Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

ΣΤΟΥΣ "4" ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΗΒΟΙ

Οι Ελληνες που μας κάνουν περήφανους – Στους «4» του Παγκοσμίου οι Εφηβοι
Η Ελλάδα που περνά δύσκολες στιγμές και βρίσκεται σε οριακό σημείο αναφορικά με την βιώσιμοτητα της σε οικονομικό επίπεδο, έχει να καυχιέται ότι έχει Ελληνες με ψυχή.
Και οι Εφηβοι της Εθνικής μπάσκετ το απέδειξαν και σήμερα.
Χάρη σε άλλη μία εξαιρετική… παράσταση και με μπροστάρηδες τους Ντόρσεϊ και Χαραμπόπουλο, η Εθνική ομάδα νίκησε 70-59 την Ισπανία και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Παγκοσμίου U19, όπου θα αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ (Σάββατο, 20:30)!
Ο Ντόρσεϊ τελείωσε το ματς με 14 πόντους, όσους είχε και ο Βασίλης Χαραμπόπουλος (9 ριμπ.), ενώ ο Ντίνος Μήτογλου έκανε νταμπλ-νταμπλ με 11 πόντους και ισάριθμα ριμπάουντ!
Τα «Δυο Αοράκια» στο Ηράκλειο Κρήτης γέμισαν και πάλι και ο κόσμος στήριξε καθ' όλη τη διάρκεια την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου, δημιουργώντας εξαιρετική ατμόσφαιρα και οδηγώντας την ομάδα στην πρόκριση.
Τα δεκάλεπτα: 14-12, 26-26, 41-51, 59-70
Ισπανία (Πράδο Μπράνας): Πέρεθ, Γκαρθία Σ. 3, Λόπεθ 11, Ορόθ, Γκαρθία Μ 6, Σίμα 22, Αλόνσο 5, Χιμένεθ, Ροντρίγκεθ, Ντίαθ, Βιλά 12
Ελλάδα (Παπαθεοδώρου): Τολιόπουλος 9 (6α), Λούντζης 4, Κώττας 2, Ντόρσεϊ 14, Μήτογλου 11 (11ρ), Μουράτος, Σκουλίδας 8, Τσαλμπούρης, Μπιλλής, Σταμάτης 8, Παπαγιάννης, Χαραλαμπόπουλος 14 (9ρ, 4α)


ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΕΙΠΩΘΕΙ...

Όλα έχουν ειπωθεί. Τα πάντα. Έχουν δαπανηθεί λέξεις για τρεις γενιές.
Δεν απέμεινε ίχνος σάλιου. Το μόνο που απομένει είναι το ξημέρωμα τούτης της Δευτέρας. Ίσως αποδειχθεί η πιο κομβική στιγμή ολόκληρου του ελληνικού εικοστού πρώτου αιώνα. Ίσως όχι. Το σίγουρο είναι πως όποια κι αν είναι η βούληση της πλειοψηφίας του λαού μας, η επόμενη μέρα είναι ένα είδος εθνικής δοκιμασίας. Το θες με αριθμούς; Να σου το δώσω. Τρία Ναι κι ένα Όχι. Ναι, κατάφεραν να μας διχάσουν. Ναι, κατάφεραν να μας τρομοκρατήσουν. Ναι, τίναξαν όλη την κοινωνία στον αέρα. Όχι, η Δευτέρα πρέπει να είναι μια μέρα ελληνικής γροθιάς, ό,τι κι αν βγάλει η κάλπη. Μπορεί να ακούγεται ουτοπικό, ενδεχομένως και αφελές. Ωστόσο είναι η μοναδική μέρα στην σύγχρονη ιστορία μας όπου οφείλουμε, νικητές και χαμένοι, να αναδείξουμε μια μάλλον ληθαργημένη αρετή μας: το πνεύμα του σεβασμού. Είναι κάτι που το έχουμε χάσει εδώ και πολύ καιρό, ίσως πρόκειται και για μια αξία που δεν υπήρξε ποτέ άρρηκτα θεμελιωμένη στο ταμπεραμέντο μας. Εάν όμως μείνει και απ' το βράδυ της Κυριακής έξω από τον καμβά της αισθητικής μας, τότε η καταβύθιση του Έλληνα θα καταγραφεί ιστορικά σαν ένα έλλειμμα ψυχής πολύ βαθύτερο από τα άδεια ΑΤΜ.
Όλα έχουν ειπωθεί. Έχει χυθεί μελάνι για τρεις γενιές. Δεν έχω σχεδόν τίποτα να προσθέσω. Ξέρω ότι για να ζήσω, για να πληρώνω τους λογαριασμούς μου, για να παρέχω στην οικογένειά μου, πρέπει να γράφω, όπως ξέρει και μια καθαρίστρια ότι για να ζήσει πρέπει να σπάσει την μέση της και να ματώσει τα γόνατά της. Αυτό επέλεξα, τα παράπονα τα κρατάω για τον εαυτό μου. Δεν ενδιαφέρει κανέναν εάν αγαπάω το γράψιμο όσο το αγαπούσα όταν ήμουν νέος και τα αποθέματα των λέξεων δεν είχαν αρχίσει να μειώνονται. Δεν ενδιαφέρει κανέναν ποια είναι τα κίνητρά μου. Κανείς δεν θα ρωτήσει την καθαρίστρια εάν έχει όρεξη σήμερα να δουλέψει. Η μοναδική αξιοπρέπεια είναι να ανταπεξέρχεσαι στο καθήκον σου με όρους ειλικρινείς απέναντι στον εαυτό σου. Και η μοναδική ελπίδα σου προκύπτει όταν αυτή η αξιοπρέπεια δεν εκθέτει τους άλλους, εκείνους στους οποίους είσαι υπόλογος. Δεν παραπονέθηκα ποτέ. Δεν έριξα σε άλλους τα λάθη μου. Δεν τους χρέωσα τις αποτυχίες μου. Κι όποτε χρώσταγα, ξεπλήρωσα και την τελευταία δεκάρα χωρίς να αναθεματίζω τους δανειστές μου για το γεγονός ότι χρώσταγα. Τι φταίει ο καθένας εάν εγώ πήγα και ζήτησα τα χρήματά του; Γενικώς ήμουν πάντα ένας τετριμμένος, κοινότοπος τύπος, σαν τους περισσότερους. Ίσως όλα αυτά είναι άσχετα με το δημοψήφισμα της Κυριακής. Μα ίσως και όχι. Την Κυριακή δεν θα στείλουμε μήνυμα. Τα μηνύματα τελείωσαν. Τόσες εκλογικές διαδικασίες τα τελευταία χρόνια, χορτάσαμε να στέλνουμε μηνύματα. Όχι. Την Κυριακή επιλέγουμε τρόπο ζωής και για να επιλέξεις τρόπο ζωής πρέπει να καταφύγεις στην αισθητική σου, δηλαδή στο πώς πορεύτηκες όλα αυτά τα χρόνια, στην σχέση με τον εαυτό σου, στην σχέση σου με τους άλλους, στην ιδιοσυγκρασία σου, στα κίνητρά σου. Ο καθένας αυτό θα κάνει, και είναι σεβαστό για τον καθένα. Όπως έμαθες να λειτουργείς, έτσι θα ψηφίσεις. Αυτός που ψάχνει την αξιοπρέπεια και δεν την έχει βρει ποτέ θα ρίξει το δικό του. Ο φοβισμένος το δικό του. Ο πλανημένος το δικό του. Εκείνος που νομίζει ότι την Ελλάδα την σκότωσαν οι ξένοι και όχι οι Έλληνες το δικό του. Αυτός που θεωρεί μαγκιά το να συσσωρεύεις αγύριστα χρέη, ενώ δεν παράγεις τίποτε απολύτως, το δικό του. Ο νταής θα ρίξει το δικό του. Ο ακραίος το δικό του. Ο εκμαυλισμένος χρόνιων συστημάτων το δικό του. Προσοχή όμως. Όσο δικό μου είναι αυτό που θα ψηφίσω εγώ και όσο δικό του είναι αυτό που θα ψηφίσει ο άλλος, το αποτέλεσμα που θα βγει πρέπει να βιωθεί ως αποτέλεσμα δικό μας. Και πρέπει να εκληφθεί δικό μας στην πράξη. Από όλους. Μια εθνική ετυμηγορία. Δίχως παρεπόμενα, δίχως διχαστικές ρίζες που θα μας στοιχειώσουν ανεξίτηλα και θα μας οδηγήσουν σε ακραίες συμπεριφορές.
Όλα έχουν ειπωθεί. Τα πάντα. Αυτές τις μέρες έχουν δαπανηθεί λέξεις για τρεις γενιές. Ζήσαμε τον τρόμο, ζούμε την ανασφάλεια, αισθανόμαστε την ταπείνωση, ο καθένας για τους λόγους του. Είναι μια κοινή δοκιμασία όμως. Ένα άσχημο όνειρο που το βλέπουμε όλοι μαζί. Δεν είμαι μάντης για να ξέρω τι θα συμβεί την επόμενη εβδομάδα. Δεν με απασχολεί τι θα ρίξει ο Μήτσος, η Ελένη και ο Τάκης. Εκείνο που ξέρω είναι ότι οι φίλοι μου θα παραμείνουν φίλοι μου ό,τι κι αν ψηφίσουν. Κι επίσης ότι και το χειρότερο οικονομικά να συμβεί, μια τραγωδία μπορείς να την διαχειριστείς πιο ανθεκτικά μακριά από εμφύλιες αντιπαραθέσεις. Το τραγούδι του φτωχού είναι ένα ταξίδι αυτογνωσίας που μπορεί να σε κάνει καλύτερο λαό. Το τραγούδι του νεκρού αδελφού είναι κατάρα.

