Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ - ΤΟΥ ΤΡΥΦΩΝΑ ΟΥΡΔΑ




Εκείνο το καλοκαίρι…

Εκείνο το καλοκαίρι. Πάλι εκεί πίσω, στο παρελθόν. Στο ντουλάπι με τις αναμνήσεις. Πόσες φορές σήμερα, έρχεται και φεύγει στη μνήμη μου κι εγώ δεν ξέρω. Ξέρω όμως ότι κρατάει, ξεχωριστή θέση στη ζωή μου.
Θυμάμαι, όταν τ’απόγευμα ο Ήλιος, έπαιρνε να γέρνει στο βουνό, η Δύση τον υποδεχόταν ντυμένη στα κίτρινα, με λίγα σημάδια ροζ και κόκκινου, κυρία όμορφη και τρελά ερωτευμένη, που θέλει να γοητεύσει τον εραστή της. Και εγώ απ’ το μπαλκόνι σιωπηλός, κοίταζα-κοίταζα και δεν χόρταινα να βλέπω, τη μαγεία αυτού του καθημερινού ραντεβού, καθώς φανταζόμουν τον ήλιο «περίλαμπρο νέο», ταξιδιώτη και Οδυσσέα του ουρανού, να βυθίζεται και να χάνεται μέσα στην αγκαλιά της αγαπημένης του συντρόφου, αντάξιος του έρωτά της.
Ύστερα πάλι, με όλη την παιδική μου αθωότητα, φανταζόμουν τους δύο αυτούς αιώνιους εραστές, να ξαπλώνουν στο ίδιο κρεβάτι, έτοιμοι μέσα στον ύπνο τους, να ονειρευτούν και να απολαύσουν, απαγορευμένους για την ηλικία μου καρπούς του Παραδείσου, μα τόσο όμορφους και γλυκούς, όσο ήταν εκείνο το μήλο, που έφαγε ο Αδάμ απ’ τα χέρια της γυναίκας του. Μικρό παιδί, ανήσυχο, ζωηρό, ούτε δεκατριών χρονών! Η φύση τότε, καλούσε κι εμένα να ερωτευτώ!
Αυτήν την ώρα, που ο έρωτας άφηνε παντού το μεθυστικό του άρωμα, ήξερα κι εγώ που θα νιώσω όμορφα. Σε ποιον Παράδεισο πρέπει να σεργιανίσω, για να βρεθώ, κάπου εκεί ανάμεσα στα χιλιάδες δέντρα του, με την Εύα, μια πανέμορφη κόρη, που με τον καρπό στα χέρια της, με μάγευε και με προκαλούσε να τον γνωρίσω. Έτσι λοιπόν μ’ αγωνία και λαχτάρα, έπαιρνα δρόμο κι έτρεχα να προλάβω, να δω και να χορτάσω, όλα τα παιχνίδια, στην πιο πάνω γειτονιά του χωριού. Στο σταυροδρόμι της αγάπης και των εκπλήξεων. Γιατί, μάρτυς μου ο Θεός, δεν ήταν μόνο τα παιχνίδια με τ’ άλλα παιδιά!
Ήταν και τα μάτια του έρωτα, τα φλογισμένα μάτια μου με τις φλογερές ματιές, πάνω στο φρέσκο σώμα και το νεανικό κορμί, μιας φεγγοβολούσας μικρής «θεάς», που πλατωνικά, με το βλέμμα της και μ’ ένα ατέλειωτο χαμόγελο. ανταπέδιδε και αυτή τα αμέτρητα «βολτ» του έρωτά της, καθώς λικνιζόταν στο κάλεσμα, παίζοντας ανέμελα τον «κουτσό» και τον «κρυφτό». Αγαπημένη, γλυκιά των ονείρων Παναγιά! Τώρα που αστράφτεις μέσα στα βάθη της καρδιάς μου, ας ήταν να έκλινες για  λίγο στο πλάι μου και παραβιάζοντας τους νόμους της φύσης, τα «πρέπει και δεν πρέπει» του κόσμου , να σ’ έσφιγγα τρυφερά στην αγκαλιά μου, αγγίζοντας με τα χείλη μου, την άκρη των δικών σου άγουρων χειλιών..!
