Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Ήτανε που λέτε δύο φίλοι Ιρλανδοί σε μία βάρκα και ψαρεύανε

ΕΝΑΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΑΠΟ ΠΛΑΤΙΝΑ ΠΕΡΝΑ "ΞΥΣΤΑ" ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ

Image

Ένας αστεροειδής που πιστεύεται μετά από φασματοσκοπική ανάλυση ότι μεταφέρει έως και 90 εκατομμύρια τόνους πλατίνας στον πυρήνα του, αξίας 5,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, καθώς και άλλα σπάνια και πολύτιμα υλικά,  θα περάσει σήμερα κοντά από τη Γή.

   Σύμφωνα με το RT ο αστεροειδής που παρατηρήθηκε το 2011 και ονομάστηκε UW158, έχει μήκος  452 μέτρα και θα περάσει τη Γη σε απόσταση 2.400.000 χιλιομέτρων. Η απόσταση αυτή είναι 30 φορές μικρότερη από ό, τι ο πιο κοντινός πλανήτης του Ηλιακού συστήματος. Ωστόσο,  εξακολουθεί να είναι έξι φορές μεγαλύτερη της τροχιάς του φεγγαριού, οπότε θα είναι αδύνατο να δούμε τον UW158 με γυμνό μάτι. 

Ο αστεροειδής που λύνει το πρόβλημα όχι μόνο του ελληνικού χρέους αλλά και αυτό πολλών χωρών, θα είναι στο στόχαστρο και διαφόρων εταιρειών που συστήνονται με αυτόν ακριβώς το σκοπό. Να εξορύξουν δηλαδή τα πολύτιμα υλικά από παρόμοιους αστεροειδείς που ταξιδεύουν στο διάστημα.

 Μία από αυτές είναι η Planetary Resources Group, που δημιουργήθηκε με την οικονομική υποστήριξη των αφεντικών της Google Eric Schmidt και Larry Page, αλλά και με την συνδρομή του Βρετανού δισεκατομμυριούχου Richard Branson. Αστεροειδείς όπως αυτός που θα περάσει σήμερα «ξυστά» από τη Γη θεωρούνται από την συγκεκριμένη εταιρεία ως κατάλληλοι για εξόρυξη  τύπου 'Χ' και έχουν καταλογογραφηθεί ως μελλοντικοί στόχοι στο ηλιακό σύστημα. 



Μάλιστα την Πέμπτη μόλις, η Planetary Resources Group ξεκίνησε την πρώτη επίδειξη οχήματος που αποκολλάται από τον διαστημικό σταθμό και προσκολλάται σε αστεροειδείς για να απομυζήσει το πολύτιμο υλικό τους. 




Το όχημα παραδόθηκε στον διαστημικό σταθμό ISS στις 9 Απριλίου. Κατά τη διάρκεια των 90 ημερών σε τροχιά, το όχημα θα πρέπει να στείλει τα δεδομένα σε μια ομάδα επιστημόνων που εργάζεται στην έδρα της εταιρίας στο Redmond, της Ουάσιγκτον. 

  Το πέρασμα του πλατινένιου αστεροειδή μεταδίδεται live ΕΔΩ 




Πηγή: www.lifo.gr

ΕΝΩΣΑΝ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ

Ενωσαν γηροκομείο και νηπιαγωγείο στο Σιάτλ και το αποτέλεσμα είναι συγκινητικό [εικόνες&βίντεο]

