Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Γυρνάει ο άντρας στο σπίτι ενθουσιασμένος και λέει στη γυναίκα του :

ΟΓΑ: ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ

ΟΓΑ: Παράταση για καταβολή ασφαλιστικών εισφορών

Νεα παράταση έως τις 24 Ιουλίου έδωσε η διοίκηση του ΟΓΑ για την πληρωμή  των ασφαλιστικών εισφορών του Β’ εξαμήνου 2014 του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης. Η παράταση δόθηκε λόγω της τραπεζικής αργίας.

Σημειώνεται ότι η καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών είχε όριο την 30η Ιουνίου, αλλά λόγω των περιορισμών στις τραπεζικές συναλλαγές ο ΟΓΑ είχε δώσει πρώτη παράταση έως τις 10 Ιουνίου.

 Επειδή όμως τα capital controls διατηρούνται ακόμα η διοίκηση του Οργανισμού αποφάσισε να δώσει μια ακόμα παράταση. 

Επίσης, έως τις 24 Ιουλίου παρατείνεται και η προθεσμία πληρωμής των δόσεων, μέσω της Τράπεζας Πειραιώς, χωρίς καμία επιβάρυνση για τους ασφαλισμένους που έχουν ενταχθεί σε ρύθμιση και η οποία έληγε εντός  του χρονικού διαστήματος ισχύος της τραπεζικής αργίας (από 29-06-2015 έως και 15-07-2015).

 Σε κάθε περίπτωση, οι πληρωμές  μπορούν να πραγματοποιηθούν σε οποιοδήποτε κατάστημα Τράπεζας ή μέσω ΕΛ.ΤΑ,  με την ειδική ειδοποίηση  που έχει ήδη αποσταλεί στους ασφαλισμένους, χωρίς καμία επιβάρυνση.

www.dikaiologitika.gr

ΣΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ Ο 94ΧΡΟΝΟΣ ΛΟΓΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΑΟΥΣΒΙΤΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο 94χρονος Όσκαρ Γκρόνινγκ, ο άντρας που είχε καθήκοντα λογιστή στο κολαστήριο του Άουσβιτς, καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση καθώς κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο του γερμανικού Λύνεμπουργκ για συνέργεια στη δολοφονία 300.000 Εβραίων.
Ο Γκρόνινγκ έχει προβλήματα υγείας και το εάν η ποινή του θα εκτιθεί θα κριθεί σε δεύτερη φάση.
Ο Γκρόνινγκ, ο οποίος έγινε 94 ετών στις 10 Ιουνίου, δικάστηκε για «συνέργεια σε διακεκριμένες δολοφονίες»  και κατηγορούνταν ότι συνέβαλε στην αποστολή, την άνοιξη του 1944, 300.000 Εβραίων της Ουγγαρίας στους θαλάμους αερίων του Άουσβιτς, που έχει γίνει παγκόσμιο σύμβολο του Ολοκαυτώματος.
Ο 94χρονος είναι πιθανότατα από τους τελευταίους που δικάζονται για ναζιστικά εγκλήματα, αφού οι λίγες τελευταίες δικαστικές έρευνες που εκκρεμούν στην Γερμανία τίθενται εν αμφιβόλω λόγω της ηλικίας των υπόπτων.
Ο Όσκαρ Γκρόνινγκ κατατάχθηκε στα Waffen SS το 1941 και μεταφέρθηκε στη διοίκηση του στρατοπέδου του Άουσβιτς το 1942. Ο ίδιος ορκίζεται ότι δεν έχει δώσει ποτέ «ούτε ένα χαστούκι» σε οποιονδήποτε. Άλλωστε, στο κατηγορητήριο δεν τού είχε αποδοθεί καμία άμεση βιαιοπραγία, ωστόσο τον τοποθετεί στην αλυσίδα του μηχανισμού εξόντωσης.
Ο Γκρόνινγκ κατηγορούνταν όμως ότι άρπαζε τα χρήματα των εκτοπισμένων για να τα στείλει στο Βερολίνο και ότι παρέστη τουλάχιστον μία φορά στη διαδικασία της «επιλογής» στην είσοδο του στρατοπέδου για τον διαχωρισμό όσων ήσαν ικανοί προς εργασία και όσων προορίζονταν για άμεση εξόντωση.
Διατηρώντας τις αποσκευές της προηγούμενης ομάδας για να τις λεηλατήσει μπροστά στα μάτια των νεοαφιχθέντων, ο νεαρός λοχαγός απέφυγε την πρόκληση κύματος πανικού και σκοπίμως διευκόλυνε μία διαδικασία εξόντωσης χωρίς έκτροπα.
Ο Οσκαρ Γκρόνινγκ βρέθηκε στο προσκήνιο το 2005 όταν εμφανίσθηκε στο ντοκιμαντέρ του BBC «Αουσβιτς: Οι Ναζί και η Τελική Λύση», στο οποίο περιέγραφε πως το γεγονός ότι ήλθε αντιμέτωπος με αρνητές του Ολοκαυτώματος τον οδήγησε να μιλήσει. «Το βλέπω ως αποστολή μου τώρα, στην ηλικία μου, να αντιμετωπίζω αυτά τα πράγματα που έχω ζήσει και να αντιμετωπίσω τους αρνητές του Ολοκαυτώματος που ισχυρίζονται ότι δεν συνέβη ποτέ. Είδα τα κρεματόρια, είδα τους φούρνους».
Ωστόσο, την ίδια χρονιά, ο Γκρόνινγκ αρνήθηκε την ενοχή του λέγοντας στο περιοδικό Der Spiegel: «Συνεργός θα ήταν υπερβολικό για μένα. Θα περιέγραφα τον ρόλο μου ως ένα μικρό δόντι στα γρανάζια. Αν αυτό το ονομάζετε ενοχή, τότε είμαι ένοχος, αλλά όχι εκουσίως. Από νομικής απόψεως, είμαι αθώος».


