Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΝΕΥΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ

Οι διεργασίες του εγκεφάλου, η σεροτονίνη, η οξυτοκίνη, ο εθισμός, η οπτική επαφή, ο νευροδιαβιβαστής της ευτυχίας ή πολύ απλά ο έρωτας. Τι είναι έρωτας; Πότε τον νιώθεις; Μπορούν όλοι οι άνθρωποι να εκτεθούν σε αυτό το συναίσθημα; Η επιστήμη μελετά, κάνει μετρήσεις και πειράματα αλλά είναι αδύνατον να μην παραδεχθεί πως είναι μία από τις πιο σημαντικές και πιο ισχυρές δυνάμεις του πλανήτη από όπου κι αν προέρχεται, όπου κι αν καταλήγει.
Ο έρωτας είναι εθιστικός 
Σκεφτείτε τις πρώτες ημέρες ενός έρωτα. Τότε που νιώθεις εκείνο το σφίξιμο στο στομάχι και δεν ξέρεις τι σου συμβαίνει. Όταν ερωτευόμαστε ο εγκέφαλος απελευθερώνει ντοπαμίνη, τον νευροδιαβιβαστή της ευτυχίας. Ως νευροδιαβιβαστής, η ντοπαμίνη έχει την ιδιότητα να μεταφέρει μηνύματα από το ένα νευρικό κύτταρο στο άλλο προκαλώντας ικανοποίηση, ευχαρίστηση και ευφορία. Παράλληλα με την ντοπαμίνη ο εγκέφαλος ενός ερωτευμένου ανθρώπου αυξάνει και την ορμόνη του στρες με αποτέλεσμα να υπάρχει κατακόρυφη μεταβολή στους καρδιακούς παλμούς και στην πίεση του αίματος. Τα συμπτώματα είναι παρόμοια και τόσο ισχυρά με εκείνα που έχει κάποιος που κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών και εθιστικών διεγερτικών όπως η μεθαμφεταμίνη.
Ο έρωτας σε βασανίζει
Η χημεία του έρωτα περιλαμβάνει την μείωση της σεροτονίνης. Θεωρείται η κατεξοχήν χημική ουσία που συνδέεται με την αίσθηση της ευφορίας. Η μείωσή της έχει ως αποτέλεσμα το άτομο να χάνει την αίσθηση του απόλυτου ελέγχου να αγωνιά από άγχος, αβεβαιότητα και συναισθηματική αστάθεια. Όταν ο δείκτης της σεροτονίνης πέφτει αναγκαζόμαστε να προσκολληθούμε μανιωδώς σε κάτι ή κάποιον που θα μας προσφέρει σταθερότητα. Το στοιχείο της εμμονής είναι βασικό. Η φράση »τρελά ερωτευμένος» δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα.
Ο έρωτας σε κάνει απρόσεκτο
Ο προμετωπιαίος φλοιός του εγκεφάλου είναι υπεύθυνος για τον έλεγχο. Όταν είμαστε ερωτευμένοι η εγγενής ρύθμιση αλλάζει και τότε δεν έχουμε αίσθηση του κινδύνου.
Ο χρόνος φέρνει την αγάπη
Οι χημικές αντιδράσεις του εγκεφάλου με την πάροδο του χρόνου αλλάζουν. Η οξυτοκίνη και βαζοπρεσίνη είναι γνωστές ως »ορμόνες της αγάπης», αφού σχετίζονται με το συναίσθημα της οικειότητας και της τρυφερότητας που νιώθει ένα ερωτευμένο ζευγάρι. Απελευθερώνονται στον εγκέφαλο κατά τη διάρκεια του σεξ ή αμέσως μετά.
Οι άνδρες είναι »οπτικά θηρία»
Οι εγκέφαλοι των ερωτευμένων ανδρών εμφανίζουν μεγαλύτερη δραστηριότητα στον οπτικό φλοιό σε σύγκριση με τις γυναίκες. Οι άνδρες ερωτεύονται με τα μάτια ενώ οι γυναίκες λειτουργούν περισσότερο εγκεφαλικά.
Οι γυναίκες θυμούνται τις λεπτομέρειες
Οι εγκέφαλοι των γυναικών στον έρωτα εμφανίζουν μεγαλύτερη δραστηριότητα στον ιππόκαμπο, μια περιοχή που σχετίζεται με τη μνήμη. Σημειώνεται ότι ο ιππόκαμπος καταλαμβάνει μεγαλύτερο ποσοστό του εγκεφάλου στις γυναίκες εν συγκρίσει με τους άνδρες. Δίδαγμα: Ό,τι κι αν κάνουν οι άνδρες, οι γυναίκες θα το θυμούνται πολύ καλά.
Η μαγεία της οπτικής επαφής
Τα νεογέννητα και οι ερωτευμένοι έχει αποδειχθεί πως έχουν ένα κοινό. Αυτό δεν είναι άλλο από την οπτική επαφή. Η επαφή με τα μάτια είναι είναι το βασικό μέσο για τη συναισθηματική σύνδεση. Το μαγευτικό βλέμμα δεν είναι μόνο μια ρομαντική ιδέα, αλλά μια βιολογική πραγματικότητα. Επαφή με τα μάτια και το χαμόγελο είναι ένας ιδιαίτερα ισχυρός συνδυασμός.
Αν νιώθετε »κόμπο» στο στομάχι, αν η καρδιά σας »φτερουγίζει» τότε το πιο πιθανό είναι να είστε ερωτευμένοι. Αφήστε τον εγκέφαλο να κάνει τη δουλειά του. Εσείς απλά αφεθείτε και απολαύστε ένα από τα πιο ισχυρά και καθηλωτικά συναισθήματα που μπορείτε να βιώσετε.
_____________

