Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΗ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΣΤΙΣ ΟΧΘΕΣ ΤΟΥ ΑΔΑΜΑΣΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ "ΠΟΡΟΪ" ΤΟΥ ΓΑΡΕΦΕΙΟΥ



Η συντακτική ομάδα και φίλοι της ΣΕΛΙΔΑΣ στο facebook "Παραδοσιακός Οικισμός Γαρεφείου Πέλλας", διοργανώνουν διήμερη απόδραση και κατασκήνωση με διανυκτέρευση σε σκηνές, δίπλα και μέσα στην κοίτη του ποταμιού ''Πορόι'', στο δάσος του Γαρεφείου.

Το ''Πορόι'', είναι ένα ποτάμι που κατεβαίνει από το βουνό, γεμάτο πλατάνια και βάθρες που σχηματίζονται και συγκροτούν μια εικόνα μαγευτική! Μια πανέμορφη περιοχή που βρίσκεται ανάμεσα στα χωριά Γαρέφι και Πευκωτό του νομού Πέλλας. 

Η περιοχή μας αποζημιώνει απλόχερα με τα ειδυλλιακά τοπία, προσφέροντας μας ένα καταπληκτικό συνδυασμό χρωμάτων της φύσης με το μήκος του ποταμιού να ξεπερνά τα 50 χλμ! 

Έχουμε λοιπόν την χαρά να σας προσκαλέσουμε στην διήμερη κατασκηνωτική μας εκδήλωση που θα γίνει την Παρασκευή 10 και Σάββατο 11 Ιουλίου 2015. Σας περιμένουμε, όλες και όλους. Το μόνο που χρειάζεστε να πάρετε μαζί σας είναι, μαγιό και διάθεση για περιπέτεια! 

Η εκδήλωση θα καλύπτεται και μουσικά. Μια φανταστική και μοναδική εμπειρία στη φύση που θα σας μείνει αξέχαστη!

Ατομικός εξοπλισμός: ένας ζεστός υπνόσακος, παπούτσια ορειβασίας-πεζοπορίας, ελαφριά ρούχα, ένα παγούρι για νερό, και σακίδιο πλάτης.

τηλ. επικοινωνίας: 697 27 46 939







ΑΚΟΥ ΤΗΝ ΗΧΩ ΤΗΣ ΖΩΗΣ...ΖΩΗΣ...ΖΩΗΣ...

Μια φορά ένας άνδρας με τον γιο του περπατούσαν μέσα στο δάσος. Ξαφνικά το αγόρι σκουντουφλά και πέφτει κάτω. Κτύπησε το πόδι του και φώναξε δυνατά:
- ΑΑΑΧΧΧ!
Ξαφνιασμένος, ακούει την φωνή του να επιστρέφει:
- ΑΑΑΧΧΧ!
Ξαφνιασμένος από το φαινόμενο, φωνάξει:
- Ποιός είσαι;
Όμως την μοναδική απάντηση που παίρνει είναι:
- Ποιός είσαι;
Θυμωμένος τώρα φωνάζει αγριεμένα:
- Είσαι δειλός!
Και η φωνή απαντά:
- Είσαι δειλός!
Γεμάτος περιέργεια ρωτά τον πατέρα του.
- Τι συμβαίνει πατέρα; τι γίνεται εδώ;
- Πρόσεξε γιε μου, του λέει εκείνος και φωνάζει δυνατά:
- Σε θαυμάζω!
Η φωνή απαντά:
- Σε θαυμάζω!
Ο πατέρας φωνάζει για άλλη μια φορά:
- Είσαι υπέροχος!
Η φωνή απαντά:
- Είσαι υπέροχος!
Το αγόρι ακόμα πιο έκπληκτο από πριν, δεν μπορούσε να καταλάβει τι συμβαίνει.
Life-is-like-an-echo
Υστέρα ο πατέρας πιάνει να εξηγήσει στον γιο του:
Tο φαινόμενο αυτό, οι άνθρωποι το λένε ΗΧΩ, αλλά στ' αλήθεια είναι ΖΩΗ. Επειδή εκείνη σου επιστρέφει αυτό που της δίνεις. Η ζωή είναι ένας καθρέφτης των πράξεών σου. Αν θέλεις πιο πολλή αγάπη, τότε να δώσεις πολλή αγάπη! Αν θέλεις κατανόηση, τότε δώσε κατανόηση. Αν θέλεις οι άνθρωποι να σε υπομένουν, τότε να τους υπομείνεις και εσύ. Αυτός είναι ο κανόνας της ζωής και έχει εφαρμογή σε κάθε τομέα της ζωής μας!
Η ζωή σου με άλλα λόγια είναι όχι απλά μια σύμπτωση από τυχαία γεγονότα αλλά ένας καθρέφτης του ίδιου σου του εαυτού!
Καλό μεσημέρι να έχουμε!
   καλό....καλό...καλό...
______________
  Πηγή: nostou-algos.pblogs.gr