Πηγή:  http://www.iefimerida.gr/

ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΤΟΥ "NOSFERATU"



Μοιάζει σαν μια σκηνή από μια από τις θρυλικές ταινίες τρόπο που σκηνοθέτησε ο γνωστός δημιουργός αλλά το κεφάλι του Φρήντριχ Βίλχελμ Μουρνάου σκηνοθέτη του Nosferatu που πέθανε το 1931 κλάπηκε από τον οικογενειακό τάφο του σε ένα νεκροταφείο της Γερμανίας.

   Η σύληση του τάφου έγινε στο Stahnsdorf περίπου 12 μίλια νοτιοδυτικά από το κεντρικό Βερολίνο σύμφωνα με το Variety. Οι τάφοι παρόλα αυτά των αδερφών Μουρνάου δεν είχαν πειραχτεί περαιτέρω.

   Υπολείμματα κεριού βρέθηκαν κοντά στον τάφο που δείχνουν ότι είχαν αναφτεί κεριά και πιθανότατα υπάρχουν αποκρυφιστικά κίνητρα πίσω από την κλοπή. 

  Ο Μουρνάου είναι γνωστός για το κλασικό εξπρεσιονιστικό ασπρόμαυρο φιλμ του βαμπιρικού τρόμου του 1922 που αργότερα ξαναγύρισε ο Werner Herzog. Σκηνοθέτησε επίσης την ταινία Sunrise με την οποία κέρδισε πολλά όσκαρ στην πρώτη τελετή που έγινε ποτέ για τα βραβεία της Αμερικάνικης Ακαδημίας Κινηματογράφου.

   Πέθανε σε ηλικία 42 ετών από αυτοκινητιστικό ατύχημα στην Καλιφόρνια αλλά θάφτηκε στην γενέτειρα του, την Γερμανία.

   Η Der Spiegel μεταδίδει ότι οι υπεύθυνοι του νεκροταφείου σκέφτονται αν θα πρέπει να επισφραγίσουν τον τάφο μιας και δεν είναι η πρώτη φορά που έχει παραβιαστεί. 



 Πηγή: www.lifo.gr

ΝΕΚΡΟΣ Ο 15ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΟΣ ΤΟΥ NICK CAVE



Νεκρός είναι ο 15χρονος γιος του διάσημου τραγουδιστή Nick Cave.
 O έφηβος Arthur βρήκε τραγικό θάνατο όταν έπεσε από γκρεμό 18 μέτρων στο Ovingdean του Brighton, στο ανατολικό Sussex.

   Η αστυνομία εντόπισε τον άτυχο Arthur το απόγευμα της Τρίτης και τον μετέφερε στο County Hospital Royal στο Sussex, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον επαναφέρουν στη ζωή, διαπιστώθηκε τελικά ο θάνατός του.  

Ο γκρεμός από τον οποίο έπεσε ο 15χρονος 

Τα αίτια του θανάτου εξετάζονται από τον ιατροδικαστή, ο οποίος ωστόσο δεν έχει κάνει λόγο για εγκληματική ενέργεια. Ο Arthur ήταν δίδυμος αδελφός του Earl. Οι δυο τους είχαν πρωταγωνιστήσει στο 20,000 Days on Earth, μια ταινία για τη ζωή του Nick Cave.

   O Nick Cave και η σύζυγός του ανακοίνωσαν το θάνατο του γιου τους μέσω μιας λιτής επιστολής.
  «Ο γιος μας Arthur πέθανε την Τρίτη το βράδυ. Ήταν το όμορφο, χαρούμενο αγαπημένο μας αγόρι. Ζητούμε να σεβαστείτε την ιδιωτικότητά μας, προκειμένου να θρηνήσουμε αυτήν την δύσκολη στιγμή»

Με τον δίδυμο αδελφό του και τον διάσημο πατέρα τους 

Η ΒΟΥΛΗ "ΚΑΙΓΕΤΑΙ", Η ΘΟΔΩΡΑ ΤΖΑΚΡΗ ΨΩΝΙΖΕΙ ΣΤΗΝ "ΛΟΥΙΖΑ"

