Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΦΟΡΤΩΜΕΝΕΣ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΟΙ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΜΑΣ ΤΩΝ SPECIAL OLYMPICS 2015



Οι αθλήτριες  των προγραμμάτων  Ρυθμικής Γυμναστικής του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος

Λέρα Θεοδώρα    και   Θεοδωρίδου  Νατάσα κατέκτησαν
 4 ΧΡΥΣΑ   2 ΑΣΗΜΕΝΙΑ
1 ΑΣΗΜΕΝΙΟ   2 ΧΑΛΚΙΝΑ
οι οποίες συμμετείχαν στους ΧΙV Παγκόσμιους Αγώνες των SpecialOlympics 2015 στο Los  Angeles, επιστρέφουν  με τη γυμνάστριά τους κ. Σοφία Βουκάντση την Τρίτη 4/8 στις 23.15 στη Θεσσαλονίκη στο  Αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

 Υπεύθυνη των προγραμμάτων του Συλλόγου Συνδρόμου Down Eλλάδος η Dr Κοινωνιολογίας  διδάσκουσα των  ΤΕΦΑΑ   ΑΠΘ    η κυρία Γιαγκουδάκη Φανή και  προπονήτρια- γυμνάστρια η κυρία  Βουκάντση Σοφία.

5 - 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015 ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ (Κ.Δ.ΑΠ.) ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ


Η ΔΗ.Κ.Ε. Αλμωπίας καλεί τις ενδιαφερόμενες για συμμετοχή στο πρόγραμμα δωρεάν φιλοξενίας των παιδιών τους στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης (Κ.Δ.ΑΠ.) μέσω του προγράμματος του ΕΣΠΑ, μπορούν να υποβάλλουν τις σχετικές αιτήσεις από την Τετάρτη 5 έως και την Τρίτη 18 Αυγούστου 2015.

Η αίτηση συμμετοχής θα ξεκινήσει να διατίθεται μόνο σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α (www.eetaa.gr), της Ε.Υ.Δ. του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης (www.epanad.gov.gr) και της Κ.Ε.Δ.Ε. (www.kedke.gr) από τις 4/8/2015.

Οι αιτήσεις συμμετοχής μπορούν να υποβάλλονται ταχυδρομικά ή με κούριερ.

Για πληροφορίες σχετικά με τις αιτήσεις, οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν με το Κ.Δ.ΑΠ. (Αριδαία, Καπετάν Γαρέφη 38 - τηλ. 2384023920).

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν γυναίκες που είναι μητέρες βρεφών, νηπίων, παιδιών ή /και νηπίων, παιδιών, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, καθώς και άνδρες στους οποίους έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια των παιδιών τους και εκείνοι που βρίσκονται σε χηρεία, που:

α) Έχουν την ελληνική υπηκοότητα ή την υπηκοότητα κράτους-μέλους της Ε.Ε. ή είναι Ομογενείς ή είναι αλλοδαπές/αλλοδαποί από τρίτες χώρες και διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα.

β) Επιθυμούν να εγγράψουν τα τέκνα τους στους παιδικούς σταθμούς

γ) Έχουν οικογενειακό εισόδημα, το οποίο δεν υπερβαίνει τις 27.000€ για μητέρες που έχουν έως 2 παιδιά, 30.000€ για μητέρες που έχουν 3 παιδιά, 33.000€ για μητέρες που έχουν 4 παιδιά και 36.000€ για μητέρες που έχουν από 5 παιδιά και άνω. Το συνολικό οικογενειακό εισόδημα δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υπερβαίνει το ποσό των 36.000 €.

Προσοχή το συνολικό (οικογενειακό) εισόδημα που θα λαμβάνεται υπόψη για την ένταξη της ωφελούμενης στην παρούσα, θα προκύπτει από την Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου (εκκαθαριστικό σημείωμα) του Υπουργείου Οικονομικών του οικονομικού έτους 2015 (εισοδήματα που αποκτήθηκαν από 1/1/2014 - 31/12/2014).

Για τον υπολογισμό του δηλωθέντος εισοδήματος λαμβάνεται υπόψη το συνολικό ετήσιο εισόδημα, όπως αναγράφεται στην Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου (εκκαθαριστικό σημείωμα).

Στο εισόδημα περιλαμβάνεται το οικογενειακό δηλωθέν εισόδημα, καθώς και το σύνολο των αυτοτελώς φορολογηθέντων εισοδημάτων.

Τα δικαιολογητικά συμμετοχής

Όλες οι μητέρες, μαζί με την «Αίτηση Συμμετοχής – Δήλωσή» τους, θα υποβάλλουν πρωτότυπα ή επίσημα αντίγραφα των παρακάτω δικαιολογητικών:

α) Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου σε ισχύ. Εάν η ενδιαφερόμενη είναι αλλοδαπή από τρίτες χώρες, απαιτείται και Άδεια Διαμονής σε ισχύ. Σε περίπτωση που έχει λήξει η άδεια διαμονής, απαιτείται η τελευταία άδεια διαμονής, καθώς και αίτηση ανανέωσής της συνοδευόμενη από βεβαίωση του αρμόδιου φορέα, ότι έχει κατατεθεί η σχετική αίτηση.

β) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, που να έχει εκδοθεί εντός του τελευταίου τετραμήνου. Σε περίπτωση που η μητέρα είναι αλλοδαπή και η χώρα καταγωγής της δεν εκδίδει πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, τότε θα πρέπει να προσκομίσει οποιοδήποτε άλλο αντίστοιχο επίσημο έγγραφο, το οποίο να πιστοποιεί την ανωτέρω κατάσταση, συνοδευόμενο από επίσημη μετάφραση.

Σε περίπτωση ύπαρξης συμφώνου συμβίωσης απαιτείται και η προσκόμισή του, καθώς και τα εκκαθαριστικά σημειώματα οικονομικού έτους 2015 και των δύο μερών.

Σε περίπτωση που η μητέρα είναι διαζευγμένη, απαιτείται και αντίγραφο διαζευκτηρίου (από Μητρόπολη σε περίπτωση θρησκευτικού γάμου ή από το Δήμο σε περίπτωση πολιτικού γάμου), εάν αυτό δεν αναφέρεται στο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

Σε περίπτωση που η ενδιαφερόμενη τελεί σε διάσταση, απαιτείται και αίτηση διαζυγίου, καθώς επίσης και η βεβαίωση μεταβολής ατομικών στοιχείων της Δ.Ο.Υ., που να αποδεικνύεται η διάσταση.

Τα ανωτέρω έγγραφα θα πρέπει να φέρουν ημερομηνία προ της δημοσίευσης της παρούσα Πρόσκλησης.

Σε περίπτωση που η ενδιαφερόμενη είναι άγαμη μητέρα, απαιτείται και ληξιαρχική πράξη γέννησης του παιδιού, εάν αυτό δεν προκύπτει από το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

Σε περίπτωση που η ενδιαφερόμενη είναι ανάδοχη μητέρα, απαιτείται και αντίγραφο δικαστικής απόφασης ή οποιοδήποτε αποδεικτικό έγγραφο της Επιτροπείας ανηλίκου τέκνου.

