Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Ο Α.Ε.Σ. ΚΑΡΑΤΕ "Η ΑΛΜΩΠΙΑ" ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ 2015



Στα πλαίσια του Πολιτιστικού Ανταμώματος 2015, το Σάββατο 22 Αυγούστου, ο Α.Ε.Σ. "Η Αλμωπία" θα πραγματοποιήσει πρόγραμμα επιδείξεων ΚΑΡΑΤΕ με μεγάλο αριθμό αθλητών του από όλα τα τμήματα που συντηρεί.




Ο Αθλητικός - Εκπολιτιστικός Σύλλογος Καράτε "Η ΑΛΜΩΠΙΑ" ιδρύθηκε το 1994 και έχει έδρα την Αριδαία στην οδό Σκρα 1.
Στον σύλλογο διδάσκεται το παραδοσιακό σύστημα ΚΑΡΑΤΕ goju-kai karate do, που ίδρυσε ο Μιγιάγκι, γνωστός από την κινηματογραφική ταινία KARATE KID.
Ο Σύλλογος ανήκει στην Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε και συμμετέχει σε όλες τις αγωνιστικές διοργανώσεις, με διαχρονικά πολλές διακρίσεις και μετάλλια σε τελικούς αγώνες της ομοσπονδίας, αλλά και του GOJU-KAI KARATE DO.
Προπονήσεις γίνονται καθημερινά για προχωρημένους, αλλά και για αρχάριους.
Στον σύλλογο τέλος, λειτουργεί το καθαρά αγωνιστικό τμήμα, το οποίο ασχολείται εντατικά με το άθλημα του Καράτε.

facebook: Α.Ε.Σ. "Η ΑΛΜΩΠΙΑ"






ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ: ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ



Ανοιχτή επιστολή προς τους μικρούς αθλητές-ποδοσφαιριστές και τους γονείς τους

Ο ιστορικός Αλμωπός αποτελούσε , και θα αποτελεί πάντα , τη ζωντανή κυψέλη διδασκαλίας του ποδόσφαιρου στους νεοσσούς ποδοσφαιριστές της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Αλμωπίας , με γνώμονα το ευ αγωνίζεσθε και στόχο το σωστό ποδόσφαιρο . Εύκολη λοιπόν η απάντηση γιατί ένας γονιός να επιλέξει να εντάξει το παιδί του στην ακαδημία του Αλμωπού .

Γιατί :
 -  Μέσα από τις ακαδημίες μας πολλά παιδιά , κάθε χρόνο , στελεχώνουν τις μεικτές ομάδες της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πέλλας , αλλά και την ομάδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας .
  - Οι καλύτεροι των νεαρών ποδοσφαιριστών μας προωθούνται στην αντρική ομάδα , στελεχώνοντας τη βιτρίνα του συλλόγου , και κάνοντας έτσι το επόμενο βήμα .
Από τη φετινή χρόνια όμως υπάρχει ένας ακόμη πιο σοβαρός λόγος που καλούμε με ιδιαίτερη περηφάνια τους μικρούς αθλητές και τους γονείς τους να ενταθούν στα τμήματα υποδομών της ομάδας μας . Το Δ.Σ. του Αλμωπoύ Αριδαίας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει πως η ακαδημία μας , έπειτα από αξιολόγηση και μάλιστα με υψηλή βαθμολογία , έγινε μέλος του δικτύου/προγράμματος του ΟΠΑΠ ¨Σήμερα αθλητές αύριο καλύτεροι άνθρωποι¨ για ηλικίες 7-10χρονών. Αποτελεί μια εκ των 125 ομάδων στην Ελλάδα που το πέτυχαν και είναι η μόνη στον νόμο Πέλλας .

  Κατά την αξιολόγηση κριθήκαν :
- το επίπεδο επιστημονικής κατάρτισης των προπονητών
- η ύπαρξη και η εφαρμογή ολοκληρωμένου προπονητικού πλάνου , συμφώνα με τις αρχές της ΟΥΕΦΑ
- η τήρηση κανόνων υγιεινής και ασφάλειας στις εγκαταστάσεις μας
- η καθημερινή αποτύπωση των επιδόσεων των νεαρών ποδοσφαιριστών
- η σωστή συντήρηση του χλοοτάπητα , και
- η επάρκεια του αθλητικού υλικού .

Μετά από αυτήν τη διάκριση-συμμετοχή, η ακαδημία του Αλμωπού και οι αθλητές της θα επωφεληθούν από ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό και επιστημονικό πρόγραμμα , που σε γενικές γραμμές περιλαμβάνει :
     * ασφαλιστική κάλυψη , για μια ώρα πριν και μετά , των προπονήσεων και των αγώνων
     *υψηλής ποιότητας αθλητικό υλικό , κατάλληλο γι αυτές τις ηλικίες
     *επιστημονική στήριξη από παιδιάτρους , παιδοψυχολόγους και διατροφολόγους
     *προπονητικές κατευθύνσεις με βάση τα πρότυπα της ΟΥΕΦΑ για αυτές τις ηλικίες
     *συμμέτοχη σε ποδοσφαιρικά τουρνουά πού θα διοργανωθούν σε 10 πόλεις της Ελλάδας
     *επισκέψεις από στελέχη-πρεσβευτές του προγράμματος , και πρώην ποδοσφαιριστές που διακρίθηκαν και για το ήθος τους
     *δημιουργία ειδικού φόρουμ στην επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος , όπου γονείς και προπονητές , με την χρήση ειδικού προσωπικού κωδικού , θα έχουν πρόσβαση και θα λαμβάνουν οδηγίες .