Ενα πρωτότυπο κοινωνικό πείραμα ξεκίνησε στο Σιάτλ που δίνει χαρά στους ηλικιωμένους αλλά και τα παιδιά.
Συγκεκριμένα, στο St. Vincent αποφάσισαν να συστεγάσουν ένα γηροκομείο με ένα νηπιαγωγείο και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό.
Είναι γεγονός πως περίπου το 43% των ηλικιωμένων βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό. Ωστόσο στο Σιάτλ αποφάσισαν να το αλλάξουν αυτό. Ετσι οι 400 ηλικιωμένοι του γηροκομείου συναναστρέφονται καθημερινά με παιδιά προσχολικής ηλικίας του Intergenerational Learning Center, συνομιλούν και παίζουν μαζί τους.
Στόχος του προγράμματος, είναι να μπορέσουν τα μικρά παιδιά να συνηθίσουν την εικόνα μεγαλύτερων ανθρώπων, να συμβιβαστούν με τη διαφορετικότητα, να αποδεχτούν τα άτομα με αναπηρίες και να μη φοβούνται τα ηλικιωμένα άτομα.
Αυτό όμως έχει πολλαπλά οφέλη, όχι μόνο για τα παιδιά, αλλά και για τους ηλικιωμένους. Παρά την προχωρημένη ηλικία τους, δε διστάζουν να παίξουν, να τραγουδήσουν και να χαρούν με τα παιδιά, που θα μπορούσαν, άλλωστε, να είναι εγγόνια τους. Η συμμετοχή τους σε αυτό το πρόγραμμα αύξησε την αυτοεκτίμηση τους και ένιωσαν πως έχουν και πάλι αξία. Τους δόθηκε η ευκαιρία να μεταδώσουν κάποιες από τις γνώσεις τους και η ευκαιρία να υπάρξουν πρότυπα για τους νέους ανθρώπους.
Ολη η πρωτοβουλία έχει γίνει δεκτή με ιδιαίτερο ενθουσιασμό. Μάλιστα, σύντομα πρόκειται να προβληθεί στα μέσα ενημέρωσης και ένα ντοκιμαντέρ σχετικό με το όλο εγχείρημα με τίτλο «Present Perfect».







ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr

ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΞΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΣΗΜΙΤΗ

Επίθεση με τόξα στο εξοχικό του Κώστα Σημίτη στους Αγίους Θεοδώρους -Ηταν στο σπίτι ο πρώην πρωθυπουργός
Επίθεση με τόξα και βέλη έκαναν άγνωστοι στο εξοχικό σπίτι του Κώστα Σημίτη στους Αγίους Θεοδώρους.
Σύμφωνα με το Korinthostv.gr, οι δράστες έριξαν με τόξο τα βέλη εναντίον του σκοπού και του σπιτιού του κ. Σημίτη στην Κορινθία. Μάλιστα, όλα συνέβησαν την ώρα που εντός του εξοχικού βρισκόταν ο πρώην πρωθυπουργός.
Την υπόθεση έχει αναλάβει κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.


"60.000 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΚΑΝΑΝ ΑΙΤΗΣΗ ΝΑ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΟΥΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ"

Κορκίδης: 60.000 επιχειρήσεις έκαναν αίτηση να μετακομίσουν στη Βουλγαρία
Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης τόνισε ότι 60.000 επιχειρήσεις έκαναν αίτηση για να μετακομίσουν στη Βουλγαρία λόγω των ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων και της αδυναμίας της κυβέρνησης να διαχειριστεί το οξύ πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.
Οπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ μιλώντας στο ΣΚΑΙ: «Να διαβάσει ο πρωθυπουργός την επιστολή που στείλαμε τον Ιανουάριο για να αποφύγουμε το business run (...) Kαταλαβαίνετε τι γίνεται στην οικονομία» και πρόσθεσε ότι η επιτροπή ελέγχου των capital controls που έχει συσταθεί δεν έδωσε λύσεις στα οξύτατα προβλήματα των ελληνικών επιχειρήσεων.
Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης απάντησε: «Αμφισβητώ την είδηση (...) Παίζετε το παιχνίδι με μεγάλη φούρια κύριε Κορκίδη, σπονσοράρετε όσους φεύγουν; Προτεραιότητά μας είναι οι πολίτες (...) μέσα από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με 25 δισ. ευρώ θα ανακουφιστούν από τα κόκκινα δάνεια τόσο επιχειρήσεις όσο και οι φτωχοί πολίτες» προκαλώντας την έντονη αντίδραση του προέδρου της ΕΣΕΕ.
Ενώ και η βουλευτής του Ποταμιού Αντιγόνη Λυμπεράκη σχολίασε ότι «από πέρυσι τον Ιούνιο υπήρχε το πρόβλημα των επιχειρήσεων όταν κατέβασε τα μολύβια η προηγούμενη συγκυβέρνηση το πρόβλημα όμως επιδεινώθηκε με τα capital controls. Nα πάρουμε συντεταγμένα μέτρα, δεν υπάρχει γρήγορος δρόμος μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, υπάρχει σταθερός δρόμος»