Η ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟΥ ΓΚΡΙΝΟΥΙΤΣ ΕΧΕΙ ΧΑΡΑΧΤΕΙ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΣΗΜΕΙΟ.

Η γραμμή του Μεσημβρινού του Γκρίνουιτς έχει χαραχτεί... λάθος -Βρίσκεται 101 μέτρα ανατολικότερα, κοντά σε ένα σκουπιδοτενεκέ [εικόνες]
Η γραμμή του Γκρίνουιτς δημιουργήθηκε πριν από 131 χρόνια και σηματοδοτεί το σημείο στο οποίο χωρίζεται η ανατολική πλευρά του ημισφαιρίου από την δυτική.
Σηματοδοτεί επίσης και τους 0 βαθμούς γεωγραφικού μήκους μια θέση που χρησιμοποιείται για τον υπολογισμό των θέσεων, αλλά και του χρόνου σε όλον τον κόσμο.
Ωστόσο οι σύγχρονοι χαρτογράφοι, τοπογράφοι, αλλά και τουρίστες ανακαλύπτουν τώρα ότι το μηδενικό γεωγραφικό μήκος βρίσκεται περίπου 101 μέτρα (334 πόδια) ανατολικά του τηλεσκοπίου, σύμφωνα με τους δέκτες GPS.
Αν κάνει κάποιος χρήση του GPS της Google για παράδειγμα, θα διαπιστώσει ότι η γραμμή που χτίστηκε το 1884 πρέπει κανονικά να περνάει μέσα από το Park Cafe στο πάρκο του Γκρίνουιτς, πολύ κοντά από εναν σκουπιδοτενεκέ και όχι από το Βασιλικό Αστεροσκοπείο.
Σύμφωνα με μία νέα μελέτη, το λάθος συνέβη επειδή οι παραδοσιακές μετρήσεις με τα τηλεσκόπια που χρησιμοποιήθηκαν για τη μέτρηση της περιστροφής της Γης, δεν είχαν τη ακρίβεια των νεότερων τεχνολογιών, όπως το GPS που εντόπισε το λάθος καθώς μπορεί να μετρά με ακρίβεια τις συντεταγμένες σε οποιοδήποτε σημείο στην επιφάνεια του πλανήτη.
Οι νεότερες τεχνολογίες, και κυρίως η εκπληκτική ακρίβεια του GPS (παγκόσμιο σύστημα εντοπισμού θέσης), το οποίο χρησιμοποιεί δορυφόρους για να μετρά με ακρίβεια τις συντεταγμένες σε οποιοδήποτε σημείο στην επιφάνεια της Γης, αντικατέστησαν τις παραδοσιακές παρατηρήσεις τηλεσκοπίων που χρησιμοποιήθηκαν για τη μέτρηση της περιστροφής της Γης.
Η απόκλιση παρατηρήθηκε για πρώτη φορά το 1960 όταν χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά οι δορυφόροι στον εντοπισμό θέσεων. Η αιτία του λάθους πάντως είναι ότι η λεκάνη απορροής του υδραργύρου που χρησιμοποιήθηκε για να υπολογιστεί ο ισημερινός το 19ο αιώνα,  μέσω του τηλεσκοπίου μεσημβρινής διάβασης ή μεσημβρινό κύκλο. Το όργανο αυτό πρέπει να τοποθετείται σε απόλυτα κατακόρυφη θέση, η οποία υπολογιζόταν από ένα βαρίδι που κρεμόταν μέσα σε μια λεκάνη γεμάτη υδράργυρο ώστε να δημιουργεί μια επίπεδη, οριζόντια επιφάνεια.
Το πρόβλημα, εξηγεί η νέα αμερικανική μελέτη, είναι ότι το κατακόρυφο όπως μετράται με αυτή τη μέθοδο επηρεάζεται από τοπικές συνθήκες. Το κυριότερο είναι ότι η Γη δεν είναι  μια τέλεια, ομοιογενής σφαίρα. Μεγάλες συγκεντρώσεις μάζας όπως τα βουνά διαταράσσουν τοπικά το βαρυτικό πεδίο και μαζί με αυτό τις αστρονομικές μετρήσεις των μεσημβρινών.
Η αιτία του λάθους δηλαδή είναι ότι η λεκάνη απορροής του υδραργύρου που χρησιμοποιήθηκε για να υπολογιστεί ο ισημερινός το 19ο αιώνα, δεν αντιστοιχούσε στη διόγκωση της Γης -το υγρό ήταν παράλληλο με τη Γη μέχρι ενός βαθμού, αλλά τα σύγχρονα GPS είναι πιο ακριβή και λαμβάνουν υπόψιν το πεπλατυσμένο σχήμα του πλανήτη και την άνιση βαρύτητα.Αντίθετα, η τεχνολογία του GPS επιτρέπει στους ερευνητές να μετρούν το κατακόρυφο από το Διάστημα ως μια νοητή γραμμή που περνά ακριβώς από το κέντρο της Γης.
«Με την πρόοδο της τεχνολογίας, η μετακίνηση του πρώτου μεσημβρινού ήταν αναπόφευκτη», δήλωσε ο Κεν Σάιντελμαν, αστρονόμος στο Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια και συνεπικεφαλής σχετικής πρόσφατης μελέτης. «Ίσως θα πρέπει να τοποθετηθεί ένας νέος δείκτης στο πάρκο του Γκρήνουιτς για το νέο πρώτο μεσημβρινό», πρόσθεσε.
Ο παραδοσιακός πρώτος μεσημβρινός σημειώνεται στο έδαφος γύρω από το αστεροσκοπείο με μια γραμμή από ανοξείδωτο χάλυβα, η οποία αν επεκτεινόταν θα συνέδεε τους δύο πόλους της Γης και θα έτεμνε κάθετα τον ισημερινό. Εξ ορισμού, το γεωγραφικό μήκος πάνω σε αυτή τη γραμμή είναι μηδέν μοίρες.Μόνο μία τέτοια γραμμή, ή μεσημβρινός, περνά από κάθε σημείο του πλανήτη. 