Κι εκείνη η Κυριακή! Πόσο στ’ αλήθεια έρωτα είχε μέσα της η μέρα αυτή! Ήταν η μεγάλη γιορτή του Έρωτα. Του έρωτα της ψυχής, που το δείλι και λίγο πριν το σούρουπο, καίγεται σαν το κεράκι της Λαμπρής, να δει και να θαυμάσει το ομορφότερο πλάσμα του κόσμου! Το κορίτσι της καρδιάς! Την όμορφη νεράιδα του παραμυθιού, γελαστή και χαρούμενη, να βγαίνει στον κόσμο και μέσα στην πλατεία του χωριού, να «βολτάρει» ανάμεσα στους άλλους ερωτευμένους ανθρώπους! Τέτοιες στιγμές δεν βρίσκεσαι στη γη! Πετάς στον ουρανό και μαζί της, χέρι-χέρι, κάνεις εκεί, έναν άλλο αγγελικό περίπατο, μακριά απ’ τα ενοχλητικά βλέμματα της παρέας, που μάταια προσπαθεί να σε προσγειώσει..! Ευτυχία ο έρωτας και αχαλίνωτη κάθε φαντασία μαζί του, όταν τον συναντάς για πρώτη φορά, μέσα στους κήπους με τ’ ανθισμένα τριαντάφυλλα, τα κρίνα και τα γιασεμιά..!
«ΕΡΩΤΑ, ΠΟΥ ΞΕΤΡΕΛΑΙΝΕΙΣ ΕΚΕΙΝΟΝ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΣ!». Δεν ήσουν μόνο εκεί. Ήσουν ακόμα στις γειτονιές του χωριού, με τα τραγούδια και τ’ ανοιχτά παράθυρα των σπιτιών, στις πράσινες κληματαριές τους και στις καθαρές τους αυλές. Ήσουνα σε κάθε δρόμο και σκοτεινό σοκάκι, όταν βαδίζαμε «μαζί» αγκαλιά, περιμένοντας τα πρώτα αστέρια και το φεγγάρι, που κρυφοκοίταζαν από ψηλά, ζηλεύοντας την ομορφιά μας!
Έρωτα..! Πώς να ξεχάσω κι εκείνα τ’απέριττα βραδάκια, όταν πάλι «μαζί», παίρναμε το μονοπάτι και μέσα απ’ τα καταπράσινα και ανθισμένα χωράφια,το δάσος με τα πουλιά, «γεμάτοι» από σένα φτερωτέ θεέ, ψάχναμε να πιούμε τ’ αθάνατο νερό σου! Ήσουν συνεχώς εκεί, κοντά μας και βλέπαμε το πρόσωπό σου, να καθρεφτίζεται μέσα στο κρυστάλλινο νερό της πηγής, που έφτιαξες και έκρυψες μόνο για μας, λίγο πιο κάτω απ’ το χωριό, πίσω απ’ τ’ άσπρο Ξωκλήσι του.
Θυμάμαι, έδινα χούφτες απ’ το νερό σου και ‘κείνη δεν ξεδιψούσε. Μόνο με κοίταζε στα μάτια και μού ‘λεγε «δώσε μου κι άλλο να πιω». Και όσο το δώρο σου δεν χόρταινε την ψυχή της, εγώ, ένας ταπεινός μικρός ικέτης της αγάπης σου, παρακαλούσα να μ’ έκανες μια σταγόνα απ’ αυτό, τ’ ολύμπιο νεράκι σου, μόνο και μόνο, για να δροσίζω αιώνια τα δυο βελούδινα χείλη της κι αυτή να με πίνει, χωρίς να με χορταίνει..!
«ΕΡΩΣ ΑΝΙΚΑΤΕ ΜΑΧΑΝ». Έρωτα ανίκητε στη μάχη! Τέτοιες μάχες ας τις έχανα πάντα. Παντοτινός δούλος και αιχμάλωτος ενός «απίθανα» λατρεμένου και αγαπητού εχθρού. Του έρωτα. Και όχι μόνο! Τι δεν θα ‘κανα, να μ’ έγραφε τότε η ιστορία, ένα ακόμα από τα πολλά του θύματα! Εμένα, έναν μύστη και λάτρη του. Να κείτομαι στο χώμα, βαριά πληγωμένος απ’ αυτόν, μ’ ένα από τα βέλη του στην καρδιά! Και ήρωας..! Εκεί, στα Ηλύσια «ερωτικά» πεδία της Δωροθέας, που τον πρωτοσυνάντησα. Ένα καλοκαίρι. Μια σταλιά παιδάκι..!
9 Ιουλίου 2015

Τρύφων Ούρδας

ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ - ΤΡΑΓΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ !


ΤΡΑΓΙΚΗ  Η  ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.  ΔΕΝ ΠΑΕΙ  ΑΛΛΟ !

      Η κατάσταση αυτή δεν πάει άλλο. Η απερχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει σοβαρή ευθύνη. Συνέχισε στα ίδια βήματα των προηγούμενων κυβερνήσεων ρίχνοντας επιπλέον στις πλάτες μας το 3ο βάρβαρο μνημόνιο. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής που βασανίζει το λαό που ρημάζει τα σχολεία και στερεί τη μόρφωση των παιδιών της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, για να ενισχυθούν τα κέρδη της πλουτοκρατίας.
      Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς αλλά και τους μαθητές, σε κοινή δράση με το εργατικό - λαϊκό κίνημα για να αντιπαλέψουμε την επίθεση στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας. Να εμποδίσουμε την παραπέρα ανατροπή των κατακτήσεων των εργαζομένων που διευρύνεται και παγιώνεται με το καθεστώς της ελαστικής εργασίας.
Απαιτούμε:
·       Άμεση κάλυψη των κενών! Καμία διδακτική ώρα χαμένη. Έναρξη ενισχυτικής διδασκαλίας και πρόσθετης διδακτικής στήριξης. Μαζικούς και μόνιμους διορισμούς. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
·       20 μαθητές ανά τάξη και 15 στο Νηπιαγωγείο και σε Α’ και Β’ Δημοτικού. Να αποσυρθεί η εγκύκλιος Κουράκη για 27 (+10%) μαθητές, δηλαδή για 30άρια τμήματα!
·       Επανίδρυση σχολείων που καταργήθηκαν ή συγχωνεύτηκαν.
·       Ειδικά μέτρα ανακούφισης για τις φτωχές οικογένειες, τους άνεργους για υλικά αναλώσιμα κα.
·       Δωρεάν μετακίνηση όλων των μαθητών.
·       Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των μαθητών, άμεση υποδομή για δωρεάν παροχή δελτίων υγείας.
·       Να πληρωθούν άμεσα οι καθαρίστριες.

    Ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε είναι η οργανωμένη πάλη όλων των εργαζομένων για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

2η ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΗΣ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ PELLA AGRO


Πολλοί επισκέπτες την 2η ημέρα στο περίπτερο της Π.Ε. Πέλλας στην PELLA AGRO
Συναντήσεις του Αντιπεριφερειάρχη Θ. Θεοδωρίδη με Πολιτιστικούς Συλλόγους, Εκπροσώπους Παραγωγικών Φορέων και επισκέπτες


Μεγάλη επισκεψιμότητα στο εκθεσιακό περίπτερο της Π.Κ.Μ. – Π.Ε. Πέλλας την 2η μέρα της έκθεσης PELLA AGRO που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στην Κρύα Βρύση. Στο περίπτερο παραβρέθηκε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης.

Ο κ. Θεοδωρίδης συνάντησε και συνομίλησε με πολλούς επισκέπτες του περιπτέρου της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας οι οποίοι εξέφρασαν θετικές απόψεις για την οργάνωση και τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην PELLA AGRO.

Με ιδιαίτερη θέρμη και ενθουσιασμό υποδέχτηκε ο κ. Θεοδωρίδης στο περίπτερο της Π.Ε. Πέλλας τα μέλη του Συλλόγου Ηπειρωτών Κρύας Βρύσης «Ο ΠΥΡΡΟΣ», ο οποίος συμμετείχε στις πολιτιστικές εκδηλώσεις της έκθεσης μετά από μεγάλο διάστημα αποχής από τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής. Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης άλλωστε είναι υποστηρικτής της διατήρησης της παράδοσης και διατηρεί άριστους δεσμούς με τους πολιτιστικούς συλλόγους όλης της Πέλλας.

Στο περίπτερο, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψής του στην Πέλλα, παραβρέθηκε και ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης κ. Θεόδωρος Καράογλου ο οποίος συνομίλησε με τα στελέχη της Π.Ε. Πέλλας, και συνεχάρη τους συντελεστές της επιτυχημένης συμμετοχής υπογράφοντας το βιβλίο εντυπώσεων.


