Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

"ΕΧΕΙΣ ΠΕΘΑΝΕΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ" - ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΝΑ ΠΑΤΗΣΕΙ DELETE;

Το 2004 ο Μισέλ Γκοντρί σκηνοθέτησε την «αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού» (Eternal Sunshine of the Spotless Mind), την ιστορία του Τζόελ και της Κλεμεντίν οι οποίοι μετά από ένα επίπονο χωρισμό αποφασίζουν να χρησιμοποιήσουν μια καινούργια τεχνολογία η οποία τους επιτρέπει να διαγράψουν όλες τις μνήμες της σχέσης τους. Η ζωή όμως τους φέρνει εκπλήξεις…
Δεν θα πω παραπάνω πράγματα για την συγκεκριμένη ταινία για να δώσω την ευκαιρία σε όποιον θέλει,  να την δει, να την απολαύσει και να εκπλαγεί. Θα μιλήσω όμως για κάτι που ακούω συχνά σε ατομικές συνεδρίες «δεν με επηρεάζει, έχει πεθάνει για μένα». Όταν ρωτάω τι ακριβώς σημαίνει αυτή η έκφραση, ακούω διάφορες απαντήσεις με πιο συχνές το «σημαίνει ότι δεν μπορεί να με επηρεάσει πια», το «σημαίνει ότι έχω ξεχάσει τα πάντα γύρω από την σχέση μας» και το «σημαίνει ότι δεν με ενδιαφέρει πια ότι και να συμβεί».
Μπορεί όμως κάτι τέτοιο να είναι εφικτό; Μπορεί να είναι αυτή η λύση στην προσπάθειά μας να προχωρήσουμε μετά από ένα διαζύγιο ή χωρισμό; Μπορούμε πραγματικά να κάνουμε μια διαγραφή της μνήμης μας και να προχωρήσουμε;
Μια απλή απάντηση είναι φυσικά και όχι. Είναι εύκολο να πιστεύουμε ότι «πεθαίνοντας» έναν/μια πρώην σύντροφό μας θα απελευθερωθούμε και θα συνεχίσουμε την ζωή μας ομαλά. Ξεχνάμε όμως ή αγνοούμε, ότι η σχέση μας με ανθρώπους που έπαιξαν κάποιο σημαντικό ρόλο στην ζωή μας συνεχίζονται ακόμα και μετά τον αληθινό θάνατο. Φροντίζουμε τους νεκρούς μας φτιάχνοντας για αυτούς ταφικά μνημεία, τους θυμόμαστε με θρησκευτικές τελετές, κρατάμε πράγματα για να τους έχουμε κοντά μας, μιλάμε για αυτούς, ανακαλούμε μνήμες με διάφορες αφορμές (τοποθεσίες, ταινίες, τραγούδια, φαγητά, ατάκες…).  Ακούμε την προτρεπτική ή επικριτική φωνή των γονέων μας, αλλά και λειτουργούμε με τρόπο τέτοιο ώστε να τους ικανοποιήσουμε ή να τους δείξουμε την επαναστατικότητά μας ακόμα και χρόνια μετά τον θάνατό τους. Αλήθεια πιστεύετε ακόμα ότι ο θάνατος είναι το τέλος μιας σχέσης;
woman-man-bed
Είναι λοιπόν το λιγότερο άτοπο να πιστεύουμε ότι βάζοντας στην κατηγορία των «νεκρών» τον/την πρώην σύντροφό μας απαλλασσόμαστε από όλα αυτά που μας ανάγκασαν να πούμε το «έχει πεθάνει για μένα».
Από την άλλη αν ξεφύγουμε λίγο από τις λέξεις και δούμε το θέμα σαν μια προσπάθεια ολικής διαγραφής της μνήμης μας για κάποιο συγκεκριμένο άτομο, πρέπει να απαντήσουμε σε μια κρίσιμη ερώτηση. Τι ακριβώς θέλουμε να ξεχάσουμε;  Τι ακριβώς πιστεύουμε ότι αν διαγράψουμε από την μνήμη μας θα προχωρήσουμε με την ζωή μας;
Να ξεχάσουμε όλες τις κακές στιγμές; Τότε θα έχουμε μείνει μόνο με καλές μνήμες, οπότε γιατί να διαχωριστούμε από κάτι που μας προσφέρει μόνο καλές αναμνήσεις; Να ξεχάσουμε όλες τις καλές στιγμές; Τότε θα έχουμε μείνει μόνο με τις κακές αναμνήσεις, αδικώντας έτσι τον εαυτό μας και ουσιαστικά κατηγορώντας τον για τις επιλογές του, τον χρόνο και την ενέργεια που ξόδεψε αφού στον τελικό απολογισμό έχουμε μόνο μείον.
Να ξεχάσουμε τα πάντα –συναισθήματα, σκέψεις, εμπειρίες- είτε θετικά είτε αρνητικά; Τότε έχουμε μείνει στάσιμοι, χωρίς καμία νέα πληροφορία που θα εμπλουτίσει τον συναισθηματικό, νοητικό, βιολογικό κόσμο μας, καταδικασμένοι ουσιαστικά να κάνουμε ξανά τα ίδια λάθη.
Γίνεται λοιπόν αντιληπτό ότι όχι μόνο δεν μπορούμε να κάνουμε το μυαλό μας να πατήσει delete, να «πεθάνουμε» έναν άνθρωπο και τις αναμνήσεις του αλλά ακόμα και αν μπορούσαμε θα ήταν λάθος για την δική μας ανάπτυξη και συνέχεια. Οι αναμνήσεις μας, τα συναισθήματά μας, οι συνδέσεις που κάνουμε με άλλα άτομα είτε έχουν θετικό είτε αρνητικό πρόσημο, είναι τα στοιχεία αυτά που τελικά διαμορφώνουν το ατομικό μας σύστημα. Τα στοιχεία του χαρακτήρα μας, που μας βοηθούν να μαθαίνουμε, να εξελισσόμαστε να προσαρμοζόμαστε να επιβιώνουμε εν τέλει ως ατομικά συστήματα.
Αντί λοιπόν να προσπαθούμε να ξεχάσουμε, εγώ θα πρότεινα ακριβώς το αντίθετο. Να προσπαθήσουμε να θυμηθούμε όλες τις καλές στιγμές, όλες τις κακές στιγμές, όλα τα συναισθήματα και τις νέες εμπειρίες που βιώσαμε μέσα σε μια σχέση, να αναλογιστούμε τι πήγε σωστά και τι πήγε λάθος. Να μάθουμε από τα λάθη μας, τους συμβιβασμούς μας, να μάθουμε και να προχωρήσουμε ολίγον τι σοφότεροι, πιο έμπειροι και πιο έτοιμοι να κάνουμε νέες συνδέσεις με το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μας.
eternal_sunshine_of_the_spotless_mind_by_edu0211-d5ekcmx
______________
Ιωάννης Ζήνδρος-Ελένη Τσάκωνα
Ψυχολόγοι