  Για όλα τα παραπάνω θα ενημερώνονται οι γονείς με την εγγραφή του παιδιού τους , καθώς επίσης και για μια κεντρική εκδήλωση ενημέρωσης , ο τόπος και ο χρόνος θα δοθούν με δελτίο τύπου αλλά και από τα Μ.Μ.Ε. , όπου θα παραστούν οι προαναφερόμενοι πρεσβευτές και  επιστήμονες του προγράμματος .
Ευχαριστούμε θερμά , όλους όσους εργαστήκαν ώστε η ακαδημία μας να κερδίσει τη συμμέτοχη της στο πρόγραμμα και  , καλούμε τους μικρούς αθλητές και τους γονείς τους να πλαισιώσουν τα τμήματα υποδομών και να μας εμπιστευτούν .




με τιμή
το Δ.Σ. του Αλμωπού Αριδαίας





ΤΙ ΩΦΕΛΕΙ Η ΚΑΛΟΣΥΝΗ;

Αντί να είστε καλοί μονάχα, προσπαθείστε να δημιουργήσετε μια κατάσταση που να κάνει την καλοσύνη περιττή!Η μικρή Παλαιστίνια που έψαχνε τα βιβλία της στα χαλάσματα έγινε «διάσημη». Σίγουρα, η ίδια δεν αναζήτησε τη δημοσιότητα… Δεν την ενδιέφερε και δεν προλάβαινε να μάθει την απήχηση της πράξης της, έπρεπε να σωθεί από τον επόμενο χαμό στην πατρίδα της.
Ας πάμε, όμως, πέρα από την Παλαιστίνη, γιατί η μικρή κατόρθωσε, μαζεύοντας τα βιβλία της, να μας ταξιδέψει σε ολόκληρο τον κόσμο. Τι γίνεται μετά από τη συγκίνηση, το χαμόγελο και την ελπίδα, που προκαλεί μια εικόνα; Οι σκέψεις θα κρατήσουν κι ύστερα θα φύγουν. Στην καλύτερη περίπτωση, ίσως, ακουμπήσουν ευαίσθητες χορδές του μυαλού και της καρδιάς και πάμε κάπου παραπέρα, σε μονοπάτια πιο σκληρά, αλλά βαθιά ανθρώπινα. Είναι λίγο αυτό; Όχι, αναμφισβήτητα.
gaza-vivlia-1
Πολλοί, με ειλικρίνεια, είπαν πως οι φωτογραφίες της μικρής είναι σύμβολα ελπίδας. Έχουμε ανάγκη, άλλωστε, τέτοιες εικόνες, τέτοιες πράξεις. Το θέμα, όμως, είναι τι έχουν ανάγκη τα εκατομμύρια παιδιά, σε διάφορες γωνιές του πλανήτη, που βρίσκονται στη θέση της μικρής από την Παλαιστίνη…
Δεν επιδιώκουμε να σταθούμε πάνω από το «κοινό» συναίσθημα. Δεν είναι πρωτότυπες οι σκέψεις για τα παιδιά που έχουν δικαίωμα να γνωρίσουν τη ζωή, χωρίς να τους τη στερήσει κανείς. Το κορίτσι από την Παλαιστίνη, ίσως, να έψαξε, με τον τρόπο της, τη σύνδεση με τη γνώση που φοβάται ότι δεν θα προλάβει. Μπορεί η προηγούμενη φράση να είναι μια εύκολη διαπίστωση. Η εικόνας είναι τόσο δυνατή, που δεν χρειάζεται να την ερμηνεύσουμε.
Το ερώτημα μπορεί να τεθεί διαφορετικά: Φτάνει μόνο η καλοσύνη και το συναίσθημα; Ο Μπέρτολτ Μπρεχτ, σ’ ένα ποίημα του, αναρωτιέται «τι ωφελεί η καλοσύνη» (Μπέρτολτ Μπρεχτ, 76 ποιήματα, μετάφραση: Πέτρος Μάρκαρης, εκδόσεις Θεμέλιο, σ.36) . Με μια πρώτη ανάγνωση το ερώτημα του Μπρεχτ είναι «περίεργο». Το ποίημα, άλλωστε, χτυπάει εκεί που δεν πρέπει… Πηγαίνει πιο μακριά από το πρώτο – απαραίτητο – συναίσθημα.
Θα μπορούσε το ποίημα του Μπρεχτ να είναι λόγια της μικρής από την Παλαιστίνη; Εμείς, λέμε ναι… Πάντως, το βέβαιο είναι ότι δεν της φτάνει η καλοσύνη και το συναίσθημα, για να μπορέσει να επιβιώσει και διαβάσει κι άλλα βιβλία.
Ο λόγος στον Μπρεχτ ή στη μικρή από την Παλαιστίνη:
 1
Τι ωφελεί η καλοσύνη
Όταν οι καλοί παρευτύς δολοφονούνται
Ή δολοφονούνται αυτοί
Που δέχονται την καλοσύνη;
***
 Τι ωφελεί η λευτεριά
Όταν οι λεύτεροι αναγκάζονται να ζουν αντάμα
με τους σκλάβους;
 ***
Τι ωφελεί η λογική
Όταν το παράλογο μονάχα εξασφαλίζει την τροφή
που ο καθένας χρειάζεται;
2
Αντί να είστε καλοί μονάχα, προσπαθείστε
Να δημιουργήσετε μια κατάσταση που να κάνει
Δυνατή την καλοσύνη, ή καλύτερα
Περιττή!
 ***
Αντί να είστε λεύτεροι μονάχα, προσπαθείστε
Να δημιουργήσετε μια κατάσταση που να λευτερώνει όλους.
Που να κάνει ακόμα και την αγάπη για λευτεριά
Περιττή!
 ***
Αντί να είστε λογικοί μονάχα, προσπαθείστε
Να δημιουργήσετε μια κατάσταση
Που να μεταβάλλει το παράλογο στον άνθρωπο
Σε μια επιχείρηση κακή!
______________

