Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

ΚΡΥΒΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΚΛΗΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΟΥ ΣΤΟ FACEBOOK



Μήπως το Facebook, είναι ένας κόσμος ναρκισσισμού; Πόση σχέση έχουν αυτά που γράφουμε με αυτά που συμβαίνουν στη ζωή μας;  Ένα εκπληκτικό βίντεο σκηνοθετημένο από τον Shaun Higton έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι η ζωή μας δεν είναι μόνο οι χαρούμενες εικόνες και λόγια που ανεβάζουμε στο Facebook. Ο κόσμος, όπως και ο πρωταγωνιστής του κλιπ, συνηθίζει να ανεβάζει στο Facebook γεγονότα που εκ πρώτης όψεως  θέλουμε να δείχνουμε ότι είναι χαρούμενα. Είναι όμως αυτή η πραγματικότητα;
Ο σκηνοθέτης θέλει να μας περάσει το μήνυμα ότι το Facebook είναι μια ναρκισσιστική παιδική χαρά, όπου ανεβάζουμε τις πιο όμορφες ζωής μας κρύβοντας όμως την καθημερινότητα που πολλές φορές είναι πιο σκληρή.
Η λύση; Απλά ζήστε τη ζωή σας, επικεντρωθείτε  στην πραγματικότητα και  αγνοήστε  το τσίρκο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Ο 31χρονος Νορβηγοαμερικανός που κατοικεί στο Όσλο χρειάστηκε μόλις 3 μέρες για τα γυρίσματα του βίντεο και άλλες τόσες για να το μοντάρει.
ShaunHigton
 "Διάβαζα καθημερινά τα status των φίλων μου και έβλεπα ότι ανέβαζαν χαρούμενα πράγματα ενώ στην πραγματικότητα πολλοί από αυτούς ήταν καταθλιπτικοί.  Έλεγαν ψέμματα και εγώ έπρεπε κάτι να κάνω. Έτσι δημιουργήθηκε αυτό το βίντεο.",είπε ο  S. Higton για να εξηγήσει τους λόγους, που τον οδήγησαν στο να φτιάξει αυτό το βίντεο.
Για την παραγωγή του βίντεο είχε τη βοήθεια των αδερφών του Andrew που είναι παραγωγός και του  Steven που ειδικεύεται στο οπτικά εφέ.
"Το μπάτζετ ήταν μικρό αλλά χάριν της βοήθειας των αδερφών μου και φίλων καταφέραμε με λίγα χρήματα να κάνουμε την παραγωγή", κατέληξε. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό πάντως, γιατί είναι αληθινό στην ουσία του.
----



Πηγή:  news247.grsploid.gizmodo

ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ: ΣΤΙΣ 10 ΘΑ ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΣΕ 100 ΣΧΟΛΕΙΑ