Κέντρο Ψυχολογικής Παρέμβασης «Θεραπεύω Συν-θεραπεύω»
Πηγή: singleparent.gr

ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

Περπατώντας στο βουνό στις διακοπές μου  βρέθηκα μπροστά σε έναν άνθρωπο που παραλίγο να αφήσει  την τελευταία του πνοή στο μονοπάτι του Βίκου. Δεν ήταν μεγάλος σε ηλικία - καμιά 70αριά - αλλά ζεστάθηκε υπερβολικά από την απότομη ανάβαση καλοκαιριάτικα ,σταμάτησε ξέπνοος και έχασε τις αισθήσεις του. Κανείς από τους  συνοδοιπόρους του δεν ήξερε πώς να αντιδράσει - ευτυχώς από το σημείο πέρναγε ένας αθλητής που ήξερε από πρώτες βοήθειες και τον συνέφερε…
Το περιστατικό είναι ενδεικτικό της άγνοιας μας για βασικά θέματα. Για σκεφτείτε κάθε Έλληνας  πάει 12 χρόνια  ενώ υπάρχουν και κάποιοι που φτάνουν τα 20 χρόνια στα θρανία! Κι όμως ύστερα από μια τόσο μακρά και σκληρή εκπαίδευση, ύστερα από χιλιάδες σελίδες ανάγνωσης ,εργασίες ή πειράματα σε εργαστήρια  είναι ζήτημα αν ο μέσος πολίτης μπορεί να σώσει τον συνάνθρωπό του ή τον εαυτό του από πνιγμό- 62 πνιγμούς θρηνούμε στην Ελλάδα από την 1ηΙουλίου !
Και βέβαια ο μέσος πολίτης αγνοεί πώς να αντιμετωπίσει βασικά ζητήματα που μπορεί να του στοιχίσουν ακόμη και τη ζωή του.Και δεν μιλάμε για την προφύλαξη από διαρροή… ραδιενέργειας. Μιλάμε για πρώτες βοήθειες για τον εαυτό του ή έναν συνάνθρωπό του ,για το πως  να σβήσει μια φωτιά στο σπίτι του ή στην ύπαιθρο , πως να φροντίσει ένα έγκαυμα  , πως να αντιδράσει εάν τον τσιμπήσει μία σφήκα ή ένα φίδι , πως να  προφυλαχτεί από έναν σεισμό ή μια έντονη καταιγίδα , αλλά ακόμη και το πιο συνηθισμένο- πως να αλλάξει το λάστιχο του αυτοκινήτου του.
 223972_2370096987105_1250849793_n
Στο σχολείο διδάσκουμε τα παιδιά μας μαθηματικά πανεπιστημιακού επιπέδου - που κανείς δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει στη ζωή του εκτός κι αν δεν γίνει αστρονόμος- τους πιέζουμε να μάθουν  κάποιες απίστευτες ανθυπολεπτομέρειες από την ιστορία του Βυζαντίου ή  την θρησκευτική αρετή των αγίων , το μήκος των ποταμών και ο ύψος των ορέων. Αλλά  αρνούμαστε να  τους μαθαίνουμε τα βασικά: να μπορούν να γράψουν μία επιστολή, να μπορούν να μιλήσουν μπροστά σε ένα πολυμελές ακροατήριο, να μπορούν να αντεπεξέλθουν σε ατύχημα, να μάθουν να ακούν τους συνεργάτες τους και αύριο τους συντρόφους τους .
Την ίδια στιγμή η τεχνολογία με δική μας ενθάρρυνση τα έχει καταπιεί όλα. Έτσι οι νέες γενιές- ιδιαίτερα αυτές που μεγαλώνουν στις πόλεις- μπορεί να  παίζουν στα δάχτυλα  τα κινητά τηλέφωνα και τις ταμπλέτες , μπορεί να σερφάρουν με χαρακτηριστική ευκολία στο ίντερνετ και να είναι πρωταθλητές στις δεξιότητες που χρειάζεται ένα ποντίκι ηλεκτρονικού υπολογιστή  αλλά  πολύ συχνά έχουν πλήρη άγνοια από βασικά ζητήματα της ζωής  που  δεν έχουν σχέση με τις ψηφιακές  οθόνες τους.
Οι περισσότεροι μαθητές  γνωρίζουν π.χ.   τα μοντέλα και τα τεχνικά χαρακτηριστικά των κινητών τηλεφώνων ,  , των αυτοκινήτων, των ακουστικών μουσικής και των MP3  αλλά δεν γνωρίζουν το κυκλάμινο, τον σπίνο, τον σαργό, το μουλάρι, το μελτέμι. Ξέρουν να χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά όλα τα πυροβόλα όπλα  ή να προσπεράσουν με 300 χιλιόμετρα στη στροφή   αλλά δεν ξέρουν σχεδόν τίποτα από τον φυσικό κόσμο στον οποίο μεγαλώνουν . Δεν ξέρουν να μαζέψουν χόρτα , να γουλιάσουν ένα χταπόδι -πόσο μάλλον να το πιάσουν, να καθαρίσουν ένα ψάρι ή να ανοίξουν έναν αχινό,  να φυτέψουν ένα λουλούδι ,να ανακουφιστούν από το τσίμπημα μιας μέδουσας, να διασχίσουν ένα ποτάμι…
Δυστυχώς το εκπαιδευτικό μας σύστημα -σε όλες τις βαθμίδες - δίνει κάθε μέρα εξετάσεις και μένει μετεξεταστέο. Γιατί η ζωή  πέρα από διαφορικές εξισώσεις και κβαντική μηχανική είναι - κυρίως - όλα τ άλλα για τα οποία αρνούμαστε να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά μας .
_____
 ~ Παπαδόπουλος Νότης - Το Βήμα

ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ ΦΥΛΑΚΗΣΑΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΔΕΙ Ο ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ

Κούβα: Αρχές «φυλάκισαν» χιλιάδες άστεγους για να μη τους δει ο Πάπας Φραγκίσκος
Μια οργάνωση αντιφρονούντων υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατηγόρησε την κυβέρνηση της Κούβας ότι επιδόθηκε σε μια «κοινωνική εκκαθάριση» ενόψει της επίσκεψης του πάπα Φραγκίσκου.
Καταγγέλλουν την αστυνομία ότι μάζεψε από τους δρόμους χιλιάδες επαίτες και άστεγους στις τρεις πόλεις στις οποίες θα ταξιδέψει ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.
Η κυβέρνηση της Κούβας δεν σχολιάζει τις επιχειρήσεις της αστυνομίας.
Η Επιτροπή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την Εθνική Συμφιλίωση στην Κούβα εξέφρασε «βαθιά αγανάκτηση και ανησυχία» για την αστυνομική επιχείρηση που όπως ανέφερε βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αβάνα, στο Ολγκίν και στο Σαντιάγο, τις τρεις πόλεις που θα επισκεφθεί ο πάπας από σήμερα Σάββατο έως και την Τρίτη.
«Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, είχε αποτέλεσμα στον εγκλεισμό χιλιάδων επαιτών, αλητών, ψυχικά ασθενών και άλλων ευάλωτων περιπλανώμενων, στην πλειονότητά τους άστεγων», ανέφερε η οργάνωση αυτή σε ανακοίνωσή της, εκτιμώντας ότι η επιχείρηση διεξήχθη έγινε με την έγκριση της κυβέρνησης.
«Αυτή η "κοινωνική εκκαθάριση" έχει σκοπό να απομακρυνθούν από τα βλέμματα των πιστών, των ξένων δημοσιογράφων και άλλων επισκεπτών» που θα έλθουν για να δουν τον πάπα, πρόσθεσε η οργάνωση.
Είναι άγνωστο το πού βρίσκονται οι άνθρωποι που συνελήφθησαν από την αστυνομία, σημείωσε η Επιτροπή, καλώντας δημόσια τον πάπα Φραγκίσκο να επέμβει και να ζητήσει την απελευθέρωσή τους.
Η Επιτροπή καταγράφει τις συλλήψεις και τις φυλακίσεις αντιφρονούντων αλλά και κακοποιών του κοινού ποινικού δικαίου. Στην πιο πρόσφατη ετήσια έκθεσή της, έκανε λόγο για 60 πολιτικούς κρατούμενους και άλλους 11 ανθρώπους που έχουν αποφυλακιστεί υπό περιοριστικούς όρους και δεν τους επιτρέπεται να εγκαταλείψουν τη νήσο.
Η οργάνωση δημοσιεύει σε μηνιαία βάση εκθέσεις για τους αντιφρονούντες που συλλαμβάνονται για πολιτικές δραστηριότητες. Υποστήριξε ότι 768 άνθρωποι τέθηκαν υπό κράτηση τον Αύγουστο, ένας αριθμός που είναι ο μεγαλύτερος φέτος.


