Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

ΑΡΗΣ ΑΜΠΕΛΕΙΩΝ - ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ 2 - 2



Στο πανέμορφο γήπεδο των  Αμπελειών έγινε ένα εξαιρετικό παιχνίδι, στο οποίο ο τοπικός Άρης αναδείχτηκε ισόπαλος με τον ΑΣ Πρόμαχοι με σκορ 2-2.

Στον αγώνα αυτόν κυριάρχησε το πάθος και η αγωνιστικότητα των παικτών και των δύο συλλόγων, η ευγενής αθλητική συμπεριφορά, χωρίς αντιαθλητικά συμβάντα, ενώ η φιλοξενία των γηπεδούχων ήταν αξιομνημόνευτη.
Οι γηπεδούχοι από αγωνιστικής άποψης, μπήκαν δυνατά στο πρώτο ημίχρονο, όπου είχαν μια ελαφρά υπεροχή και την κατοχή της μπάλας, δημιούργησαν δυο τρεις καλές ευκαιρίες για να σκοράρουν , χωρίς όμως ευτυχές αποτέλεσμα.Στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα, όντες πίσω στο σκορ, έδειξαν δύναμη ψυχής και έχοντας αριθμητική υπεροχή, κατάφεραν να σκοράρουν δύο φορές και να πάρουν τον βαθμό της ισοπαλίας.
Οι φιλοξενούμενοι, αφού ξεπέρασαν χωρίς απώλειες το πρώτο ημίχρονο, ανέβασαν στροφές στην επανάληψη και ευτύχησαν να προηγηθούν με 0-2, αλλά δεν μπόρεσαν να κρατήσουν το σκορ μέχρι τέλους, αφού από το 80' αγωνίζονταν με 10 παίκτες λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Γ. Σέλκου και αργότερα με 9 παίκτες λόγω τραυματισμού και αποχώρησης από τον αγώνα, του Ιλ.Μούγιου., Άξια λόγου τα κάποια κενά που παρουσιάστηκαν στην άμυνα των Προμάχων, καθώς και το κλείσιμο στην άμυνα στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού.

Η διακύμανση του σκορ:
0-1 στο 53' από τον Γ. Σέλκο με δυνατό σουτ, η μπάλα στο δοκάρι και σκάει μέσα.
0-2 στο 59' από τον Δέλλιο με όμορφο πλασέ ύστερα από όμορφο συνδυασμό 1-2 με τον Παπαδόπουλο.
1-2 στο 82' από τον Σιδώρη ύστερα από διαγώνιο μπάσιμο και εξαιρετικό σουτ-πλασέ.
2-2 στο 86' από τον Γρηγορίου με υπέροχο πλασέ μέσα από την περιοχή.

Από τον 'Αρη διακρίθηκαν οι Γρηγορίου, Σιδώρης και Τόπκας.
Από τον ΑΣ ξεχώρισαν ο πολύ καλός Ξυλουργίδης και οι Σαμαράς και Ιλ. Μούγιος

Η διαιτησία του κυρίου Φ. Βαμβακά   ήταν άριστη με πολύ καλούς τους δυο βοηθούς του Ι. Σίπκα και Κεσίσογλου. 



Άρης Αμπελειών: Λαμπρόπουλος, Άλτης (46΄ Σαββίδης), Βουζβούρης, Γρηγορίου, Μιλέν, Τόσιος, Μεκόλι (57΄ Δούμος Θ.), Τόπκας, Μάλαμας, Σιδώρης, Αρβανιτόπουλος (64΄ Ραμπούσης)


Α.Σ. Πρόμαχοι: Ξυλουργίδης, Μούγιος Ι. (46΄ Δ.Σέλκος), Σαμσούρης, Δέλλιος (86΄ Δ.Ρατσίσκας), Νάνος Ν., Γ.Σέλκος, Παπαδόπουλος, Σαμαράς, Νάνος Δ., Μούγιος, Αμπάρης (68΄ Νάνος Γ.)












































Ρεπορτάζ: Άλεξ Αμπάρης
Φωτο: Πέτρος Μούγιος

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΣΗΦΑΚΗ ΣΤΟΝ ΥΠΑΑΤ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ



Γιάννης Σηφάκης: Παρέμβαση στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για προβλήματα Ομάδων Παραγωγών της Πέλλας 

Ο Γιάννης Σηφάκης συναντήθηκε με τον Νίκο Βάγια, διευθυντή του γραφείου του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου και τον Αλέξη Μπακούρο, σύμβουλο του Υπουργού, για σημαντικά προβλήματα Ομάδων Παραγωγών της Πέλλας. Μαζί του ήταν και οι εκπρόσωποι των Ομάδων Παραγωγών Κύρου «Μέγας Αλέξανδρος» και Αρχαγγέλου Αλμωπίας. Τα προβλήματα αφορούν σε επιχειρησιακά προγράμματα που είχαν ενταχθεί οι Ομάδες παραγωγών στο παρελθόν. 
Ο βουλευτής τόνισε την σημασία της ενίσχυσης των υφιστάμενων Ομάδων Παραγωγών στην Πέλλα που μαζί με τις Ομάδες Παραγωγών που θα συσταθούν με τον νέο συνεταιριστικό νόμο (που θα κατατεθεί στη Βουλή για ψήφιση το αμέσως επόμενο διάστημα) θα πρωτοστατήσουν στην απόλυτα αναγκαία οργάνωση των αγροτών στην Πέλλα. 
Από πλευράς Υπουργείου υπήρξε πολύ καλή ανταπόκριση στα αιτήματα των Ομάδων Παραγωγών και δόθηκε η υπόσχεση της άμεσης εξέτασης τους το επόμενο δεκαπενθήμερο μετά κάποιες σημαντικές  διοικητικές αλλαγές που ετοιμάζονται σε οργανισμούς του Υπουργείου.         

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ TAKTIKH ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ



 Σας καλούμε να έρθετε στις 5 Οκτωβρίου ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00΄μ.μ στο Δημοτικό Κατάστημα  Αριδαίας  στην Τακτική Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής για να  συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:


ΘΕΜΑ 1ο
Ανατροπή αναλήψεων υποχρέωσης δαπάνης.

ΘΕΜΑ 2ο
Ψήφιση πιστώσεων που φέρονται εγγεγραμμένες στον Προϋπολογισμό οικ. έτους 2015.

ΘΕΜΑ 3ο
Ψήφιση και διάθεση πίστωσης ύψους 21.000,00€ από τον ΚΑΕ 80.8131.0001-Λογιστική τακτοποίηση συμψηφισμού βεβαιωμένων οφειλών έναντι εισπράξεων του Δήμου  και συζήτηση περί της άσκησης ή μη ενδίκων μέσων.

ΘΕΜΑ 4ο 
Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για εξόφληση της με αριθ. 297/2015 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Εδέσσης.

ΘΕΜΑ 5ο 
Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για εξόφληση της από 384/2013 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Εδέσσης-Λογιστική τακτοποίηση.

ΘΕΜΑ 6ο 
Έγκριση επιπλέον δαπάνης και διάθεση πίστωσης για εξόφληση της με αριθ. 182/2013 απόφασης Μονομελούς Πρωτοδικείου Εδέσσης-Τροποποίηση της με αριθ.138/2015 απόφασης Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Αλμωπίας.

ΘΕΜΑ 7ο 
Eισήγηση  για έγκριση τεχνικών προδιαγραφών, καθορισμό όρων ηλεκτρονικού ανοιχτού δημόσιου διαγωνισμού με την διαδικασία ανάδειξης προμηθευτών - χορηγητών  για την προμήθεια   τροφίμων για τις ανάγκες του Δήμου Αλμωπίας της Μαθητικής Εστίας, του  ΚΕΚΠΑ και της  ΔΗΚΕΑ. 

ΘΕΜΑ 8ο 
Την έγκριση τεχνικών προδιαγραφών και καθορισμό όρων πρόχειρου διαγωνισμού με σφραγισμένες προσφορές σύμφωνα με τις διατάξεις του ΕΚΠΟΤΑ Υπ. Αποφ. 11389/93 με κριτήριο κατακύρωσης την συμφερότερη  προσφορά για την υλοποίηση πράξης Beeconomy IPA-CBC προμήθεια οχήματος (Υποέργο 5) προϋπολογισμού δαπάνης 19.999,00 € συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. σε βάρος του Κ.Α 02.15.7341.0007 του προϋπολογισμού 2015 του Δήμου.