Πρωτότυπο πείραμα στην Βρετανία: Στις 10 θα ξεκινά το μάθημα σε 100 σχολεία
To πρώτο κουδούνι χτύπησε σήμερα, Παρασκευή, για δεκάδες χιλιάδες παιδιά, περίπου στις 8 το πρωί.
Μήπως, όμως, είναι πολύ νωρίς; Μήπως ο εγκέφαλος σε αυτές τις ηλικίες δεν μπορεί να ανταποκριθεί τόσο πρωί στις απαιτήσεις του μαθήματος; Και τελικά, μήπως θα ήταν καλύτερα να αρχίζει λίγο πιο αργά το σχολείο για να αποδίδουν καλύτερα οι μαθητές που είναι και το ζητούμενο;
Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι νωρίς το πρωί ο εγκέφαλος των παιδιών, ειδικά στην εφηβική ηλικία, βρίσκεται εν υπνώσει. Φέτος, όμως, θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά ένα πείραμα, εμπνευστές του οποίου είναι ερευνητές του πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Για τους τυχερούς που θα συμμετάσχουν στο πείραμα Teensleep, που σημαίνει εφηβικός ύπνος, το κουδούνι δεν θα χτυπάει στις 8 αλλά στις 10.
Αυτό το μοναδικό στον κόσμο πείραμα θα πραγματοποιηθεί σε εκατό σχολεία της Βρετανίας. Στο τέλος της χρονιάς, οι ειδικοί θα δουν εάν αυτή η δίωρη ανάπαυση βελτιώνει με κάποιον τρόπο στις επιδόσεις των μαθητών. Ο υπεύθυνος του προγράμματος Πολ Κέλι μίλησε στη βρετανική τηλεόραση για «σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα» που προκαλούν εκείνες οι ουσιαστικά μη αποδοτικές δύο ώρες από τις 8 έως τις 10 το πρωί. «Το βέβαιο είναι ότι δεν υπάρχουν αρνητικές επιπτώσεις από την έναρξη του μαθήματος στις 10, όπως είναι βέβαιο ότι δεν υπάρχουν θετικές από την έναρξη στις 8 το πρωί», εξήγησε.
Η καινοτομία του πειράματος είναι ότι κάτι που έχει διατυπωθεί ως θεωρία, δοκιμάζεται για πρώτη φορά στην πράξη. Η μελέτη στην πράξη κρίνεται πλέον αναγκαία από τους ειδικούς δεδομένου ότι ανάμεσα στα άλλα που λείπουν από τις σημερινές κοινωνίες είναι πλέον και ο ύπνος. Κι όπως έχει διαπιστωθεί, η ηλικιακή ομάδα που στερείται περισσότερο τον ύπνο είναι οι άνθρωποι από 14 έως 24 χρόνων.
Ο ανθρώπινος οργανισμός, υπογραμμίζουν οι ειδικοί, εμπεριέχει ένα εσωτερικό ρολόι που ρυθμίζει, μεταξύ άλλων, τον ρυθμό ύπνος - ξύπνημα. Η λειτουργία του ρολογιού καθορίζεται από τις μεταβολές του φωτός μέσω μιας ορμόνης που λέγεται μελατονίνη. Το βιολογικό ρολόι έχει μια ενδογενή περίοδο 24 ωρών που ονομάζεται κιρκάδιος ρυθμός. Η λειτουργία αυτή εξηγεί και το γεγονός ότι οι γνωστικές μας ικανότητες δεν είναι ίδιες στη διάρκεια της ημέρας. Το πρόγραμμα Τeensleep βασίζεται σε αυτή τη γνώση, καθώς και στη διαπίστωση ότι ο κιρκάρδιος ρυθμός μεταβάλλεται με την ηλικία, ενώ είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος στις ηλικίες 14-16.
Στους μαθητές που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, θα εξηγηθεί επίσης ότι μια βραδιά μπροστά σε μια οθόνη δεν βοηθά ούτε στην ποιότητα ούτε στην ποσότητα του ύπνου. Είναι κάτι που έχει αποδειχθεί και από έρευνα στην οποία συμμετείχαν περίπου 10.000 Νορβηγοί μαθητές από 16 έως 19 ετών. Ο μέσος όρος που περνούν τα παιδιά αυτής της ηλικίας μπροστά σε κάποια οθόνη είναι έξι ώρες την ημέρα. Αυτή η δραστηριότητα δυσκολεύει τον ύπνο. Και ο λόγος είναι ότι το τεχνητό φως της οθόνης (κινητό, τάμπλετ, κλπ) ξεγελάει το βιολογικό μας ρολόι αλλοιώνοντας τους ρυθμούς μας.
Εάν το πείραμα αποδειχθεί επιτυχές, οι μαθητές που θα συμμετάσχουν σε αυτό θα αποδειχθούν οι πιονιέροι μιας επανάστασης. Γιατί δεν είναι μόνο η Βρετανία όπου το κουδούνι θα χτυπήσει πιο αργά, αλλά και οι Ηνωμένες Πολιτείες όπου πριν από περίπου ένα μήνα η αμερικανική υπηρεσία για τον έλεγχο των ασθενειών (CDS) απηύθυνε σχετική έκκληση. Υπέρ της ίδιας άποψης έχει ταχθεί και η Παιδιατρική Ακαδημία των ΗΠΑ. Ο στόχος είναι διπλός: αφενός να χορταίνουν ύπνο τα παιδιά, δηλαδή να κοιμούνται από 8,5 έως 9,5 ώρες, και αφετέρου να αποδίδουν καλύτερα στο σχολείο. Το όφελος δεν είναι μόνο αυτό: πλήθος μελετών έχουν δείξει ότι ο πλούσιος ύπνος δημιουργεί ψυχολογική ευεξία με αποτέλεσμα να μειώνονται οι κίνδυνοι για την εκδήλωση ασθενειών που συνδέονται με τις μεταβολές του βιολογικού μας ρολογιού - από την παχυσαρκία έως την τοξικοεξάρτηση.
Συμπέρασμα; Οι έφηβοι που δυσκολεύονται να ξυπνήσουν το πρωί δεν είναι υπναράδες. Απλά υπακούουν στους βιολογικούς τους ρυθμούς.


