Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

ΤΟ "ΗΧΗΤΙΚΟ ΚΡΕΒΑΤΙ" ΠΟΥ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΕ ΕΝΤΟΝΗ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ



Έχετε δονηθεί ποτέ σύσσωμοι μπροστά σε ένα ηχείο που παίζει μουσική; Αν ναι, τότε γνωρίζετε πώς μπορεί κανείς να βιώσει την μουσική με όλο του το σώμα. Την αίσθηση αυτή, προσπάθησε να δημιουργήσει και ο καλλιτέχνης Kaffe Matthews όταν κατασκεύασε το "ηχητικό κρεβάτι", ένα ξύλινο διπλό κρεβάτι με ενσωματωμένα ηχεία που μπορεί να μετατρέψει μια μουσική ακρόαση σε έντονη σωματική εμπειρία.

   Στο "ηχητικό κρεβάτι" ξαπλώνεις αναπαυτικά σε στρώμα με μαξιλάρι, όχι τόσο για να κοιμηθείς, όσο για να βιώσεις την μουσική με όλο σου το σώμα. Στα τειχία του υπάρχουν ενσωματωμένα δώδεκα ηχεία που με την βοήθεια 220 βολτ ηλεκτρισμού μπορούν να δημιουργήσουν ένα ηχητικό αποτέλεσμα που αγκαλιάζει τον χρήστη, προσφέροντας νέες προοπτικές ακρόασης.

   Το "ηχητικό κρεβάτι" σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από την Kaffe Matthews, ηλεκτρονική καλλιτέχνη από το Έσσεξ της Αγγλίας. Το project του ηχητικού κρεβατιού, ξεκίνησε ως ηχητικό και κοινωνικό πείραμα σχετικά με την αντίληψη που έχουμε για τον ήχο και κατέληξε να πάρει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις, όπως για παράδειγμα ένα παγκόσμιο πρότζεκτ κατασκευής ηχο-κρεβατιών.
 Προς το παρόν δεν υπάρχουν σχέδια για εμπορική αξιοποίηση των ηχητικών κρεβατιών, ωστόσο μπορείτε να πάρετε μια γεύση από τις συχνότητες στις οποίες εκπέμπει και την διαδικασία κατασκευής του από το παρακάτω βίντεο. 


ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΤΟΛΕΣ

Αγιογραφίες με ελληνικές παραδοσιακές στολές [εικόνες]
Οι αγιογραφίες στις ορθόδοξες εκκλησίες ακολουθούν ένα συγκεκριμένο, γνωστό στους περισσότερους, μοτίβο. Υπάρχουν, πάντα, όμως και οι εξαιρέσεις. 
Οπως στην εκκλησία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Νέα Ιωνία όπου στον εξωτερικό διάκοσμο οι Αγιοι απεικονίζονται να φορούν ελληνικές παραδοσιακές στολές! 


Πηγή:  http://www.iefimerida.gr

ΚΕΦΑΛΙΑ ΖΩΩΝ ΚΑΙ ΚΕΡΑΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΒΟΥΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ

Αποξηραμένα κεφάλια πιθήκων και κρανία αντιλόπης, νεκρά πτηνά και μωρά κροκοδείλων, δεν είναι κάτι που βρίσκεις σε μία απλή λαϊκή αγορά. Ομως η Marche des Feticheurs στη Λομέ, την πρωτεύουσα του Τόγκο στη Δυτική Αφρική είναι η μεγαλύτερη αγορά με είδη βουντού στον κόσμο.
Η Marche des Feticheurs βρίσκεται στη Λομέ, την πρωτεύουσα του Τόγκο στη Δυτική Αφρική και ανάμεσα στα ματζούνια που πουλάει βρίσκεται ένα φίλτρο αγάπης που αποτελείται μεταξύ άλλων από κολόνια Chanel No.5, ενώ οι θεραπείες που προσφέρει περιλαμβάνουν κεφάλια πιθήκων, τα οποία πιστεύεται ότι λειτουργούν σαν φυσικό βιάγκρα και καμμένα δέρματα από βόα σφιγκτήρα, αποξηραμένα κεφάλια ύαινας, οστά από ουρά ελέφαντα και ζωντανά γεράκια.
Η πρακτική του βουντού, αν και Βουντού, αν και είναι συνυφασμένη με την ιστορία της Αϊτής, στην πραγματικότητα έχει ρίζες της στη Δυτική Αφρική και είναι δημοφιλής στο Τόγκο και το γειτονικό Μπενίν.
Η 34χρονη Εμανουέλα Γκριέκο, η φωτογράφος που τράβηξε αυτές τις εκπληκτικές φωτογραφίες, αξηγεί ότι «Υπάρχει λίγο απ 'όλα στην αγορά βουντού του Λομέ»


Πηγή:  http://www.iefimerida.gr

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ(!) ΣΑΚΗ ΡΟΥΒΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Παρέμβαση για το δημοψήφισμα και από τον Σάκη Ρουβά [εικόνα]
Την άποψη του για τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας, μετά το διάγγελμα για δημοψήφισμα, εξέφρασε ο γνωστός τραγουδιστής Σάκης Ρουβάς με ανακοίνωση του στο Facebook.
Με post στην επίσημη σελίδα του στο facebook τονίζει ότι το θέμα είναι εθνικό και θέτει καυτά ερωτήματα σχετικά με τους στόχους της κυβέρνησης.
Οπως ήταν φυσικό η ανάρτηση του έγινε αμέσως viral, ενώ οι απόψεις στα σχόλια από κάτω διίστανται, με πολλούς να του λένε να αφήσει την πολιτική και να παραμείνει στο τραγούδι και άλλους να θέλουν να τον δουν ακόμα και.. πρωθυπουργό.

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΕ ΕΔΕΣΣΑ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ



Πραγματοποιήθηκαν τα Συλλαλητήρια του ΚΚΕ
 ενάντια στη νέα συμφωνία σε Έδεσσα & Γιαννιτσά

      Με κεντρικό σύνθημα «Όχι στη νέα συμφωνία, Αρκετά πληρώσαμε τους εκβιασμούς και την κοροϊδία κυβερνήσεων - δανειστών, Ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το κεφάλαιο και την
εξουσία τους» πραγματοποιήθηκαν τα Συλλαλητήρια του ΚΚΕ ενάντια στη νέα συμφωνία σε Έδεσσα & Γιαννιτσά.
      Μετά τις συγκεντρώσεις στους «Μικρούς Καταρράκτες» της Έδεσσας & την Πλατεία ΕΠΟΝ στον πεζόδρομο των Γιαννιτσών, ακολούθησαν δυναμικές πορείες στους δρόμους των δύο πόλεων του νομού με συνθήματα όπως : «ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - μας έφεραν μνημόνια για την πλουτοκρατία», «Μέσα στης Ευρώπης τη λυκοσυμμαχία - έχει μόνο φτώχεια, μέτρα κι ανεργία», «Στη νέα συμφωνία, καμία ανοχή - λύση είναι η ρήξη, με πάλη ταξική»,  «Με την δύναμή σου, απάντησε λαέ - τώρα αντεπίθεση, με το ΚουΚουΕ», «Τέρμα πια ο εμπαιγμός - Ανθρώπινος δε γίνεται ο καπιταλισμός», κ.ά.
       Στην συγκέντρωση της Έδεσσας ομιλητής ήταν το μέλος της Επιτροπής  Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ Αλέκος Ουγγρίνος και στη συγκέντρωση των Γιαννιτσών  η γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Πέλλας Καίτη Χατζηβασιλειάδου.