COCO CHANEL: Η ΙΕΡΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΥΛ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΝ ΡΟΥ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ

Coco Chanel: Η ιέρεια του στιλ που άλλαξε τον ρου της μόδας
Αρωμάτισε όλο τον κόσμο με το Chanel No 5, έμαθε τις γυναίκες πως το κλειδί της γκαρνταρόμπας τους είναι το μικρό μαύρο φόρεμα, φόρεσε παντελόνι και άλλαξε το ρου της παγκόσμιας μόδας.
Η Coco Chanel ή όπως ήταν το πραγματικό της όνομα Gabrielle Bonheur Chanel έμελε να είναι η γυναίκα με τα «μαγικά» χέρια που θα δημιουργούσε ένα τουίντ ταγέρ, ένα ζευγάρι δίχρωμες γόβες ή μια καπιτονέ τσάντα που θα έκαναν ένα ολόκληρο σύνολο να έχει άποψη και γούστο.
Με αφορμή τη γέννηση της, σαν σήμερα 19 Αυγούστου του 1883, κάνουμε ένα μικρό αφιέρωμα σε έναν θρύλο της μόδας.
Από την Gabrielle στην Coco
Γεννήθηκε σε μια πάμφτωχη οικογένεια και πολυμελή οικογένεια στο Saumur. Η μητέρα της πέθανε όταν ήταν μόλις 12 ετών και ο πατέρας της την έβαλε σε ένα ορφανοτροφείο καθολικού μοναστηρίου. Εκεί, οι δυσκολίες και ο τρόπος ζωής της έμαθαν να μην συμβιβάζεται και να μην ακολουθεί τα καταπιεστικά πρότυπα της εποχής. Μέσα στον κόσμο του μοναστηριού, πήρε δύο βασικά εφόδια που καθόρισαν το μέλλον και την εξέλιξη της: έμαθε να ράβει και εμπνεύστηκε το μικρό μαύρο φόρεμα και πολλά σχέδια της από το ίσιο, μαύρο ρούχο των καλογριών.
Μετά το μοναστήρι σειρά είχε το κλαμπ του Βισί, όπου και απέκτησε το ψευδώνυμο Coco μετά από μια μουσική παράσταση στο La Rortande, όταν και τραγούδησε το αγαπημένο της «Qui qu'a vu Coco, dans le Trocadero».
Η ζωή, όμως, το επαρχιακό καμπαρέ δεν αρκούσε να καλύψει τις φιλοδοξίες και τα όνειρα της νεαρής Coco. Τότε στη ζωή της μπήκε ο Etienne Balsan, ο οποίος την έφερε πιο κοντά στην υψηλή κοινωνία, παίρνοντας την μαζί στον πύργο του σαν μαθητευόμενη.
«Φριχτή εποχή!», θυμάται για εκείνα τα χρόνια η Coco Chanel.
Ο πύργος του Balsan έγινε γκαρσονιέρα, ωστόσο, αυτός αρνιόταν να της ανοίξει ένα κατάστημα. Το όνειρο της Coco το έκανε πραγματικότητα, ένας πλούσιος φίλος του ο Arthur «Βoy» Capel. Ανοιξε το πρώτο της μαγαζί το 1910.
Μπορεί να μην πέτυχε αλλά η Coco, δεν πτοήθηκε. Τρία χρόνια αργότερα άνοιξε ένα μαγαζί με καπέλα στο Παρίσι, σχεδιάζοντας, παράλληλα, τα πρώτα της ρούχα.
Με βασικό υλικό το ζέρσεϊ δημιούργησε άνετα και πρακτικά σπορ κομμάτια. Απο εκείνη την στιγμή, η Coco Chanel άρχισε να γράφει την ιστορία της μόδας με χρυσά γράμματα και να ορίζει «τι είναι σικ, έχει στυλ και θα φορεθεί αύριο».
Εκανε στην άκρη τους κορσέδες, έφερε στο προσκήνιο τα παντελόνια-καμπάνα, τις πλισέ φούστες, τις μυτερές μπεζ γόβες με τη μαύρη μύτη, τις καπιτονέ τσάντες με την αλυσίδα. Λανσαρε τα πουκάμισα, τα πουλόβερ, τις καμπαρντίνες και τα ταγέρ. Στόλισε την ζωή των γυναικών με το αγαπημένο της λουλούδι, την υφασμάτινη καμέλια.
Chanel No 5: Μια γυναίκα, ένα πεπρωμένο, ένα άρωμα
Συνώνυμο της απόλυτης θηλυκότητας το Chanel No 5 γεννήθηκε το 1920 μάγεψε και συνεχίζει να μαγεύει εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο. Ασυναγώνιστα πολυτελές και απείρως σαγηνευτικό, το άρωμα του βυθίζει στον μύθο της θρυλικής σχεδιάστριας.
Chanel συνέχεια στη δόξα
Μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο επέστρεψε στο Παρίσι (βρισκόταν στην Ελβετία- όπου εξορίστηκε, εξαιτίας της σχέσης με έναν ναζιστικό ανώτερο υπάλληλο) και στη δόξα.
Το 1947 ο οίκος Chanel αγοράστηκε από τον προσωπικό της εχθρό Πιερ Βερτχάιμερ, με την σχεδιάστρια να δίνει πλέον τον χρόνο της στους σταρ του Χόλιγουντ, την δεκαετία του 50 και του 60.
Τα σχέδια της γρήγορα έγιναν τα αγαπημένα των αστέρων με την Coco να ντύνει την Audrey Hepburn και η Anne Baxter.
Le Fin
Μετά από έναν κυριακάτικο περίπατο, μακριά από όλους και απ' όλα, «έσβησε» στην σουίτα της στο «Ritz» με την καμαριέρα να της κλείνει τα μάτια στα 88 της χρόνια.
Συμβουλές από την Coco Chanel
«Μία γυναίκα που δεν φοράει άρωμα δεν έχει μέλλον»
«Δεν με ενδιαφέρει τι σκέφτεσαι για εμένα. Δεν υπάρχεις στη σκέψη μου καθόλου»
«Η ζωή μου δεν με ευχαριστούσε, οπότε τη δημιούργησα όπως ήθελα»
«Μία γυναίκα πρέπει να είναι κομψή, υπέροχη και να γνωρίζει δύο πράγματα: ποια είναι και τι θέλει»
«Δεν καταλαβαίνω πως μία γυναίκα φεύγει από το σπίτι της απεριποίητη. Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα συναντήσεις το πεπρωμένο σου και τότε θα πρέπει να είσαι όσο το δυνατόν πιο όμορφη γίνεται»
«Η αλαζονεία είναι σε ό, τι κάνω. Είναι στις χειρονομίες μου, στην τραχύτητα της φωνής μου, στη λάμψη των ματιών μου, στο νευρώδες, βασανισμένο μου πρόσωπο»
«Οι γυναίκες κάνουν τα ρούχα, όχι τα ρούχα τις γυναίκες»
Με πληροφορίες: Wikipedia