Πηγή:  http://www.iefimerida.gr/

«Greek Tourism. An eternal joyrney»

Το βίντεο του ΕΟΤ που σαρώνει τα βραβεία -Ενα ατελείωτο ταξίδι στην Ελλάδα [εικόνες]

Ένα νέο τουριστικό βίντεο με τίτλο «Greek Tourism. An eternal joyrney», το οποίο παρουσιάζει την Ελλάδα σαν έναν ιδανικό τουριστικό προορισμό, έχει καταφέρει να αποσπάσει τρία τιμητικά βραβεία σε τρία διεθνή τουριστικά φεστιβάλ που διοργανώνονται ανά το κόσμο μέσα στο 2015.
Το βίντεο, το οποίο είναι μια παραγωγή του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού σε σκηνοθεσία του Αντώνη Θεοχάρη Κιούκα, κατάφερε πρόσφατα να κατακτήσει το βραβείο «Blue Danube» (Γαλάζιος Δούναβης) για το καλύτερο πολιτιστικό τουριστικό φιλμ στο Διεθνές Φεστιβάλ Τουριστικών και Οικολογικών ταινιών SILAFEST 2015 (30/8-5/9/2015), που έγινε στο Veliko Gradište της Σερβίας.
Το ίδιο ωστόσο φιλμ έχει διακριθεί μέσα στο 2015 σε άλλα δύο αντίστοιχα φεστιβάλ. Κέρδισε το 1ο βραβείο στην κατηγορία Country στο Βερολίνου, κατά την διάρκεια της διεθνούς τουριστικής έκθεσης ITB, ενώ το πρώτο βραβείο κατέκτησε και στο τουριστικό φεστιβάλ των Η.Π.Α. «US International Film and Video Festival».

ΕΣΥ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΤΗΝ 11η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 2001;

Το δεύτερο αεροπλάνο χτυπά τον Νότιο πύργο

Ήταν 11 Σεπτεμβρίου του 2001, λίγο πριν τις 4 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας, όταν τη μουσική στο αυτοκίνητό μου διακόπτει απότομα ένα κοφτό: Μόλις μας ήρθε μια έκτακτη είδηση...

 Ανοίγω λίγο περισσότερο τον ήχο, καταλαβαίνω ότι πρόκειται για κάτι σημαντικό. Ο σταθμός είναι μουσικός και οι ειδήσεις δεν είναι το φόρτε του. Ο εκφωνητής, (κάποιος ηχολήπτης προφανώς) λέει με φωνή που τρέμει ότι σε έναν από τους δύο Πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου κυριολεκτικά "καρφώθηκε" ένα αεροπλάνο. Ενστικτωδώς καρφώνω κι εγώ το πόδι μου στο γκάζι.
 Πρέπει να φτάσω όσο πιο γρήγορα γίνεται στο σπίτι για να δω τι έχει συμβεί, δε μπορεί κάποιος θα το έχει τραβήξει σε βίντεο, σκέφτομαι. Αν και είμαι 5 λεπτά από το σπίτι, η Κηφισίας μου φαίνεται αιώνια.
 Όταν επιτέλους καταφέρνω να φτάσω και να ανοίξω την τηλεόραση, γίνομαι μάρτυρας της συντριβής του 2ου αεροπλάνου στον διπλανό πύργο.

ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ ΚΟΛΟΒΟΥ 

   Έγραψα αυτόν τον πρόλογο γιατί είναι εντυπωσιακό πώς οι περισσότεροι από εμάς, θυμόμαστε με κάθε λεπτομέρεια τι κάναμε και πού βρισκόμασταν την ώρα που μάθαμε για το τρομοκρατικό χτύπημα στους Δίδυμους πύργους, ένα γεγονός που θα άλλαζε μια για πάντα ένα κομματάκι του εαυτού μας.

Δύο αεροπλάνα πέφτουν διαδοχικά πάνω στους δίδυμους πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου με διαφορά λιγότερη των 20 λεπτών. Η πτήση 11 της American Airlines συντρίβεται πάνω στον Βόρειο Πύργο στις 8:46 π.μ. τοπική ώρα (15:46 ώρα Ελλάδας), μεταξύ των ορόφων 93 και 99. Δυστύχημα; Λάθος του πιλότου; Τρομοκρατική επίθεση; 

  Τα πρώτα τηλεοπτικά συνεργεία φτάνουν στο σημείο και ξεκινά η ζωντανή μετάδοση. Και έτσι, ζωντανά θα δούμε το δεύτερο αεροπλάνο της United Airlines, την πτήση 175 να συντρίβεται επάνω στον Νότιο Πύργο στις 9:02 π.μ. τοπική ώρα (16:02 ώρα Ελλάδας).
 Τα σενάρια λιγοστεύουν. Οι ειδικοί κατακλύζουν τα τηλεοπτικά παράθυρα και κάνουν πλέον λόγο για καλά σχεδιασμένο τρομοκρατικό χτύπημα, φωτογραφίζοντας την Αλ Κάιντα. 