ΓΝΩΣΤΙΚΗ ΑΣΥΜΦΩΝΙΑ

Φανταστείτε ότι αγοράσατε ένα ακριβό αμάξι, μια κουρσάρα 2000 κυβικών και βγαίνετε στην εθνική για να πάτε ταξίδι σε κάποιο μακρινό μέρος. Μένετε εντυπωσιασμένοι από την ταχύτητα της, την επιτάχυνση, το κράτημα στις στροφές, την καθαρότητα ακόμη και στα φώτα πορείας. Όλα είναι εντυπωσιακά. Όλα εκτός από ένα:
την άνεση στα καθίσματα’ απλά, δεν υπάρχει. Το προηγούμενο αμάξι σας, το μικρούλι των 1000 κυβικών ήταν πολύ πιο άνετο. Τι κάνετε λοιπόν; Απογοητεύεστε από το μειονέκτημα αυτό, φτάνετε στο σημείο ακόμα και να εξετάσετε την πιθανότητα να το επιστρέψετε;
Τούτο το παράδειγμα είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση γνωστικής ασυμφωνίας ή οποία συνίσταται σε ασυνέπεια ανάμεσα σε διάφορες πεποιθήσεις μας, εν προκειμένω στην πίστη ότι το μεγάλο και ακριβό αμάξι οφείλει να είναι σε όλους τους τομείς καλύτερο (λίγο ή πολύ, συνήθως πολύ) από το μικρό και φτηνό. Δεν μπορούμε να δεχτούμε αυτή την ασυνέπεια και βρίσκουμε τρόπους να τη μειώσουμε, συνήθως διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα. Στην προκειμένη περίπτωση, κι επειδή το αμάξι είναι μεγάλης αξίας κι έχουμε επενδύσει σημαντικό ποσό σ’ αυτό, πιθανόν να αλλάξουμε τη γνώμη μας και να πούμε ότι κι αυτό το αμάξι είναι άνετο ενώ το παλιό δεν ήταν δα και τόσο άνετο και μάλλον θυμόμασταν λάθος ή να δεχτούμε την έλλειψη άνετων καθισμάτων αλλά να μη μας ενοχλήσει αφού δεν έχουμε σκοπό να κάνουμε μακρινά ταξίδια ή μπορούμε ακόμη και να κατηγορήσουμε τον πωλητή ότι στην πραγματικότητα δε μας έκανε έκπτωση αλλά αφαίρεσε τα αρχικά καθίσματα για να βάλει άλλα πιο φτηνά! Καλό, ε;
cognitiveΓια να εξετάσουν την ιδιότητα αυτή οι Festinger & Carlsmith το 1957 διεξήγαγαν το ακόλουθο πείραμα: Ζήτησαν από τα υποκείμενα να τοποθετούν καρούλια σε ένα δίσκο κι έπειτα να τα βάζουν πάλι πίσω και ξανά το ίδιο για 30 ολόκληρα λεπτά. Όσοι δεν αυτοκτόνησαν από ανία έπρεπε να στρίψουν 48 βίδες δεξιόστροφα για άλλα 30 λεπτά. Αφού τελείωσαν και αυτό έπρεπε, επειδή έλειπε υποτίθεται ένας ερευνητής, να πουν αυτοί ψέματα σε κάποιον άλλο σχετικά με το πόσο ωραία ήταν η δραστηριότητα που έκαναν. Μια ομάδα θα πληρωνόταν ένα δολάριο γι αυτό το ψέμα και μια άλλη 20 ενώ μια τρίτη (η ομάδα ελέγχου) δε χρειάστηκε να πει ψέματα. Στο τέλος, ζητήθηκε να αξιολογήσουν οι ίδιοι το πείραμα αναφορικά με το πόσο απολαυστικό ήταν. Φυσικά όλοι ανέφεραν ότι επρόκειτο για ένα βαρετό πείραμα.