Σε περίπτωση που η ενδιαφερόμενη είναι χήρα, απαιτείται και ληξιαρχική πράξη θανάτου του συζύγου, εάν αυτό δεν αναφέρεται στο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

Στην περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος άνδρας έχει την επιμέλεια των παιδιών του, απαιτείται και δικαστική απόφαση παραχώρησης της επιμέλειας.

γ) Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου (Εκκαθαριστικό Σημείωμα) για το οικονομικό έτος 2015 (δηλαδή για εισοδήματα που αποκτήθηκαν από 1/1/2014 έως 31/12/2014).

Προσοχή: εκκαθαριστικό σημείωμα οποιουδήποτε άλλου έτους δεν είναι αποδεκτό και συνιστά λόγο απόρριψης της αίτησης.

Τα δικαιολογητικά απασχόλησης

Εάν η ενδιαφερόμενη είναι μισθωτή, απαιτείται:

Βεβαίωση εργοδότη, η οποία θα έχει υποχρεωτικά ημερομηνία μεταγενέστερη της δημοσίευσης της παρούσας πρόσκλησης και από την οποία θα προκύπτει ότι συνεχίζεται η απασχόληση έως και σήμερα (δηλαδή ημερομηνία υπογραφής της βεβαίωσης), καθώς και το είδος απασχόλησης (πλήρης ή μερική απασχόληση, αορίστου ή ορισμένου χρόνου) στη θέση εξαρτημένης εργασίας που η ενδιαφερόμενη κατέχει, ΚΑΙ αντίγραφο της αναγγελίας πρόσληψης ή εργόσημο (αντίγραφο εργόσημου και απόδειξη κατάθεσης σε τράπεζα τελευταίου έτους προ της υποβολής της αίτησης, που να αποδεικνύει εργασία τουλάχιστον πέντε (5) μηνών).

Εάν η ενδιαφερόμενη είναι αυτοαπασχολούμενη εκτός πρωτογενή τομέα, απαιτούνται:

Αντίγραφο της Δήλωσης Ενάρξεως Επιτηδεύματος στην Δ.Ο.Υ. Βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα ότι είναι ασφαλισμένη. Υπεύθυνη Δήλωση περί μη διακοπής της υπαγωγής στον Ασφαλιστικό της Φορέα.

Σε περιπτώσεις εταίρων σε Ο.Ε. ή Ε.Ε. I.K.E ή ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ ή ΕΠΕ απαιτούνται τα παρακάτω δικαιολογητικά:

Το καταστατικό και τυχόν μεταβολές του. Πιστοποιητικό περί μη λύσης από το ΓΕΜΗ. Βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα ότι είναι ασφαλισμένη. Υπεύθυνη Δήλωση περί μη διακοπής της υπαγωγής στον Ασφαλιστικό της Φορέα.

Εάν η ενδιαφερόμενη είναι αυτοαπασχολούμενη στον πρωτογενή τομέα, απαιτείται:

Βεβαίωση ασφαλίσεως από τον Ο.Γ.Α., ότι είναι άμεσα ασφαλισμένη κατά το τελευταίο έτος. Δικαιολογητικά συμμετοχής σε Ενεργητικές Πολιτικές Απασχόλησης (Ε.Π.Α.) Βεβαίωση του αρμόδιου φορέα για ένταξη στο Πρόγραμμα, όπου θα αναγράφεται και η χρονική περίοδος συμμετοχής σε αυτό.

Δικαιολογητικά συμμετοχής σε Ενεργητικές Πολιτικές Απασχόλησης (Ε.Π.Α.): Βεβαίωση του αρμόδιου φορέα για ένταξη στο Πρόγραμμα, όπου θα αναγράφεται και η χρονική περίοδος συμμετοχής σε αυτό. Δικαιολογητικά Ανεργίας.

Εάν η ενδιαφερόμενη είναι άνεργη, απαιτούνται:


Αντίγραφο Δελτίου Ανεργίας σε ισχύ, που να έχει όμως εκδοθεί πριν την ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσας, και αντίγραφο Βεβαίωσης εξατομικευμένης προσέγγισης από τις Υπηρεσίες του Ο.Α.Ε.Δ.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΝΙΣΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑΣ



Συγκέντρωση στην Άρνισσα για την λίμνη Βεγορίτιδα παρουσία του βουλευτή Γιάννη Σηφάκη


Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 02/08/2015 στις 8:00μμ συγκέντρωση στο Κέντρο Νεότητας Άρνισσας συγκέντρωση φορέων και κατοίκων για την προστασία της λίμνης. Στην συγκέντρωση συμμετείχε ο Γιάννης Σηφάκης, βουλευτής Πέλλας, ο Σύλλογος Προστασίας της Βεγορίτιδας, ο πρόεδρος του Τ.Δ. Αγ. Παντελεήμονα, ο αγροτικός συνεταιρισμός Άρνισσας καθώς και άλλοι φορείς και δημοσιογράφοι από Πέλλα και Άρνισσα. 
Οι παριστάμενοι ευχαρίστησαν την κυβέρνηση, τον Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Γιάννη Τσιρώνη για την εξέταση του θέματος και την απόφαση του για την προστασία της λίμνης απέναντι στα συμφέροντα και τις διαπλοκές που την επιβουλεύονται καθώς και τον βουλευτή Γιάννη Σηφάκη για την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε για να έλθει αυτό το αποτέλεσμα κόντρα σε πιέσεις και εκβιασμούς.
Την Τρίτη ο Υπουργός θα επισκεφτεί το Αμύνταιο σε συνάντηση με φορείς Φλώρινας και Πέλλας για το θέμα αυτό.
Μοναδική παραφωνία στην συγκέντρωση οι φωνασκίες κάποιων καταπατητών που κατέχουν 500-600 στρέμματα ο καθένας μέσα στα εδάφη της λίμνης ( με άδειες κατά χρήση για μονοετείς καλλιέργειες όσο η στάθμη της λίμνης ήταν χαμηλά ) που "πνίγονται" από την λίμνη που επανακτά τα εδάφη της.

ΟΤΑΝ ΟΛΑ ΣΟΥ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΡΑΒΑ...

"Κάθομαι στο κρεβάτι του νοσοκομείου περιμένοντας να μου αφαιρέσουν και τα δυο μου στήθη. Αλλά κατά ένα περίεργο τρόπο νιώθω τυχερή. Μέχρι σήμερα δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα υγείας. 
Είμαι μια 69χρονη γυναίκα που νοσηλεύεται στο τελευταίο δωμάτιο του διαδρόμου, λίγο πριν αρχίσει το παιδιατρικό τμήμα του νοσοκομείου. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ωρών έχω παρακολουθήσει δεκάδες ασθενείς με καρκίνο να περνούν από μπροστά μου πάνω σε αναπηρικά καροτσάκια και κρεβάτια με ρόδες.
 Κανένας από αυτούς τους ασθενείς δεν ήταν πάνω από 17 ετών.»
Αυτή είναι μια καταχώρηση από το ημερολόγιο της γιαγιάς μου, με ημερομηνία 16.9.1977. Το σκάναρα και το κάρφωσα στο πίνακα ανακοινώσεων μου, πριν από περίπου μια δεκαετία. Ακόμη και σήμερα παραμένει εκεί για να μου θυμίζει ότι πάντα, πάντα, μα πάντα υπάρχει κάτι για το οποίο θα πρέπει να νιώθω ευγνωμοσύνη!
Παραμένει επίσης εκεί για να μου υπενθυμίζει ότι, δεν έχει σημασία πόση τύχη ή ατυχία νομίζω ότι έχω. Πρέπει κάθε μέρα να ξυπνάω νιώθοντας ευγνωμοσύνη για τη ζωή μου, επειδή κάποιος, κάπου αλλού, απεγνωσμένα παλεύει για τη δική του.
Για να πούμε την αλήθεια, η ευτυχία δεν είναι η απουσία προβλημάτων, αλλά η ικανότητα για την αντιμετώπισή τους. Φανταστείτε όλα τα θαυμάσια πράγματα που το μυαλό σας μπορεί να αγκαλιάσει αν δεν ήταν κρυμμένα καλά πίσω από τα προβλήματά σας. Πάντα να βλέπετε τι έχετε, αντί για αυτά που έχετε χάσει.
Επειδή δεν μετράει αυτό που ο κόσμος σας πήρε μακριά αλλά αυτό που σας έχει απομείνει.
Εδώ είναι μερικές υπενθυμίσεις που θα σας βοηθήσουν να πάρετε τη ζωή σας, στα χέρια σας κάθε φορά που νιώθετε ότι όλα γύρω σας καταρρέουν:

# 1. Ο πόνος είναι μέρος της ανάπτυξης.

Μερικές φορές η ζωή κλείνει τις πόρτες, γιατί είναι η ώρα να προχωρήσουμε προς τα εμπρός. Αυτό είναι ένα πολύ καλό πράγμα. Πολλές φορές δεν κάνουμε βήματα μπροστά αν δεν μας αναγκάσουν οι περιστάσεις. Όταν οι καιροί είναι δύσκολοι, υπενθυμίστε στον εαυτό σας ότι κανένας πόνος δεν έρχεται χωρίς σκοπό. Προσπεράστε τη δυσκολία, αλλά μην ξεχνάτε ποτέ τι σας δίδαξε. Το ότι η ζωή χρειάζεται αγώνα δεν σημαίνει ότι δεν θα τα καταφέρετε. Κάθε μεγάλη επιτυχία απαιτεί δύσκολη προσπάθεια. Το καλό πράγμα αργεί. Να έχετε υπομονή και να παραμείνετε αισιόδοξος. Όλα θα γίνουν. Ίσως όχι αμέσως, κάποια στιγμή όμως σίγουρα.
Να θυμάστε ότι υπάρχουν δύο είδη πόνου: Ο πόνος που πονάει και ο πόνος που σας αλλάζει. Όταν αφήσετε τη ζωή να σας κυλίσει αντί να της αντισταθείτε, τότε και τα δύο είδη πόνου θα σας βοηθήσουν να ωριμάσετε.

# 2. Τα πάντα στη ζωή είναι προσωρινά.

Κάθε φορά που βρέχει, κάποτε σταματά και βγάζει ήλιο. Κάθε φορά που θα πληγωθείτε, θα έρθει η στιγμή που θα νιώσετε καλύτερα. Μετά το σκοτάδι υπάρχει πάντα το φως. Αυτό το βλέπουμε κάθε πρωί, αλλά εξακολουθούμε να το ξεχνάμε, επιλέγοντας τη σκέψη ότι το σκοτάδι θα διαρκέσει για πάντα. Δεν διαρκεί. Τίποτα δεν διαρκεί για πάντα.
Έτσι, αν τα πράγματα σας πάνε καλά τώρα, απολαύστε το. Δεν θα διαρκέσει για πάντα. Αν τα πράγματα σας πάνε άσχημα, μην ανησυχείτε γιατί ούτε αυτό πρόκειται να διαρκέσει για πάντα. Επειδή η ζωή σας δεν είναι εύκολη αυτή τη στιγμή, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να χαμογελάσετε. Επειδή υπάρχει κάτι που σας προβληματίζει δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να χαμογελάσετε. Κάθε στιγμή που έρχεται, σας δίνει μια νέα αρχή και ένα νέο τέλος. Μπορείτε να βρείτε μια δεύτερη ευκαιρία, το αμέσως επόμενο δευτερόλεπτο. Απλά πρέπει να την αρπάξετε και να κάνετε το καλύτερο που μπορείτε.

# 3. Με το να ανησυχείτε και να διαμαρτύρεστε για τα πάντα δεν αλλάζει κάτι.

Αυτοί που διαμαρτύρονται περισσότερο, πετυχαίνουν τα λιγότερα στη ζωή. Είναι καλύτερο να προσπαθούμε να πετύχουμε κάτι μεγάλο και να αποτύχουμε, παρά να μην προσπαθήσουμε καθόλου και να πετύχουμε. Τίποτα δεν τελείωσε αν αποτύχατε σε μια προσπάθεια σας. Αντίθετα όλα τελειώνουν αν δεν προσπαθήσετε καθόλου και το μόνο που κάνετε είναι να διαμαρτύρεστε ότι όλα σας πάνε στραβά.
Αν πιστεύουμε σε κάτι, συνεχίζουμε να το προσπαθούμε. Μην αφήνετε τις σκιές του παρελθόντος να σας κρύψουν το κατώφλι των μελλοντικών σας στόχων. Μην περνάτε τις μέρες σας γκρινιάζοντας για το χθες. Αναλάβετε δράση αντ “αυτού. Αφήστε ό, τι έχετε μάθει να βελτιώσει το τρόπο που ζείτε. Κάντε μια αλλαγή και ποτέ μην κοιτάξετε πίσω.
Και ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί μακροπρόθεσμα, να θυμάστε ότι η αληθινή ευτυχία αρχίζει μόνο όταν σταματήσετε να διαμαρτύρεστε για τα προβλήματά σας και μόνο όταν αρχίσετε να είστε ευγνώμων για όλα τα προβλήματα που δεν έχετε.

# 4. Τα σημάδια σας είναι τα σύμβολα της δύναμής σας.

Μην ντρέπεστε ποτέ για τα σημάδια που σας άφησε η ζωή σας. Μια ουλή σημαίνει ότι το κακό έχει τελειώσει και η πληγή κλείνει. Αυτό σημαίνει ότι νικήσατε τον πόνο, πήρατε το μάθημα, δυναμώσατε και προχωρήσατε μπροστά. Μια ουλή είναι το τατουάζ του θριάμβου για το οποίο πρέπει να νιώθετε υπερήφανοι. Μην αφήνετε τα σημάδια σας να σας κρατήσουν ομήρους. Μην τα αφήνετε να σας οδηγούν να ζείτε μια φοβισμένη ζωή. Δεν μπορείτε να κάνετε τα σημάδια της ζωής σας να εξαφανιστούν, αλλά μπορείτε να αλλάξετε το τρόπο που τα βλέπετε. Μπορείτε να αρχίσετε να βλέπετε τα σημάδια σας ως ένα σημάδι δύναμης και όχι πόνου.
Ο Rumi είπε κάποτε, «Η πληγή είναι το μέρος από όπου μπαίνει το φως στο σώμα.» Τίποτα δεν θα μπορούσε να είναι πιο κοντά στην αλήθεια. Από τα δεινά έχουν προκύψει οι ισχυρότερες ψυχές. Οι πιο ισχυροί χαρακτήρες σε αυτό το μεγάλο κόσμο έχουν σφυρηλατηθεί με ουλές. Δείτε τα σημάδια σας ως ένα σημάδι του «ΝΑΙ! Το έκανα αυτό! Επέζησα και έχω τα σημάδια που το αποδεικνύουν! Τώρα έχω την ευκαιρία να γίνω ακόμη δυνατότερος. «