       Στις τοποθετήσεις οι δύο ομιλητές τόνισαν, ανάμεσα σε άλλα :

      «Η διαφαινόμενη συμφωνία κυβέρνησης και δανειστών, μετά τη Σύνοδο Κορυφής, οδηγεί σε νέα μέτρα - λαιμητόμο για εργαζόμενους και συνταξιούχους, για τη λαϊκή οικογένεια, που προστίθενται σ' αυτά που επέβαλαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, με τους μνημονιακούς νόμους και που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ διατηρεί.
      Λένε ψέματα όταν ισχυρίζονται ότι δε θα υπάρξουν νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, αφού οι αυξήσεις στους έμμεσους φόρους, οι ιδιωτικοποιήσεις, οι αυξήσεις εισφορών σε μισθούς και συντάξεις, οδηγούν σε νέες μεγάλες απώλειες για το ήδη πετσοκομμένο λαϊκό εισόδημα και τα εναπομείναντα δικαιώματα του λαού.
     Λένε ψέματα ότι "τα μέτρα μεταφέρουν τα βάρη στα υψηλότερα στρώματα". Η φοροκαταιγίδα, μαζί με τη διατήρηση των προηγούμενων φόρων, όπως τον ΕΝΦΙΑ, αφορά κυρίως τη μεγάλη αύξηση του ΦΠΑ στη λαϊκή κατανάλωση και την εισφορά αλληλεγγύης, που θα πλήξουν τις λαϊκές οικογένειες.
       Ο λαός πρέπει να πει το μεγάλο "όχι" στη συμφωνία, να την αντιπαλέψει στο δρόμο, στους χώρους δουλειάς, να μπλοκάρει τα αντιλαϊκά μέτρα. Δεν πρέπει να χαθεί ούτε μια μέρα, ούτε μια ώρα. Τώρα πρέπει να δυναμώσει η λαϊκή δράση, χωρίς καμία αναμονή για το πότε θα καθαρογραφεί η συμφωνία και θα ψηφιστεί από τη Βουλή. Να μην εγκαταλείψει ο λαός τα αιτήματα που είχε στα χρόνια της κρίσης, όπως την κατάργηση των μνημονίων και την ανάκτηση των απωλειών.
       Ο ΣΥΡΙΖΑ, που τα προηγούμενα χρόνια καπηλεύτηκε αυτά τα αιτήματα, τώρα προσπαθεί να κοροϊδέψει και πάλι το λαό, διαστρεβλώνοντας κι ερμηνεύοντας την ψήφο του λαού, όπως τον συμφέρει. Προχωράει σε νέα βαφτίσια, όπου το νέο μνημόνιο βαφτίζεται "επώδυνη, αλλά έντιμη συμφωνία"!!! Τις αντιλαϊκές αποφάσεις προσπαθούν να τις "φορτώσουν" στο λαό, που "δε θέλει ρήξη με την ΕΕ".
      Αποτελεί πρόκληση για κάθε αγωνιστή, ριζοσπάστη, αριστερό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να εμφανίσει τις νέες δεσμεύσεις, ως "αναγκαίο συμβιβασμό στον αρνητικό συσχετισμό εντός της ΕΕ". Αυτός είναι ο "ρεαλισμός της υποταγής", που επιδιώκει να καθηλώσει το λαό στο να επιλέγει κάθε φορά το "μικρότερο κακό" και που στην πορεία μετατρέπεται στο "μεγαλύτερο κακό".
      Αποδεικνύεται ότι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ προσφέρει την καλύτερη υπηρεσία του στο σύστημα, που ματώνει το λαό. Επιχειρεί να ανακόψει κάθε είδος ριζοσπαστισμού, ώστε να μην τολμήσει ο λαός να διανοηθεί, ούτε σήμερα ούτε αύριο, ότι μπορεί να έχει ένα μέλλον έξω από τα σημερινά τείχη της βαρβαρότητας.
      Αποδείχτηκε ότι η "περήφανη και σκληρή διαπραγμάτευση", από την πρώτη στιγμή, ήταν "ναρκοθετημένη" για τα λαϊκά συμφέροντα, γιατί τόσο η πλευρά των δανειστών όσο και η πλευρά της κυβέρνησης κάθονταν από την ίδια μεριά του τραπεζιού.
       Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τα χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα, υπόσχεται αναπτυξιακά πακέτα, εμφανίζει ως "υπέρτατο στόχο" να αποσπάσει μια δέσμευση για μελλοντική ρύθμιση στην αποπληρωμή του χρέους, που δήθεν θα εξισορροπήσει το αντιλαϊκό πακέτο. Όλα αυτά αποτελούν το "τυράκι στη φάκα" της νέας αντιλαϊκής συμφωνίας. Δε λαμβάνονται με κριτήριο την ικανοποίηση του λαού, αλλά με γνώμονα την κρατική στήριξη της καπιταλιστικής κερδοφορίας και των επιχειρηματικών ομίλων. Στο μεγάλο κεφάλαιο θα κατευθυνθούν τα όποια αναπτυξιακά πακέτα και ποσά εξοικονομηθούν από τη ρύθμιση του χρέους.
       Στην ουσία η κυβέρνηση προσχωρεί στα εκβιαστικά διλήμματα, που έλεγαν τόσα χρόνια οι ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι στηρίζουν τη νέα συμφωνία της κυβέρνησης.
       Αναμασά τον ίδιο εκβιασμό, με διαφορετικό επικοινωνιακό στυλ. Είναι χαρακτηριστικά τα συλλαλητήρια που οργάνωνε ο ΣΥΡΙΖΑ, για να μην κάνει δήθεν πίσω η κυβέρνηση, τη στιγμή που αυτή κατέθετε - τη μία πίσω από την άλλη - τις αντιλαϊκές της προτάσεις. Τόσο τα φιλοκυβερνητικά όσο και τ' "αντιπολιτευτικά" συλλαλητήρια έχουν κοινό παρονομαστή, να μετατρέψουν το λαό σε χειροκροτητή της ΕΕ. Οι μεν με το αίτημα για "πάση θυσία παραμονή στην ΕΕ", οι δε με τον απατηλό στόχο "να μείνουμε στην ΕΕ και να την αλλάξουμε".
     Κι όλα αυτά σε μια περίοδο που δυναμώνει η λαϊκή αμφισβήτηση στην ΕΕ. Αυτή η αμφισβήτηση πρέπει να συναντηθεί με την αντικαπιταλιστική-αντιμονοπωλιακή γραμμή πάλης, που προτείνει το ΚΚΕ. Στο πρόσωπο της ΕΕ ν' απορρίψει τον ίδιο τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, που πάει χέρι - χέρι με τη συμμετοχή της χώρας σε διακρατικές ιμπεριαλιστικές συμμαχίες.
       Η πραγματική διέξοδος βρίσκεται στο δρόμο της οργανωμένης πάλης για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, την ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας που θα διεκδικήσει μέτρα ανακούφισης, ανάκτηση των απωλειών, ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Για να δοθεί οριστική λύση υπέρ του λαού απαιτείται πραγματική ρήξη. Αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερής διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, με το λαό στην εξουσία.   Προϋπόθεση για μια πορεία πραγματικής αλλαγής συσχετισμού προς όφελος της εργατικής-λαϊκής πλειοψηφίας είναι η συσπείρωση με το ΚΚΕ, η ισχυροποίησή του παντού και πάνω από όλα στους χώρους δουλειάς, τις λαϊκές γειτονιές τω πόλεων και τα χωριά της Πέλλας και όλης της χώρας».





         Τομεακή Οργάνωση Πέλλας του ΚΚΕ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΗΦΑΚΗΣ: "ΣΤΟΝ ΩΜΟ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ"



Δήλωση Γιάννη Σηφάκη για τις πολιτικές εξελίξεις

"Κάναμε μια σκληρή διαπραγμάτευση με σθένος, ιστορική ευθύνη, νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα αλλά βρεθήκαμε μπροστά σε έναν ωμό εκβιασμό στον οποίον απαντάμε με δημοκρατία. 
Στις πιεστικές αγορές που ζητούν υποταγή απαντάμε με την λαϊκή βούληση
Στον νεοφιλελευθερισμό με κοινωνική δικαιοσύνη
Την άλλη Κυριακή ο λαός μας Θα πάρει στα χέρια του την τύχη της χώρας, την τύχη των παιδιών του. Για μια άλλη Ελλάδα μέσα σε μια άλλη Ευρώπη της κοινωνικής συνοχής και της αλληλεγγύης και όχι Ευρώπη που τιμωρεί τους λαούς της, Ευρώπη δύο ταχυτήτων που άλλοι είναι ιδιοκτήτες και άλλοι φιλοξενούμενοι". 