Επιπλέον, τα στελέχη της Π.Ε. Πέλλας προσέφεραν τοπικά προϊόντα και, ειδικότερα, εκλεκτά κρασιά από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή μας, καθώς και έντυπο ενημερωτικό υλικό.

ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΠΕΛΛΑΣ



Το ψηφοδέλτιο για τις εκλογές της 20 Σεπτέμβρη ανακοίνωσε η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Πέλλας το οποίο συγκροτείται από αγωνιστές του εργατικού, αγροτικού και νεολαιΐστικου κινήματος. Επικεφαλής του ψηφοδελτίου τέθηκε ο φαρμακοποιός Νίκος Λουσιώτης. 

Αναλυτικά:

1. Λουσιώτης Νικόλαος του Πέτρου, φαρμακοποιός από Έδεσσα
2. Καραμπατζάκης Ηλίας του Αντωνίου, αγρότης από Γιαννιτσά
3. Κερατίδης Ιωάννης του Γεωργίου, ιδιωτικός υπάλληλος από Γιαννιτσά
4. Μπακαλάκης Χρήστος του Γρηγορίου, ελεύθερος επαγγελματίας από Γιαννιτσά
5. Δασκάλου Ελένη του Δημητρίου, εργαζόμενη στον χώρο της εστίασης από Άγρα
6. Ασκητής Γεώργιος του Παντελή, αγρότης από Αραβησσό

ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ

«Τα δοκίμασες, τους δοκίμασες, τώρα με το ΚΚΕ ανοίγουμε το δρόμο της ανατροπής»
     Η ψήφος που θα εκφραστεί υπέρ των κομμάτων που στήριξαν το 3ο μνημόνιο θα ερμηνευτεί από τα κόμματα αυτά σαν αποδοχή των μέτρων του μνημονίου, αλλά και όλων των εφαρμοστικών νόμων των δυο προηγούμενων μνημονίων. Είναι κοροϊδία τα όσα λένε προεκλογικά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ότι δεν θα φορολογήσουν τους αγρότες ή θα αμβλύνουν δήθεν τα μέτρα, δεν υπάρχουν ισοδύναμα, ούτε αντισταθμιστικά μέτρα. Πρόκειται για κοροϊδία και τα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να παγιδευτούν σε αυταπάτες και να προσδοκούν ότι μπορούν να καλυτερέψουν τη ζωή τους σε συνθήκες μάλιστα που έχουν ψηφιστεί τα μέτρα αυτά.
     Ο λαός να μην παγιδευτεί μετά τις εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ, αφού η αστική τάξη παίρνει τα μέτρα της για τη δημιουργία αναχωμάτων ενάντια στον ριζοσπαστισμό κι ένα τέτοιο ρόλο έρχεται να παίξει το κόμμα του Λαφαζάνη, που είναι συνυπεύθυνο για την παράταση της συμφωνίας που υπογράφτηκε στις 20 Φλεβάρη, την παράταση δηλαδή του μνημονίου, όσο και για την πρόταση των 47 σελίδων του Τσίπρα, η οποία αποτελούσε επίσης ένα μνημόνιο με μέτρα - φωτιά για τα λαϊκά στρώματα που δεν διέφερε σε πολλά σημεία από την πρόταση των δανειστών.
     Η συνολική του πρόταση του ΚΚΕ απαντά στο σήμερα και δεν είναι για το μέλλον ή τη δευτέρα παρουσία. Το επίκεντρο της πάλης σήμερα πρέπει να είναι η ανάκτηση των απωλειών και οι πραγματικές λαϊκές ανάγκες. Η κατάργηση των εφαρμοστικών νόμων οδηγεί σε σύγκρουση με τα μονοπώλια και την ΕΕ, αφού τα μέτρα είναι στρατηγική του κεφαλαίου. Αυτός ο δρόμος πρέπει να οδηγεί στο να οικοδομήσει ο λαός τη δικιά του εξουσία. Πρέπει να στοχεύει και στην κατάκτηση της εξουσίας. Έτσι μπορεί να αποσπάσει ο λαός και κατακτήσεις. Αλλά για να γίνει αυτό χρειάζεται να είναι οργανωμένος, να ανασυγκροτηθεί το λαϊκό μαζικό κίνημα με τέτοια  αιτήματα και στόχους. 
    Αυτό προϋποθέτει παντού ισχυρό ΚΚΕ, συμπόρευση και δράση του λαού. Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ στις εκλογές θα δώσει φτερά σε αυτό τον αγώνα κι ο δρόμος που προτείνει και απαντά στο σήμερα απαιτεί ισχυρό ΚΚΕ και λαό οργανωμένο.
    Στα πλαίσια του καπιταλισμού δυο είναι οι επιλογές: Ή ο λαός να πέφτει κάθε φορά θύμα της κοροϊδίας, από "τα λεφτά υπάρχουν" του Παπανδρέου και από τα Ζάππεια της Νέας Δημοκρατίας μέχρι το σκίσιμο των μνημονίων του Τσίπρα ή θα πρέπει να βάλει στο επίκεντρο τις ανάγκες του και να "πριονίζει" και το σύστημα. 
       Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ αποτελεί το πιο αποτελεσματικό όπλο στα χέρια του λαού, και αυτό το όπλο μπορεί ο λαός να το δυναμώσει παντού, και στις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη του 2015. Την επόμενη μέρα ο λαός χρειάζεται ακόμα πιο δυνατό το ΚΚΕ παντού, αφού αποτελεί τον πραγματικό γνήσιο αντίπαλο στα μονοπώλια, στην ΕΕ των μνημονίων διαρκείας. Αποτελεί εγγύηση για να μην εξαπατήσουν πάλι το λαό. Θα σταθεί απέναντι σε αντιλαϊκές κυβερνήσεις, που δεν εγγυώνται την ανάκτηση των τεράστιων απωλειών για το εισόδημα και τη ζωή του λαού. Το ΚΚΕ θα πρωταγωνιστήσει μέσα και έξω από τη Βουλή, για να υπάρχει μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση, κίνημα μαζικό, οργανωμένο και αποφασισμένο για το ψωμί και το δίκιο του λαού.
      Το ΚΚΕ δεσμεύεται να συνεχίσει ακόμη πιο αποφασιστικά, για να ανταποκριθεί με επιτυχία στις ανάγκες και τα καθήκοντα της εποχής, για την προοπτική του σοσιαλισμού - κομμουνισμού, που είναι περισσότερο αναγκαίος και επίκαιρος από ποτέ.