Η Βουλή «καίγεται», η Θεοδώρα Τζάκρη ψωνίζει στην «Λουίζα» [εικόνα]
Την πιο ακριβή μπουτίκ του Κολωνακίου, «Λουίζα», επί της Σκουφά, επέλεξε η Θεοδώρα Τζάκρη για να κάνει τα ψώνια της, την ώρα που οι συνάδελφοί της έδιναν μάχη στη Βουλή για τη συμφωνία.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ψηφίσει «ναι» στη συμφωνία που φέρνει απόψε η κυβέρνηση, οπότε ένιωθε απελευθερωμένη από το βάρος και βγήκε στο Κολωνάκι για ψώνια.
Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι δεν την πείραζαν τα αδιάκριτα μάτια και δεν έδειξε να δίνει σημασία στο γεγονός ότι πιθανώς κάποιος να την είχε εντοπίσει.
Η κ. Τζάκρη αγόρασε δύο φούστες και αξεσουάρ για τον λαιμό και τα χέρια.
Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες του iefimerida, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απαίτησε να της στείλουν τα ψώνια στο σπίτι, σήμερα!



Πηγή:  http://www.iefimerida.gr

Η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΟΙΩΝ, ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΣΧΕΣΕΩΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ;

Η οικονομική χρεοκοπία έχει τέλος. Η ιστορία μάς έχει διδάξει πως ο χρόνος επουλώνει τις πρακτικές αιμορραγίες, ενώ συχνά αντισώματα αναπτύσσονται που αποτρέπουν την επανάληψή τους. Είτε στην προσωπική, οικιακή κλίμακα είτε στις διαστάσεις ενός κράτους, η νομισματική χρεοκοπία έχει πάντα ημερομηνία λήξης.
Αναρωτιέμαι αν η χρεοκοπία αξιών και εννοιών, θεσμών και σχέσεων ακολουθεί την ίδια χρονική πορεία. Δυστυχώς τα συμπεράσματα δεν είναι ευχάριστα. Υπήρξαν κοινωνίες που χάθηκαν οικονομικά και πρακτικά αλλά στάθηκαν στο ύψος τους βασιζόμενες στις υψηλές αξίες και ιδέες που είχαν κατακτήσει. Εχουμε πολλά παραδείγματα. Και, αντίστροφα, εύκολα ανασύρουμε από τη μνήμη μας περιόδους πνευματικής παρακμής που εκμηδένισαν την όποια οικονομική άνθιση διαγράφοντάς τες από τις σελίδες της ιστορίας.
Με φοβίζει στη χώρα μας, αυτές τις σκιερές ημέρες, η εδραιωμένη πλέον χρεοκοπία των ιδεών, των εννοιών, των συμβόλων, των πνευματικών αρχών, της πίστης και της ψυχικής υπέρβασης. Έχουν υπονομευθεί, κατασυκοφαντηθεί και πληγεί θανάσιμα λέξεις όπως Δημοκρατία, Βουλή, Ευρώπη, Λαός, αξιοπρέπεια, εταίροι, αλληλεγγύη, δέσμευση, αλήθεια. Ακόμη και ο κατηγορηματικός σε κάθε γλώσσα τόνος των λέξεων ναι και όχι απέκτησε χαρακτηριστικά διφορούμενα, αποχρώσεις που χρήζουν ερμηνείας, τελικά κρυψίνοια και υπεκφυγή. Διάβασα μέχρι και μία σατιρική, στα όρια του χυδαίου, παράφραση των στίχων του Σίλερ που μελοποίησε ο Μπετόβεν στο φινάλε της 9ης Συμφωνίας επειδή η παρτιτούρα αυτή έγινε ο ύμνος της ενωμένης Ευρώπης.
intoversion_sensitiveΜήπως αυτή η χρεοκοπία είχε ήδη συντελεστεί και η οικονομική και πολιτική μας χρεοκοπία είναι απλώς η ολοκλήρωσή ή η επικύρωσή της; Είμαστε πνευματικά άοπλοι εμπρός στα διλήμματα που έθεσε η ιστορία στον ούτως ή άλλως δύσκολο δρόμο μας. Φάνηκαν όλα μας τα προβλήματα και οι αναπηρίες, κακοφόρμισαν οι πληγές της παιδείας και της αγωγής μας. Ξέβρασε η κρίση τον χειρότερό μας εαυτό. Η δυσκολία μας να συζητήσουμε, η θλιβερή μας λεξιπενία, η αναγωγή του εφήμερου λόγου σε αξία και ο χωρίς ενδοιασμούς υποβιβασμός της σημασίας του μακρόπνοου στοχασμού είναι λίγα από τα επιτεύγματα του «χειρότερου εαυτού» με συνδετικό υλικό την παντελή έλλειψη στοιχειώδους αγωγής.
Ακόμη δεν μπορώ να πιστέψω και προσπαθώ, δυστυχώς χωρίς επιτυχία, να διαγράψω από τη σκέψη μου τη φρασεολογία και τον τόνο υπεράσπισης του Ναι και του Οχι. Πώς θα ξεχαστεί αυτή η ασχήμια, με τι ξεβάφει αυτό το ρυπαρό σημάδι του αγοραίου διχασμού;
Η Ελλάδα ήταν και θα είναι –ακόμη και χωρίς εμάς– το απόλυτο άθροισμα αξιών και ιδεών, πολιτισμού. Τι μας κάνει να πιστεύουμε πως έχουμε ηθικό πλεονέκτημα να υπερασπιζόμαστε την Ελλάδα χωρίς να έχουμε κατακτήσει ως κοινωνία τις στοιχειώδεις αρχές αυτού του ιδεώδους; Με ποιο πνευματικό αντίκρισμα μπερδεύουμε στα λόγια μας έναν στίχο του Αισχύλου χωρίς να έχουμε καταβάλει την παραμικρή προσπάθεια κατανόησης και μετουσίωσής του σε βίωμα; Φοβόμαστε και βλέπουμε παντού εχθρούς επειδή γνωρίζουμε πως τελικά δεν είμαστε αυτό που θα θέλαμε ή που θα έπρεπε να είμαστε. Η άγνοια είναι η μόνη φυλακή. Η πνευματική χρεοκοπία έχει συνώνυμο τον θάνατο.
Η Ελλάδα έχει ελπίδα να ζήσει μόνον αν στραφεί στη γνώση και στην αναζήτηση της αλήθειας. Με τα δάνεια, τις πολιτικές ρητορείες και τις ανώδυνες διευθετήσεις απλά και άχρονα θα επιζήσει, προσπαθώντας να διακρίνει στο σκοτάδι τους πραγματικούς «Ελληνες» που «μετέχουν της ημετέρας παιδείας», απ’ όποιο τόπο κι αν κατάγονται.
* Ο κ. Φίλιππος Τσαλαχούρης είναι συνθέτης