ΚΡΙΣΗ - ΑΠΟΚΡΙΣΗ



Δημήτρης Σαλαμάνης

Πρόσωπα αγέλαστα, σκυθρωπά, άχρωμα
Μάτια ακίνητα, καθηλωμένα στο κενό
Βλέμματα αποσβολωμένα, καρφωμένα στο γκρίζο
Κορμιά γυρτά, χέρια σταυρωμένα, μοιρολατρικά
Λογαριασμοί συσωρευμένοι, στοίβες στο τραπέζι
Ζευγάρια απεγνωσμένα, κοιτούν το ταβάνι
Πολύωρες αϋπνίες, βασανιστικές

Βιβλία ανοιχτά, στο ημίφως των κεριών, διακόπτες στο off
Άσιτα, νεαρά βλαστάρια, λιπόθυμα στα θρανία
Ρακένδυτοι, γενειοφόροι, σκαρφαλωμένοι στους κάδους
Ατιμασμένοι τροφοσυλλέκτες, αποριμματοφάγοι
Ροζιασμένα χέρια, απλώνονται στους σταθμούς, ζητούν, ικετεύουν
Αυτόχειρες εναερίτες, με θηλιές γραβατωμένοι
Άλτες του κενού, αναχωρούν στη Λύτρωση από τον 5ο
Χαρτόκουτα-μέγαρα στη γωνιά, στεγάζουν πνευμονίες
Παγκάκια υγρά, σώματα λυγισμένα κοκκαλωμένα  

Πλατείες, λαοσυνάξεις, σημαίες υψωμένες "Μένουμε"- "Δεν μένουμε"
Ασπρόμαυρες ειδήσεις, παπαγαλάκια τιτιβίζουν, αναπαράγουν τρόμο
Εθνοπατέρες ορύονται, ύαινες της ερήμου, σχίζουν σάρκες
"Εταίροι" δρεπανοφόροι, απαιτούν, απειλούν, εκβιάζουν
Σατέν κοστούμια κεφαλοκλειδώνουν πρωθυπουργούς
Σφαλιαρίζουν με νόημα,τραβούν βίαια, σύρουν, διασύρουν
Δάχτυλα επιτακτικά, "θεσμο"-θετούν στην Ιερά Εξέταση
Μακρόβιος προορισμός προς το εκτελεστικό απόσπασμα
Λαοί ταπεινωμένοι, γονυπετείς, επαίτες ψίχουλων
Εκλιπαρούν, αργυρόνητοι σκλάβοι, Ισκαριώτες, μετρούν αργύρια

Και  ανάμεσα στα συντρίμια πλίνθων και κεράμων της έρημης χώρας
Υπόκωφη, ανταριασμένη, θυμωμένη  ακούγεται Στεντόρεια
Η κραυγή του Στρατηγού  Καραϊσκάκη:

"Άμα ζήσω, θα τους γ@μήσѠ. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον π⓪ύτσ⓪! "

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ "ΚΑΚΟΥ" ΛΥΚΟΥ

178501-red-riding-hood
Πολλές φορές τα γεγονότα έχουν δύο αναγνώσεις.  Καλό είναι να μην γαντζωνόμαστε σε μία άποψη που δεν αλλάζει, προτού ακούσουμε προσεκτικά την άποψη του άλλου και δούμε τα πράγματα και από την δική του οπτική γωνιά. Ας δούμε το παραμύθι από την άλλη πλευρά :

"Το δάσος ήταν το σπιτικό μου.. Ζούσα εκεί και νοιαζόμουν γι' αυτό. Προσπαθούσα να το διατηρώ ταχτικό και καθαρό.
Κάποτε, μια ηλιόλουστη μέρα, ενώ προσπαθούσα να συμμαζέψω κάτι σκουπίδια που είχε παρατήσει ένας κατασκηνωτής, άκουσα βήματα. Πήδηξα πίσω από ένα δέντρο και είδα ένα μικρό κορίτσι να έρχεται από ένα μονοπάτι, κρατώντας ένα καλάθι. Μου φάνηκε ύποπτη από την αρχή γιατί φορούσε αστεία ρούχα ολοκόκκινα, και το κεφάλι της ήταν καλυμμένο με μια κουκούλα σαν να μην ήθελε να την αναγνωρίσουν.
Φυσικά την σταμάτησα για να ερευνήσω το ζήτημα. Την ρώτησα ποια ήταν, που πήγαινε, από που ερχόταν κ.τ.λ. Μου είπε μια ιστορία για κάποια γιαγιά που πήγαινε να την επισκεφθεί και να της πάει φαγητό.
Έδειχνε βασικά έντιμο άτομο, αλλά βρισκόταν στο δάσος μου και έδειχνε ύποπτη μ'αυτά τα ρούχα. ΄Έτσι αποφάσισα να της δείξω πόσο σοβαρό ήταν να εισβάλλει έτσι, χωρίς ειδοποίηση, ντυμένη αστεία.
Την άφησα να συνεχίσει αλλά έτρεξα πριν από αυτήν στο σπίτι της γιαγιάς της. Όταν συνάντησα την συμπαθητική γριούλα της εξήγησα το πρόβλημά μου και συμφώνησε ότι η εγγονή της χρειαζόταν ένα μάθημα. Η γριούλα συμφώνησε να κρυφτεί ώσπου να την φωνάξω. Έτσι, κρύφτηκε κάτω από το κρεβάτι. Όταν έφτασε το κορίτσι την κάλεσα να μπει στην κρεβατοκάμαρα όπου βρισκόμουν στο κρεβάτι ντυμένος σαν τη γιαγιά. Το κορίτσι ήρθε με τα κόκκινα μαγουλά της και είπε κάτι άσχημο για τα μεγάλα μου αυτιά. Με είχαν προσβάλλει κι άλλοτε και έτσι προσπάθησα να πω κάτι θετικό. Είπα ότι, ίσως, τα μεγάλα μου αυτιά, μου επέτρεπαν να την ακούω καλύτερα. Δηλαδή έδειχνα ότι την συμπαθούσα και ήθελα να προσέχω αυτά που λεει. Αλλά έκανε άλλο ένα καλαμπούρι για τα γουρλωτά μου μάτια. Τώρα καταλαβαίνετε πώς άρχισα να αισθάνομαι γι' αυτό το κορίτσι που έβαζε ένα ευγενικό προσωπείο αλλά ήταν τόσο κακοήθης. Παρ' όλα αυτά έχω την τακτική να γυρίζω και το άλλο μάγουλο και της είπα ότι τα γουρλωτά μου μάτια με βοηθούν να την βλέπω καλύτερα. Η επόμενη προσβολή στ' αλήθεια με νευρίασε. Έχω κάποιο σύμπλεγμα για τα μεγάλα μου δόντια κι αυτό το κορίτσι έκανε μία προσβλητική παρατήρηση. Ξέρω ότι θα έπρεπε να μην χάσω την ψυχραιμία μου αλλά πήδηξα από το κρεβάτι και της φώναξα πως τα μεγάλα μου δόντια ήταν χρήσιμα για να την φαω καλύτερα.
Τώρα ας είμαστε ειλικρινείς, κανείς λύκος δεν θα έτρωγε ποτέ ένα κορίτσι, όλοι το ξέρουν αυτό, αλλά αυτό το τρελοκόριτσο άρχισε να τρέχει γύρω-γύρω ουρλιάζοντας κι εγώ προσπαθούσα να την φτάσω για να την ηρεμίσω. Έβγαλα και τα ρούχα της γιαγιάς αλλά αυτό φάνηκε να χειροτερεύει τα πράγματα. Ξαφνικά η πόρτα άνοιξε με δυνατό κρότο και ένας μεγαλόσωμος τύπος στεκόταν εκεί με το τσεκούρι του. Τον κοίταξα και κατάλαβα ότι είχα βρει τον μπελά μου. Υπήρχε ένα ανοιχτό παράθυρο πίσω μου και την κοπάνησα.
redΘα ήθελα να μπορούσα να πω πως εδώ τελειώνει η ιστορία. Όμως αυτή η γριούλα γιαγιά ποτέ δεν είπε την δική μου πλευρά της κατάστασης. Σύντομα κυκλοφόρησε η φήμη ότι ήμουν κακός και μοχθηρός. ΄Όλοι άρχισαν να με αποφεύγουν. Δεν ξέρω τι έγινε το κοριτσάκι με τα αστεία κόκκινα ρούχα, όμως εγώ δεν έζησα από τότε καλά.. Έτσι αποφάσισα να σας γράψω την ιστορία μου.
Με εκτίμηση
Ο λύκος "

ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΕΞΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΩ;

Έχετε παρατηρήσει ότι συνήθως κάνετε σχέσεις με άτομα που είναι πολύ εξουσιαστικά; Ότι εσείς είστε συναισθηματικά εξαρτώμενοι από τον εκάστοτε παρτενέρ σας; Μήπως αυτή η εξάρτηση είναι πια δυσλειτουργική; Και γιατί συμπεριφέρεστε έτσι;
Μήπως έχετε παρατηρήσει ότι όταν βρίσκεστε σε μία τέτοια σχέση τότε:
•    Τα συναισθήματα σας είναι έντονα και ακραία. Νιώθετε ή πολύ πληγωμένοι και αδύναμοι ή πού χαρούμενοι και ευτυχισμένοι.
•    Συνήθως σκέφτεστε… «γιατί να μην μπορώ να πάω για έναν καφέ με έναν φίλο;» «Γιατί να μην μπορώ να κάνω αυτά που μου αρέσουν;» αλλά κανείς δεν σας έχει επιβάλλει να μην τα κάνετε;
•    Πληγώνεστε αμέσως όταν ο άλλος σας πει κάτι που θεωρείτε αποδοκιμαστικό;
•    Πιστεύετε ότι θα αλλάξετε τον άλλον και θα τον φέρετε «στα μέτρα σας;»
•    Η αυτόεκτίμηση  σας είναι σε πτώση;
•    Η συναισθηματική σας κατάσταση βρίσκεται σε συνεχόμενη ένταση και εσείς στα πρόθυρα της νευρικής κρίσης;
•    Ονειρεύεστε ότι κάποια μέρα η ζωή σας θα φτιάξει και θα γίνει ονειρική από μόνη της;
Τότε είναι ίσως ο καιρός να ξαναπάρετε τη ζωή σας χέρια σας!
Πώς μπορεί να γίνει αυτό;
1.    Αναγνωρίστε το γεγονός ότι έχετε «εξάρτηση» στον σύντροφό σας και δεν τολμάτε να του εκφράσετε τα συναισθήματα σας από φόβο μήπως τον χάσετε. Ζητήστε την βοήθεια ενός ειδικού αν το πρόβλημα είναι μεγάλο και σας δημιουργεί δυσφορία ή την συμβουλή ενός φίλου που εμπιστεύεστε για το πώς θα πάρετε σιγά – σιγά το κοντρόλ της ζωή σας.
2.    Είναι καιρός να συνειδητοποιήσετε ότι για το μόνο άτομο που είστε υπεύθυνοι για το πώς νιώθει είστε εσείς, κανείς άλλος!!! Δεν μπορείτε σε κανέναν άλλον να επιβάλλετε πως θα νιώθει κάποια συγκεκριμένη στιγμή… Το ίδιο όμως ισχύει και για εσάς!!! Μόνο εσείς είστε υπεύθυνοι για τα συναισθήματα σας… κανείς άλλος!
3.    Αμφισβητήστε τους φόβους σας για μοναξιά, εγκατάλειψη, απαξίωση. Επειδή το σκέφτεστε δεν σημαίνει ότι είναι αλήθεια. Βλέπετε την πραγματικότητα μέσα από το πρίσμα των ακραίων συναισθημάτων, οπότε είναι σίγουρο ότι θα είναι παράλογη!
4.    Όσο και να επιθυμούμε κάποιον δεν μπορεί να είναι η μοναδική ενασχόληση μας όλη την ημέρα. Καλό θα ήταν να βρίσκαμε πράγματα που μας ευχαριστούν και μας δίνουν χαρά να κάνουμε για να μην είμαστε κρεμασμένοι στο τηλέφωνο ή στα χείλη του και να περιμένουμε να μας πει μια λέξη για να ενεργοποιηθούμε, αφού εμείς είμαστε ανίκανοι να σκεφτούμε, ακόμα και να κοντρολάρουμε τα συναισθήματα μας και εξαρτώμαστε ολοκληρωτικά από τον άλλον!
5.    Γνωρίστε κόσμο και κάντε καινούργιους φίλους. Γραφτείτε σε μία σχολή χορού, στο γυμναστήριο ή βγάλτε την ατζέντα σας και τηλεφωνήστε σε φίλους και γνωστούς που έχετε παραμελήσει και ζητήστε να συναντηθείτε για να τα πείτε. Έτσι θα δημιουργήσετε ένα υποστηριχτικό περιβάλλον και δεν θα νιώθετε έρμαιο των πράξεων του άλλου και της επίδρασης του επάνω σας.
6.    Μάθετε να αναγνωρίζετε τα συναισθήματα σας. Όταν κρέμεστε στο τηλέφωνο και περιμένετε να σας τηλεφωνήσει ο άλλος, υποφέρετε από ανασφάλεια και όχι μόνο. Σταματήστε να πληγώνετε τον εαυτό σας! Αναγνωρίστε το πρόβλημα και ζητήστε βοήθεια για να βρείτε μία λύση.
7.    Απομακρυνθείτε από αυτούς που θέλουν να σας εξουσιάζουν. Έχουν πρόβλημα τόσο αυτοί αλλά και εσείς που μένετε σε μία τόσο τοξική σχέση.
Σκεφτείτε… τι σας αξίζει πραγματικά; Να είστε δυστυχισμένοι και σε απόγνωση; Ή να είστε ισορροπημένοι και ευτυχισμένοι;
Η απάντηση είναι δική σας και απ’ αυτή θα εξαρτηθεί ένα μεγάλο μέρος της ζωής σας!
_______
Έφη Κεραμιδά

"ΠΟΥΤΑΝΑ ΟΛΑ"

ΠΟΥΤΑΝΑ ΟΛΑ (Ι)

-"ΠΟΥΤΑΝΑ ΟΛΑ" ουρλιάζει η φωνή.

Η Ναταλία πετάγεται από τον ύπνο της. Η καρδιά της χτυπάει ανεξέλεγκτα. Με το δεξί της χέρι ψάχνει εκεί που δεν υπάρχει διακόπτης για να ανάψει το φως.

-"Ηλία! Ηλία! Ξύπνα! Το άκουσες;", λέει, ενώ με το αριστερό της χέρι προσπαθεί να σκουντήσει τον άντρα που κοιμάται δίπλα της.

Το αριστερό της χέρι δεν βρίσκει τίποτα, όπως και το δεξί της. Ούτε άντρα, ούτε διακόπτη.

-"Το φως. Ηλία. Η φωνή. Ακούς; Άκουσες; Κύριε Ηλία με ακούτε; Που είσαι;", λέει ενώ εξακολουθεί να κάνει και με τα δυο της χέρια άσκοπους κύκλους στον αέρα.

Χάνει την ισορροπία της, βάζει και τα δύο χέρια εκεί που νομίζει ότι είναι ο καναπές-κρεβάτι, και πέφτει. Τη στιγμή που σκάει με τη μύτη στο πάτωμα το φως ανάβει.

Σηκώνει το κεφάλι. Η καρδιά της συνεχίζει να χτυπάει δυνατά. Η αναπνοή της είναι δύσκολη. Από τη μύτη της τρέχει κάτι που μάλλον είναι αίμα. Κοιτάει το αφεντικό της που είναι όρθιο στην άλλη μεριά του καναπέ-κρεβατιού.

Την κοιτάει με ένα βλέμμα που η ίδια βιάστηκε να θεωρήσει "τρελό", μέχρι που βλέπει το χαμόγελό του και καταλαβαίνει τι στην πραγματικότητα σημαίνει το επίθετο "τρελό".

-"Ηλία εσύ;", ρωτάει, χωρίς να ξέρει τι ακριβώς θέλει να μάθει με αυτή την ερώτηση. Σκουπίζει τα αίματα και τις μύξες με τα χέρια, και του τα δείχνει.

-"Θα τα κάνω πουτάνα όλα" λέει ο άντρας, με έναν τρόπο που δεν χωράει καμία αμφιβολία πως ξέρει ακριβώς για ποιο πράγμα μιλάει.