Πηγή:  http://www.iefimerida.gr

ΣΚΥΛΟΣ "ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ" ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ



Ένα τούνελ μήκους περίπου δεκαπέντε μέτρων και βάθους ενός μέτρου φαίνεται ότι έσκαβαν επί μήνες βαρυποινίτες φυλακισμένοι της πτέρυγας Ζ' του σωφρονιστικού καταστήματος Κέρκυρας προκειμένου να αποδράσουν από την φυλακή.

 Τα σχέδια των βαρυποινιτών, που επέλεξαν την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου για να αποδράσουν, φέρεται να χάλασε ένας σκύλος που αντιλήφθηκε τη δράση τους πάνω από την άσφαλτο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι βαρυποινίτες έγιναν αντιληπτοί από τον σκύλο ενός περαστικού που έκανε μια πρωινή βόλτα με το κατοικίδιό του.
 Το έξυπνο τετράποδο με την όσφρηση του κατάφερε να εντοπίσει κάτω από την άσφαλτο τους βαρυποινίτες που, όπως φαίνεται, δρούσαν ως... τυφλοπόντικες τους τελευταίους μήνες.
 Η ανησυχία του σκύλου προκάλεσε το ενδιαφέρον ενός σωφρονιστικού υπαλλήλου που έσπευσε αμέσως στο σημείο, μόλις πέντε μέτρα έξω από τον περιμετρικό τοίχο των φυλακών, για να δει τι συμβαίνει.
 Ο υπόγειος διακριτικός θόρυβος που ακουγόταν κάτω από την άσφαλτο, στον περιμετρικό δρόμο πίσω από τις φυλακές που οδηγεί στην περιοχή της Γαρίτσας, έβαλε σε υποψίες και τον σωφρονιστικό υπάλληλο, που αμέσως σήμανε συναγερμό στις φυλακές. Οι σειρήνες των φυλακών ήχησαν δυνατά και αμέσως κλήθηκε η Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας.
 Όπως διαπιστώθηκε από τις πρώτες έρευνες, βαρυποινίτες, ο αριθμός των οποίων παραμένει ακόμη άγνωστος, κατάφεραν με αυτοσχέδια σκαπτικά εργαλεία να ανοίξουν ένα μακρύ τούνελ που θα το χρησιμοποιούσαν, έρποντας, για να διαφύγουν από τη φυλακή.