Πηγή:  http://www.iefimerida.gr

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΟΥ ΦΕΤΕΙΝΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ - ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

Ο καιρός του φετινού χειμώνα -Τι δείχνουν τα ημερομήνια
Καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει στο τέλος του και το φθινόπωρο βρίσκετια προ των πυλών, τα καιρικά ... σενάρια δίνουν και παίρνουν με τους λαϊκούς μετεωρολόγους να ερμηνεύουν τα «ημερομήνια» και να προβλέπουν τι καιρό θα κάνει το φετινό χειμώνα. 
Τα παραδοσιακά ημερομήνια βγαίνουν στις αρχές Αυγούστου και σύμφωνα με το weather-in-greece.gr προβλέπουν ότι ο καιρός από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ως το Μάρτιο θα διαμορφωθεί ως εξής: 
Οπως φαίνεται και από τον παραπάνω πίνακα ο Σεπτέμβριος όπως και ο Οκτώβριος θα είναι βροχεροί, ενώ ο χειμώνας θα είναι ιδιαίτερα βαρύς αλλά και ξηρός, αφού προβλέπονται χιόνια, ήδη από το Νοέμβριο αλλά όχι και ιδιαίτερες βροχές. 


Πηγή:  http://www.iefimerida.gr/

ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΕΝΑ ΔΥΝΑΤΟ ΟΠΛΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ;



Πολλά έχουν γραφτεί και ειπωθεί για τη φιλία και τα οφέλη της στον άνθρωπο αλλά μια ακόμη έρευνα έρχεται να προστεθεί στους λόγους που οι φίλοι σου είναι άνθρωποι σημαντικοί. Οι ερευνητές καταλήγουν πως οι φίλοι είναι ίσως ένα από τα ισχυρότερα όπλα κατά της κατάθλιψης και πως η απόκτηση ενός μεγάλου κοινωνικού κύκλου μπορεί να αποτελέσει έναν αποτελεσματικό τρόπο για την θεραπεία της.

   Τα παραπάνω δεδομένα ανακοινώνει ο Βρετανός ερευνητής Τόμας Χάουζ, που μετείχε σε σχετική μελέτη, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Proceedings of the Royal Society B.

   Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), σχεδόν 350 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο υποφέρουν από κατάθλιψη.

 Οι έφηβοι δεν κινδυνεύουν να εμφανίσουν κατάθλιψη αν κάνουν παρέα με φίλους που είναι μελαγχολικοί, αλλά μπορούν αντιθέτως να βοηθήσουν τους τελευταίους να βελτιώσουν την διάθεσή τους, διαπίστωσαν επίσης οι επιστήμονες που μετείχαν στην έρευνα. Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ένα μαθηματικό μοντέλο για να επαληθεύσουν αν η διάθεση περίπου 2.000 Αμερικανών εφήβων θα μπορούσε να είναι μεταδοτική. Όχι μόνον δεν διαπίστωσαν ενδείξεις μετάδοσης, αλλά ανακάλυψαν ότι ένας ενισχυμένος αριθμός από φίλους με καλή διάθεση θα μπορούσε να μειώσει την πιθανότητα να εμφανίσει κανείς κατάθλιψη και να διπλασιάσει τις πιθανότητες αποκατάστασης κάποιου που είναι μελαγχολικός σε διάστημα 6 ως 12 μηνών.

 Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), σχεδόν 350 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο υποφέρουν από κατάθλιψη. "Σε κοινωνικό επίπεδο, αν ενθαρρύνουμε τις φιλίες μεταξύ των εφήβων, αυξάνουμε τις πιθανότητες ο κάθε έφηβος να έχει έναν επαρκή αριθμό φίλων με καλή διάθεση και να επωφελείται από μια ασπίδα προστασίας", σημείωσε ο Χάουζ. "Αυτό επιτρέπει να μειωθούν οι πιθανότητες να υπερισχύσει η κατάθλιψη (ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από την ασθένεια αυτή σε μια δεδομένη στιγμή)", πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για μια μέθοδο "που είναι φτηνή και φέρει μηδαμινούς κινδύνους".