Πηγή:  http://www.iefimerida.gr

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΝΑ ΦΑΣ ΦΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΙ ΚΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΤΩΜΑ;

Ο κανόνας των 5 δευτερολέπτων: Γιατί είναι προτιμότερο να φας φαΐ από το χαλί και όχι από το πάτωμα [εικόνες]
Ο αστικός μύθος λέει πως αν ένα τρόφιμο πέσει στο πάτωμα και μείνει εκεί για λιγότερο από πέντε δευτερόλεπτα είναι ασφαλές για κατανάλωση γιατί τα μικρόβια δεν θα έχουν αρκετό χρόνο να το μολύνουν.
Ποια είναι όμως η αλήθεια πίσω από τον κανόνα των πέντε δευτερολέπτων; Οι επιστήμονες αποκαλύπτουν ποιες είναι οι πιθανότητες να αρρωστήσει κάποιος όταν φάει κάτι που έχει πέσει στο πάτωμα.
Σύμφωνα με τις νέες μελέτες η αλήθεια είναι κάπου στην μέση. Η καταλληλότητα ή όχι ενός τροφίμου που έχει καταλήξει στο πάτωμα εξαρτάται από το πόσο βρώμικη είναι η επιφάνειά του και από το πόσα βακτήρια κατάφεραν να περάσουν στο φαΐ.
Το πείραμα είχε ως εξής: Οι ερευνητές έβαλαν το βακτήριο της σαλμονέλα σε τρεις διαφορετικές επιφάνειες, ξύλο, κεραμίδι και χαλί. Μετά από πέντε λεπτά τοποθέτησαν στη βρώμικη και μολυσμένη επιφάνεια ψωμί για 5, 30 και 60 δευτερόλεπτα. Επανέλαβαν το πείραμα αυξάνοντας τον χρόνο σε 2, 4, 8 και 24 ώρες.
Το αποτέλεσμα ήταν πως η ακαταλληλότητα ενός φαγητού δεν εξαρτάται από τον χρόνο της παραμονής του σε μολυσμένη επιφάνεια αλλά από το πόσο μολυσμένη είναι η επιφάνεια.  
Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο που προκύπτει από την έρευνα ήταν πως αυτό που παίζει σημαντικό ρόλο είναι το είδος της επιφάνειας. Για παράδειγμα είναι προτιμότερο να φάει κάποιος κάτι που έπεσε στο χαλί παρά στο πλακάκι και το ξύλο. Μόνο το 1% του βακτηρίου της σαλμονέλας μεταφέρθηκε από το χαλί στο φαγητό. Το ποσοστό αυτό ανεβαίνει κατακόρυφα και κυμαίνεται από 48% έως 70% όταν το φαΐ βρεθεί σε πλακάκι και ξύλο.


Πηγή:  http://www.iefimerida.gr

ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ ΜΑΝΑΣ

Βραβείο Ελληνίδας μάνας..με σφουγγαρίστρα πάει Μάντσεστερ στον κανακάρη της! (via Kostas Krassas)

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ ΤΑ ΤΑΤΟΥΑΖ ΣΑΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥΣ ΣΑΣ



"Έχω πάνω μου τατουάζ που έχουν δουλευτεί για πάνω από 150 ώρες. Μόλις τελειώσω αυτό στην πλάτη μου, που έχει αξία πάνω από 10.000 λίρες, θα είμαι σχεδόν πλήρως καλυμμένος με τατουάζ από τη μέση και πάνω.
 Κάπως έτσι άρχισα να σκέφτομαι πώς θα κατέληγαν τόσες ώρες δουλειάς και τόσα χρήματα όταν θα πέθαινα. Θα πέταγε κανείς έναν Πικάσο όταν πέθαινε; Εγώ τα τατουάζ τα θεωρώ έργα τέχνης και σκέφτηκα πως θα έπρεπε να βρω τρόπο να τα διατηρήσω. Κάπως έτσι άρχισαν να δουλεύω πάνω στο Save My Ink"

 Αυτή είναι πάνω-κάτω η εξήγηση του εμπνευστή της μακάβριας, αλλά σίγουρα καινοτόμου πατέντας, του 60χρονου Charles Hamm.   Το Save My Ink κάνει ακριβώς αυτό που λέει και το όνομά της: Φροντίζει ώστε τα πολύτιμα και αγαπημένα σας τατουάζ να διασωθούν και να περάσουν στους αγαπημένους σας κορνιζαρισμένα και ασφαλή από τη φθορά του χρόνου και του θανάτου.