-"Εσύ ούρλιαξες; Εσείς ουρλιάξατε;" συνεχίζει τις άσκοπες ερωτήσεις η γραμματέας του, σκουπίζοντας τα αίματα και τις μύξες στο σεντόνι.

Αυτός δε δείχνει να κάνει καμία προσπάθεια να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση.

-"Θα τα κάνω πουτάνα όλα. Δεν είναι ζωή αυτή" λέει και αρπάζει τα χαρτιά, το λάπτοπ, τα καλώδια, τους φορτιστές, τα κινητά, τα γυαλιά του, το μισοτελειωμένο ουίσκι, το γεμάτο προφυλακτικό, τη μια κάλτσα και το παντελόνι, σε ένα σωρό, για να πάει δίπλα στο γραφείο του, σκοντάφτει στα καλώδια, και τα πάντα πετάγονται στον αέρα, πριν σκάσουν κάτω και σκορπίσουν σε όλο το δωμάτιο.

-"ΤΙ ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;" ουρλιάζει η Ναταλία, και ο κύριος Ηλίας συνειδητοποιεί πως είναι ολόγυμνος, έχει πατήσει το προφυλακτικό που έχει ανοίξει και έχουν γεμίσει σπέρμα τα δάχτυλα του δεξιού του ποδιού, ενώ η μύτη του στάζει αίμα στο πάτωμα. Αρπάζει το σεντόνι. Σκουπίζει το πόδι του από τα σπέρματα και τη μύτη του από τα αίματα, σκουπίζει και τα ουίσκια από το λάπτοπ, και φοράει το σεντόνι για να κρύψει την τεράστια κοιλιά του.

-"Σου οφείλω μια εξήγηση. Έχεις δίκιο. Αποφάσισα να τα κάνω όλα πουτάνα. Δεν μπορώ να ζω έτσι".

-"Θα την χωρίσεις;" ρωτάει η Ναταλία με μια ξαφνική λάμψη στα αγριεμένα της ματιά.

-"Ποια; Όχι. Είναι κάτι μεγαλύτερο. Θα τα κάνω όλα πουτάνα. Όλα. Αρχίζοντας από το λόγο".

-"Ποιο λόγο;"

-"Τι ποιο λόγο; Το λόγο"

-"ΤΟΝ λόγο;"

-"Ναι μωράκι μου. ΤΟΝ λόγο"

-"Γιατί; Τι λες; Τι εννοείς; Τι θα κάνεις με το λόγο; Και γιατί; Για ποιο λόγο;"

-"Μεγάλη ιστορία. Πάω δίπλα στο γραφείο. Φτιάξε μου έναν καφέ, και όταν τελειώσω θα σου τα πω όλα"

-"Δεν μπορείς να με αφήνεις πάντα στο σκοτάδι. Τι συμβαίνει;"

-"Τι ώρα είναι;"

-"Τι σχέση έχει αυτό τώρα;"

-"Έχει. Τι ώρα είναι;"

-"Τρεις και τέταρτο"

-"Ωραία, έχω χρόνο. Φέρε τον καφέ. Θα τα κάνω πουτάνα όλα", λέει και φεύγει.

-"Γι αυτό δεν σε αντέχει η γυναίκα σου", του φωνάζει η Ναταλία, "Όλα για τον εαυτό σου τα κρατάς. Λες κι είσαι κανας γρίφος. Δεν είσαι. Ένας μαλάκας είσαι κι εσύ όπως όλοι. Μαλάκα. Και τον καφέ να τον φτιάξεις μόνος σου μαλάκα. Έ, μαλάκα".

-"Βάλε και λίγο Τζόνυ μέσα στον καφέ μωράκι", ακούγεται από δίπλα η φωνή του κυρίου Ηλία, και η Ναταλία καταλαβαίνει πως όλα πια έχουν χάσει το νόημά τους, αν είχανε ποτέ νόημα. Αρχίζει να φοράει τα ρούχα της.

-"Καλά μου έλεγε η μάνα μου να μη μπλέκω με τ' αφεντικά. Καλά κάνουν και σας βρίζουν οι αναρχικοί. Καμιά ειρήνη με τ' αφεντικά, μαλάκα. Παραιτούμαι. Και θα πάω στη συνέλευση της γειτονιάς μου και θα σε καταγγείλω, πολιτικάντη του κώλου. Και θα πάρω και θα βάλω το σπέρμα σου πάνω στο φόρεμά μου και θα πάω στα κανάλια να γίνει σκάνδαλο σαν του Μπους"

-"Ο Κλίντον ήταν", ακούγεται το αφεντικό από μέσα.

Η Ναταλία παρατάει το πασάλειμμα του φορέματός της με την καπότα, τρέχει στην κουζίνα, παίρνει μια κούπα, ανοίγει το ντουλάπι, βγάζει τον καφέ, ανοίγει το συρτάρι, βγάζει ένα κουτάλι, βάζει οχτώ κουταλιές καφέ στην κούπα, ανοίγει την βρύση, γεμίζει την κούπα, ανακατεύει με το κουτάλι, αφήνει το νερό να τρέχει και τα ντουλάπια ανοιχτά, φεύγει με την κούπα προς το γραφείο, βλέπει τον έκπληκτο κύριο Ηλία, τον σημαδεύει, πετάει την κούπα, τον βρίσκει στο κεφάλι, και όλο το δωμάτιο γεμίζει καφέδες.

-"Σε πέτυχα πούστη. Άντε και γαμήσου. Γύρισε ο τροχός, γάμησε κι η φτωχή γραμματέας. Μαλάκα", είπε και κοπάνησε την πόρτα βγαίνοντας.

Έξω από την πόρτα συνειδητοποίησε πως ήταν ξυπόλητη. Δεν πήρε ούτε το πορτοφόλι. Ούτε το κινητό.

-"Σκατά" σφυρίζει μέσα από τα δόντια της.

Αρχίζει να κοπανάει την πόρτα.

-"Άνοιξε ρε μαλάκα την πόρτα. Άνοιξε ρε μαλάκα. Θα τα κάνω πουτάνα όλα. Θα μας δείξουν τα κανάλια. Άνοιξε ρε μαλάκα. Άνοιξε ρε μαλάκα την πόρτα".

Η πόρτα ανοίγει. "Ηλίας Παναγιωτάκος, Ειδικός Γραμματέας" γράφει επάνω. Ο Παναγιωτάκος κρατάει μια πετσέτα γεμάτη αίματα στο κεφάλι, το σεντόνι ακόμα τυλιγμένο στην κοιλιά, γεμάτο λεκέδες και καφέδες, πετάει έξω ένα ζευγάρι γόβες, ένα κινητό και μια τσάντα, και ξανακλείνει. Ακούγεται να κλειδώνει.

-"Όλα καλά;" ρωτάει ο φύλακας του Υπουργείου.

-"Δε μας γαμάς κι εσύ ρε Αντρέα" του λέει, ενώ προσπαθεί να φορέσει τις γόβες της.

"Παραιτήθηκα. Θα σας τινάξω στον αέρα. Θα πάω στα τσοντοκάναλα, που λέει και ο αρχηγός σου, και θα τα ξεράσω όλα. Δεν με ξέρετε καλά. Ξυπνήσανε οι δούλοι Αντρίκο. Πουτάνα όλα. Ξεκλείδωσέ μου".

Ο Αντρέας ο φύλακας, ξεκλειδώνει, σκέφτεται να την ρωτήσει αν θέλει να καλέσουν ταξί, αλλά δεν λέει τίποτα. Κλειδώνει.

"Πουτάνα όλα δεν ήθελες; Πουτάνα όλα θα τα κάνω. Με ακούς; ΠΟΥΤΑΝΑ ΟΛΑ", ουρλιάζει έξω από το Υπουργείο ενώ φεύγει.

-"Έλα! Μ' ακούς; Είσαι εκεί;"

-"Έλα", λέει ο Αντρέας, απαντώντας στη φωνή στο κινητό.