# 5. Κάθε μικρός αγώνας είναι ένα βήμα προς τα εμπρός.

Στη ζωή, υπομονή δεν σημαίνει να περιμένεις. Σημαίνει να έχεις την ικανότητα να κρατήσεις μια σωστή στάση, ενώ εργάζεσαι σκληρά για να πετύχεις τα όνειρά σου γνωρίζοντας ότι ο κόπος σου αξίζει τον κόπο. Έτσι, αν έχετε σκοπό να προσπαθήσετε, βρείτε το χρόνο να το πάτε μέχρι τέλους. Βρείτε το χρόνο να ολοκληρώσετε όλη τη διαδρομή. Διαφορετικά, δεν έχει νόημα να ξεκινήσετε καν.
Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι θα χάσετε για λίγο την σταθερότητα και την άνεση σας. Θα μπορούσε να σημαίνει ότι δεν θα τρώτε όσο τρώγατε και ότι δεν θα κοιμάστε όσο είχατε συνηθίσει να κοιμάστε. Θα μπορούσε να σημαίνει ότι θα θυσιάσετε τις σχέσεις σας. Ότι θα σας κοροϊδέψουν οι συμμαθητές σας. Ότι θα περάσετε ένα μεγάλο διάστημα μοναξιάς. Η μοναξιά, όμως, είναι το δώρο που καθιστά δυνατά τα σπουδαία πράγματα. Σας δίνει το χώρο που χρειάζεστε. Όλα τα άλλα είναι μια δοκιμασία της αποφασιστικότητας σας, για το πόσο το θέλετε πραγματικά.
Και αν το θέλετε, θα το κάνετε, παρά την αποτυχία και την απόρριψη. Και σε κάθε βήμα θα αισθάνεστε καλύτερα από όσο μπορείτε να φανταστείτε. Θα συνειδητοποιήσετε ότι ο αγώνας δεν βρίσκεται στη διαδρομή, είναι η διαδρομή. Και αξίζει τον κόπο. Έτσι, αν έχετε σκοπό να προσπαθήσετε, περπατήστε όλη τη διαδρομή μέχρι τέλους. Δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα στον κόσμο … δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από το να γνωρίζεις τι σημαίνει να είσαι ΖΩΝΤΑΝΟΣ.

# 6. Η αρνητικότητα των άλλων ανθρώπων δεν είναι δικό σας πρόβλημα.

Να είστε θετικοί όταν η αρνητικότητα σας περιβάλλει. Να χαμογελάτε όταν οι άλλοι προσπαθούν να σας τραβήξουν κάτω. Είναι ένας εύκολος τρόπος για να διατηρήσετε τον ενθουσιασμό σας και την εστίαση σας. Όταν οι άλλοι σας αντιμετωπίζουν με άσχημο τρόπο, συνεχίστε να είστε ο εαυτός σας. Μην αφήσετε ποτέ την πικρία κάποιου άλλου να αλλάξει αυτό που είστε. Μην παίρνετε αυτά που λένε οι άλλοι προσωπικά, ακόμη και αν είναι προσωπικά. Σπάνια οι άνθρωποι κάνουν πράγματα εξαιτίας σας. Ότι κάνουν, το κάνουν εξαιτίας τους.
Πάνω απ “όλα, μην αλλάξετε ποτέ απλά για να εντυπωσιάσετε κάποιον που λέει ότι δεν είστε αρκετά καλός. Να αλλάξετε επειδή αυτό θα σας κάνει καλύτερο άνθρωπο και θα σας οδηγήσει σε ένα καλύτερο μέλλον. Οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να μιλάνε για εσάς, ανεξάρτητα από το τι κάνετε ή πόσο καλά μπορείτε να το κάνετε. Έτσι να ανησυχείτε για τον εαυτό σας, πριν αρχίσετε να ανησυχείτε για το τι σκέφτονται οι άλλοι. Αν πιστεύουμε σε κάτι, δεν πρέπει να φοβόμαστε να αγωνιστούμε για αυτό. Τη μεγάλη δύναμη θα τη βρείτε αν αγνοήσετε όσους υποστηρίζουν ότι δεν μπορείτε να τα καταφέρετε.
Σίγουρα το έχετε ακούσει κάπου: «Η ζωή έρχεται μόνο μία φορά». Αλήθεια είναι. Για αυτό, κάντε ό, τι σας κάνει ευτυχισμένο και να είστε μαζί με όποιον σας κάνει να χαμογελάτε.

# 7. Ότι είναι γραφτό να γίνει, τελικά θα ΓΙΝΕΙ.

Η αληθινή δύναμη έρχεται όταν, ενώ έχετε τόσα πολλά να κλάψετε και να στεναχωρηθείτε, προτιμάτε να χαμογελάσετε και να εκτιμήσετε τη ζωή σας. Υπάρχουν ευλογίες κρυμμένες σε κάθε αγώνα που αντιμετωπίζετε. Θα πρέπει όμως να είστε πρόθυμοι να ανοίξετε τη καρδιά και το μυαλό για να τις δείτε. Δεν μπορείτε να αναγκάσετε τα πράγματα να συμβούν. Μπορείτε όμως να προσπαθήσετε πολύ σοβαρά. Σε κάποιο σημείο ίσως θα πρέπει να αφήσετε να γίνει αυτό που είναι γραφτό να γίνει.
Στο τέλος, το να αγαπήσετε τη ζωή σας σημαίνει να εμπιστευτείτε τη διαίσθησή σας, να παίρνετε ρίσκα, να χάνετε και να βρίσκετε την ευτυχία, να αποκτήσετε όμορφες αναμνήσεις και να μάθετε μέσα από την εμπειρία. Είναι ένα μακρύ ταξίδι. Θα πρέπει να σταματήσετε να ανησυχείτε, να αναρωτιέστε και να αμφιβάλλετε για κάθε βήμα που κάνετε. Να χαμογελάτε, να ζείτε συνειδητά την κάθε στιγμή και να απολαύσετε τη ζωή σας, όπως αυτή ξετυλίγεται. Μπορεί να μην καταλήξετε ακριβώς εκεί που θέλατε να πάτε, αλλά θα φθάσετε τελικά ακριβώς εκεί που πρέπει να πάτε.