   Όσοι ενδιαφέρονται για μια τέτοιου είδους εξασφάλιση, θα πρέπει να έρθουν σε επαφή με την ιστοσελίδα και να ακολουθήσουν μια συγκεκριμένη διαδικασία - η οποία έχει ήδη 21 πελάτες.

   Οι ειδικοί που θα κάνουν τη διαδικασία χειρουργικής αφαίρεσης θα πρέπει να ειδοποιηθούν το πολύ μέσα σε 18 ώρες και όλη η διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέσα σε 60 ώρες.

   Το δέρμα του νεκρού αφαιρείται και με ειδική διεργασία εξασφαλίζεται πως ο ιστός δεν θα αποσυντεθεί και θα παραμείνει ανέπαφος μέσα στις ειδικές κορνίζες. Ωστόσο προσοχή! - Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν ενδιαφέρον και να προπληρώσουν όσο είναι ακόμη ζωντανοί
. Συγγενείς ή φίλοι που θα θελήσουν να αγοράσουν τη διαδικασία για λογαριασμό κάποιου δικού τους που πέθανε δεν θα γίνονται δεκτοί και κανέναν τατουάζ δεν αφαιρείται από κάποιον που όσο ήταν ζωντανός δεν είχε αγοράσει την υπηρεσία. 







"ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΧΑΖΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ"



"Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, ένας προηγμένος εξωγήινος πολιτισμός ενδεχομένως προσπαθεί να έρθει σε επαφή με τον πλανήτη Γη. Πάρα τις φιλότιμες προσπάθειές μας όμως, δεν καταφέρνουμε να πάρουμε τα μηνύματα επειδή η ανθρωπότητα δεν είναι αρκετά έξυπνη για να τα αποκωδικοποιήσει".

   Αυτό υποστηρίζει σε συνέντευξη της στη Daily Mail η Dr. Nathalie Cabrol, επικεφαλής του προγράμματος αναζήτησης εξωγήινης ζωής του Ινστιτούτου SETI στην Καλιφόρνια. Τονίζει δε πως βρίσκονται κοντά στον εντοπισμό απλών εξωγήινων οργανισμών στο ηλιακό μας σύστημα αλλά και μιας ρέπλικας της Γης σε κάποιον άλλο γαλαξία. 

  Αυτό όμως δεν είναι καθόλου εύκολο, εξαιτίας της περιορισμένης αντίληψης που έχουμε για το σύμπαν. "Δείτε πόσο έχει προοδεύσει η ανθρωπότητα τα τελευταία 100 χρόνια. Αν κάπου εκεί έξω υπάρχει ένας πολιτισμός που είναι μόλις χίλια χρόνια νεότερος από εμάς, ποιος ξέρει τι είδους τεχνολογία έχουν αναπτύξει και τι είδους πρόοδο, προκειμένου να επικοινωνήσουν με άλλους" εξηγεί η Cabrol.

   "Έχουμε δει μόνο την κορυφή του παγόβουνου. Εξετάζουμε το σύμπαν από την δική μας οπτική γωνία, κάνοντας ερωτήσεις με το δικό μας τρόπο σκέψης. Πως μπορεί να σκέφτεται ένας εξωγήινος πολιτισμός είναι κάτι που ούτε που μπορούμε να φανταστούμε" συμπληρώνει η ίδια, η οποία μάλιστα εκτιμά πως στις επόμενες 2-3 δεκαετίες θα εντοπίσουμε ένα πλανήτη το ίδιο φιλόξενο για την ζωή όπως ο δικός μας.



 Πηγή: www.lifo.gr

Η ΤΙΜΗ



{Είμαι δουλεύτρα. Ποιόνε έχω ανάγκη;} Ρήνη/

 Η τιμή και το χρήμα,Κ.Θεοτόκης 

Από την ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΜΠΑΣΔΕΚΗ 

Παλιά ήθελα πολύ να σωθώ. Συνήθως διάλεγα γήινες αποχρώσεις με βεβαρημένο (ερωτικό) ιστορικό και αλλεργία στα πλήθη.
 Να 'χουνε ναυαγήσει σε καναδυό ξέρες, να μην τους κολακεύει ο φακός, να 'χουν πιεί το νοίκι τους, να μην κουβαλούν τα σόγια στις εξέδρες.
 Παιδιά της λιμπερτέ και της εγκαλιτέ -Γαβριάδες που γλύτωσαν τη σφαίρα κι είπαν ν' αξιοποιήσουν την εμπειρία στα οδοφράγματα. (Σιγά να μην τους βρήκα, σιγά να μην σώθηκα.) 