-"Τι έγινε; Ποια ήταν αυτή που ούρλιαζε;"

-"Το μπάζο η Ναταλία, η γραμματέας του Παναγιωτάκου του γλείφτη"

-"Αυτή δεν είναι που τη γαμάει ο Παναγιωτάκος;"

-"Ναι, τη γαμάει και αυτή. Έχει φέρει καναπέ-κρεβάτι στη μεγάλη αίθουσα, και σεντόνια κι απ' όλα. Σαβουρογάμης"

-"Ώπα, έλα ρε, σε αφήνω τώρα, ξύπνησε ο μικρός, θα σε πάρω μετά"

-"Έλα γεια"

Ο Αντρέας βάζει να ακούει "Derti fm" και συνεχίζει τη βάρδια του.
Έξω από το Υπουργείο, λίγο πριν, έφταναν με μεγάλη ταχύτητα δυο μηχανές κρος. Και οι τέσσερεις επάνω στις μηχανές φοράνε κουκούλες, ενώ οι δύο συνεπιβάτες κρατάνε κάτι πράματα που από μακριά μοιάζουν με καλάσνικοφ.

Φτάνοντας έξω από το Υπουργείο, οι μηχανές σταματάνε. Οι συνεπιβάτες βιαστικά κατεβαίνουν από τις μηχανές. Σηκώνουν τα καλάσνικοφ. Η πόρτα του Υπουργείου ανοίγει. Βγαίνει μια γυναίκα που ουρλιάζει:

-"Πουτάνα όλα δεν ήθελες; Πουτάνα όλα θα τα κάνω. Με ακούς; ΠΟΥΤΑΝΑ ΟΛΑ"

Οι τύποι με τα καλάσνικοφ μένουν ακίνητοι. Η Ναταλία προσπερνά απαξιώντας να τους κοιτάξει.

-"Σκατά. Άκυρο. Ανεβείτε", φωνάζει ο ένας οδηγός, και όλοι μαζί ανεβαίνουν στις μηχανές και απομακρύνονται με ταχύτητα.

Μη γνωρίζοντας το χτύπημα με καλάσνικοφ από το οποίο τον γλύτωσε η Ναταλία, ο Ηλίας ο Παναγιωτάκος έγραφε ήδη το λόγο. Είχε μέχρι τις οχτώ το πρωί να τον τελειώσει. Ήταν αποφασισμένος να τα κάνει πουτάνα όλα. Είχε βαρεθεί να του δίνουν οδηγίες για το τι να γράψει στους πρωθυπουργικούς λόγους, να τους τελειώνει στην ώρα του, και παρόλα αυτά να έρχεται μετά ο μαλάκας και να τα αλλάζει όλα. Μιλώντας με τον ψυχαναλυτή του, είχε αποφασίσει πως είναι πια καιρός να εκφράζει το θυμό του. Είχε ένα μπρέικ-θρου. Θα τα έκανε πουτάνα όλα. Ούτε ο ψυχαναλυτής του, ούτε κανένας άλλος όμως, δεν υποπτεύονταν τι πρόκειται να κάνει. Θα έγραφε ένα λόγο τόσο ηλίθιο που ακόμα και ο πιο ανόητος ψηφοφόρος θα καταλάβαινε πως κάτι δεν πηγαίνει καλά. Είχε γράψει ήδη ένα κομμάτι και το διάβαζε για να το απολαύσει. Με δυσκολία συγκρατούσε τα γέλια του:

-"Τα κόμματα της Αριστεράς είναι υπεύθυνα για την κατάντια της Ελλάδας. Μα δεν έχουν κυβερνήσει ποτέ θα πούνε οι κακόπιστοι. Μα ακριβώς γι αυτό έφτασε η Ελλάδα εδώ που έφτασε. Λόγω αυτής της ιδιότυπης αριστερής ακυβερνησίας. Αφού χωρίς να κυβερνήσουν φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, φανταστείτε που θα φτάσουμε άμα κυβερνήσουν. Εγώ προσωπικά μιλώντας με το Θεό, κάθομαι πάντα εκ Δεξιών του και όχι αριστερά. Επίσης, αριστερά του Χριστού στο σταυρό ήταν ο κακός ληστής, ενώ στα Δεξιά ήταν εκείνος που ζήτησε να τον θυμηθεί στη βασιλεία Του. Στην άκρη Δεξιά του Χριστού. Βασιλεία, Δεξιά, Ακροδεξιά, τι άλλο πρέπει να σας πω για να καταλάβετε; Ζήτω η νίκη! Sieg Heil! Το καλό το χέρι είναι το Δεξί, ή καλή κυβέρνηση είναι η Δεξιά. Με το Δεξί χέρι κάνουμε τον αγκυλωτό σταυρό μας. Τι δεν καταλαβαίνετε; Μια Ελλάδα, ένα κράτος, ένας ηγέτης, ένας φίρερ. Το κόμμα είμαι εγώ, το κράτος είμαι εγώ, η Ελλάδα είμαι εγώ. Θέλω από σήμερα να με φωνάζετε Ελλάδα. Η Ελλάδα μίλησε".

Ανάβει ένα πούρο ευχαριστημένος, σφίγγει την πετσέτα με τα αίματα στο κεφάλι, διορθώνει το σεντόνι με όλα τα σωματικά υγρά, τα ουίσκια και τους καφέδες γύρω από την κοιλιά του, και ανοίγει το παράθυρο.

Απέναντι έχουν μόλις σταματήσει δύο μηχανές. Οι συνεπιβάτες έχουν κατέβει και στέκονται όρθιοι. Στα χέρια τους κρατάνε προτεταμένα καλάσνικοφ. Μόλις τον βλέπουν μένουν ακίνητοι με τα καλάσνικοφ να τον σημαδεύουν.

-"Σκατά" λέει ο ένας οδηγός της μηχανής. "Άκυρο" συνεχίζει. "Ανεβείτε" τελειώνει τη φράση του.

Οι κουκουλοφόροι με τα καλάσνικοφ ανεβαίνουν στις μηχανές, και οι μηχανές φεύγουν με ταχύτητα. Οι συνεπιβάτες συνεχίζουν να κοιτάνε το παράξενο θέαμα μέχρι που εξαφανίζονται στο βάθος του δρόμου.

Ο Παναγιωτάκος συνειδητοποιεί πως του έχει πέσει το πούρο από το στόμα στο πεζοδρόμιο από κάτω.

Μένει να κοιτάει το πούρο που καπνίζει στο πεζοδρόμιο. Κοιτάζει απέναντι εκεί που ήταν οι μηχανές. Θυμάται τα καλάσνικοφ. Το κινητό του χτυπάει και από την τρομάρα του κλείνει απότομα το παράθυρο.

Κοιτάει το κινητό: "Κουτσαβάκης". Το σηκώνει: -"Πρωθυπουργέ, τι συμβαίνει;"

-"Που είσαι ρε μαλάκα; Που είσαι γαμώ τη Μεσσηνία σου; Γιατί δεν είσαι σπίτι σου να γράφεις το λόγο γαμώ το λόγο μου μέσα; Που είσαι γαμώ το κεφάλι μου;"

-"Στο Υπουργείο είμαι. Το λόγο σου γράφω"

-"Και γιατί είσαι στο Υπουργείο ρε; Και ποιο λόγο γράφεις; Κι από ποτέ γράφεις τους λόγους φορώντας χλαμύδα και σαρίκι γαμώ το κεφάλι μου μέσα ρε χοντρέ;"

-"Ποιο σαρίκι; Ποια χλαμύδα; Που το ξέρεις;"

-"Τι που το ξέρω ρε; Μόνο τη μέρα που θα πεθάνω δεν ξέρω. Ήρθαν τα παιδιά και σε είδαν. Φύγε ΤΩΡΑ. ΤΩΡΑ. Καταλαβαίνεις τι σου λέω; Φύγε τώρα να έρθουν τα παιδιά να κάνουν τη δουλειά τους"

-"Ποια δουλειά; Ποια παιδιά; Τι λες;"

-"Λογαριασμό θα σου δώσω ρε γαμώ το κεφάλι μου; Φύγε γιατί θα πέσουμε και θα σε πάρει κι εσένα η μπάλα χοντρέ. Φύγε ΤΩΡΑ", λέει η φωνή στο κινητό και το κλείνει.

Την ώρα που προσπαθεί να ντυθεί ο Παναγιωτάκος ξαναχτυπάει το κινητό και ξαναείναι ο Κουτσαβάκης:

-"Και πού 'σαι, και την προκήρυξη εσύ θα τη γράψεις χοντρέ. Για να μάθεις να φυτρώνεις εκεί που δε σε σπέρνουν" του το ξανακλείνει στα μούτρα.

