του δέρματος, η απώλεια μαλλιών, του προκαλούν δυσάρεστα συναισθήματα και συνήθως τον κάνουν να αισθάνεται λιγότερο αρεστός και γοητευτικός. Στο ηλικιακό αυτό στάδιο κάνουν την εμφάνισή τους διάφορες ασθένειες, όπως η υπέρταση, η χοληστερίνη, τα καρδιαγγειακά νοσήματα και ο διαβήτης. Αυτές οι νόσοι είναι πιθανό να δημιουργήσουν στον άνδρα συναισθήματα αδυναμίας, ευαλωτότητας και την αίσθηση ότι «γερνάει..», με αποτέλεσμα να πλήττουν την αυτοπεποίθησή του.
Επιπλέον, τα προβλήματα αυτά επιδρούν αρνητικά στη σεξουαλική λειτουργία του άνδρα. Η στυτική δυσλειτουργία και η μειωμένη σεξουαλική επιθυμία είναι οι συχνότερες διαταραχές που παρουσιάζονται όσο μεγαλώνει ο άνδρας και σχετίζονται με οργανικές παθήσεις.
Είναι προφανές ότι η μέση ηλικία σηματοδοτεί μία περίοδο σημαντικών αλλαγών στη ζωή του άνδρα τόσο σε βιολογικό, όσο και σε κοινωνικό και ψυχολογικό επίπεδο. Πολλές φορές ο ίδιος δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες και να αποδεχτεί τις επερχόμενες αλλαγές, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται σημαντικά η διάθεσή του και να οδηγείται ακόμη και στην παραίτηση. Αυτό μπορεί να τον βάλει σε έναν φαύλο κύκλο απογοήτευσης, όπου κυριαρχούν συναισθήματα αναξιότητας και ματαίωσης.
Σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να καταφεύγει σε συμπεριφορές που δεν αντιστοιχούν στην ηλικία του, προσπαθώντας να πείσει τον εαυτό του ότι δεν μεγάλωσε. Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, τότε μιλάμε για την κρίση της μέσης ηλικίας, η οποία είναι η δυσκολία στην προσαρμογή στη νέα φάση ζωής, η οποία πυροδοτεί πολλές φορές ακραίες αντιδράσεις και συμπεριφορές.
Το φαινόμενο αυτό είναι πολύ συχνό στους άνδρες και οι συνέπειες μπορεί να είναι ιδιαίτερα άσχημες, τόσο για τους ίδιους, όσο και για τους συντρόφους τους.
Παρόλα αυτά, στην εποχή μας, ο άνδρας που περνάει τα 45 συνεχίζει να είναι ένας νέος άνδρας, που αν συμβιβαστεί με κάποιες φυσιολογικές αλλαγές που θα επέλθουν, αν είναι προσεκτικός και φροντίζει τον εαυτό του και την υγεία του, μπορεί να είναι ακόμη πιο δημιουργικός και δραστήριος σε σύγκριση με μικρότερη ηλικία.
____________
 ~ Θάνος Ε. Ασκητής ,Χριστίνα Χουσιάδα
   Πηγή: newsbeast.gr