Στέφανος Δάνδολος


Πηγή:  http://www.iefimerida.gr

ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΕΛΛΗΝΑ




Ψηλά το κεφάλι Έλληνα. Μην απελπίζεσαι και θάρρος έχε. Και κράτα στα δύσκολα το κεφάλι σου ψηλά.

Στο φωνάζει σ” έναν λόφο πάνω ένας Μιλτιάδης Έλληνα, αγναντεύοντας μια θάλασσα γεμάτη πλοία μπροστά του.

Και ένας Θεμιστοκλής, πάνω σε ένα κατάστρωμα, με τον χιτώνα του, καμμένα τείχη να μυρίζει. Ένας Λεωνίδας Έλληνα, καθώς παράγγελμα αφήνει για τον ξένο.

Στο φωνάζει ένας Αλέξανδρος Έλληνα, χύνοντας νερό από ένα κράνος, στην έρημο της Γεδρωσίας.

Και ένας Πατριάρχης Έλληνα, αντικρίζοντας Αβάρους, εκεί στα 626.

Ψηλά το κεφάλι Έλληνα, φωνάζει ο Αυτοκράτορας, γνωρίζοντας πως είναι από μια πόρτα προδομένος.

Κράτα το κεφάλι σου ψηλά, φωνάζει στο Βαλτέτσι ο Θοδωράκης, ξέροντας ότι το Ναύπλιο τον περιμένει.

Και από την Τρίπολη, ένας Νικήτας, στέλνοντας στην Ύδρα το σπαθί του.

Να έχεις το κεφάλι σου ψηλά, λέει βροντερά, λίγο πριν τον φιλήσουν στο Μανιάκι.

Μην το βάλεις κάτω Έλληνα, το Μεσολόγγι και το Κούγκι σε προστάζουν,

Το ίδιο σου φωνάζει κάποιος Έλληνα, μυρίζοντας τις ίδιες του τις σάρκες στην Αλαμάνα.

Και δίνοντας σφαίρες στον εχθρό, και βρίζοντας ένας Γιώργης.

Και ένας Τερτσέτης Έλληνα και ένας Πολυζωίδης, και ένας Ιωάννης, κράτα φωνάζουν, το κεφάλι σου ψηλά.

Μέσα απ τους βάλτους Έλληνα, ο Παύλος και ο Τέλλος στο φωνάζουν.

Κάποιος Δαβάκης Έλληνα, κράτα σου λέει το κεφάλι σου ψηλά.

Και ένας Δουράτσος Έλληνα, στις 9 του Απρίλη.

Κράτα γερά, με ένα πιστόλι στο μέτωπο, ο Ίτσιος σου φωνάζει.

Ψηλά έχε το κεφάλι Έλληνα, και μη δίνεις σημασία στη θηλιά, φωνάζει ο Ευαγόρας.

Και ο Σολωμός, με το τσιγάρο να πέφτει από το στόμα.

Ψηλά το κεφάλι έχε Έλληνα, Καραθανάσης, Βλαχάκος, Γιαλοψός φωνάζουν.

Και εκεί στη Ρω, μία Κυρά το ίδιο σου μηνύει.

Και μια Χαρά, στα σύνορα, με το κεφάλι ξυρισμένο, από μια αίθουσα σχολείου.

Και ο Στράλης, σηκώστε το κεφάλι ψηλά φωνάζει, και ας μην του φέρεται εντάξει η πατρίδα.

Και είναι και άλλοι…πολλοί…Και όλοι ψηλά να κρατήσεις το κεφάλι σου ζητάνε…

Μην απελπίζεσαι Έλληνα. Κράτα γερά. Ψηλά το κεφάλι.

