Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΣΟΥΝΙΟΥ - ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2015

Από την Κεντρική Επιτροπή Κατασκηνώσεων του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας ( πρώην Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ) και με το έγγραφο με αριθ.πρωτ. 80/67552/17-6-2015, ανακοινώθηκε η επαναλειτουργία των παιδικών κατασκηνώσεων στο Σούνιο Αττικής, εντελώς δωρεάν για τα παιδιά των αγροτών και των υπαλλήλων του πρώην Υπουργείου Αγρ.Ανάπτυξης & Τροφίμων, εκτός των εξόδων εισιτηρίων μετακίνησης από την Π.Ε.Πέλλας προς τις κατασκηνώσεις του Σουνίου, όπου θα συνοδεύονται από υπαλλήλους της Δ/νσης Αγρoτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε.Πέλλας.

Κατασκηνωτικές περίοδοι
1η
29 Ιουνίου μέχρι 12 Ιουλίου
αγόρια και κορίτσια που γεννήθηκαν
από 1-1-2003 μέχρι και 31-12-2008 ( 7 - 12 χρονών )
2η
12 Ιουλίου μέχρι 25 Ιουλίου
αγόρια και κορίτσια που γεννήθηκαν
από 1-1-2003 μέχρι και 31-12-2008 ( 7 - 12 χρονών )
3η
25 Ιουλίου μέχρι 7 Αυγούστου
Αγόρια και κορίτσια που γεννήθηκαν
από 1-1-2000 μέχρι και 31-12-2002 ( 13 - 15 χρονών )

              Απαραίτητα δικαιολογητικά :  ( Έντυπα στις υπηρεσίες της Δ.Α.Ο.Κ. ).
1.     Αίτηση συμμετοχής από Γονέα/Κηδεμόνα.
2.     Πιστοποιητικό απόδειξης ηλικίας.
3.     Ιατρική Βεβαίωση - Γνωμάτευση. ( Απαραίτητο το Βιβλιάριο Υγείας στην Κατασκήνωση ).
4.     Βεβαίωση από Τοπική Κοινότητα ή Αγρ.Συνεταιρισμό ή Αγρ.Σύλλογο για την αγροτική ιδιότητα του Γονέα/Κηδεμόνα.

Οι αιτήσεις  μπορούν να κατατεθούν έγκαιρα στις πλησιέστερες περιφερειακές  αγροτικές  υπηρεσίες ή Αποκεντρωμένες Υπηρεσίες  του ΥΠΑΠΕΝ, επειδή πρέπει να ελεγχθούν και να αποσταλούν στην Αθήνα τουλάχιστον 5 μέρες νωρίτερα από την έναρξη κάθε κατασκηνωτικής περιόδου.

Για περισσότερες πληροφορίες - αιτήσεις, διάφορα συνοδευτικά έγγραφα, απευθύνεστε  στους υπαλλήλους της Δ.Α.Ο.Κ Π.Ε.Πέλλας στην Έδεσσα : Μούσιου Ασημίνα - Διοικητήριο - Τηλέφωνο : 23813 - 52328 & στα Γιαννιτσά : Ουγγρίνο Αλέκο - Πλατεία ΠΙΚΠΑ - Τηλέφωνο : 23813 - 51318 και στο Υπουργείο : στην ιστοσελίδα του Υπουργείου www.minagric.gr , στα e-mail : me22 u039@minagric.gr, me22 u001@minagric.gr , msallia@minagric.gr και στα Fax : 210-5244816 & 210-52488748.
             

            
                                          Ο Διευθυντής Αγρ.Οικονομίας & Κτηνιατρικής
                                                                                                                            

                                              ΤΣΑΝΤΑΚΗΣ   ΤΡΥΦΩΝ

ΡΗΞΗ ΤΕΝΟΝΤΑ ΣΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ. ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ


Άμεσα στο χειρουργείο πρέπει να οδηγούνται οι άνδρες   που παθαίνουν ρήξη του τένοντα στο   «ποντίκι» τους (Δικέφαλος Βραχιόνιος)καθώς η αποκατάσταση είναι τεχνικά απλή. Αν  όμως το παραμελήσουν  η χειρουργική  αντιμετώπιση  γίνεται  πολύπλοκή και απαιτούνται μοσχεύματα!
Αυτό τονίστηκε από κορυφαίους επιστήμονες στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο  Χειρουργικής Χεριού που έγινε στο Μιλάνο 17 με 20 Ιουνίου.
«Η αποκατάσταση, όταν η ρήξη είναι πρόσφατη, μπορεί να γίνει εύκολα μέσα από δυο μικρές τομές η μία σε μορφή «Ζ» και ο ασθενής επιστρέφει αυθημερόν σπίτι του»τονίζει ο διαπρεπής Χειρουργός  Ορθοπαιδικός- Μικροχειρουργός Χεριούκαι αντιπρόεδρος για το 2014 της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Χεριού -Άνω Άκρου,κ Ιωάννης Α. Ιγνατιάδης.