 «Το μόνο σίγουρό είναι ότι αποτράπηκε η απόδραση των φυλακισμένων» επεσήμανε, μεταξύ άλλων, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής των φυλακών Κερκύρας Δημήτρης Παναγιωτελίδης. Έρευνες για το περιστατικό διεξάγει η Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας, ενώ το κουβάρι της ιστορίας θα ξετυλιχθεί μετά την ολοκλήρωση των ανακρίσεων των βαρυποινιτών.
 Η σημερινή απόπειρα της απόδρασης των φυλακισμένων έφερε στις μνήμες όλων τη μεγάλη απόδραση των φυλακισμένων, από τις φυλακές της Κέρκυρας πριν από 19 χρόνια, τον Μάρτιο του 1996. Τότε 44 κρατούμενοι, στην πλειοψηφία τους Αλβανοί υπήκοοι, εκμεταλλευόμενοι την πολυήμερη εξέγερση των φυλακισμένων που επικρατούσε στο σωφρονιστικό κατάστημα Κέρκυρας, κατάφεραν να αποδράσουν σκάβοντας εκ νέου ένα τούνελ που είχε κατασκευαστεί από τους Άγγλους όταν κατείχαν τα Επτάνησα, μήκους 150 μέτρων. Οι Αλβανοί κρατούμενοι το εντόπισαν και το καθάρισαν.

   Το τούνελ πέρασε κάτω από έναν δρόμο έξω από τις φυλακές και βγήκε πίσω από τον τοίχο του γυμνασίου που βρίσκεται κοντά στις φυλακές. Έσκαβαν νύχτα και μέρα και μετά από δέκα ημέρες κατάφεραν να αποδράσουν.
Τελικά μετά από συντονισμένες προσπάθειες των αστυνομικών αρχών, του Λιμενικού Σώματος, των ΜΑΤ, των ανδρών των Ειδικών Κατασταλτικών Αντιτρομοκρατικών Μονάδων, καθώς επίσης και των ελικοπτέρων της Ελληνικής Αστυνομίας, οι κρατούμενοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν. 



Πηγή: www.lifo.gr

ΤΑ WINDOWS 10 ΘΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ ΤΑ ΠΕΙΡΑΤΙΚΑ HARDWARE



Τα Windows 10 έρχονται με μία νέα Άδεια Χρήσης Τελικού Χρήστη [EULA], με την οποία σύμφωνησαν όλοι οι χρήστες πριν εγκαταστήσουν και χρησιμοποιήσουν το νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft.

   Όπως συνήθως συμβαίνει ελάχιστοι είναι αυτοί που έχουν διαβάσει αυτή τη σύμβαση για τη χρήση των Windows 10, όπως και κάθε άδεια χρήσης, άλλωστε. Όσοι μπήκαν στον κόπο όμως διαπίστωσαν κάτι πολύ ενδιαφέρον.

   Σύμφωνα με την EULA που αποδέχτηκαν οι χρήστες, επιτρέπεται στα Windows 10 να απενεργοποιήσουν πειρατικά παιχνίδια και μη εξουσιοδοτημένο hardware. 

  Από την 1η Αυγούστου, η Microsoft έχει το δικαίωμα να να αποτρέψει τους χρήστες του λογισμικού της να παίζουν πειρατικά παιχνίδια ή να χρησιμοποιούν μη εξουσιοδοτημένο hardware.

   Το επίμαχο απόσπασμα εμπεριέχεται στην παράγραφο 7β της Σύμβασης Παροχής Υπηρεσιών της Microsoft και αναφέρει: "Ενδέχεται να ελέγχουμε αυτόματα την έκδοση του λογισμικού σας, κάτι που είναι αναγκαίο για την παροχή των Υπηρεσιών, τη λήψη των ενημερώσεων λογισμικού ή των αλλαγών διαμόρφωσης, χωρίς να επιβάλουμε κάποια χρέωση, ώστε να ενημερώνετε, να βελτιώνετε και να αναπτύσσετε τις Υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αποτρέπουν την πρόσβαση σε Υπηρεσίες, την αναπαραγωγή πειρατικών παιχνιδιών ή τη χρήση μη εξουσιοδοτημένων περιφερικών συσκευών." 

  Τα "πειρατικά παιχνίδια" όλοι καταλαβαίνουν τι είναι, αλλά είναι λίγο αδιευκρίνηστο τι ακριβώς είναι το "μη εξουσιοδοτημένο hardware". 

  Θα συνάψει η Microsoft συμφωνία με τις εταιρείες κατασκευής hardware ώστε να είναι εξουσιοδοτημένα τα προϊόντα τους; Αυτά που θα είναι εξουσιοδοτημένα πόσο θα κοστίζουν και τι θα πρέπει να κάνουν οι χρήστες ώστε να λειτουργήσουν τα μη εξουσιοδοτημένα προϊόντα; 

  Δεν έχουμε παρά να περιμένουμε περισσότερες διευκρινήσεις από την Microsoft.




 Πηγή: e-pcmag.com 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...