ΘΕΜΑ 9ο 
Ακύρωση της υπ.αριθ.227/2015 απόφασης Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Αλμωπίας και εκ νέου λήψη απόφασης που αφορά την ‘’ Έγκριση όρων Πρόχειρου Διαγωνισμού του έργου «Κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης στην ΤΚ Προμάχων»’’.

ΘΕΜΑ 10ο 
Ακύρωση της υπ.αριθ.229/2015 απόφασης Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Αλμωπίας και εκ νέου λήψη απόφασης που αφορά την ‘’ Έγκριση όρων Πρόχειρου Διαγωνισμού έργου «Διαμόρφωση οχετού ομβρίων υδάτων εντός της πόλης της Αριδαίας»’’.

ΘΕΜΑ 11ο 
Ακύρωση της υπ΄αρθ. 195/15 απόφασης Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Αλμωπίας και εκ νέου λήψη απόφασης που αφορά την ‘’ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΕΡΓΟΥ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΑΣΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΠΡΟΜΑΧΩΝ-ΘΕΟΔΩΡΑΚΙΟΥ-ΝΟΤΙΑΣ»’’

ΘΕΜΑ 12ο 
Ορισμός πληρεξουσίου Δικηγόρου για παράσταση ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης στις 13-10-2015, για την εκδίκαση της υπ.αριθ.ΑΓ 644/2011 αγωγής κατά του Δήμου.

ΘΕΜΑ 13ο 
Ορισμός πληρεξουσίου Δικηγόρου για παράσταση ενώπιον του Ειρηνοδικείου Αλμωπίας στις 23-10-2015, για την εκδίκαση της υπ.αριθ.590/2015 ανακοπής, που κοινοποιήθηκε στον Δήμο με το υπ.αριθ.πρωτ.22340/7-08-2015 έγγραφο.

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΜΠΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ Μ.Χ.Σ. ΠΡΟΜΑΧΩΝ "ΟΙ ΠΡΟΜΑΧΟΙ"



Πρόγραμμα Χορευτικών Τμημάτων Μ.Χ.Σ «Οι Πρόμαχοι»


Ημέρα : Σάββατο (Έναρξη 3 Οκτώβριου 2015)


12:00-12:45 Τμήμα Προσχολικής

12:45-13:30 2ο Παιδικό Τμήμα
13:30-14:15 Εφηβικό Τμήμα
14:15-15:00 Προ-εφηβικό Τμήμα
15:00-15:45 1ο Παιδικό Τμήμα
16:00-17:30 Τμήμα Παραστάσεων


Την Κυριακή 4 Οκτώβριου 2015 θα πραγματοποιηθεί αγιασμός
στα γραφεία του συλλόγου στις 11:00 το πρωί για την έναρξη της νέας χορευτικής χρονιάς.
 Μέτα τον αγιασμό θα ακολουθήσει συζήτηση με ελεύθερο θέμα στα πλαίσια του συλλόγου.

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΑΡΙΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕ ΤΗΝ ΠΕ ΠΕΛΛΑΣ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ



Εκπαιδευτικό Σεμινάριο του Πανεπιστημίου Λευκωσίας για την Ηγεσία στην Εκπαίδευση

Συμμετοχή της Περιφερειακής Συμβούλου Μαρίας Ζωγράφου - Τσαντάκη  


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το εκπαιδευτικό Σεμινάριο της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, με θέμα «Σύγχρονες Μορφές Ηγεσίας στην Εκπαίδευση», στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου, στην Έδεσσα (2/10/15).

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, εκπροσωπήθηκε από την Περιφερειακή Σύμβουλο κ. Μαρία Ζωγράφου - Τσαντάκη. Στο σεμινάριο παραβρέθηκε ο κ. Αιμίλιος Σολωμού, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Διοίκησης και Διευθυντής της έδρας UNESCO του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, οι Διευθυντές Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης αντίστοιχα κκ. Νικόλαος Τσαλικίδης και Κωνσταντίνος Κούγκας, καθώς και ο κ. Παναγιώτης Αγγελίδης, Κοσμήτορας Σχολής Επιστημών Αγωγής Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Ο Συντονισμός της εκδήλωσης έγινε από τον κ. Φώτη Βασιλείου, Διευθυντή του ολοήμερου δημοτικού σχολείου Καλής.