# 8. Το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να συνεχίσετε.

Μην φοβάστε να προσπαθήσετε ξανά, να αγαπήσετε και πάλι, να ζήσετε και πάλι και να ονειρευτείτε και πάλι. Μην αφήνετε ένα σκληρό μάθημα να σκληρύνει την καρδιά σας. Τα καλύτερα μαθήματα της ζωής συχνά διδάσκονται από τα χειρότερα λάθη και στις χειρότερες συνθήκες. Θα υπάρξουν στιγμές που θα νομίζετε ότι τα πράγματα δεν μπορούν να γίνουν χειρότερα. Ότι έχετε φτάσει στον πάτο του βαρελιού και ότι δεν πρόκειται να ξεφύγετε ποτέ από το αδιέξοδο. Δεν ισχύει. Όταν αισθάνεστε ότι ξεμείνατε από δυνάμεις και ότι είστε έτοιμος να τα παρατήσετε, να θυμάστε ότι μερικές φορές τα πράγματα πρέπει να πάνε πολύ στραβά πριν εξελιχθούν σωστά. Μερικές φορές πρέπει να ζήσετε το χειρότερο, για να φτάσετε στο καλύτερο.
Ναι, η ζωή είναι σκληρή, αλλά εσείς είστε πιο σκληρός. Βρείτε τη δύναμη να γελάτε κάθε μέρα. Βρείτε το θάρρος να αισθανθείτε διαφορετικά, όμορφα. Ανακαλύψτε στη καρδιά σας τον τρόπο να κάνετε τους άλλους να χαμογελούν. Μην εκνευρίζεστε με πράγματα που δεν μπορείτε να αλλάξετε. Ζήστε απλά. Μοιράστε την αγάπη σας απλόχερα. Μιλήστε με ειλικρίνεια. Εργαστείτε επιμελώς. Ακόμη και αν πέσετε, σηκωθείτε και συνεχίστε. Συνεχίστε.
Κάθε πρωί που θα ξυπνάτε, να έχετε στο μυαλό σας αυτή τη λίστα:
«Να σκέφτεσαι θετικά. Να τρως υγιεινά. Να ασκείς το σώμα σου. Να ανησυχείς λιγότερο. Να δουλέψεις σκληρά. Να γελάς συχνά. Να κοιμάσαι καλά. Επανάληψη…»
*********
____________
  Πηγή: makeleio

ΤΟ ΣΙΝΙΚΟ ΤΕΙΧΟΣ ΤΩΝ ΜΥΡΜΗΓΚΙΩΝ

Πολυμελής ομάδα ερευνητών ανακάλυψε στο υπέδαφος ενός μεγάλου λιβαδιού στη Βραζιλία μια γιγάντια αποικία μυρμηγκιών. Πρόκειται για ένα εκπληκτικό οικοδόμημα που μοιάζει με λαβύρινθο ανθρώπινης κατασκευής. Την ερημωμένη σήμερα αποικία που διαθέτει φωλιές, δρόμους, λεωφόρους ακόμη και κήπους κατασκεύασαν μυρμήγκια του είδους Leaf Cutter και οι ειδικοί την χαρακτηρίζουν ως το «Σινικό Τείχος» των μυρμηγκιών.
Η mega-αποικία
Η εκπληκτική αποικία αποκαλύφθηκε μετά από δέκα μέρες εκσκαφών και άφησε άφωνους τους ερευνητές. Η αποικία βρισκόταν σε βάθος 9 μέτρων από το έδαφος και καλύπτει έκταση περίπου 47 τετραγωνικών μέτρων. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι τα μυρμήγκια εκχωμάτωσαν 40 τόνους εδάφους για να δημιουργήσουν την αποικία τους. Στην αποικία ζούσαν εκατομμύρια μυρμήγκια αλλά προς το παρόν οι ειδικοί δεν μπορούν να απαντήσουν πότε και γιατί την εγκατέλειψαν.
Τα μυρμήγκια Leaf Cutter κατασκεύασαν την εκπληκτική αποικία. Οπως προδίδει το όνομά τους, τα συγκεκριμένα μυρμήγκια κόβουν κομμάτια φύλλων και τα μεταφέρουν με χαρακτηριστική άνεση
Ένα επεξηγηματικό βίντεο:




Πηγές http://www.tovima.gr/science/ , youtube, διαδίκτυο

ΟΙ ΤΥΦΛΟΙ ΚΑΙ Ο ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ

Μια φορά και έναν καιρό ήταν 6 τυφλοί άντρες που κάθονταν σε ένα παγκάκι στο πάρκο και συζητούσαν. ‘Έλεγαν πως ενώ η φύση τους είχε αδικήσει και δεν τους είχε δώσει την δυνατότητα να βλέπουν τον κόσμο γύρω τους, όπως οι άλλοι άνθρωποι, εν τούτοις, τους είχε δώσει την δυνατότητα να αναπτύξουν περισσότερο τις υπόλοιπες αισθήσεις τους, και κυρίως την αφή, ώστε να μπορούν να καταλαβαίνουν με τα χέρια τους τι είναι το κάθε τι που βρίσκεται μπροστά τους. Όλοι συμφωνούσαν ότι μπορούσαν να ψηλαφίσουν κάτι με τα χέρια τους και να καταλάβουν αμέσως τι είναι αυτό που πιάνουν.
Παρακάτω, καθόταν ένας γέρος. Δεν μίλαγε, αλλά άκουγε με ενδιαφέρον και περιέργεια αυτά που έλεγαν οι 6 τυφλοί άντρες. Ήταν πολύ μεγάλος σε ηλικία και η μεγάλη εμπειρία του από τη ζωή τον είχε κάνει σοφό. Είχε μάθει να μην βιάζεται να κρίνει ή να απορρίψει κάτι και να δέχεται πως κάθε πράγμα, κάθε θέμα, μπορεί να έχει πολλές όψεις. «Ένα πράγμα μπορεί να είναι έτσι αλλά και αλλιώς», συνήθιζε να λέει.
Μετά από αρκετή ώρα και αφού είχε ακούσει προσεκτικά όσα έλεγαν οι τυφλοί άντρες δίπλα του, τους πλησίασε και τους ρώτησε: «Πώς είστε τόσο σίγουροι πως ό,τι ακουμπάτε, ό,τι ψηλαφίζετε με τα χέρια σας, μπορείτε να καταλάβετε αμέσως τι είναι και να είστε σίγουροι για αυτό; Πώς ξέρετε ότι δεν κάνετε λάθος;» Οι 6 τυφλοί άντρες του απάντησαν ότι δεν κάνουν ποτέ λάθος και ότι αν ήθελε να το διαπιστώσει και ο ίδιος, μπορούσε να τους βάλει μία δοκιμασία.
Ο γέρος δέχτηκε και την επόμενη μέρα τους συνάντησε πάλι στο πάρκο για τη μεγάλη δοκιμασία. Ο γέρος έφερε μαζί του έναν ελέφαντα και έβαλε τους 6 άντρες να τον πλησιάσουν και ένας ένας να τον ακουμπήσουν με τα χέρια ους και να του πουν τι είναι.
Ο πρώτος τυφλός άντρας, πλησιάζοντας τον ελέφαντα από το πλάι, έπεσε πάνω στο σκληρό και σταθερό του σώμα. Ψηλαφίζοντας με τα χέρια του την τεράστια και σκληρή πλευρά του ελέφαντα, κατέληξε με στόμφο: « Μα αυτό είναι, φυσικά, ένας τοίχος!».
Ο δεύτερος τυφλός άντρας, από εκεί που στεκόταν, πλησίασε τον ελέφαντα από μπροστά και έπιασε την προβοσκίδα του. Αφού περιεργάστηκε με τα χέρια του την μακριά, κυλινδρική προβοσκίδα του ελέφαντα, είπε με σιγουριά: «Μου έχεις φέρει ένα φίδι, αυτό είναι ένα φίδι!».
Ο τρίτος άντρας, που στεκόταν λίγο πιο πέρα, έπιασε τους χαυλιόδοντες του ελέφαντα. Ήταν λείοι και μυτεροί σαν βέλη και ο τυφλός άντρας αμέσως αναφώνησε: «Αυτά που πιάνω είναι ακόντια, είναι σίγουρα ακόντια!».
Ο τέταρτος τυφλός άντρας, που είχε μακριά χέρια, έπιασε τα αφτιά του ελέφαντα που κουνιούνταν πέρα δώθε και όπως τα περιεργάστηκε, κατέληξε: «Είναι τα σκληρά φύλλα από έναν ανεμιστήρα που κουνιέται!».
Ο πέμπτος άντρας, που ήταν πιο κοντός, έπιασε τα πόδια του ελέφαντα. Τα χάιδεψε με τα χέρια του μέχρι κάτω, τα έτριψε, και γυρνώντας προς τον γέρο-σοφό, είπε με μεγάλη βεβαιότητα: «Είναι ένας χοντρός, τραχύς κορμός δέντρου, είμαι βέβαιος!».
Ο γέρος είπε και στον τελευταίο τυφλό άντρα να πλησιάσει και εκείνος, ψάχνοντας με τα χέρια του, έπιασε την ουρά του ελέφαντα. Ήταν μακριά, κυλινδρική και τραχιά σαν χοντρό σχοινί. «Είναι σχοινί. Είναι σίγουρα ένα χοντρό, δυνατό σχοινί!» αναφώνησε.
conte-sufc3ad0001-copiaeng
Αφού τελείωσαν και οι έξι, ο σοφός γέρος τους φώναξε κοντά του και τους είπε: «Κάνατε όλοι λάθος. Κανένας σας δεν βρήκε τι ήταν αυτό που είχε μπροστά του, που άγγιζε με τα χέρια του. Και όμως ήσασταν και οι έξι τόσο σίγουροι για τις απαντήσεις σας! Αυτό που πιάσατε όλοι σας ήταν ένας ελέφαντας. Ανάλογα όμως με την θέση όπου στεκόταν ο καθένας σας, ανάλογα με το ύψος του και το μάκρος των χεριών του, έπιανε με τα χέρια του ένα διαφορετικό σημείο του ελέφαντα. Έτσι, ένας νόμιζε ότι πιάνει έναν τοίχο, ο άλλος ένα φίδι, ο τρίτος ένα ακόντιο, ο τέταρτος τα φύλλα ενός ανεμιστήρα, ο πέμπτος έναν κορμό δέντρου και ο τελευταίος ένα δυνατό σχοινί. Κανένας σας όμως δεν κατάλαβε ότι αυτό που αγγίζατε, αυτό που περιεργαζόσασταν και ψηλαφίζατε ήταν πολύ μεγαλύτερο και είχε και άλλα μέρη, και άλλες πλευρές και άλλα σημεία που θα μπορούσατε να πιάσετε για να καταλάβετε τι πραγματικά είναι. Έτσι, κανένας σας δεν προχώρησε πιο πέρα για να αγγίξει και τα άλλα μέρη του ελέφαντα, κανένας δεν είχε ολοκληρωμένη αίσθηση του σώματος του ελέφαντα, ώστε, από τα διαφορετικά χαρακτηριστικά του, να μπορέσει να καταλάβει ότι αυτό που αγγίζει είναι ένας ελέφαντας!».
Οι έξι τυφλοί άντρες είχαν χάσει τη μιλιά τους. Δεν μπορούσαν να πιστέψουν πόσο λάθος είχαν κάνει όλοι τους. Έτσι, με σεβασμό ζήτησαν, πλέον, από τον σοφό γέρο να τους εξηγήσει το λάθος τους, ώστε να μπορέσουν να γίνουν
καλύτεροι. Και ο γέρος τους είπε: «Ο κάθε άνθρωπος, και αυτός που τα μάτια του βλέπουν καλά και καθαρά, ανάλογα με το ποιος είναι και με τη θέση που βρίσκεται, μπορεί να βλέπει ή να νιώθει διαφορετικά το ίδιο πράγμα. Για να
είμαστε σίγουροι για κάτι, πρέπει να το επιβεβαιώσουμε πολύ καλά και πολλές φορές και κυρίως, πρέπει να το πλησιάσουμε, να το «δούμε» ολόκληρο. Εσείς δεν ψηλαφίσατε τον ελέφαντα ολόκληρο. Ο καθένας σας άγγιξε το σημείο από το σώμα του ελέφαντα που ήταν πιο κοντά του και από εκεί έβγαλε το συμπέρασμα του, το οποίο βέβαια, ήταν λάθος γιατί αφορούσε μόνο ένα κομμάτι και όχι το σύνολο. Δεν μπορούμε να κρίνουμε κάτι και να βγάλουμε συμπέρασμα, ότι και να είναι αυτό, εάν δεν το δούμε, δεν το «αγγίξουμε» από παντού, από όλες τις πλευρές του, ώστε να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα και να μπορούμε να εκφράσουμε μία σωστή άποψη.»
«Ένας ακόμα λόγος που δεν μπορέσατε να βρείτε τι είναι αυτό που όλοι σας αγγίζατε, είναι ότι δεν συνεργαστήκατε μεταξύ σας. Ακόμα και χωρίς να ξέρετε ότι σε όλους σας έχω δώσει τον ίδιο ελέφαντα να πιάσετε, αν μιλούσατε μεταξύ σας και λέγατε ο ένας στον άλλον τι πιάνετε με τα χέρια σας και τι καταλαβαίνετε από αυτό, τότε συνδυάζοντας τις εμπειρίες και τις εντυπώσεις σας από το άγγιγμα του ελέφαντα, θα μπορούσατε να βρείτε τι είναι. Πάντοτε έχουμε να κερδίσουμε από τη συνεργασία με άλλους ανθρώπους ακόμα και αν θεωρούμε ότι αυτά που κάνει ο καθένας μας είναι διαφορετικά και δεν έχουν σχέση με αυτά που κάνει ο άλλος. Αν λέγατε όλοι τη γνώμη σας για το τι είναι αυτό που αγγίζατε, αν ανταλλάσατε απόψεις, στο τέλος θα καταφέρνατε συνδυάζοντας τις γνώμες σας και τα ευρήματα σας να βρείτε την αλήθεια. Πριν καταλήξουμε σε ένα συμπέρασμα, είναι καλό να μιλάμε και με άλλους ανθρώπους, να ακούμε και να προσπαθούμε να καταλάβουμε και την δική τους άποψη, πριν βεβαιωθούμε για τα δικά μας συμπεράσματα.»
______
  (προσαρμοσμένο από το ποίημα “Six Blind Men and the Elephant”του Αμερικανού ποιητή John Godfrey Saxe (1816--1887)