Μια ομάδα ωστόσο το θεώρησε πιο απολαυστικό από την άλλη. Ποια ήταν αυτή; Η ομάδα που πληρώθηκε τα 20 δολάρια ή αυτή του ενός;
Η θεωρία πρεσβεύει ότι όταν υπάρχει γνωστική ασυμφωνία, τα άτομα αλλάζουν τις πεποιθήσεις τους για να λύσουν την ασυμφωνία. Στο συγκεκριμένο πείραμα, αυτή δημιουργήθηκε επειδή τους ζητήθηκε να πείσουν κάποιον άλλο ότι το πείραμα ήταν ευχάριστο. Τους δόθηκε πάντως διέξοδο μέσω της πληρωμής ώστε να θεωρήσουν ότι είπαν ψέματα για τα χρήματα και να μην έρθουν σε κατάσταση γνωστικής ασυνέπειας. Όμως η ομάδα του ενός δολαρίου δεν πληρώθηκε αρκετά και θα έπρεπε, λογικά, να περιέλθει σε ασυνέπεια και να αλλάξει τη στάση της θεωρώντας το πείραμα λιγότερο βαρετό σε σχέση με την άλλη ομάδα, και πράγματι αυτό έγινε.
cognitive-dissonance-theory2 χρόνια αργότερα, το 1959, οι Aronson και Mills έκαναν ένα άλλο πείραμα για να βεβαιώσουν την ύπαρξη του φαινομένου αυτού. Στο πείραμα συμμετείχαν μόνο γυναίκες οι οποίες επρόκειτο να συμμετάσχουν σε μια ομάδα συζήτησης σχετικά με την ψυχολογία του σεξ. Η 1η ομάδα γυναικών έγινε δεκτή αμέσως, η 2η έπρεπε να περάσει ένα στάδιο ήπιας μύησης στο οποίο διάβαζαν φωναχτά λέξεις σχετικές με το σεξ ενώ για την 3η το στάδιο μύησης ήταν πιο σοβαρό καθώς έπρεπε να διαβάσουν σεξουαλικές λέξεις. Αφού ολοκληρώθηκε η συζήτηση τους ζητήθηκε να κρίνουν τόσο την ομάδα συζήτησης όσο και την ίδια τη συζήτηση. Όπως προέβλεπε η θεωρία, επειδή η τελευταία ομάδα πέρασε ένα δύσκολο στάδιο για να καταφέρει να συμμετάσχει στη συζήτηση, θα ερχόταν σε γνωστική ασυμφωνία αν η συζήτηση δεν άξιζε και έτσι η κρίση της και για τις 2 κατηγορίες ήταν σαφώς υψηλότερη από τις άλλες ομάδες που είτε δεν είχαν καθόλου μύηση ή ήταν ήπια.
Συνοψίζοντας, η ασυνέπεια ανάμεσα σε στάσεις ή/και πεποιθήσεις μας μάς προκαλεί πίεση και αυτό μας αναγκάζει να αλλάζουμε τη στάση ή την πεποίθησή μας. Να έχετε το νου σας γιατί το να πούμε ψέματα στον εαυτό μας είναι τελικά πιο εύκολο απ’ ότι νομίζαμε!
Πηγήinsomnia.gr