Η θεματολογία του σεμιναρίου ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και το παρακολούθησε μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών από την Πέλλα και την ευρύτερη περιοχή. Παρουσιάστηκαν σύγχρονα μοντέλα διοίκησης σχολικών μονάδων, ο ρόλος της ηγεσίας, η μετασχηματιστική ηγεσία, σύγχρονες μορφές ηγεσίας, αλλά και οι σχέσεις μεταξύ της σχολικής ηγεσίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια λειτουργίας του «Εξ Αποστάσεως Μεταπτυχιακού Προγράμματος στις Επιστήμες Αγωγής» του μεγαλύτερου ιδιωτικού Πανεπιστημίου της Κύπρου που είναι το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Ακολουθεί ένα απόσπασμα από τον χαιρετισμό που απηύθυνε η κα. Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη:

«…Ο Αριστοτέλης τόνισε ότι οι άνθρωποι δημιουργούν τη γνώση μέσα από την προσωπική τους εμπειρία και βιώματα, αναδεικνύοντας την αξία που έχει να αναλάβουμε οι ίδιοι μας την ευθύνη για την προσωπική μας ανάπτυξη.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας αυτό γίνεται πράξη, μέσα από τη λειτουργία περισσότερων από 150 συλλόγων και σωματείων που δραστηριοποιούνται σε όλο το εύρος της διατήρησης της τοπικής ιστορίας, των παραδόσεων, των τεχνών, μέχρι την τοπική γαστρονομία και πολλές σύγχρονες μορφές πολιτισμού, έρευνας και καινοτομίας. Έχουμε ολοκληρώσει μεγάλο αριθμό επιμορφώσεων αγροτών, κτηνοτρόφων και μελισσουργών στην κατεύθυνση της δημιουργίας μίας κοινωνίας της αυτάρκειας και συνεχίζουμε με νέα προγράμματα και μεθόδους. Παράλληλα, μέσω της Αναπτυξιακής Πέλλας, υλοποιούμε με επιτυχία ένα καινοτόμο πρόγραμμα ενίσχυσης της τοπικής απασχόλησης, με την εκπαίδευση ανέργων και την μαθητεία τους σε επιχειρήσεις της περιοχής.

Η πρωτοβουλία σας λοιπόν για την πραγματοποίηση του σεμιναρίου, βρίσκει «γόνιμο» έδαφος στην Πέλλα καθώς οι πολίτες και επιχειρηματίες επενδύουν στη συνεχή βελτίωση των επαγγελματικών τους δεξιοτήτων. Αυτό αποτελεί μία συνειδητή,  στρατηγική μας επιλογή για την ενδυνάμωση της τοπικής πραγματικής οικονομίας.


Το θέμα που επιλέξατε για την ηγεσία στην εκπαίδευση είναι εξαιρετικά επίκαιρο. Οι κοινωνίες είχαν πάντοτε ανάγκη από ανθρώπους που «βλέπουν μπροστά». Τους ηγέτες-οραματιστές που θα εμπνεύσουν και θα παρακινήσουν τους πολλούς για την επίτευξη σημαντικών στόχων. Σ’ όλες τις εποχές της Ελληνικής ιστορίας έχουμε δει το μεγαλείο της αποτελεσματικής ηγεσίας. Έχουμε μάλιστα την τιμή να κατοικούμε στον γενέθλιο τόπο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του στρατηλάτη που δεν ηττήθηκε σε καμία μάχη, διέδωσε τον ελληνικό πολιτισμό στα πέρατα της οικουμένης και σήμερα αποτελεί πρότυπο ηγέτη για όλους όσους διδάσκουν ηγεσία και μάνατζμεντ…». 