22.000 ΗΜΕΡΕΣ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ

576919_102175079942519_1039007571_n
Ο Ντέσμοντ Μόρις, διάσημος ζωολόγος και συγγραφέας πολλών βιβλίων – μεταξύ των οποίων και το πλέον διάσημο «Ο γυμνός πίθηκος» – αποκαλύπτει τα μυστικά μιας ευτυχισμένης μονογαμικής συμβίωσης κι ενός γάμου που διαρκεί 60 χρόνια
Οταν οι Μόρις θέλησαν να κάνουν ένα μεγάλο πάρτι για να γιορτάσουν τους χρυσούς τους γάμους, αντιμετώπισαν ένα πρακτικό πρόβλημα. Πώς θα δικαιολογούσαν 50 χρόνια αρμονικής συμβίωσης εφόσον η σύζυγος Ραμόνα δήλωνε 49 χρονών; Ετσι, λοιπόν, άφησαν αυτή την επέτειο να περάσει χωρίς να κοινοποιηθεί. Οταν όμως ήρθε η ώρα των διαμαντένιων, έκπληκτοι και οι δύο για το πόσο γρήγορα περνάνε τα χρόνια, αποφάσισαν ότι θα γιορτάσουν τα 60 χρόνια γάμου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Και για τους δύο αυτό σήμαινε «μαζί με τα παιδιά». Ετσι οργανώθηκε μια κρουαζιέρα στη Βενετία με τον γιο τους, τη γυναίκα του και τα τέσσερα εγγόνια. Με αφορμή την επέτειο είχαν την ευκαιρία να περάσουν κάποιες ημέρες όλοι μαζί, πράγμα σπάνιο γιατί τo παιδί ζούσε στην Ιρλανδία.
«Κοιτάζοντας τη γυναίκα μου στην απέναντι πλευρά του τραπεζιού, στο οποίο ήταν καθισμένη ολόκληρη η οικογένειά μας, δεν μπορούσα να πιστέψω ότι έμεινε μαζί μου 60 ολόκληρα χρόνια», ομολόγησε πρόσφατα στην εφημερίδα «Ντέιλι Μέιλ» ο διάσημος συγγραφέας - ζωολόγος. «Δεν πρέπει να είναι ιδιαίτερα διασκεδαστικό να είσαι παντρεμένη με έναν άνθρωπο που δουλεύει από το πρωί μέχρι το βράδυ. Κατά τη διάρκεια των 60 χρόνων που περάσαμε μαζί έχω γράψει περισσότερα από 50 βιβλία, έχω κάνει περισσότερα από 500 τηλεοπτικά προγράμματα και έχω ζωγραφίσει περισσότερους από 2.000 πίνακες. Και δεν παραπονέθηκε ποτέ. Πιστεύω πως βοήθησε το γεγονός ότι είμαστε και οι δύο μοναχοπαίδια. Γι' αυτό μας αρέσει η μοναξιά».
Γνωρίστηκαν το 1949 σε ένα πάρτι στην εξοχή. Ο νεαρός Ντέσμοντ μόλις είδε τη Ραμόνα συγκλονίστηκε. Ο έρωτας ήταν κεραυνοβόλος. Η ταραχή του ήταν μεγάλη και, παρόλο που είχε πείρα με τις γυναίκες από τότε που ήταν στον στρατό, η συγκεκριμένη κοπέλα τον μπλόκαρε. Μέχρι να βρει το κουράγιο να την πλησιάσει και να της μιλήσει, ένας πολύ νόστιμος Λονδρέζος, κριτικός τέχνης, της είχε πιάσει την κουβέντα. Αμήχανος και πολύ ταραγμένος, δεν ήξερε τι να κάνει μέχρι που όλη η συντροφιά αποφάσισε να παίξει κρυφτό. Καθώς έσβηναν τα φώτα, τους είδε να φεύγουν μαζί και να μπαίνουν σε μια κρεβατοκάμαρα. Τους ακολούθησε και θεωρώντας ότι έχουν κρυφτεί κάτω από το κρεβάτι, ο ίδιος ξάπλωσε από πάνω. Αφησε το χέρι του να γλιστρήσει στο πλάι μέχρι που άγγιξε το δικό της. Το έπιασε και το έσφιξε. Η καρδιά του πήγε να σπάσει όταν ένιωσε ανταπόκριση στο σφίξιμο. Μέχρι που… την είδε απέναντί του, στο φως του φεγγαριού που έμπαινε από το ανοιχτό παράθυρο. Στεκόταν όρθια, δίπλα στο τζάκι. Ξέσπασαν στα γέλια. Οχι όμως και ο ωραίος κριτικός, ο οποίος έφυγε φοβερά ενοχλημένος από το δωμάτιο.
«Αυτή ήταν η πρώτη και η τελευταία φορά που αντάλλαξα χειραψία με κριτικό τέχνης», είπε χαριτολογώντας χρόνια αργότερα ο συγγραφέας - μεταξύ άλλων - του διάσημου βιβλίου «Ο γυμνός πίθηκος», περιγράφοντας τη σκηνή της γνωριμίας τους.
Αυτή η αστεία φάση - όπως και οι δύο την εισέπραξαν - καθώς βεβαίως και η αμοιβαία έλξη τούς ένωσαν για την υπόλοιπη ζωή τους.
Ενα πετυχηµένο τεστ
Δεν είχε περάσει πολύς καιρός από το περίφημο πάρτι, όταν ο νεαρός ζωολόγος χρειάστηκε τη βοήθεια της ολόφρεσκης συντρόφου του. Στην περιοχή υπήρχαν πάρα πολλά άγρια κουνέλια, τα οποία κατέστρεφαν τις φυτείες. Ζήτησαν από τον Ντέσμοντ να τους βοηθήσει. Επρεπε να βρει έναν τρόπο να τα πιάσει χωρίς να τους κάνει κακό. Επειτα από διάφορες βόλτες που έκανε με το αυτοκίνητό του στους αγροτικούς δρόμους ανάμεσα στα χωράφια, ανακάλυψε ότι τα κουνελάκια, που πέρναγαν χοροπηδώντας από τη μια πλευρά του δρόμου στην άλλη, υπνωτίζονταν για μερικά δευτερόλεπτα από το φως των προβολέων και στεκόντουσαν αποσβολωμένα μπροστά στο αυτοκίνητο. Ομως μέχρι να ανοίξει την πόρτα και να βγει ο οδηγός, αυτά εξαφανίζονταν στα χωράφια. Η Ραμόνα ανέλαβε την απίστευτη - για οποιαδήποτε άλλη γυναίκα που είχε μέχρι τότε γνωρίσει ο Ντέσμοντ - αποστολή: να καθήσει πάνω στο καπό και μόλις σταματήσει το αυτοκίνητο να πηδήξει και να πιάσει το ζωάκι. Πράγμα που έκανε με μεγάλη επιτυχία. Ο Ντέσμοντ έβαλε το κουνελάκι που μόλις είχε πιάσει η Ραμόνα, κάνοντας πλονζόν από το καπό του αυτοκινήτου, σε ένα κουτί με φαγητό και πριονίδια στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, μόνο αφού της υποσχέθηκε ότι κάποια στιγμή θα έβρισκαν έναν τρόπο να το αφήσουν ξανά ελεύθερο. Ο νεαρός άνδρας πείστηκε πλέον εντελώς ότι είχε μπροστά του τη γυναίκα της ζωής του, μια γυναίκα που αγαπούσε τα ζώα και δεν τα φοβόταν, μια γυναίκα δραστήρια που αγαπούσε τη ζωή και δεν δίσταζε να κάνει πράγματα πέρα από τις αναμενόμενες κοινοτοπίες των συνηθισμένων γυναικών της εποχής εκείνης.
Γιατί διαφέρουµε;
Ως ζωολόγος o Ντέσμοντ Μόρις δεν μπορούσε να κατανοήσει τα συναισθήματά του. Πώς ήταν δυνατόν να έχει μπει σε μια τόσο απόλυτη σχέση, να είναι τόσο πολύ και τόσα χρόνια ερωτευμένος με μία και μοναδική γυναίκα; Το σχήμα αυτό στη φύση υπάρχει μόνο στα πουλιά. Τα ζώα, και μάλιστα αυτά που μοιάζουν περισσότερο στον άνθρωπο, όπως για παράδειγμα οι ανθρωπόμορφοι πίθηκοι, δεν έχουν μόνιμους συντρόφους. Βρήκε την εξήγηση γυρνώντας πίσω εκατοντάδες αιώνες, στην εποχή του κυνηγιού.
Οταν οι μακρινοί πρόγονοί μας ανακάλυψαν το κυνήγι ως νέο τρόπο ζωής, τα πράγματα άλλαξαν. Η αλλαγή αυτή επέφερε σημαντικές επιπτώσεις στους ρόλους που είχαν μέχρι τότε τα δύο φύλα. Οι άνδρες πήγαιναν για κυνήγι και οι γυναίκες συνέλεγαν καρπούς. Αυτές οι συγκεκριμένες δουλειές δημιούργησαν τον δεσμό του ζευγαριού, όπου ο ένας συμπληρώνει τον άλλο. Κάθε αρσενικό έχει το θηλυκό του και δεν χρειάζεται να λειτουργεί συνεχώς ανταγωνιστικά απέναντι στα υπόλοιπα αρσενικά. Οσον αφορά τις γυναίκες, η λογική του ζευγαριού είχε ως βάση το γεγονός ότι τα αρσενικά επέστρεφαν στο χωριό με τη λεία που είχαν πιάσει για να τη μοιραστούν μαζί τους. Αυτές θα μοιράζονταν, καθεμιά με το δικό της αρσενικό, τους καρπούς που είχαν μαζέψει.
Πάντως, όταν τον συγχαίρουν για την επέτειο των διαμαντένιων γάμων τους,  απαντά «ευχαριστώ, ναι, είμαστε τυχεροί που καταφέραμε να επιβιώσουμε σ' αυτόν τον μοντέρνο κόσμο, σε μια αποκλειστική σχέση».
Ενώ βρισκόταν εν πλω, κατά την εορταστική κρουαζιέρα, κάποιος τον ρώτησε πιο είναι το μυστικό του επιτυχημένου γάμου του. Ο Ντέσμοντ Μόρις απάντησε: «Οι ξεχωριστές κρεβατοκάμαρες. Και οι δύο λατρεύουμε την ιδιωτικότητα κατά τη διάρκεια του ύπνου και δεν θέλουμε να μας ενοχλεί κανένας. Το σεξ δεν θα έπρεπε να είναι το τελευταίο πράγμα που κάνει κάποιος το βράδυ πριν κοιμηθεί, όταν και οι δύο είναι εξουθενωμένοι ύστερα από μια ημέρα δουλειάς». Ο ερωτών δεν πείστηκε από την απάντηση και επέμενε για κάτι περισσότερο. «Σίγουρα βοηθάει αν η γυναίκα σου είναι πιο αποφασιστική από σένα, πιο γενναιόδωρη και πιο ικανή στο να πιάνει άγρια κουνέλια με τα χέρια», συμπλήρωσε τότε ο Μόρις για να τον ευχαριστήσει...

