Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ . ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ



Αύριο Σάββατο 29 Αυγούστου στο κοινοτικό γυμναστήριο "ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΖΙΒΑΝΗΣ" των Προμάχων, ο τοπικός ΑΣ Πρόμαχοι υποδέχεται τον Απόλλωνα Κρύας Βρύσης, σε φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα προετοιμασίας.

Ώρα έναρξης 17.30 μ.μ.

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ



Ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, ο Δήμος Αλμωπίας προχώρησε στην χάραξη διαγραμμίσεων και συγκεκριμένα στη δημιουργία διαβάσεων πεζών στους δρόμους της Αριδαίας και των Τοπικών Κοινοτήτων.
Στόχος είναι να εξυπηρετήσουν τους μαθητές και γενικότερα τους πεζούς και να καταστήσουν πιο φιλική και λειτουργική την πόλη μας.
Επιπλέον, πραγματοποιούνται συντηρήσεις στις σχολικές μονάδες και υπάρχει πλήρης ετοιμότητα για την υποδοχή μαθητών, δασκάλων και καθηγητών.



ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ



Ο Δήμος Αλμωπίας στα πλαίσια της καλύτερης λειτουργίας των σχολικών μονάδων και με παράλληλη κατεύθυνση την εξοικονόμηση χρημάτων, προχωρά άμεσα στην μεταστέγαση του 3ου και του 5ου Νηπιαγωγείου στο πέτρινο κτίριο που στέγαζε μέχρι πέρσι το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αριδαίας.
Από τη μία, το 3ο Νηπιαγωγείο θα αποσυμφωρήσει το Δημοτικό Σχολείο με το οποίο συστεγάζεται έως σήμερα, ενώ από την άλλη το 5ο Νηπιαγωγείο θα αποκτήσει δικό του χώρο καθώς μέχρι σήμερα στεγάζεται σε ενοικιαζόμενο κτίριο.
Ήδη, βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες συντήρησης των χώρων του πέτρινου σχολείου, με στόχο τη δημιουργία χώρων φιλικών και λειτουργικών που αρμόζουν στην ευαίσθητη ηλικία των παιδιών που θα φιλοξενήσουν.
Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος σε δήλωσή του ανέφερε τα εξής:
«Η σημερινή Δημοτική Αρχή επιδιώκει να προσφέρει όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες στις μαθήτριες και τους μαθητές του Δήμου μας και ταυτόχρονα να περιορίσει τις σπατάλες. Και στην πράξη φαίνεται ότι όχι απλά θέλει αλλά και μπορεί να το κάνει. Είναι ενδεικτικό ότι όλα τα σχολεία έχουν προμηθευτεί πετρέλαιο από πολύ νωρίς και βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, ενώ την ίδια στιγμή πραγματοποιούνται εργασίες συντήρησης των σχολικών μονάδων. Είναι άλλη μία απόδειξη ότι και ΘΕΛΟΥΜΕ και ΜΠΟΡΟΥΜΕ να νοικοκυρέψουμε τον Δήμο μας στην πράξη και όχι μόνο στα λόγια».





ΟΙ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ARIDEA CUP



Ημιτελικοί του Aridea Cup

Εξαιρετική ήταν και η σημερινή μέρα για τους εκπροσώπους μας στην Αριδαία και το Aridea Cup, τουρνουά της 3ης κατηγορίας U16 της Tennis Europe. Σε όλα τα ταμπλό, μονών και διπλών, οι τίτλοι θα έχουν ελληνικό χρώμα, όπως προέκυψε από τους σημερινούς ημιτελικούς!

Στο μονό των αγοριών, ο Αϊτόρ Ζερδίλας πέτυχε τη νίκη της ημέρας, καθώς απέκλεισε τον Ρουμάνο Rares Mandu, που ήταν στο Νο1 του ταμπλό, με το εμφατικό 6-2, 6-3. Στον τελικό, ο Ζερδίλας θα αντιμετωπίσει τον Χρήστο Παναγιώτη Δαγκλή. Ο Δαγκλής πήρε στο tie-break (με 7-5) το πρώτο σετ από τον Δημήτρη Πιτσίνη, όταν ο τελευταίος δεν ένιωθε καλά και εγκατέλειψε.

Στα κορίτσια, η Εμμανουέλα Αντωνάκη κέρδισε την Ελένη Καμπάνταη με 6-1, 6-2 και θα είναι στον τελικό, μαζί με την Ελένη Μτσεντλιτζέ. Η Ελένη, η οποία είναι Γεωργιανή αλλά ζει στην Ελλάδα και αγωνίζεται στον ΑΟΑ Σταυρούπολης Ίφιτος, επιβλήθηκε της κορυφαίας του ταμπλό Σέρβας, Aleksandra Stankovic με 6-1, 6-3, φτάνοντας τις 8 διαδοχικές νίκες. Αύριο θα διεκδικήσει τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο της, μετά από το Koufalia Cup στα Κουφάλια.

Και στα διπλά οι τελικοί θα αποτελούν ελληνική υπόθεση. Στα αγόρια, οι Νικόλας Τρίκκας Ψωμάς και Ζερδίλας κέρδισαν τους Πέτρο Ιωαννίδη και Οδυσσέα Παπαϊωάννου, με 6-4, 6-2. Στον τελικό της Παρασκευής, θα αντιμετωπίσουν τους Ανδρέα Καρδάρη και Μιχάλη Ψαριάδη, που επικράτησαν των Γιώργου Πίγγου και Σταύρου Τζώρτζου, με 6-2, 6-4.

Στο διπλό των κοριτσιών, οι Εμμανουέλα Αντωνάκη και Ελευθερία Γκόγκου απέκλεισαν τις Νικολέτα Αντωνίου Καραδέμητρου και Dina Dragoljic με 4-6, 6-0, 10-7. Στον τελικό θα παίξουν με τις Βαρβάρα και Βασιλεία Γρίβα, που κέριδσαν τις Ελένη και Νικολέτα Τοπουζίδου με 7-5, 6-3.









ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...