 Οι ερευνητές σημειώνουν επίσης ότι μπόρεσαν να αποδείξουν πως το ωφέλιμο αποτέλεσμα δεν συνδέεται με την φυσική τάση των ανθρώπων να συνδέονται με δεσμούς φιλίας με ανθρώπους που τους μοιάζουν. Από αυτό συνάγεται το συμπέρασμα ότι αν κάποιοι έφηβοι που είναι μελαγχολικοί, όπως και οι φίλοι τους, πίνουν πολύ αλκοόλ, τα οινοπνευματώδη ποτά θα πρέπει να ενοχοποιούνται για την κατάθλιψη κι όχι οι φίλοι τους, καταλήγουν οι επιστήμονες. 




Πηγή:www.lifo.gr

ΑΚΤΙΒΙΣΤΡΙΑ ΠΗΔΗΞΕ ΣΤΗΝ ΑΡΕΝΑ ΚΙ ΑΓΚΑΛΙΑΣΕ ΤΟΝ ΤΑΥΡΟ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΩΣΟΥΝ



H PETA, χαιρέτισε σήμερα την «τόλμη» μιας Ισπανίδας που πήδηξε μέσα στην αρένα στη Μάλαγα προκειμένου να αγκαλιάσει και να παρηγορήσει έναν ετοιμοθάνατο ταύρο, λίγο πριν τον θανατώσουν.

 Η 38χρονη ακτιβίστρια Βιρχίνια Ρουίθα, υπέρμαχος των δικαιωμάτων των ζώων, πήδηξε την περασμένη Παρασκευή πάνω από τα κιγκλιδώματα που είχαν τοποθετηθεί στην πλατεία La Malagueta και μπροστά σε χιλιάδες θεατές έσπευσε στο πλευρό του ζώου που κειτόταν τραυματισμένο στο έδαφος.
 Αρχικά δεν έγινε αντιληπτή η παρουσία της στην αρένα μια και η ίδια κινήθηκε πολύ διακριτικά καθώς πλησίαζε το ζώο αλλά τελικά την απομάκρυναν ενώ ο κόσμος φώναζε αποδοκιμαστικά και πολλοί κουνούσαν λευκά μαντήλια οργισμένα, σύμφωνα με ένα βίντεο που κατέγραψε μια τοπική οργάνωση κατά των ταυρομαχιών. 



«Η Βιρχίνια επέδειξε μεγάλη τόλμη και ευγένεια ψυχής πηδώντας στην αρένα», επιβεβαίωσε η Μίμι Μπέκχετσι, διευθύντρια της οργάνωσης PETA Βρετανίας, σε ένα δελτίο τύπου που δημοσιεύτηκε στην Ισπανία.
 «Ελπίζουμε ότι η ενέργειά της, γεμάτη από συμπόνια, θα κάνει τους πολίτες να δουν με άλλη ματιά αυτό το ξεπερασμένο και ντροπιαστικό θέαμα που συνιστούν οι ταυρομαχίες» προσέθεσε η ίδια. Η οργάνωση ζήτησε επιπλέον από την ισπανική κυβέρνηση να τερματίσει τις ταυρομαχίες.

 Η Βιρχίνια Ρουίθα εξήγησε σε δηλώσεις της στο ισπανικό τηλεοπτικό δίκτυο Telecinco ότι πρωταρχική της πρόθεση ήταν να καταγράψει τη σκληρότητα της ταυρομαχίας, όμως δε μπορούσε παρά να σπεύσει στο πλευρό του ταύρου όταν άκουσε τα βογκητά του ζώου. 

«Ήθελα να του προσφέρω αγάπη προτού εγκαταλείψει αυτόν τον κόσμο» είπε η ακτιβίστρια που κινδυνεύει με πρόστιμο ύψους 6.000 ευρώ για την ενέργειά της. 


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ: ΔΕΝ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ "ΛΕΥΚΑ ΚΕΛΙΑ" ΣΤΑ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΑ



Διαψεύδει κατηγορηματικά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός πρόσφατα δημοσιεύματα σχετικά με τη πρόθεση του υπουργείου για δημιουργία «λευκών κελιών» για την απομόνωση «επικινδύνων» νοσηλευομένων ψυχικώς πασχόντων στα δημόσια ψυχιατρεία της χώρας.

   Ο κος Ξανθός υποστηρίζει ότι «όχι μόνο ανάλογη πρόθεση δεν υπάρχει, αλλά και το σύνολο του στρατηγικού σχεδιασμού του υπουργείου σχετικά με την ψυχική υγεία βρίσκεται στον αντίποδα μίας κατασταλτικής πολιτικής και στην κατεύθυνση της προάσπισης των δικαιωμάτων των ψυχικά ασθενών». 

  Από τον Ιούνιο του 2015 έχει συγκροτηθεί στο υπουργείο Υγείας ομάδα εργασίας για την επεξεργασία του στρατηγικού σχεδιασμού για την ψυχική υγεία και όπως αναφέρει ο κ. Ξανθός, μεταξύ άλλων, επεξεργάζεται ένα πλαίσιο θέσεων και κατευθύνσεων σχετικά με τον τρόπο νοσηλείας των ασθενών που νοσηλεύονται υπό το καθεστώς της ακούσιας νοσηλείας και τη λειτουργία των τμημάτων οξέων των ψυχιατρικών κλινικών, «κατευθύνσεις οι οποίες καμία σχέση δεν έχουν βεβαίως με καμία "εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ"». 