Τα μυστικά της επιτυχίας
Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ρωτούν τον διάσημο ζωολόγο το μυστικό της επιτυχίας του. Εξήντα χρόνια επιτυχημένου γάμου, άλλωστε, δεν είναι και λίγα. Ετσι, λοιπόν, εκτός από τις ξεχωριστές κρεβατοκάμαρες, σύμφωνα πάντα με τον άνθρωπο που εκτός των άλλων έχει και ένα διδακτορικό στον έγγαμο βίο, ακόμα τέσσερα είναι τα μυστικά της επιτυχίας:
  • Ανοικτή επικοινωνία. Μια σχέση που δεν βασίζεται στην επικοινωνία είναι βέβαιο ότι θα καταρρεύσει αργά ή γρήγορα. Η ανοιχτή και δημιουργική επικοινωνία χρησιμεύει ως μέσον αναπαραγωγής για την αμοιβαία κατανόηση και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης.
  • Αμοιβαία πίστη. Γιατί κάποιος θέλει εξωσυζυγικές σχέσεις; Θα πρέπει να αγαπά και να τιμά τον σύντροφό του τόσο ώστε να μην εμπίπτει σε σεξουαλικούς  πειρασμούς. Αν πάλι κάποιος δεν έλκεται σεξουαλικά από τον σύντροφό του, μπορεί να τον βοηθήσει ώστε να του/της γίνει πιο ελκυστική/ός, κάνοντας υποδείξεις για τον τρόπο που αυτός/ή νομίζει.
  • Οικειότητα. Οταν η αγάπη και η οικειότητα εξαφανίζονται από μια σχέση, ο γάμος οδεύει προς κατάρρευση. Θα πρέπει να διατηρηθεί το υψηλό επίπεδο της οικειότητας που υπήρχε στην αρχή του γάμου. Ο κύριος τρόπος για να γίνει αυτό είναι κάνοντας πράγματα μαζί και αφιερώνοντας ποιοτικό χρόνο ο ένας στον άλλο.
  • Υποστήριξη. Είναι πολύ σημαντικό σε έναν γάμο ο ένας να υποστηρίζει τον άλλο στη δουλειά και στην καριέρα του. Αυτό θα βοηθήσει πολύ αυτόν που προσπαθεί να εστιάσει σωστά στο αντικείμενό του και να έχει περισσότερη ενέργεια ώστε να έχουν αποτέλεσμα οι προσπάθειές του. Και στο τέλος της κάθε ημέρας μια εποικοδομητική κουβέντα θα προσφέρει πολλά και στους δύο.
______

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΣΦΑΛΕΣ ΜΑΥΡΙΣΜΑ ΧΩΡΙΣ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΙ



Aσφαλές μαύρισμα χωρίς ηλιακά εγκαύματα, συνιστούν οι δερματολόγοι σε όσους φεύγουν για διακοπές, αλλά και σε όσους βρίσκονται ήδη στις παραλίες.
Κι αυτό γιατί χιλιάδες άνθρωποι κάθε χρόνο στην προσπάθειά τους να επιτύχουν ένα γρήγορο μαύρισμα παθαίνουν ηλιακά εγκαύματα και  καταλήγουν στις πρώτες βοήθειες των Κέντρων Υγείας και των Νοσοκομείων.  
«Ο ήλιος μπορεί να μας χαρίσει  όμορφο μαύρισμα αλλά μπορεί να μας προκαλέσει και εγκαύματα»  αναφέρει η εξειδικευμένη δερματολόγος-αφροδισιολόγοςΔρ Αμαλία Τσιατούρα, τ. επιστημονικός συνεργάτης  ΝΟΣ «Α. ΣΥΓΓΡΟΣ»και προσθέτει

«Προσοχή λοιπόν, ηλιοθεραπεία με μέτρο για όσους βρίσκεστε στις παραλίες αλλά και για όσους ετοιμάζεστε για την καλοκαιρινή ξεκούραση,  γιατί ένα έγκαυμα μπορεί να σας χαλάσει τις διακοπές».
Σύμφωνα με τους δερματολόγους η έκθεση στον ήλιο χωρίς προφυλάξεις μπορεί να προκαλέσει απόελαφρύ μέχρι πολύ σοβαρόέγκαυμα, ανάλογα με τον τύπο του δέρματος, τη διάρκεια έκθεσης στον ήλιο και την ένταση της ηλιακής ακτινοβολίας.
Το έγκαυμα μπορεί να παρουσιαστεί σε μέρη που εκτίθενται στον ήλιο, πλάτη, πόδια αλλά ακόμα και στα αυτιά και τα χείλη. Παρουσιάζεται ακόμα και τις συννεφιασμένες μέρες, καθώς μέχρι  το 80% των ακτίνων UVπερνά από τα σύννεφα.
       ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ   -   ΜΟΡΦΕΣ   ΕΓΚΑΥΜΑΤΩΝ
Ανάλογα του βαθμού του ηλιακού εγκαύματος είναι και τα συμπτώματα. Εμφανίζονται δε  μετά την απότομη και αλόγιστη παραμονή στον ήλιο χωρίς μέτρα προστασίας. Τα πιο χαρακτηριστικά είναι:
  • απλό τοπικό κοκκίνισμα
  • οίδημα
  • δημιουργία φυσαλίδων και έντονος πόνος
  • ρίγη
  • πυρετός
  • ναυτία
  • πονοκέφαλος
  • συμπτώματα ίωσης
  • απολέπιση, ακόμη και ουλές μετά από 4-7 ημέρες από την έκθεση
  • εξάνθημα
Δυο είναι οι βαθμίδες στις  οποίες κατατάσσονται  τα ηλιακά εγκαύματα .
1ου βαθμού:Κοκκίνισμα του δέρματος με συνοδεία καψίματος και ήπιου πόνου,  λίγες ώρες μετά την  έκθεση στον ήλιο.
2ου βαθμού:Έντονο κοκκίνισμα συνοδευόμενοαπό πρήξιμο και φουσκάλες.
 
                      ΜΕΤΡΑ   ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ  
Αν κάποιος διαπιστώσει  ότι μετά την έκθεση του στον ήλιο  έχει τα συμπτώματα  που αναφέρονται στο έγκαυμα 1ου βαθμού, για να ανακουφιστεί και για να μην επιδεινώσει την κατάστασή του θα πρέπει άμεσα να:
  • ξεπλύνει το σημείο με άφθονο κρύο νερό
  • απομακρυνθεί από τον ήλιο πηγαίνοντας σε σκιερό ή κλειστό χώρο και να αποφύγει την έκθεσή του τις επόμενες ημέρες
  • σκουπίσει με καθαρές γάζες , χωρίς  τρίψιμο στην περιοχή που έχουν εμφανιστεί φουσκάλες
  • πίνει άφθονα υγρά (χωρίς ζάχαρη) για να αποφύγει την αφυδάτωση
  • τοποθετήσει κρύες κομπρέσες πάνω στα σημεία του εγκαύματος
  • βάλει καταπραϋντικές κρέμες και στη συνέχεια ενυδατικές για να αποφύγει τη φαγούρα και το ξεφλούδισμα
  • μη φορά στενά η ρούχα από συνθετικά υφάσματα.
Στην περίπτωση που έχει συμπτώματα του  2ου βαθμού θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να επισκεφθεί δερματολόγο ο οποίος μπορεί να συστήσει ακόμα και νοσηλεία».
         ΑΣΦΑΛΕΣ  ΜΑΥΡΙΣΜΑ  ΧΩΡΙΣ  ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ
Για να επιτύχει κάποιος ασφαλές μαύρισμα χωρίς εγκαύματα θα πρέπει, σύμφωνα με τους δερματολόγους, να:
 