'Ολο σε λαλίστατους έπεφτα, πολυοικογενειάρχες, γνώστες των αναγκών μου, με τη κορδέλλα της σταρ ελλάς στον πάτο της σαμσονάιτ. Καλοσιδερωμένοι και πανέτοιμοι για τη στέψη. Μαμαδομεγαλωμένοι για πρωθυπουργοί ή αρχηγοί σέχτας. Κανένας τους αναπληρωματική μις ελλάς, κανένας μ' έναν τίτλο λίγο πιο δευτεράντζα, μ'ένα χάλκινο μετάλλιο, μια τέταρτη θέση , μ' ένα βηματάκι πιο πίσω στη φωτογράφιση μόδας. 

  (Δεν ήταν προφίλ σωτήρα αυτό, τηλεμεταφορά στα ταλέντα του Οικονομίδη ήταν.) 
  Tώρα θέλω να μ' αφήσουν ήσυχη. Να μη μ' αγαπάνε τόσο πολύ. Να μην ξέρουν ποιός είναι ο αγαπημένος μου τραγουδιστής, ο ωροσκόπος μου, το αφιμί κι ο αιματοκρίτης μου.
 Να μη με τραβήξουν απ' το γκρεμό, να μην ξοδευτούν να μου αγοράσουν τραμπολίνο με δίχτυ ασφαλείας και κονσέρβες αλληλεγγύης.

   -Είμαι δουλεύτρα. Ποιόνε έχω ανάγκη;









Πηγή: www.lifo.gr

"ΑΝ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΛΕΥΚΩΝ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ ΕΙΝΑΙ 50%+1 ΤΟΤΕ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΧΑΝΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ"



Το παραπάνω μήνυμα κυκλοφορεί από τοίχο σε τοίχο (του Facebook) και μοιράζεται με ενθουσιασμό από ανθρώπους που νόμισαν ότι έμαθαν όλα όσα μας κρύβουν οι κακοί πολιτικοί.    Ισχύει; 

  Όχι, καθόλου, και το λένε και τα Ellinika Hoaxes, που ξέρουν απ' αυτά: 
  Δεν μπορώ να καταλάβω τι σκέφτονται οι χρήστες του facebook, μεταξύ αυτών και αρκετοί φίλοι μου, όταν κοινοποιούν τέτοιου είδους ανυπόστατα κείμενα και μάλιστα προτρέπουν και τους άλλους χρήστες – φίλους του στον εικονικό κόσμο του διαδικτύου να πράξουν το ίδιο. Η αντίδραση τους όμως όταν τους επισημαίνεται το λάθος τους είναι όλα τα λεφτά.

   Το κειμενάκι αυτό κυκλοφορεί πολλά χρόνια, κι ας δούμε τι έγραφε το antichainletter το 2011 επικαλούμενο τους ισχύοντες εκλογικούς νόμους για το θέμα.

   Τι λέει ο εκλογικός νόμος:
 Σύμφωνα με το εκλογικό σύστημα, για να εισέλθει ένας συνδυασμός ή ένας μεμονωμένος υποψήφιος στη Βουλή, πρέπει να έχει συγκεντρώσει τουλάχιστον 3% των εγκύρων ψήφων πανελλαδικά. Αν για παράδειγμα δώσουν 8.000.000 πολίτες έγκυρη ψήφο, θα πρέπει το κόμμα ή ο μεμονωμένος υποψήφιος να λάβει τουλάχιστον 240.000 ψήφους, προκειμένου να λάβει μέρος στην κατανομή των εδρών. Η ρύθμιση αυτή έχει σκοπό την αποφυγή του κατακερματισμού των βουλευτικών εδρών σε πολύ μικρά κόμματα και την ενίσχυση των μεγάλων κομμάτων, ώστε να σχηματίζεται ευκολότερα απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή. 
Ο νόμος 3231/2004 εισάγει κατά τα λοιπά νέο σύστημα κατανομής των κοινοβουλευτικών εδρών σε όσους ξεπεράσουν αυτό το ποσοστό. Ως έγκυρες ψήφοι λογίζονται οι ψήφοι οι οποίες δεν είναι άκυρες (σημαδεμένες, μουντζουρωμένες, φάκελος χωρίς ψηφοδέλτιο κλπ.) ή λευκές. Ο αποκλεισμός των λευκών από τις έγκυρες ψηφους έγινε με μεταγενέστερο ερμηνευτικό νόμο, τον ν. 3434/2006, παρ'όλο που το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο με την 12/2005 απόφασή του είχε κρίνει κατά πλειοψηφία (6 προς 5) ότι η αντίστοιχη ρύθμιση του προηγούμενου νόμου ήταν αντισυνταγματική. Το δικαστήριο είχε κρίνει ότι η λευκή ψήφος διακρίνεται από την άκυρη και αποτελεί ενάσκηση του εκλογικού δικαιώματος, γι' αυτό και θα πρέπει να λαμβάνεται υπ' όψιν. Οι διατάξεις που ορίζουν ότι το εκλογικό μέτρο ευρίσκεται χωρίς να συμπεριληφθούν οι λευκές ψήφοι «θίγουν τον πυρήνα της λαϊκής κυριαρχίας και την ισότητα της ψήφου και είναι αντίθετες προς τις [...] συνταγματικές διατάξεις». 
Η απόφαση αυτή πάντως ανέτρεπε προηγούμενες αποφάσεις τόσο του ίδιου του ΑΕΔ όσο και του Συμβουλίου της Επικρατείας, με τις οποίες η μη προσμέτρηση των λευκών κατά την εξεύρεση του εκλογικού μέτρου είχε κριθεί σύμφωνη με το Σύνταγμα. Πιο συγκεκριμένα ο παρών εκλογικός νόμος προβλέπει τα εξής: Για να εισέλθει ένας συνδυασμός (κόμμα, συνασπισμός κομμάτων ή μεμονωμένος υποψήφιος) στο Κοινοβούλιο, πρέπει να λάβει ποσοστό τουλάχιστον 3% επί των εγκύρων ψηφοδελτίων της επικράτειας (Άρθρο 5 του νόμου). Στα έγκυρα δε συμπεριλαμβάνονται τα λευκά ψηφοδέλτια.