  Όπως σημειώνει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, η απουσία ενός κοινού και συνεκτικού πλαισίου λειτουργίας που να ανταποκρίνεται στις θεραπευτικές ανάγκες του κάθε συγκεκριμένου ακουσίως νοσηλευόμενου ασθενούς, με σεβασμό στα δικαιώματά του και σύμφωνα με τις αρχές της κοινωνικής-κοινοτικής ψυχιατρικής, αναγκάζει συχνά τις επιμέρους νοσηλευτικές μονάδες να καταφεύγουν σε αποσπασματικές λύσεις, προκειμένου να διασφαλίσουν στοιχειωδώς τη ζωή και την ακεραιότητα των ακουσίως νοσηλευόμενων ασθενών, των συνασθενών τους και του προσωπικού.

   «Το κενό αυτό έρχεται να καλύψει η προαναγγελθείσα επεξεργασία ενός κοινού πλαισίου αναφοράς, σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των τμημάτων οξέων των ψυχιατρικών κλινικών», τονίζει ο κ. Ξανθός και προσθέτει: «Η ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης παραμένει πρωταρχικός στόχος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα παρουσιαστούν οι βασικοί άξονες του στρατηγικού σχεδιασμού προς αυτή την κατεύθυνση». 

ΠΡΟΣΤΙΜΟ 800 ΕΥΡΩ ΣΕ ΙΣΠΑΝΙΔΑ ΠΟΥ ΑΝΗΡΤΗΣΕ ΣΤΟ FB ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΕΝΟ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ



Πρόστιμο ύψους 800 ευρώ επιβλήθηκε σε μια γυναίκα από την Ισπανία η οποία φωτογράφισε και ανήρτησε στο Facebook τη φωτογραφία ενός περιπολικού που ήταν παράνομα σταθμευμένο σε θέση αναπήρων.
 Η φωτογραφία έγινε γρήγορα viral στο διαδίκτυο και μέσα σε 48 ώρες η γυναίκα εντοπίστηκε από την Αστυνομία.

  Σύμφωνα με τις πληροφορίες η γυναίκα διαμένει στην κωμόπολη Πετρέλ, που απέχει περίπου 40 χιλιόμετρα από το Αλικάντε και το περιπολικό ανήκει στη δημοτική αστυνομία ενώ μαζί με την εικόνα σχολίασε στο ποστ πως "οι αστυνομικοί μπορούν να σταθμεύουν όπου τους αρέσει, χωρίς να τους επιβάλλονται ποινές για αυτό."
 Αν και η φωτογραφία διαγράφηκε την επόμενη ημέρα όμως αρκούσε η αρχική ανάρτηση για να θεωρηθεί ότι η γυναίκα διέπραξε "σοβαρή παράβαση" με βάση το άρθρο 36.23 του νέου νόμου για την ασφάλεια και την προστασία των πολιτών.
 Ένας αξιωματούχος της δημοτικής αστυνομίας, ο Φερμίν Μπονέτ, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι το περιπολικό βρισκόταν εκεί επειδή οι αστυνομικοί εκείνη την ώρα είχαν επέμβει κατεπειγόντως σε ένα δημοτικό πάρκο όπου απαγορεύεται το μπάνιο επειδή κάποιοι νεαροί "κατέστρεφαν μια δεξαμενή".

   Οι αστυνομικοί "ήταν αυτοί που προχώρησαν στην καταγγελία επειδή θεώρησαν ότι (με τη φωτογραφία) πλήττεται το κύρος της αστυνομίας", πρόσθεσε.
"Όχι επειδή φαινόταν στη φωτογραφία ο αριθμός κυκλοφορίας του οχήματος, όχι εξαιτίας της φρασεολογίας που χρησιμοποίησε η κυρία αλλά επειδή στην ουσία άφηνε να εννοηθεί ότι οι αστυνομικοί στάθμευαν εκεί χωρίς λόγο ενώ στην πραγματικότητα έπρεπε να επέμβουν γρήγορα", είπε.
 Ο νέος, αμφιλεγόμενος νόμος, που τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιουλίου και έχει χαρακτηριστεί "νόμος-φίμωτρο" έχει καταγγελθεί από τη Διεθνή Αμνηστία αλλά και από πολλές ενώσεις δικηγόρων και δημοσιογράφων. 

ΤΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΤΟΥ WOODSTOCK ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΝ ΧΙΠΙΣ - Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ

«Ήμασταν σκληρά εργαζόμενα παιδιά από μικρές πόλεις που προσπαθούσαμε να τα βγάλουμε πέρα» λέει ακυρώνοντας την εικόνα που είχαμε πολλοί ως τώρα για τον κόσμο που πήγε στο φεστιβάλ. H Ercoline όταν είδε το εξώφυλλο θεώρησε συμβολική την επιλογή της φωτογραφίας, που περιλάμβανε έναν πεζοναύτη που μόλις είχε επιστρέψει από το Βιετνάμ μαζί με ένα ζευγάρι που αγκαλιαζόταν...

«Ήμασταν σκληρά εργαζόμενα παιδιά από μικρές πόλεις που προσπαθούσαμε να τα βγάλουμε πέρα» λέει ακυρώνοντας την εικόνα που είχαμε πολλοί ως τώρα για τον κόσμο που πήγε στο φεστιβάλ. H Ercoline όταν είδε το εξώφυλλο θεώρησε συμβολική την επιλογή της φωτογραφίας, που περιλάμβανε έναν πεζοναύτη που μόλις είχε επιστρέψει από το Βιετνάμ μαζί με ένα ζευγάρι που αγκαλιαζόταν...