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΒΡΙΣΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΤΩΝ NIGHTWISH

Nightwish
Για όσους δεν τον γνωρίζουν, ο John Frinberg είναι ο pr manager των Nightwish, υπεύθυνος, δηλαδή, για τις συναυλίες της μπάντας. Χθες, με ένα χυδαίο μήνυμα κατά της Ελλάδας και των κατοίκων της, ξεσήκωσε αντιδράσεις.
Άντε γαμ**ου Ελλάδα, μου γαμ*ς τα σχέδιά μου για το φθινόπωρο γαμ***ας τις παγκόσμιες αγορές. Εύχομαι όποιος ψήφισε κατά του προγράμματος διάσωσης να καταλήξει να ζει στους δρόμους, μην έχοντας τίποτα. Γαμώ.
Μετά από λίγη ώρα, το διέγραψε, ωστόσο κάποιοι πρόλαβαν να το κρατήσουν, όπως μπορείτε να δείτε.
John Finberg
Το screenshot αποθηκεύτηκε από κάποιον άλλο χρήστη, γι’ αυτό και γράφει ότι ήταν πριν 2 ώρες.
Έχοντας μάλλον καταλάβει σε τι επικοινωνιακό σφάλμα έχει υποπέσει, και σίγουρα όχι από τύψεις γιατί μερικοί τέτοιοι σκατόψυχοι (με το συμπάθειο) δεν αλλάζουν, έγραψε το παρακάτω μήνυμα, έχοντας διαγράψει, όπως προείπαμε το παραπάνω.
Ομολογώ πως ήταν ένα ενδιαφέρον 24ωρο. Νομίζω πως βιάστηκα λίγο όταν σχολίασα σχετικά με την Ελλάδα… Κυρίως η επίθεσή μου ήταν κατά των πολιτικών, αλλά πιστεύω πως θίχτηκαν και μερικοί πολίτες. Δεν ήξερα πως θα το διαβάσουν όλοι, οπότε, φαντάζομαι, πρέπει να ζητήσω συγγνώμη, από όσους προσβλήθηκαν. Διέγραψα το προηγούμενο για προφανείς λόγους.


I have to say , it has been an interesting 24 hours.... I think I spoke a bit too soon when I made my comments about the situation in Greece...was more directed at the politicians but i guess some residents also took some offense... Didnt think anyone read what I wrote , so I guess for that , I am sorry ..to those that were insulted , apologies to you... I took down what I wrote for obvious reasons...
ΠΗΓΗ...http://straightonmusic.com/

"ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΗΝ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΝΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ"


Συγκλόνισε και αποθεώθηκε ο Μανώλης Γλέζος

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  τόνισε ότι «η Ευρώπη είναι γέννημα της Ελλάδας. Δεν σας τη χαρίζουμε την Ευρώπη» και πρόσθεσε πως «ζητάμε να θριαμβεύσει το δίκιο».

Και συνέχισε αναφέροντας ότι υπάρχει διαφωνία απόψεων, αλλά εν θερμώ δεν θα υπάρξει λύση.

Παράλληλα παρέπεμψε στις προτάσεις του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για την επίλυση της κρίσης ενώ κατέληξε ότι «ματαιοπονούν όσοι θέλουν να διώξουν την Ελλάδα από την Ευρώπη».

Οι ευρωβουλευτές καταχειροκρότησαν τον κ. Γλέζο μετά την ομιλία του.

Δείτε το βίντεο..
.

ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ


ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ  ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ  «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ (ΤΕΒΑ/FEAD)»
______________________________________________________
              Η Κοινωνική Σύμπραξη της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, με επικεφαλής εταίρο (Δικαιούχο) την Π.Ε. Πέλλας, πρόκειται να υλοποιήσει στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας δράσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής ή/και Βασικής Υλικής Συνδρομής, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ).