Χάος και απίστευτες σκηνές καταγράφονται από ερασιτεχνικές κάμερες. Άνθρωποι τρέχουν πανικόβλητοι. Γονείς ψάχνουν τα παιδιά τους, περαστικοί φωνάζουν σοκαρισμένοι και οι εργαζόμενοι στους Δίδυμους πύργους προσπαθούν να εγκαταλείψουν τα δύο πολυόροφα κτίρια.
 Οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Νέας Υόρκης συγκεντρώνονται στην περιοχή και ξεκινούν έναν άνισο αγώνα με το χρόνο. Μέσα στους δύο πύργους η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική. Τα ασανσέρ δεν λειτουργούν και όσοι βρίσκονται στους κάτω ορόφους θα καταφέρουν να βγουν, αφού πρώτα έχουν ποδοπατηθεί στις σκάλες.
 Όσοι βρίσκονται ψηλότερα θα εγκλωβιστούν. Η φωτιά και ο καπνός δεν θα τους επιτρέψει να βρουν έξοδο διαφυγής. Ο αέρας τελειώνει. Ο μόνος τρόπος να ξεφύγουν από την κόλαση, είναι να πέσουν από το παράθυρο. Και αυτό επιλέγουν. 

Image


Τhe Falling man / Η φωτογραφία που έκανε το γύρο του κόσμου

Image

O Νότιος Πύργος καταρρέει στις 9:59 π.μ (16:59 ώρα Ελλάδας) και ο Βόρειος στις 10:28 π.μ. (17:28 ώρα Ελλάδας). Ο πλανήτης παρακολουθεί σοκαρισμένος. Είναι κάτι μεγαλύτερο, κάτι που θα καρφωθεί στις μνήμες όλων για πολύ καιρό.

   Θα ακολουθήσει μεγαλύτερο χάος. Τώρα γνωρίζουμε ότι οι νεκροί θα πολλαπλασιαστούν με ταχύτητα φωτός. Οι πληροφορίες τρέχουν στα δημοσιογραφικά γραφεία. Η πτήση 11 της American Airlines, ένα Boeing 767-223, απογειώθηκε από τον διάδρομο του αεροδρομίου Logan International Airport της Βοστόνης με 81 επιβάτες στις 7:59 π.μ. με προορισμό το Λος Άντζελες. Η αεροπειρατεία στην πτήση εκδηλώθηκε στις 8:14. Στις 8:27 το αεροπλάνο άλλαξε κατεύθυνση προς το Νότο.

   Η πτήση 175 της United Airlines, ένα Boeing 767-222, απογειώθηκε από τον διάδρομο του αεροδρομίου Logan International Airport της Βοστόνης με 56 επιβάτες στις 8:14 π.μ. με προορισμό το Λος Άντζελες. Στις 8:42 ανέφερε πως έπιασε μια ύποπτη μετάδοση από ένα άλλο αεροπλάνο, το οποίο αποδείχθηκε πως προερχόταν από την πτήση American 11. Η αεροπειρατεία στο αεροπλάνο της United εκδηλώθηκε μεταξύ 8:42 και 8:46 τοπική ώρα. Στις 8:58 το αεροπλάνο απέκτησε πορεία προς τη Νέα Υόρκη.

Στην τραγωδία των Δίδυμων πύργων η οποία στοίχισε τη ζωή περίπου 3000 ανθρώπων, θα προστεθούν άλλες δύο αεροπειρατείες. Η πτήση 77 της American Airlines που πέφτει στο Πεντάγωνο στις 9:37 π.μ. τοπική ώρα (16:37 ώρα Ελλάδας) και η πτήση 93 της United Airlines που θα συντριβεί σε ανοικτή περιοχή στη νοτιοδυτική Πενσυλβάνια στις 10:03 π.μ. τοπική ώρα (17:03 ώρα Ελλάδας).


Στο χώρο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου δημιουργήθηκε Εθνικό Μνημείο, το οποίο εγκαινιάστηκε από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα και τον πρώην πρόεδρο Τζορτζ Μπους. Εκεί αναγράφονται τα ονόματα όλων όσοι δεν κατάφεραν να επιζήσουν.


   O Άλαν Τζάκσον έγραψε ένα τραγούδι με τίτλο  "Εσύ πού ήσουν όταν ο κόσμος σταμάτησε να γυρίζει αυτή τη μέρα του Σεπτεμβρίου;"
 Όλοι ήμασταν εκεί. Με όποιο τρόπο μπορούσαμε, θα απαντήσω. 






Πηγή: www.lifo.gr

ΟΙ REM ΚΑΤΑ ΤΟΥ DONALD TRUMP ΕΠΕΙΔΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ



Ο Michael Stipe μπορεί να τραγουδούσε ότι έχασε την θρησκεία του το 1991 αλλά την Τετάρτη έχασε την ψυχραιμία του με τους πολιτικούς που κάνουν τα πάντα για να τραβήξουν την προσοχή στην προεκλογική εκστρατεία για την προεδρία των ΗΠΑ.

 Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων και πρώτος στις πρώτες δημοσκοπήσεις σε μια συγκέντρωση του στην Ουάσινγκτον αποχώρησε από την σκηνή υπό τους ήχους του γνωστού κομματιού των REM 'It's the End of the World as We Know It (And I Feel Fine)' αλλά το συγκρότημα δεν φαίνεται να εντυπωσιάστηκε που ξαφνικά μπήκαν στην πολιτική αρένα με αυτό τον τρόπο και μάλιστα από τον Trump.

 «Άι γ...ε όλοι σας - είστε ανθρωπάκια που αναζητάτε συνέχεια την προσοχή και την εξουσία», δήλωσε ο Stipe σε μια ανακοίνωση του που την τουίταρε ο μπασίστας των REM, Mike Mills. «Μην χρησιμοποιείτε την μουσική ή την φωνή μου για την ηλίθια παρωδία που είναι η προεκλογική εκστρατεία σας». Μπορεί στην ανακοίνωση ο Stipe να μιλάει γενικά και να μην αναφέρεται για κανέναν συγκεκριμένα αλλά σίγουρα πρέπει να έχει να κάνει με την άποψη που έχει ο Stipe για τον Trump και για το συγκεκριμένο περιστατικό.

   Και αν αυτό δεν ήταν αρκετό, το συγκρότημα πόσταρε μια πιο επίσημη ανακοίνωση στο Facebook πριν το οργισμένο τούιτ του Stipe:
 «Αν και δεν δίνουμε την άδεια ή δεν συγχωρούμε την χρήση της μουσικής μας σε μια τέτοια πολιτική εκδήλωση και ζητάμε από τους υποψήφιους να σταματήσουν και να πάψουν να κάνουν κάτι παρόμοιο, υπάρχουν πιο σοβαρά θέματα που χρήζουν προσοχής εδώ.
 Τα μίντια και ο Αμερικανός ψηφοφόρος πρέπει να επικεντρωθούν στην μεγαλύτερη εικόνα και να μην επιτρέψουν σε φιλόδοξους πολιτικούς να μας αποσπούν την προσοχή από τα πιο επείγοντα ζητήματα της καθημερινότητας και της τρέχουσας προεκλογικής εκστρατείας». 

Οι LA Times είχαν μια φορά χαρακτηρίσει τους REM σαν ένα από τα «πιο φιλελεύθερα και πολιτικώς ορθά συγκροτήματα» στην Αμερική και η μπάντα υποστήριξε ανοικτά τον προεδρικό υποψήφιο των δημοκρατικών, John Kerry το 2004. Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος ροκ σταρ έχει παραπονεθεί που η μουσική του παίζεται σε μια πολιτική εκδήλωση. 
Το ίδιο είχε κάνει και ο Neil Young όταν ο Trump χρησιμοποίησε το 'Rockin' in the Free World' αλλά και Bruce Springsteen είχε εκφράσει την δυσαρέσκεια του που ο πρώην πρόεδρος Ronald Reagan είχε χρησιμοποιήσει το κομμάτι 'Born in the USA' για την προεκλογική του καμπάνια. 

ΚΙΘ ΡΙΤΣΑΡΝΤΣ: ΘΕΛΩ ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΜΟΥ ΝΑ ΣΝΙΦΑΡΟΥΝ ΤΙΣ ΣΤΑΧΤΕΣ ΜΟΥ



Το 2007 είχε πει ότι είχε σνιφάρει τις στάχτες του πατέρα του και μετά το σάλο που προκλήθηκε έσπευσε να υποστηρίξει ότι αστειεύτηκε θέλοντας να τονίσει το πόσο δεμένος ήταν με τον πατέρα του.

   Τώρα όμως ο Κίθ Ρίτσαρντς επανέρχεται με παρόμοιες δηλώσεις που προκαλούν σάλο, «παίζοντας» αυτή τη φορά με τις δικές του στάχτες.

   Ο θρυλικός κιθαρίστας των Rolling Stones ξαναχτύπησε λέγοντας ότι θα ήθελε οι κόρες τους να σνιφάρουν τις στάχτες του. «Θα τους δώσω και ένα καλαμάκι…», είπε ο 71χρονος σταρ στην Mirror, σύμφωνα με την Guardian.

   Ο Ρίτσαρντς έχει τέσσερις κόρες και έναν γιο και εκτός από το παίξιμο της κιθάρας του είναι διάσημος και για την κατάχρηση ουσιών όλα αυτά τα χρόνια. Αποφάσισε να κόψει τα ναρκωτικά μετά από ένα πέσιμο που είχε από κοκκοφοίνικα στα νησιά Φίτζι που του προκάλεσε θρόμβο στον εγκέφαλο.

     Στις 18 Σεπτεμβρίου πρόκειται να παρουσιαστεί το νέο σόλο άλμπουμ του και ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή του, κάτι που ίσως να δικαιολογεί αυτές τις δηλώσεις. 

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ: Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ.