Από τον ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΑΚΡΗ 


Μετά το καρναβάλι της νιότης έρχεται το χανγκόβερ της μέσης ηλικίας. Παραπατώντας σαν ζαλισμένοι μεθύστακες με την μάσκα να κρέμεται στους λαιμούς μας, προσπαθούμε να πιαστούμε από τις αναμνήσεις της περσόνας που είχαμε φορέσει νέοι. Και γινόμαστε ακόμα πιο αστείοι ιδιαίτερα στα μάτια του εαυτού μας. Πόσο τυχεροί οι άνθρωποι που δεν φόρεσαν αυτή την μάσκα νέοι είτε από χαρακτήρα είτε «επειδή έτσι τα έφερε η ζωή». Που δεν χρειάστηκαν να εγκλωβιστούν μέσα σε μια φυλή, να προσποιηθούν μια σύγκρουση με τους «άλλους», τους απέναντι, για να αποφύγουν την σύγκρουση με τον εαυτό τους. Που δεν έγιναν βορά στα θηρία που φτιάχνουν ταμπέλες για τους άλλους, αλλά ακολούθησαν τον δικό τους δρόμο. Έχουν τον σεβασμό μου. 


  Στην γνωστή φωτογραφία από το Woodstock τον Αύγουστο του 1969 ένα εικοσάχρονο κορίτσι αγκαλιάζει ένα αγόρι. Είναι η εικοσάχρονη Bobbie Ercoline και ο φίλος της Nick χωμένοι μέσα σε ένα πάπλωμα. Την φωτογραφία τράβηξε ο Burk Uzzle και αποτέλεσε το εξώφυλλο του live δίσκου με την μουσική του φεστιβάλ που κυκλοφόρησε δυο χρόνια μετά το Woodstock.
 Θα βρεθούν στο φεστιβάλ μαζί με τον φίλο τους Corcky που μόλις έχει επιστρέψει από το Βιετνάμ οδηγώντας το βανάκι της μητέρας του. Στην φωτογραφία ο φίλος τους κοιμάται στο χώμα μέσα στην καφέ κουβέρτα.H Βobbie και ο Nick θα παντρευτούν δυο χρόνια αργότερα. 

Το ζευγάρι σήμερα


Η Bobbie Ercoline λέει την ιστορία της στην στήλη «That’s me in the picture» της Guardian. « We weren’t hippies – we were just normal» λέει το κορίτσι του εξώφυλλου αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι αυτή ήδη δούλευε τρία χρόνια σε τράπεζα και ο Nick ήταν οικοδόμος και μπάρμαν.
 «Ήμασταν σκληρά εργαζόμενα παιδιά από μικρές πόλεις που προσπαθούσαμε να τα βγάλουμε πέρα» λέει ακυρώνοντας την εικόνα που είχαμε πολλοί ως τώρα για τον κόσμο που πήγε στο φεστιβάλ. H Ercoline όταν είδε το εξώφυλλο θεώρησε συμβολική την επιλογή της φωτογραφίας, που περιλάμβανε έναν πεζοναύτη που μόλις είχε επιστρέψει από το Βιετνάμ μαζί με ένα ζευγάρι που αγκαλιαζόταν. Ένα μήνυμα για την ειρήνη και την αγάπη. Σήμερα, χαίρονται που υπήρξαν κομμάτι του Woodstock. Σαράντα χρόνια μετά το ζευγάρι είναι μαζί και συνεχίζουν να έχουν επαφές με τον Corcky. 

  Η ειρήνη και η αγάπη, το πνεύμα του Woodstock, που έχει γίνει ανέκδοτο στα χείλια πρώην χίπις και νυν τεχνοκρατών, την ώρα που καθαρίζουν τα κουστούμια τους από το αίμα των λαών, ξαναγεννιούνται μέσα από την εικόνα αυτού του ζευγαριού. 
Μέσα από τα λόγια αυτού του κοριτσιού της διπλανής πόρτας που δεν ήταν καν χίπης.

 



Πηγή: www.lifo.gr

ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΘΟΥΝ ΠΡΟΣΤΥΧΑ ΜΕ ΤΟ ΚΕΡΙΝΟ ΟΜΟΙΩΜΑ ΤΗΣ ΝΙΚΙ ΜΙΝΑΖ



Όταν παρουσιάστηκε το κέρινο ομοίωμα της Νίκι Μινάζ στο Las Vegas την περασμένη εβδομάδα υπήρξαν πολλές αντιδράσεις για το ότι την έβαλαν στα τέσσερα.

 Απαξίωσαν την καλλιτεχνική της καριέρα με αυτήν την σεξιστική πόζα, ή μήπως την έχει απαξιώσει η ίδια εδώ και καιρό πουλώντας βάναυσα τα οπίσθιά της;

   Σε κάθε περίπτωση, το αναμενόμενο έγινε. Όλοι θέλουν να φωτογραφηθούν μαζί της και να ανεβάσουν τις πονηρές φωτογραφίες στο ίντερνετ. 













«Θέλουμε πάντα οι επισκέπτες μας να φέρονται με σεβασμό στα εκθέματά μας, και ζητούμε συγγνώμη για τις περιπτώσεις που αυτό δεν έγινε.
 Επανασχεδιάζουμε τον χώρο που βρίσκεται το εν λόγω έκθεμα ώστε να μην μπορούν να τραβηχτούν παρόμοιες φωτογραφίες» δήλωσε ένας αντιπρόσωπος του Μουσείου. 