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ "ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ"



Οργασμός εργασιών και ανακαίνισης στο κοινοτικό γυμναστήριο "ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΖΙΒΑΝΗΣ" των Προμάχων, όπου η διοίκηση του συλλόγου έχει ανασκουμπωθεί και με την αφιλοκερδή συμμετοχή , μελών του συλλόγου, φιλάθλων και απλών κατοίκων του χωριού, έχουν επιδοθεί σε έναν δημιουργικό αγώνα δρόμου για τον εξωραϊσμό του γηπέδου και των υλικοτεχνικών εγκαταστάσεων.

Συγκεκριμένα, γίνεται μια εμπεριστατωμένη και άρτια γεωπονική συντήρηση του χλοοτάπητα, ενώ το κτίριο των αποδυτηρίων έχει αναδιαρθρωθεί ριζικά, με σκοπό να γίνουν οι εγκαταστάσεις πιο ευρύχωρες και λειτουργικές.
 Δημιουργούνται δυο τεράστιες αίθουσες γηπεδούχων-φιλοξενούμενων, με ανεξάρτητες τουαλέτες και μπάνια, ενώ θα τοποθετηθούν και ατομικά ιματιοφυλάκια για τον κάθε ποδοσφαιριστή.
Ταλαντούχος "γκραφιτάς" του χωριού, επιμελείται την καλλιτεχνική εντύπωση του σήματος του ιστορικού μας συλλόγου, σε ένα τεράστιο τμήμα, τοίχου του κτιρίου, κάνοντάς το να φαντάζει από όλες της γωνιές του γηπέδου.
 Τοποθετήθηκε νέος βόθρος, και το κυλικείο του γηπέδου μετεγκαταστάθηκε σε νέα πιο λειτουργική θέση.
Στα προσεχή σχέδια της διοίκησης, είναι και η κατασκευή σκεπής, με το τελείωμα της οποίας θα δοθεί τέλος στα συχνά προβλήματα του κτιρίου, εξαιτίας των διαρροών.

Όπως μας δήλωσε ο γενικός αρχηγός του συλλόγου Βασίλης Δήμπαλας, "είναι πολύ συγκινητική και ελπιδοφόρα η μεγάλη συμμετοχή πολλών εθελοντών, οι οποίοι βοηθούν τον σύλλογο ποικιλοτρόπως".
Να θυμίσουμε ότι κυκλοφόρησαν οι κάρτες διαρκείας του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας και διανέμονται από στελέχη της ομάδας, ενώ σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσει η "βασανιστική" προετοιμασία των παικτών, υπό την αυστηρή εποπτεία του προπονητή Βασίλη Σαμαρά.
Τέλος να υπενθυμίσουμε την έναρξη των εργασιών για το "ΦΡΑΓΜΑ ΠΑΡΤΥ" που διοργανώνει με τεράστια επιτυχία ο σύλλογος και φέτος φιλοδοξεί να σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ, ετοιμάζοντας ένα διήμερο "δυναμίτη"¨. 
















ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ "ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ 2015" ΤΟΥ Μ.Χ.Σ. ΠΡΟΜΑΧΩΝ;



Όπως πληροφορηθήκαμε από εγκυρότατες πηγές, το αναβληθέν λόγω των ραγδαίων εξελίξεων, "Πολιτιστικό Αντάμωμα 2015"

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΑΠΟΡΩΝ



ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ  ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ(ΤΕΒΑ/FEAD)

Ο Δήμος Αλμωπίας ως εταίρος στο Πρόγραμμα Επισιτιστικής Βοήθειας και Βασικής Υλικής Συνδρομής για τους Απόρους (ΤΕΒΑ) ενημερώνει όλους τους ενδιαφερόμενους για λήψη βοήθειας (δυνητικά ωφελούμενους), ότι οι προϋποθέσεις υποβολής αιτήσεων σύμφωνα με το αρμόδιο Υπουργείο είναι οι εξής:

1. Οι ενδιαφερόμενοι έχουν δύο τρόπους υποβολής των αιτήσεών τους.
α) Μέσω του Δήμου Αλμωπίας. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να προσκομίσουν στο αρμόδιο Γραφείο του Δήμου  στο τμήμα Κοινωνικής Προστασίας : ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, Ταυτότητα, Ε1 και Ε9 του 2015 (οικονομικό έτος 2014).
β) Μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος μπορούν να συμπληρώσουν τις αιτήσεις μόνοι τους. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν επιπλέον των παραπάνω δικαιολογητικών και τους κωδικούς TAXIS.
2. Οι αιτήσεις θα πρέπει να εκτυπώνονται, να υπογράφονται και να φυλάσσονται.

3. Η υποβολή των αιτήσεων θα είναι δυνατή από τις 15/07/2015 έως και 05/08/2015. Τυχόν τροποποιήσεις των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί θα γίνονται έως και 05/08/2015.

4. Η ΗΔΙΚΑ σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες θα κάνει την διασταύρωση των στοιχείων. Ο κάθε ωφελούμενος ή πιστοποιημένος χρήστης θα μπορεί να μπαίνει με τους κωδικούς του και να ενημερώνεται σε τι κατάσταση βρίσκεται η αίτησή του (έλεγχος – διασταύρωση, έγκριση) στον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.eiead.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=332&Itemid=221&lang=el

5. ΠΡΟΣΟΧΗ: Όσοι δεν έχουν υποβάλλει την φορολογική τους δήλωση του 2015, δεν μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα.


Προϋποθέσεις εισαγωγής στο πρόγραμμα:
ΟΙ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙ που κατοικούν στα όρια του Δήμου Αλμωπίας, να υποβάλλουν Αιτήσεις Υπαγωγής στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής ή/και Βασικής Υλικής Συνδρομής.
Ωφελούμενοι των παροχών είναι:
1.Ενήλικα φυσικά πρόσωπα (άγαμα, διαζευγμένα, σε διάσταση ή σε χηρεία), που υποβάλλουν ατομική φορολογική δήλωση και δεν εμπίπτουν στις παρακάτω κατηγορίες των εξαρτώμενων μελών
2.Οικογένεια, δηλαδή ενότητα φυσικών προσώπων, που περιλαμβάνει ένα ή περισσότερα εξαρτώμενα μέλη ή ένα έγγαμο ζευγάρι ή ζευγάρι το οποίο έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, με ή χωρίς εξαρτώμενα μέλη.
3.Ως εξαρτώμενα μέλη θεωρούνται:
α. Τα άγαμα τέκνα, εφόσον:
•είναι ανήλικα ή
•είναι ενήλικα έως 25 ετών και φοιτούν σε σχολές ή σχολεία ή ινστιτούτα επαγγελματικής εκπαίδευσης ή κατάρτισης της ημεδαπής ή αλλοδαπής ή
•είναι ενήλικα έως 25 ετών και είναι εγγεγραμμένα στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ ή υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία.
β. Τα παρακάτω φυσικά πρόσωπα με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67% εφόσον είναι άγαμα, διαζευγμένα σε χηρεία:
•τέκνα ενός ή και των δυο συζύγων/γονέων
•αδελφοί και αδελφές ενός εκ των δυο συζύγων/γονέων
γ. Οι ανιόντες
δ.Τα ανήλικα που στερούνται και των δυο φυσικών τους γονέων και έχουν έως τρίτου βαθμού συγγένεια με έναν εκ των δυο συζύγων/γονέων της οικογένειας, εφόσον δεν έχει εκδοθεί δικαστική απόφαση που αναθέτει την επιμέλεια σε άλλο πρόσωπο.
4.Τα φυσικά πρόσωπα που αναφέρονται στις περιπτώσεις α, γ και δ, δεν θεωρούνται εξαρτώμενα μέλη εάν το ετήσιο ατομικό τους εισόδημα υπερβαίνει το ποσό των 3.000 ευρώ.
5.Τα φυσικά πρόσωπα της περίπτωσης β. δεν θεωρούνται εξαρτώμενα μέλη εάν το ετήσιο ατομικό τους εισόδημα υπερβαίνει το ποσό των 6.000 ευρώ.
6.Ως βρεφική ηλικία για τις ανάγκες του Επιχειρησιακού Προγράμματος <<Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/GEAD)>>, χαρακτηρίζεται το διάστημα από την γέννηση του παιδιού, έως το τέλος του 2ου έτους.
7.Άστεγοι, δηλαδή άτομα που διαμένουν, σε δημόσιους ή εξωτερικούς χώρους, διανυκτερεύουν σε ξενώνες ύπνου ή διαβιούν σε προσωρινά ή πρόχειρα καταλύματα, τα οποία δεν πληρούν τις αναγκαίες τεχνικές προδιαγραφές και δεν διαθέτουν τις βασικές υπηρεσίες ύδρευσης και ηλεκτροδότησης.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΟΜΑΔΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ_ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΛΛΑΣ



Σε αδιέξοδο οι αγρότες Ημαθίας και Πέλλας με το μπλοκάρισμα των εξαγωγών
Διαπεριφερειακή σύσκεψη με πρωτοβουλία των Αντιπεριφερειαρχών Ημαθίας & Πέλλας

Ευρεία διαπεριφερειακή σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα (15/7) στην Έδεσσα, στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, μετά από τις δυσχέρειες στις εξαγωγές των αγροτικών προϊόντων, λόγω αδυναμίας πραγματοποίησης των διατραπεζικών συναλλαγών. Στη σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των κ.κ. Αντιπεριφερειαρχών Ημαθίας και Πέλλας Κώστα Καλαϊτζίδη και Θεόδωρου  Θεοδωρίδη αντίστοιχα συμμετείχαν ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Τρύφων Τσαντάκης, ο Πρόεδρος της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας  κ. Χρήστος Γιαννακάκης, στελέχη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πέλλας, εκπρόσωποι αγροτικών συνεταιρισμών και οργανώσεων της Π.Ε. Πέλλας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης έδωσε το στίγμα της συνάντησης υπογραμμίζοντας ότι όλοι αναγνωρίζουν τις κρίσιμες συνθήκες στις οποίες έχει περιέλθει η χώρα, αλλά χρειάζεται η ανάληψη κάποιων πρωτοβουλιών προκειμένου οι αγρότες και οι οικογένειές τους να μπορέσουν να επιβιώσουν και να μην καταστραφεί ολοσχερώς η φετινή παραγωγή. Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας απέστειλε εξάλλου σχετική επιστολή προς τον Πρωθυπουργό της χώρας και τον αρμόδιο Αν. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και θα ακολουθήσουν κι άλλες ενέργειες.

Η παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ. Καλαїτζίδη επιβεβαιώνει την άριστη συνεργασία και συνέργεια που υπάρχει μεταξύ των Περιφερειακών Ενοτήτων Ημαθίας και Πέλλας. Άλλωστε, όπως τόνισε ο κ. Καλαϊτζίδης, «είναι σημαντικό να ανταλλάσουμε εμπειρία και τεχνογνωσία σε όλα τα θέματα, ενώ παράλληλα να οργανώνουμε από κοινού τις παρεμβάσεις μας για την επίλυση όλων των ζητημάτων που απασχολούν τους αγρότες». 

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε ακόμη η λειτουργία των χώρων διακίνησης οπωροκηπευτικών (στέκια). Ο Γεωπόνος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας κ. Σίμος Μαρνασίδης ενημέρωσε τους παραβρισκόμενους για τη σχετική νομοθεσία και το περιεχόμενο των εγκυκλίων του Υπουργείου. Η νομοθεσία είναι ιδιαίτερα αυστηρή για χώρους που λειτουργούν χωρίς αδειοδότηση και τις απαιτούμενες προϋποθέσεις που διασφαλίζουν την ιχνηλασιμότητα, υγιεινή και ασφάλεια των προϊόντων.  Ειδικότερα, προβλέπονται αυστηρές κυρώσεις για τους παραβάτες, η άρνηση ελέγχου αποτελεί ποινικό αδίκημα ενώ οι αρμόδιες Επιτροπές που έχουν συσταθεί πραγματοποιούν εντατικούς ελέγχους.

Ο κ. Γιαννακάκης ενημέρωσε για το Πρόγραμμα δωρεάν διάθεσης οπωροκηπευτικών σε κοινωνικούς φορείς που υλοποιείται με τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το πρόγραμμα έχει δωδεκάμηνη διάρκεια και προβλέπει αυστηρές διαδικασίες και όρους για τη διασφάλιση της ποιότητας και ποσότητας των προϊόντων. Μπορούν να συμμετέχουν ομάδες παραγωγών, αλλά και μεμονωμένοι αγρότες οι οποίοι μπορούν να συνεργάζονται με αγροτικές οργανώσεις, αποτελώντας μία πολύ καλή εναλλακτική λύση για τη διάθεση της παραγωγής.    