Το ΤΕΒΑ υποστηρίζει δράσεις σχετικά με τη συλλογή, μεταφορά, αποθήκευση και διανομή τροφίμων ή/και βασικής υλικής συνδρομής, καθώς επίσης στηρίζει συνοδευτικά μέτρα και δραστηριότητες που συμβάλλουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελουμένων. 
Στο πλαίσιο αυτό,


ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ

ΟΙ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙ που κατοικούν στα όρια της  Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας να υποβάλλουν Αιτήσεις Υπαγωγής στο  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής ή/και Βασικής Υλικής Συνδρομής.
Ωφελούμενοι των παροχών είναι:
1.                     Ενήλικα φυσικά πρόσωπα (άγαμα, διαζευγμένα, σε διάσταση ή σε χηρεία), που υποβάλλουν ατομική φορολογική δήλωση και δεν εμπίπτουν στις παρακάτω κατηγορίες των εξαρτώμενων μελών
2.                     Οικογένεια, δηλαδή ενότητα φυσικών προσώπων, που περιλαμβάνει ένα ή περισσότερα εξαρτώμενα μέλη ή ένα έγγαμο ζευγάρι ή ζευγάρι το οποίο έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, με ή χωρίς εξαρτώμενα μέλη.
3.                     Ως εξαρτώμενα μέλη θεωρούνται:
α. Τα άγαμα τέκνα, εφόσον:
                       είναι ανήλικα ή
                       είναι ενήλικα έως 25 ετών και φοιτούν σε σχολές ή σχολεία ή ινστιτούτα επαγγελματικής εκπαίδευσης ή κατάρτισης της ημεδαπής ή αλλοδαπής ή
                       είναι ενήλικα έως 25 ετών και είναι εγγεγραμμένα στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ ή υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία.
β. Τα παρακάτω φυσικά πρόσωπα με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67% εφόσον είναι άγαμα, διαζευγμένα σε χηρεία:
                       τέκνα ενός ή και των δυο συζύγων/γονέων
                       αδελφοί και αδελφές ενός εκ των δυο συζύγων/γονέων
γ. Οι ανιόντες
δ. Τα ανήλικα που στερούνται και των δυο φυσικών τους γονέων και έχουν έως τρίτου βαθμού συγγένεια με έναν εκ των δυο συζύγων/γονέων της οικογένειας, εφόσον δεν έχει εκδοθεί δικαστική απόφαση που αναθέτει την επιμέλεια σε άλλο πρόσωπο.
4.                     Τα φυσικά πρόσωπα που αναφέρονται στις περιπτώσεις α, γ και δ, δεν θεωρούνται εξαρτώμενα μέλη εάν το ετήσιο ατομικό τους εισόδημα υπερβαίνει το ποσό των 3.000 ευρώ.
5.                     Τα φυσικά πρόσωπα της περίπτωσης β. δεν θεωρούνται εξαρτώμενα μέλη εάν το ετήσιο ατομικό τους εισόδημα υπερβαίνει το ποσό των 6.000 ευρώ.
6.                     Άστεγοι, δηλαδή άτομα που διαμένουν, σε δημόσιους ή εξωτερικούς χώρους, διανυκτερεύουν σε ξενώνες ύπνου ή διαβιούν σε προσωρινά ή πρόχειρα καταλύματα, τα οποία δεν πληρούν τις αναγκαίες τεχνικές προδιαγραφές και δεν διαθέτουν τις βασικές υπηρεσίες ύδρευσης και ηλεκτροδότησης.

Εξαιρέσεις

α. Άτομα τα οποία φιλοξενούνται ή περιθάλπονται σε Μονάδες Κλειστής Φροντίδας ή σε Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης.
β. Άτομα, τα οποία φιλοξενούνται σε Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης (Οικοτροφεία, Ξενώνες) ή είναι ωφελούμενοι του Προγράμματος Προστατευμένων Διαμερισμάτων του αρ.9 του Ν.2716/99.
γ. Άτομα ή οικογένειες, οι οποίοι είναι ωφελούμενοι του προγράμματος «Στέγαση και Επανένταξη» και για όσο διαρκεί η υλοποίηση του προγράμματος.
δ. Άτομα τα οποία αν και είχαν την υποχρέωση, δεν υπέβαλαν δήλωση φορολογίας εισοδήματος (Ε1, Ε2 καιΕ3) και δήλωση ακίνητης περιουσίας για το τελευταίο οικονομικό έτος, εκτός εάν υποβάλουν εκπρόθεσμα τις αντίστοιχες δηλώσεις. Η παρούσα εξαίρεση δεν αφορά στην ομάδα των αστέγων.