Ο Παναγιωτάκος μονολογεί ενώ ντύνεται: "Θα σε φτιάξω εγώ ψηλέ, μαλάκα, κουραδόμαγκα. Θα σε κάνω ρεζίλι σε όλη την οικουμένη. Θα σε γαμήσω. Θα-

Το τηλέφωνο ξαναχτυπάει.

-"Και φρόντισε να μην είναι η προκήρυξη σαν τις μαλακίες που μου γράφεις στους λόγους για Παναγιές και Χριστούς. Θα σου γαμήσω και το Χριστό και την Παναγία εγώ χοντρέ. Θα τα κάνω πουτάνα όλα. Με ακούς; ΠΟΥΤΑΝΑ ΟΛΑ" ουρλιάζει και το ξανακλείνει.


Διογένης ο σκύλος


ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com/2014/12/poutana-ola-1.html

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΙΣ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ "ΝΑΙ" Η "ΟΧΙ" ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ

Τσίπρας: Δημοψήφισμα 5 Ιουλίου με ερώτημα ναι ή όχι στην πρόταση των θεσμών

Ο πρωθυπουργός προτείνει «Οχι» στην Ευρώπη -Δραματικές ώρες για την Ελλάδα Ενήμεροι οι Θεσμοί Δεν υπάρχει επίσημη αντίδραση από τους δανειστές Οργή της αντιπολίτευσης Σαμαράς: Μοιραίος και ανεύθυνος ο Τσίπρας Βενιζέλος: Η πολιτική απάτη έγινε πραξικόπημα Το ΠΑΣΟΚ ζητάει εκλογές Θεοδωράκης: Το Ποτάμι καλεί τον λαό σε αντίσταση Συγκαλείται Σάββατο η Βουλή για να επικυρώσει το δημοψήφισμα, στις 7 το απόγευμα η ψηφοφορία «Οχι» η γραμμή των υπουργών της κυβέρνησης

Δραματικές στιγμές για την Ελλάδα έπειτα από την εγαγγελία του Αλέξη Τσίπρα για δημοψήφισμα την Κυριακή 5 Ιουλίου. 
Διαβάστε όλο το διάγγελμα του πρωθυπουργού.
«Ελληνίδες Έλληνες,

Εδώ και 6 μήνες η ελληνική κυβέρνηση δίνει μια μάχη μέσα σε συνθήκες πρωτοφανούς οικονομικής ασφυξίας, προκειμένου να εφαρμόσει τη δική σας εντολή, της 25ης Γενάρη.
Την εντολή διαπραγμάτευσης με τους εταίρους μας για να τερματιστεί η λιτότητα και να επανέλθει στη χώρα μας η ευημερία και η κοινωνική δικαιοσύνη.

Για μια βιώσιμη συμφωνία που θα σέβεται τόσο τη δημοκρατία όσο και τους κοινούς ευρωπαϊκούς κανόνες και θα οδηγεί στην οριστική έξοδο από την κρίση.

Σε όλο αυτό το διάστημα των διαπραγματεύσεων, μας ζητήθηκε να εφαρμόσουμε τις μνημονιακές συμφωνίες που σύνηψαν προηγούμενες κυβερνήσεις, παρόλο που αυτές καταδικάστηκαν κατηγορηματικά από τον Ελληνικό λαό στις πρόσφατες εκλογές.

Ωστόσο ούτε μια στιγμή δεν σκεφτήκαμε να υποκύψουμε. Να προδώσουμε -δηλαδή- τη δική σας εμπιστοσύνη.

Μετά από πέντε μήνες σκληρής διαπραγμάτευσης οι εταίροι μας, δυστυχώς, κατέληξαν στο προχθεσινό EG σε μια πρόταση- τελεσίγραφο προς την ελληνική δημοκρατία και τον Ελληνικό λαό.

Ένα τελεσίγραφο που αντίκειται στις ιδρυτικές αρχές και αξίες της Ευρώπης. Στις αξίες του κοινού ευρωπαϊκού μας οικοδομήματος.

Ζήτηθηκε από την ελληνική κυβέρνηση να αποδεχτεί μια πρόταση που συσσωρεύει νέα δυσβάσταχτα βάρη στον ελληνικό λαό και υπονομεύει την ανάκαμψη της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας , όχι μόνο συντηρώντας την αβεβαιότητα, αλλά και διογκώνοντας ακόμα περισσότερο τις κοινωνικές ανισότητες.

Η πρόταση των θεσμών περιλαμβάνει: μέτρα που οδηγούν στην περαιτέρω απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, περικοπές συντάξεων, νέες μειώσεις στους μισθούς του δημοσίου τομέα καθώς και αύξηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, την εστίαση και τον τουρισμό, με ταυτόχρονη κατάργηση των ελαφρύνσεων στη νησιωτική Ελλάδα.

Οι προτάσεις αυτές που παραβιάζουν ευθέως το ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο και τα θεμελιώδη δικαιώματα: στην εργασία, την ισότητα και την αξιοπρέπεια, αποδεικνύουν ότι στόχος κάποιων εκ των εταίρων και των θεσμών, δεν είναι μια βιώσιμη και επωφελής συμφωνία για όλα τα μέρη, αλλά η ταπείνωση ολόκληρου του ελληνικού λαού.

Οι προτάσεις αυτές αναδεικνύουν κυρίως την εμμονή του ΔΝΤ στη σκληρή και τιμωρητική λιτότητα και κάνουν πιο επίκαιρη από ποτέ την ανάγκη οι ηγετικές ευρωπαϊκές δυνάμεις να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να πάρουν πρωτοβουλίες που θα δίνουν επιτέλους οριστικό τέλος στην ελληνική κρίση δημόσιου χρέους, μια κρίση που αγγίζει και άλλες ευρωπαϊκές χώρες απειλώντας το ίδιο το μέλλον της ευρωπαϊκής ενοποίησης.

Ελληνίδες και Έλληνες,

Αυτή τη στιγμή βαραίνει πάνω μας ιστορική η ευθύνη απέναντι στους αγώνες και στις θυσίες του ελληνικού λαού για την κατοχύρωση της Δημοκρατίας και της εθνικής μας κυριαρχίας. Η ευθύνη μας απέναντι στο μέλλον της χώρας μας.

Και η ευθύνη αυτή μας υποχρεώνει να απαντήσουμε στο τελεσίγραφο με βάση την κυρίαρχη βούληση του ελληνικού λαού.

Πριν από λίγο συνεδρίασε το Υπουργικό Συμβούλιο στο οποίο εισηγήθηκα την διοργάνωση δημοψηφίσματος, προκειμένου ο ελληνικός λαός κυρίαρχα να αποφασίσει.

Η εισήγηση έγινε ομόφωνα αποδεκτή.

Αύριο θα συνεδριάσει εκτάκτως η ολομέλεια της Βουλής προκειμένου να επικυρώσει την πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου για δημοψήφισμα την ερχόμενη Κυριακή 5 Ιουλίου με ερώτημα την απόδοχη ή την απόρριψη της πρότασης των θεσμών.

Ήδη έχω ενημερώσει για την απόφασή μου το Πρόεδρο της Γαλλίας και τη Καγκελάριο της Γερμανίας, το πρόεδρο της ΕΚΤ, ενώ αύριο με επιστολή μου θα ζητήσω επισήμως από τους ηγέτες της ΕΕ και τους θεσμούς, ολιγοήμερη παράταση του προγράμματος, προκειμένου ο Ελληνικός λαός να αποφασίσει, ελεύθερος από πιέσεις και εκβιασμούς, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα της χώρας μας και η δημοκρατική παράδοση της Ευρώπης.

Ελληνιδες, Έλληνες

Στο εκβιαστικό τελεσίγραφο για την αποδοχή από τη μεριά μας μιας αυστηρής και ταπεινωτικής λιτότητας δίχως τέλος και χωρίς προοπτική να ορθοποδήσουμε ποτέ κοινωνικά και οικονομικά, σας καλώ να αποφασίσετε κυρίαρχα και περήφανα, όπως η ιστορία των Ελλήνων προστάζει.