Κλείνοντας, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης ευχαρίστησε τους παριστάμενους για τη συμμετοχή τους και τόνισε ότι «είναι σημαντικό να παραμείνουμε σε εγρήγορση ώστε να μπορέσει γρήγορα η Ελλάδα να μπει σε ρυθμούς ανάπτυξης, με διασφαλισμένο εισόδημα για τους αγρότες που αποτελούν τη βάση της τοπικής οικονομίας. Έχουμε υποχρέωση όλοι μας να συμβάλλουμε στην τήρηση της νομοθεσίας για την περιβαλλοντικά ορθή καλλιέργεια και την ασφαλή διακίνηση και διανομή των προϊόντων. Με τον τρόπο αυτό προστατεύουμε το περιβάλλον, την υγεία των καταναλωτών και εξασφαλίζουμε ένα βιώσιμο μέλλον για τους αγρότες και προοπτικές ανάπτυξης της Εθνικής μας οικονομίας».   

"Aridea Seniors Tour" ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ



Aridea Seniors Tour
Από την Τετάρτη 15 έως την Κυριακή 19 Ιουλίου ο Όμιλος Αντισφαίρισης Αριδαίας σε συνεργασία με την ITF (Διεθνής Ομοσπονδία Αντισφαίρισης)  διοργανώνει το Aridea Seniors Tour. Οι αγώνες κάθε μέρα θα ξεκινούν στις 17.00.

Την Τετάρτη πρώτη μέρα της διοργάνωσης, στις 21.00 θα έχουμε μια μουσική εκδήλωση, όπου μουσικοί - αθλητές του Ομίλου θα μας κρατήσουν συντροφιά. Μουσική θα παίξουν ο  Κωνσταντίνος Σηφάκης  μπάσο, ο Γιωργής Σηφάκης  μπουζούκι, ο  Νίκος Τσαρκνιάς ακουστική κιθάρα, ο Στέργιος Τσαρκνιάς ηλεκτρική κιθάρα, ο Πέτρος Πρίτσκας κιθάρα και θα τραγουδήσει η Φωτεινή Πιλάτου.

Για την διοργάνωση η πρόεδρος του ΣΒΑΕ (Σύνδεσμος Βετεράνων Αντισφαιριστών Ελλάδος) Κα Ελπίδα Σκούφαλου έγραψε ένα συγκινητικό μήνυμα :

 "Τα ιαματικά λουτρά ξεπλένουν πόθους και καημούς. Σε πείσμα των εποχών, ο ΣΒΑΕ προτείνει μια ένεση τενις, μια ένεση ζωής και παιγνιδιού για να κρατηθούμε και να αντισταθούμε στην κατάθλιψη των ημερών και στον ανεμοστρόβιλο των γεγονότων που μας υπερβαίνει... Μοιάζει να πιαστήκαμε στο γκρεμό απ΄το μοναδικό κλαράκι ...
Αισιοδοξούμε και ελπίζουμε... Θα έρθουν δύσκολες μέρες. Εχουμε μια ακόμα ευκαιρία.
Ακόμα μια μπάλα... Ολοι εμείς που αγαπάμε το τενις δεν είμαστε αναίσθητοι. Απλά επενδύουμε σε μια ισορροπία που ο μυημένος στο παιγνίδι καταλαβαίνει. Δεν εξηγείται το μυστήριο όσο και να ρωτάς. Ισως και να ρθουν καλύτερες μέρες¨.

Εμείς λοιπόν σας περιμένουμε.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΗΦΑΚΗΣ: Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΠΟΡΕΥΤΟΥΜΕ - 14.07.15



Σκέψεις Γιάννη Σηφάκη: Η κατάσταση και πώς να πορευτούμε -    14.07.15
Ανοικτή επιστολή στους συντρόφους μου, στους ψηφορόφους του ΣΥΡΙΖΑ και του ΟΧΙ 
1. Η κατάσταση , όπως διαμορφώνεται, σίγουρα θέτει σε σοβαρή αμφισβήτηση σειρά πολιτικών εκτιμήσεων μας όλων των τελευταίων χρόνων με τις οποίες κερδίσαμε τις εκλογές και πορευτήκαμε και στην συνέχεια , όπως
Την δυνατότητα υλοποίησης του προγράμματος Θεσσαλονίκης ανεξάρτητα από την διαπραγμάτευση
Την πολιτική μας τακτική στην οποία σχεδόν θεωρούσαμε σίγουρο ότι στο τέλος οι δανειστές θα κάνουν πίσω δίνοντας μας μια καλή συμφωνία
Τις επεξεργασίες μας στη δυνατότητα εντός Ευρωζώνης να υλοποιήσουμε αριστερές πολιτικές και με ποιο συγκεκριμένο τρόπο
Αυτά και άλλα ερωτήματα πρέπει να απαντηθούν στην πορεία, το δυνατόν συντομότερο. Ιδιαίτερα όταν ο Ελληνικός λαός μας εμπιστεύεται σαν την πλέον αξιόπιστη πολιτική λύση.   
Παρ’ όλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ , η κυβέρνηση και η μικρή Ελλάδα είναι οι μόνοι που αμφισβήτησαν την τάξη πραγμάτων ενάντια στην Γερμανική Ευρώπη διαμορφώνοντας ανακατατάξεις που δεν ξέρουμε που θα οδηγήσουν στο μέλλον. Σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο, ακόμη και μέσα στη Γερμανία μιλούν για μεγάλο πλήγμα της Γερμανίας στην υπόθεση της Ελλάδας. 
Ακόμη, μετά από τις αισχρές πιέσεις και εκβιασμούς κυρίως των Γερμανών, φέρνουμε μια κακή συμφωνία με την οποία όμως αποτρέψαμε το Grexit που σήμαινε αμέσως 50% κούρεμα μισθών, πλήρες κούρεμα  όλων των καταθέσεων των μικροκαταθετών, πρόβλημα σε καύσιμα, φάρμακα και σε ένα μήνα στο ΔΝΤ για δάνειο με σκληρά μέτρα γιατί δεν έχουμε συναλλαγματικά αποθέματα για να στηρίξουμε νέο νόμισμα. Ποιος θα έπαιρνε αυτή την ευθύνη; 
        