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ- ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ (ΔΗ.Κ.Ε.Α)


Την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015 ο Δήμος μας συμμετείχε στην 13η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών. Οι πολίτες της Αλμωπίας υποδέχθηκαν εγκάρδια τη «Φλόγα της Αγάπης», αγκαλιάζοντας την προσπάθεια της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α) να διαδώσει σε όλη την ελληνική επικράτεια τα μηνύματα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας και της Εθελοντικής Προσφοράς Μυελού των Οστών.

Η ευαισθητοποίηση και η αλληλεγγύη του κόσμου αποδείχθηκε έμπρακτα κατά τη διάρκεια της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, καθώς και της δειγματοληψίας/ενημέρωσης Μυελού των Οστών που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης, όπου πλήθος πολιτών συνέρρευσε στο κτήριο της πρώην Λέσχης Αξιωματικών, αφιερώνοντας λίγα λεπτά από το χρόνο τους και δίνοντας ζωή κι ελπίδα στους συνανθρώπους τους.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν το απόγευμα της ίδιας μέρας, όπου εθελοντές μετέφεραν τη Φλόγα και τη διάθεση για ζωή στα χωριά του Δήμου Αλμωπίας. Δεκάδες λαμπαδηδρόμοι συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της Αριδαίας, όπου ένωσαν τις φωνές τους και το όραμά τους για διαρκή προσφορά και συμμετοχή σε αντίστοιχες δράσεις, που ολοκληρώθηκαν με μια μουσική γιορτή. Στη λαμπαδηδρομία συμμετείχαν Αθλητικοί και Πολιτιστικοί Σύλλογοι της περιοχής, πολίτες, καθώς και διακεκριμένοι αθλητές του Δήμου Αλμωπίας.


Η διοργάνωση των χθεσινών δράσεων πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Αλμωπίας, σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αλμωπίας (ΔΗ.Κ.Ε.Α). Αρωγοί της προσπάθειάς αυτής στάθηκαν η Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Έδεσσας, η Αστυνομική Διεύθυνση Πέλλας, το Αστυνομικό Τμήμα Αριδαίας, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αριδαίας και το Κέντρο Υγείας Αριδαίας. Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την ιατρό Μουρούνογλου Μαρία για την συνεργασία, καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της διοργάνωσης.

"ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ, ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ" - ΟΜΙΛΙΑ-ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΤΟΥ ΑΛΜΩΠΟΥ


Οι ακαδημίες του Αλμωπού Αριδαίας σας προσκαλούνε την Παρασκευή 9 / 10 / 2015 και ώρα 18:00 στην αίθουσα του Ξενιτίδιου πνευματικού κέντρου, σε μια ομιλία στο πλαίσιο συνεργασίας της ακαδημίας μας με τον Ο.Π.Α.Π. Α.Ε. στο πρόγραμμα «ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ»
Ποιο συγκεκριμένα  η επιστημονική ομάδα του προγράμματος,

που αποτελείται από παιδιάτρους, ψυχολόγους και διατροφολόγους, θα πραγματοποιήσουν ομιλία με τίτλο
«Γενικές αρχές παιδιατρικής, παιδικής ψυχολογίας και

διατροφής», η οποία έχει ως στόχο αφενός να ενημερώσει

τους γονείς και τους προπονητές που συμμετέχουν στις

ακαδημίες σε θέματα υγείας, διατροφής και ψυχολογίας

των παιδιών και αφετέρου να τους προσφέρει μία μοναδική

ευκαιρία να λάβουν απαντήσεις σε θέματα που τους απασχολούν

αναφορικά με την ισορροπημένη ανάπτυξη και εξέλιξη των μικρών αθλητών μας.
 
Με εκτίμηση
Χατζηγιαννίδης Χρήστος.
Υπεύθυνος ακαδημιών Αλμωπού Αριδαίας.

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ-ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ 13ης ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑΣ



Με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή πολύ κόσμου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου η Εθελοντική Αιμοδοσία και Ενημέρωση - Δειγματοληψία για τον μυελό των οστών στο κτίριο της πρώην Λέσχης Αξιωματικών.


Η παραπάνω δράση εντάσσεται στα πλαίσια της 13ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Συλλόγων και Φορέων Εθελοντών Αιμοδοτών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ), υπό την αιγίδα της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αλμωπίας (ΔΗ.Κ.Ε.Α.).

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...