Πηγή:  http://www.iefimerida.gr

ΘΡΙΛΕΡ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ

(EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ)
Οι επιδόσεις των μαθητών στις πανελλήνιες εξετάσεις, ρίχνουν μεν τις βάσεις, αλλά οι πολιτικές εξελίξεις αλλάζουν αυτές τις τάσεις.
Το θρίλερ με τις βαθμολογίες εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ θα καταλήξει στα τέλη Αυγούστου, όταν και θα ανακοινωθούν οι βάσεις. Ομως, ήδη γίνονται οι πρώτες εκτιμήσεις για το πώς θα κινηθούν.
Ο βασικός παράγοντας που τις διαμορφώνει, δηλαδή οι επιδόσεις των υποψηφίων, οδηγεί σε πτώση, καθώς φέτος υπήρξαν χαμηλότερες βαθμολογίες σε βασικά μαθήματα, σε σύγκριση με πέρυσι. Ομως, από την άλλη η ανησυχία των γονιών έπειτα από τις πολιτικές εξελίξεις και τους ελέγχους κεφαλαίων επηρέασαν την επιλογή σχολών.
Πολλοί γονείς απέτρεψαν τα παιδιά τους να δηλώσουν σχολές μακριά από τον τόπο κατοικίας, κάτι που μπορεί να προκαλέσει ανατροπές στη διαμόρφωση των βάσεων, όπως εκτίμησε μιλώντας στην «Καθημερινή» ο μαθηματικός αναλυτής Στράτος Στρατηγάκης. Αυτό μάλιστα αναμένεται να επηρεάσει ιδιαίτερα τις «μεσαίες» σχολές, εκείνες δηλαδή που δεν αποτελούν την πρώτη επιλογή πολλών υποψηφίων.
Ενδεικτικά, η Ιατρική Αθηνών εκτιμάται ότι θα κινηθεί περί τα 19.000 μόρια, με πτώση περίπου 250 μορίων, όμως σε πανεπιστημιακά τμήματα χαμηλής ζήτησης αναμένεται οι βάσεις να κατρακυλήσουν έως και κατά 1.500 μόρια, ενώ στα αντίστοιχα τμήματα ΤΕΙ έως και κατά 2.000 μόρια. Την ίδια στιγμή, θεωρείται σίγουρο ότι θα υπάρξουν και σχολές με άνοδο βάσης, κυρίως εκείνες που βρίσκονται στις μέτριες βαθμολογικές κλίμακες (12 με 15), όπου φέτος υπήρξε υπερσυγκέντρωση υποψηφίων.
Οσο για το βαθμολογικό κατώφλι εισαγωγής, αναμένεται ότι θα είναι στο 3 ή το 4, με δεδομένο ότι το 2014, χρονιά ανόδου των βάσεων, στα πανεπιστήμια ήταν 7.773 μόρια, ενώ στα ΤΕΙ το κατώφλι ήταν 4.054 μόρια.
Διαβάστε την εκτίμηση για τις βάσεις, από τον κ. Στρατηγάκη, όπως τη δημοσίευσε η «Καθημερινή» ΕΔΩ  
Να σημειωθεί ότι για την πρόβλεψη των βάσεων υπάρχει περιθώριο σφάλματος έως ±150 μορίων.


4ο ΦΡΑΓΜΑ ΠΑΡΤΙ































Έρχεται και θα καθηλώσει...


φραγμα 2014 from petros salamanis on Vimeo.



ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...