Ο χρόνος που δαπανάται για τη μετακίνηση προς το πρώτο και το τελευταίο ραντεβού των εργαζομένων χωρίς σταθερό γραφείο  θα πρέπει να θεωρείται ως χρόνος εργασίας, αποφάσισε το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.
 Αυτό σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις που απασχολούν εργαζομένους όπως π.χ. αντιπροσώπους πωλήσεων θα πρέπει να οργανώσουν τα ωράρια εργασίας κατά τέτοιο τρόπο ώστε το πρώτο και το τελευταίο ραντεβού να είναι κοντά στο σπίτι των εργαζομένων.

   Δικηγόρος δηλώνει στο BBC ότι πλέον μετά από αυτή την απόφαση «χιλιάδες εργοδότες μπορούν πλέον να είναι δυνητικά παραβάτες του καθορισμένου ωραρίου εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο."

   Η οδηγία αποσκοπεί στην προστασία των εργαζομένων από την εκμετάλλευση από τους εργοδότες, και θεσπίζει κανόνες για θέματα όπως το πώς λειτουργεί ο χρόνος των εργαζομένων, πόσα διαλείμματα θα έχουν και ποιες είναι οι διακοπές που δικαιούνται. Ένας από τους κύριους στόχους της είναι να διασφαλιστεί ότι κανένας υπάλληλος στην ΕΕ δεν είναι υποχρεωμένος να εργάζεται περισσότερο από κατά μέσο όρο 48 ώρες την εβδομάδα.
 Η απόφαση ελήφθη με αφορμή την υπόθεση μια ισπανικής εταιρείας, της  Tyco, η οποία έκλεισε τα περιφερειακά γραφεία της  το 2011, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να ταξιδεύουν διαφορετικές αποστάσεις πριν φτάσουν στο πρώτο ραντεβού τους. 

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΦΕΤΟΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ;



Εσείς πώς τα περάσατε φέτος στη θάλασσα; Κολυμπήσατε; Διασκεδάσατε; Κάποιοι πάντως δεν το διασκέδασαν καθόλου...  

 Το γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα (UNHCR) έδωσε στη δημοσιότητα ένα νέο βίντεο με τον τίτλο «Θάλασσα» και υπογραμμίζει την αντίφαση που ζήσαμε όλοι μας αυτό το καλοκαίρι.

   Από τη μια όμορφες στιγμές μιας μαμάς με το παιδί της στις θάλασσές μας και από την άλλη, στα ίδια ακριβώς νερά, ο αγώνας και η αγωνία μιας μητέρας και ενός παιδιού, που είχαν την ατυχία να γεννηθούν στη λάθος χώρα, τη λάθος στιγμή. 



"Η ταινία δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι η ωμή αντιπαράθεση της πραγματικότητας που βιώσαμε αυτό το καλοκαίρι, θα μας κινητοποιήσει σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο για να σταθούμε στο πλευρό όσων εγκαταλείπουν τις εστίες τους για να βρουν ασφάλεια και προστασία." αναφέρει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα.



 Πηγή: www.lifo.gr

Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΡΟΜΑΧΩΝ



Με μια σεμνή τελετή στην μεγάλη αυλή του Δημοτικού σχολείου Προμάχων, ο πάτερ Γεώργιος τέλεσε τον καθιερωμένο κοινό Αγιασμό του Δημοτικού και του Γυμνασίου του ακριτικού χωριού.

Στον Αγιασμό παρέστησαν, η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μαρία Γιουρούκη, ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής  Δημήτρης Βέσκος, εκπροσωπώντας τον δήμο Αλμωπίας, οι διευθυντές των δυο σχολικών συγκροτημάτων κύριοι Πιλάτος και Πασόης, το σύνολο του διδακτικού προσωπικού, μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, πολλοί γονείς και φυσικά όλοι οι μαθητές που έπαιρναν τον κόσμο με τις χαρούμενες φωνές τους.
Την παράσταση βέβαια, όπως κάθε χρονιά, έκλεψαν τα πρωτάκια της Α' Δημοτικού, τα οποία έμοιαζαν τρισευτυχισμένα, αφού "μεγάλωσαν" πλέον και απογαλακτίστηκαν από την ανεμελιά των νηπιαγωγείων.