   Ο ισχυρισμός πως αν το σύνολο των λευκών ψηφοδελτίων είναι 50% +1 τότε όλοι οι υποψήφιοι χάνουν το δικαίωμα υποψηφιότητας τους χρήζει περισσότερης ερμηνείας;

 Απλή αμάθεια ή σκόπιμη παραπληροφόρηση; 

Από τον ΑΡΗ ΔΗΜΟΚΙΔΗ 



Πηγή: www.lifo.gr



ΝΕΚΡΗ ΒΡΕΘΗΚΕ Η ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΓΩΓΟΥ, ΜΥΡΤΩ ΤΑΣΙΟΥ



Η κόρη της ηθοποιού και ποιήτριας Κατερίνας Γώγου και του σκηνοθέτη Παύλου Τάσιου, Μυρτώ Τάσιου, βρέθηκε νεκρή σήμερα. 
  Η Μυρτώ Τάσιου είχε έρθει για ταξίδι στην Αθήνα, ύστερα από πολλά χρόνια διαμονής στο Ουτζέντο της Ιταλίας. 

  Τα αίτια του θανάτου της, που αναγγέλθηκε από ανάρτηση των εκδόσεων Καστανιώτη στο facebook, δεν έχουν γίνει γνωστά. 



Γράφουν οι Εκδόσεις Καστανιώτη για τη Μυρτώ Τάσιου
   Η Μυρτώ για την Μυρτώ, όπως συστηνόταν στο βιογραφικό της που συνόδευε την πρώτη ποιητική της συλλογή με τίτλο «Η Αλίκη δε μένει πια εδώ»: «Γεννήθηκα στις 10 Οκτωβρίου 1967. Μητέρα μου είναι η Κατερίνα Γώγου, ηθοποιός και ποιήτρια. Πατέρας μου είναι ο Παύλος Τάσιος, σκηνοθέτης. Και οι δύο πέθαναν νέοι. 

»Όταν ήμουν μικρή, πήγα στη Σχολή Μοντεσόρι και μετά έβγαλα μια καλών τεχνών, γιατί είχα πάθος για τη ζωγραφική. Μετά ειδικεύτηκα στη βυζαντινή τέχνη. Άρχισα να δουλεύω με τον Μιχάλη Αγγελιδάκη. »Στο μεταξύ έκανε μπαμ η επιτυχία της Κατερίνας. Δυστυχώς έφερε αντίθετα αποτελέσματα. Άρχισε να πίνει και να αυτοκαταστρέφεται με όλους τους τρόπους. Ένιωθα ενοχές που δεν μπορούσα να τη βοηθήσω και μπλέχτηκα κι εγώ μέσα. »Ο πατέρας μου με παρακολουθούσε διακριτικά. Μου έκανε την πρόταση να πάω στην κοινότητα Saman στο Παλέρμο κι εγώ δέχτηκα. »Ένα χρόνο μετά το θάνατο της Κατερίνας άρχισα να παίρνω τα πάνω μου. Ξανάρχισα να ζωγραφίζω και να γράφω. Έβλεπα το μέλλον μου με διαφορετικό τρόπο. Όλες οι αναμνήσεις έγιναν πεταλούδες, πέρασαν. Είκοσι χρόνια πέταξαν. Το μόνο που ζητάω είναι να ζήσω ελεύθερη χρωματιστά». 