Γιατί είναι και ένας τάφος Έλληνα, άδειος, που αν τον πλησιάσεις, »Θαρσεῖτε, ἐγώ νενίκηκα τόν κόσμον», θα τον ακούσεις να σου λέει…

3 Ιουλίου 2015



Ελευθεριάδης Γ. Ελευθέριος

Ψυχολόγος, M.Sc.

http://e-psyxologos.gr/psila-to-kefali-ellina/

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ: ΔΕΝ "ΠΑΓΩΝΕΙ" ΤΟ ΝΕΟ ΕΣΠΑ



Ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Οικονομίας στην οποία αναφέρεται ότι δεν έχουν παγώσει οι διαδικασίες του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 απαντώντας σε δημοσιεύματα εφημερίδων, που υποστηρίζουν το αντίθετο.

   Το υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού διευκρινίζει τα εξής: Είναι ψευδές ότι αναβλήθηκαν οι προγραμματισμένες, γι' αυτή την εβδομάδα Επιτροπές Παρακολούθησης (ΕΠ.Πα.) των τομεακών και περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (ΕΠ) του ΕΣΠΑ. Οι Επιτροπές Παρακολούθησης έχουν ξεκινήσει ήδη από τις 12 Ιουνίου και υλοποιούνται κανονικά.
 Μάλιστα, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ με σχετική επιστολή της ζήτησε την απρόσκοπτη διεξαγωγή των Επιτροπών Παρακολούθησης καθώς δεν συνέτρεχε κανένας λόγος για την αναβολή τους. Την τρέχουσα εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν και ολοκληρώνονται σήμερα, όλες οι προγραμματισμένες Επιτροπές Παρακολούθησης των Προγραμμάτων, πλην της Στερεάς Ελλάδας.
 Οι ευθύνες της αναβολής αυτής βαραίνουν αποκλειστικά τον Περιφερειάρχη. Συγκεκριμένα, από τις 29 Ιουνίου έως σήμερα, πραγματοποιήθηκαν οι Επιτροπές Παρακολούθησης των περιφερειακών ΕΠ Κρήτης, Πελοποννήσου και Αττικής και των τομεακών ΕΠ Μεταρρύθμιση Δημοσίου Τομέα, Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση & Δια Βίου Μάθηση και Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη..

 Οι προγραμματισμένες ΕΠ.Πα. διενεργήθηκαν στις προβλεπόμενες ημερομηνίες και οδήγησαν σε χρήσιμα συμπεράσματα για την ουσιαστική ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ. Όπως είναι ευρύτερα γνωστό, η ενεργοποίηση των περιφερειακών και τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ αποτελούν ευθύνη των αντίστοιχων Επιτροπών Παρακολούθησης και όχι της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΕΣΠΑ 2014-2020, η οποία έχει συντονιστικό χαρακτήρα.
 Είναι αυτονόητο ότι η αναβολή της Εθνικής Επιτροπής Παρακολούθησης του ΕΣΠΑ 2014-2020 ήταν επιβεβλημένη για τεχνικούς και μόνο λόγους, καθώς δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί στην προγραμματισμένη ημερομηνία 6 Ιουλίου 2015, την επόμενη δηλαδή ακριβώς της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος.
 Η αναβληθείσα συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.