    Oι κάλπες στις 20ης Σεπτέμβρη 20ης Σεπτέμβρη πρέπει να δείξουν, ότι  ο λαός μετατρέπει την αγανάκτηση σε πολιτική κατεύθυνση και δεν περιορίζεται μόνο να διατρανώνει το δίκιο του, αλλά έχει αποφασίσει και να το διεκδικήσει . 
   Πιστεύουμε ότι μπορεί να εκφραστεί μέσα από την υπερψήφιση των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ και του προτεινόμενου ψηφοδελτίου στην Εκλογική Περιφέρεια Πέλλας . 


ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ  Ν.ΠΕΛΛΑΣ

Σύντομα βιογραφικά των υποψηφίων Βουλευτών Ν.Πέλλας

1.  Ουγγρίνος Αλέξανδρος :  Γεννήθηκε το 1963 στην Έδεσσα και κατοικεί στα Καλύβια - Σκύδρας. 
      Γεωπόνος στη Δ/νση Αγρ.Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε.Πέλλας στα Γιαννιτσά. 
      Πρόεδρος του Περιφ.Συμβουλίου Γιαννιτσών της Πανελλήνιας Ένωσης Γεωπόνων Δημο-σίων Υπαλλήλων ( Π.Ε.Γ.Δ.Υ. ), μέλος του Δ.Σ. του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας                ( ΓΕΩΤ.Ε.Ε.), μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Πέλλας του Συλλ. Εργαζομένων Περιφέρειας Κ.Μακεδονίας ( Σ.Ε.ΠΕ.ΚΕ.Μ.), πρόεδρος προσωρινού Ν.Τ. Πέλλας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
      Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών

2. Χατζηβασιλειάδου  Κατερίνα : Γεννήθηκε το 1978 στα Γιαννιτσά. 
     Σπούδασε στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών της Νομικής Θεσσαλονίκης. 
     Από το 2003 διατηρεί Λογιστικό Γραφείο στα Γιαννιτσά και εργάζεται σαν Λογίστρια - Φοροτεχνικός. 
     Διετέλεσε Γραμματέας του Συλλόγου Λογιστών Γιαννιτσών.
     