Εισοδηματικά κριτήρια ωφελουμένων (πραγματικό εισόδημα):
·                3.000 € ετησίως για μεμονωμένο άτομο
·                4.500 € ετησίως για το ζευγάρι
·                Προσαυξανόμενο κατά 1.500 € για κάθε ενήλικο εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας και 900 € ετησίως για κάθε ανήλικο εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας.
·                Στη μονογονεϊκή οικογένεια (οικογένεια που προστατεύεται από έναν μόνο γονέα, άγαμο, σε χηρεία ή διαξευγμένο) το πρώτο εξαρτώμενο ανήλικο μέλος λογίζεται ως ενήλικας
·                Ως πραγματικό εισόδημα νοείται το συνολικό καθαρό πραγματικό εισόδημα όλων των κατηγοριών (ημεδαπής ή αλλοδαπής προέλευσης), που έλαβαν όλα τα μέλη της ωφελούμενης μονάδας στη διάρκεια του οικονομικού έτους  − μετά την αφαίρεση των φόρων, των εισφορών για κοινωνική ασφάλιση, των κρατήσεων του ν. 4093/2012 ή υπέρ δημοσίου, της εισφοράς αλληλεγγύης του ν. 3986/2011. Στο συνολικό καθαρό πραγματικό εισόδημα συμπεριλαμβάνεται και το σύνολο των επιδομάτων και άλλων ενισχύσεων, με τις εξαιρέσεις που αναφέρονται παρακάτω, καθώς και το εισόδημα που απαλλάσσεται από το φόρο ή φορολογείται με ειδικό τρόπο.
·                Στο συνολικό πραγματικό εισόδημα δεν περιλαμβάνονται:
α. αντικειμενικές δαπάνες και τεκμήρια διαβίωσης
β. Διατροφές που καταβάλλονται στο ανήλικο τέκνο με δικαστική απόφαση, ή με συμβολαιογραφική πράξη ή με ιδιωτικό έγγραφο, το επίδομα αναδοχής, καθώς και το εξωϊδρυματικό επίδομα ή προνοιακά επιδόματα αναπηρίας που χορηγούνται από το κράτος, κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 11 παρ. 3 του Ν. 4172/2013.

Περιουσιακά κριτήρια:

α. Η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας (στην Ελλάδα ή/και στο εξωτερικό) να μην υπερβαίνει τις 115.000 ευρώ κατ’ άτομο, προσαυξανόμενη κατά 20.000 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικα και κατά 15.000 για κάθε εξαρτώμενο ανήλικο και με ανώτατο συνολικό όριο για κάθε άτομο ή οικογένεια το ποσό των 250.000 ευρώ.
β. Το συνολικό ύψος των καταθέσεων του ατόμου ή του συνόλου των μελών της οικογένειας σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας και του εξωτερικού ή/και η τρέχουσα αξία μετοχών, ομολόγων κ.λπ., να μην υπερβαίνει για το τελευταίο οικονομικό έτος το διπλάσιο του ορίου εισοδήματος για την λήψη των παροχών της παρούσας απόφασης.
γ. Δεν γίνονται δεκτές αιτήσεις ατόμων και οικογενειών τα οποία έχουν στην ιδιοκτησία τους αεροσκάφη, ελικόπτερα IX, ανεμόπτερα και δεξαμενές κολύμβησης (πισίνες), και ιδιωτικά σκάφη αναψυχής , άνω των 5 μέτρων και με κινητήρα ισχύος άνω των 50 κυβικών εκατοστών.