Μετά τον Αγιασμό, ακολούθησε ανάγνωση, από τον Πατέρα Γεώργιο, μηνύματος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, με ευχές για Ευλογημένη σχολική χρονιά.
Στη συνέχεια ο Δημήτρης Βέσκος μετέφερε τις ευχές του δημάρχου Δ. Μπίνου και ακολούθως αναφέρθηκε στην έγκαιρη και αποτελεσματική παρέμβαση των υπηρεσιών του δήμου, ώστε τα όποια προβλήματα, κυρίως κτιριακά, να αντιμετωπιστούν και τόνισε την αγαστή συνεργασία που επιτελείται μεταξύ των αρχών και των διευθύνσεων των σχολείων.
Την εκδήλωση έκλεισε ο Γυμνασιάρχης κύριος Πασόης ο οποίος καλωσόρισε όλους τους μαθητές, ευχήθηκε καλή πρόοδο και καλή σχολική χρονιά, ενώ τόνισε ότι οι όποιες ελλείψεις υπάρχουν, τόσο σε υλικό όσο και σε διδακτικό προσωπικό, θα επιλυθούν σύντομα.

Τέλος μοιράστηκαν τα σχετικά γλυκίσματα στους παρευρισκόμενους και οι μαθητές οδηγήθηκαν στις νέες τους τάξεις για μια πρώτη γνωριμία.

Αγιασμός τελέστηκε επίσης και στα νηπιαγωγεία του χωριού από τον Πατέρα Γεώργιο.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ























ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ 1ο ΓΕΛ ΕΔΕΣΣΑΣ



Συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας στον σχολικό αγιασμό του 1ου Γενικού Λυκείου Έδεσσας  

Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης: Καλή σχολική χρονιά με αισιοδοξία και διάθεση συνεργασίας για την επίλυση όλων των προβλημάτων

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, με το Δήμαρχο Έδεσσας κ. Τάκη Γιάννου παραβρέθηκαν στο σχολικό αγιασμό του 1ου Γενικού Λυκείου Έδεσσας «Νικόλαος Οικονομίδης». Ο αγιασμός τελέστηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ ο οποίος ευχήθηκε στο Διευθυντή κ. Ευάγγελο Μάρκου, στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές να έχουν καλή χρονιά και καλή σχολική επίδοση.  

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης δήλωσε ότι παραβρίσκεται κοντά στους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές, στηρίζοντας τις προσπάθειές και τις δράσεις τους. Ευχήθηκε σε όλους καλή σχολική χρονιά και καλωσόρισε τους πρωτοετείς μαθητές καλώντας τους να συμμετέχουν ενεργά και να απολαύσουν την εκπαιδευτική διαδικασία. Για τους τελειόφοιτους τόνισε ότι βάζοντας στόχους και εργαζόμενοι συστηματικά και με υψηλό ηθικό μπορούμε να έχουμε επιτυχία. Ακόμη, ζήτησε από το εκπαιδευτικό προσωπικό, τους γονείς και μαθητές να είναι αισιόδοξοι και να συνεργάζονται προκειμένου να βελτιώνονται συνεχώς οι συνθήκες μάθησης και προσωπικής ανάπτυξης των μαθητών.

Σε σχετική δήλωσή του αναφέρει: «Οι δημοσιονομικές περικοπές και η οικονομική κρίση που πλήττει την Ελλάδα επηρεάζουν τη λειτουργία των σχολείων και τη γρήγορη ανταπόκριση ακόμη και σε μικρές, καθημερινές λειτουργικές ανάγκες. Οι τοπικές αρχές λειτουργούν πάντοτε με υπευθυνότητα και ευαισθησία για την άμεση κάλυψη των σχολικών αναγκών ενώ οι σχολικές υποδομές που διαθέτει η Πέλλα είναι από τις καλύτερες στην Ελλάδα, από άποψη πληρότητας και οργάνωσης. Χρειάζεται η ανάληψη πρωτοβουλιών, η συνεργασία μεταξύ των σχολικών μονάδων και των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων ώστε να μπορούμε να προσφέρουμε ένα άρτιο περιβάλλον μάθησης, προσωπικής ανάπτυξης και δημιουργικής έκφρασης για τους μαθητές. Ας διατηρήσουμε την αισιοδοξία μας και ας εργαστούμε όλοι μαζί για μία καλή και δημιουργική σχολική χρονιά». 


Ο Νικόλαος Οικονομίδης ήταν Εδεσσαίος μαθηματικός, καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που έδωσε τις θεωρητικές βάσεις για την ανάπτυξη της τοπογραφίας στην Ελλάδα. Πολλοί μαθητές του έχουν διαπρέψει σε όλους τους χώρους. 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ TAKTIKH ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ



            Σας καλούμε να έρθετε στις  11 Σεπτεμβρίου ημέρα Παρασκευή και ώρα 12:00΄μ.μ στο Δημοτικό Κατάστημα  Αριδαίας  στην Τακτική Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής για να  συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