3. Φουνταλής Μιχάλης : Γεννήθηκε το 1951 στη Νάουσα και κατοικεί στο Κλεισοχώρι - Έδεσσας. 
     Είναι απόφοιτος της Σχολής Εργοδηγών Μηχανολόγων, εργάστηκε στη Δ.Ε.Η. απ’όπου συνταξιοδοτήθηκε. Δραστηριοποιήθηκε συνδικαλιστικά για πολλά χρόνια στο χώρο της Δ.Ε.Η. και στο Εργατικό Κέντρο Έδεσσας. 
     Είναι για 5η συνεχή τετραετία εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος Έδεσσας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» .
     Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.

4.  Χατζηγιαννίδης Χαράλαμπος ( Μπάμπης ) : Γεννήθηκε το 1963 στην Θεσσαλονίκη και κατοικεί στα Σεβαστειανά - Σκύδρας.   
     Πτυχιούχος Συγκοινωνιακών έργων του Τ.Ε.Ι. Σερρών.
     Αυτοκινητιστής - Γραμματέας Σωματείου Ιδιοκτητών Φορτηγών Δ.Χ. Πέλλας.
     Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής κατοίκων Σεβαστειανών για τη διεκδίκηση των  κτημάτων του πρώην Κ.Ε.Γ.Ε. Μαυροβουνίου. 
     Είναι πατέρας ενός παιδιού .

5.  Παπαδοπούλου  Ολυμπία :  Γεννήθηκε το 1965 στα Γιαννιτσά.
      Είναι συνταξιούχος του ΙΚΑ, πρώην εργαζόμενη στην Ένωση Αγρ. Συνεταιρισμών Γιαννι-τσών. 
     Διετέλεσε μέλος  Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Ε.Α.Σ.Γιαννιτσών. 
     Είναι μέλος της Ομάδας Γυναικών Γιαννιτσών της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας ( ΟΓΕ ).
     Είναι εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Πέλλας με την «Λαϊκή Συσπείρωση».
     Είναι παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών.    
  
6. Δρόσογλου Σταύρος: Γεννήθηκε το 1954 στη Φιλώτεια του Δήμου Αλμωπίας.
     Το 1965 εγκαταστάθηκε οικογενειακά στην Αθήνα , όπου εργάστηκε σαν εργοστασιακός εργάτης σε βιομηχανία φωτιστικών .  Απολύθηκε για τη συνδικαλιστική του δράση στο Σωματείο Μετάλλου Αθήνας « Ο Προμηθέας »  . 
     Εργάστηκε στη συνέχεια στο Δήμο Ηλιούπολης , όπου ήταν εκλεγμένος στο Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου . 
    Είναι συνταξιούχος Ο.Τ.Α από το Δήμο Ηλιούπολης . 
    Από το 2006 είναι εγκατεστημένος στη Φιλώτεια Αλμωπίας . 




                                         Το Γραφείο Τύπου της Τομεακής Επιτροπής Πέλλας του ΚΚΕ 

ΨΗΦΙΣΜΑ Α΄και Β΄ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ



Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α  Α΄& Β΄ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ

Ως εκλεγμένοι εκπρόσωποι της Α΄ και Β΄ ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ εκφράζουμε την διαμαρτυρία και την αγανάκτησή μας που οι επαναπροσληφθέντες συνάδελφοι από την τεχνική εκπαίδευση μαζί με όλους τους άλλους πρώην απολυμένους από την ΕΡΤ, τις υπηρεσίες των δήμων κτλ. γίνονται βορά στον προεκλογικό πολιτικό λόγο.
Θεωρούμε ότι ο πολιτικός ρεβανσισμός που επιδεικνύεται εναντίον τους επαναφέρει το κλίμα ομηρίας, εκφοβισμού και κανιβαλισμού που για δύο χρόνια υπέστησαν και προετοιμάζει το έδαφος για την εκ νέου υπονόμευση του δικαιώματος στην εργασία κατ' εφαρμογή μνημονιακών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών.
Μπροστά στην πολύ πρόσφατη επίθεση που δέχτηκαν με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς δηλώνουμε την αποφασιστικότητά μας να υπερασπιστούμε τα εργασιακά δικαιώματά όλων μας, ακολουθώντας το παράδειγμα του αγώνα που για μεγάλο διάστημα έδωσαν και οι ίδιοι με αυταπάρνηση και μαζικότητα. 


ΤΑ  Δ.Σ. Α΄ & Β΄ ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...