  • αποφεύγει την απευθείας έκθεση στον ήλιο 11.00 – 16.00.
  • χρησιμοποιεί πάντα αντηλιακό με δείκτη προστασίας >30 SPFκαι ανάλογα με τον τύπο δέρματος,  να το ανανεώνει τουλάχιστον ανά δίωρο, αλλά και αφού βγει από το νερό ακόμη και αν το αντηλιακό είναι αδιάβροχο
  • χρησιμοποιεί αντηλιακό όταν κάθεται κάτω από  ομπρέλα ή δέντρο, καθώς τόσο η άμμος, όσο και η θάλασσα αντανακλούν πάνω από το μισό της ακτινοβολίας του ήλιου
  •  κάνει χρήση γυαλιών, καπέλου και μπλούζας με μακρύ μανίκι -  πάντα όμως και με τη χρήση αντηλιακού
  • Κάνει χρήση αντηλιακών ευρέος φάσματος UVA+UVB
    .
Μεγαλύτερη προσοχή πρέπει να δείξουν όσοι έχουν ανοιχτόχρωμο τύπο δέρματος, κόκκινα ή ξανθά μαλλιά, οικογενειακό ιστορικό μελανώματος, ή έχουν εκτεθεί στο ηλιακό φως αρκετά, ιδιαίτερα κατά την παιδική ηλικία.
Αν κάποιος παρατηρήσει οποιαδήποτε αλλαγή σε κάποιο σπίλο(ελιά), να επισκεφθεί άμεσα τον δερματολόγο του.
Το 90% των μελανωμάτων, αν διαγνωστούν έγκαιρα, μπορούν να  θεραπευτούν!
«Ιδιαίτερη προσοχή, καταλήγει η Δρ Τσιατούρα, θα πρέπει να δίνουμε στα ΠΑΙΔΙΑ. Κι αυτό γιατί πάνω από το 50% του συνόλου της ακτινοβολίας που λαμβάνει ένα άτομο στη ζωή του, το δέχεται μέχρι την ηλικία των  18 χρόνων».

www.cosmeticdermamedicine.gr   Τηλ.2106980451, 6945903041

ΔΕΥΑ ΑΛΜΩΠΙΑΣ: ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ Η ΒΛΑΒΗ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΑΨΑΛΟΥ

Αποτέλεσμα εικόνας για συνεργείων της ΔΕΥΑ Αλμωπίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά από πολύ μεγάλες προσπάθειες των συνεργείων της ΔΕΥΑ Αλμωπίας, αποκαταστάθηκε η σοβαρή βλάβη που προέκυψε στην Τ.Κ. Αψάλου, σε ένα ιδιαιτέρως δύσβατο σημείο. Ενημερώνουμε του κατοίκους του χωριού, ότι σε λίγες ώρες θα επανέλθει κανονικά η ροή του νερού, μόλις γεμίσει η δεξαμενή.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ
Γιάννης Κετικίδης

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΙΝΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΑΠΟΥΝΙΔΟΥ

Αποτέλεσμα εικόνας για Πρωταθλήτρια Δέσποινα Ζαπουνίδου

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ

Συγχαίρω την συντοπίτισσά μας Πρωταθλήτρια Δέσποινα Ζαπουνίδου για τη νέα της επιτυχία και για τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα πραγματοποιηθούν το 2016 στο Ρίο.
 Εύχομαι μέσα απ’ την καρδιά μου να πετύχει κάθε στόχο της! Άνθρωποι σαν τη Δέσποινα που αγωνίζονται σκληρά, αποτελούν παράδειγμα για όλους μας!

Δέσποινα, μας κάνεις περήφανους!

Δημήτρης Μπίνος
Δήμαρχος Αλμωπίας

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΚΥΔΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ



Σε σύσκεψη του Δήμου Σκύδρας για το Τελωνείο συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος και ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Τσιμτσιρίδης κατόπιν πρόσκλησης της Δημάρχου Κατερίνας Ιγνατιάδου.

Ο Δήμαρχος δήλωσε πως το Τελωνείο πρέπει να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του και αναφέρθηκε στην ανάγκη διαδημοτικής συνεργασίας, με στόχο την ανάπτυξη του τόπου μας. Όπως είπε, «είναι επιτακτική η ανάγκη να υπάρχει συνεργασία μεταξύ των τεσσάρων Δήμων της Π.Ε. Πέλλας όταν προκύπτουν σοβαρά ζητήματα και προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να κινηθούμε όλοι». Και πρόσθεσε: «Στην ουσία, τα προβλήματα είναι κοινά και μόνο ενωμένοι μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε».

Επιπλέον, ο Δήμαρχος αμέσως μετά τη διευρυμένη σύσκεψη, έκανε γνωστή την πρόθεσή του για ανάληψη πρωτοβουλίας για τη δημιουργία διαδημοτικής επιτροπής που θα απαρτίζεται από τους τέσσερις Δημάρχους της Π.Ε. Πέλλας και άλλους θεσμικούς φορείς, η οποία θα έχει ως στόχο την κοινή γραμμή απέναντι στα προβλήματα που σχετίζονται με την γενικότερη υποβάθμιση των Δήμων, την κατάργηση υπηρεσιών κ.τ.λ. Κατά δήλωσή του «η ανάγκη για δημιουργία ενός κοινού μετώπου κρίνεται πλέον επιτακτική, έτσι θα διεκδικήσουμε με μεγαλύτερη ευελιξία και θα δυναμώσουμε τις φωνές μας προς τα κέντρα λήψης των αποφάσεων».



ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΤΟΥ Μ. ΛΟΥΝΤΕΜΗ ΣΤΟΝ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟ



ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων και Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού

Θέμα: Κατεδάφιση κατοικίας Μενέλαου Λουντέμη στον Εξαπλάτανο της Π.Ε. Πέλλας.