Έτος Αναφοράς των κριτηρίων επιλογής: Οικονομικό έτος 2015 (χρήση 2014)
Προθεσμία Αιτήσεων: Από 15.07.2015 έως 05.08.2015

Τρόπος Υποβολής Αιτήσεων:
Η Αίτηση των δυνητικά ωφελουμένων υποβάλλεται ηλεκτρονικά:
·                είτε ιδιωτικά, με χρήση των κωδικών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (TAXIS)
·                 είτε μέσω των Εταίρων  της Κοινωνικής Σύμπραξης
·                Η Αίτηση θα είναι προσβάσιμη από ηλεκτρονική εφαρμογή προσαρτημένη στην ιστοσελίδα https://www.idika.org.gr/teba/ και επέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης του Ν. 1599/1986.


ΣΗΜΕΙΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ:
1. ΔΗΜΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ
·                Δ/νση :Διοικητήριο Έδεσσας (ισόγειο, Δ/νση Δημόσιας Υγείας, γραφεία 3 & 4)
·                Αρμόδια Υπάλληλος : Σίσκου Δήμητρα (αναπληρώτρια Μητσάκη Ελισάβετ)
·                Ημέρες : Δευτέρα - Παρασκευή
·                ‘Ωρες : 08.00 – 14.00

2. ΔΗΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ
·                Δ/νση: X’’δημητρίου & Εθν. Αντιστάσεως, Δημαρχιακό Μέγαρο, Γιαννιτσά
·                Αρμόδια Υπάλληλος : Καμτσίκη Παρασκευή
·                Ημέρες : Δευτέρα – Παρασκευή
·                Ώρες : 08.00 – 14.00

3. ΔΗΜΟΣ ΣΚΥΔΡΑΣ
·                Δ/νση: Εθν. Αντιστάσεως 20, Δημαρχιακό Μέγαρο, Σκύδρα
·                Αρμόδια Υπάλληλος : Γραμματοπούλου Εύχαρις
·                Ημέρες : Δευτέρα – Παρασκευή
·                Ώρες : 08.00 – 14.00

4. ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
·                Δ/νση: Πλ. Αγγελή Γάτσου, Δημαρχιακό Μέγαρο, Αριδαία
·                Αρμόδια Υπάλληλος : Χατζηαβραμίδου Ευδοκία
·                Ημέρες : Δευτέρα – Παρασκευή
·                Ώρες : 08.00 – 14.00

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Αρμόδια: Ελένη Καραντώνη
Τηλέφωνο: 2381351276
Δ/νση: Διοικητήριο Έδεσσας, Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Πέλλας
e-mail: e.karantoni@pella.gr

Δικτυακός τόπος: http://www.pkm.gov.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=220 

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ




Την ώρα που ένα αντρόγυνο κοιμάται, ακούγεται από την ταράτσα ένας εκκωφαντικός θόρυβος. 

ΔΕΝ ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΦΩΣ ΝΕΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΟΣΟ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕΣ

Δεν κόβονται φως, νερό, τηλέφωνο
Για το διάστημα που οι τράπεζες παραμένουν σε αργία δεν φαίνεται να υπάρχει κίνδυνος διακοπής. «Παγώνουν» οι κατασχέσεις για ασφαλιστικές οφειλές.
Την ώρα που οι πολύωρες αναμονές των πολιτών στα ΑΤΜ των τραπεζών συνεχίζονται, πολύς είναι ο κόσμος που έχει τους λογαριασμούς του απλήρωτους, αφού τα χρήματα της ανάληψης δεν επαρκούν. 
Πάντως, για το διάστημα που οι τράπεζες παραμένουν σε αργία, δεν φαίνεται να υπάρχει κίνδυνος διακοπής σε φως, νερό και τηλέφωνο. 
ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ αλλά και οι εταιρείες τηλεφωνίας φέρονται να μην επιθυμούν να προχωρήσουν σε οποιοδήποτε διακοπή παροχής υπηρεσιών για ληξιπρόθεσμες οφειλές καθ’ όλη τη διάρκεια των ημερών που τα υποκαταστήματα των τραπεζών δεν λειτουργούν. 