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΦΗΒΩΝ

Σήκωσαν το Ευρωπαϊκό οι Εφηβοι! [εικόνες]
Στην κορυφή της Ευρώπης ανέβηκαν πριν από λίγο οι Εφηβοι της Εθνικής μας ομάδας.
Η Εθνική Εφήβων επικράτησε της Τουρκίας στον τελικό του Ευρωπαϊκού U18, που διεξάγεται στον Βόλο, με 64-61 και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. 
Τα παιδιά του Ηλία Παπαθεοδώρου κατάφεραν μέσα σε έξι μέρες να πάρουν έξι σπουδαίες νίκες και να φέρουν στη χώρα το δεύτερο χρυσό σε επίπεδο Ευρωμπάσκετ Εφήβων, πρώτο μετά το 2008. 
Συγχαρητήρια από Κοντονή
Ο υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σταύρος Κοντονής, με αφορμή την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από την Εθνική ομάδα μπάσκετ U18 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Για μία ακόμη φορά ο ελληνικός αθλητισμός βρέθηκε στην κορυφή της Ευρώπης. Η εθνική ομάδα μπάσκετ των εφήβων με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μας γέμισε χαρά και απέδειξε ότι με συστηματική δουλειά και επίμονη προσπάθεια μπορούμε να επιτύχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Το μπάσκετ διατηρεί την εξαιρετική παράδοση που έχει επί σειρά δεκαετιών συνεχίζοντας τις διακρίσεις σε κάθε επίπεδο. Θερμά συγχαρητήρια στους αθλητές και τους προπονητές τους».
Παυλόπουλος: Σας ευχαριστούμε
Και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απέστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα προς την Εθνική Ομάδα: «Η μεγάλη ευρωπαϊκή σας κατάκτηση και διάκριση μας κάνει υπερήφανους. Πέραν τούτου παραδίδει σ’ όλους μας ένα διπλό, τουλάχιστον, δίδαγμα: Πρώτον, το δίδαγμα των τεράστιων δυνατοτήτων της νέας γενιάς, πολύ πέρα και από τα σύνορα της χώρας μας. Και, δεύτερον, το δίδαγμα του τι μπορούμε να επιτύχουμε οι Έλληνες, μεσ’ από την συνεπή συλλογική προσπάθεια και την συνακόλουθη ενότητα, μπροστά σε μεγάλους εθνικούς στόχους. Θερμά συγχαρητήρια. Σας ευχαριστούμε. ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ».


RESCUE INK: ΟΙ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΟΒΙΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΑ ΖΩΑ

Rescue Ink: Οι τρομακτικοί μηχανόβιοι της Νέας Υόρκης που προστατεύουν τα ζώα [εικόνες]
Μοιάζουν τρομακτικοί με τα αμέτρητα τατουάζ, τα δερμάτινα και τις μηχανές, όμως αυτή η συμμορία έχει μία γλυκιά πλευρά και έναν ακόμα πιο τρυφερό στόχο.
Ο λόγος για τους Rescue Ink που οργώνουν με τις μηχανές τους δρόμους της Νέας Υόρκης και προστατεύουν τα ζώα.
Περιμαζεύουν και φροντίζουν τα αδέσποτα, βρίσκουν χαμένα κατοικίδια, σταματούν τις παράνομες κυνομαχίες και αναλαμβάνουν προσωπικά όποιον πιάσουν να κακοποιεί κάποιο ζώο.
Μάλιστα για όσους χρειάζονται την βοήθεια τους, η συμμορία έχει και ιστοσελίδα


Πηγή:  http://www.iefimerida.gr/

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΑΝΗ ΑΚΤΗ ΕΙΧΕ ΚΛΕΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥ ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΑ ΒΑΣΙΛΙΑ

Μετά την κατακραυγή ο Σαουδάραβας βασιλιάς έφυγε από την Κυανή Ακτή -Είχε «κλείσει» δημόσια παραλία για τα μπάνια του [εικόνες]
Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν μπεν Αμπντελαζίζ αλ Σαούντ εγκατέλειψε, απροσδόκητα, χθες την εξοχική του κατοικία στην Κυανή Ακτή και οι γαλλικές αρχές ανακοίνωσαν ότι η δημόσια πλαζ που βρίσκεται δίπλα στην κατοικία και είχε κλείσει για το κοινό για λόγους ασφαλείας προκαλώντας κατακραυγή, θα ανοίξει και πάλι σήμερα.
Αφού πέρασε οκτώ ημέρες διακοπών στη βασιλική βίλλα του Γκολφ-Ζουάν στην κοινότητα Βαλορίς, ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας επιβιβάσθηκε χθες στο αεροδρόμιο της Νίκαιας σε πτήση με προορισμό την Ταγγέρη στο Μαρόκο.
Η πολυτελής κατοικία του βασιλιά Σαλμάν στην Κυανή Ακτή αξίξει περισσότερα από 7 εκατομμύρια ευρώ
Αρχικά η παραμονή του στην Κυανή Ακτή είχε προγραμματισθεί για το διάστημα από τις 20 Ιουλίου μέχρι τις 20 Αυγούστου.
Μαζί του αναχώρησε από τις κατοικίες της Κρουαζέτ μεγάλο μέρος, έως και τα δύο τρίτα, της ακολουθίας του που αριθμεί περί τα χίλια άτομα.
Οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν ότι η πλάζ της Μιραντόλ, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην βασιλική βίλα, θα ανοίξει και πάλι για τους λουόμενους σήμερα το πρωί.
Το κλείσιμο της πλαζ προκάλεσε κατακραυγή και τη συγκέντρωση 150.000 υπογραφών διαμαρτυρίας, η οποία επρόκειτο να επιδοθεί στον αρμόδιο περιφερειάρχη στις 4 Αυγούστου από τον τοπικό δημοτικό σύμβουλο Ζαν-Νοέλ Φαλκού, που είχε και την πρωτοβουλία.
Η ανακοίνωση για το κλείσιμο της πλαζ
Το περιβάλλον του βασιλιά έκανε γνωστή τη δυσαρέσκειά του για την δυσμενή υποδοχή που τού επιφυλάχθηκε στην Κυανή Ακτή, ωστόσο δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η αναχώρηση του βασιλιά Σαλμάν συνδέεται με την πολεμική που προκάλεσε η παρουσία του στην περιοχή.
Γάλλοι αστυνομικοί περιπολούν τη βίλα του Σαουδάραβα βασιλιά


Πηγή: http://www.iefimerida.gr

ΤΟ ΙΡΑΝ "ΨΗΝΕΤΑΙ" ΣΤΟΥΣ 74 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ



Η δεύτερη υψηλότερη θερμοκρασία στην ιστορία καταγράφηκε στην πόλη Μπαντάρ Μασάχρ του Ιράν, όπου το θερμόμετρο έδειξε 74 βαθμούς Κελσίου.
 Η υγρασία σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες έχουν δημιουργήσει συνθήκες ασφυξίας στις πόλεις που μαστίζονται από τον καύσωνα. Η πραγματική θερμοκρασία δεν έχει ξεπεράσει τους 50 βαθμούς, αλλά η αίσθηση, σε συνδυασμό με την αυξημένη υγρασία, γίνεται αισθητή στον άνθρωπο σαν 74 βαθμούς.

   Αν και δεν υπάρχουν επίσημα αρχεία, οι 81 βαθμοί Κελσίου φέρεται να είναι η υψηλότερη γνωστή θερμοκρασία που έχει σημειωθεί ποτέ. Το ρεκόρ κατεγράφη στις 8 Ιουλίου 2003 στην πόλη Νταχράν της Σαουδικής Αραβίας, που βρίσκεται επίσης στον Περσικό Κόλπο.