Σε άθλια κατάσταση, χωρίς καμία συντήρηση, πλήρως εγκαταλειμμένη και  σχεδόν ετοιμόρροπη, παρέμενε, για χρόνια, η κατοικία των παιδικών χρόνων του συγγραφέα Μενέλαου Λουντέμη, στον  Εξαπλάτανο του Δήμου Αλμωπίας στην ΠΕ Πέλλας. 
Παρ’ όλο που από το 1985 το σπίτι είχε χαρακτηριστεί ως διατηρητέο με Προεδρικό Διάταγμα από το τότε Υπουργείο Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων, η αποκατάσταση του δεν προχώρησε ποτέ. Αντίθετα παρέμεινε εγκαταλειμμένο και εκτεθειμένο στο χρόνο και τις καιρικές συνθήκες. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, μετά και τις έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν στην περιοχή τον περασμένο χειμώνα, να καταρρεύσει κομμάτι τοίχου στην πρόσοψη του κτιρίου, το οποίο απέκτησε κλίση και πλέον ήταν επικίνδυνο για την ασφάλεια των περίοικων και των διερχόμενων. 
Το γεγονός αυτό είχε σαν συνέπεια, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αλμωπίας, αφού πραγματοποίησε επιτόπια αυτοψία, να καλέσει για έλεγχο την αρμόδια Τριμελή Επιτροπή Επικινδύνως Ετοιμόρροπων Κατασκευών Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, η οποία εισηγήθηκε, λόγω επικινδυνότητας, την κατεδάφιση του κτιρίου. Η κατεδάφιση της κατοικίας πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.
Οι ευθύνες των κυβερνήσεων διαχρονικά είναι μεγάλες για την κατάσταση αυτή, επειδή δεν φρόντισαν έγκαιρα να ξεκαθαριστεί  το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ακινήτου και να προχωρήσει η αποκατάσταση του. Ευθύνες όμως βαρύνουν και την Δημοτική και την τότε Νομαρχιακή Αρχή και σημερινή Περιφερειακή  Αρχή.
Επειδή το ίδιο το κράτος θα πρέπει να αναγνωρίζει, να συντηρεί και να αναδεικνύει, ως ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία οικήματα και χώρους με τα οποία έχουν συνδέσει τη ζωή τους σημαντικές προσωπικότητες του τόπου και του λαού μας, αλλά και επειδή η κατοικία αυτή αποτελεί κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου: 

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί σε ποια άμεσα μέτρα θα προβεί η κυβέρνηση για τη γενναία χρηματοδότηση της μελέτης και ανακατασκευής του διατηρητέου κτίσματος καθώς και της ανάδειξης του. 

Οι Βουλευτές

Σάκης Βαρδαλής
Ελένη Γερασιμίδου

ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΗΦΑΚΗ, ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ



Με πρωτοβουλία του Γιάννη Σηφάκη  έγινε σύσκεψη για την ανάγκη εκπόνησης μελετών και τον συντονισμό όλων για τη ανάπτυξη της Αλμωπίας.
Πραγματοποιήθηκε  στο Διοικητήριο Πέλλας συνάντηση του βουλευτή Πέλλας Γιάννη Σηφάκη με τον Αντιπεριφερειάρχη Κο Θεοδωρίδη Θόδωρο και τον Δήμαρχο Αλμωπίας Κο Δημήτρη Μπίνο με στόχο  τον συντονισμό όλων για την εκπόνηση μελετών  έτσι ώστε η εκκίνηση των αναπτυξιακών προγραμμάτων  να βρεί έτοιμη την Αλμωπία.
Στην συνάντηση συμμετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες της Αντιπεριφέρειας Πέλλας,  αντιδήμαρχοι και πρόεδροι δημοτικών επιχειρήσεων από τον Δήμο Αλμωπίας.
Στην συνάντηση αφού παρουσιάστηκαν οι μέχρι τώρα ενέργειες ( κυρίως από την πλευρά της Αντιπεριφέρειας) εκτιμήθηκαν οι προτεραιότητες και συζητήθηκαν  τρόποι να χρηματοδοτηθούν μελέτες που πρέπει  να ωριμάσουν σύντομα.
Οι προτεραιότητες είναι 
Έργα συγκράτησης επιφανειακών νερών για την άρδευση των αγροκτημάτων (λιμνοδεξαμενή Προδρόμου, Ρυθμιστική λιμνοδεξαμενή Προμάχων-Σωσάνδρας- Λυκοστόμου, επισκευή  της λιμνοδεξαμενής Θεοδωρακίου, επανεξέταση αξιοποίησης λιμνοδεξαμενής Νότιας, εκβάθυνση μικρών φυσικών λιμνών στο αγρόκτημα Αρχαγγέλου).
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο σωληνωτό αρδευτικό έργο Αριδαίας- Υδραίας που θα ξεκινά έναντι της  γέφυρας  της  Αριδαίας προς Εξαπλάτανο και θα καταλήγει στην θέση που κάθε χρόνο γίνεται το πρόχειρο αρδευτικό φράγμα προς την Υδραία, σωληνωτό έργο που μπορεί να αντικαταστήσει την ανάγκη κάθε χρόνο να απαιτείται  έργο κλεισίματος και καταστροφής χωμάτινου φράγματος στην Υδραία (το οποίο έτσι και αλλιώς κατασκευάζεται κάθε χρόνο  στα όρια της νομιμότητας και απαιτεί πολλά χρήματα).
Ακόμη η σχολική στέγη (νέο 2ο Γυμνάσιο), έργο της ΔΕΥΑ για την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος του έργου ύδρευσης της Αριδαίας, αρδευτικά δίκτυα, αγροτική οδοποιία, έξοδος προς Βορρά μέσω βελτίωσης των γεωμετρικών χαρακτηριστικών του δρόμου Αριδαίας – Αρχάγγελος- Αξιούπολη- Εύζωνοι, βελτίωση της πρόσβασης της Αλμωπίας προς το χιονοδρομικό Καϊμακτσαλάν και κατασκευή υποδομών επέκτασης του προς τα κάτω (με κατασκευή μικρών τελεφερίκ),  σύγχρονο υδροθεραπευτήριο στα Λουτρά Πόζαρ, αντιπλημμυρικά έργα με την διευθέτηση χειμάρρων, διεκδίκηση συμπληρωματικών έργων του φράγματος της Καλής με την κατασκευή υποδομών συγκράτησης επιφανειακών νερών στην Αλμωπία, παραποτάμια περιοχή Αριδαίας και διαμόρφωση εισόδου και εξόδου από την πόλη κ.α. 
Κρίθηκε απαραίτητος ο συνεχής συντονισμός για την επίλυση των προβλημάτων που θα παρουσιάζονται στην πρόοδο αυτής της διαδικασίας.