Στον αυταρχισμό και στη σκληρή λιτότητα, να απαντήσουμε με δημοκρατία, με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα.
Η Ελλάδα τόπος που γέννησε τη δημοκρατία να στείλει μια ηχηρή απάντηση δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή και τη παγκόσμια κοινότητα.

Και δεσμεύομαι προσωπικά ότι θα σεβαστώ το αποτέλεσμα της δημοκρατικής σας επιλογής, όποιο και αν είναι αυτό.

Και είμαι απολύτως βέβαιος ότι η επιλογή σας θα τιμά την ιστορία της πατρίδας μας και θα στείλει μήνυμα αξιοπρέπειας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες πρέπει όλοι να θυμόμαστε ότι η Ευρώπη είναι το κοινό σπίτι των λαών της. Ότι στην Ευρώπη δεν υπάρχουν ιδιοκτήτες και φιλοξενούμενοι.

Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρώπης και η Ευρώπη αναπόσπαστο κομμάτι της Ελλάδας. Όμως Ευρώπη χωρίς δημοκρατία θα είναι μια Ευρώπη χωρίς ταυτότητα και χωρίς πυξίδα.

Σας καλώ όλους και όλες με εθνική ομοψυχία, ενότητα και ψυχραιμία να πάρουμε τις αποφάσεις που μας αξίζουν.
Για εμάς, για τις επόμενες γενιές, για την ιστορία των Ελλήνων.
Για την κυριαρχία και την αξιοπρέπεια του λαού μας.»



Δηλώσεις υπουργών μετά το υπουργικό συμβούλιο στη 1 το πρωί
Λαφαζάνης: Ολος ο ελληνικός λαός θα ψηφίσει Οχι για να στηρίξει μια άλλη λύση.
Κατρούγκαλος: Μήνυμα δημοκρατίας το ότι θα μιλήσει ο ελληνικός λαός, σημαίνει σεβασμό στις δημοκρατικές παραδόσεις της χώρας μας. Πρέπει να πούμε Οχι στην πρόταση των θεσμών
Ξυδάκης: Ηρθε η ώρα να πάρει ο ελληνικός λαός την μοίρα στα χέρια του. Εγώ θα ψηφίσω Οχι
Ας σημειωθεί ότι ο Νίκος Βούτσης ενημέρωσε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος.
Η βουλή συγκαλείται το πρωί για να επικυρώσει την απόφαση για δημοψήφισμα.
Παππάς: Είναι μια καλή νύχτα, θα ξυπνήσει μια όμορφη μέρα για να αποφασίσει ο λαός αν αυτή η συμφωνία θα γίνει αποδεκτή. Θα ξημερώσει μία πολύ όμορφη μέρα.Καλώ τους ακραίους κύκλους να μην παίξουν με τη σταθερότητα του κοινού νομίσματος.Οποίος παίζει με ακραία σενάρια έχει ιστορική ευθύνη.Να μην παίζουν με  τις καταθέσεις και την ψυχραιμία των πολιτών.Η πρόταση είναι ασύμβατη με τη λαϊκή εντολή και το μέλλον της ανάπτυξης της Ελλάδας.Η Ευρώπη μπορεί να βρει τη λύση χωρίς το ΔΝΤ.
Σαμαράς: Μοιραίος, αδύναμος και ανεύθυνος ο Τσίπρας
Ο κ. Τσίπρας έφερε τη χώρα σε απόλυτο αδιέξοδο. Ανάμεσα σε μια απαράδεκτη συμφωνία και στην έξοδο από την Ευρώπη! Η απαράδεκτη συμφωνία των «θεσμών», ελάχιστα διαφέρει από εκείνη που ο ίδιος πρότεινε πριν λίγες μέρες. Ενώ σήμερα ο κ. Τσίπρας οδηγεί σε δημοψήφισμα με ερώτημα ουσιαστικά Ναι ή Όχι στην Ευρώπη. Και προτείνει ρήξη με όλους τους εταίρους και έξοδο από το ευρώ!
Μοιραίος, αδύναμος και ανεύθυνος, απομονώνει τη χώρα από την Ευρώπη, διχάζει τον Ελληνικό λαό και ρίχνει στις πλάτες του τις ευθύνες που δεν μπορεί να αναλάβει ο ίδιος.
Η ευρωπαϊκή ταυτότητα είναι κατάκτηση της Ελλάδας. Και η Νέα Δημοκρατία προφανώς τάσσεται με το μέτωπο της Δημοκρατίας και της Ευρώπης. Όχι υπέρ εκείνης ή της άλλης συμφωνίας. Αλλά υπέρ της Ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας. Γιατί κάθε άλλη θέση θα ήταν ολέθρια, κοινωνικά και εθνικά για την Πατρίδα μας.
Βενιζέλος: Ο Τσίπρας δεν κάνει δημοψήφισμα, αλλά πραξικόπημα
Η πολιτική απάτη μετεξελίσσεται τώρα σε πραξικόπημα που ευτελίζει τις δημοκρατικές διαδικασίες, θέτει σε άμεσο κίνδυνο την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και  απειλεί το ιστορικό της κεκτημένο .
Αποδεικνύεται με τον πιο ωμό τρόπο ότι η κυβέρνηση Τσίπρα / Καμμένου  ποτέ δεν διαπραγματεύθηκε. Σπατάλησε  έξι πολύτιμους μήνες, επιδείνωσε όλα τα μεγέθη της οικονομίας, αποδυνάμωσε την θέση της χώρας και την εξέθεσε σκόπιμα σε ακραίες απαιτήσεις των πιστωτών έχοντας στο μυαλό της εξαρχής την καταστρατήγηση της διαδικασίας του δημοψηφίσματος.
Τώρα, τρεις μόλις ημέρες πριν τη λήξη της παράτασης του προγράμματος, με τις τράπεζες σε οριακή κατάσταση να περιμένουν κάθε ημέρα τη βοήθεια του ELA, με τη χώρα υπό την άμεση απειλή ασύντακτης χρεοκοπίας , ο κ. Τσίπρας νομίζει ότι απεκδύεται της ευθύνης του οργανώνοντας μια καρικατούρα δημοψηφίσματος κατά παράβαση του Συντάγματος.
Ο κ. Τσίπρας και οι συν αυτώ δεν λογαριάζουν και δεν λυπούνται τίποτα. Ούτε τις θυσίες του λαού που θέλει η χώρα να μείνει στο ευρώ, ούτε την εθνική βλάβη που προκαλεί παίζοντας εν ου παικτοίς.
Η διεξαγωγή δημοψηφίσματος για κρίσιμο εθνικό θέμα, όταν το θέμα αυτό είναι  ευθέως και πρωτίστως δημοσιονομικό, αντιβαίνει στο άρθρο 44 παρ. 2 του Συντάγματος.
Η εξ υφαρπαγής διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη μοίρα της χώρας μέσα σε μια εβδομάδα με προδημοψηφισματική περίοδο μόλις πέντε ημερών συνιστά ωμή παραβίαση του σχετικού νόμου 4023/2011 που παραπέμπει ( άρθρο 21 )  στις προθεσμίες και τις  διαδικασίες του εκλογικού νόμου. Μέσα σε πέντε ημέρες δεν διεξάγεται ο επιβαλλόμενος από το Σύνταγμα και το νόμο δημοκρατικός διάλογος.
Θεοδωράκης: Το Ποτάμι καλεί τον ελληνικό λαό σε αντίσταση
«Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος αποφάσισαν. Να ηγηθούν του λόμπι της δραχμής. Να βγάλουν τη χώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Να ρίξουν την πατρίδα στον γκρεμό. Πέντε μήνες τώρα βόλευαν τα δικά τους παιδιά και αποδείχθηκαν ανίκανοι να κάνουν μια αξιοπρεπή συμφωνία ανάπτυξης και κοινωνικής δικαιοσύνης. Να ξέρουν ότι οι Έλληνες δεν θα παραδώσουν τις ζωές τους και το μέλλον των παιδιών τους σε τυχοδιώκτες που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η διάσωση των προνομίων τους και η νομή της εξουσίας. Θα αγωνιστούμε όλοι μαζί για μια Ελλάδα δυνατή, όρθια στην καρδιά της Ευρώπης».


Πηγή:  http://www.iefimerida.gr

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...