Η ΔΕΗ δεν θα κόβει το ρεύμα 

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και οι εργαζόμενοι του Ομίλου θα υποστηρίξουν, στο μέτρο του δυνατού, κάθε προσπάθεια της διοίκησης του Ομίλου ΔΕΗ για την ομαλή λειτουργία του συστήματος ηλεκτροδότησης και αντιμετώπισης των προβλημάτων που ενδεχομένως θα δημιουργηθούν, ενώ είναι ευνόητο ότι δεν θα υπάρξουν διακοπές παροχών λόγω των προβλημάτων ρευστότητας που υπάρχουν στα νοικοκυριά.

«Παγώνουν» οι κατασχέσεις για ασφαλιστικές οφειλέςΓια το διάστημα που οι τράπεζες δεν λειτουργούν και για τρεις ημέρες αφότου ανοίξουν δεν προσμετρώνται προσαυξήσεις σε ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία ενώ παγώνουν και οι καταχέσεις σε όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία.

Σύμφωνα με τις εντολές του κ. Στρατούλη, μέχρι να κηρυχθεί η λήξη της τραπεζικής αργίας, οι ήδη εκδοθείσες κατασχέσεις εις χείρας τραπεζών κατά οφειλετών των ασφαλιστικών ταμείων δεν θα επιδίδονται προς εκτέλεση.

Στη βάση αυτή, οι δικαστικοί επιμελητές στους οποίους έχουν ήδη παραδοθεί οι εν λόγω κατασχέσεις, θα πρέπει να ενημερωθούν γρήγορα, ώστε να τις επιστρέψουν ανεπίδοτες στην υπηρεσία.

Ωστόσο, μετά τη λήξη της τραπεζικής αργίας και εφόσον διαπιστώνεται μη υπαγωγή των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε καθεστώς ρύθμισης, οι κατασχέσεις θα προχωρούν εκ νέου προς επίδοση στα αρμόδια πιστωτικά ιδρύματα.


Δωρεάν Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μέχρι τις 10 ΙουλίουΜέχρι τις 10 Ιουλίου παρατάθηκε το μέτρο της δωρεάν μετακίνησης των πολιτών στις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης.

Το μέτρο της δωρεάν μετακίνησης των πολιτών αφορά στις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, που λειτουργούν από τους συγκοινωνιακούς φορείς ΟΑΣΑ ΑΕ, ΟΣΥ ΑΕ, ΣΤΑΣΥ ΑΕ (λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, τραμ) .

Η εφαρμογή του μέτρου προβλέπεται στο νόμο 4331/2015-ΦΕΚ Α69/01, (άρθρο 77), και η νέα παράταση τίθεται σε εφαρμογή με σχετική Υπουργική Απόφαση.

Η δωρεάν μετακίνηση του επιβατικού κοινού σε όλες τις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, εντάσσεται στο πλαίσιο των μέτρων αλληλεγγύης για τη στήριξη των πολιτών, που έχει θέσει σε εφαρμογή η Κυβέρνηση.



ΠΗΓΗ...http://www.euro2day.gr

ΤΕΛΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΣΗΣ ΑΔΕΙΩΝ ΓΙΑ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΥΣ-ΗΛΕΚΤΡΟΣΥΓΚΟΛΛΗΤΕΣ-ΘΕΡΜΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ

Ενημερώνουμε τους κατόχους άδειας υδραυλικού, τεχνίτη ή εγκαταστάτη αερίων καυσίμων, ηλεκτροσυγκολλητή, οξυγονοκολλητή, θερμαστή, πρακτικού μηχανικού και εργοδηγών μηχανολόγων, που δεν έχουν καταθέσει μέχρι τώρα αίτηση, ότι η τελευταία ημερομηνία για αντιστοίχιση των αδειών τους- σύμφωνα με τα Π.Δ. 112/2012, 114/2012 και 115/2012- είναι η 11/7/2015.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με την Υπηρεσία μας.

                            Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ  

                       ΜΑΝΔΑΛΗΣ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...