     [+] Η πρόσφατη συμμετοχή της Minaj στο Bitch I'm Madonna:






ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΔΙΑΚΙΝΗΜΕΝΟ ΖΩΟ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ



O παγκολίνος έχει περίπου το μέγεθος ενός ρακούν και κάποιοι λένε πως μοιάζει σαν αγκινάρα με τα πόδια. Το κεφάλι και όλο το σώμα του είναι καλυμμένο με μια σκληρή πανοπλία φολιδωτής μορφής που του δίνει την εμφάνιση ερπετού. Ωστόσο ο παγκολίνος είναι θηλαστικό που όταν φοβάται, "μαζεύεται" και αγκαλιάζει το σώμα του σε μια σφιχτή, απροσπέλαστη μπάλα.

   Ζουν σε κουφάλες δέντρων ή λαγούμια, ανάλογα με το είδος, είναι νυκτόβια ζώα και η δίαιτά τους περιλαμβάνει κυρίως μυρμήγκια και τερμίτες. Συνήθως είναι μοναχικά ζώα, τα οποία συναντώνται μόνο για να αναπαραχθούν και γεννούν από ένα μέχρι τρία μικρά κάθε φορά, τα οποία μεγαλώνουν μέσα σε δύο χρόνια Αυτό το άκακο και ντροπαλό, πλάσμα είναι το περισσότερο διακινούμενο θηλαστικό στον κόσμο, λέει ο Jeff Flocken, διευθυντής του International Fund for Animal Welfare.
 Σχεδόν ένα εκατομμύριο παγκολίνοι διακινήθηκαν παράνομα και κάτω από από πρωτοφανείς συνθήκες κατά τα τελευταία 10 χρόνια. «Βρίσκουμε κυριολεκτικά κιβώτια γεμάτα με στοιβαγμένους παγκολίνους.
 Έχουμε εντοπίσει ακόμη και ολόκληρες βάρκες με τσάντες  ζωντανών ή κατεψυγμένων νεκρών ζώων που έχουν αιχμαλωτιστεί στην άγρια φύση», λέει ο Flocken. 



Και τα οκτώ είδη αυτού του ζώου, το οποίο συναντάται σε μεγάλα τμήματα της Αφρικής και της Ασίας, απειλούνται με εξαφάνιση, σύμφωνα με τον Jonathan Baillie, ειδικό του International Union for Conservation of Nature στο Λονδίνο.

   "Η ζήτηση για τα παγκολίνους είναι τεράστια στην Κίνα και το Βιετνάμ," λέει. "Και ο ασιατικός παγκολίνος, έχει ουσιαστικά εξαφανιστεί." Τα ζώα χρησιμοποιούνται στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική, αλλά Baillie λέει σήμερα, πως το κρέας τους θεωρείται ένα είδος πολυτελείας από την μεσαία τάξη στην Κίνα και το Βιετνάμ. Πολλοί το τρώνε σαν γεύμα ιεροτελεστίας όταν κλείνεται μια επιχειρηματική συμφωνία και η τιμή του μπορεί να ανέλθει σε πολλές εκατοντάδες δολάρια ανά κιλό.
 Καθώς ο αριθμός των ασιατικών ειδών μειώνεται, ο Baillie, λέει πως υπάρχει μια αυξανόμενη ζήτηση για τους αφρικανικούς παγκολίνους. Το διεθνές εμπόριο των αφρικανικών ειδών επιτρέπεται υπό ορισμένους όρους αλλά είναι η λαθροθηρία τους και η αποστολή τους στις ασιατικές αγορές αυξάνεται με ανησυχητικό ρυθμό. Οι αρχές στην Αφρική αδυνατούσαν μέχρι πρόσφατα να κατανοήσουν γιατί το ζώο αυτό έχει τόσο μεγάλη ζήτηση και δεν γνώριζαν το τεράστιο εμπόριο που διοχετεύει τους παγκολίνους στην Ασία, αναφέρει στο npr.org ο Baillie. 

  Μέρος του προβλήματος είναι πως ο παγκολίνος δεν έχει υψηλό προφίλ, όπως ο ελέφαντας ή ο ρινόκερος και έτσι είναι πιο εύκολο να "ξεγλιστρήσει" το ζωντανό ζώο από τελωνειακούς υπαλλήλους λέει ο Λουκάς Μποντ της Ιντερπόλ.
Το ζώο κρύβεται εύκολα και συχνά οι υπάλληλοι δεν το αναγνωρίζουν καν, ενώ όπως προσθέτει, το παράνομο εμπόριο άγριων ζώων, συνδέεται άρρηκτα με τη διακίνηση ναρκωτικών και όπλων αλλά και παγκόσμιες δραστηριότητες οικονομικού εγκλήματος. 



Αυτή τη στιγμή παγκοσμίως γίνεται προσπάθεια ώστε ο κόσμος να αποκτήσει συνείδηση γύρω από την τεράστια απειλή που δέχεται το είδος και παράλληλα να το γνωρίσει καλύτερα.
 Πολλοί ίσως δεν έχουν ξαναδεί παγκολίνο και οι καμπάνιες στρέφονται σε μια γνωριμία του είδους με το ευρύ κοινό ώστε να υπάρξει ευαισθητοποίηση, ακόμη και στην Ασία.
 Στα πλαίσια αυτού του σχεδιασμού, ο παγκολίνος αναμένεται να πρωταγωνιστήσει ακόμη και στο εξαιρετικά δημοφιλές παιχνίδι "Αngry Birds".




 Πηγή: www.lifo.gr

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Ένα ζευγάρι είχε σοβαρά οικονομικά προβλήματα γιατί ο μισθός του άνδρα δεν έφτανε για να ζήσουν.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...