2. Προφανώς σήμερα μιλάμε για κρίση και διαχείριση κρίσης στην χώρα, τρόπο να μείνει όρθια η χώρα. Αυτή η διαχείριση συμφέρει τον λαό και την κοινωνία να γίνει με αριστερή διακυβέρνηση για να υπάρξει η μέγιστη κοινωνική ευαισθησία και δικαιοσύνη. Δεν πρέπει λοιπόν με τίποτα να παραιτηθούμε, να πέσουμε, ούτε να πάμε σε συγκυβέρνηση με το πουλημένο παλιό σύστημα. Εδώ ο καθένας μας ας αναλάβει τις ευθύνες του γιατί σε τέτοιες στιγμές πέραν της προσωπικής πολιτικής ηθικής και συνέπειας υπάρχει και η ηθική της συλλογικότητας, της ευθύνης, του ευρύτερου σκοπού. Για την κοινωνία, για τον λαό είναι καλύτερα ο Θεμιστοκλής παρά ο Λεωνίδας.  Ο αγώνας για νίκη μετά από μια δύσκολη υποχώρηση παρά ο ηρωϊκός θάνατος και η συνέχιση της λεηλασίας της χώρας από τους υποταγμένους.  
3.  Όμως εδώ να συμφωνήσουμε όλοι : Είναι απόλυτη ανάγκη η άμεση εφαρμογή πολιτικής με θετικό κοινωνικό πρόσημο που να εξισορροπήσει τα αντικοινωνικά μέτρα , που και για αυτά πρέπει να βρεθούν ισοδύναμα. Για παράδειγμα δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε μέτρα ενάντια στους αγρότες, τουλάχιστον τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες. Να μην θιγούν τα θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα.  Να χτυπήσουμε άμεσα τα κανάλια, την διαφθορά, την διαπλοκή, τους πλούσιους που έβγαλαν τα μαύρα ή άσπρα λεφτά τους στο εξωτερικό, την φοροδιαφυγή, το λαθρεμπόριο. Να γίνουν κάποια σοβαρά τρανταχτά πράγματα προς αυτή την κατεύθυνση για να αλλάξει το πολιτικό κλίμα και να γίνει σαφές ότι αυτός ο συμβιβασμός δεν θα μας οδηγήσει σε μνημονιακούς μονόδρομους. 
Ακόμη να προωθηθούν με γοργούς ρυθμούς τα αναπτυξιακά προγράμματα, ΕΣΠΑ, ΣΕΣ, το πακέτο Γιούγκερ μετά τις υπογραφές κλπ. Υπάρχουν ώριμα έργα που είναι σύμφωνα με την λογική μας και θα δώσουν ώθηση στις δημόσιες επενδύσεις, να παρακινηθεί και ο ιδιωτικός τομέας και να ξεκινήσει με την βοήθεια των ανακεφαλαιοποιημένων τραπεζών, μετά την επίλυση των προβλημάτων τους, χρηματοδότηση στην πραγματική οικονομία για να ξεκινήσει η ανάπτυξη με στόχο να αντισταθμιστούν τα υφεσιακά μέτρα και να αρχίσει η αντιμετώπιση της γάγκραινας της ανεργίας.
4. Να επικρατήσει η σύνεση και η λογική. Να πάμε όλοι μαζί. Να μην επιβεβαιωθεί η ρήση « Όταν ξεσπάει μια φωτιά , κάποιοι πάνε να την σβήνουν και κάποιοι να ψήσουν τον καφέ τους»
Αν δεν τα καταφέρουμε να γίνει έτσι, τότε μόνο ο δρόμος των εκλογών υπάρχει για να αναβαπτιστεί η κοινοβουλευτική ομάδα και να μπορέσουμε να κυβερνήσουμε   


Σεφέρης :  Όταν η συμφορά συμφέρει λογάριασε την για πόρνη

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...