ΘΕΜΑ 1ο
Ανατροπή αναλήψεων υποχρέωσης δαπάνης.
ΘΕΜΑ 2ο
Ψήφιση πιστώσεων που φέρονται εγγεγραμμένες στον Προϋπολογισμό οικ. έτους 2015.
ΘΕΜΑ 3ο
Έγκριση όρων Πρόχειρου Διαγωνισμού του έργου «Κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης στην ΤΚ Προμάχων»
ΘΕΜΑ 4ο 
Έγκριση όρων Πρόχειρου Διαγωνισμού του έργου «Ασφαλτόστρωση στη ΒΙΠΕ Αριδαίας»
ΘΕΜΑ 5ο 
Έγκριση όρων Πρόχειρου Διαγωνισμού έργου «Διαμόρφωση οχετού όμβριων υδάτων εντός της πόλης της Αριδαίας»
ΘΕΜΑ 6ο 
Έγκριση όρων Πρόχειρου Διαγωνισμού του έργου «Συντήρηση ανοιχτού θεάτρου στην περιοχή Δασάκι Αριδαίας»
ΘΕΜΑ 7ο 
Έγκριση όρων Πρόχειρου Διαγωνισμού του έργου «Συντήρηση κοινοχρήστων χώρων(πλατειών, πεζοδρομίων, κλπ) ΔΕ Εξαπλατάνου»
ΘΕΜΑ 8ο 
Τροποποίηση σύμβασης του έργου «Συντήρηση δημοτικής οδοποιίας ΔΕ Εξαπλατάνου»
ΘΕΜΑ 9ο 
Τροποποίηση σύμβασης του έργου «Συντήρηση δημοτικής οδοποιίας ΔΕ Αριδαίας»
ΘΕΜΑ 10ο 
Κατακύρωση πρακτικού του ηλεκτρονικού ανοικτού διεθνή διαγωνισμού για την προμήθεια  ‘’ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ (ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ/ΚΙΝΗΣΗΣ – ΛΙΠΑΝΤΙΚΩΝ) ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΩΝ’’.
ΘΕΜΑ 11ο 
Ορισμός πληρεξουσίου Δικηγόρου για παράσταση ενώπιων του Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Βέροιας με δικάσιμο την 23-10-2015 σύμφωνα με την υπ.αριθ. 1269/18-08-2015 κλήση για εκδίκαση αγωγής κατά του Δήμου Αλμωπίας.
ΘΕΜΑ 12ο 
Ορισμός πληρεξουσίου Δικηγόρου για παράσταση σε έφεση κατά της υπ.αριθ.140/24-07-2014 απόφασης,  ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Έδεσσας με δικάσιμο 8-10-2015.
ΘΕΜΑ 13ο 
Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για εξόφληση της με αριθ. 400/2013 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Εδέσσης-Λογιστική τακτοποίηση κατάσχεσης.
ΘΕΜΑ 14ο 
Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για εξόφληση της με αριθ. 69/2014 απόφασης του Ειρηνοδικείου Αλμωπίας -Λογιστική τακτοποίηση κατάσχεσης.
ΘΕΜΑ 15ο 
Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετική με τα Τέλη Άρδευσης Δήμου Αλμωπίας.
ΘΕΜΑ 16ο 
Απευθείας ανάθεση έργου με τίτλο: Επισκευή και συντήρηση Στέγης Δημοτικού Σχολείου Τ.Κ.Μηλιάς.
ΘΕΜΑ 17ο 
Εξέταση του υπ.αριθ. 15572/02-06-2015 εγγράφου της Δ/νσης Οικονομικών, Τοπικής Οικονομικής Προστασίας, Κοινωνικής Προστασίας & Πολιτιστικής Ανάπτυξης Δήμου Αλμωπίας, που αφορά την ‘’Χρήση Τμημάτων Ιδιόκτητων Αγροτεμαχίων για Δημοτικές Γεωτρήσεις’’  και λήψη σχετικής απόφασης .
ΘΕΜΑ 18ο 
Έγκριση πρακτικού II του Διαγωνισμού της πράξης «Living History, Living nature ΙΙ» του Προγράμματος IPA CBC Ελλάδα-πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας –Υπ.3-Δράσεις πληροφόρησης, δημοσιότητας και ανάδειξης και λήψη σχετικής απόφασης.
ΘΕΜΑ 19ο 
Έγκριση πρακτικού κλήρωσης επιτροπών διενέργειας διαγωνισμών έργων.
ΘΕΜΑ 20ο 
Έγκριση τεχνικών προδιαγραφών και καθορισμός όρων ηλεκτρονικού δημόσιου διαγωνισμού με σφραγισμένες προσφορές σύμφωνα με τις διατάξεις του ΕΚΠΟΤΑ Υπ. Αποφ. 11389/93 με κριτήριο κατακύρωσης την συμφερότερη προσφορά για την προμήθεια «γεωργικού ελκυστήρα και πλευρικού αρθρωτού καταστροφέα».
ΘΕΜΑ 21ο 
Εισήγηση για παράταση εργασιών του έργου «Μελέτη υδραυλική αρδευτικών δικτύων Τ.Κ.Σωσάνδρας.


Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΜΠΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...