   Η εικόνα του ποταμού Τίγρη με τα νερά να έχουν υποχωρήσει αισθητά 

  Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στο Ιράκ όπου οι θερμοκρασίες ξεπέρασαν τους 70 βαθμούς και ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε ακόμη και ποτάμια να έχουν στερέψει.

   Ο καύσωνας που σαρώνει τη Μέση Ανατολή την περασμένη εβδομάδα έχει αναγκάσει την κυβέρνηση της Βαγδάτης να λάβει ειδικά μέτρα και να καλέσει τους κατοίκους να προφυλαχθούν πίνοντας πολύ νερό και να αποφεύγουν την έκθεση στον ήλιο. Παράλληλα ανακοινώθηκε πως όλες οι υπηρεσίες θα παραμείνουν κλειστές για τέσσερις μέρες, μέχρι να υποχωρήσουν οι πρωτοφανείς θερμοκρασίες.  

ΠΩΣ ΚΡΑΤΑΕΙ Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ



    Έναν υπερ-φράχτη έχει κατασκευάσει η Βουλγαρία, στα σύνορα με την Τουρκία μπλοκάροντας χιλιάδες μετανάστες που ήλπιζαν για μια νέα ζωή στην Ευρώπη.

   Καθώς η αστυνομία στο Καλαί, γράφει η Daily Mail, δίνει αγώνα να συγκρατήσει χιλιάδες μετανάστες που προσπαθούν να εισβάλουν στο Eurotunnel στην απελπισία τους να περάσουν στη Βρετανία, οι βουλγαρικές αρχές, έλαβαν τα δικά τους μέτρα.       Το νέο τμήμα του συρμάτινου τείχους κατασκευάστηκε για να σφραγίσει τα σύνορα της Βουλγαρίας και είναι σχεδόν απόρθητο. 

      Οι τοπικές αρχές ελπίζουν βάλουν τέλος στις αδίστακτες εγκληματικές συμμορίες που εκμεταλλεύονται τις οικογένειες από τη  Συρία, το Ιράκ και τη Βόρεια Αφρική, στην προσπάθειά τους να εισέλθουν στην Ευρώπη μέσω Βουλγαρίας.



   Ο αρχηγός της αστυνομίας στ Βουλγαρικά σύνορα, Ιβάν Στογιάνοφ δήλωσε: «Ο φράχτης έχει σταματήσει πάνω από 500 μετανάστες να μπουν στη χώρα μόνο τον τελευταίο μήνα. 

      «Οι μισοί από αυτούς συνελήφθησαν από τους Τούρκους συναδέλφους μας και οι υπόλοιποι στάλθηκαν πίσω. Ο στόχος των μεταναστών δεν είναι η Βουλγαρία. Θέλουν να πάνε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Βρετανία. Μας χρησιμοποιούν ως τόπο διέλευσης» τόνισε ο αστυνομικός. 

  Με νέας τεχνολογίας κάμερες και παρακολούθηση 24/7 από ένοπλους φρουρούς που σταθμεύουν σε στρατηγικά σημεία, η Βουλγαρία φαντάζει πλέον απροσπέλαστη. 



Πηγή: www.lifo.gr

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ




Το Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Αλμωπίας, Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης (ΚΕΚΠ-Α) ανακοινώνει ότι, οι παρακάτω Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Αλμωπίας:
1. Α΄ Αριδαίας              Κωδικός Δομής : 21521
2. Β΄ Αριδαίας              Κωδικός Δομής : 21526
3. Ίδας                          Κωδικός Δομής :  21497
4. Λουτρακίου              Κωδικός Δομής:   21518
5. Σωσάνδρας               Κωδικός Δομής:   38486
6. Προμάχων                Κωδικός  Δομής:   21506
7. Ξιφιανής                   Κωδικός Δομής:    21510
8.Εξαπλατάνου             Κωδικός Δομής:    29896
9. Τσακώνων                Κωδικός Δομής:    21504
            επιλέχθηκαν στη Δράση «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» που υλοποιείται από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) Α.Ε.
Οι μητέρες των νηπίων που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στην παραπάνω δράση, μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες, έντυπα αιτήσεων και υποστήριξη για τη συμπλήρωσή τους, στα γραφεία των Α΄και Β΄ παιδικών Σταθμών Αριδαίας, από τις 05-08-2015 έως και τις 07-08-2015 και ώρες: 09.00΄π.μ. έως τη 14.00΄μ μ.
Κατευθύνσεις σχετικά με την υποβολή των Αιτήσεων, έντυπα Αιτήσεων, Δικαιολογητικά και άλλες πληροφορίες για την ένταξή τους στην παραπάνω δράση στις ιστοσελίδες της Ε.Ε.Τ.Α.Α    (www.eetaa.gr) και στο Γραφείο της Κεντρικής Μακεδονίας στα τηλέφωνα και Fax: 2310-544731, 544714.
Η «Αίτηση συμμετοχής – Δήλωση» συνοδευόμενη από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, θα μπορεί να υποβάλλεται το χρονικό διάστημα από τις  05/08/2015 έως τις 18/08/2015 και ΜΟΝΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ ή με υπηρεσία ταχυμεταφοράς (COURIER) σε φάκελο στον οποίο εξωτερικά θα πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφεται η ένδειξη «ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ», στο  Γραφείο  της Ε.Ε.Τ.Α.Α  Κεντρ. Μακεδονίας  Τσιμισκή 27,  Τ.Κ. 54624, Θεσσαλονίκη.  
Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των Αιτήσεων, ορίζεται η 18/08/2015 και ώρα 14:00 βάσει απόδειξης ταχυδρομείου ή εταιρείας ταχυμεταφοράς (courier).
Όσες μητέρες επιλεγούν από την Ε.Ε.Τ.Α.Α. θα απαλλάσσονται από την καταβολή τροφείων στους Παιδικούς Σταθμούς.
Από την παραπάνω δράση εξαιρούνται, οι μητέρες τακτικοί και αορίστου χρόνου υπάλληλοι Δημοσίου,   Ν.Π.Δ.Δ καθώς και οι μόνιμοι και αορίστου χρόνου υπάλληλοι των Ο.Τ.Α. (α΄ και β΄ βαθμού).
Οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης των δυνητικά ωφελουμένων και οι πίνακες των απορριφθεισών μητέρων θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ: paidikoi.eetaa.gr στις 07/09/2015. Οι αιτούντες για να δουν τα αποτελέσματα απαιτείται η εισαγωγή του ΑΦΜ και του ΑΜΚΑ.
 Ημερομηνίες υποβολής ενστάσεων: 08/09/2015 μέχρι 10/09/2015. Οι Ενστάσεις να υποβληθούν εγγράφως στους αριθμούς FAX των κατά τόπους γραφείων της Ε.Ε.Τ.Α.Α. ή ηλεκτρονικά μέσω e-mail με σκαναρισμένα έγγραφα σύμφωνα με το Υπόδειγμα «Έντυπο Υποβολής Ένστασης» που παρουσιάζεται στο Παράρτημα 2 της πρόσκλησης.
Οριστικά αποτελέσματα:13/09/2015
Εγγραφές τέκνων στις δομές: 14/09/2015 μέχρι 18/09/2015

Για το ΚΕ.Κ.Π.Α
                                                    
                                                              Ο Πρόεδρος του Δ.Σ
                                                        

                                                                  Δόντσος Χρήστος

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...