 Πηγή: www.lifo.gr

ΕΓΚΥΡΟ ΚΑΙ ΑΚΥΡΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ 2015: Μόνο με σταυρό θα είναι έγκυρο το ψηφοδέλτιο
Κατά πόσο έχουμε το δικαίωμα αντί για σταυρό να επιλέξουμε κάποιο άλλο σύμβολο για να επικυρώσουμε την επιλογή μας στο ψηφοδέλτιο, όπως για παράδειγμα χρησιμοποιώντας αστερίσκο, κυκλώνοντας την επιλογή που επιθυμούμε ή απλά τοποθετώντας ένα σημάδι (τικ) ή υπογραμμίζοντας την επιλογή μας;
Σε κάθε περίπτωση ο νόμος είναι σαφής. Ωστόσο για κάποιες ειδικές περιπτώσεις, όπως όταν ο σταυρός εμφανίζεται ασταθής και ασύμμετρος η εκλογική δικαιοσύνη εμφανίζεται επιεικής.
Όπως εξηγεί  ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιάννης Δρόσος, «αυτό που θα έκανα εγώ στη συγκεκριμένη περίπτωση θα ήταν να εφαρμόσω αυτό που ορίζουν τα δικαστήρια για τους σταυρούς προτίμησης. Εάν για παράδειγμα ψηφίσει ένας ηλικιωμένος και δεν μπορεί να σημειώσει με ακρίβεια τον σταυρό επειδή παρουσιάζει αστάθεια στο χέρι, θα ήταν λάθος να πούμε ότι το ψηφοδέλτιό του είναι άκυρο».
Πότε είναι άκυρο το ψηφοδέλτιο
Στο ερώτημα τι θα συμβεί εάν κάποιος επιλέξει ένα διαφορετικό σύμβολο εκτός από το σταυρό, κατά πόσο τίθεται θέμα ακυρότητας του ψηφοδελτίου, ο συνταγματολόγος είναι σαφής: «Γίνονται εκλογές από το 1974. Επομένως υπάρχει νομολογία χιλιάδων αποφάσεων, η οποία αναφέρει ότι οι σταυροί που σημειώνονται με μπλε ή μαύρο χρώμα είναι σωστοί. Από εκεί και ύστερα όμως είναι στην ευχέρια του δικαστή να κρίνει εάν είναι »πειραγμένος» ο σταυρός με σκοπό την εξαπάτηση των δικαστικών αντιπροσώπων».
«Σύμφωνα με τον καθηγητή, σε περίπτωση κατά την οποία κάποιος αντί για σταυρό, σημειώσει έναν αστερίσκο ή χρησιμοποιήσει κόκκινο χρώμα κατά τη σταυροδοσία, τότε το ψηφοδέλτιο θα πρέπει να ακυρωθεί. Κατά βάση – ορίζεται και από το νόμο για του δημοψήφισμα, ο οποίος δεν έχει αλλάξει – για όσα δεν ρυθμίζει, ρυθμίζονται αντιστοίχως από τον εκλογικό νόμο», όπως εξηγείο Γιάννης Δρόσος.
Τι ορίζει ο εκλογικός νόμος
Σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο, ένα νομοσχέδιο είναι άκυρο όταν υπάρχουν εγγραφές ή διαγραφές πάνω σ” αυτό. Το ίδιο συμβαίνει και στην περίπτωση κατά την οποία έχει σχήμα, διαστάσεις ή μορφή που διαφέρουν, κατά τρόπο εμφανή από τα προβλεπόμενα. Επίσης, ένα ψηφοδέλτιο τίθεται εκτός διαδικασίας από τη στιγμή που έχει τυπωθεί σε χαρτί ή με μελάνι που το χρώμα του διαφέρει, κατά τρόπο εμφανή, από τα προβλεπόμενα, καθώς και στην περίπτωση κατά την οποία έχουν σημειωθεί σε οποιαδήποτε πλευρά του λέξεις, φράσεις, υπογραμμίσεις, στίγματα ή άλλα σημεία, εφόσον αποτελούν διακριτικά γνωρίσματα, που παραβιάζουν με τρόπο προφανή το απόρρητο της ψηφοφορίας.
Τι άλλο μπορεί καταστήσει άκυρη την ψήφο μας;
Η ψήφος δεν λαμβάνεται υπόψη και θεωρείται άκυρη όταν κάποιος τοποθετήσει στο φάκελο ένα ή περισσότερα άλλα έγκυρα, άκυρα ή λευκά ψηφοδέλτια του ίδιου ή διαφορετικού συνδυασμού. Τέλος, όταν ο ψηφοφόρος βάλει το ψηφοδέλτιό του σε φάκελο με διαφορετικό σχήμα ή χρώμα από αυτό που ορίζει ο νόμος. Σε κάθε περίπτωση όλοι οι φάκελοι πρέπει να είναι ομοιόμορφοι μεταξύ τους.
Αξιοσημείωτο πάντως είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά στο συγκεκριμένο δημοψήφισμα, οι επιλογές «ΝΑΙ» και «ΟΧΙ» συνυπάρχουν στο ίδιο ψηφοδέλτιο, γεγονός που προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις σε συνδυασμό με το ότι η επιλογή του «ΟΧΙ» προηγείται αυτής του «ΝΑΙ».
Πού πρέπει να σημειώσετε την επιλογή σας
Σύμφωνα με τις οδηγίες για τους ψηφοφόρους της Κυριακής που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών, η επιλογή γίνεται με σταυρό είτε εντός του τετραγώνου που υπάρχει κάτω από τις απαντήσεις είτε αριστερά ή δεξιά από την απάντηση. Το δεύτερο ψηφοδέλτιο είναι το λευκό, ενώ ως τέτοιο θα λογίζεται και το πρώτο ψηφοδέλτιο εάν δεν φέρει σταυρό.
To Σωστό
ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ 2015: Μόνο με σταυρό θα είναι έγκυρο το ψηφοδέλτιο - Εικόνα0
Το λάθος
ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ 2015: Μόνο με σταυρό θα είναι έγκυρο το ψηφοδέλτιο - Εικόνα1
Το επίσημο μεταφρασμένο έγγραφο για το οποίο και θα ψηφίσουμε μπορείτε να το βρείτε εδώ.



Πηγή   http://www.syllogi.gr

ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...