Το βιογραφικό της όπως το είχε γράψει εκείνη:
 Γεννήθηκα στις 10 Οκτωβρίου 1967. Μητέρα µου είναι η Κατερίνα Γώγου, ηθοποιός και ποιήτρια. Πατέρας µου είναι ο Παύλος Τάσιος, σκηνοθέτης. Και οι δύο πέθαναν νέοι. Όταν ήµουν µικρή, πήγα στη Σχολή Μοντεσόρι και µετά έβγαλα µια καλών τεχνών, γιατί είχα πάθος για τη ζωγραφική. Μετά ειδικεύτηκα στη βυζαντινή τέχνη. Άρχισα να δουλεύω µε τον Μιχάλη Αγγελιδάκη. Στο µεταξύ έκανε µπαµ η επιτυχία της Κατερίνας. Δυστυχώς έφερε αντίθετα αποτελέσµατα. Άρχισε να πίνει και να αυτοκαταστρέφεται µε όλους τους τρόπους. Ένιωθα ενοχές που δεν µπορούσα να τη βοηθήσω και µπλέχτηκα κι εγώ µέσα. Ο πατέρας µου µε παρακολουθούσε διακριτικά. Μου έκανε την πρόταση να πάω στην κοινότητα Saman στο Παλέρµο κι εγώ δέχτηκα.
 Ένα χρόνο µετά το θάνατο της Κατερίνας άρχισα να παίρνω τα πάνω µου. Ξανάρχισα να ζωγραφίζω και να γράφω.
 Έβλεπα το µέλλον µου µε διαφορετικό τρόπο. Όλες οι αναµνήσεις έγιναν πεταλούδες, πέρασαν. Είκοσι χρόνια πέταξαν.
 Το µόνο που ζητάω είναι να ζήσω ελεύθερη χρωµατιστά. 



Πηγή: www.lifo.gr

Ο "ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΣ" ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΜΑΧΟΥΣ



Στους γνώριμους, φυσιολογικούς ρυθμούς κινείται η ζωή στην τοπική κοινωνία των Προμάχων και τίποτα δεν θυμίζει τις παλιές δεκαετίες, όταν οι προεκλογικές περίοδοι ήταν στα φόρτε τους και η κεντρική πλατεία, έσφυζε από κίνηση και πολιτικές αντιπαραθέσεις.
Οι κάτοικοι, απογοητευμένοι από την ανικανότητα των πολιτικών φορέων, να φέρουν κάτι το θετικό, κάποια αισιοδοξία, κάποια ικμάδα φωτός στο γενικό σκοτάδι που επικρατεί στην πατρίδα μας, έχουν αποστασιοποιηθεί πλήρως και ρίχνουν όλο το βάρος των ενεργειών τους στον αγώνα για την επιβίωση και την εξυπηρέτηση των αυξημένων αναγκών των οικογενειών τους.
Στο όλο σκηνικό συμβάλλουν και οι αραιές, έως ανύπαρκτες επισκέψεις των υποψηφίων των κομμάτων, με δεδομένη την απουσία σταυροδότησης, αφού υπάρχει η λίστα των ψηφοδελτίων και η υποτονικότητα  πρωταγωνιστεί σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση.
Στο χωριό συνεχίζεται η διενέργεια των υλοτομιών από τους δασικούς συνεταιρισμούς και οι ευνοϊκές καιρικές συνθήκες που επικρατούν έως σήμερα, συμβάλλουν θετικά στην φιλότιμη προσπάθεια για την ενίσχυση των οικογενειακών εισοδημάτων, που τόσο απαραίτητη είναι αυτές τις δύσκολες περιόδους που διαβιούμε.
Τα σχολεία έχουν ξεκινήσει τη λειτουργία τους με εξαίρεση το τριήμερο των εκλογών, και οι μικροί και μεγάλοι μαθητές, προσπαθούν να εξοικειωθούν με την νέα σχολική χρονιά και τις απαιτήσεις της.
Τα νοικοκυριά κάνουν τις απαραίτητες προετοιμασίες για τον χειμώνα, αποθηκεύοντας καυσόξυλα, πατάτες, τουρσιά, φασόλια, κομπόστες, τραχανά, ενώ οι προνοητικότεροι γεμίζουν με κρέατα τους καταψύκτες τους.
Γενικά την περίοδο αυτή επικρατεί μια δημιουργική ηρεμία με τα συνήθη προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζονται με πίστη στο Θεό και ελπίδα ότι τα πράγματα θα καλυτερέψουν.

ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΜΑΧΩΝ - ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΤΕ



33ο         ΠΡΟΜΑΧΩΝ
ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΜΑΧΩΝ

 Από : ΑΖΩΡΑΚΟΥ ΜΑΡΙΑ
Εως : ΚΩΣΤΙΝΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ  


34ο           ΠΡΟΜΑΧΩΝ 
ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΡΟΜΑΧΟΙ-

Από : ΛΕΝΤΕΡΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ
Εως : ΠΟΥΣΙΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 


35ο          ΠΡΟΜΑΧΩΝ 
ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΡΟΜΑΧΟΙ (ΙΣΟΓΕΙΟ ΑΝ. ΠΛΕΥΡΑ)

Από : ΠΡΙΤΣΚΑ ΑΝΤΩΝΙΑ
Εως : ΨΑΘΑ ΜΑΡΙΑΝΘΗ   

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...