  Η επέμβαση γίνεται με περιοχική νάρκωση και διαρκεί λιγότερο από μία ώρα. Ο ασθενής επιστρέφει σπίτι του αυθημερόν  αφού πρώτα τοποθετηθεί το χέρι του σε πλαστικό νάρθηκα    σε γωνία 90 μοιρών.                
«Αμέσως μετά την πρώτη αλλαγή χρησιμοποιούμε νάρθηκα δυναμικό-λειτουργικό με γωνιόμετρο για να απελευθερώνεται σταδιακά κάθε βδομάδα το εύρος κίνησης αρχίζοντας από θέση ακινητοποίησης 90 μοιρών» προσθέτει ο κΙγνατιάδης.
 Έτσι αποφεύγεται η αγκύλωση, αλλά και η επαναρρήξη. Ο ασθενής συνήθως επιστρέφει στην εργασία του μετά από 40 ημέρες.
                   ΡΗΞΗ   ΤΕΝΟΝΤΑ-ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ
Οι ρήξεις του τένονταστο  «ποντίκι»   μπορεί να είναι Μερικές ή Ολικές.Η  ολική ρήξη  μπορεί να μην είναι αρκετά συχνή , καθώς έχουμε2-3 ανα100,000 κατοίκους το χρόνο, ενώ είναι σπάνιες στις γυναίκες. Οι μερικές όμως ρήξεις ή οι  ψευδώς φερόμενες ως μερικές είναι 30-33 φορές συχνότερες.

Η κυρία αιτία είναι ένα ξαφνικό ατύχημα από απόπειρα ανύψωσης μεγάλου βάρους από άνδρες  άνω των 30 χρόνων, ενώ κατά βάθος υποβόσκει και κάποιος βαθμός εκφύλισης(φθοράς) που μπορεί να οφείλεται σε κακή κατασκευή (γονίδιο), κακή διατροφή, κάπνισμα, χρήση κορτιζόνης, έλλειψη άσκησης.
Συνήθως ρήξη του τένοντα παθαίνουν εργαζόμενοι σε βαριές χειρωνακτικές εργασίες, όσοι ασχολούνται  με Body Buildigαθλητές ρίψεων (ακόντιο, σφύρα σφαίρα )  κ,α,λ.
 Τα συμπτώματα που έχει κάποιος όταν υποστεί ρήξη του τένοντα είναι:
  • Επώδυνος κρότος , με τη ρήξη
  • Συνέχιση του πόνου τοπικά - σε ελαφρύτερη μορφή- τις επόμενες δυο εβδομάδες
  • Πρήξιμο και μώλωπας(μελανιά) στον αγκώνα
  • Αδυναμία στο λύγισμα (κάμψη) και πλήρη αδυναμία έξω στροφής του αγκώνα
  • Εμφάνιση προεξοχής στο πάνω μέρος του μπράτσου σαν «μπαλάκι» από το μάζεμα (συρρίκνωση) του Δικεφάλου μυός και ένα κενό στο κάτω μέρος ,από την απουσία του μυός που τραβήχτηκε προς τα πάνω.
Όταν κάποιος αισθανθεί κάποια από τα παραπάνω συμπτώματα θα πρέπει άμεσα να απευθυνθεί σε ορθοπεδικό και η επιβεβαίωση της ρήξη γίνεται  μεΜαγνητική Τομογραφία (MRI) αγκώνα η υπερηχογραφία.
           ΘΕΡΑΠΕΙΑ- ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Για ασθενείς μεγάλης ηλικίας και κυρίως ασθενείς που δεν ασκούν χειρωνακτική εργασία ή αθλητικές δραστηριότητες ή έχουν υποστεί βλάβη στο μη επικρατούν μέλος, ή για αληθώς μερικές ρήξεις   μπορεί να είναι αποδεκτή η συντηρητική αντιμετώπιση με φυσικοθεραπεία.
 Η διαφοροποίηση μεταξύ αληθώς μερικών ρήξεων και ψευδώς φερομένων πρέπει να γίνει από έμπειρο ακτινοδιαγνώστη ή κλινικά από τον ορθοπεδικό
Για νέους άνδρες συνίσταται άμεσα το χειρουργείο. Η ρήξη του τένοντα αυτού πρέπει να χειρουργείται το πολύ εντός 3-4 εβδομάδων , καθώς η επέμβαση είναι τεχνικά απλή.
«Μέσα από δυο μικρές τομές βάζουμε τον τένοντα στη θέση του και με δυο μικρές άγκυρες (αγκυροράμματα) ράβουμε τον τένοντα και τον καρφώνουμε στο οστό» καταλήγει ο κΙγνατιάδης.
Αν η ρήξη δεν αντιμετωπιστεί άμεσα χειρουργικά και αφεθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα,  τότε η αντιμετώπιση γίνεται δύσκολη καθώς η χειρουργική λύση είναι πολύπλοκή και απαιτούνται  μοσχεύματα

www.ignatiadismicrohand.eu, www.microhand-ortho-spine.gr,τηλ. 210 6974278,  κιν. 6944251529. 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...