TELEGRAPH: " Η ΕΥΡΩΠΗ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Ο ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΡΑΔΟΚΕΙ"

Telegraph: Η Ευρώπη δεν θα αντέξει να χάσει την Ελλάδα -O Πούτιν καραδοκεί
Το πρωινό της 18ης Μαρτίου 2013, στον σιδηροδρομικό σταθμό του Καϊζερσλάουτερν φορτώθηκαν τα τελευταία άρματα μάχης των ΗΠΑ με προορισμό το Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας.
Μετά από 69 χρόνια παρουσίας στην Ευρώπη, οι Αμερικανοί αποχώρησαν από το ευρωπαϊκό έδαφος. Λογικό, θα πει κανείς, καθώς ο Ψυχρός Πόλεμος ανήκει πλέον στις σελίδες της Ιστορίας και τα σύγχρονα πολεμικά μέσα μπορούν να υποκαταστήσουν τις κρίσιμες περιοχές του ΝΑΤΟ με καλύτερο τρόπο από ό,τι τα συμβατικά όπλα.
Μόνο που η ανάφλεξη στην Ουκρανία και ο επεκτατισμός του Πούτιν επαναφέρει και πάλι το θέμα της ασφάλειας στην Ευρώπη και συνακόλουθα τους κινδύνους που πηγάζουν από τις αβεβαιότητες που προβάλλει ο Ρώσος Πρόεδρος μέσω της επιθετικής πολιτικής του. Πώς εμπλέκεται σε όλα αυτά η Ελλάδα και τι σχέση μπορεί να έχει η πορεία των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές; Η εφημερίδα Telegraph προβάλλει -εκ νέου- τον γεωπολιτικό παράγοντα που ενδέχεται να βαρύνει λίγο ή πολύ τις αποφάσεις των Ευρωπαίων ηγετών για την τύχη της Ελλάδας.
Η σφαίρα επιρροής δεν είναι δεδομένη
Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας, Χάρι ντε Κετεβίλ το παραδέχεται ευθύς εξαρχής: «Δεν μπορούμε να αντέξουμε να χάσουμε την Ελλάδα και να την προσφέρουμε στη Ρωσία». Γράφει χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα είναι μια χώρα της οποία η αρχαία Ιστορία αποτελεί το βασικό λίθο που τι σημαίνει να είσαι Ευρωπαίος. Πολέμησε τους Ναζί και στη συνέχεια έγινε το πρώιμο πεδίο μάχη του Ψυχρού Πολέμου. Γνώρισε τρομοκρατικές επιθέσεις στο εσωτερικό της από τη 17 Νοέμβρη. Σήμερα, μια κομουνιστική επανάσταση θα ήταν μια ιδέα διασκεδαστική. Όπως στις Βαλτικές χώρες, έτσι και εμείς θέλουμε να φανταζόμαστε πως η ιδεολογική νίκη της Δύσης στη χώρα των ταβερνών και των καλοκαιρινών διακοπών, είναι δεδομένη – αλλά, δεν είναι. Αυτό το καλοκαίρι σε όλες τις παραλίες της Ελλάδας θα ακούσεις ρώσικα. Δεν είναι τόσο δεδομένη πλέον η επιρροή της Δύση – ούτε στην Ελλάδα, ούτε και στα Βαλκάνια.
Αν ήμουν Έλληνας συνταξιούχος
Μάλιστα, ο Άγγλος δημοσιογράφος προσπαθεί να σκεφτεί όπως σκέφτονται οι Έλληνες για να κατανοήσει τις σκέψεις τους: «Αν ήμουν Έλληνας και έβλεπα τις συντάξεις να διαλύονται επειδή το ζητάει το Βερολίνο, θα αντιμετώπιζα με ελκυστικό τρόπο να πλησιάσω τη Μόσχα. Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε πως στα χρόνια της κρίσης το βιωτικό επίπεδο στην Ελλάδα έπεσε ραγδαία με αποτέλεσμα να πλησιάζει τα στάνταρ των γειτόνων της που βρίσκονταν στην άλλη πλευρά του Σιδηρούν Παραπετάσματος. Σήμερα τα πράγματα πηγαίνουν προς το χειρότερο. Το status quo δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε. Και κάπου εκεί τα ρωσικά ρούβλια μπορούν να γίνουν ελκυστικά».
Το άρθρο σημειώνει πως οι Έλληνες είναι οι αρχιτέκτονες της δικής τους πτώσης, καθώς έζησαν για πολλά χρόνια μέσα στη διαφθορά. Από την άλλη, όμως, αναφέρει πως το bullying και η αδιαλλαξία πρέπει να δώσουν τη θέση τους σε ρεαλιστικές και εποικοδομητικές συζητήσεις που ενώσουν ακόμη περισσότερο την Αθήνα, το Λονδίνο, το Παρίσι, το Βερολίνο και την Ουάσιγκτον.
Ο οπορτουνιστής Πούτιν και το σχέδιο Μάρσαλ
Για να γίνει αυτό, σημειώνει και για να κλείσουν όλες οι πόρτες στον οπορτουνιστή Πούτιν, θα πρέπει οι σημερινοί ηγέτες να βρουν τις απαντήσεις πίσω στη δεκαετία του '40 και στο σχέδιο Μάρσαλ που ανέπτυξαν οι Αμερικανοί σε όλη τη δυτική Ευρώπη για να αναχαιτίσουν τη σοβιετική επιρροή. Από αυτή τη συμφωνία ωφελήθηκε και η Δυτική Γερμανία καθώς διαγράφηκε σημαντικό μέρος του χρέους της.
Για να καταλήξει το άρθρο: «Η Ελλάδα χρειάζεται τώρα ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ. Χρειάζεται μια πρακτική, οικονομική βοήθεια για να παραμείνει στο κοινό νόμισμα και στην ΕΕ. Αλλά, επιπλέον, χρειάζεται συναισθηματική συμπαράσταση – μια κίνηση από την υπόλοιπη Ευρώπη ότι το μέλλον της είναι κοντά τους. Αυτό δεν είναι πρόγραμμα διάσωσης, αλλά προσωπικό συμφέρον».


Πηγή:http://www.iefimerida.gr

ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ: "Η ΓΙΟΓΚΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ"

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI / MOTIONTEAM / ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ
Να μην κάνουν γιόγκα καλεί τους Χριστιανούς Ορθόδοξους η Ιερά Σύνοδος επειδή θεωρείται θεμελιώδες κεφάλαιο της θρησκείας του ινδουισμού και άρα «δεν έχει καμία θέση στη ζωή των χριστιανών».
Συγκεκριμένα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γιόγκα η οποία εορτάζεται στις 21 Ιουνίου, η Ιερά Σύνοδος προειδοποιεί πως «δεν είναι γυμναστική».
Παρατίθεται η ανακοίνωση:
«Στο πλαίσιο του σεβασμού της θρησκευτικής ελευθερίας, η οποία στην Ελλάδα είναι συνταγματικώς κατοχυρωμένη και σεβαστή, αλλά και της ποιμαντικής της ευθύνης, με αφορμή την πρόσφατη καθιέρωση από τον ΟΗΕ της 21ης Ιου­νίου ως "Παγκόσμιας Ημέρας Γιόγκα", η Ιερά Σύνοδος της Εκ­κλη­σίας της Ελλάδος υπενθυμίζει στο χριστεπώνυμο πλήρωμα ότι: η "Γιόγκα" αποτελεί θεμελιώδες κεφάλαιο της θρησκείας του Ινδουισμού, έχει ποικιλομορφία σχολών, κλάδων, εφαρ­μο­γών και τάσεων και δεν αποτελεί "είδος γυ­μνα­στι­κής”.
»Ως εκ τούτου η "Γιόγκα" τυγχάνει απολύτως ασυμβίβαστη με την ορθόδοξη χριστιανική πίστη μας και δεν έχει καμία θέση στη ζωή των χριστιανών».


Πηγή: http://www.iefimerida.gr/

ΑΡΩΝΙΑ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ .....ΜΑ-ΧΥΜΟΣ

Ένας νέος, ευεργετικός για την υγεία μας, χυμός έρχεται να μας προσφέρει τη γεύση, τη δροσιά και τα οφέλη της φύσης! Ο Χυμός ΟΛΥΜΠΟΣ Μήλο-Αρώνια-Σταφύλι-Ρόδι βρίσκεται ήδη στα ψυγεία, με την Αρώνια να είναι, φυσικά, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.
Πολλοί ίσως ακούνε το φρούτο Αρώνια για πρώτη φορά. Δικαιολογημένα βεβαίως, καθώς τα οφέλη της Αρώνια μόλις πρόσφατα έγιναν γνωστά και σιγά σιγά ανακαλύπτονται όλο και περισσότερες ιδιότητές της, οι οποίες επιδρούν ευεργετικά στον οργανισμό.
Η Αρώνια είναι ένα είδος μούρου, πολύ σκούρου χρώματος και, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, είναι υπεύθυνο για την συγκέντρωση υψηλότατων ποσοστών θρεπτικών συστατικών και ισχυρών αντιοξειδωτικών και, όχι άδικα, έχει ήδη οδηγήσει τους ειδικούς της διατροφής να το χαρακτηρίζουν υπερ-τροφή, ελιξίριο ζωής και δώρο της φύσης στον άνθρωπο.
Ένα πολύτιμο, λοιπόν, φυσικό προϊόν, που η ΟΛΥΜΠΟΣ σας προσφέρει με υπερηφάνεια, πιστή στη δέσμευσή της για συνεχή προσφορά κορυφαίας ποιότητας προϊόντων και συνεχή προσπάθεια για έναν πιο φυσικό και υγιεινό τρόπο ζωής. Απολαύστε την υπέροχη γεύση του μοναδικού αυτού χυμού και προσφέρετε στον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας ένα πολύτιμο δώρο!


ΒΡΑΔΙΝΟ EVENT ΤΟΥ ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ - ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ



                                             Κυριακή 21-06-2015
                                         Ώρα έναρξης 20.00 μ.μ.
                                                                Water "OASIS"

 Το Ετήσιο Βραδινό Event του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ στο οποίο θα προβληθούν όλες οι ειδικότητές μας. 

Μια ολοκληρωμένη δεξίωση από τους CHEF & τους Αρτοζαχαροπλάστες....
με τη συνοδεία των μοντέλων μας στην πασαρέλα με νυφικά και βραδινά φορέματα....
με τις αισθητικούς μας να έχουν την επιμέλεια του Μακιγιάζ.

Πρόγραμμα Υδροκινησιοθεραπείας από τους Φυσικοθεραπευτές μας και....
επίδειξη αντιμετώπισης Πνιγμού στις πισίνες από τους Λουτροθεραπευτές

Τέλος οι Βοηθοί Φαρμακείου θα παρασκευάσουν Κρέμες Περιποίησης που θα διανείμουν στους καλεσμένους.

Στην επίβλεψη του χώρου φυσικά τα Στελέχη Ασφαλείας του ΙΕΚ (Security)

FACEBOOK: iekaridaias



ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...